logo Carlsberg Polska

Carlsberg Polska

Szczecin

Opinie o Carlsberg Polska

Bosman 2011-07-21 20:40:26
Nie polecam podjęcia pracy w browarze w Szczecinie. Umowy na pół etatu, zero przerwy (operatorzy pakowania), bałagan w firmie. Ogólnie kiepska atmosfera. Umowę na cały etat dostaje się po kilku latach;/
5
anonim 2011-09-16 17:43:23
Bosman - 2011-07-21 20:40:26

Nie polecam podjęcia pracy w browarze w Szczecinie. Umowy na pół etatu, zero przerwy (operatorzy pakowania), bałagan w firmie. Ogólnie kiepska atmosfera. Umowę na cały etat dostaje się po kilku latach;/

tak to jest jak ktoś nastawi sie na (usunięte przez moderatora) przerwa jest rotacyjna jak nie wiesz co to znaczy zawsze się można zapytać. praca ciężka, na 1/2 etatu poniewaz dużo firm to praktykuje. kolektyw spoko.
skoczek20 2011-09-19 10:07:14
mi akurat na starcie zaproponowano cały etat z umową na rok
carlsberg 2012-03-15 22:37:13
wspaniala firma, poukladana.czysto i schludnie.super zespol.dbaja o czlowieka ale tez wymagaja.przestrzegaja kodeksu pracy i bhp.pensje-moze nie warszawskie ale calkiem niezle. mozna sie wiele nauczyc.pamietajcie-ze doceniaja tam naprawde dobrych ludzi a nie leserow i obibokow.
M.P. 2013-04-29 14:17:16
Co ty wiesz o tej firmie ile pracujesz to zakład do wykorzystywania premia kwartalna wypłacana z miesięcznym opóźnieniem wymogi okropne i praca stresowa
4
El Concorde 2016-02-19 09:22:53
Nie jest kolorowo, ale mając jakiś przekrój firm na szczecińskim rynku pracy nie jest aż tak źle, jak to niektórzy opisują. Pracuję już rok w firmie i faktycznie, dużo rzeczy mogłoby być lepiej rozplanowane/zorganizowane/zrobione, warunki pracy mogły by trochę ulec poprawie (przerwa rotacyjna przy 5 osobach na zmianę? Bez jaj, nie ma takiej opcji nawet), a i trzeba pilnować swego, bo część Twoich wypracowanych godzin potrafi się zgubić w korpo-burdelu. Tym niemniej po ciężkim dniu schodzę ze zmiany z bananem na ryju, bo umowa o pracę z pełnym pakietem socjalnym to tutaj niezwykła rzadkość bez koneksji i kawałka szczęścia w życiu. No i firma (a raczej ludzie jej podlegli, w tym ja) nie znosi cwaniaczków, którzy kombinują, jak wytłumaczyć kolejnej zmianie to, że coś nie zostało zrobione tylko dlatego, że im się nie chciało tego zrobić oraz osób, które mają nastawienie "nie będę pracować, bo mi się akurat nie chce".

Ocena ogólna - nie jest aż tak źle, ale znam miejsca, gdzie jest o wiele, wiele gorzej.
El Concorde 2016-03-24 07:22:12
Po kolei:

@mirek - nie wiem, jak wygląda sytuacja w Sierpcu - podobno warunki są korzystniejsze niż w Szczecinie, ale ile w tym prawdy? Nie jestem w stanie Ci powiedzieć. Musisz popytać stałych pracowników z działu,do którego aplikujesz - nastroje w drużynie prawdę Ci powiedzą.

@korrek, @kotton, @kokopi - deputat mamy, aczkolwiek tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Co do "wzięcia kilku piw raz na jakiś czas" - jeśli uda Ci się wynieść i nie zostać złapanym na bramce to Twoja broszka, tylko nie mów o tym głośno. Jakiekolwiek zabranie czegokolwiek należącego do firmy (w tym produktu gotowego, jakim jest piwo) jest traktowane jako kradzież i adekwatnie karane (czytaj: wyniesiesz butelkę = wylatujesz z dyscyplinarką).
5
grot 2016-05-19 12:03:32
Może mają krótszy staż, ale jednocześnie mają największą sprzedaż w Polsce, co widać właśnie po ich ofertach. Potrzebują ciągle masy przedstawicieli handlowych, nie mówiąc już o koordynatorach i magazynierach.
Slavio 2017-01-11 02:32:04
Po spedzeniu tam 5 lat moge stwierdzic iz byl to zmarnowany czas. I nie jest to opinia tylko moja ale 90 proc na produkcji twierdzi to samo, z tym ze majac rodzine nie jest tak latwo sie zwolnic... Ja na szczescie sie zwolnilem i nareszcie moge odetchnac z ulga po 5 przecierpianych latach. Podam przyklady: brak przerwy podczas produkcji, w bosmanie mowi sie ze jest rotacyjna czyli po prostu jej nie ma i nie ma takiej opcji zeby byla gdy idzie produkcja, grafiki nie sa stale, zmieniaja sie kilka razy na dzien, myelisz ze masz wolne szykujesz sobie cos a tutaj w piatek dzwonia Ci zebys na 22 byl w pracy, to jest standard. Piwo swiateczne za ktore musisz zaplacic....zenada... Wieczny stres, wieczne pospieszanie i wywieranie presji, zarobki mniejsze niz w niektorych supermarketach. Umowa na pol etatu, zatrudniaja ludzi na sezon po czym ich zwalniaja. Praca w weekendy, na trzy zmiany. Podwyzki to jedna wielka fikcja a wymogi sa olbrzymie. Po 5 latach tam spedzonych nie mam ani jednego pozytywnego zdania na temat tej firmy no moze jedynym pozytywem jest karta multisport. I odradzam ja kazdemu!!! Dwa razy pomyslcie zanim sie tam zatrudnicie.
6
Mariusz 2017-01-12 01:38:00
To jest prawda ja pracowałem tam w zeszłym roku i to co powiedział przedmówca zgadza sie w stu procentach. Dodał bym jeszcze temat tych ich pseudo szkoleń na maszyny, ktore generalnie polegały na postawieniu człowieka przy maszynie ze słowem musisz sobie poradzic bo nie ma ludzi. A ja dodam ze ludzi nie bedzie skoro to tak wyglada w Bosmanie. To samo tyczy sie maszyn ktore ciagle sie psuja bo sa tak zuzyte, i czesto nie dzialaly poprawnie ale co tam maja jechac i macir sobie poradzic, tak wlasnie wyglada tam praca. To co pisze odnosi sie do lini B1 i B2 bo na puszce nie bylem. W tym roku tez do mnie dzwonili z agencji pracy ale wiecej w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie nie pcham.
4
Zostaw swoją opinię o Carlsberg Polska - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carlsberg Polska