brak logo

RUREXPOL SP. Z O.O.

Częstochowa

Opinie o RUREXPOL SP. Z O.O.

anonim 2011-07-26 19:00
Dodawajcie opinie o tym bezprawiu w tym zakładzie.
1
wacek 2011-07-29 12:00
(usuniete przez moderatora) pięc lat byliśmy zwodzeni ze dostaniemy umowy na stałe a tu się okazało ze przejeła nas firma WORK SERWIS za mniejsze stawki
jan 2011-07-31 00:17
Jak chcecie pracowac jako murzyn albo jak chińczyk za miske ryżu, to jedżcie do Chin. W RUREXPOLU zarabiałem do pięci lat 2.000zł po pięciu latach 1500 zł.STANOWCZO ODRADZAM. Lepiej iść do supermarketu
3
mac 2016-01-22 12:59
Czy ktoś wie dlaczego stracił pracę poprzedni prezes nieudacznik.
1
pracownik 2016-02-02 14:32
A gdzie mój komentarz
zen 2016-02-03 19:44
1-02-2016 roku pracę w tym zakładzie straciło ok 120 osób. Jedynym sposobem na cięcie kosztów stałych w tym zakładzie to portwel pracowników.Jeśli ktoś ma możliwość to proszę piszcie o tej ,,Wytapiającej zyski'' Alchemi bo szkoda ludzi aby podejmowali tam pracę. Zero przyszłości prawdopodobnie jescze kilka miesięcy i po zakładzie. A w międzyczasie jeszcze pewnie zmieni się dyrekcja.
2
Ex 2016-02-04 13:10
Firma jest zarządzana przez nieudaczników. To prawdziwa amatorszczyzna. Wytapianie zysków kosztem wynagrodzenia pracowników.
Od 01,02,2016r stan załogi niższy o ok 130 osób w wyniku zwolnienia grupowego.
4
gość 2016-02-05 13:51
W Rurexpolu zwolniono właśnie z pracy ponad sto osób a na stronie Solidarność Rurexpol wiadomość na pierwszym miejscu wycieczka rowerowa. To są sprawy pracownicze w tym momencie majważniejsze.Nie los ludzi. Opamiętajmy się i oddajmy wszystkie legitymacje bez względu gdzie kto należy,bo oni się czują bezpiecznie jako działacze a mas i tak mają w czterech literach. Jeśli stracą elektorat to może się opamiętają. Zdecydowanie odradzam pracę w jakimkolwiek zakładzie Alchemi
7
realista 2016-02-05 14:39
Obawiam się że po wypłaceniu odpraw dla zwolnionych pracowników zawali się struktura finansowa firmy co doprowadzi do jej zamknięcia lub ponownego sięgięcia po pieniądze pozostałych jeszcze pracowników. Tak czy inaczej optymizmem nie wieje ale praca za marne grosze to też żadna motywacja.Tak czy inaczej trzeba już szukać alternatywy
4
mimir 2016-02-10 22:15
Właściciel Alchemii już dawno powinien zamknąć Oddział w Częstochowie jeśli przynosi takie straty. Zwolnienie grupowe ludzi nic tu nie pomoże bo koszty stałe tego przedsiębiorstwa są wysokie. Stara energochłonna technologia teraz prawdopodobnie brak fachowców z praktyką część pewnie się zwolniła a pozostali w niedalekiej przyszłości też to zrobią. To że zakład jeszcze istnieje pewnie zasługa miernego zarządu który jeszcze urobił właściciela aby spróbować coś jeszcze naprawić. Co mogą naprawić ci sami ludzie którzy nie mają pomysłu na ten zakład od lat. Pewnie jedyny pomysł to taki że jeszcze przez miesiąc lub dwa będą na stołkach i odbiorą gratyfikacje, bo jeśli padnie ten ,,koń na glinianych nogach’’ to po pięknych etatach. Najgorsze jest to że pójdą w Polskę naprawiać kolejne firmy z takim samym skutkiem i bez żadnych konsekwencji
2
pracownik 2016-02-29 21:50
Mają czas trzy miesiące, tylko robią ludziom nadzieję.
1
rurownik 2016-02-29 21:52
Dokładnie tak tylko ludzie nie zdają sobie sprawy z tego że jak to padnie to dostaną odprawy w/g nowych warunków finansowych
2
pracownik 2016-03-01 18:21
Teraz to będą jaja jeden dyrektor wyszkolony u Pietrzaka a drugi po powrocie i szkoleniu przez samego M.M.mający ludzi za nic
5
zenek 2016-03-01 18:34
Teraz to już będą mogli wszystko bo nie mamy żadnych praw.Przedtem kagańcem na zarząd był pakiet teraz ogranicza ich tylko własna pomysłowości. To jest najgorsze bo z myśleniem w Alchemii jest słabo. Ciekawe tylko czemu wrócił poprzedni dyrektor przecież już raz prawie położył firmę mieli go dosyć w Chorzowie czy dokończy dzieło i zgasi światło Rz
1
pracownik 2016-03-01 21:43
Zakład Alchemii w Częstochowie dawny PWR Rurexpol to teraz jeden wielki chaos.
Mam nadzieję że obecna dyrekcja też niedługo będzie szukać pracy tak jak 1/3 załogi którą zwolniono od 1 lutego. Niektórzy koledzy nawet są wdzięczni bo podjęto za nich decyzję i już pracują w innych zakładach w cieple i nic nie leje im się z dachu na głowę a uposażenie nawet troszkę lepsze.
4
gość 2016-03-01 21:49
Praca to ruszy od 10 marca jak ludzie dostaną wypłatę wg nowych zasad ale nie na rurowni tylko w Amikusie bo będzie panować tz ,,alchemika"
1
pracownik walcowni 2016-03-02 12:45
A ją się zgadzam bo widzę to wszystko bezpośrednio na produkcji. Zastanawiam się tylko co tu robi ten link. Czy szykuje się zmiana właściciela?
3
hehe 2016-03-03 08:50
Języka chińskiego można się nauczyć od dyrektora handlowego, może się przydać przy zdobywaniu rynków. Nowy dyrektor - stara miotła. Może dobiega końca era tego szkolonego u Pietrzaka.
2
rxp 2016-03-03 17:59
Teraz to w modzie będzie łacina i gwizdy bo ten co powrócił tak tylko potrafi prowadzić konwersacje
5
hehe 2016-03-04 21:01
O ile będzie miał z kim. Taki poziom zarządzających w Alchemii.
2
walcownik 2016-03-08 18:11
Ciekawe co zrobi wielka alchemia jak przegra sprawę w sądzie i będzie musiała wypłacić pracownikom zaległe pieniądze. Może historia zatoczy koło jeden dyrektor Tomasz zabrał chyba czwarty z rzędu też Tomasz będzie musiał wypłacić. Jak zdążysz.
3
eryk 2016-03-13 17:18
Nie zdąży!
1
rxp 2016-03-17 21:51
A jak nastroje u kolegów po wypłacie. Ja szukam już nowej pracy.
2
rurexpol 2016-03-21 12:59
Taką firmę rozłożyli, znaną w branży rurowej na całym świecie. Artyści!
1
długoletni pracownik 2016-03-21 15:30
Znana i ceniona to ona była za Pana Tomali. A teraz to firma ,,krzak".
5
tomek 2016-04-04 14:13
Wtedy jeszcze nikt nie słyszał o Alchemii i " tfórcach synergii sukcesu "
1
tomek 2016-04-04 14:16
Nie tylko za kretyński wygląd, był ignorantem i pozorantem. Razem z tym drugim.
1
rxp 2016-04-06 20:16
Teraz to co się tu dzieje to niezły scenariusz na film np,, Synergia Sukcesu''
Pan Bareja lepszego scenariusza by nie wymyślił. Prezesi i dyrektorzy powinni zmienić profil z zarządzających zakładami produkcyjnym na estradowy bo cyrk robią wyśmienity.Dziwi mnie tylko postawa właściciela że przymyka oko na to przedstawienie.
2
pracownik 2016-04-06 21:59
Tematów starczy na serial.
1
tomuś 2016-04-18 12:52
Przez 5 lat tematów uzbierało się wiele, a każdy dzień przynosi nowe.
2
hehe 2016-04-25 20:01
Wyrok już jest korzystny dla pracowników. Ale pewnie teraz zostanie zatrudniona cała kancelaria prawna i odwołanie od wyroku i tak do zmęczenia materiału.
2
bolek 2016-06-02 15:00
Kolego, jaki to pracodawca z 60 tradycją??? Coś Ci się pomyliło..
3
TAKI TAM 2016-09-26 18:55
Produkcja idzie,pomimo spadku cen na rury.Pracodawca to ewidentny wytapiacz kasy z pracowników(ich portfeli).Pracownik jest niczym,związków zawodowych BRAK(festyny i itp.),zarobki to najniższa krajowa. Jest to przykład polskiego pseudo-biznesu,który nastawiony jest TYLKO na zyski właściciela(nie liczą się pracownicy) a zarząd firmy zrobi wszystko co postanowi PANI prezes- NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE
2
ZWOLNIONY SZCZĘSLIWY 2016-10-24 10:42
A jak tam braciszkowie MK I RK
10
WOJTALA 1 2016-10-24 10:54
Odradzam prace w tej firmie . Pracowałem tam 14 lat .
3
WOJTALA 1 2016-10-24 11:01
Po 14 latach pracy z 2700 na rękę dostałem propozycje 1800 zł zrezygnowałem znalazłem nową prace .
11
mniamniuś 2016-11-22 04:56
kolejna faza zwolnień(min.30 osób) a szczęśliwcy którzy od Pana pracodawcy dostaną łaskę pracy(za 2000zł brutto) będą tyrać za friko w imię "dobrej zmiany".
Super dyrektorzy i pseudo manegerowie załatwili firmę oby tak załatwili całą alchemię
3
gość 2016-11-24 16:46
A ilu w tym jest umysłowych? A co z ,,braćmi"?
1
obserwator 2016-11-24 16:57
Alchemia celowo zmieniła regulamin, pracownicy wyrazili zgodę i teraz mogą wszystko. Zmniejszą uposażenie pracowników bo wtedy ewentualne odprawy zostaną wypłacone dla zwalnianych według nowych zasad z korzyścią dla pracodawcy. Dziwne jest tylko to że zawsze jakieś zmiany są na przełomie roku. Może boją się że w okresie letnim nikt by im nie został bo jest więcej ofert pracy na rynku.
1
gość 2016-12-14 22:40
Dziwię się narzekaniu na zarobki w RUREXPOL-u. Podobno w tej chwili nawet obcinacz rur ma pensję dyrektorską.
7
gość 2016-12-29 10:07
Dlaczego mówisz podobno jeśli nie jesteś pewien.
Tylko jeden obcinacz rur ma uposażenie dyrektorskie, a pobory pozostałych to ok 1600pln wiec to chyba nie jest dużo!
6
rurownik 2017-01-05 22:59
Ten człowiek stracił kontrolę nad sobą powinien przejść kompleksowe badania lekarskie a swoją drogą jaki się miły zrobił....... ma najwięcej do do stracenia ..... trzymajmy się razem koledzy
4
rxp 2017-01-07 18:42
Na badania to się kwalifikuje jeszcze kilka innych osób. Tylko czy istnieje odpowiednie lekarstwo?
1
groteskowy bolo 2017-01-09 09:39
Koledzy co się stało z dyrektorem handlowym? Ponoć odszedł gdy zarząd "dobrej zmiany" po raz kolejny próbował go wyrolować. Skoro już sami siebie rolują - to myślicie, że z nami będą się cackać?
Chyba, że sam przejrzał na oczy jak się mają obietnice w stosunku do realiów.
Ciekawy jestem jak teraz będzie z zamówieniami i walcowaniem.
rurexpol 2017-01-11 17:09
Alchemia w rolowaniu jest dobra. A może zrobili mu przysługę że odszedł, może sam zrozumiał że to już koniec i znalazł inną lepszą pracę. Tak naprawdę to każdy pracownik powinien już szukać sobie nowego eteru. Ten zakład jest bez przyszłości,,koń na glinianych nogach''. Albo praca za niskie uposażenie i niepewność, albo zarządzającym wpadnie pomysł o zamknięciu zakładu w Częstochowie
2
Marian 2017-01-16 12:20
Zgadzam się z poprzednikami - nie ma miejsca dla uczciwych ludzi w tej firmie. Wystarczy spojrzeć na to, co się dzieje na produkcji zapomnieli szalików maszynom pozakładać to się zbuntowały.
Ilu z nas zdecydowało się po raz kolejny zaufać tym wyzyskiwaczom i podpisało nowe umowy?
Schyłek jest bliski.
1
mimir 2017-01-17 23:50
Wielu z pracowników walcowni w momencie kupienia zakładu przez alchemię od ISD patrzyło w przyszłość z optymizmem.
Okazało się jednak inaczej. Alchemia zabiera po raz kolejny swoim pracownikom uposażenia i narzeka że zakład jest deficytowy. Pierwszą przeszkodą że zakład jest nierentowy wg panów i pani prezes /celowo małą litera/ był tzw ,,pakiet socjalny'' pozostałość po ISD. Tylko dlaczego nikt z zarządu nie mówi o tym że w zamian za przejęcie załogi z ,,pakietem'' dostali promocyjną cenę, w tedy nikt z zarządu ani dyrekcji nie narzekał.
Generalnie wiedzieli/ chyba że zagadnienia techniczne ich przerastają/ że kupują zakład z przestarzałą i energochłonną technologią produkcji rur, która w dodatku wytwarza produkt o niskiej jakości. Przez kilka lat nie zrobiono praktycznie nic aby to zmienić.
Zmieniali się przez te lata tylko dyrektorzy którzy nie potrafili nic zmienić, otaczając się tzw d..włazami więc zmieniali się jak przysłowiowe ,,rękawiczki''. Tak gwałtowne zmiany na stanowiskach dyrektora oddziału i handlowego przełożyły się na portfel zamówień na produkty walcowni. W wyniku kolejnej restrukturyzacji zakładu polegającej wyłącznie na sięgnięciu do kieszeni pracowników kolejna część fachowców odejdzie z tego zakładu. Zostaną osoby które liczą że to się zawali i z racji wieku i stażu pracy dostaną jakieś świadczenia więc nie składają wypowiedzeń, oraz nieudacznicy którym dyrektor po raz kolejny coś obiecał i boją się myśleć zdroworozsądkowo tylko on myśli za nich i zarządy związków zawodowych które i tak mają sielankę bo oni w statusach mają zapisane że nie mogą stracić na wynagrodzeniu a ludzi którzy płacą składki mają w czterech literach. Jedyną formą działalności jaką prowadzą to organizowanie wycieczek i zabaw. Każdy miesiąc to dla nich bonus a głupi ludzie niech płacą składki bo my i tak nic nie możemy. A czy ktoś z tych tzw działaczy widział panią prezes napisali tylko pismo i jest ok. Korespondencja jest datowana na dzień 28-10-2016 i 16-11-2016 a gdzie pismo zwrotne od adresata /jaki jest termin odpowiedzi na taką korespondencję?/ Wysłaliście i jest ok teraz nikt się nie odezwie bo zarząd zapamięta i zaburzy spokój.
15
Aneta 2017-04-06 11:10
Pracujesz w RUREXPOL ? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej pracy. Co uważasz za jej największy plus? A co warto by zmienić?
3
Marian K 2017-04-18 13:25
Nie dba o nic. Dyrektor zamiast zająć się swoją działką pracuje na maszynach. Człowiek jest nic nie wart. Przełożeni wyższego szczebla tylko oni mają wiedzę i tylko oni wiedzą jak ma być. Podwładny nic nie umie. Już nie pracuję i czuję się z tym bardzo dobrze, współczuję tylko tym co jednak pozostali. Oby się w porę obudzili.
ex rurownik 2017-04-24 19:37
Witam w gronie szczęśliwych byłych pracowników. Z kim się nie spotkam to nikt nie żałuje swej decyzji o rozstaniu z alchemią.
Ja nie żałuję tych co zostali mieli wybór ale brak im odwagi aby coś zmienić, lub są to kolesie pana dyrektorka jednego lub drugiego mają dobre uposażenie i siedzą na ciepłych posadach.
1
Zostaw swoją opinię o RUREXPOL SP. Z O.O. - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUREXPOL SP. Z O.O.