brak logo

Heinrich Thiermann

Uchte

Opinie o Heinrich Thiermann

paweł 2016-07-15 19:53:50
Witam! Mogę tylko napisać ze trochę znam tą firmę i mogę się wypowiedzieć na jej temat, polityka tej firmy w tym roku jest taka ze ludzie mają zebrać jak największą ilość borówki w jak najszybszym czasie i niekoniecznie muszą przy tym zarobić. Ci którzy przyjechali 2-3 tygodnie temu to może jeszcze coś tam zarobią, oczywiście bez porównania do lat poprzednich ale Ci którzy dopiero mają zamiar przyjechać to.... życze powodzenia. Wg mnie to jeszcze około 3 tygodni i ludzie sami będą zjeżdżać bo nikt nie będzie tu siedział za 20 kilka euro, no może tylko Ci którzy bardzo potrzebują zarobić. pozdro!!!
paweł 2016-07-15 23:23:11
Witam!!! Cytuje "Ale zobacz @r, że zależy im na pracownikach skoro nie pokazują się żadne oferty pracy, bo każdemu odpowiada bieżąca atmosfera w firmie jak i zarobki," Napiesze tylko tyle,ok w takim razie :"zapraszam serdecznie do tej firmy , pracy jest dla wszystkich, zarobki takie że każdy wyciągnie minimum babkę(100Euro) jak nie więcej" Człowiek chce doradzić bo widzi co się na bieżąco dzieje w tej "firmie" a tu takie teksty. W takim wypadku zapraszam wszystkich serdecznie, czekają na Was hektary, tony nie zerwanej borówki i dniówki takie o których nawet nie marzyliście. Życzę szczerze powodzenia:) Proszę tylko o to żeby każdy kto jest aktywny na tym forum wypowiedział się na tym forum po powrocie(chodzi mi osoby które pojechały po 18 lipca:) powodzenia!!!POZDRO!!!!
ola 2016-07-16 10:07:55
drogi pawle skoro ci nie odpowiada ta firma to nie jedz ale ludzi w blad nie wprowadzaj .Widze ze jestes wszystko wiedzacy nawet wiesz jak bedzie po 18 lipca.wkurzaja mnie takie wypowiedzi jak twoja bo co byles pierwszy raz i juz chciales po 100 euro zarabiac? nie wyszlo ico firma bee..Jezdze tam 6 lat i jest ok tylko trzeba chciec pracowac a jezdze na wycinanie szparagi tylko na motzow.Tak siedz sobie w polsce i szukaj pracy bo tu wiecej zarobisz.Co ci tak zalezy zeby ludzie tam nie jezdzili?jakas prowizje masz czy co?.Bylam na szparadze 2 miesiace zarobilam5.5 tys euro na czysto ale bylo roznie nieraz bylo zimno i zeby dniowka wyszla 50 euro to musialam sie olatac po rajkach bo malo bylo szparagi.nie rob glupich wpisow bo ci co chca jechac maja metlik w glowie po przeczytaniu twoich wypowiedzi
paweł 2016-07-16 20:41:14
Witam! Droga Olu nie twierdzę że jestem wszystko wiedzący i nie wiem jak to będzie po 18 lipca,
może akurat będzie super pogoda(a ma być od środy 27st) i borówka szybko dojrzeje i będzie ok. Nie wprowadzam ludzi w błąd tylko pisze jak jest bez owijania w bawełnę. Chciałbym Ci napisać ze nie jeżdżę do tej firmy pierwszy rok tylko jeżdżę tam od 9 lat więc wydaje mi się że jakieś, małe bo małe, ale pojęcie mam. Nie miałem na celu tego żeby zniechęcić ludzi do wyjazdu na borówki tylko napisać jak sytuacja wygląda na chwile obecną i żeby mieli jakieś rozeznanie. Wiele osób zadaje pytania na forum jak tam jest teraz więc pisze jak jest. Czy TY masz z kimś kontakt kto jest na miejscu i zbiera borówkę? Jeśli tak to proszę napisz jak wg tej osoby sytuacja wygląda. Ja mam informacje bezpośrednio od osób które zbierają borówkę z różnych grup oraz od osób które pracują w tej firmie na stałe(właśnie na borówce) a nie tylko na sezon i wiem co pisze.
Odnośnie robienia głupich wpisów to co ma wycinanie szparagi do zbierania borówki?
Przecież to 2 zupełnie inne światy tym bardziej że pracowałaś na Motzow`ie. Co do Twoich zarobków to ciesze się że udało Ci sie zarobić:) Ja żadnej prowizji nie mam, pisze tylko
jak sytuacja wygląda a wygląda tak że ludzie przyjeżdżają na parę godzin poszukać borówki na krzakach i wracają o 17 na hotel a np jutro(niedziela) wszyscy mają wolne(ciekawe dlaczego?pewnie dlatego ze jest niedziela:). W przyszłym tygodniu zjeżdżają ludzie bo niektórym nie opłaca się tu siedzieć za 25-30Euro. Dla ścisłości zależy mi na tym żeby ludzie mieli jakieś rozeznanie i wiedzieli na co się decydują a nie skończyli jak moi znajomi którzy jeżdżą na borówki od wielu lat, teraz pozałatwiali sobie w kraju urlopy żeby coś dorobić a teraz po 3 tygodniach wracają do kraju bo im sie to nie opłaca latać tutaj za parę euro. Gorąca prośba do osób które sa na miejscu lub dopiero co wróciły z firmy niech napiszą jak sytuacja wygląda. Jeśli ktoś ma pytania piszcie śmiało odpowiem szczegółowo. POZDRO!!!
1
ola 2016-07-17 16:15:42
no wlasnie....... skoro jezdzisz tam od 9 lat to chyba wiesz ze niema codziennie wysypu borowki szparagi itp.raz jest a raz niema i czy to wina tirmana ze niema pogody?.ze szparaga czy z borowka jest tak samo jezeli jest zimno pada deszcz to nie ma ani szparagi ani borowki.Moja corka jest na borowce narazie jest malo bo jest zimno i deszczowo ale zielonych owocow jest bardzo duzo [powtarzam jej slowa].Podejrzewam ze bedzie sie cieszyc jezeli na czysto jej wyjdzie 30 euro bo jest pierwszy rok i wie ze nie bedzie rwala jak ci ktorzy przyjezdzaja pare lat.moze i niewiem wiele o rwaniu borowki bo jezdze na szparage.Wiem jedno jak bym sluchalasie wpisow i opini to bym pewnie nie pojechala ale uwierz mi zalowala bym.Jest roznie raz lepiej a raz gorzej ale nie znajdziesz firmy w ktorej jest ful wypas.Ja do tej firmy jezdze od 6 lat i mi sie podoba i oplaca wystarczy chciec pracowac.
paweł 2016-07-17 20:55:50
Witam! A spotkałaś osoby zadowolone z tego roku czy z tamtego:) nie czepiam sie :) więc mnie nie zjedźcie:)pozdro:)
2
paweł 2016-07-17 20:58:06
Witam! Droga Olu przecież ja nie napisałem że to wina Thiermann`a że nie ma pogody. Chodzi o to że w tym roku tej borówki jest bardzo mało, nikt nie wie co jest tego powodem, czy to przez przymrozki czy przez zbyt duże jej przecięcie, ile specjalistów tyle terorii. Zostały takie odmiany jak Duke czy Reka gdzie jeszcze jedno przejście i będzie po owocach(oczywiście musi być do tego pogoda)a już od tygodnia ludzie robią przeloty na bluecropie a nawet
na Elizebeth`ce która jest jedną z najpóźniejszych odmian więc to świadczy o tym że ludzie na praw dę szukają tej borówki. Jeśli na borówce jest ponad 1200 osób a tej borówki jest mało to jak mają zarobić?Tak jak napisałaś Twoja córka będzie się cieszyć z 30Euro ale są osoby które mają porównanie z lat poprzednich i mówią że jest źle. Dam Ci przykład sprzed 2 lat gdzie był taki wysyp że ludzie którzy zbierali po 80Kg(to dość dużo) mieli kreski(minusy) za to że nie wyrabiają średniej:)
Wtedy lekko można było zarobić 60-65 Euro i to bez wysiłku.A osoby zaprawione w boju wyciągały ponad 100Euro. Od środy ma sie poprawić pogoda więc jest szansa ze ta borówa dojrzeje.Z jednym musze się z Tobą zgodzić że czytając wpisy, opinie na róznych forach odnośnie pracy w tej firmie też bym nie przyejchał ale zrobiłem na przekór wszystkim przeciwnościom i nie żałuje.:)Tak jak napisałęm wcześniej chce tylko uświadomić te osoby które np mają inne opcje zarobku żeby lepiej dla nich nie pchały się na borówke bo w tym roku szału nie będzie i to wszystko Każdy ma swój rozum i zrobi jak uważa. Ja tylko pisze jak jest(jak Mariusz MAX Kolonko) pozdro!!!
Robert 2016-07-20 21:36:27
Witam! Wybiera się ktoś do tej firmy na poniedziałek 25lipca??
niki 2016-07-28 00:11:44
Nie wiem jak jest u Heinricha Thiermanna ( nie znam) ale bardzo gorąco nie polecam drugiej mniejszej plantacji w Uchte .Tam do końca nie wiadomo za ile się pracuje , dodatkowo panuje bardzo zła atmosfera do pracy mimo że jest tam garstka ludzi.
malpkaaa 2016-07-29 09:09:11
Czy orientuje się ktoś jak obecnie wygląda sprawa borówki w Niemczech ? na Leninie ?
Milusiek 2016-07-31 12:54:58
To tak...jestem w brimelo,obok varrel w grupie 17 Jarka.Borówki prawie nie ma.Dużo jezdzimy na chwasty.... nikt nie zarobil od lipca na dzien ponad 75€.Ci co sie staraja to dadza rade do 50€ dojść ale wiadomo za kg Dają nawet 1,50€.Straszna lipa.Ja zostaje do konca sierpnia chyba ze bedzie za dzien 30€ to nie bedzie sensu bo za dzień odbijają social 6€.Winą jest zbyt przeciete gałązki.Ogólnie atmosfera jest fajna,obiady też smaczne tylko brakuje tu wifi i borówki ;) Napisze od razu ze jestem od 4 lipca i zarabialen 40-50€ dziennie i jestem na czysto do teraz po odbiciu socialu 800€.Borówki już nie będzie,ludzie zjeżdżają,a zamiast wysypu to zbieramy po 30 borówek z krzaku...
ja 2016-08-03 18:04:00
Borówki bardzo mało,często pada sezon w tym roku nie należy do udanych.
mimi 2016-08-11 18:30:21
Witam! A ja mam pytanko ktos jedzie na wrzesien na zioła? I jak to wygląda może ktoś da znać....
Edi 2016-08-15 08:55:14
Chciałam zapytać czy u thiermanna jest Internet,a jak nie to w jaki najlepiej się zaopatrzyć?
Edi 2016-08-15 08:55:49
Chciałam zapytać czy u thiermanna jest Internet,a jak nie to w jaki najlepiej się zaopatrzyć?
6
Anita 2016-08-24 17:32:44
Hej ja byłam w tej firmie na zbiorach borówki amerykańskiej od 4 lipca do 5 sierpnia tego roku powiem tylko tyle ze ludzi bardzo dużo a szczególnie Rumunów a borówka bardzo mało bardzo dużo ludzi zjechało zaraz na początku a co do kasy to bardzo mało się zarabia nie polecam .
moni 2016-10-12 19:36:49
Sezon 2016 u Henia byl spoko jak zawsze. Atmosfera super a kasa tez ok :) Jestem mega zadowolona. A Wy?
Zuza787 2016-10-15 15:56:28
A byl ktoś na truskawkach? Ile można zarobić dziennie?
Pako 2016-10-18 15:10:53
A ile zarobiłaś
Peter 2016-10-18 15:13:21
Ile można zarobić za 1-Miesiąc
moni 2016-10-20 20:01:30
No całkiem sporo zarobiłam
baktus 2016-10-28 08:58:57
Witam Olu,czy masz może porównanie szarika z metzow?ja jeżdżę zawsze na szarik i jestem podobno hapaczem w tym roku srednia na dzien mi wyszła 115 € na 37 dni pracy.Czy na metzow również idzie dobrze zarobić?bo na metzow miał bym 300 km z domu a na szarik mam 600 i w ranie nie pogody robił bym sobie wypad na 2 dni do domu.
niektorzy to matoly 2016-11-06 19:20:18
nie chce byc chamski ale zamiast wypisywac glupie komentarze -:" czy ta firma jezie tuta,, a czy tam tez " czemu kur*wa nie zazwonicie i nie zapytacie petaki?
baktus 2016-11-07 06:51:09
A kto ci w biurze buraku powie ile zarobisz na polu?w pracy sezonowej wszysto zalezy od pogody,wielkości pola czy trafisz na karocę czy spiny,czy grupa jest mocna czy slaba i czy pole jest stare czy np.3-5 letnie.niepozdrawiam
2
nowa 2016-11-12 16:42:39
Witam.Czy ktoś może mi doradzić do jakiej miejscowośći wysłać zgłoszenie żeby pracować na hali,obojętnie przy czym byle była to hala nie pole.Podane są trzy miejscowości które można wybrać Scharinhausen,Motzow i Lehnin,którą najlepiej wybrać jeśli się jedzie pierwszy raz,żeby mieć największe szanse na hale.Będę wdzięczna za każdą informację.
"zielony":) 2016-11-13 12:14:12
Witam! Jeśli chciałabyś pracować na hali to najpewniej skontaktuj się z firma na scharringhausen i powiedz że chcesz pracować na hali. Do wyboru masz szparag truskawki i borówkę na hali obok głównej siedziby firmy oraz bezpośrednio na plantacji borówki w miejscowości Darlaten. pozdro!
ola 2016-11-22 20:01:17
witam nigdy nie bylam na szariku od poczatku jezdze na motzow jezeli jestes hapaczem to i na motzowie zarobisz tym bardziej ze wszystkie pola sa nowe ,Pracowalam na spinach i na alusach ale tak szczerze to wole alusy bo spiny to sie wloka.Moim zdaniem zarobisz , ja jestem zadowolona . POZDRAWIAM
ania 2016-11-29 12:48:33
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zgłosić się do pracy w firmie Thiermann i od kiedy zaczynają się tam prace.Jak długo można tam pracować i przy czym pracują kobiety.Z góry dziękuję za pomoc.
Pit :) 2016-12-10 10:02:52
Czy ktoś się wybiera na obcinanie borówki w 2017?
Pit :) 2016-12-10 10:04:46
Wypełniasz formularz i wysyłasz :)
justyna12 2016-12-11 11:57:16
witam,moglby mi ktos podac aktualny numer do biura aby mozna sie zapisac? z gory dziekuje
justyna12 2016-12-11 12:03:55
wybieram sie na borowke,napiszcie prosze ile zarobic mozna na miesiac,jak to wyglada tam wszystko,dodam ze wyjezdzam na truskawki tez i tam daje spokojnie rade i 3/4normy najlepszych zawsze wyrabiam,czy mozna porownac borowke do truskawki?
kasia 2016-12-12 12:37:30
Poczytaj forum kilka stron wcześniej, wszystko zostało juz napisane i znajdziesz odpowiedź na swoje pytania
nowa 2016-12-12 16:19:48
napiszcie prosze na ktorej plantacji mozna najlepiej zarobic,chodzi o borowke,bo pewniena ktorejs maja lepsze pola,lub sa bardziej nastawieni na nia niz np.na szparag
kasia 2016-12-13 09:43:27
Witam! Jeśli chodzi o borówke to polecam Ci tylko składać papiery do firmy do Scharringhausen bo właśnie tam w miejscowości Darlaten są największe plantacje borówki. Jest tam najwięcej odmian, hektarów itp.
magda 2016-12-13 19:05:08
Gdzie najlepiej się zapisać,chodzi mim o miejscowość żeby pracować przy szparagu na hali,w której miejscowości jest największa szansa żeby się dostać.Dziękuję z góry za wszelkie informacje.Pozdrawiam.
nawa12 2016-12-13 21:30:56
orientuje sie ktos czy nie jest przeszkoda tam jechac jesli sie wczesniej bylo na innej plantacji w niemczech w tym samym roku?
ja 2016-12-15 17:31:00
Prawdopodobnie nie można u nich pracować jeśli w tym samym roku pracowało się juz w Niemczech.Chyba że wcześniej była praca na kontrakt.
xxx 2016-12-18 18:58:02
Nikt w tym roku nie jechąl na folie
1
maly 2017-01-03 09:45:52
Jedzie ktoś w styczniu na obcinanie borowki?
xxxx 2017-01-04 17:41:48
Obcinania borówki w tym roku prawdopodobnie nie będzie
Pit 2017-01-05 10:34:12
Skąd wiesz?
xxxx 2017-01-07 16:16:34
Może będzie ale nie takie jak w latach poprzednich, w zeszłym roku było bardzo mało borówki i jedną z przyczyn było jej za duże wycięcie. Jesli będzie to pójdzie kilka moze4 osoby i będą przecinały a właściwie to wycinały tylko suche gałązki na młodych polach. Wiem to od osób które tam pracują.
1
Mimi 2017-01-10 19:49:17
Witam! Gdzie lepiej jechac na sortowanie borowek w jakie miejsce i jak tam srednio sie zarabia po odciagnieciu socjalu i dojazdu ile na czysto wychodzi za miesiac?
ania 2017-01-11 20:13:20
Witam.

Chciałabym wyjechać na zbiór borówki do Thiermanna w lipiec i sierpniu,natomiast w pażdzierniku i listopadzie może bedę mogła wyjechać też do Niemiec do pracy sezonowej,ale już winnej firmie.Czy ktoś może mi napisać ile razy w ciągu roku mogę wyjechać do pracy sezonowej w Niemczech.Może ktoś jest w podobnej sytuacji i też pracuje sezonowo w 2 razy w roku i może udzielić jakiś informacji jak to wszystko wygląda.Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawia.
Ala 2017-01-14 10:22:11
Witam ja wyjeżdzam również do pracy sezonowej w Niemczech dw razy do roku i wygląda to tak że przez pierwsze 3 miesiące pracuję bez podatku a potem mam już naliczany podatek
ania 2017-01-14 15:32:06
Ala masz może mela,jak coś to podaj napisałabym do Ciebie na priv jak to wszystko wygląda.Może mogłabyś mi odpowiedzieć na kilka pytań,byłabym wdzięczna.
baktus 2017-01-15 06:01:44
Zdjęcia z kladzenia foli wstawiali Rumuni na fb których mam w znajomych,wiec może oni to opanowali bez Polaków.Mieszkali na Brimelo
xxxx 2017-01-15 10:57:58
Witam! Masz racje co do Rumunów w zeszłym roku było ich bardzo dużo, więcej niż w latach poprzednich na folii również, ale Polacy również byli jednak byli mniejszością. Z tymi z którymi rozmawiałem to mówili że była totalna porażka i większość zjechała wcześniej niż planowała. Również mieszkali na Brümmerloh i Uchte.
sss 2017-01-16 19:18:42
Przyszly wam juz papiery na szparagi?
Zostaw swoją opinię o Heinrich Thiermann - Uchte
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann