brak logo

RUREXPOL SP. Z O.O.

Częstochowa

Opinie o RUREXPOL SP. Z O.O.

anonim 2011-07-26 19:00:46
Dodawajcie opinie o tym bezprawiu w tym zakładzie.
1
wacek 2011-07-29 12:00:15
(usuniete przez moderatora) pięc lat byliśmy zwodzeni ze dostaniemy umowy na stałe a tu się okazało ze przejeła nas firma WORK SERWIS za mniejsze stawki
jan 2011-07-31 00:17:17
Jak chcecie pracowac jako murzyn albo jak chińczyk za miske ryżu, to jedżcie do Chin. W RUREXPOLU zarabiałem do pięci lat 2.000zł po pięciu latach 1500 zł.STANOWCZO ODRADZAM. Lepiej iść do supermarketu
1
mac 2016-01-22 12:59:52
Czy ktoś wie dlaczego stracił pracę poprzedni prezes nieudacznik.
1
pracownik 2016-02-02 14:32:11
A gdzie mój komentarz
zen 2016-02-03 19:44:52
1-02-2016 roku pracę w tym zakładzie straciło ok 120 osób. Jedynym sposobem na cięcie kosztów stałych w tym zakładzie to portwel pracowników.Jeśli ktoś ma możliwość to proszę piszcie o tej ,,Wytapiającej zyski'' Alchemi bo szkoda ludzi aby podejmowali tam pracę. Zero przyszłości prawdopodobnie jescze kilka miesięcy i po zakładzie. A w międzyczasie jeszcze pewnie zmieni się dyrekcja.
2
Ex 2016-02-04 13:10:19
Firma jest zarządzana przez nieudaczników. To prawdziwa amatorszczyzna. Wytapianie zysków kosztem wynagrodzenia pracowników.
Od 01,02,2016r stan załogi niższy o ok 130 osób w wyniku zwolnienia grupowego.
3
gość 2016-02-05 13:51:46
W Rurexpolu zwolniono właśnie z pracy ponad sto osób a na stronie Solidarność Rurexpol wiadomość na pierwszym miejscu wycieczka rowerowa. To są sprawy pracownicze w tym momencie majważniejsze.Nie los ludzi. Opamiętajmy się i oddajmy wszystkie legitymacje bez względu gdzie kto należy,bo oni się czują bezpiecznie jako działacze a mas i tak mają w czterech literach. Jeśli stracą elektorat to może się opamiętają. Zdecydowanie odradzam pracę w jakimkolwiek zakładzie Alchemi
4
realista 2016-02-05 14:39:55
Obawiam się że po wypłaceniu odpraw dla zwolnionych pracowników zawali się struktura finansowa firmy co doprowadzi do jej zamknięcia lub ponownego sięgięcia po pieniądze pozostałych jeszcze pracowników. Tak czy inaczej optymizmem nie wieje ale praca za marne grosze to też żadna motywacja.Tak czy inaczej trzeba już szukać alternatywy
4
mimir 2016-02-10 22:15:40
Właściciel Alchemii już dawno powinien zamknąć Oddział w Częstochowie jeśli przynosi takie straty. Zwolnienie grupowe ludzi nic tu nie pomoże bo koszty stałe tego przedsiębiorstwa są wysokie. Stara energochłonna technologia teraz prawdopodobnie brak fachowców z praktyką część pewnie się zwolniła a pozostali w niedalekiej przyszłości też to zrobią. To że zakład jeszcze istnieje pewnie zasługa miernego zarządu który jeszcze urobił właściciela aby spróbować coś jeszcze naprawić. Co mogą naprawić ci sami ludzie którzy nie mają pomysłu na ten zakład od lat. Pewnie jedyny pomysł to taki że jeszcze przez miesiąc lub dwa będą na stołkach i odbiorą gratyfikacje, bo jeśli padnie ten ,,koń na glinianych nogach’’ to po pięknych etatach. Najgorsze jest to że pójdą w Polskę naprawiać kolejne firmy z takim samym skutkiem i bez żadnych konsekwencji
1
pracownik 2016-02-29 21:50:00
Mają czas trzy miesiące, tylko robią ludziom nadzieję.
1
rurownik 2016-02-29 21:52:56
Dokładnie tak tylko ludzie nie zdają sobie sprawy z tego że jak to padnie to dostaną odprawy w/g nowych warunków finansowych
1
pracownik 2016-03-01 18:21:40
Teraz to będą jaja jeden dyrektor wyszkolony u Pietrzaka a drugi po powrocie i szkoleniu przez samego M.M.mający ludzi za nic
2
zenek 2016-03-01 18:34:33
Teraz to już będą mogli wszystko bo nie mamy żadnych praw.Przedtem kagańcem na zarząd był pakiet teraz ogranicza ich tylko własna pomysłowości. To jest najgorsze bo z myśleniem w Alchemii jest słabo. Ciekawe tylko czemu wrócił poprzedni dyrektor przecież już raz prawie położył firmę mieli go dosyć w Chorzowie czy dokończy dzieło i zgasi światło Rz
1
pracownik 2016-03-01 21:43:14
Zakład Alchemii w Częstochowie dawny PWR Rurexpol to teraz jeden wielki chaos.
Mam nadzieję że obecna dyrekcja też niedługo będzie szukać pracy tak jak 1/3 załogi którą zwolniono od 1 lutego. Niektórzy koledzy nawet są wdzięczni bo podjęto za nich decyzję i już pracują w innych zakładach w cieple i nic nie leje im się z dachu na głowę a uposażenie nawet troszkę lepsze.
2
gość 2016-03-01 21:49:55
Praca to ruszy od 10 marca jak ludzie dostaną wypłatę wg nowych zasad ale nie na rurowni tylko w Amikusie bo będzie panować tz ,,alchemika"
1
pracownik walcowni 2016-03-02 12:45:24
A ją się zgadzam bo widzę to wszystko bezpośrednio na produkcji. Zastanawiam się tylko co tu robi ten link. Czy szykuje się zmiana właściciela?
3
hehe 2016-03-03 08:50:03
Języka chińskiego można się nauczyć od dyrektora handlowego, może się przydać przy zdobywaniu rynków. Nowy dyrektor - stara miotła. Może dobiega końca era tego szkolonego u Pietrzaka.
1
rxp 2016-03-03 17:59:02
Teraz to w modzie będzie łacina i gwizdy bo ten co powrócił tak tylko potrafi prowadzić konwersacje
3
hehe 2016-03-04 21:01:35
O ile będzie miał z kim. Taki poziom zarządzających w Alchemii.
2
walcownik 2016-03-08 18:11:00
Ciekawe co zrobi wielka alchemia jak przegra sprawę w sądzie i będzie musiała wypłacić pracownikom zaległe pieniądze. Może historia zatoczy koło jeden dyrektor Tomasz zabrał chyba czwarty z rzędu też Tomasz będzie musiał wypłacić. Jak zdążysz.
3
eryk 2016-03-13 17:18:36
Nie zdąży!
1
rxp 2016-03-17 21:51:40
A jak nastroje u kolegów po wypłacie. Ja szukam już nowej pracy.
1
rurexpol 2016-03-21 12:59:32
Taką firmę rozłożyli, znaną w branży rurowej na całym świecie. Artyści!
długoletni pracownik 2016-03-21 15:30:45
Znana i ceniona to ona była za Pana Tomali. A teraz to firma ,,krzak".
2
tomek 2016-04-04 14:13:49
Wtedy jeszcze nikt nie słyszał o Alchemii i " tfórcach synergii sukcesu "
1
tomek 2016-04-04 14:16:36
Nie tylko za kretyński wygląd, był ignorantem i pozorantem. Razem z tym drugim.
1
rxp 2016-04-06 20:16:14
Teraz to co się tu dzieje to niezły scenariusz na film np,, Synergia Sukcesu''
Pan Bareja lepszego scenariusza by nie wymyślił. Prezesi i dyrektorzy powinni zmienić profil z zarządzających zakładami produkcyjnym na estradowy bo cyrk robią wyśmienity.Dziwi mnie tylko postawa właściciela że przymyka oko na to przedstawienie.
1
pracownik 2016-04-06 21:59:59
Tematów starczy na serial.
1
tomuś 2016-04-18 12:52:29
Przez 5 lat tematów uzbierało się wiele, a każdy dzień przynosi nowe.
1
hehe 2016-04-25 20:01:49
Wyrok już jest korzystny dla pracowników. Ale pewnie teraz zostanie zatrudniona cała kancelaria prawna i odwołanie od wyroku i tak do zmęczenia materiału.
2
bolek 2016-06-02 15:00:15
Kolego, jaki to pracodawca z 60 tradycją??? Coś Ci się pomyliło..
2
TAKI TAM 2016-09-26 18:55:19
Produkcja idzie,pomimo spadku cen na rury.Pracodawca to ewidentny wytapiacz kasy z pracowników(ich portfeli).Pracownik jest niczym,związków zawodowych BRAK(festyny i itp.),zarobki to najniższa krajowa. Jest to przykład polskiego pseudo-biznesu,który nastawiony jest TYLKO na zyski właściciela(nie liczą się pracownicy) a zarząd firmy zrobi wszystko co postanowi PANI prezes- NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE
ZWOLNIONY SZCZĘSLIWY 2016-10-24 10:42:36
A jak tam braciszkowie MK I RK
6
WOJTALA 1 2016-10-24 10:54:46
Odradzam prace w tej firmie . Pracowałem tam 14 lat .
1
WOJTALA 1 2016-10-24 11:01:27
Po 14 latach pracy z 2700 na rękę dostałem propozycje 1800 zł zrezygnowałem znalazłem nową prace .
5
mniamniuś 2016-11-22 04:56:58
kolejna faza zwolnień(min.30 osób) a szczęśliwcy którzy od Pana pracodawcy dostaną łaskę pracy(za 2000zł brutto) będą tyrać za friko w imię "dobrej zmiany".
Super dyrektorzy i pseudo manegerowie załatwili firmę oby tak załatwili całą alchemię
1
gość 2016-11-24 16:46:22
A ilu w tym jest umysłowych? A co z ,,braćmi"?
obserwator 2016-11-24 16:57:45
Alchemia celowo zmieniła regulamin, pracownicy wyrazili zgodę i teraz mogą wszystko. Zmniejszą uposażenie pracowników bo wtedy ewentualne odprawy zostaną wypłacone dla zwalnianych według nowych zasad z korzyścią dla pracodawcy. Dziwne jest tylko to że zawsze jakieś zmiany są na przełomie roku. Może boją się że w okresie letnim nikt by im nie został bo jest więcej ofert pracy na rynku.
Zostaw swoją opinię o RUREXPOL SP. Z O.O. - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUREXPOL SP. Z O.O.