brak logo

Marjoland

Zoetermeer

Opinie o Marjoland

........... 2012-03-19 21:08:26
Passion - 2012-03-19 19:50:54

a skąd wiesz ze ludzie którzy sie wypowiadają dalej pracują tam? ja np jestem w Polsce juz od ponad roku.
i całe szczęście. jednego nieroba mniej
zwykły pracownik 2012-03-20 17:46:41
zgadzam sie ze w firmie nie jest najgorzej-znam gorsze, ale nie powiem tez ze jest to leciutka praca w ktorej płacą kokosy... ale taki juz los Polaka w Nl,jesli nie jestes np. slusarzem ;) Nie rozumiem wypowiedzi ze Marjoland pomaga spełniac nasze cele,przeciez kazdy ciężko pracuje i należy sie za to wypłata!Sami dążymy do celu przez PRACE!
opinia 2012-03-20 18:03:00
PLUSY:
+zapewnione godziny (nadgodziny)
+wypłata na koncie na czas
+mieszkanie w dobrych warunkach i nie przeludnione
MINUSY:
-nie ma dodadku na odziez która bardzo się niszczy w czasie pracy
-jesli masz wypadek w pracy(poważny uszczerbek),możesz nie otrzymac pomocy lub zostać ZWOLNIONY
-nie ma samochodów firmowych
zwykły 2012-03-31 23:54:13
jak się nie podoba to wypad, nikt was nie zmusza Nie przynoście wstydu tym którzy przyjechali tu normalnie pracować W Polsce też tak na wszystko narzekacie czy trzymacie się kurczowo posady?Ja powiem krótko: firma ok, kierownicy ok, wszystko ok, a jak sie komuś nie chce pracować to już jego problem. Wypłaty na czas, biuro we wszystkim pomaga( a nie wszędzie tak jest), kierownicy upierdliwi to fakt, ale ich rozumiem, bo nie wszyscy pracownicy nie rozumieją w jakim celu tu przyjechali. A że Polak został kierownikiem, to już trzeba go zgnoić. (usunięte przez administratora) jest spoko, (usunięte przez administratora) też. Mnie bardziej niepokoi to co się na sortowni dzieje.Paka z jednej wioski ma większe przywileje niż reszta. Wiadomo o jaką wioskę chodzi.(usunięte przez administratora) jednych kryje a drugich ma w (usunięte przez administratora). Jedna wielka klika.
chore 2012-04-09 08:57:24
TO JEST WSZYSTKO WIELKA SCIEMA ZADNYCH KIEROWNIKOW POLSKICH NIE MA TO SA PACHOLKI DO POMOCY I TYLKO DO TEGO A SORTOWNIA TO OSOBNA SPRAWA TAM FAKT KLIKA NIE DO PODROBIENIA A (usunięte przez administratora) MANEWRUJE MIEDZY JEDNA KLIKA A DRUGA KAZDY NA KAZDEGO JEGO PODPUSZCZA A JESZCZE TE ANKIETY TO WIELKA CHALA NORMALNE PAJACOWANIE CI CO DOBRZE OBSERWOJA TO WIEDZA JAK TO WSZYSTKO WYGLADA
AntyMarjo 2012-06-06 22:36:48
Do \"Realisty\": Przestan pieprzyc dziadu! Zapomnial wół jak cieleciem byl? Wielkie panisko z Ciebie bo \"awansowales\" po znajomosci do biura? Na 4 nie byles taki kozak?! Marjoland to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,przynajmniej teraz. Kiedys,kiedy kierownikiem na 4 byl Damian,wszystko mialo rece i nogi. Teraz to (usunięte przez administratora). Najlepsza decyzja w moim zyciu- dzien kiedy sie stamtad zwolnilem.
gerard 2012-06-26 23:25:48
Ja pamiętam czasy kiedy istniała tylko jedynka kiedy się pracowało po dwa miesiące bez dnia wolnego pobudowana została druga szklarnia kupiona trzecia a najbardziej w pamięci mam świniarnie, kto w tym okresie pracował tam to wie o co chodzi pozdrawiam byłych mieszkańców
West 2012-09-08 20:29:21
(usunięte przez administratora) podobno ma otworzyć piekarnie dla piekarzy z Korsz w Waddinxveen
grzegorz brzeczyszczykiewicz 2012-09-09 19:20:26
swiete słowa z tą piekarnią ale może lepiej niech postawi tam szklarnie bo w tych Korszach to w przedszkolu już masz przydział do tej firmy zycia.To ich szczyt marzeń
była 2012-09-11 18:05:48
... - 2012-09-11 12:31:10

( usunięte przez administratora )

NIE POLECAM
a wiesz ile dostałbyś gdyby resztę godzin przelaliby Ci na konto? Najpierw dowiedz się ile belasting podatku zabiera za nadgodziny a dopiero później sie rozpisuj. Zostało by ci mniej niż 6.50... Powodzenia
siuri 2012-09-11 18:08:50
grzegorz brzeczyszczykiewicz - 2012-09-09 19:20:26

swiete słowa z tą piekarnią ale może lepiej niech postawi tam szklarnie bo w tych Korszach to w przedszkolu już masz przydział do tej firmy zycia.To ich szczyt marzeń
Widze grzeslaw ze jestes dobrze poinformowany,co starales sie tam o prace i etatu nie znalezli dla takiego pantofla jak ty ? Nie wypowiadaj sie o innych,bo wcale sie nie roznisz od wiekszosci ludzi pracujacych w tej firmie.Firma jakich wiele w holi, placa smieszne pieniadze,ale zawsze na czas :| nikt tu nikogo nie trzyma na sile wiec im mniej takich jak wy tym lepiej dla tych co mosza pracowac. Pozdrawiam Johana serdecznym ...j
żal.pl 2012-09-19 16:21:57
ooooooo właśnie !!! Tak to miało dokładnie brzmieć. :-D
zwiezle 2012-10-07 11:04:23
Prosze zapytac Super Ksiegowej W zevenhuizen czy aby napewno robi ona wszystko poprawnie w tym temacie. Kazdy kto pracuje / Pracowal w Marjo Job jezeli poprosi moze otrzymac xero polisy potwierdzajacej ubezpieczenie za dany rok
ciekawski 2012-10-11 19:10:20
oooooo... jakie interesujące forum :-) a jaki poziom intelektualny zawarty w wypowiedziach hahahahahha... no ale cóż oczekiwać jak 80% załogi to piekarze z jednej wiochy...
popieram 2012-10-13 00:46:41
ja po kilku miesiącach przepracowanych w Marjolandzie, jak tylko widzę samochód z rejestracją NKE to zaraz mi się na wymioty zbiera...
gość 2012-12-13 10:21:35
Zgadzam się w 100000% :D
kejti 2012-12-19 18:10:34
pracowałam w Marjo w wakacje i nie rozumiem o co Wam wszystkim chodzi, jest ciężko, to fakt. ale za te pieniądze woloałabym pracować w Marjo niż zapierdzieleac za nic w Polsce, a że jest dużo osób z korsz no coż jeden ściąga drugiego, taka kolej rzeczy - ja nie widzę w tym nic złego i na pewno wrócę do pracy znów w wakacje!!!!!
behemoth 2012-12-20 09:19:58
Ja, też pracowałem w wakacje, już drugi rok z rzędu. Też nie rozumiem o co tym ludziom chodzi. Pracuje z dziewczyną po 5 tysięcy na głowę odkładam, super sprawa, a że trzeba robić to nic nowego za darmo euro nie rozdają :) Jak ktoś chce to może tam się dorobić.
2
------------------- 2013-01-14 16:44:46
no właśnie jak cos sie nie podoba to Won do Polski Tak wam źle że robotę macie??????droga wolna lepiej będzie bez was ,,RYJE''
behemoth 2013-07-10 21:52:48
Czasami jak mają miejsce jedno wolne, to rozdzielają. Jak jedziesz w parze to masz wspólny pokuj, i razem pracujecie.
Moja rada ciężko jest tam pracować samemu. Radze jechać Tobie w parze. No chyba, że pilnie kasy potrzebujesz. Samemu długo tam nie pobędziesz. Pozdro
1
behemoth 2013-07-16 23:05:08
Chyba żartujesz :) Ciesz się że masz gdzie mieszkać. Zresztą mieszkania nie są złe.
miracle 2013-07-17 12:06:54
Behemoth czy firma często zatrudnia nowych ludzi? Jak starać się tam o pracę?
behemoth 2013-07-17 19:46:05
To zależy jakie mają zapotrzebowanie. Ogólnie to firma rodzinna. Często jest tak, że jak dobrze pracujesz to biorą do pracy bliskich danej osoby która już pracuje. Pozdrawiam
miracle 2013-07-23 07:56:10
Behemoth dzięki za odpowiedź. A czy jest jakaś szansa że bez znajomości można dostać tam pracę na stałe?
behemoth 2013-07-24 22:38:38
Oczywiście, że jest :) Próbuj, może w końcu się Tobie uda :)
www 2013-08-02 23:09:27
Potwierdzam wszystkie odpowiedzi Behemotha. tylko czy nie wydaje wam się, że Behemoth sam sobie zadaje pytania podszywając się pod innych i sam na nie odpowiada????? hahahahaha... bo dziwnie sztucznie ,,brzmi" ten dialog hahahahahaha. Ale potwierdzam: firma wporządku. pozdro
Behemoth 2013-08-15 17:25:09
Jestem ciekaw po co miał bym to robić :) ?
Ktoś się pyta, wiec ładnie odpowiadam.
1
ktoś 2013-08-26 18:42:51
jak lubisz pracować w [usunięte przez administratora] to wolna droga
luzak 2013-10-07 18:45:30
Według większosci nierobów, [usunięte przez administratora] pracy to jest miejsce, w którym trzeba pracowac, i w którym nie rozdają pieniędzy za darmo.
1
adi 2013-10-08 23:22:04
jak tam sie wogole dostac oto jest pytanie od roku dzwonie i nic niestety:(
1
marchewka 2014-04-04 16:30:40
Witam! Chciałabym reaktywować temat i pytania na które nie było jednoznacznej odpowiedzi niestety:( Chciałabym wraz z chłopakiem w najbliższym czasie wyjechać do pracy do Holandii. Z tego co słyszałam Marjoland ma najlepszą opinię tylko pytanie jak można się tam dostać zwykłemu szaraczkowi? ;p
giero 2014-04-04 20:20:15
to znajdż sobie osobę do towarzystwa
1
ja 2014-10-28 20:47:25
Do luzak. Nie prawda te normy są za wysokie. Po kilku miesiącach ludzie są wykończeni. Jak ja zaczynałem kiedyś na 4 startowaliśmy od 4 mat na godzinę. Potem było 5, a jak zjeżdżałem po dłuższym czasie pobytu było ich już 6. Jak pracowałem na innej szklarni szef kazał nam ciąć 3 maty na godzinę. I tam się normalnie pracowało. W tym jest problem. Dlatego ludzie się zwalniają. Normy są po prostu niewolnicze i taka jest prawda.
ja 2014-11-20 01:03:16
Zgodzę się z Tobą całkowicie. Z tego co wiem to jest nielegalne. Dużo osób tego nie wie, ponieważ bez przerwy ludzie się zwalniają i są nowi. Ja zjechałem wykończony ( po dłuższym okresie) Znałem ludzi co byli 3 lata i po ich wyglądzie widziałem że coś im dolega. Czym dłużej tam pracujesz tym gorzej się czujesz.I to powinno być w umowie takie ostrzeżenie. Zresztą wszyscy nawet Holendrzy wiedzą że tam jest niewolnictwo. Przykładem może być nalot ekipy holenderskiej ( chyba ich policja lub coś w tym stylu) na Marjoland w roku 2012. Przesłuchiwali pracowników, że nikt nic nie powiedział to się dziwie. A tak z ciekawości jaka teraz jest noma ?
Biały murzyn 2014-12-13 21:46:47
Racja. Z roku na rok coraz gorzej. Na szczęscie już się uwolniłem z tego syfu. Robota sama w sobie nie jest ciężka, kierownicy tacy sami jak wszędzie. Oni w sumie bogu ducha winni bo nacisk, wiadomo, idzie z góry. Opie... ich a oni później nas. (usunięte przez administratora) które nie dość, że MUSISZ robić, to jeszcze dostajesz mniej niż za normalne godziny. Taaak, MNIEJ!!!!!!! Śmiech na sali.
2
ja 2014-12-13 23:01:21
To nie jest ich wina. Oni mają wytyczne z góry czyli od właścicieli. Jak bym chciał żeby dali z urzędu tam jakiegoś holenderskiego obserwatora na miesiąc. Przede wszystkim na szklarnie numer 4 niech oceni i wyda opinie czy wszytko jest zgodne z prawem takie traktowanie polaków. Zresztą my się sami podkładamy, jeżdżąc tam, a jeździmy po co żeby zarobić i kolo się zamyka. Każdy ma wolną wole i kto chcę i tak pojedzie. My możemy napisać tylko opinie jak się nam pracowało i tyle :)
detektyw 2014-12-19 11:13:39
Widzę,że administrator tej strony tez macza w tym palce. Bo jak wytłumaczyć fakt, że usunął część zdania, która brzmiała "najgorsze są nadgodziny"???
hihi 2014-12-19 11:32:16
szkoda że administrator nie maczał palcy jak stary cię produkował bo pewnie też by cię usunął leserze.
1
Gość 2015-01-12 10:28:53
Witam :)
Czy mógłbym prosić o informację, jak wygląda teraz praca w Marjolandzie? Pracowałem tam 2 lata temu i jestem ciekawy czy coś się zmieniło? Jakie teraz jest kierownictwo na szklarniach? Czy mocno powymieniali się ludzie na szklarniach? Planuje się wybrać tam do pracy i nie wiem czego mam się spodziewać po takim czasie?
Byłam 2015-08-28 04:04:44
Opinie
Gruby 2016-03-04 15:07:35
Jest ok, pracowałem ale mnie zwolnili .Kasa niezła i jeden wniosek mniej dyskutować więcej robić.
Pozdr.Gruby
Były pracownik 2016-03-04 20:37:12
Jeśli nie posiada się numery sofi to muszą go pomóc wyrobić inaczej nie można legalnie pracować choć kiedyś tam też pracowali bez tego numeru ale na czarno tylko nocą
1
Były pracownik 2016-03-04 20:42:07
To nie praca w kwiaciarni tam się ciężko pracuje i niestety trzeba swoją normę wyrobić
ja 2016-04-02 18:23:14
ludziom nie chce się pracować?? o czym ty mówisz człowieku popracuj na m4 z Erwinkiem dostaniesz tak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze odlecisz do Szajeru niewolnictwo i nic poza tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za siebie i za kierowników bo oni mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wolą palic faje w tralach
zdziwiona 2016-05-23 01:01:29
Że niby co jest do osiągnięcia? Napewno o właściwej firmie piszecie????? hahahahahahaha... się uśmiałam :-)
Lolek 2016-06-17 19:19:28
Premia??? Chyba kogos tu nieźle pogrzało!!! Cos takiego jak premia w tej firmie nie istnieje, tak samo jak podwyżka czy poszanowanie praw pracownika. Mobbing, zmuszanie do nadgodzin, bo jak ci się nie podoba to dowidzenia. Chcecie robić za białego murzyna i trzaskac po 220 godzin w miesiącu to coś dla was, jeżeli chcecie prowadzić normalne życie to trzymajcie się od tej firmy z daleka.
Byczy 2016-07-22 18:41:06
Może ktoś z kierownictwa ;-) Najlepsze, że wpisy krytyczne lecz kulturalne są szybko usuwane.
2
Fiołek 2016-07-31 10:49:57
To musisz kolego poszukać pracy w innych firmach, bo tutaj to jedyne co mogą Ci zaoferować to garb na plecach i żylaki na nogach...
Szczesciarz 2016-08-11 11:32:18
A ja dla odmiany mam bardzo sympatyczne wspomnienia z M4 ;-)Szegolnie bardzo spontaniczny ,,lodzik" w padzie od bardzo miłej kolezanki. Pozdrawiam sympatyczną blondyneczkę jesli jeszcze pracuje.
Asa 2016-08-11 13:49:24
No ja też mam takie, miło mi to słyszeć że Ty też.
Zostaw swoją opinię o Marjoland - Zoetermeer
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marjoland