logo Carlsberg Polska

Carlsberg Polska

Szczecin

Opinie o Carlsberg Polska

Bosman 2011-07-21 20:40
Nie polecam podjęcia pracy w browarze w Szczecinie. Umowy na pół etatu, zero przerwy (operatorzy pakowania), bałagan w firmie. Ogólnie kiepska atmosfera. Umowę na cały etat dostaje się po kilku latach;/
16
anonim 2011-09-16 17:43
Bosman - 2011-07-21 20:40:26

Nie polecam podjęcia pracy w browarze w Szczecinie. Umowy na pół etatu, zero przerwy (operatorzy pakowania), bałagan w firmie. Ogólnie kiepska atmosfera. Umowę na cały etat dostaje się po kilku latach;/

tak to jest jak ktoś nastawi sie na (usunięte przez moderatora) przerwa jest rotacyjna jak nie wiesz co to znaczy zawsze się można zapytać. praca ciężka, na 1/2 etatu poniewaz dużo firm to praktykuje. kolektyw spoko.
skoczek20 2011-09-19 10:07
mi akurat na starcie zaproponowano cały etat z umową na rok
carlsberg 2012-03-15 22:37
wspaniala firma, poukladana.czysto i schludnie.super zespol.dbaja o czlowieka ale tez wymagaja.przestrzegaja kodeksu pracy i bhp.pensje-moze nie warszawskie ale calkiem niezle. mozna sie wiele nauczyc.pamietajcie-ze doceniaja tam naprawde dobrych ludzi a nie leserow i obibokow.
M.P. 2013-04-29 14:17
Co ty wiesz o tej firmie ile pracujesz to zakład do wykorzystywania premia kwartalna wypłacana z miesięcznym opóźnieniem wymogi okropne i praca stresowa
15
El Concorde 2016-02-19 09:22
Nie jest kolorowo, ale mając jakiś przekrój firm na szczecińskim rynku pracy nie jest aż tak źle, jak to niektórzy opisują. Pracuję już rok w firmie i faktycznie, dużo rzeczy mogłoby być lepiej rozplanowane/zorganizowane/zrobione, warunki pracy mogły by trochę ulec poprawie (przerwa rotacyjna przy 5 osobach na zmianę? Bez jaj, nie ma takiej opcji nawet), a i trzeba pilnować swego, bo część Twoich wypracowanych godzin potrafi się zgubić w korpo-burdelu. Tym niemniej po ciężkim dniu schodzę ze zmiany z bananem na ryju, bo umowa o pracę z pełnym pakietem socjalnym to tutaj niezwykła rzadkość bez koneksji i kawałka szczęścia w życiu. No i firma (a raczej ludzie jej podlegli, w tym ja) nie znosi cwaniaczków, którzy kombinują, jak wytłumaczyć kolejnej zmianie to, że coś nie zostało zrobione tylko dlatego, że im się nie chciało tego zrobić oraz osób, które mają nastawienie "nie będę pracować, bo mi się akurat nie chce".

Ocena ogólna - nie jest aż tak źle, ale znam miejsca, gdzie jest o wiele, wiele gorzej.
El Concorde 2016-03-24 07:22
Po kolei:

@mirek - nie wiem, jak wygląda sytuacja w Sierpcu - podobno warunki są korzystniejsze niż w Szczecinie, ale ile w tym prawdy? Nie jestem w stanie Ci powiedzieć. Musisz popytać stałych pracowników z działu,do którego aplikujesz - nastroje w drużynie prawdę Ci powiedzą.

@korrek, @kotton, @kokopi - deputat mamy, aczkolwiek tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Co do "wzięcia kilku piw raz na jakiś czas" - jeśli uda Ci się wynieść i nie zostać złapanym na bramce to Twoja broszka, tylko nie mów o tym głośno. Jakiekolwiek zabranie czegokolwiek należącego do firmy (w tym produktu gotowego, jakim jest piwo) jest traktowane jako kradzież i adekwatnie karane (czytaj: wyniesiesz butelkę = wylatujesz z dyscyplinarką).
11
grot 2016-05-19 12:03
Może mają krótszy staż, ale jednocześnie mają największą sprzedaż w Polsce, co widać właśnie po ich ofertach. Potrzebują ciągle masy przedstawicieli handlowych, nie mówiąc już o koordynatorach i magazynierach.
Slavio 2017-01-11 02:32
Po spedzeniu tam 5 lat moge stwierdzic iz byl to zmarnowany czas. I nie jest to opinia tylko moja ale 90 proc na produkcji twierdzi to samo, z tym ze majac rodzine nie jest tak latwo sie zwolnic... Ja na szczescie sie zwolnilem i nareszcie moge odetchnac z ulga po 5 przecierpianych latach. Podam przyklady: brak przerwy podczas produkcji, w bosmanie mowi sie ze jest rotacyjna czyli po prostu jej nie ma i nie ma takiej opcji zeby byla gdy idzie produkcja, grafiki nie sa stale, zmieniaja sie kilka razy na dzien, myelisz ze masz wolne szykujesz sobie cos a tutaj w piatek dzwonia Ci zebys na 22 byl w pracy, to jest standard. Piwo swiateczne za ktore musisz zaplacic....zenada... Wieczny stres, wieczne pospieszanie i wywieranie presji, zarobki mniejsze niz w niektorych supermarketach. Umowa na pol etatu, zatrudniaja ludzi na sezon po czym ich zwalniaja. Praca w weekendy, na trzy zmiany. Podwyzki to jedna wielka fikcja a wymogi sa olbrzymie. Po 5 latach tam spedzonych nie mam ani jednego pozytywnego zdania na temat tej firmy no moze jedynym pozytywem jest karta multisport. I odradzam ja kazdemu!!! Dwa razy pomyslcie zanim sie tam zatrudnicie.
16
Mariusz 2017-01-12 01:38
To jest prawda ja pracowałem tam w zeszłym roku i to co powiedział przedmówca zgadza sie w stu procentach. Dodał bym jeszcze temat tych ich pseudo szkoleń na maszyny, ktore generalnie polegały na postawieniu człowieka przy maszynie ze słowem musisz sobie poradzic bo nie ma ludzi. A ja dodam ze ludzi nie bedzie skoro to tak wyglada w Bosmanie. To samo tyczy sie maszyn ktore ciagle sie psuja bo sa tak zuzyte, i czesto nie dzialaly poprawnie ale co tam maja jechac i macir sobie poradzic, tak wlasnie wyglada tam praca. To co pisze odnosi sie do lini B1 i B2 bo na puszce nie bylem. W tym roku tez do mnie dzwonili z agencji pracy ale wiecej w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie nie pcham.
15
Simeone 2017-01-24 11:11
Dwa powyższe posty dokładnie opisują sytuacje. Na szczęście od 2015 już tam nie pracuję. Odradzam z całego serca pracy w tej firmie.
12
Rychu 2017-01-25 06:43
Pracowałem w bosmanie przez agencje i zgadzam sie ze gorzej trafic nie moglem. Najgorszy zaklad na jaki trafilema placa gorsza niz w marketach..
12
Dawidek. 2017-01-31 14:16
Przed chwilka znalazlem oferte bracy w bosmanie i mam kilka pytan. Czy praca jest stresowa, czy sa przerwy, czy dobrze placa i czy duzo wymagaja. Prosze o odpowiedz bo chcialbym sie dowiedziec cos zanim zloze aplikacje.
11
Majkel 2017-01-31 14:28
Dawidek. Generlanie czytaj powyższe posty zanim o coś zapytasz. Ja tam nie pracuje od ponad roku ( i baardzo jestem z tego zadowolony). Ale ostatnio gadałem z paroma chłopakami i jest tam coraz gorzej czyt. OKROPNIE! praca jest strasznie stresowa, stres bedzie udzielal Ci sie zarowno w pracy jak i poza nia. Przerwy sa tylko w teorii w praktyce nie bo jest tyle ludzi ze nie ma takiej opcji zeby ktos Cie zamienil ale i tak beda siali propagande ze przerwa jest rotacyjna... szkoda gada. Placa tragicznie malo wiecej zarobisz w kazdym markecie i praca w marketach jest o niebo lzejsza. Wymagaja strasznie duzo i coraz wiecej z kazdym dniem. Generalnie jezeli nie masz rodziny ani znajomych i nikt poza toba nie interesuje sie twoim losem to mozesz sprobowac. Ale to jest praca na 3 zmiany i o grafiku zmienianym 5 razy dziennie, co zniszczy twoj organizm oraz zycie prywatne. Czy ktos jeszcze moze sie wypowiedziec na ten temat z obecnie pracujacych ?
12
Darek 2017-02-13 13:01
Też właśnie przeglądałem oferty pracy ale jak dowiedziałem się, że to bosman to nawet nie zamierzam do nich aplikować bo szkoda mojego czasu...
11
BOSSMen 2017-02-28 17:04
Jak dla mnie to wsze opinie są na wyrost pracowałem trochę i mam inną opinię, może nie jest to super pracodawca ale da się znieść. ROBISZ swoje, kasa wpływa na konto, atmosfera możne nie najlepsza ale to wina właśnie takich ludzi jak co nie którzy co piszą takie posty. Jak się nie chce robić i zarabiać nie wiadomo ile to sorry. Pewnie w nowych firmach jest wam lepiej/sprzątanie kibli w Niemczech, praca u szwagra za najniższą krajową/ to pewnie szczyt jaki osiągniecie.
1
BOSSMen 2017-02-28 17:08
A jak tam u szwagra daje zarobić na lewo. Pewnie pracuje od rana do wieczora, światek, piątek i jesteś zadowolony. Teraz mozesz powiedzieć że duma cię rozpiera.
12,5 blg 2017-02-28 17:13
Spoko firma. Cały etat. Wyjściowa dobra. Do pracy chodzi się pracować a nie palić szlugi.
2
Sam w domu 2017-03-10 21:19
Ooo widząc trzy ostatnie wpisy, mam świadomość tego jak bardzo Wam się dupa pali :) ostatnio mój sąsiad był w PUP-ie i mówił, że nawet tam już są Wasze oferty... hahah żal mi Was... Jeszcze trochę i też uciekam z tego wariatkowa. Róbcie tak dalej a kierownictwo będzie musiało zejść z krzesełka i ruszyć tyłek do roboty bo nikt tam już nie chce przyjść. I bardzo dobrze, może to Was nauczy rozumu. Bo dla mnie ta firma w ciągu ostatnich 8 lat zeszła tak na psy jak chyba żadna inna w Szczecinie. Nawet w ,,Biedrze" jest o niebo lepiej. Niepozdrawiam i odradzam.
10
Młot na Carlsberga 2017-03-13 12:01
Kiedy widzisz ogłoszenie o prace w Carlsbergu w Szczecinie z emailem kadr , kiedy jesteś na rozmowie w kadrach po której zapraszają cię ponownie do kadr na podpisanie umowy to dostajesz lekkiego szoku kiedy z umowy dowiadujesz się ze jesteś zatrudniony poprzez agencję pracy z Krakowa a dodatkowo na pół etatu przy czym te pół etatu trwa 39 godzin tygodniowo co jest zgodne z takim a takim paragrafem kodeksu pracy co udowodniła pewna kancelaria prawna w Warszawie.
Kiedy idziesz po ubranie robocze do bhp to dowiadujesz sie że maja tylko 1 parę butów dla ciebie i dodatkowo o numer większy niż twój ale mogę sobie wsadzić wkładkę albo papier bo najbliższe uzupełnienie ubrań roboczych będzie nie wiadomo kiedy.
Praca jest na 3 zmiany przy czym możesz pracować 22 dni w miesiącu albo tylko 13 bo to wszystko zależy jak dużo konsumenci piją piwa bo na początku sezonu pracują na pełna parę aby napchać magazyny więc potem czekają i jeśli nie ma popytu to wyłączają produkcje na weekend.Więc możesz zarobić tylko 1100 zł w miesiącu na rękę
co poniedziałek spływają raporty z centrali że za dużo zużyło się prądu wody więc się zastanawiasz czy masz trzymać aby załatwić się w domu.....
7
Dżarot 2017-03-14 23:32
Święta prawda!!! i tak od co najmniej 9 lat... Z dnia na dzień coraz gorzej. Szkolenia, które są po to żeby tylko Ci wyprać mózg... Praca nic nie warta, nikt Cie nie doceni, im więcej się starasz tym bardziej Cie wykorzystają, zero perspektyw... mam nadzieję że to już ostatnie moje dni w tej firmie.... TRAGEDIA i nic więcej a pensja głodowa...
8
Zostaw swoją opinię o Carlsberg Polska - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carlsberg Polska