brak logo

TLH Polska

Przyłęki

Opinie o TLH Polska

ewa 2016-07-06 11:30
Firma w której pracownik jest niewolnikiem zastraszanym przez idiotów.Wystrzegaj się pracy w tym zakładzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
7
ewa 2016-07-11 14:24
Proszę abyś nie prosił mnie o konkretne przykłady gdyż mógłbyś zaszkodzić samemu sobie @kierowniczku.
5
sonicks 2016-08-22 21:19
Pracowałem tam 11 lat i gdybym kogoś bardzo nie lubił to napewno bym polecił mu te prace. Wszystkim innym odradzam
9
pracownik 2016-09-21 20:54
Wielu dobrych pracowników odeszło z tego samego powodu .
4
ELA 2016-09-22 20:25
Na stabilne zatrudnienie mogła liczyć raczej kadra która nie zmienia się od 20lat ale ostatnie wydarzenia w tym zakładzie mogą wreszcie to zmienić na co czekam z utęsknieniem.
3
user404 2016-09-27 11:31
I pracownicy pracujący kilkanaście lat są traktowani jak "idioci" Wypłaty czasem na czas czasem kilka dni po czasie. Kierownictwo to tragedia, banda zapatrzonych w siebie buńczucznych patałachów, którzy dopadli się do władzy jak świnie do koryta. Wynagrodzenie za pracę jaką się tam wykonuje to masakra. Szkolenia stanowiskowe wyglądają tak: kierownik zabiera cię na wycieczkę po hali (około 10-15 min) a potem do roboty. Stałego stanowiska raczej mieć nie będziesz.
4
user404 2016-09-28 12:35
Bo każdy kto przychodzi od razu ucieka.
4
pracownik 2016-09-30 07:22
Nowego pracownika zniechęca do pracy w tym zakładzie ogólny syf ,tempo pracy jak w obozie,cała ta elita która myśli że dobrze rządzi,chamstwo,brak zrozumienia.Pracownik w tym zakładzie jest tylko do za........nia za 1500zł.Do pracy tu zatrudniają wszystkich nie zależnie od wykształcenia najlepiej po gimnazjum bo wtedy będziesz miał tylko o jedna szkołę mniej niż kierownictwo które w większości jest po zawodówkach.Mądry tam pracować nie będzie.Czytam te posty i widzę że nawet dyrekcja nudzi się tam i pisze głupie posty @maji jak nie widzisz powodu sam jesteś powodem wiec co się dziwisz kase bierzesz za pisanie postów żal mi takich ludzi.Brakuje ludzi na każde stanowisko a ty nie widzisz problemu.Dobry zakład ma swoich ludzi przeszkolonych jak trzeba opłacanych dobrze i rzadko się tam dostaje nowy pracownik a wy od 20 lat macie cały czas nabór wiec coś jest nie tak.Lepiej opłacacie leniów kablarzy leserów .Ilu macie stolarzy w tym zakładzie?na jednej ręce policzyć można nawet majstrowie nie mają wykształcenia w tym kierunku.Ile wypadków było przez ostatnie kilka lat a ty nie widzisz problemu.No tak widzisz tylko Krystiana KASE.Pozdrawiam.Jeszcze was tu odwiedzę.
7
pracownik 2016-09-30 20:54
Tak odbywa się to bez pośredników dlatego szukają ludzi z poza terytorium polski bo już wszyscy w kujawsko pomorskim już tam pracowali jedynie Barcin się ostał.
4
pracownik 2016-10-01 07:50
Tak dostaniesz umowę o prace i będziesz niewolnikiem pomiatanym przez panów i władców TLH
3
beata 2016-10-05 20:34
Tylko dyrekcja może tak myśleć i pisać te bzdury z tej firmy poodchodzili ludzie którzy pracowali tam ciężko przez parę lat za 1850 brutto więc o czym ty piszesz.
2
beata 2016-10-06 07:14
Zgadza się więc dlaczego piszą o podwyżkach płac i stażu w tym zakładzie jeśli co dwa lata jest podwyżka o 50zł brutto ile lat trzeba tam robić aby mieć godziwą pensję za tą prace?
2
Daras 2016-10-08 18:08
Na co czekasz ?TLH czeka na Ciebie.Współczuje.
3
jekr 2016-10-08 18:10
Ja nie wiem, po co tak ludzi zniechęcać i straszyć. Każdy ocenia pracodawcę inaczej, każdy warunku pracy, wysokość wypłaty ocenia inaczej bo według własnych potrzeb. Wiadomo, że lepiej mieć stabilną pracę niż martwić się o jutro, a tutaj to jak najbardziej działa.
4
Olek 2016-10-26 23:12
Witam.Ukazało się ogłoszenie pracy na linię produkcyjną w tej firmie.Moje pytanie.Aplikować czy dać sobie spokój?Po tych komentarzach mam mieszane uczucia.Proszę o radę.
2
przemek 2016-11-08 13:48
Z tego co wiem to dużo jest prawdy w tym i nie polecam Tlh
7
??? 2016-12-03 21:35
Chyba nie byłeś nigdy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chyba podałeś zły nr konta jeżeli wypłaty nie masz na czas! Odkąd tam pracuje to może tylko dwa razy było niewielkie opóźnienie z wypłatą. Gdyby ludzie pracowali A nie siedzieli na chorobowym po 3tyg. W miesiącu to mieli by normalna wypłatę. Na własne życzenie dostajecie takie małe wypłaty! Leserzy!!!
2
??? 2016-12-03 21:36
Chyba nie byłeś nigdy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chyba podałeś zły nr konta jeżeli wypłaty nie masz na czas! Odkąd tam pracuje to może tylko dwa razy było niewielkie opóźnienie z wypłatą. Gdyby ludzie pracowali A nie siedzieli na chorobowym po 3tyg. W miesiącu to mieli by normalna wypłatę. Na własne życzenie dostajecie takie małe wypłaty! Leserzy!!!
2
Marek 2 2016-12-29 20:58
czy pracuje tam ktoś ze żnina? Chciałem złożyć cv ale nie wiem jak z dojazdem
!ZaBramąJesteśmyRówni! 2017-01-06 21:51
Ludzie siedzą na chorobowym bo ich gonią jak w Auschwitz a na halach niewiele cieplej niż na dworu. Później tacy spoceni robią w tym zimnie. Na 2 lini to już wogóle nie wiem po co są sciany na hali..pod wiatą byłoby równie ciepło. A opóźnienia w wypłatach nie powinny się zdarzać gamoniu. Co ja mam sie płaszczyć przed bankiem ze nie mam pieniędzy bo syfiarskie TLH nie przelało kasy... Prawie wszyscy starzy pracownicy już sie pozwalniali więc o czymś to jednak świadczy. Nowi przychodzą i uciekają. No sory ukraincy zostali bo dla nich to zarobki jak dla nas w UK. Kierownik Rafi -GWIAZDA ma jakieś problemy w domu i przenosi je do pracy....Typ jest tak wulgarny i chamski ze to sie w głowie nie mieści. Coś z głową u tego Pana jest mocno nie tak. Brak szacunku dla kogokolwiek. Człowieku ogarnij sie i zacznij sie zachowywać bo w końcu komuś nerwy puszcza. Kobiety i starsi taryfy ulgowej u niego też nie mają.

Jeżeli chcesz pracować w takim dziadostwie i mieć kierownika buraka to aplikuj albo w zasadzie nie aplikuj tylko przyjedź odrazu do pracy bo itak Cie przyjmą. Biorą jak leci bo tam już niema komu robić. Pozdrawiam całą produkcje!
4
Były pracownik 2017-01-19 19:10
Jakas masakra. Odradzam
4
Byłem widziałem doświadczyłem 2017-02-02 16:51
Nareszcie ktoś opisał to co się tam dzieje .Pracowałem w tym obozie 15 lat było dobrze dopiero jak władze dostał p.Przemek stopniowo wdrażał swoje pomysły nie koniecznie dobre zresztą podsuwane przez kolegę Mariusza który otwarcie mówił że dopiero się zacznie piekło jak Przemek dojdzie do władzy.Z całą pewnością będzie to czytał i zastanawiał się kiedy i gdzie???Panie Mariuszu halo pamięć zawodzi:).Nie jesteś do końca fer teraz trzymasz palec bo gdzie ty pójdziesz .Muchomor drugi gieroj zniszczy wszystko i wszystkich aby tylko mieć dobrze.Rafi masakra wystarczy pojechać na mecz Burzy aby dowiedzieć się jaki to człowiek i nie tylko.Mam to szczęście że już nie pracuje w tym zakładzie i współczuje tym co tam pracują.Panowie tam pracują ludzie a nie bydło i to wy powinniście pracować dla nich by czuli się jak w domu wtedy efekty pracy z pewnością były by lepsze nie mówię o atmosferze.Ale wasze mózgi są ograniczone , to jest główny powód dlaczego nikt nie chce tam pracować.Chamstwo i nadużywanie władzy jest tam na porządku dziennym.Nikt tego nie zrozumie dopóki nie zacznie tam pracować.Doświadczyłem tego na własnej skórze zresztą nie tylko ja.Jeszcze ten nieszczęsny Jacuś w czepku urodzony po tylu skargach na niego jeszcze pracuje .Ale prawda jest taka jak będziesz ryj trzymał i zapier...ał to masz robotę pewną za 1850 brutto o ile będziesz regularnie chodził do pracy na trzy zmiany nie będzie ci przeszkadzało zimno hałas i do kibelka będziesz chodził w przerwę śniadaniową.Sam nie wiem czy śmiać się czy płakać.
6
Sprawiedliwy 2017-02-04 23:24
A ja chciałem tam papiery złozyć bo wszyscy mówią że przyzwoite zarobki niż ZPD paterek potym co tu czytam to ZPD jest to uczciwa firma majstry są ok wypłaty nawet wysokie na prasie na renke 3tysie na lini prawie 2 tysie na reke a co ważne wszystko na czas i ładnie płaca za nadgodziny ludzie chca pracować a w TLH szok co tam sie dzieje
4
Były pracownik 2017-02-06 20:19
Co tam się dzieje????? Kolego tam rzadza głupki bez skrupułów. Zrobią wszystko żeby Oni mieli dobrze a wszystkich co tam pracują maja glęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Uwierzcie mi.Oni beda robic wszystko zeby tylko się tam utrzymac jak najdłuzej , bo nigdzie więcej takiej roboty niedostaną. Przemuś sie poobstawiał dookoła keleszkami i kapusiami którzy mu stale donosza. Góra ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacone , a pracownicy to żerada. Naprawde ludzie odradzam tam prace.
5
Aneta 2017-03-14 12:23
A co możecie powiedzieć na temat warunków zatrudnienia? Jakie benefity oferuje TLH Polska?
pracownik 2017-03-14 17:27
Witam czego oczekujesz umowy oczywiście ją dostaniesz i co dalej?1850brutto i po tygodniu masz dość.
Na nic więcej nie licz nie bądz kolejną naiwną osobą.
2
Sonicks 2017-03-14 20:52
Dokładnie. Po 11 letnim doświadczeniu z tym zakładem wiem jedno każdemu będę odradzal pracę tam. Kierownictwo nadaje się do rządzenia jak świnie do startu w wyścigach konnych. Nie rozumieją że to oni są dla pracowników a nie odwrotnie.Najlepsze czasy tego zakładu były gdy Krystian rządził sam bez bandy pseudo kierownikow którym się wydaje sa bogami
3
Stary pracownik 2017-03-28 19:39
Witam. W tej firmie było dobrze dopóki nie zaczął rządzić Przemuś T. z Barcina. Wydaje mu się że ta firma jest jego własnością.Wszystkich ma za gówno. Liczy się dla niego tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Pracowałem tam 11 lat. Ciężko kiedyś tam było się dostać a teraz biorą z ulicy kogo popadnie bo niema rąk do pracy. Pracowałem na lini 1 i 2 i przez 8 godzin tylko metry i metry. Przemuś obstawił się dookoła koleszkami którzy mu stale donoszą. Mianowicie Mariuszek R z Barcina z ledwo wykształceniem zawodowym stał sie kierownikem placu. Psychicznie chory brygadzista Rafał S ,zastępca Przemusia T Darek G, no i nieszczęsny nic niewiedzący Jacuś P. Panowie wasze mózgi są ograniczone , to jest główny powód dlaczego nikt nie chce tam pracować. Napisze cos o zmianie na której byłem. Mianowicie - Mariuszek R z Barcina jak pracował na krótkich to latał do biura i zaczął trzaskac loda Przemusiowi T i tak został brygadzistą. Na poczatku jeżdził kadetem i zabierał ludzi z Barcina i kasował ich jak za zboże.Kupował samochody na raty a ludzie jezdżąc z nim spłacali mu go.Przemuś wybierał mu ludzi takich na jego zmiane którzy byli zmuszeni z nim jezdzic. No i oczywiście musiał miec komplet ludzi w aucie.Takie tam cwaniaczki z Barcina.To jest tak pusty cymbał ze niepotrafił w Lagunie zmienić godziny, ani otworzyć z przodu maski. Trzymał sie tylko ludzi z prasy bo tam robili najwięksi kapusie. Jak sobie przypomnie te 3 zmiany to samsie sobie dziwie ze wytrzymałem tam aż 11 lat. Najlepsza akcja była z talonami na święta. Szef Krystian rzucił pewna pulę kasy na święta ( np 60 tyś zł ) Przemuś z całą bandą z góry pobrali sobie po 1tyś , po 2 tyś albo po 3tyś zł a pracownikom kazali wypisać pismo o zapomogę na np: remont dachu, kupno węgla, kupno butów dla dziecka itp i wtedy wypłacili nam tą jałomużne w wysokości ok 100zł jak dla żebraków. Woda Eden z dystrybutora czasami lemoniady były tylko dla biura.Nam tez postawili dystrybutor na hali ale podlączyli go rurami do zwykłego kranu , żeby dla chołota z hali piła tą żabiankę. Osłony na maszynach były dopiero wtedy pozakładane jak zdażył się jakiś wypadek , a było ich mnóstwo.Sam nawet tego doswiadczyłem na własnej skórze. Na dzisiaj kończe.Jak mi się coś ciekawego jeszcze przypomni przypomni to jeszcze odwiedzę tą stronę i podzielę sie z wami jakimiś nowinkami na temat TLH. Pozdrawiam znajomych którzy jeszcze sie tam męczą, a wszystkim którzy chcą tam złożyć papiery to kategorycznie odradzam tego burdelu.
5
Aneta 2017-03-29 10:06
Obecnie firma szuka osoby na stanowisko Pracownik Produkcji. Co możecie powiedzieć na temat tego jak wygląda praca w tym charakterze w TLH Polska? Czego mogą spodziewać się aplikujący?
Pracownik 2017-03-30 09:22
Pani Aneto - szukają bo ludzie idą na urlopy letnie i nie będzie komu robić... A jak wygląda? Pracować tak szybko aż padniesz na r... No i jakby tego było mało to zawsze będzie mało :) pracownicy w tej firmie są traktowani jak zużyte rękawiczki tzn nie Ty to następny... Zero szacunku dla człowieka i są nawet takie teksty: jak się nie podoba to się zwolnij! Także wybór należy do Pani, pozdrawiam.
3
m.r. 2017-04-06 07:49
Pani Aneto ta firma szuka ludzi od 15 lat.Wiem że nie ma tak tej pracy ale na Boga nie tam!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S
Pozdrawiam kierownictwo :)masakra
3
Aneta 2017-04-06 09:10
@m.r. co sprawia, że właśnie tak oceniasz firmę? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w TLH Polska.
Były pracownik 2017-04-06 19:50
Witam, moim zdaniem to już lepiej kopać rowy albo pracować w kanałach lub rozdawać ulotki bo przynajmniej tam nie ma takiego wyzysku i kompletnego braku szacunku dla ludzi!!!!!! Również pozdrawiam kierownictwo :)
4
Pracownik 2017-05-11 15:02
Ja nie narzekam z jedną sobota to 2400 na rękę wyciągnę ale całe życie nie będę tam robił bo wyzysk na ludziach i atmosfera nie miła.
4
Aneta 2017-05-11 15:20
@Pracownik co rozumiesz mówiąc, że firmie panuje "wyzysk na ludziach"? Jeśli możesz, to podaj również to na jakim stanowisku pracujesz. W zależności od działu warunki pracy w firmie mogą się znacznie różnić. Chętnie dowiemy się więcej o TLH Polska jako pracodawcy. Co według Ciebie można ocenić na plus, a co warto by zmienić?
ANNA 2017-05-29 19:10
Witam czy ze żnina ktoś dojeżdża żeby się zabrać?
Aneta 2017-05-30 09:49
@ANNA a Ty od jak dawna pracujesz w TLH Polska? Mogłabyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Każda dodatkowa informacja może być cenna dla osób, które szukają informacji na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy.
szaraczek70 2017-06-04 17:41
Witam wszystkich JA obecnie pracuję w TLH i powiem wam że przechodzę tam koszmar jestem ofiarą mobbingu a raczej pozwoliłam na to bo zależało mi na pracy mam 2 dzieci ,obecnie przyjęto do zakładu kilka nowych osób są one traktowane lepiej niż osoba która ma już jakieś tam pojęcie o pracy jedna pani nawet zaczęła pracę od donoszenia na koleżanki do tego stopnia że jedną osobę zwolniono nie wiem co zrobić do szefa nie pójdę bo wiem ze to nic nie da ta pani ma solidne plecy a ja szarak nie mam szans więc jestem szykanowana popychana i obgadywana na szatni az doszło do tego ze tam nie chodzę staram się unikać konfliktu
5
szaraczek70 2017-06-04 18:05
Ja nie zostawię tego tak wszystko opiszę w gazecie i tak stracę pracę,może ktoś się za to weźmie i zrobi porządek nie może być tak żeby ktoś kto daje z siebie wszystko bał się kolejnego dnia
5
Były pracownik 2017-06-05 20:55
Pracowałem na dworzu czyli na wielopile i na obrzynarkach i ciągle się słyszy, że jest mało, że trzeba non stop robić i zero odpoczynku a jest to ciężka praca... Zabierane są premie za nic i są groźby takie jak: jak się nie podoba to się zwolnij... Na hali jest podobnie no i wgl brak brak słów na temat tego zakładu i zamiast być coraz lepiej to jest coraz gorzej. Tyle w temacie Pani Aneto.
6
Maciej 2017-08-04 17:19
Pracowałem tam do 2006 przez 7 lat. Przez 2 lata było ok ale jak trawnski dorwać się do władzy to zaczęła się masakra. Pociągnął kolesi że swojej wsi i zrobił ich brygadzistami a oni pojęcia o pracy nie mają bo całe życie na roli pracowali. Brygadzista sobieralski jest jaki jest bo go żona zdradza z pracownikami
10
Maciej 2017-08-05 12:15
Warunki jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przymusowej. Tylko słyszysz... Szybciej więcej szybciej więcej. Masakra. Nie polecił bym tego miejsca nawet wrogowi
5
Były robol 2017-08-19 21:51
Zgadzam się w 100 % z twoją opinią. Austriak za moich czasów chciał wycisnąć pracowników jak cytryny a jak się zwalniali to zatrudnial innych bez kwalifikacji byle silnych i szybkich i z regionów gdzie było duże bezrobocie żeby bali się odezwać w strachu przed zwolnieniem. Trawnski i spółka grają tak jak Chrystian in zagra. A gra jedna i ta sama nutę tzn max produkcji za min wynagrodzenie. Sobieralski ego pamiętam jak był robolem i kapowal na kolegów. I dostał awans
3
Elektromechanik 2017-08-31 11:50
Pytanie do obecnych i byłych pracowników utrzymania ruchu
firma szuka elektromechanika, mieszkam blisko, to się zastanawiam, czy papiery składać,
proszę o opinię czy warsztat to też wyzysk, czy nadgodziny płacą, jak tam kierownictwo?
jaka atmosfera warsztatowa?
Pracownik, ale nie na długo... 2017-09-03 21:38
Niestety, ale zarówno jak na hali, na dworze jak i u mechaników jest tak jak napisałeś wyzysk... Jest coraz gorzej i chyba lepiej już nie będzie dopóki nie zmieni się kierownictwo w tym kołchozie...
2
Były konserwator maszyn 2017-09-04 07:32
Odradzam z całego serca. Nie pracuje tam dobrych parę lat ale jeżeli nic się nie zmieniło od czasu kiedy pozucilem tlh to mechanicy zawsze byli obwiniani za wszelkie awarię i postoje.
3
Aneta 2017-09-06 13:12
@Były konserwator maszyn to może obecni pracownicy niech powiedzą czy coś się zmieniło w tej kwestii w TLH Polska? Ważne jest rozwiązanie tej kwestii, bo firma szuka pracowników na stanowiska: mechanik, pracownik produkcji, automatyk.
Kierownik Techniczny Adam Olszewski 2017-09-19 19:43
dowiedziałem się dzisiaj, że tutaj coś o mnie się pisze, wypowiem się zatem jako obecny pracownik i jednocześnie wspomniane kierownictwo,
@Elektromechanik,
nie bardzo czuję na czym polega wyzysk przeze mnie pracowników warsztatu, może rozwiniesz wypowiedź,
owszem pracują czasami chłopaki po 11/12 godzin, żeby ktoś w tym czasie mógł iść na urlop, jednocześnie, każde nadgodziny rzetelnie rozliczone i płacone
@Były konserwator maszyn, gdziekolwiek byś nie pracował jako mechanik... wszędzie będziesz miał podobnie odczucia, ot taki jest to niewdzięczny dział, który generuje tylko koszty i pojawia się zawsze jak są problemy, awarie i jeszcze jak jest kilka problemów w jednym czasie to się nie potrafi rozdwoić
@Elektromechanik nie ma się co zastanawiać, zapraszam, rozmawiać zawsze warto
pracownik 2017-09-20 07:35
Sam nie wiesz co piszesz gdzie nie pójdziesz musisz uważać na ręce nie wiem czy wiesz ale piły na stanowiskach roboczych powinny być ostre a nie topory .Spadające klapki z wyciągów aż proszą się o kolejną głowę.Ten ogólny syf na stanowiskach masakra.Maszyny niestety były nowe ale są tak zniszczone że trzeba było by je już wymienić.Proszę stanąć przez 8 godzin przy heblu a po pracy sobie smarknąć takie zapylenie że szok widać po parapetach oraz wyciągu . Spadający materiał z wózków jest tam chlebem powszednim. Mechanicy niestety ale muszą tam biegać aby te rozpi.......ne maszyny jeszcze pociągły.Cała prawda o tym zakładzie jest dokładnie opisana w tych postach .Pozdrawiam
1
Pracownik szukający nowej pracy 2017-09-20 17:20
Zgadzam się w 100% i weźcie te nasze wszystkie posty w końcu pod uwagę, a nie wszystko olewacie bo w tym zakładzie robi się coraz gorzej... Nikt nowy prawie już nie przychodzi tylko starzy pracownicy z dużym doświadczeniem odchodzą a zostają tylko nowi co nic nie wiedzą i za przeproszeniem : w chu... walą. I nie mówię tu tylko o dziale mechanicznym, ale o całym TLH Polska bo co tutaj się dzieje to przekracza ludzkie pojęcie... Nawet Ukraińcy już nie chcą robić i jak tak dalej będzie to ta firma za jakiś czas zostanie z samym kierownictwem bez pracowników których mają kompletnie gdzieś.
1
Zostaw swoją opinię o TLH Polska - Przyłęki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TLH Polska