brak logo

FORCOM

Poznań

Opinie o FORCOM

PL 2014-10-14 19:12:10
Do wypowiedzi:
"Dodam jeszcze do tego co powyżej,jezeli firma jest dobra to nie czeka dlugo na pracownika a FORcom ogloszenie widze co chwile na pracuj:)"

Zapewniam że w bardziej zorganizowanych przedsiębiorstwach sprawa wygląda podobnie.
Aligator 2014-11-23 20:26:34
Przyciągnie za to młodocianych bez ambicji i doświadczenia.
Przepracuje rok lub dwa o ile wytrzyma i następny.
Bo liczy się kolejna sztuka. Wiadomo,że za taką kasę nikt poważny z doświadczeniem nie przyjdzie. Gratuluje pomysłu na drodze wielkich zmian.
mysle_ze _obiektywny 2014-12-05 17:05:10
Widzę kolejną ofertę pracy. Można by pomyśleć, co za super firma, cały czas się rozwija, potrzebują nowych pracowników. Prawda jest taka, że nie nowych, a kolejnych na to samo stanowisko. Część odeszła sama a reszta nie sprawdziła się jako robot. Jeżeli chodzi o działy serwisant lokalny i help desk, to tu nie ma pracownika a jest statystyka. Serwisanci lokalni praktycznie pozbawieni życia prywatnego, od 8 do 22 jeżdżą a mało tego pod tel do nocy przez cały rok, wyjątkiem są oficjalne święta, pensja nie adekwatna do pracy, napisali to wcześniej. Help desk :) jeżeli myślisz że tu się czegoś nauczysz lub cię docenią za coś to się bardzo mylisz. Pensja troszkę lepsza od serwisanta lokalnego ale bez szalu. Kochasz odbierać telefony w większości od bardzo zdenerwowanych klientów ? To będzie twój raj. Jak napisałem wcześniej na te stanowiska szukają robotów. Co do atmosfery w pracy, pozornie super, po paru tygodniach widać bardzo dobrze hierarchię i podział.
Ktos 2014-12-10 00:37:42
Oj kolego. Trochę masz bujną wyobraźnię tak dla nie wtajemniczonego, a dla mnie jesteś kłamcą.
Kolejne oferty pracy, to zapotrzebowanie na pracowników bo firma się ciągle rozrasta. Mało kto odchodzi z firmy. Ludzie przechodzą z helpdesku do innych działów, tak żeby mogli się bardziej/dalej rozwijać.
Serwisanci i ludzie w hepdesk pracują już dosyć długo i nie ma tam zbytniej rotacji. Zwolnień prawie brak, chyba że ktoś naprawdę jest cienki lub nie potrafi się dostosować do zasad i warunków pracy. Reszta tak jak napisałem pracuje już długi czas. Serwisanci lokalni potrafią jakoś pogodzić czas pracy i rodzinę. Piszesz głupoty, twierdząc, że nie mają życia prywatnego. Wielu z tych ludzi jest moimi bardzo dobrymi kumplami z długoletnim stażem w FORCOM.
Gdyby tak nie było, to by odchodzili.
Helpdesk. A czego się spodziewasz po pracy w helpdesku? Kwiatków na powitanie od klienta, którego sprzęt uległ awarii a on właśnie ma gazetkę reklamową i klientów? Nie znasz specyfiki to się nie wypowiadaj. Poza tym nie traktuj wszystkich swoją miarą. Klienci to normalni ludzie na poziomie, którzy potrzebują pomocy. Zdarzają się spięcia, ale rzadko.
Co do jeżdżenia 8 do 22. Kolejne GŁUPOTY piszesz! Prawo pracy jest przestrzegane.
Co do robotów to tych właśnie tam nie potrzeba. Cenni są ludzie myślący z chęcią do pracy. Ci najlepsi przechodzą do innych działów.

Hierarchia i podział.
Hmmm. A czego się spodziewasz? Widocznie jesteś mniej bystry, skoro dopiero zauważasz podział i hierarchię po paru tygodniach. Z tego co wiem, to jest ona przedstawiana na rozmowie rekrutacyjnej, i powtarzana podczas prezentacji firmy i działów dla nowych pracowników.

Dla zainteresowanych. Nie ma idealnych firm, ale myślę, że FORCOM nie jest złym pracodawcą. Błędy w zarządzaniu zdarzają się wszędzie, ale za porażki obrywa ten co na nie zasłużył, a nie ten co siedzi na najniższej gałęzi.

Pracownicy FORCOM mają co roku imprezę integracyjną (i tu kolego kłamco) w dwóch terminach, właśnie w pierwszej kolejności są brani pod uwagę ludzie z helpesk i serwis, ponieważ ze względu na obsługę klienta nie mogą wszyscy pojechać w jednym terminie.
Paczki na Święta Bożego Narodzenia dla serwisantów, wigilia w centrali, spotkania po pracy, wypady do knajpy całym działem, opłacane sale do siatki, kosza, piłki nożnej, siłowni, rozgrywki w nogę z klientami...
Cóż. Jeśli dalej uważasz, że to jest firma wyzyskująca pracownika i nie dbająca o niego, to życzę ci, żebyś odnalazł tę swoją jedyną i pisał o niej w samych superlatywach.
L1 2015-01-13 01:02:07
Po pierwsze jeżeli uważasz, że w pracy masz kolegów.....
Po drugie jeżeli uważasz, że ludzie nie odchodzą bo jest im tutaj fajnie.....
Po trzecie jeżeli myślisz, że prawo pracy jest przestrzegane.....
To myśl tak dalej, bo po za Forcom-em pewnie nie miałeś innej pracy lub firma stała się Twoim życiem!
Teraz włącz myślenie!!!
Firma użycza Tobie dobry samochód, jak masz zaliczkę nagle obracasz większymi pieniędzmi, daje Tobie jedzenie, telefon bo wreszcie możesz biadolić za darmo - taki lans :))) Chodzisz na piłkę basen itd... Na początku Ci się podoba, lecz po czasie stajesz się niewolnikiem tej firmy, a wiesz dlaczego? Spełnia Tobie i każdego innego podstawowe potrzeby życiowe. I to wszystko za +/- 2000 zł msc. Tylko szkoda, że jak jedziesz na stację zatankować auto a karierka pyta Ci sie czy chcesz hot doga z colą czy bez to sie zastanawiasz czy nie przekroczysz budżetu kieszeniowego. Bo jebiesz od rana do późna w nocy i nie stać Ciebie na tą colę.
( nie dotyczy kawalerów:))) Jeżeli myślisz, że masz kolegów w pracy to pochwal im się, że dostałeś 200 zł. podwyżki....
Ludzie nie odchodzą bo w większości mają zobowiązania rodzinne i są nie dlatego że chcą, lecz muszą. Tyrają po godzinach bo po opłaceniu czynszu spraw rodzinnych "sieciówki" zostaje im niewiele z gołej wypłaty. I myślisz, że im fajne? Jeśli myślisz, że coś osiągnąłeś w życiu bo w firmie jesteś na jakimś stanowisku to zmień pracę uświadomisz sobie kim jesteś.
Jak jesteś na wysokim stanowisku wyjdź do ludu, który tyra za +/- 2000 msc. Wiesz taka ref lekcja, jakie ja mam cudowne życie po za firmą i cieszę się, że w tym wszystkim praktycznie nie uczestniczę co Ty opisujesz......
3
cd L1 2015-01-13 01:46:05
Przyjdzie moment, że od tych natłoków spraw poprostu się wypalisz a ten Twój dobry kolega uprzejmie doniesie, że naprawdę "jesteś cienki lub nie potrafisz się dostosować do zasad i warunków pracy". A takich osób w tej firme nie brakuje....
Pozdrawiam i życzę przewietrzenia umysłu.
2
gt 2015-02-04 23:47:27
Z opisu L1 zrozumiałem, że jest
prawie idealnie tzn. ze w innych firmach też nie przestrzegają prawa pracy nie tylko w Forcomie
1
anonimm 2015-03-20 20:31:43
Jest ogłoszenie o pracę Instalator sieci elektrycznych i komputerowych; na jakie pieniądze można liczyć?
mojrzesz 2015-03-24 16:55:10
1700 hrywien
mike19 2015-03-25 19:00:16
zadzwoń do nich na hot-line, pomogą
mlody 2015-05-16 12:08:50
Witam, jak wygląda praca programisty w FORCOM? Jakie zarobki dla programistow JAVY?
AN 2015-06-23 22:44:04
Prawo pracy nigdy nie było i nie jest przestrzegane, a jak ktoś chce żeby było to się go zwalnia.
Marek 2015-07-02 18:01:48
orientuje się ktoś jakie są widełki płacowe dla programistów w tej firmie?
Jacek 2015-07-06 23:31:01
WNTB
Esmeralda 2015-07-13 21:53:46
Monaco ,jaki towar brałeś?
4,5tyś ::)
woj 2015-08-16 23:18:19
Forcom - firma, w której są lizusy. Jestes lizusem i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kolege? Będziesz miał podwyżkę jak po nią pójdziesz. Najgorsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracują tam juz ponad 10 lat i lepiej nie opowiadać nic nikomu jak tam się zatrudnisz. A jeszcze lepiej będziesz mieć jak pracuje tam twój tata, mama, wujek, ciotka, szwagier, szwagierka itd. Po znajomości zamiast dostać X zł na rękę dostaniesz 1,5 - 2 X zł na rękę. Uważajcie na kierowników bo są to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jedyny porządny w tej firmie to J.S. Reszta kierowników to przydupasy które patrzą tylko na swoje korzyści. Kiedyś zamiatali podłogę a po dłuższym stażu zostali kierownikami od 7 boleści.
7
programista 2015-08-19 08:58:44
Widzę że FORCOM szuka programistów. Ile można się spodziewać na start z 3-4 letnim doświadczeniem? Korzystacie tylko z Javy/C++/C#? Działacie tylko na linuxie/android?
MSN 2015-09-01 14:19:54
Kolego "woj". Pracuję tutaj 14 lat i nie uważam się za lizusa. Na moje stanowisko zapracowałem zapier...em i ciężką pracą, o której ty nawet pewnie nie masz pojęcia.
Co do ludzi lizusów o których piszesz - nie spotkałem takich w ponad 100 osobowym gronie jakim kieruję.
Są to ludzie rzeczowi i konkretni. Jak im coś nie leży, to o tym rozmawiają, bez strachu o swoją przyszłość. Jak mają pomysły, to nie są gaszeni. Toja ocena kompletnie odbiega od rzeczywistości.
Tyle na temat lizusostwa.
hehe 2015-09-05 21:33:17
"bez strachu o swoją przyszłość."

hehe
3
Kartofel 2015-10-09 17:55:49
Kolega @MSN pracuje tu 14 lat i ma najwyraźniej już dość. Jak sam pisał musiał ciężko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Biedny MSN. Może już najwyższy czas na zmiany.
Janek 2015-10-11 18:50:32
Interesuje mnie praca serwisanta na terenie Poznania i okolic. Czy jest prowadzona rekrutacja na te stanowisko?
Nowest 2015-10-20 22:54:10
Witam, jakie zarobki dla programisty Androida?
Chce aplikować ale wolałbym wiedzieć jakie mają widełki. Zaoszczędzi to zbędnych rekrutacji jeżeli nie będzie odpowiadało.
Nowest 2015-10-24 03:17:21
Ja rozumiem ze na początku to kokosów pracodawca nie daje ale pytanie rodzi się tutaj takie czy w tej firmie jako programista można się rozwijać czy tylko rutyna klepania kodu? No i czy zarobki wzrastają jak w normalnej firmie czyli nie 100zł na rok?
emesen 2015-11-24 14:22:21
A nie mam dość i nie wyciągaj pochopnych wniosków.
Musiałem ciężko pracować i wcale tego nie żałuję. Niby czego mam żałować?
Poznałem wielu ludzi, z którymi trzymam do tej pory kontakt, zdobyłem doświadczenie. A tego mi nikt nie zabierze.





Maniek 2015-12-07 09:48:43
Witam. Orientujesz się może ile zarabia w tej firmie wdrożeniowiec /serwisant?
emesen 2015-12-08 23:25:26
Wszystko zależy od doświadczenia.
Ale oczywiście nie odpowiem Ci na pytanie :-)
Złóż CV. Odpowiadamy tylko wybranym. Po wybraniu, wypełniasz ankietę, po ankiecie odpadasz albo dostajesz zaproszenie do rozmowy.
Standardowa rozmowa sprawdzająca zakres wiedzy IT z tego co jest nam potrzebne w ramach SP (SLA, incydenty, itd) .
Po kilku dniach ZAWSZE odpowiedź na TAK lub NIE.
To wszystko.
1
profit 2015-12-19 15:25:50
Witam, dołączam się do pytania,
ile zarabia programista jako junior, intermediate i senior?
Jeżeli zarobki są dobre nie będzie nikt tego ukrywal.
Inaczej firma to dno.
Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
byływdroż/ser 2015-12-21 10:50:03
Średniej krajowej na dzień dobry to ty nie dostaniesz, możesz się cieszyć, jak będzie 2500 (netto) i raczej nie licz na więcej. Dodatkowo zapomnij o nadgodzinach czy dodatkach za zapierniczanie w weekendy nie tylko po swoim terenie. No i zapomnij, że kierownik doceni twoje zaangażowanie i rycie po nocach chyba, że zostaniesz przydupasem.
3
żeńska drużyna piłki podwodnej 2015-12-22 20:35:34
@profit
Pokaż mi gdzie takie firmy jak Google, Facebook czy Microsoft publikują oficjalnie listę płac....
Nie publikują... Pewnie te firmy to dno.

Jesteś programistą?
Chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o firmie?

Wyślij CV.
Zadzwoń.

To takie trudne?

Za trudne... nie aplikuj.
Trudno.

Ludzie przychodzą, ludzie odchodzą...
Nie przypominam sobie jednak, kiedy ostatni raz odszedł programista z powodu za małej pensji.
Niech to będzie wyznacznikiem tego, ile można tutaj zarobić.


Na koniec: 99% opinii z tego forum nie ma nic wspólnego z pracą programisty.
profit 2015-12-23 21:05:07
Wiesz w Poznaniu masz wiele firm które otwarcie maja podane jakie sa zarobki. Np. Netguru, STXNEXT, Cognifide itp.

Prawda jest taka ze w IT nie ma ukrytych zarobków.

Prosze wejsc na strony tych firm i sprawdz, zarobi sa podawane po to aby zaoszczedzic sobie niepotrzebnej rekrutacji.

Chodzi o to ze jak firmy nie stac na pracownika to tam nawet nie aplikuje, nie zabiera czasu rekruterowi ani firma nie zabiera potencjalnemu pracownikowi.

PS. Co do programistow to slyszalem ze paru ucieklo do Angli a niektorzy do firm ktore wymienilem.
gwiazdor 2015-12-24 12:20:16
Nie podają zarobków. Podają widełki. Najczęściej też bez informacji o tym, jaka jest to forma zatrudnienia.

Czemu to robią? Na pewno nie po to, by zaoszczędzić czyjś czas. Ten czas i tak w 90% przypadków (albo i więcej) będzie zmarnowany, bo niestety większość kandydatów do pracy nie posiada odpowiednich kwalifikacji.

Może taka zagadka: masz kandydata A, który w ciągu ostatnich 4 lat zmienił 4 razy pracę (za każdym razem z powodu tego, iż dostał 5% większą pensję) i kandydata B, który ostatnie 6 lat przepracował w jednym miejscu i chce zmienić pracę, bo szuka czegoś nowego... B chce więcej kasy niż A... Umiejętności mają podobne.
Zapewne część firm (głównie robiących konsulting i krótkie projekty) wybierze kandydata A.
Forcom zatrudni kandydata B.
Nie ma sensu inwestować w człowieka, którego jedyną motywacją są pieniądze. Taki delikwent może odejść w każdym momencie.

Załóżmy, że firma X podaje, że płaci developerom do 40 tys. złotych miesięcznie. Wow! Nagle 40 tys. staje się najważniejszą informacją w całym ogłoszeniu. Tyle kasy! Może warto oderwać się od pisania w JavaScrip-cie i zgłosić się na programistę C#. Przecież to prawie to samo!
To nic, że szukają kogoś, kto umie projektować obiektowo i zna się na algorytmice, a ja robię firmware na mikrokontrolery. 40 koła! Zgłaszam się.

Nie jest prawdą, że w IT nie istnieje tajność zarobków.
Im wyżej siedzisz, tym mniej się chwalisz.
Moje osobiste zdanie: jak podpisałeś papiery i dałeś komuś słowo, że zarobki są tajne, to dotrzymaj obietnicy. No ale dane słowo ostatnio w Polsce znaczy coraz mniej...

Nie słyszałem też o UCIECZCE programistów... Nikt nikogo chyba nie gonił..
Ludzie przychodzą i odchodzą. Normalne życie. Każdemu może się znudzić temat... Mógłbym podawać przykłady odwrotne (gdzie ktoś z w/w firm przeszedł do Forcomu)... ale po co.

Wesołych Świąt!




Podawanie zarobków celem zaoszczędzenia sobie (czyli firmie?) zbędnej rekrutacji?

Wiesz w Poznaniu masz wiele firm które otwarcie maja podane jakie sa zarobki. Np. Netguru, STXNEXT, Cognifide itp.

Prawda jest taka ze w IT nie ma ukrytych zarobków.

Prosze wejsc na strony tych firm i sprawdz, zarobi sa podawane po to aby zaoszczedzic sobie niepotrzebnej rekrutacji.

Chodzi o to ze jak firmy nie stac na pracownika to tam nawet nie aplikuje, nie zabiera czasu rekruterowi ani firma nie zabiera potencjalnemu pracownikowi.

PS. Co do programistow to slyszalem ze paru ucieklo do Angli a niektorzy do firm ktore wymienilem.
programista 2016-02-10 22:02:07
Witam, jakie wymagania dla programisty Javy/Android?
Jakie minimum płacowe ?
S 2016-03-06 00:02:45
Dziwne jest to określenie pracy "Wdrożeniowiec - Serwisant IT". To się pojawia tylko na pracuj.pl jak szukają nowego. Potem dostaje się awans na "technika" i naprawia się młotkiem i śrubokrętem drukarki fiskalne. Jest to fajna, ciekawa i bardzo rozwojowa praca dająca wiele satysfakcji, budująca poczucie swojej wartości i pozwalająca na realizację projektów jak odkurzanie starych komputerów
2
realia serwianta 2016-03-11 12:13:36
Po co znajomość Linux.
Jak przedmówca słusznie zauważył będziesz "młotkowym" albo "operatorem wkrętaka"
dłubiąc w drukarkach fiskalnych lub rozwalających się wagach, rzadziej w komputerach. Jak będzie potrzeba ,to będziesz odkurzał te komputery albo układał kabelki robiąc tym samym zdjęcia. Będziesz pod telefonem od rana do wieczora mając 24h na wszystko wraz z dojazdem i wykonaniem zadania u klienta lub 4h w przypadku wysokiego priorytetu, których nie brakuje.
Raz w tygodniu będziesz tkzw "paczkowym" lub "dźwigaczem złomu" ,wysyłając zgromadzone graty i papiery do Forcomu za pośrednictwem DHL. Na koniec dnia czeka cie zabawa po powrocie do domu w rozliczanie zleceń w nieudolnym systemie Gardens.
Tak więc w pracy jesteś prawie cały czas.........
Specjalistyczna wiedza IT nie jest tu potrzebna. Bardziej podstawy typowo techniczne nie wgłębiając się za bardzo w szczegóły. Trudno nazwać to wdrożeniami, to jest typowy prosty serwis.
Wymagania nie mogą być wygórowane bo i kasa jest niewielka a rozwój praktycznie zerowy. Więc jeśli ktoś chce zdobyć konkretne doświadczenie w IT to chyba nie na takim stanowisku. Ale ktoś to robić musi, wiec jest to dobra propozycja dla młodych po technikum tak na max 2 lata nie dłużej.
8
ktoso 2016-03-13 16:44:26
@zfkm

przeciez nie ma stawek podanych wiec co bzdury piszes
praca 2016-03-13 17:32:40
Witam proponuje łatwą dodatkową prace przez internet zarabiamy poprzez klikanie w reklamy sprawdzona stronka wystarczy poczytać opinie na internecie zarobki zależą od tego jak się w to zaangażujemy i ile czasu temu poświęcimy zarobki początkowe to jakies 6-15$ z miesiąca na miesiąc rosną tak jak mówiłem zależy też od naszego zaangażowania ja już na tej stronce jestem 3 lata aktualne moje zarobki na miesiąc to 150-350$ jako praca dorywcza poświęcając w moim przypadku 1-3h na dzien to całkiem nieźle http://wad.ojooo.com/register.php?ref=damiankusal polecam i pozdrawiam praca dla cierpliwych ludzi:)
Forcomik 2016-06-26 23:42:37
Firma się generalnie s( usunięte przez administratora ) OK system, opieka medyczna poszły na jabłka, na premię roczną czekałem pół roku i dałem radę ją przepić w jeden weekend ze szczęścia. Z tego co wiem od innych i z maili niektórzy mają szczęście i zaplanowany urlop w sierpniu mogą sobie ( usunięte przez administratora )wsadzić bo firma ma plany. Premia co roku coraz mniejsza, prezes nie pokazał się na imprezie integracyjnej bo bał się pytań co z tu się ( usunięte przez administratora )
15
charlie 2016-07-13 07:33:19
Panowie i Panie, powie mi ktoś na jakie zarobki możle liczyć programista Androida lub Java? Ale takie realne zarobki :) Z gory dziekuje
belzebub 2016-07-16 15:16:55
odp charlie 2500 hrywien
Yoda 2016-08-07 16:39:50
Damianek kase chces zarabiac an 'frajerach'? bys sie wstydzil...
PO 2016-09-03 00:59:24
Jak dla mnie to firma powoli się zawija, ciecia , podwyżek brak , premia mocno spóźniona i okrojona .
3
Gość 2016-09-03 09:11:17
Co mądrzejsi są już na wypowiedzeniu. Nie bez powodu od roku wzmorzony jest ruch w kadrach, po okrojonych premiach niezdecydowani złożyli papiery. Firmę można polecić tylko na czas szukania innej pracy. Brak szkoleń zewnętrznych, brak rozwoju finansowego i coraz gorsza atmosfera. Jeśli szukasz pracodawcy na wiele lat nie polecam.
10
mam dość 2016-09-12 21:21:13
Dokładnie wszyscy się zwalniają bo ile można pracować w takiej atmosferze gdzie wiecznie się czegoś wymaga a nic nie daje. Firma robić ma co bo klientów przybywa.
W tym roku premia okrojona , brak szkoleń (chyba że szkoleniem jest pogadanka z starszym kolegą z kilkoma slajdami w czasie 30min...)śmiech że w firmie która liczy ponad 300 pracowników nie działa multisport, sorry działał jakiś czas ale 180zł to jakaś kpina ,opieka medyczna jak sobie wykupicie.

Na rozmowach usłyszycie że są imprezy integracyjne,wyjścia na piwo - Tak integracja jest raz w roku i z roku na rok coraz gorsza.Wyjście na piwko jak zgadasz się z kumplami po robocie to pewnie ale nie firmowo.....Przewija się tekst o szkoleniach jakie to nie są, że będziesz uczestniczyć w ciekawych wdrożeniach.... to wszystko mydlenie oczu. W tej firmie jest się komórką w excelu.
Jak już ktoś wcześniej pisał fajna przygoda na początek ale nie dłużej szkoda czasu.



7
ex SL 2016-09-13 15:55:51
Więc dlatego dałem sobie spokój po kilku latach. Firma kiedyś wyglądała inaczej, nie było takiej struktury jaka jest teraz, ludzie byli inni (nawet ci ,którzy dalej tam pracują), pamiętam też, że szeregowy pracownik miał trochę więcej do powiedzenia niż teraz.
Forcom zmierza do osiągnięcia tkzw "ładu korporacyjnego" po wieloletniej samowolce w wielu aspektach. Jest to zrozumiałe z ilości klientów, nakładów pracy i organizacji firmy. Niestety niesie to za sobą pewne zmiany, niekoniecznie dobre dla szeregowych pracowników. Oni w głównej mierze są pierwszym kontaktem dla klienta, niestety są coraz bardziej niedoceniani i jak celnie stwierdził przedmówca są niczym "komórką w excelu" dla wyższych. Smutna to niestety prawda dla tych ,którzy pracują w firmie notującej dość przyzwoite wyniki finansowe. W przyrodzie są równi i równiejsi ,w Forcomie też.
Ciekaw jestem co jest lepsze :
pracować w firmie ,która ma i nie chce dać lepiej zarobić, czy w firmie która nie da ,bo nie ma ,ale może coś mieć w przyszłości.
Po krótkim przemyśleniu wybieram drugie rozwiązanie.
10
widelec 2016-09-20 11:12:58
zarobki to sprawa osobista, w dobrych firmach pytają się ile chcesz zarabiać i podajesz swoją kwotę. Widełki w Polsce dla programistów są znane, ale trzeba brać pod uwagę wielkość firmy i z kim współpracują, w jakiej technologii i gdzie mieści się firma. Inaczej różnice między miastami mogą sięgać nawet kilku tyś złotych!
charlie 2016-09-23 07:29:30
Witam, a czy jako Java lub Android Developer wyciągnę 5k do reki już w góre czy nie mam co składać papierów?
Powodzenia 2016-10-24 17:54:50
1. Jeżeli jesteś na jakimś szkoleniu to informujesz o tym kierownika i z nim uzgadniasz czy możesz i czy w razie co będzie miał Ciebie kto zastąpić.
2. Możesz próbować negocjować
3. Tak musisz się wyszkolić aby poznać to co będziesz robił, w kazdej firmie przechodzisz szkolenie.


Jeżeli zamierzasz się szkolić to raczej będziesz postrzegany jako osoba która nie szuka pracodawcy a ,chlebodawcy, i po uzyskaniu wiedzy opuści go dla pracodawcy docelowego.
5k 2016-10-24 18:05:09
5k ? :) :):)
Nadziewany rodzynek. 2016-10-24 18:07:22
Jeśli chodzi o szkolenia, to ja chętnie pomogę. Prowadzę takie u siebie nieodpłatnie. Wystarczy chcieć.
charlie 2016-10-31 08:35:11
Czyli rozumiem ironicznie ze nie :)
Zostaw swoją opinię o FORCOM - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORCOM