brak logo

Marjoland

Zoetermeer

Opinie o Marjoland

AntyMarjo 2012-06-06 22:36
Do \\\"Realisty\\\": Przestan pieprzyc dziadu! Zapomnial wół jak cieleciem byl? Wielkie panisko z Ciebie bo \\\"awansowales\\\" po znajomosci do biura? Na 4 nie byles taki kozak?! Marjoland to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,przynajmniej teraz. Kiedys,kiedy kierownikiem na 4 byl Damian,wszystko mialo rece i nogi. Teraz to (usunięte przez administratora). Najlepsza decyzja w moim zyciu- dzien kiedy sie stamtad zwolnilem.
gerard 2012-06-26 23:25
Ja pamiętam czasy kiedy istniała tylko jedynka kiedy się pracowało po dwa miesiące bez dnia wolnego pobudowana została druga szklarnia kupiona trzecia a najbardziej w pamięci mam świniarnie, kto w tym okresie pracował tam to wie o co chodzi pozdrawiam byłych mieszkańców
1
West 2012-09-08 20:29
(usunięte przez administratora) podobno ma otworzyć piekarnie dla piekarzy z Korsz w Waddinxveen
grzegorz brzeczyszczykiewicz 2012-09-09 19:20
swiete słowa z tą piekarnią ale może lepiej niech postawi tam szklarnie bo w tych Korszach to w przedszkolu już masz przydział do tej firmy zycia.To ich szczyt marzeń
była 2012-09-11 18:05
... - 2012-09-11 12:31:10

( usunięte przez administratora )

NIE POLECAM
a wiesz ile dostałbyś gdyby resztę godzin przelaliby Ci na konto? Najpierw dowiedz się ile belasting podatku zabiera za nadgodziny a dopiero później sie rozpisuj. Zostało by ci mniej niż 6.50... Powodzenia
siuri 2012-09-11 18:08
grzegorz brzeczyszczykiewicz - 2012-09-09 19:20:26

swiete słowa z tą piekarnią ale może lepiej niech postawi tam szklarnie bo w tych Korszach to w przedszkolu już masz przydział do tej firmy zycia.To ich szczyt marzeń
Widze grzeslaw ze jestes dobrze poinformowany,co starales sie tam o prace i etatu nie znalezli dla takiego pantofla jak ty ? Nie wypowiadaj sie o innych,bo wcale sie nie roznisz od wiekszosci ludzi pracujacych w tej firmie.Firma jakich wiele w holi, placa smieszne pieniadze,ale zawsze na czas :| nikt tu nikogo nie trzyma na sile wiec im mniej takich jak wy tym lepiej dla tych co mosza pracowac. Pozdrawiam Johana serdecznym ...j
żal.pl 2012-09-19 16:21
ooooooo właśnie !!! Tak to miało dokładnie brzmieć. :-D
zwiezle 2012-10-07 11:04
Prosze zapytac Super Ksiegowej W zevenhuizen czy aby napewno robi ona wszystko poprawnie w tym temacie. Kazdy kto pracuje / Pracowal w Marjo Job jezeli poprosi moze otrzymac xero polisy potwierdzajacej ubezpieczenie za dany rok
ciekawski 2012-10-11 19:10
oooooo... jakie interesujące forum :-) a jaki poziom intelektualny zawarty w wypowiedziach hahahahahha... no ale cóż oczekiwać jak 80% załogi to piekarze z jednej wiochy...
popieram 2012-10-13 00:46
ja po kilku miesiącach przepracowanych w Marjolandzie, jak tylko widzę samochód z rejestracją NKE to zaraz mi się na wymioty zbiera...
gość 2012-12-13 10:21
Zgadzam się w 100000% :D
kejti 2012-12-19 18:10
pracowałam w Marjo w wakacje i nie rozumiem o co Wam wszystkim chodzi, jest ciężko, to fakt. ale za te pieniądze woloałabym pracować w Marjo niż zapierdzieleac za nic w Polsce, a że jest dużo osób z korsz no coż jeden ściąga drugiego, taka kolej rzeczy - ja nie widzę w tym nic złego i na pewno wrócę do pracy znów w wakacje!!!!!
behemoth 2012-12-20 09:19
Ja, też pracowałem w wakacje, już drugi rok z rzędu. Też nie rozumiem o co tym ludziom chodzi. Pracuje z dziewczyną po 5 tysięcy na głowę odkładam, super sprawa, a że trzeba robić to nic nowego za darmo euro nie rozdają :) Jak ktoś chce to może tam się dorobić.
2
------------------- 2013-01-14 16:44
no właśnie jak cos sie nie podoba to Won do Polski Tak wam źle że robotę macie??????droga wolna lepiej będzie bez was ,,RYJE''
behemoth 2013-07-10 21:52
Czasami jak mają miejsce jedno wolne, to rozdzielają. Jak jedziesz w parze to masz wspólny pokuj, i razem pracujecie.
Moja rada ciężko jest tam pracować samemu. Radze jechać Tobie w parze. No chyba, że pilnie kasy potrzebujesz. Samemu długo tam nie pobędziesz. Pozdro
1
behemoth 2013-07-16 23:05
Chyba żartujesz :) Ciesz się że masz gdzie mieszkać. Zresztą mieszkania nie są złe.
miracle 2013-07-17 12:06
Behemoth czy firma często zatrudnia nowych ludzi? Jak starać się tam o pracę?
behemoth 2013-07-17 19:46
To zależy jakie mają zapotrzebowanie. Ogólnie to firma rodzinna. Często jest tak, że jak dobrze pracujesz to biorą do pracy bliskich danej osoby która już pracuje. Pozdrawiam
miracle 2013-07-23 07:56
Behemoth dzięki za odpowiedź. A czy jest jakaś szansa że bez znajomości można dostać tam pracę na stałe?
behemoth 2013-07-24 22:38
Oczywiście, że jest :) Próbuj, może w końcu się Tobie uda :)
www 2013-08-02 23:09
Potwierdzam wszystkie odpowiedzi Behemotha. tylko czy nie wydaje wam się, że Behemoth sam sobie zadaje pytania podszywając się pod innych i sam na nie odpowiada????? hahahahaha... bo dziwnie sztucznie ,,brzmi" ten dialog hahahahahaha. Ale potwierdzam: firma wporządku. pozdro
Behemoth 2013-08-15 17:25
Jestem ciekaw po co miał bym to robić :) ?
Ktoś się pyta, wiec ładnie odpowiadam.
1
ktoś 2013-08-26 18:42
jak lubisz pracować w [usunięte przez administratora] to wolna droga
luzak 2013-10-07 18:45
Według większosci nierobów, [usunięte przez administratora] pracy to jest miejsce, w którym trzeba pracowac, i w którym nie rozdają pieniędzy za darmo.
1
adi 2013-10-08 23:22
jak tam sie wogole dostac oto jest pytanie od roku dzwonie i nic niestety:(
1
marchewka 2014-04-04 16:30
Witam! Chciałabym reaktywować temat i pytania na które nie było jednoznacznej odpowiedzi niestety:( Chciałabym wraz z chłopakiem w najbliższym czasie wyjechać do pracy do Holandii. Z tego co słyszałam Marjoland ma najlepszą opinię tylko pytanie jak można się tam dostać zwykłemu szaraczkowi? ;p
giero 2014-04-04 20:20
to znajdż sobie osobę do towarzystwa
1
ja 2014-10-28 20:47
Do luzak. Nie prawda te normy są za wysokie. Po kilku miesiącach ludzie są wykończeni. Jak ja zaczynałem kiedyś na 4 startowaliśmy od 4 mat na godzinę. Potem było 5, a jak zjeżdżałem po dłuższym czasie pobytu było ich już 6. Jak pracowałem na innej szklarni szef kazał nam ciąć 3 maty na godzinę. I tam się normalnie pracowało. W tym jest problem. Dlatego ludzie się zwalniają. Normy są po prostu niewolnicze i taka jest prawda.
ja 2014-11-20 01:03
Zgodzę się z Tobą całkowicie. Z tego co wiem to jest nielegalne. Dużo osób tego nie wie, ponieważ bez przerwy ludzie się zwalniają i są nowi. Ja zjechałem wykończony ( po dłuższym okresie) Znałem ludzi co byli 3 lata i po ich wyglądzie widziałem że coś im dolega. Czym dłużej tam pracujesz tym gorzej się czujesz.I to powinno być w umowie takie ostrzeżenie. Zresztą wszyscy nawet Holendrzy wiedzą że tam jest niewolnictwo. Przykładem może być nalot ekipy holenderskiej ( chyba ich policja lub coś w tym stylu) na Marjoland w roku 2012. Przesłuchiwali pracowników, że nikt nic nie powiedział to się dziwie. A tak z ciekawości jaka teraz jest noma ?
2
Biały murzyn 2014-12-13 21:46
Racja. Z roku na rok coraz gorzej. Na szczęscie już się uwolniłem z tego syfu. Robota sama w sobie nie jest ciężka, kierownicy tacy sami jak wszędzie. Oni w sumie bogu ducha winni bo nacisk, wiadomo, idzie z góry. Opie... ich a oni później nas. (usunięte przez administratora) które nie dość, że MUSISZ robić, to jeszcze dostajesz mniej niż za normalne godziny. Taaak, MNIEJ!!!!!!! Śmiech na sali.
2
ja 2014-12-13 23:01
To nie jest ich wina. Oni mają wytyczne z góry czyli od właścicieli. Jak bym chciał żeby dali z urzędu tam jakiegoś holenderskiego obserwatora na miesiąc. Przede wszystkim na szklarnie numer 4 niech oceni i wyda opinie czy wszytko jest zgodne z prawem takie traktowanie polaków. Zresztą my się sami podkładamy, jeżdżąc tam, a jeździmy po co żeby zarobić i kolo się zamyka. Każdy ma wolną wole i kto chcę i tak pojedzie. My możemy napisać tylko opinie jak się nam pracowało i tyle :)
detektyw 2014-12-19 11:13
Widzę,że administrator tej strony tez macza w tym palce. Bo jak wytłumaczyć fakt, że usunął część zdania, która brzmiała "najgorsze są nadgodziny"???
hihi 2014-12-19 11:32
szkoda że administrator nie maczał palcy jak stary cię produkował bo pewnie też by cię usunął leserze.
1
Gość 2015-01-12 10:28
Witam :)
Czy mógłbym prosić o informację, jak wygląda teraz praca w Marjolandzie? Pracowałem tam 2 lata temu i jestem ciekawy czy coś się zmieniło? Jakie teraz jest kierownictwo na szklarniach? Czy mocno powymieniali się ludzie na szklarniach? Planuje się wybrać tam do pracy i nie wiem czego mam się spodziewać po takim czasie?
Byłam 2015-08-28 04:04
Opinie
Gruby 2016-03-04 15:07
Jest ok, pracowałem ale mnie zwolnili .Kasa niezła i jeden wniosek mniej dyskutować więcej robić.
Pozdr.Gruby
Były pracownik 2016-03-04 20:37
Jeśli nie posiada się numery sofi to muszą go pomóc wyrobić inaczej nie można legalnie pracować choć kiedyś tam też pracowali bez tego numeru ale na czarno tylko nocą
1
Były pracownik 2016-03-04 20:42
To nie praca w kwiaciarni tam się ciężko pracuje i niestety trzeba swoją normę wyrobić
ja 2016-04-02 18:23
ludziom nie chce się pracować?? o czym ty mówisz człowieku popracuj na m4 z Erwinkiem dostaniesz tak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze odlecisz do Szajeru niewolnictwo i nic poza tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za siebie i za kierowników bo oni mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wolą palic faje w tralach
zdziwiona 2016-05-23 01:01
Że niby co jest do osiągnięcia? Napewno o właściwej firmie piszecie????? hahahahahahaha... się uśmiałam :-)
Lolek 2016-06-17 19:19
Premia??? Chyba kogos tu nieźle pogrzało!!! Cos takiego jak premia w tej firmie nie istnieje, tak samo jak podwyżka czy poszanowanie praw pracownika. Mobbing, zmuszanie do nadgodzin, bo jak ci się nie podoba to dowidzenia. Chcecie robić za białego murzyna i trzaskac po 220 godzin w miesiącu to coś dla was, jeżeli chcecie prowadzić normalne życie to trzymajcie się od tej firmy z daleka.
Byczy 2016-07-22 18:41
Może ktoś z kierownictwa ;-) Najlepsze, że wpisy krytyczne lecz kulturalne są szybko usuwane.
6
Fiołek 2016-07-31 10:49
To musisz kolego poszukać pracy w innych firmach, bo tutaj to jedyne co mogą Ci zaoferować to garb na plecach i żylaki na nogach...
Asa 2016-08-11 13:49
No ja też mam takie, miło mi to słyszeć że Ty też.
Zuzanna 2017-05-15 15:32
Pracujesz w Marjoland? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca w firmie. Jak wygląda praca na Twoim stanowisku/dziale?
Byly pracownik :) 2017-06-20 18:20
Pracowalem w tej firmie od zeszlego roku od sierpnia do tego roku czerwca. I co moge powiedziec duzo w tej firmie w przeciagu tego czasu sie zmienilo. Gdy zaczynalem tam prace byly jeszcze stare normy I kierownictwo bylo bardzo wymagajace. Ale od tego roku firma ma problem z znajdowaniem nowych pracownikow I trzymaja duzo ludzi na sile.. gdyby np taki pracowal w zeszlym roku wylwcialby a teraz naprawde trzeba slabo pracowac by wyleciec.. pracowalem na 4 troszke na 3 I raz bylem na 1, w tej chwili norma na 4 wynosi 10 mat do 8:30, ale tak naprawde gdy ma sie o oczko mniej maks 2 to nie wyciagaja wiekszych konsekwencji.. np na 4 ponad polowa pracownikow to ludzie ktorzy pracuja tam do 3 msc maks pol roku, ktorzy maja problemy z normami itd. Z mojego punktu widzenia praca jak praca kiedys przesadzali I bardzo byli rygorystyczni dzis? Jest o wiele lzej. Jesli szukasz pracy na chwile by sobie dorobic polecam lecz ostrzegam moze byc ciezko trzeba byc twardym psychicznie. Lecz at praca napewno nie moze byc pomyslem na zycie szkoda nerwow ;) Duzo zalezy rowniez od tego na jaka szklarnie sie trafi ;) o sortowni sie nie wypowiem gdyz tam nie pracowalem.. wyplata ok nie oszukuja z godzinami gdy cos jest nie tak mozna wyjasnic.. gdyby nie ludzie z mojego domku nie wiem czy tak dlugo bym tam byl lecz duzo zalezy od szczescia ;) wiem ze na 1 I 2 wymagaja nadal I jest ciezko na 3 I 4 jest o wiele lepiej. Pozdrawiam :)
Byly pracownik :) 2017-06-20 18:21
Pracowalem w tej firmie od zeszlego roku od sierpnia do tego roku czerwca. I co moge powiedziec duzo w tej firmie w przeciagu tego czasu sie zmienilo. Gdy zaczynalem tam prace byly jeszcze stare normy I kierownictwo bylo bardzo wymagajace. Ale od tego roku firma ma problem z znajdowaniem nowych pracownikow I trzymaja duzo ludzi na sile.. gdyby np taki pracowal w zeszlym roku wylwcialby a teraz naprawde trzeba slabo pracowac by wyleciec.. pracowalem na 4 troszke na 3 I raz bylem na 1, w tej chwili norma na 4 wynosi 10 mat do 8:30, ale tak naprawde gdy ma sie o oczko mniej maks 2 to nie wyciagaja wiekszych konsekwencji.. np na 4 ponad polowa pracownikow to ludzie ktorzy pracuja tam do 3 msc maks pol roku, ktorzy maja problemy z normami itd. Z mojego punktu widzenia praca jak praca kiedys przesadzali I bardzo byli rygorystyczni dzis? Jest o wiele lzej. Jesli szukasz pracy na chwile by sobie dorobic polecam lecz ostrzegam moze byc ciezko trzeba byc twardym psychicznie. Lecz at praca napewno nie moze byc pomyslem na zycie szkoda nerwow ;) Duzo zalezy rowniez od tego na jaka szklarnie sie trafi ;) o sortowni sie nie wypowiem gdyz tam nie pracowalem.. wyplata ok nie oszukuja z godzinami gdy cos jest nie tak mozna wyjasnic.. gdyby nie ludzie z mojego domku nie wiem czy tak dlugo bym tam byl lecz duzo zalezy od szczescia ;) wiem ze na 1 I 2 wymagaja nadal I jest ciezko na 3 I 4 jest o wiele lepiej. Pozdrawiam :)
1
Zuzanna 2017-06-22 13:10
@Byly pracownik :) dziękuje za odpowiedź. Rozumiem, że 1,2,3,4 to konkretne szklarnie firmy. Piszesz, że pracowałeś na kilku z nich. Czyli nie jest się na stałe przypisanym do jednej? Czy prace na każdej z nich się różnią, czy też wykonuje się tą samą pracę, tylko z innymi normami?
Krzysiek26 2017-07-18 13:26
@Zuzanna :) Sorki że dopiero teraz odpisuję lecz nie przyszło mi powiadomienie, że ktoś pisał :/ Tak konkretne numerki oznaczają szklarnie w tej samej firmie. Zazwyczaj jest się przypisanym już na stałe do określonej szklarni, lecz bywają sytuacje w których bardziej doświadczonych pracowników przerzucają na inne szklarnie ze względu na braki kadrowe ;) Każda szklarnia ma inne róże i np pracowałem na czerwonych rózach na 4 a potem zostałem przeniesiony na jakiś czas na szklarnie z białymi różami i było naprawde ciężko się przyzwyczaić ;) tak naprawdę każda szklarnia ma inne normy jest to pokręcone, i funkcjonuje na tej szklarni :D Najcięższe normy są na 1 i na 2, gdzie kierownikiem jest Krycha, lecz wiem że z upływem czasu te normy coraz bardziej podupadają, ze względu na niskie zainteresowanie ludzi by w tym miejscu pracować ;) tzn wymagają ale jest w tej chwili o wiele ciężej wylecieć niż to było kiedyś, bywają na firmie osoby kablujące ale można też spotkać wielu wspaniałych i w porządku ludzi :) Mam nadzieję że pomogłem pozdrawiam :)
Zuzanna 2017-09-11 14:51
@Krzysiek26 dziękujemy za Twoją opinię o firmie Marjoland. Czy ktoś jeszcze podzieliłby się swoimi doświadczeniami na temat pracodawcy? Co najbardziej podoba wam się w pracy? Czy coś byście zmienili? Co powiecie o warunkach pracy?
Zostaw swoją opinię o Marjoland - Zoetermeer
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marjoland