brak logo

brw

Mielec

Opinie o brw

WOJTEK 2011-01-09 17:26
szczerze to przyznaje rację jedno wielkie dziadostwo poza tym jak wszędzie maja za nic praktycznie czlowieka fizycznego .
1
bolek 2011-04-08 18:17
Traktuja człowieka jak śmiecia !
1
M. 2012-04-04 08:56
Witam,pracuję w tej firmie parę ładnych lat i sobie chwalę.Jeżeli ktoś chce pracować i umie pracować to nie narzeka.Wiadomo że najlepiej było by aby nic nie robić i jeszcze za to płacili.Tak niestety się nie da.Polecam tą firmę i oby takich przeciębiorstw było jak najwięcej.
Pozdrawiam wszystkich pracujących.
klient 2013-01-25 09:23
kupiłem ostatnio komode i ławe komoda porysowana pozabijana na kantach ława porysowana a na tych porysowanych poprzyklejane kartki z opisem .nie kupujcie tych mebli.
Tal 2013-03-12 19:59
Zgadzam się z tą opinią Ta firma od pewnego czasu umiera .I czy jesteś fizol , czy inny , to nie ma żadnego znaczenia , ważne czy jesteś świadkiem jehowy.
3
856 2013-06-22 19:48
Praca w brw to jedna wielka porażka, z daleka od tej firmy
7
gość 2013-08-06 14:31
Ta firma jeszcze istnieje ?
1
K. 2013-08-15 21:19
Witam wszystkich jeżeli chcecie cos wiedzieć na temat firmy to w żadnym wypadku nie korzystajcie z forum na forum zawsze wypowiada się osoby które miały nie dobre wspomnienia z dana firma
Pracowałem2 lat i żadnych problemów z umową czy wypłatą a pieniądze były dobre teraz nawet trudno takie zarobić
4
brw 2013-09-30 14:11
czy są przyjęcia do firmy brw?
adam 2013-10-04 11:24
Moi drodzy!
Przedstawię wam swoją opinię na temat tego co się obecnie dzieje w Wofam lakiernia. Dodam tylko, że podobne zdanie ma również wiele osób tam pracujących, które naprawdę mają już dosyć tej firmy, całej sytuacji z cięciem stawek, chybionych pomysłów kierownika, który notabene zachowuje się, jakby wszystkie rozumy pozjadał, niskich zarobków oraz wielu innych rzeczy związanych z funkcjonowaniem zakładu. Do rzeczy.
Dzisiaj mówi się o kryzysie, o problemach związanych z brakiem pracy itd. Najwidoczniej BRW nie dotknęło żadne spowolnienie, ani tym bardziej kryzys. Zleceń jest sporo, a kierownictwo dwoi się i troi, by wymusić na nas przychodzenie do pracy w soboty. Sprzedaż wzrasta i czego chcieć więcej?! Pracodawca powinien być szczęśliwy i pracownik również, ponieważ więcej mebli udało się sprzedać, a to powinno wiązać się z większym wynagrodzeniem. No właśnie...w tej firmie, przynajmniej na lakierni niestety tak nie jest. Szefostwo postanowiło, że weźmie pod lupę zarobki pracowników Wofam lakiernia. Po dokładnym rozeznaniu się uznali, że zarabiamy zbyt dużo i wpadli na pomysł, aby obciąć stawki od 20% wzwyż. Niektóre stanowiska dotknęły cięcia sięgające 50%. Na reakcje pracowników nie trzeba było długo czekać. Zorganizowali spotkanie z kierownikiem, na którym jasno przedstawili, że posunięcie się ze strony szefostwa do cięcia stawek, w okresie, kiedy napływają zlecenia bez jakiegokolwiek trafiającego do pracowników argumentu jest pomysłem chybionym, nieprzemyślanym, w efekcie czego może doprowadzić to do przyhamowania produkcji. Jednak kierownictwo twardo obstawało i nadal obstaje przy swojej decyzji, choć już wtedy zauważalne było zakłopotanie kierownictwa i pewną nerwowość. Moim zdaniem chcieli wyjść z tej niekorzystnej dla siebie sytuacji jakoś z twarzą, robiąc korektę stawek (niby na korzyść pracownika). Oczywiście miało to na celu pokazanie, że liczą się ze zdaniem swoich pracowników, że ich rozumieją i podnoszą stawki (nieznacznie), po ich uprzednim cięciu. Tylko, że dla pracownika obecne stawki są nadal niekorzystne. Odbywały się spotkania kierownika z pracownikami. Celem kierownika było uspokojenie sfrustrowanych pracowników oraz zachęcenie do przychodzenia do pracy w soboty!!! Wyobraźcie sobie. Szefostwo najpierw znacząco obcina wam stawki, a następnie zachęca was do przychodzenia w soboty za marne pieniądze. Zastanawiam się czy kierownik ma do czynienia ze stadem baranów? (swoją drogą, to takich nie brakuje. Szerzej o baranach rozpiszę się trochę niżej).
Według nich(szefostwa, kierownictwa) pomysł jest genialny, ponieważ realizuje się zlecenia w terminie, dodatkowo jeżeli pracownik chce więcej zarobić, to musi zwiększyć swoją wydajność, która od lat jest niezmienna i nie zmieni się, choćby ucięli stawki do minimum. Tak więc wspomniana osoba kierownika wiele namieszała i spowodowała negatywny wydźwięk wśród załogi. Ostatnie miesiące i bałagan oraz całkowity chaos ze stawkami potwierdzają nieudolność sprawowania swojego "urzędu". Chciałbym dodać, że rozmowy z tym panem są wielkim nieporozumieniem. Ciągle powtarza, że nas rozumie, ale namawia nas do jeszcze większego oddania się pracy, zaangażowania, a sam co daje? No właśnie NIC. Pracownicy apelowali wielokrotnie o pozostawienie stawek na tym samym poziomie. Jednak to wołanie odbija się ciągle echem.
Podstawową zasadą, której zapewne szefostwo nie rozumie i nie widać żadnych oznak, że kiedykolwiek zrozumie jest to, że motywacją dla pracownika są pieniądze. Najwyraźniej nie mogą pojąć, że pracownika nie trzeba byłoby namawiać do przychodzenia do pracy w soboty, gdyby zarobki nie były tak niskie, jak na BRW. Jeżeli tak uparcie będą obstawali przy swojej decyzji (nie zwiększając stawek), to mogą się bardzo zdziwić, kiedy pracownicy z wieloletnim stażem pracy będą się zwalniać. Już teraz widać, że są braki kadrowe. Część osób wyjechała za granicę, a część dobrych pracowników zwolniła się. Dochodzą mnie słuchy, że kolejni pracownicy noszą się z zamiarem zwolnienia z pracy. Sądzę, że racjonalnie myślący pracodawca nie doprowadziłby do odejścia swoich pracowników, tylko schowałby dumę do kieszeni i usiadłby do rozmowy z pracownikami, ale rozmowy sensownej, merytorycznej. Zamiast tego kierownictwo nęka pracowników, by Ci przychodzili w soboty do pracy, a nawet były już próby sugerowania pracownikom, że zwolni się część tych, którzy nie będą podporządkowywali się zaleceniom szefostwa. Próby zastraszania, nękania, działania przeciwko pracownikowi na pewno nie przyniosą im oczekiwanych rezultatów.
Teraz chciałbym napisać kilka zdań o „wyłamujących się”. Z przykrością muszę napisać, że niestety znalazła się pewna grupa ludzi (tzw. barany), którzy zamiast solidarnie połączyć się z osobami, próbującymi wymóc zmianę decyzji na kierownictwu odnośnie cięcia stawek, i które stanowczo odmówiły pracowania w soboty, po prostu zgodziła się przychodzić w soboty. Brak honoru, ponieważ inni chcieli "ugrać" d
3
adam 2013-10-04 11:27
Brak honoru, ponieważ inni chcieli "ugrać" dla całej załogi korzystniejsze stawki, ale znaleźli się tacy, co zmarnotrawili wysiłek, jaki włożyli to inni pracownicy. Cóż można napisać?! Głupota i brak logicznego myślenia. Zakładam, że bardzo chcą tyrać jak woły w "podzięce" kierownictwu/szefostwu za obniżenie stawek? Takie zachowanie powinien ocenić wysokiej klasy specjalista z zakresu badań psychologii nad baranami.
To takie skrótowe wyjaśnienie problemu, który jest na czasie i zapewne pozostanie gorącym tematem, dopóki szefostwo nie cofnie swojej decyzji z cięciem stawek.
2
gość 2013-11-16 18:03
Niech ktoś napisze czy są przyjęcia do brw?
1
adam 2013-12-22 20:48
a na jakim stanowisku chcesz pracować?jakie masz wykształcenie?
Przemek 2013-12-29 13:02
Adam ja jestem po szkole, mam wykształecie Stolarz, ciekawe czy bym sie dostal
2
klient 2014-01-11 17:01
Ta fabryka nie powinna istnieć. Mebli tam robić nie potrafią. Każdy element ma wybraki i z kilku kompletów nie złoży się jednego bez wad.Powinni się zająć pakowaniem, bo w tym są dobrzy. Radzę meble firmy brw omijać z daleka. Kupując narazicie się na niepotrzebne kłopoty i wydatki.
1
nina 2014-02-26 18:02
Pracowałem w BRW kilka lat i mam jak inni, nienajlepsze doświadczenia z tego okresu. Jest oczywiście w BRW wiele osób, które robią dla tej firmy dobrą robotne. Niestety nie mogę tego powiedzieć o tej części z przysłowiowej „wierchuszki”, która ma największy wpływ na atmosferę w zakładzie i opinie u klientów.
Dzisiaj, gdy czytam niektóre posty tego forum, które wychwalają zalety tej firmy, to ubolewam nad ich autorami. Mamy oczywiście demokrację i każdy może pisać i pracować tam gdzie chce, ale osobiście byłbym bardzo ostrożny, starając się o pracę w tym zakładzie. Tu szczególnie należy uważać, bo to firma, która szybko przyjmuje, ale jeszcze szybciej zwalnia, chwilowa hossa wkrótce może się skończyć, jak już w historii bywało i wtedy czar pryskał.
4
ninini 2014-03-16 13:51
Nie wiem jak teraz płacą, ale jeszcze parę lat temu była to jedna firma /jak nie jedyna/ która płaciła bardzo dobre pieniądze
norbi 2014-03-18 15:35
szukam pracy, czy są przyjęcia do brw?
ryba 2014-03-22 14:35
Są poszukują do serwisu, po machatronice
? 2014-04-05 14:50
som przyjencia dla kobiet, dziewczyny możecie składać podania
3
fffffffffff 2014-09-11 22:15
haha malagusa wyrypali
4
96879879 2014-11-16 15:45
Polecamy
32132 2014-12-06 20:44
co tam słychać :)?
Aani 2015-01-10 19:10
Mjuziiiiiiiiiiiiik :)
basia 2015-02-02 16:18
"estetycznej świeżości"?
co to takiego?:)
Tffn 2015-03-14 10:20
Mjuziiii.....k
gość 2015-07-24 18:03
Jedna z lepiej płacących firm w mielcu
LECH 2015-08-14 18:50
MUSISZ MIEC ZNAJOMOSCI Z BRACMI SWIADKAMI ,TO ICH FIRMA I WTEDY ŁATWO SIE DO BRW DOSTANIESZ,OK
1
dsc1 2015-12-07 07:41
A mam pytanie jak praca na kotłowni, jako operator spalarni odpadów?, chodzi mi o atmosferę i zarobki?
2
dsc1 2015-12-07 14:53
Nie wiem czy szukają, tylko chciałbym wiedzieć jakie są zarobki na tym stanowisku w BRW, no i jak ogólnie z kierownictwem czy to ludzie czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy zapomnieli że kiedyś byli ludźmi. :-)
LESZCZ 2016-02-16 09:23
BRACIE NAJŁATWIEJ TAM SIE DOSTAC Z MIELCA,BEDAC KOCIARZEM TWZ SWIADKIEM
BO ONI PRZYCHODZO I ODCHODZO Z TAMTAD KIEDY CHCI,POLECAM,BRATA PAWŁA Z DEBY,BRATA WOJTKA Z MIELCA,BRATA TOMKA Z TARNOBRZEGA,TO SAME CWANIAKI I MAJO TAM CHODY JAK MAŁO KTO,I BYŁ JESZCZE BRAT Z DEBY...TCHURZEWSKI,TEN TO BYŁ GIGANT DOPIERO,SWOIM WSZTSTKO ZAŁATWIO,MUSZISZ BYC BRACICHEM,WTEDY PRACA BEDZIE.
1
123 2016-02-27 15:40
W BRW pracuje moich dwoje dzieci. Z ich opinii wynika, że są bardzo zadowolone zarówno z pracodawcy (podobno bardzo przyzwoity człowiek)jak i z wynagrodzenia. Bardzo często wyjeżdżają na szkolenia. Firma dba o ich rozwój zawodowy. Nie rozumiem, dlaczego na tym forum jest tak wiele negatywnych opinii. Ale są tacy ludzie, którym nikt nie dogodzi.
1
Aneta 2016-04-25 10:37
Witam. Mam pytanie - jak wygląda drugi etap rozmów o prace w BRW. Podobno trwa ponad godzinę i biorą w niej udział oprócz kandydatów jeszcze 3-4 osoby z BRW. Z góry dziękuje za odpowiedź
bum 2016-05-09 09:27
Sam jestem ciekaw jak wygląda u nich rozmowa rekrutacyjna @Aneta, ale zobacz, że ostatnio i tak miały się pojawić jeszcze jakieś premie do podtsawy zarobków.
z 2017-03-16 18:14
jaka placa przez agencje? jak tam atmosfera?
Alex 2017-03-28 10:12
Przez agencje płaca 11 zł netto ( w tym dodatek bhp premia od brw )
Za miesiąc wychodzi około 1800 zł do ręki
Od razu mówie , ze nie opłaca się robić nadgodzin bo płacone 13 zl netto za nadgodzine ( 2 zł wiecej)
BRW przyjmuje teraz przez agencje bo nie ma kto tam już robić
Dużo osób przewija się i pracuje po pare miesięcy ( nie zależy im kompletnie na pracownikach) lecz niedlugo się to zmieni bo brakuje rąk do pracy
A dlaczego? Być może dlatego , ze umowe przez agencje masz minimum 3 miesiace ( co 2 tygodnie nowa)
Niektórzy pracowali rok przez agencje , zeby dostać umowe bezpośrendino z BRW
Przez tyle miesięcy pracujesz tak samo jak pracownik z brw lecz o 500 zł mniej
Czy jest fajnie? (H-33)
W zależności na jakie stanowisko i hale trafisz
Ciągle zwiększają normy
Atmosfera lipna, ludzie niektórzy są tak napaleni na kase jak arab na koze , przez co zwiekszają akord i Cie pospieszaja do murzyńskiej pracy , na niektórzych stanowiskach nie jestes w stanie zrobic tyle ile pracownik pracujący tam przez 10 lat. Lecz są takie stanowiska na których nie jest tak zle
Nie ma miejsca nawet gdzie usiasc a gdy chcesz pogadac przez 2 min z kim od razu sie czepiaja
Niektórzy ludzie są spoko i da sie pogadac lecz jest tak glosno ze musisz rozmawiac z kims w odleglosci 1 m
Za dużo kierownictwa przez co zwykli pracownicy musza wiecej robic na nich.
Ja odradzam tam pracę.
Pracowałem tam rok i mogę tylko stwierdzić , że jest to firma taka jak lear itp itd
5
ehe 2017-05-15 11:55
Dla desperatów... Nie polecam.
1
klenfklenf 2017-05-15 20:39
kiedyś może płacili a teraz na umowie 950zł brutto nadal jest, aneksy jadą już od lutego i niemogą dojechać.
1
bartek 2017-05-15 21:59
ale jest akord i premia i agencja i umowy co 2 tygodnie i babka mi mowla ze max poł roku pracownik magazynowy kompletacja od paczki płacone ale nie ile i co i jak cv wysłac i czekac niech ktos sie wypowie czy warto i jak ta robota wyglada
1
bartek 2017-05-28 20:46
ludzie odpowie ktos??? wazne dla mnie zeby ewentualnie nie wpakowac sie n mine
12345 2017-06-21 20:52
"babka mi mowla ze max poł roku"

Fajnie. Szkoda, że mało kto z pracowników agencyjnych tam tyle wytrzymuje. Ba, trzy miesiące to już jest naprawdę dużo - sama rotacja o tym świadczy.

"Niektórzy pracowali rok przez agencje , zeby dostać umowe bezpośrendino z BRW"

Ciekawe, że znajdują się w ogóle ludzie, którzy CHCĄ tam pracować przez agencję dłużej niż to trzymiesięczne minimum. Rok? Ha ha ha... Pracujesz na dwutygodniowych umowach, zarabiając mniej o 500 zł (lub nawet więcej niż 500?), a z łaską dostajesz umowę po tak długim okresie czasu? I co jeszcze, może "pod bramą na twoje miejsce czeka 100 chętnych"?

To chyba faktycznie im nie zależy na pracownikach - co dziwne, skoro rąk do pracy brakuje. Podobno.

Zależy od stanowiska, ale akord, owszem, jest. Niby ma się tę stawkę godzinową , ALE co z tego, skoro pracownicy BRW nie mają i jak ktoś wcześniej wspomniał "poganiają do murzyńskiej pracy". Czyli pracuje się jak na akord - za agencyjną stałą stawkę godzinową tak, aby się reszcie "zgadzała" dniówka.

Atmosfera lipna, to fakt. Wystarczy popytać stałych pracowników (np. o normy, stawki etc. etc..). To jest praca dobra na chwilę.
4
Rysiek 2017-08-02 07:50
Pamietaj,nigdy,ale to przenigdy nie idź do pracy do brw.Nigdy!!!!Pamiętaj.
1
nonsens 2017-09-18 08:42
Witam. Czy są przyjęcia w brw? Mam papiery technik stolarz specjalność meblarstwo oraz 20 lat praktyki w zawodzie. Jakie faktyczne zarobki ,organizacja pracy , czy można aplikować na określone stanowisko itp?
hue hue 2017-09-23 21:35
nic nikogo nie obchodzi jakie masz papiery i tak trzy miesiące pierwsze agencja. 15 zl brutto agencja. później zależy na jakie stanowisko trafisz
Alex 2017-10-10 09:56
Ja znałem chłopaka, który już pracował tam około ROKU na umowie od Agencji (H33)
Pracował na pakowaniu i jeszcze jak odchodziłem to dalej nie miał umowy od BRW
Nie wiem jakie były przyczyny itp , ale było to mega wykorzystanie pracownika ponieważ robił to samo co inni na tej linii a dostawał miesięcznie MINIMUM 500 zł mniej. Z nadgodzinami wychodziło mu nawet 1000 zł mniej, bo nadgodziny przez agencje to kompletna porażka !!!
Zostaw swoją opinię o brw - Mielec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie brw