Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

Pracowałeś w firmie Heinrich Thiermann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
XXL - 2016-04-19 22:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawka - 2016-04-18 19:22:16]:
Mnie się zapytali o zaliczkę bodajże 50 Euro chcieli mi dać ale ja nie chciałem ,lepiej wziąć sobie z 50 euro na 2 tygodnie chociaż na tego browarka jak ktoś lubi czy fajki, potem jest zaliczka co 2 tygodnie 100 euro, atmosfera na pokoju wiesz elita narodu tam nie jeździ ale różnie to bywa zależy na kogo się trafi, busa sam sobie zamawiasz jak wracasz tylko najpierw musisz zgłosić parę dnie wcześniej grupowemu że zjeżdzasz,na motzowie rozliczenia sa w środy i piątki kasę dają do ręki ,tylko najlepiej jest się rozliczyć w dzień zjazdu bo jak zjeżdzasz np w piątek a rozliczysz sie w środę to mieszkasz tak jjakby nielegalnie wiec trzeba na to uważac żeby nie było przypału,A i w biurze jak sie rejestrujesz 1 dzień to siędostaje kody kreskowe które potem nakleja się na skrzynkę na polu ze szparagą.
zdjecie uzytkownika
skrzypek - 2016-04-20 06:04:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Łukasz - 2016-04-17 09:41:17]:
Są pola gdzie w tym roku jest podłączone nawadnianie i posadzone są dwa rzędu szparagi. Wczoraj ja w jakieś 7 h 170kg ucialem, ale to tylko na takim polu.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2016-04-20 08:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawka - 2016-04-19 19:14:02]:
nie wiem jak dlugo mozna tam byc wiem tyle ze 6 tygodni masz pewne a co dalej to chyba zalezy od nich
zdjecie uzytkownika
pawka - 2016-04-20 09:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [skrzypek - 2016-04-20 06:04:18]:
Łukasz a ile placa za kilo szparagi???
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-04-20 15:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Madziulkaa jest jeszcze szansa ja tez wtedy jakoś to załatwiałem i czekałem aż do tego poniedziałku na telefonm okazało sie że jade jutro jedzie ktoś jutro do Berlina?
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-04-20 21:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś? Pilne!
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-04-21 16:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ramona - 2016-04-15 15:33:52]:
Dzięki za informację,ja próbowałam do nich dzwonić dziś i wczoraj nikt nie odbiera,a mam tylko ten numer z ulotki,spróbuję jeszcze jutro.Dobrze że napisałaś bo przynajmniej wiadomo że hala ruszyła,tylko teraz się tam dostać jak się miejsce zwolni Was to raczej przyjmą jak Zapisała,pozostaje tylko czekać i próbować się dodzwonić.Jak byś coś widziała,lub do Was zadzwonią to daj znać.A z ką będziecie jechać z jakiego miasta.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-04-21 17:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ramona - 2016-04-15 15:33:52]:
Podam Wam meila jakbyście chciały napisać,może udzieliłabyś mi kilka informacji o pracy tam jak już tam pracowałaś,bo ja pierwszy raz mam zamiar jechać sama i nie znam nikogo kto tam był dariakus77@wp.pl
zdjecie uzytkownika
ramona - 2016-04-21 18:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2016-04-21 17:01:59]:
dzwonili dziś do mnie i razem z koleżanką jedziemy w niedziele do Scharringhausen na małą sortownie, na hale a jedziemy z lubelskiego. trzeba dzwonic do 12 lub po 13
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-04-22 08:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ramona - 2016-04-21 18:42:26]:
Dzięki.a to tam są dwie hale w Scharinghausenn mała i duża.A do kiedy jest tam praca na hali przy szparagach,czy jeszcze w maju i czerwcu też,czy wtedy to już na hali są truskawki.
zdjecie uzytkownika
Madziulkaa - 2016-04-23 12:44:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to zawsze papiery muszą wcześniej przyjść ? ja słyszałam że na miejscu można coś podpisać dopiero,że wcześniej można dostać tel że jechać w ten i w ten dzień i tyle.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-23 18:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Madziulkaa - 2016-04-23 12:44:47]:
Nie zawsze przychodzi umowa,niekiedy dostajesz telefon i jedziesz a umowę podpisujesz na miejscu.Muszą przyjść tylko papiery do wypełnienia z proponowanym terminem wyjazdu,który trzeba potwierdzić i odesłać.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-23 18:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć czy są jeszcze jakieś osoby które miały termin na 29marca lub zbliżony i jeszcze nie pojechały.Mam jechać pierwszy raz do miejscowośći Szaringhausen i nie wiem czy jest sens jeszcze czekać czy w ogóle zadzwonią,a do nich nie mogę się dodzwonić,próbowałam już kilka razy.
zdjecie uzytkownika
Madziulkaa - 2016-04-24 02:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to pięknie,ja nic nie dostałam,od 22 marca czekam.Miałam jechać z sąsiadką chłopaka która nawet nie chce mi dać nr,czyli jestem w totalnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo sezon na szparagi to do kiedy trwa ? do końca czerwca? może ktoś mi powiedzieć jak w tym roku ze szparagami jest ? czy jest dobry sezon czy też nie ? z góry dziękuję za każdą odp Kochani,bardzo jest do dla mnie ważne.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-24 07:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Madziulkaa - 2016-04-24 02:51:40]:
Nie dostałaś żadnych papierów do wypełnienia od nich,chodzi o papiery w którym masz podany proponowany termin,który musisz potwierdzić lub wpisać inny który ci pasuje.A jak wysyłałaś swoje zgłoszenie,przez internet,listownie.Może do nich nie dotarło ,najlepiej do nich przedzwonić i się upewnić.Szparagi trwają do prawie końca czerwca,w połowie maja powinna zacząć się truskawka,a pod koniec czerwca borówka.Więc jak nie na szparag to może na coś innego.A do jakiej miejscowośći chciałaś jechać Scharinghausen czy Motzow.Jeśli chcesz nr. tel. to podaj meila bo tutaj na forum to zaraz usuną.
zdjecie uzytkownika
Madziulkaa - 2016-04-24 13:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchaj,miałam jechać z osobą z którą trochę ciężko się dogadać jak się okazało,najlepsze jest to że nie wiem do jakiej miejscowości bym jechała,kilka razy jej się pytałam to zlewała mnie.Ona wysłała sms nasze dane do jakiegoś faceta który bierze na szparagi,było to 22 marca,i do dnia dzisiejszego cisza.A najlepiej to napisz do mnnie na meila : magda_w91@o2.pl Ps dowiem się do jakiej miejscowości miałam jechać i dam Ci znać
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-24 14:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Madziulkaa - 2016-04-24 13:47:55]:
Napisałam do Ciebie meila.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-04-24 16:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostał ktoś termin na 26 czerwca??
zdjecie uzytkownika
Helen - 2016-04-25 10:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie tam ktoś na borówki w te wakacje? Powiedzcie ile tam można zarobić?
zdjecie uzytkownika
PL - 2016-04-25 20:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ramona - 2016-04-15 15:33:52]:
PRAWDA
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-26 10:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak długo czekali Państwo na odpowiedz (papiery pocztą/telefon) po wysłaniu formularza przez internet?
zdjecie uzytkownika
iza - 2016-04-26 12:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2016-04-26 10:01:18]:
Ja czekałam 10dni,ale wysyłałam w lutym przez internet.
zdjecie uzytkownika
maja - 2016-04-26 13:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jedzie ktoś w tym tyg.na hale na Szarik
zdjecie uzytkownika
andzia - 2016-04-26 13:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam miał ktos z Was termin na kwietnia dokladnie na 11,04 jeszcze nikt nie dzwonił. wie ktos moze jak długo jest poślizg pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-26 14:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andzia - 2016-04-26 13:24:00]:
Ja miałam na 4kwietnia i jeszcze nikt nie dzwonił,ale jadę pierwszy raz z tego co wiem to najpierw biorą tych stałych pracowników.Najlepiej dzwonić i się przypominać,choć ja próbuję od piątku i nikt nie odbiera.
zdjecie uzytkownika
SS - 2016-04-26 16:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PL - 2016-04-25 20:24:35]:
Thiermann zajebiste gówno ludzie gdzie wy jedziecie kabaret
zdjecie uzytkownika
Dzasta - 2016-04-26 20:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ma ktoś termin na 9.05 ? Podobno to termin na truskawki
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-04-27 13:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dzasta - 2016-04-26 20:27:28]:
mam na 15 05.2016 jak tam jest odoisz na truskawkach mozna zarobic
zdjecie uzytkownika
renia - 2016-04-27 14:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2016-04-27 13:51:38]:
Na truskawkach jest bardzo cięzko to nie jest praca dla każdego,praca na akord nie na godziny,w upał czy deszcz cały czas w polu,najgorzej jak pada wtedy cały czas błocie.Ja byłam i juz nigdy wiecej,dobrze że mnie po tyg.na hale przenieśli bo bym na pewno tam dużej nie została,no ale są osoby co sobie chwalą.Wszystko zależy od człowieka jeden woli w polu drugi na hali.
zdjecie uzytkownika
bywalec. - 2016-04-27 14:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam od kilku dni pada snieg, deszcz ,wieje i co tylko.zimno jak diabli a szparaga nie rosnie...narazie to tam jest wielka kicha....
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-04-29 11:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś czy ściągają teraz ludzi,czy faktycznie jest kiepsko z powodu pogody.
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-29 11:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jeszcze ktoś z terminem 4kwietnia,bądż zbliżonym i jeszcze nie pojechał do Scharinghausen
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2016-04-29 19:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dzasta - 2016-04-26 20:27:28]:
Mam termin na 11 lipca, w tygodniu będe dzwonic zeby się coś dowiedzieć, bo nigdy wczesniej tam nie byłam.. może wybiera się ktoś z małopolskiego/podkarpackiego?
zdjecie uzytkownika
anka - 2016-04-29 20:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2016-04-29 11:27:48]:
witam mam na 11,04 dzwonilam kazali czekac pogoda do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masakra jakas
zdjecie uzytkownika
jula - 2016-04-29 21:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-04-26 14:19:27]:
Miałam na 6 kwietnia jeżdżę tam 8 lat i jak zwykle przynajmniej miesiąc poślizgu
zdjecie uzytkownika
Jolas - 2016-04-29 22:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Martyna tez wybieram się 11 lipca jestem z małopolski. Tez nie wiem co i jak bo pierwszy raz pojadę. Napisz czy mówili jakieś konkrety jak dzwoniłas.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2016-04-30 11:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jolas - 2016-04-29 22:18:33]:
Jolas napisz do mnie na martynaa01@onet.pl to porozmawiamy
zdjecie uzytkownika
on - 2016-04-30 12:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawka - 2016-04-18 19:22:16]:
Witam cie . Jeśli mógł bym cofnąć czas to bym tam nie pojechał słuchaj na początek dostajesz 100 euro 2. Jak myslisz jaki jest klimat mieszkając w 7 w małym pokoju odpowiedz sobie sama . 3 Tego all stara to sobie odpuść to zwykły przewoznik jak chciałem zjechać wczesniej to kazał mi czekać 3-2 dni zanim zjade jeśli się zdecydujesz jechać czego ci odradzam to radze ci po przyjacielsku weż ze sobą kase na powrót bilet i jedzenie to podstawa .Załatw sobie w razie czego busa powrotnego z jakiejś firmy by mógł cie odwiezdz z powrotem bez czekania . Ja mieszkałem z rumunami dzicz straszna pewnej nocy na chate wzieli kobiete i w 15 ludzi gwałcili w pokoju sam widziałem koleś co pilnował obietku kierownik nawet nie myrdnoł bo sie bał Wyjść z pokoju .Była nieprzyjemna sytuacja kiedy to straszy pan ze mna jechal autobusem przy rejestracji w niemczech zapomiał dowód osobisty a miał prawo jazdy ze sobą nie przyjeli go !!!!!!! gośc nie miał pieniędzy nie wziol ze sobą ,zapłacił za bilet w jedną strone został na lodzie . Błagał kobiete żeby jakies lokum mu znalazła zanim rodzina mu prześle kase na powrót . Masakra znalazł lokum przywiezli go na chate do nas facet zbierał z nami czabyło ratowac sytuacje zbiory trafiały na konto kolegi a potem kolega rozliczał się z nim . Nie wiem jak potoczyły się losy ale jak wracałem to prosiłem tą Niemke by cos z tym zrobili bo to była kpina z ich strony .A zapomiałem piwka i papieroska nie możesz na polu spożywac jak w obozie koncentracyjnym zaraz kare dostaniesz chodzi koleś polak i potrafi cię cofnąć z rajki z powrotem zauważyłem że ci niemieccy polacy to bardziej niemieccy niż niemiec
co jeszcze zauważyłem była akcja jak odnosiliśmy skrzynki a ty masz nalepki na numer widziałem jak koles w busie kierowca przeklejał naklejki z kodem a potem zdziwienie e tak mało się uzbierało nawet chyba tego ten thiermann nie wie ze taki tam syf jest . Ludzie normalni zjezdzali z powrotem patole zostawaly A za jedzenie płacisz za mieszkanie tez placisz . Dezyzja należy do ciebie powodzenia .
zdjecie uzytkownika
On2 - 2016-05-01 07:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przesadzaj kolego. Warunki są strasznie słabe ale w siedmiu na pewno nie mieszkaliscie. Skąd ta kobieta się wzięła na hotelu w ogóle co? Druga sprawa u mnie koleś nie miał dowodu bo zgubił krótko przed wyjazdem i bez problemu go przyjęli i rozkiczyli na prawko. Pewnie nie zarobiłeś albo Cię za picie wywalili i pierdzielisz głupoty. Wiadomo warunki zostawiają wiele do życzenia ale nie przesadzaj
zdjecie uzytkownika
,.. - 2016-05-01 10:37:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE TO MAJA FANTAZJE. BYL TYDZIEN A TERAZ WYMYSLA. TAKICH JAK TY TO BYLO TAM TYSIACE. ROBIC SIE NIE CHCIALO A TERAZ OCZERNIA
zdjecie uzytkownika
dora - 2016-05-03 15:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej dzwonili do kogoś dzisiaj że ma być na piątek w Scharinghausen
zdjecie uzytkownika
aga - 2016-05-03 15:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak dziś dzwonili do ludzi ja mam być na piątek,jadę na halę.
zdjecie uzytkownika
andzia - 2016-05-03 18:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HEJ AGA A NA kiedy mialas termin wyjazdu pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aga - 2016-05-03 18:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andzia - 2016-05-03 18:40:53]:
Hej ja miałam termin na 28marca już myślałam że nie zadzwonią a oni dzisiaj koło południa dzwonili.A Ty też masz jechać na Sharik,na kiedy miałaś termin i też na hale.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-05-03 19:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej czy ktoś wie jak teraz wygląda sprawa ze szparagiem czy ruszyło się coś jest sens jechać.,bo podobno wydzwaniają po ludzi.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-05-03 20:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś jeszcze nie pojechał a miał termin z poczatkiem kwietnia ja miałam na 4kwietnia i wciąż czekam,a tu ludzi piszą że jadą.Jest jeszcze ktoś w podobnej sytuacji co ja.Nie wiem czy oni tak zawsze dzwonią z opóżnieniem.
zdjecie uzytkownika
iga - 2016-05-04 12:30:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej czy jakies kobitki jada na hale w tym tygodniu.
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-05-04 13:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie kiedy zaczynaja się tam truskawki,jedzie ktoś pierwszy raz.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wysyłają Ci papiery, później dzwonią i mówią czy chcą Cię na polu czy na hali czy czym tam innym. Zgadzasz się lub negocjujesz inne stanowisko. Pytają czy już tak pracowałeś i tyle. Na przód biorą starych pracowników, a później całą resztę.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
kamil - 2016-05-04 19:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu taka cisza wszyscy już pojechali...
zdjecie uzytkownika
Janek - 2016-05-04 19:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Jak wyglądają tam zarobki na borówce.Mam termin na 4 lipca.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Heinrich Thiermann!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert