Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

Pracowałeś w firmie Heinrich Thiermann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-06 13:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [at - 2014-10-06 12:53:06]:
dzieki `AT` wlasnie potrzebowalem kilku słów otuchy przynajmniej jestes szczery i za to szacun Ja jestem uparty i tak i tak pojade jak zadzwonia oczywiscie.Pozdro!!!
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-07 14:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowalam na hali i nie jest tak zle jak piszecie moze na polu jest ciezko ale nie wszedzie
zdjecie uzytkownika
artur - 2014-10-07 18:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich,miałem jechać na szparagę do henia na wiosnę,ale nie zadzwonili,wiec ch...im w d..Znalazłem pracę w Bawarii,miałem 7eur na godz.w sortowni i o,6o c za kg na polu,mieliśmy 6 pól,traktor do wożenia szparagi i nikt nam d... nie zawracał.Wyszło ok. 8000zł na mc.Nie było cyrków z kasą,nie ma rumków i niech się Thiermann wypałuje ze swoim kołchozem.Nie było szparagi,to była czereśnia,truskawka,rozkładanie wodociągu,sadzenie truskawki itp.Naprawdę szkoda mi,was drodzy państwo,że tak ciężko musicie zapieprzać u tego złamasa.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hyba - 2014-10-18 19:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daj jakis bnamiar na ta bawarie
zdjecie uzytkownika
Miłek - 2014-10-20 08:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy oczywiście od tego kto i ile jest w stanie poświęcić dla zarobku. Rozumiem, że praca jest istotna i ważna, ale trzeba się zastanowić jakie to będzie miało dalsze konsekwencje w przyszłości - np. poniszczone ręce. Nie jestem paniusią, twardej pracy się nie boję, ale wiem, że są ludzie, którzy o takich aspektach myślą. W razie czego myślę, że nie ma problemu żeby zrezygnować z pracy.
zdjecie uzytkownika
yyy - 2014-10-20 18:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktos jedzie teraz na folie?
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-21 08:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja czekam ale nie dzwonia mialem jechac 20-ego a tu lipa
zdjecie uzytkownika
re - 2014-10-21 18:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniek21 - 2014-10-21 08:39:02]:
w zeszlym roku na folie jechali dopiero 10 listopda niewiadomo czemu w tym roku tak ustaili wczesny termin
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-21 19:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [re - 2014-10-21 18:11:56]:
biora nowych czy tylko starych wyjadaczy a moze tych i tych
zdjecie uzytkownika
SzparagoMan - 2014-10-22 20:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem u Henia jeszcze za czasów marek niemieckich, i powiem że jedynym problemem którym się ludzie martwili tam, była pogoda dziś pewnie to prawdziwy kołchoz.
Soboty i niedziele były wolne(był czas na pracę oraz odpoczynek), jeździło się na zakupy do miasta,w weekend piwko popijało.Podejrzewam że właściciel od tamtych czasów nic nie inwestuje w sprzęt i pomieszczenia socjalne dla pracowników, płacę obniża,dotacje na uprawy bierze a tanią siłę roboczą eksploatuje.
zdjecie uzytkownika
zuza - 2014-10-25 13:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewa - 2014-09-24 11:58:01]:
Zgadzam sie z Toba jak najbardziej.Brygadzistki rzeczywiscie bardzo fajne kobiety,z malym wyjatkiem,pamietasz taka pania Kasie-mila to prawda,ale tak upirdliwa przepraszam za to okreslenie,ze glowa mala,nadgorliwosc owej pani byla nie do zniesienia,a wiesz jest takie powiedzenie nadgorliwosc gorsza od faszyzum,pozatym ok,praca jak praca pojechalo sie tam poto aby zarabiac a nie hulanki swawole jak co niektorzy-ale kazdy jest dorosly i odpowiada za siebie,wiec nie ma co wytykac palcem i tutaj laski obgadywac to nie nasza sprawa
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-10-28 18:49:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie co do pracy na foli dostałem papiery na 10 listopada możne mi ktoś podpowiedzieć czy warto tam jechać ???
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-28 19:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-10-28 18:49:49]:
ja dostalem papiery na 20 paz. i nic cisza... dzwonilem powiedzieli zeby czekac no to czekam ale tez nie wiem czy warto jechac ale ja za bardzo wyjscia nie mam kasa potrzebna jak zadzwonia to pojade A ty skąd jedziesz? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-10-29 08:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jadę z warmi- mazur ja tez chyba pojadę ale chciałem się dowiedzieć jak tam jest bylem już w pracy Niemczech i tez na foli ale zawsze jest coś czego chciałbym się dowiedzieć
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-29 10:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jade pierwszy raz na folie i nie mam zielonego pojecia o tej pracy wiec jesli mozesz to napisz o co w tym wszystkim chodzi Na miejscu postawie Ci piwo pozdrowienia.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-10-29 13:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co ci moge podpowiedziec co ja wiem jest to praca akordowa tz. ile zrobicie to zaplaca i tu zaczynaja sie schody zalezy na jaka grupe trafisz jak beda robic czy wogule beda robic jezeli tak to mozna na tym jeszcze zarobic a jezeli nie to tylko zostaje nam tam usiasc i piwko wypic i pomyslec co dalej bo zarobic nie ujdzie na tym .Ale moj szwagier jezdzi tam na szparagi i tez na folie tylko w lutym i mowil mi ze najgorzej nie ma w najgorszej sytuacji mozna zarobic te 1100 euro ale jaka jest prawda to nie wiem bo jade tam pierwszy raz i h..... wie jak bedzie
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-29 14:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-10-29 13:07:25]:
Dzwonilem tam dzisiaj i powiedzieli mi ze to nic pewnego bo rumuni mogą przyjechać a ta pani nic nie wie i żeby czekać na tel. Zaczynam wątpić w ten wyjazd.
zdjecie uzytkownika
homer s - 2014-11-04 16:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile zrobicie to zapłacą - fajnie fajnie ale czy jakas podstawa konkretna jest gwarantowana? bo przecież każdy może mieć gorsze dni i zrobić dużo mniej. a co pod tymi foliami się tam dokładnie robi i w jakim systemie godzinowym? pod folia trudne warunki do przetrwania, ciekawe jak z p-rzerwami na dotlenienie
zdjecie uzytkownika
wyjadacz_dżemu - 2014-11-04 18:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie folia to ostatnia rzecz na jaką tam jedźcie. praca przy folii to czysty wyzysk. paznokcie najpierw bolą póniej czarnieją a na końncu schodzą.pieniądze smieszne. nie liczcie na akord. godzinówka pewna 4.50. zimno błoto po kolana(bez żartów). nie życzyłbym wrogowi tej pracy. jak chcecie zarobić pewne pieniądze to na szparage tylko. wpaśc w srodek sezonu 6 tygodni wyciąć co si ę ma wyciąć i cześć. o wszystkich "zaletach" tej pracy nie będe się rozpisywał bo długo by ale osobiście i szczerze odradzam
zdjecie uzytkownika
Gravedigger - 2014-11-16 13:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli pracowałem tam na wiosne to kiedy mam się spodziewać papierów na następny wyjady bo mówili że wyślą??
zdjecie uzytkownika
,,, - 2014-11-16 20:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gravedigger - 2014-11-16 13:52:03]:
nie dzwon nie pisz przysla ci dokumenty pod koniec lutego
zdjecie uzytkownika
gret - 2014-11-20 17:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale to co to jest ta folia? co tam sie robi? na razie to tylko na to sa ogloszenia.. nie spodziewam sie raczej luksusów i że wszystko będzie super dobrze i łatwo. taki charakter pracy ze sie wyjezdza i ostro pracuje żeby cos dorobic. Inna sprawa jak są niskie stawki. może ktoś potwierdzic lub zaprzeczyc to co ktos napisał że stawka jest uzależniona od pracy całej grupy?
zdjecie uzytkownika
wyjadacz_dżemu - 2014-11-20 19:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gret - 2014-11-20 17:48:03]:
folie naciąga sie na raje ze szparagiem. najpierw rozwijasz balot w któwym jest 10 foli i rozciągasz je na raje po 5 raji od środka. folia przeważnie stoi w wodzie albo w błocie wiec super zabawa :) jest akord ale jak grupa jest cienka to wam podciągną pod godzinówke a normy raczej nie wyrobicie bo z roku na rok grupy coraz słabsze. w tamtym roku to dniówki wychodziły chłopom po jakies 40 -45euro. raz im wyszło 55 :D. tak że folie odradzam
zdjecie uzytkownika
kuma - 2014-11-23 10:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojechal ktos juz na folie?
zdjecie uzytkownika
Dana - 2014-11-23 19:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bylam 2 razy na borowce w ubieglym roku i w roku ale w ubieglym roku bardzo mi sie podobalo nie dostalam zadnej kreski a w tym roku mialam 8 grupa byla silna i malo borowki po mojemu to jest nie sprawiedliwe z tymi kreskami bo powinno byc tak ile sie uzbiera za tyle powinno byc zaplacone /ktos mi powie ze sie obijalam a to jest nie prawda / wiec ludzie uwazajcie na te kreski bedziecie miec 10 kresek i wyjazd do domu lepiej tam nie jedzcie to jest oboz pracy firma nie mowi o tych kreskach Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x