logo Holbern

Holbern

Wrocław

Opinie o Holbern

baaaad 2015-10-01 10:57
Odradzam!!! Sprawiają wrażenie profesjonalistów, jednak to tylko pozór.
Sciemniaja, mowia tylko tyle,zeby zachecic do wyjazdu a pozniej martw sie sam.
Umowa do podpisania na miejscu pracy(po przyjezdzie zazwyczaj kilkuset kilometrów) po niemiecku, wiec jesli nie znasz języka, to nie wiesz co podpisujesz i pozniej moze być zonk.
Dowiadujecie się o ważnych warunkach pracy też dopiero po podpisaniu umowy na miejscu.Pieniądze słabe i nie wiadomo tak naprawde ile i za ile.
A w niemczech i tak mają Was za murzynów, więc radze zastanowić się kilka razy przed podjęciem ważnych decyzji
4
kierowca 2015-10-02 00:06
Odradzam korzystanie z usług tej agencji pośrednictwa. Jeśli każdą pracę organizują tak, jak wyjazd na kampanie buraczaną do Niemiec (Haldensleben) do firmy HaGe to jest to TRAGEDIA ! Pracownicy firmy dopiero po przyjeździe na miejsce na spotkanie z pracownikami i pracodawcą, sami dowiadują się o najważniejszych aspektach pracy jako kierowca ciężarówki !!! Podczas rozmowy telefonicznej przed wyjazdem nie było mowy o pracy w nocy, o tym, że NIEMIECKI dyspozytor w firmie nie stara się pomóc, aby każdy mógł dotrzeć na miejsce docelowe tylko podaje numer telefonu do kierowcy kombajnu, a przecież nie była wymagana znajomość języka ! Po spotkaniu w pierwszy dzień poklepali tylko każdego po ramieniu i powiedzieli, że "dacie sobie rade". Jasne, przecież każdy kto przyjechał wie, gdzie są wszystkie pola z burakami w okolicy. OGÓLNIE PORAŻKA, NIE POLECAM, chyba, że chcecie stracić czas i pieniądze. Z 15 osób które przyjechały na miejsce, 12 zjechało po pierwszym dniu pracy. Apropo umowy, podpisujesz umowę niemiecką w której nie wiesz co jest w ogóle napisane, żadnej polskiej wersji umowy a chyba tak powinno to działać, jeśli firma pośrednicząca ma w tym udział !!
2
Ted 2015-10-04 15:22
Też miałem jechać na kampanie buraczaną ale nie chciało mi się wierzyć w zapewnienia firmy , że pracuje się po 8 godzin dziennie . Mieszkam na wsi i wiem jak wygląda odbiór buraków z pola ,tłuką się po nocach ile da .
3
Kierowna2 2015-10-07 11:02
12 osób odjechało po pierwszym dniu pracy - 3 osoby od razu, jeszcze przed rozpoczęciem pracy :\
driverek 2015-10-08 10:58
WITAM KIERO JAKIE SĄ WARUNKI JAKO KIEROWCA C,E? W SZCZEGULNOŚĆI INTERESUJĄ MNIE AUTOTRANSPORTERY.MOŻE KTOŚ ZNA TEN TEMAT.DZIĘKI POZDRAWIAM
driver123 2015-10-08 11:09
Ja jezdze od nich raz na pol roku do roznych firm. Lubie zmiany. teraz jez pojechalem i nie narzekam.
Nie sa wstanie sprawdzic wszystkich firm. niestety nie ryzykujesz nie zarabiasz. tak to dziala.
mara 2015-11-13 15:11
jeśli jesteś pracodawcą i zlecasz firmie rekrutacje to szkoda Twojego czasu. Firma nierzetelna, nie wywiązuje się z postanowień umowy , którą sama zaproponowała, przesyła nieprawdziwe informacje na temat terminu zatrudnienia pracowników.Zarząd firmy nieprofesjonalny i niegrzeczny, prezentujący w rozmowach telefonicznych agresywny styl.Gorąco nie polecam. Na kontakcie z Holbern można tylko stracić.
4
kwiatek 2015-11-14 10:02
Dyektor handlowy wyjątkowo nieprofesjonalny i niekulturalny
gość 2015-12-30 16:43
Wybieram się do pracy w firmie Forstmann po nowym roku, ale nie wiem komu wierzyć. Pojawiają się na tym forum sprzeczne opinie. Czy znajdzie się jakaś osoba, która opisze pracę u nich rzetelnie? Podajcie konkretne informacje na temat zarobków, warunków pracy i zakwaterowania. Czy rzeczywiście kierowcy bez doświadczenia mogą liczyć na szkolenie? Czy znajomość języka jest warunkiem koniecznym do podjęcia pracy? Proszę o ifo tel. 660034442 lub tutaj na forum
4
Broki 2016-01-01 19:24
Cześć kolego!
Nie bardzo Ci pomogę, bo też dopiero po nowym roku zaczynam tam pracę. Jesli mozna wiedzieć to skąd wyjeżdżasz i kiedy?
2
piaskun 2016-01-06 09:21
witam czy ktos wyjechaj do niemiec jako piaskarz
2
Oferty Pracy
2016-01-04
Żródło: Gowork.pl
Tilburg
( )
Holbern -  jesteśmy międzynarodową agencją doradztwa personalnego, specjalizujemy się w rekrutacji pracowników średniego i wyższego szczebla. Współpracujemy z wieloma przedsiębiorstwami na terenie całej Europy. Kandydatom zdecydowanym na podjęcia pracy za granicą oferujemy bezpieczne zatrudnienie w sprawdzonych firmach, profesjonalną obsługę oraz wsparcie polskich konsultantów. Nasze usługi są bezpłatne dla kan
totolo 2016-01-06 12:14
ja tez mam jechac do Frostmanna. Prosze o opinie kogos kto tam byl
darek 2016-01-06 14:10
jedziesz do FORSTMANN TRANSPORTE
Werte bewegen wpółnocnej wesfali??????
2
SERFER 2016-02-03 16:32
ja jade w niedziele
bazyl 2016-02-10 16:37
to sa oszusci i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
SERFER 2016-02-11 19:19
też sie z tym niezgadzam firma jak najbardziej ok polecam byłem na stanowisku piaskarza jak sie ktoś zna na tym to wie o co chodzi a i zarobki ok i mieszkanie polecam tą firme z czystym sumieniem !!!POZDRAWIAM MARCO.
jaaa 2016-02-13 01:36
Tragiczna firma!!! Dostałam oferte, mialo byc wszystko pieknie... przyjazd na miejsce - Niemcy! Brak pralki, internetu, brak jedzenia!! (praca miała nam zapewnić)... Nie współpracujcie z tą firmą! Zeby sie do nich pozniej dodzwonic i wyjasniac swoje "problemy" które wyszły z dnia na dzień?! Nie ma opcji!!! A Pani Aleksandra która pozniej się mną zajmowała... kobieta bez kultury.
1
dzik 2016-03-28 07:08
Witam jest ogłoszenie ,praca przy produkcji kiełbas dla masarza ,może ktoś wie za ile na godzinę i po ile godzin ,jak warunki na firmie i jakie mieszkania
Pozdrawiam
pa 2016-04-10 13:14
Pracuję na chłodni w okolicach Hanoweru. MASAKRA!!. Tam jesteś potrzebny jako tragarz a nie jako kierowca. A tak w ogóle to holbern to jedno wielkie kłamstwo. wszystko co piszą w ofertach w 80 procentach nie jest prawdą. A jak chcesz zadzwonić i wyjaśnić sprawę to mówią że mają "związane ręce" lub wcale nie odbierają telefonów. Kategorycznie odradzam holberna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Misha 2016-04-14 16:16
( usunięte przez administratora ) Ja mam super robote !!!
1
Rudy 2016-04-14 16:20
Firma na tyle dobra, ze szkoda tam nie pracowac
Kasia 2016-04-14 16:23
Ja pracuje dzięki tej firmie drugi rok i jestem zadowolona
Tomek 2016-04-14 16:24
Pierwsza firma w historii Polski, która placi na raty! Nowe profesjonalne podejscie na rynku pracy!
Jaro 2016-04-14 16:26
Jezdze juz 4 miechy i wszystko się zgadza, a ten kolo co rekrutuje spoko gość !!!!
1
Mr. Beautiful 2016-04-14 16:27
Jest dobrze! Mam silna wole!
1
Adrianna 2016-04-14 16:27
Pracuje jako kelnerka od 6 miesięcy i wcale nie zgadzam się z opinią powyżej, Pani Aleksandra bardzo miła i profesjonalna rekruterka. Pozdrowionka z Halle!!
Seba 2016-04-14 16:28
ja na kampani buraczanej i nie ma lipy, solidni sa
1
MIG 2016-04-14 16:31
Robota, jak robota morze być. Mogloby byc lepiej no, ale nie jest zle. Pracowalem jako spawacz MiG, gdzie sam zalatwilem sobie prace, przeszlem przez ich agencje do innej roboty i bylo lepiej, niz jak znalazlem sobie sam. Osobiscie polecam
kierowca C+E 2016-04-14 16:31
Firma spoko, rekruter spoko, wszystko spoko, tylko pracodawca nie placi, a rekruter nie odbiera
Baron Jacek 2016-04-14 16:33
Pojechałem do Anglii jako kierowca. Sprawdzili mi przez telefon język, coś tam gadu gadu, a w Anglii powiedzieli ze sori i narazie. Za wycieczkę dzięku gosciu, który mnie ogarnął super pracę. Pozdro
1
Igor 2016-04-14 16:38
System ratalny jest w modzie
Matt 2016-04-14 16:39
hmmm na raty , to super opcja, mozna rozlozyc sobie wydatki, to jest podejscie projektowe
1
Oferty Pracy
2016-04-14
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Dla naszego Klienta poszukujemy młodej, dynamicznej osoby na stanowisko:Sekretarka z j. NiemieckimZakres obowiązków:-prowadzenie sekretariatu;- umawianie spotkań;- nadzór nad dokumentacją;- kontakt z klientami w j. niemieckim;- obsługa korespondencji;- sporządzanie dokumentów w j. polskim oraz niemieckim;Oczekiwania:- wykształcenie wyższe;- mile widziane pierwsze doświadczenie na stanowisku podobnym;- Biegła znajomość j. niem
Mr. 2016-04-15 10:14
Jak sie nie zna jezyka to sie nie pcha. Mi sprawdzili i wszystko bylo ok! Polecam!
2
tret 2016-05-04 15:05
Obecnie szukają ukraińców do pracy, to chyba wiele mówi.
beblok 2016-06-02 11:39
Możesz napisać kto był rekruterem? Wystarczy imie i pierwsza litera nazwiska
luis 2016-06-14 18:38
Czy holbern zmienił nazwe na bergern czy cos w tym rodzaju? A cefahrer to chyba odłam holberna bo widze ze podobne oferty
luis 2016-06-15 11:05
A dalej Pan oferuje robote u Forstmana? Kiedyś dostałem od Pana oferte do niego a później na kampanie buraczaną i dobrze ,że nie zdecydowałem się pojechać bo koledzy szybko powracali.
turek 2016-07-19 13:53
Zrezygnowałem z rekrutacji w dawnym Holbern a obecnym Bergerman po pierwszym telefonie. Z tak bezczelnym traktowaniem kandydata nie spotkałem się nigdzie wcześniej. Rekruter o wszystko miał pretensje i wszystko co mówiłem poddawał w wątpliwość żeby zrobić mi łaskę i zaprosić na rozmowę w terminie jemu dogodnym.
Dziękuję, postoję.
1
? 2016-09-13 23:11
W jakiej miejscowości?Jechałeś jako kierowca bez doświadczenia?Jak sprawa wygląda z językiem?
sztucznezeby 2016-09-23 12:06
To sa oszusci.mialy byc nadgodziny dodatki i premie i niczego takiego nie ma.mial byc wymagany anguelski a ty co?tylko niemiecki jak sie okazalo.kreca i tylko na naciagaja fakty.
sztucznezeby 2016-09-23 12:07
To sa oszusci.mialy byc nadgodziny dodatki i premie i niczego takiego nie ma.mial byc wymagany anguelski a ty co?tylko niemiecki jak sie okazalo.kreca i tylko na naciagaja fakty.
hehe 2016-09-23 12:39
Hej, wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy dorzucają premie, które miały zostać ostatnio przyznane. Bardzo mi zależy na tej kwestii. Z góry dziękuję za odpowiedź.
? 2016-10-25 13:01
Od kiedy w kwietniu jest kampania buraczana?
1
KIJEWSKI. 2016-12-29 17:14
Szanowni Koledzy.OSTRZEGAM przed holbernem .Brak profesjonalizmu to pikus.Teraz jada na beszczelego wysylaja do pracodawcy warunki musisz negocjować na miejscu wszysto holbern udaje jazabka i wracasz do domciu bez zwrotu kosztów albo zostajesz osiołkiem do roboty delikatnie zecz ujmując.Pozdrawiam KIJEWSKI.
2
Aneta 2017-03-16 11:46
@KIJEWSKI. kiedy wystąpiła sytuacja, o której wspominasz? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jakie masz doświadczenia ze współpracy z Holbern.
Dobra dusza 2017-05-15 13:37
Teraz ta wspaniala firma nazywa sie Bergermann. Takze radze uwazac na tych cwaniaczkow!!!
JOHNY 2017-08-17 09:10
CO PRAWDA ZATRUDNIŁEM SIĘ U NIEMCA NIE PRZEZ FIRMĘ HOLBREN,JEDNAK WARTO POWIEDZIEĆ O TYM.PO ROZMOWIE Z SZEFEM DOSTAŁEM JASNĄ OFERTĘ 2100EURO NETTO,UMOWA WIDNIAŁA NA KWOTĘ 2100 ALE BRUTTO I TAK WYPŁACA KASĘ MAM 3 KLASĘ PODATKOWA I JESTEM KIEROWCĄ "PATELNI"WOŻĘ WSZYSTKO,NO PRAWIE WSZYSTKO.JEDNAK ZA TE PIENIĄDZE NIE MAM ZAMIARU ROBIĆ,DOSTAŁEM 1581 EURO.JEST PLUS PRACY JAKO KIEROWCA,PONIEWAŻ MASZ DOWÓD TWOJEJ PRACY - KARTA KIEROWCY-TO JEST JAK CZARNA SKRZYNKA W SAMOLOCIE WSZYSTKO REJESTRUJE.DLATEGO MOŻNA WALCZYĆ O NADGODZINY O SPANIE W CIĘŻARÓWCE (DIETY) ETC.DLATEGO NIE DAWAJMY SIĘ ROBIĆ W BAMBUKO,TRZYMAJMY SIĘ RAZEM.NIEMIEC LICZY NA TO ŻE MACHNIESZ RĘKĄ I NICZEGO NIE BĘDZIESZ SIĘ DOMAGAŁ A ON WEŻMIE KOLEJNEGO POLACZKA KTÓRY MACHNIE RĘKĄ.TAK NIE RÓBCIE.POZDRAWIAM
Aneta 2017-08-18 13:06
@JOHNY - prośba, aby na tym wątku wypowiadać się bezpośrednio o Holbern. Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z zatrudnieniem w Holbern? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia? Jakie benefity zapewnia pracodawca? Czy w tym momencie są przyjmowani nowi pracownicy? Takie informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o Holbern - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holbern