brak logo

Yax-Wleklik Zakład pracy chronionej

Legnica

Opinie o Yax-Wleklik Zakład pracy chronionej

podobna w pogladachpodupala na finasnach 2014-06-24 10:52
zgadzam sie z opiniami ,to wszystko prawda,panie ktore sprzataja nie maja srodkow,same sobie sobie kupujemy,apotem niby ma ooddac?sama pracowalam do kwietnia i powiedzialam dosc!ale nie zgodze sie z tym zym ze tam byl jakis kierownik,byla pani kierownik,pani bernadeta,super dziewczyna,ktora o nas dbala,i ten gosc z servisu tez byl kulturany,a reszta to....
2
zniechecona88 2014-08-06 12:03
W tej firmie pracuje cala rodzinka,ale pracuje to zwykla metafora.Kiedy potrzebne sa informacje,i czlowiek tam zadzwoni nigdy nie ma nikogo na stanowisku...pracuje tam od niedawna ale jak tylko znajde cos innego uciekam od tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszustow to kest masakra.Stanowczo odradzam zatridnienoe w tej firemce.
3
o to ja;) 2014-08-12 23:20
Witam firma bez zadnych perspektyw szef z du....prosze se dokonczyc to zdanie tania firma szukajaca debili ktorych wykozystuja jak tylko moga placa po 400pln za caly miesiac pracy ktos powinien sie zajac ta firma gdyz podwaza ona autorytet pracownika oraz stosuje mobing na pracownikach mam zaszczyt ta firme zglosic do pipu..by sie zajeli tym obdartym szefem...a tak na marginesie do tego pana slawka sluchaj wielki bizmesmenie z dziurawymi kieszeniami jak to czytasz na biednych ludziach sie nie dorobisz..nie poleca totalny syfffff kila i mogila
5
Elektryk 2014-11-03 14:41
Pracowałem dla firmy ponad 10 lat i dobrze mi się układało potem założyłem z bratem własny biznes. Jak jest dobrze w robocie to nikt nie wypisuje na takich portalach.
1
Normalna 2015-01-21 21:32
...bo jak kradną papier, tante,koncentrat,sidox, kostki zapachowe i co sięda i wynosządo domów to pewnie ze może braknoć, ale Benka albo ten to naiwna zaraz dowozi. Sama sprzątałam z takimi debilkami i złodziejkami. Takim to nic się nie podoba, nic by nie robiły tylko piły kawe i wszystkich obgadywały i aby nigdzie nie dostały pracy bo z takimi to mordęga. Ja już tu pracuje ponad 2 lata i nigdzie tak dobrze nie było jak w Yaxie
2
Atoja 2015-01-21 21:56
Masz racje Normalna, a u nas na obiekcie tu w Jeleniej to jedna przynosiła sobie dodatkowo pustą butelkę 2 l. i zawsze wlewała do niej płyny do czyszczenia łazienek albo paneli, Raz się pomyliła i napiła się z tej butelki to musiałam wzywać Erkę i leżała chyba 2 tygodnie w szpitalu na odtrutce. To chyba jedna z tych co wyżej tak po chamsku piszą. Ja też pracuję w YAX i oby zawsze ta firma wygrywała przetarg na naszym obiekcie. A takie co kradną i się obijają w pracy to sama zgłaszam kontrolującym.
2
Jola 2015-01-21 22:20
Jak kradła kawę z biurek to ją wywalili z roboty, a i tak za parę dni zapłacili jej 400zł a teraz pisze że za miesiąc. My cię znamy bo parę dni byłaś z nami, zgłoś do pip to opiszemy jaka jesteś "porządna" i "nieobdarta", wstydu nie masz.
2
Waldi 2015-10-28 01:13
Czy ktos ma jakies informacje o tej firmie? Przyjmuja do pracy? Podobno zwijaja interes ? Jesli to prawda to lepiej omijac bo nie wiadomo jak z wynagrodzeniem bedzie :\
Aga 2015-12-10 16:32
Jednak coś jest na rzeczy. Yax wypowiedział umowy dla kontrahentów (nie wiem czy na pewno wszystkim).
anonymus 2015-12-16 10:39
powinni zamknac ten zaklad oszukuja oraz wykozystuja ludzi nie placa brak slow by okreslic to poprostu takich cwaniakow zamknac i tyle
były pracownik 2016-03-03 15:34
firma YAX-Wleklik zaprzestała prowadzenia działalności gospodarczej z dniem 31-12-2015 i została skreślona z listy podmiotów gospodarczych w (www.ceidg.gov.pl).
3
Joł 2016-03-16 13:14
Ale teraz powstał Yax-Sławomir Wleklik. Tak więc kontynuacja została zachowana.
A tak na marginesie - wie ktoś dlaczego Yax-Wleklik został zlikwidowany? Na pewno nie dlatego, że nie chcieli dalej firmy prowadzić, bo nowej by nie zakładali.
ola 2016-03-17 13:50
Firma prężnie się rozwija,oferty promocyjne na monitoring są bardzo dobre , mało kto ma takie podejście do klienta i każdy ma możliwość zabezpieczenia swojego mienia a nie tylko duże korporacje mające pieniądze.Polecam tą firmę.
3
ola 2016-04-28 08:19
Atmosfera bez zarzutu , nie mogę złego zdania powiedzieć o tej firmie.Jestem zadowolona z usługi wykonanej przez tą firmę.Polecam.
2
MyLadyX5 2016-06-20 03:20
Firma chyba się prężnie rozwija w dziedzinie ochrony i monitoringu.
Zainwestowali nawet w nowoczesną stronę internetową: http://yax-ochrona.pl
3
hehe 2016-06-24 23:53
nie ma to jak reklamować i pisać o samym sobie :))
1
radek 2016-07-06 15:37
Faktycznie sami się reklamują, wypisują o sobie same pozytywy, a jak jest naprawdę ...............to wpisy powyżej same mówią za siebie.
4
Obserwator 2016-07-07 22:31
Prezesie Janie W. oszukales i wyrzuciles synów. Wolałes rozwiązać firmę niż pozwolić na kontynuację. Teraz Nie ma żadnej kontynuacji. Dobre obyczaje i uczciwość umarły 31.12.2015r Nowa firma od Stycznia 2016, nowy podmiot,najmłodszy S.W. szefem. Oszukał braci. Wszystkie złe opinie dotyczą sprzątania panie S W. Twój dział.
3
były pracownik 2016-07-08 10:32
Przestań sie prezesie reklamować bo wszyscy byli pracownicy wiedzą jaka to jest firma
szczególnie p Sławek oszust i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> buuuuuuuu wstyd
5
JPW 2016-07-08 10:50
hm....raczej o tej firmie dobrze nikt nie pisze oprócz właściciela byłego i obecnego samo-uwielbiających się
2
benka 2016-07-08 11:16
..czytasz uważnie co tu się pisze. A atmosfera tak jak nie upomnisz się o swoje to wszystko ok ale jak już coś powiesz to jadąc do biura wszyscy Cie zlewają i mają Cię za przeproszeniem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
PORZĄDKOWA 2016-07-08 11:56
z tym sprzątaniem to wiecznie były problemy, niektóre z nas same kupowały płyny do czyszczenia, bo albo jeszcze towar nie przyszedł, albo pojechali panowie w inną stronę rozwozić środki trudno się z nimi pracowało, i pisanie że, ktoś kradł kawę i środki to wstyd.
3
Mar 2016-09-06 23:54
Z tego co wiem maja dużo zlecen w Polsce. Pracowalam dla nich 2 lata za starego prezesa, po macierzynskim wróciłam i jestem zadowolona. Cieżko czytać ile obelg i zlych rzeczy pisza ludzie, chyba jakies osobiste urazy, bo ja nie odczulam zlych rzeczy. Płacą dobrze, zlaezy czy komus sie chce pracowac czy obijać.
1
Nico 2016-09-17 15:01
Oczywiście że, nie sugerowalbym sie jak sam o sobie pisze, nie fajnie. To pracownicy sie tu maja wypowiadać, jak traktowani są ludzie tak piszą Panowie.
grześ 2016-10-01 06:40
No kiedyś byli z pensją na czas, ale obecnie to katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przestańcie pisać bzdury, jak tak jest wszystko ok, to gdzie są inni wcześniej zatrudnieni pracownicy? No tak tak się postępuje z ludźmi.
3
Ania 2016-10-03 17:56
Z tego co wiem to firma na skraju bankructwa stąd pewnie Grzesiu nie płacą. Ja przepracowałam trochę czasu u nich i macie racje ze same superlatywy to piszą właściciele o sobie a nie ludzie którzy pracowali pod rządami Pana Sławomira. On zawsze miał ludzi za nic i była największa rotacja u niego. Zawsze kręcił i korzystał z ludzkiej naiwności że będzie lepiej.
4
gabi 2016-10-03 20:32
To zakład pracy chronionej @ania więc po to właściciel tak to urządził, żeby wykorzystywać ludzi? Moim zdaniem takie miejsca są jeszcze bardziej kontrolowane więc raczej pole manewru ku tego miał raczej małe
Joanna 2016-11-24 12:17
Wszyscy w tej firmie to oszuści. Kłamią na każdym kroku. Środków czystości nie można się doprosić i trzeba swoje z domu przynosić. Nie zwracają za pranie(wcześniej obiecali).Potrzebowałam zaświadczenie to czekałam półtora miesiąca.
2
Anioł stróż 2016-12-22 08:51
Wszystkie zakłady ochroniarskie to złodziejstwo ale można wybrać taki który daje coś w zamian za dotacje z pefronu.Np zwrot za paliwo ,leki ,dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego itp.A YAX nic nie daje w zamia nawet buty trzeba mieć swoje i wypłata tez jest niewiadomą.Teraz gdy pracuje tam R.Sz to będzie szopka gość nigdzie miejsca nie zagrzał tylko miesza i kombinuje co by tu zrobić żeby nic nie robić i zarobić.Ja szczerze tego nie polecam.Biorą posterunki których nikt nie chce bo za taką stawkę nie da rady tego utrzymać to kto ma do tego dopłacić.Dobrze że najniższa krajowa rośnie w końcu takie zakłady padną i skończy się żerowanie na kalekach i chorych.Ludzie siedzą na obiektach w warunkach urągających ludzkiej godności na budowach dróg w campingach bez światła przy piecykach naftowych szok jak zwierzęta.A szefowie fury i komóry i szukają z grupami specjalnymi im głupszy tym lepszy bo PEFRON płaci.Powinny być zakłady pracy chronionej ale takie które dbają o człowieka a nie taki które nakłaniają ludzi do robienia grup na głowę bo kasa z dotacji.Niech nikt nie da się naciągnąć proszę jechać sprawdzić miejsce pracy bo jak ktoś ma 2 grupę to dziś może wybierać w ofertach bo od nowego roku zlecenia złodziejskie za 3 zł na h się kończą i dobrze.Bo to było niewolnictwo i pogarda dla człowieka którego życie zmusiło do pracy za takie grosze.
1
pracownik 2016-12-22 12:00
Firma rusza ponownie z tym teatrem nie maja żadnego zaplecza finansowego to jest ich start szukają w całej Polsce obiektów to jest link do ich oferty https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/3Iojn/.Nie polecam.
J@@ 2017-01-04 23:17
Hmmm.... Czyzby to byl Pan R.Sz. ktory wczesniej pracowal w firmie J..... z Legnicy?
1
Anioł stróż 2017-01-11 13:24
Tak teraz tu prubuje robić karierę na kalekach a najlepiej na umysłowo chorych bo zanich najlepiej płacą no i ociemniali też są dobrze opłacani przez Pefron oni najlepiej nadają się do ochrony bo nic nie widzą.
1
Nick nack 2017-01-11 21:17
Ale cos tam wygrywaja. Ostatnio szkolke w Milogostowicach kolo Legnicy. Czy ktos wie czy maja cos jeszcze w Legnicy lub okolicy?
rodem z polandi 2017-03-26 09:57
...jakie to "polskie" jak o tej krowie jak sam nie ma to nieh sasiadowi zdehnie, tu pisza same nieroby, zakopleksione takie nieudaczne, nauczone z peerelu i pegerow tylko cwaniakowac brac nic nie robic, czy sie spi czy lezy to sie należy, widze tez wpisy z konkurenci co swoje brudy tu pokazuja nie macie już szans na 500+ to sie tu wyzywacie, wyjedzcie za granice to was naucza pracy, wstyd mi za was.
Pomyśl trochę 2017-04-04 11:43
"Dziewczęta" spokojnie :) to nie jest miejsce na pranie brudów ... (wiadomo jakich) - tutaj osoby, które miały styczność z danymi firmami mają się wypowiadać :)
Pokszywdzona 2017-04-21 07:14
Ja ma grupę tak zwaną 3 jak nie mieli kim obstawić posterunku to mnie namawiali obiecywali gruszki na wierzbie.Ale jak się znalazła chętna z 2 grupą to potraktowali mnie gorzej niż psa.To co napisał anioł stróż to jest nic z tym co ta firma robi z ludźmi naprawdę.Liczą się tylko​ dla nich grupy specjalne.Omijajci to z daleka.
2
mariusz 2017-04-22 08:32
W każdej firmie ochrony tak jest.Nie liczy się człowiek tylko grupa,za którą najwięcej kasy.
Daniel 2017-04-22 10:14
Pracuje ktoś w tej firmie,jakie mają obiekty w Legnicy?,warto tam pracować?
Obserwator 2017-04-22 14:59
A nie prawda w dużych firmach tak na to nie patrzą też liczy się człowiek bo potrzebują dużo więcej ludzi.A w takich jak yax które ledwo dychają liczą każdą złotówkę.Tam każdy grosz ma znaczenie bo to jest być albo nie być.A duże firmy jak Piast ,Jarexs, Security na to stać aby mieć ludzi sprawdzonych i bez grup specjalnych.
Nick nick 2017-04-25 15:08
hehe no trochę przegiąłeś :) W dużych firmach dopiero teraz zaczynają liczyć się z człowiekiem bo brakuje im ludzi do pracy. Wcześniej jak zamiast płacić nadgodziny lub oddawać wolne kazali pracować na UZ za 3 zł to jakoś ludzi nie szanowali :) Poza tym wśród firm które wymieniłeś akurat grupy szczególne są jak najbardziej poszukiwane - duża firma = duża administracja = duże koszty stałe. Spróbuj poszukać u nich pracy jak masz III gr :)
Natomiast co do liczenia się z każda złotówką w małych firmach to coś w tym jest.
adam 2017-04-27 23:17
głupoty piszesz pracuję w " JAREXIE" mam drugą grupę , syf człowiek jest nikim szmatą dla nich.
Agnieszka 2017-04-28 09:29
@Daniel, a jakie konkretnie stanowisko Cię interesuje? Należy pamiętać, że warunki pracy, atmosfera czy benefity zależne są od obejmowanego stanowiska.
ja 2017-04-28 12:43
Ja myślę że doczekam się takich czasów gdy w ochronie będą pracować ludzie normalnie na etatach bez kombinacji.Tzn bez haraczu z PEFRON.Powinni pracować renciści ,emeryci a ci którzy mają dotację z PEFRON to oni powinni coś z tego mieć a nie zakład.To prawda że większość kasy przeżera biurokracja auta służbowe itp.A ci z posterunków którzy wnoszą kasę do firmy nie mają nic.Żadnych dodatków ,bonów wszystko łask.A za stróżowanie w zimie w campingach powinno się zamykać takie zakłady.Jednym słowem wszystkie ochrony to syf i nie życzę nikomu takiej pracy.Na takich zasadach jak to dziś funkcjonuje to jest prawdziwe dziadowanie.I niech to raz trafi szlak i w końcu stróż może będzie traktowany jak człowiek a nie jak pies.A niestety tak to dziś wygląda we wszystkich ochronach.
Jola 2017-05-05 10:58
Słyszałam, że ludzie z Yax-a uciekają. Pan Wacław też zakończył tam pracę, jedyny człowiek który miał wiedzę na temat systemów alarmowych . Teraz nie mogę się tam z nikim porozumieć na ten temat a tym bardziej dodzwonić do szefa ponieważ nie odbiera i nie oddzwania.
daniel 2017-05-06 14:53
Aha ,czyli nie wart tam pracować?.Czy może warto?.
Ania 2017-05-07 22:21
Ja pracowałam tam , o wszystko musiałam się upominać bo nie było środków do czyszczenia. Trzeba było rozrabiać ciągle z wodą a jak już nie było co dolewać to kazali myc samą wodą. Nie polecam tej firmy. A z wypłatami też nie było na czas. Wyzysk totalny.
Agnieszka 2017-05-08 12:11
@Ania piszesz, że wypłata wynagrodzenia nie była na czas. Czy była to jednorazowa taka sytuacja, czy pojawiało się to cyklicznie?
andrzej 2017-05-11 17:00
Ni polecam tej firmy. Brak szacunku dla ludzi.
Agnieszka 2017-05-12 11:32
@andrzej, według Ciebie w Yax-Wleklik Zakład pracy chronionej jest brak poszanowania pracownika. Co przez to rozumiesz? W jaki sposób się to przejawia? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja?
BYLA PRACOWNICA 2017-05-24 19:58
PRACOWALAM W TEJ FIRMIE PONAD 6 LAT I SZEFOSTWO BARDZO WPORZADKU NIE MAM ZADNYCH ZASTRZEZEN ZAWSZE PLACILI NA CZAS A CI CO OBRAZAJA TA FIRME TO UWAZAM ZE WYPISUJA SAME BZDURY
Zostaw swoją opinię o Yax-Wleklik Zakład pracy chronionej - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Yax-Wleklik Zakład pracy chronionej