brak logo

Ecol - Unicon

Ruda Śląska

Opinie o Ecol - Unicon

Roki z Gdańk/Balcerskiego 2015-08-10 21:35:33
Firma totalne dno. Aż szkoda, bo ma potencjał żeby podziałać. Bałagan i ludzi masowo się zwijają z firmy to i właściciel zatrudnia teraz nowych Dyrektorów (z zewnątrz) takich co by zaprowadzili porządek. Tylko to takie same ciule co osoby, które ich zatrudniają. Szkoda bo firma ma potencjał i mogłoby się w niej fajnie pracować.
3
slave 2015-08-27 23:10:23
"organizacja" co to za określenie dla tak dużej firmy ( osoba która nad ty główkowała i określa proces rekrutacji - musi być SPRYTNA ) w najbliższym czasie pojawią się określenia "zgromadzenie" itp. :)
2
juko 2015-08-28 15:32:12
nie wiem czy widzieliście ale firma ECOL-UNICON Sp. z o.o. dodała niedawno ogłoszenie o pracy, chcą zatrudnić osoby na stanowisko specjalisty do spraw technicznych, inżyniera budowy oraz web designer w Gdańsku, specjalistę do spraw kontroli jakości, zaopatrzenia i logistyki, pracownika produkcji w Łodzi
3
Rambo 2015-09-06 14:32:37
ludzie nie wytrzymują tego bałaganu. Włściciel zatrudnił niedawno nowych dyrektorów, ciekawe co pokążą. Na razie nic szczególnego. Powinno się wyjść od wybory profesjonalnej firmy rekruterskiej. Firma ma pieniądze, stać ją na to. Na razie podejscie do zmian zbyt poważnie nie wygląda.
2
firma-porazka 2015-09-19 15:22:16
Zmiany są - jak zwykle na gorsze. Cóż, ryba psuje się od głowy... Ci ci mają wybór i trochę szczęścia zwiewaja z tego Titanica. Reszta czeka i naiwnie wierzy (albo po prostu udaje) we wciskana namolnie propagandę sukcesu.
2
niezależne HR 2015-09-21 12:02:20
Witam wszystkich niezadowolonych i sfrustrowanych ;)

Bardzo ubolewam nad faktem, że na forach nigdy nie udzielają się ludzie pracowici, zadowoleni i kontrolujący swoje życie.
Przykre jest to, że każdy niezadowolony ma duże wymagania nie dając nic od siebie.
Swego czasu przejęłam HR innej firmy- na początku również spotykałam się z podobnymi komentarzami, ale raczej kadry zatrudnianej przez poprzedniczkę...

W tym momencie załoga w 3/4 składzie to ludzie zrekrutowani przez mnie. Sytuacja firmy nagle się zmieniła, wystarczyło dobrać odpowiedni personel.
Na goworku brak negatywnych opinii od 1,5 roku.

Jeśli w firmie na prawdę jest tak źle jak piszecie to nie przez Zarząd, a przez HR. HR odpowiada za planowanie strategi personalnej- w tym są systemy motywacyjne, ścieżki rozwoju, standardy stanowiskowe, oceny okresowe itd.

Jeśli nie ma strategi zarządzania ludźmi to nie może być dobrze, bo LUDZIE TO FIRMA !

Życzę wszystkim udzielającym się byście znaleźli pracę dającą Wam satysfakcje, adekwatne wynagrodzenie i umożliwiającą planowanie przyszłości.
pracownik 2015-09-21 19:57:58
niezależny HR- na pewno Pani/Pan ma rację. W tej firmie nie ma czegos takiego jak nowoczesny HR, polityka HR nie istniej. Właściciel chce zmian, ale metodami docisnąć na max - to nigdy się nie sprawdza na dłuższą metę. Widać jeszcze w tej firmie nie dojrzało się do logicznego myślenia.Firma ma potencjał żeby dobrze się pracowało, ale trend masowych odejść z tej firmy to nie przypadek.
2
xc 2015-09-28 01:01:22
wiecie co z tego co czytałem gdzieś w internecie to w firmie ECOL-UNICON Sp. z o.o. nadal poszukują osób do pracy na stanowisko specjalisty do spraw automatyki w Gdańsku i Radomiu, załadunkowego, asystenta do spraw HR, księgowego/ księgowej w Gdańsku oraz pracownika produkcyjnego w Łodzi, może warto spróbować..
nie polecam 2015-09-28 13:24:26
Firma dobra co najwyżej na początek (jako pierwsza praca?) żeby zdobyć trochę doświadczenia do cv. Zarobki w większości poniżej średniej rynkowej, atmosfera kiepska, brak możliwości rozwoju, ścieżek karier, spojnego systemu motywacyjnego i premiowego. To, że ciągle rekrutuja chyba o czymś świadczy, bo nie są to rekrutacje związane z rozbudową zespołu tylko z ciągłą rotacją. Dział HR to porażka - niby istnieje, a nijak się to nie przekłada na realia w firmie. Jakiś czas temu jeszcze widać było, że niektórym w firmie zależy, żeby coś pozytywnego się zadziało, a teraz każdy myśli tylko o tym, żeby odpukać swoje i jeszcze najlepiej premię dostać (i tak mocno symboliczna) za wypełnienie swoich podstawowych zadań na stanowisku...
1
też nie polecam 2015-09-28 19:34:23
w firmie mogłoby siępracować fajnie. Są pieniądze, tylko tak z 5 osób z kluczowych stanowisk należałby wywalić, pracownicy którzy dłużej pracują w firmie...
1
Chris 2015-10-07 14:11:44
Wszedlem na ta strone bo dowiedzialem sie ze kumpel startuje i czytal i sie wystraszyl. Czytam i czytam i zastanawiam sie czy te wszystkie komentarze nie sa czasem od osob ktore najnormalniej w swiecie nie zostaly po prostu zwolnione i sfrustrowane ?? Pracuje tu od paru lat, firma POWIEKSZA zatrudnienie, rozszerza dzialalnosc i moge zapewnic ze jesli pracujesz dobrze - jestes doceniany. Jak sie ktos obija - musi odejsc - proste. Sa mozliwosci rozwoju. Sa szkolenia. Spotkania. W koncu sa HR z prawdziwego zdarzenia. Laska ktora wczesniej byla - szczesliwie wyleciala bo totalnie sie do tego nie nadawala. Ja polecam kazdemu komu zalezy, chce sie uczyc, dokonalic i chce cos osiagnac.
Rambo 2015-10-08 15:10:55
wiesz co Chris, pracujesz albo w HR albo w innej firmie. Firma ma potencjał, ale jeszcze daleko do tego co piszesz - niezależnie że właściciel chce zmian. Tylko jak na mój gust to zatrudnia niewłaściwe osoby na kluczowe stanowika, osoby które te zmiany mają przeprowadzić.
2
Rambo ma rację... 2015-10-09 16:23:58
Chris, Ty chyba naprawdę pomyliłeś firmy... Albo jest tak jak pisze Rambo. Jakie szkolenia? Jaki profesjonalny HR? Doceniani są ci, co potrafią zrobić sobie reklamę albo skutecznie się przypodobać szefowi. Tzw. szarzy ludzie bez względu na swoje zaangażowanie i wyniki są tylko pionkami, bez twarzy. Nikt ich nie reklamuje bo i po co - ich sukcesy idą na konto ich przełożonych. Aha, a z HR o ile mi wiadomo nikt nie wyleciał - J. która była kilkanaście lat znalazła lepsza pracę, a jej następczyni poszła na macierzyński.
1
Ojby 2015-10-28 17:40:15
Szczerze mówiąc to już sam nie wiem komu mam wierzyć jeśli chodzi o opinie o firmie Ecol- UNICON piszecie wszyscy tak sprzeczne rzeczy a szkoda bo zastanawialem się swego czasu nad tym żeby podjąć u nich prace na stanowisku kierownika logistyki zakładu albo lidera zespołu kosztów w dziale księgowości w Gdańsku
Karamba 2015-11-02 20:24:15
Firma ma potencjał i zyski, ale jest fatalnie zarządzana - chodzi o podstawy a nie raj na ziemi. Niestety nie widać perspektyw na poprawe, nawet biorać pod uwagę nowe nabytki, wchodzące w skład kadry zarządzającej.
Sherry 2015-11-03 15:48:51
Ja jestem zainteresowana pracą w tej firmie, a ile można tam zarobić , mam na myśli pracownika biurowego i jakie w tej chwili dają umowy?
ratownik 2015-11-14 19:59:53
Jeżeli chodzi o HR. Opis poniżej wskazuje że jest Pani wysoce wykwalifikowaną osobą tylko na poparcie swoich sukcesów należy przedłożyć jakieś fakty a nie tylko suchy opis.
Bo obecnie HR oprócz szumu w firmie że jest to nic specjalnego nie pokazał a co do zatrudnianych osób to proszę się nie pogrążać kto znający swoją wartość przyjdzie do pracy za 2500 brutto ? I proszę dobie oszczędzić tych życzeń bo niedługo będzie Pani sama projektowała produkowała i sprzedawała.
Firma jak to firma istniała istnieje i będzie istnieć przy takich rozmiarach tylko szkoda takiego kolosa ...
Zarobki na poziomie pracownika średnie. Kadra kierownicza jest opłacana ale w przypadku niektórych są to zbyt duże kwoty.
Co do pracy to trzeba przyjść i spróbować. Na rynku jest masa gorszych firm.
1
pamko 2015-11-16 23:15:07
Wydaje mi się, że pewnie znajdą się zainteresowane osoby taką ofertą, no ale oprócz tego można także znaleźć ogłoszenia typu Specjalista do spraw Exportu, gdzie jak to napisali oferują szeroki zakres świadczeń socjalnych, zawsze to fajnie mieć coś dodatkowego poza tylko czystą pensją, która i tak nie jest zła.
nieznajomy 2015-11-19 03:30:25
pakiety socjalne to bardzo dużo, np. wczasy pod gruszą czy jakieś pracownicze pożyczki, mega plus dla ecola za to ;)
lisa 2015-11-21 19:57:07
Zastanawiam się tylko jak długo taka sielanka będzie trwała, bo jak firma będzie słabe wyniki odnosić to może ukrócą wszelkie dodatki
apik 2015-11-23 23:02:03
Skoro Ecol oferuje takie dodatki, to widocznie mają na to budżet i mają świadomość, że teraz takie rzeczy dodatkowo pracowników przyciągają.
1
karol 2015-11-30 09:37:42
witam, jestem umowiony na rozmowe rekrutacyjna do firmy unicon filia Białogard. Czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć na temat tej placówki?
xyz 2015-11-30 21:42:24
idź pogadaj zostań bądź zrezygnuj ...
zuza 2015-12-02 11:02:06
nie polecam... W trakcie wieloetapowego procesu rekrutacyjnego trwającego kilka miesięcy obiecują świetlaną przyszłość. Szkolenia, możliwość rozwoju i awansu zawodowego, ambitne zadania, itp. W rzeczywistości... Wymagają wiele, natomiast ze swojej strony oferują stanowisko pracy. W trakcie trzymiesięcznego okresu próbnego przełożony nie znalazł niestety chwili aby określić zakres moich obowiązków oraz zasady współpracy z innymi działami. Po okresie próbnym, w którym nie miałam szans na realizację zadań zgodnych z moimi kompetencjami, zostałam wywalona na bruk. Tak działa prężnie rozwijająca się firma. Dla nich człowiek to tylko kolejne CV i kolejna rekrutacja...
gustaw 2015-12-05 00:47:09
Witajcie. Nie wydaje mi się , aby praca w tym miejscu była dobrym pomysłem dla wszystkich. Odnajdują się tutaj ludzie przede wszystkim pracowici i Ci , którzy wiedzą, że praca to nie wakacje.
xyz 2015-12-09 20:47:38
gustaw - ha ha ha skąd Ty jesteś z choinki czy ecola
1
gugu 2015-12-10 14:18:11
Popieram przedmówcę Gustawie z Ecola :-)
1
gun 2015-12-15 03:56:06
Jak na mój gust są i tacy, którzy będą tu zadowoleni. Co prawda firma ma słabe perspektywy rozwoju, ale może w 2016 coś się zmieni. Na razie nie wyróżniają się niczym szczególnym.
Rak 2016-01-02 18:27:29
no to powiało duża dawką optymizmu - ta dawka nazywa się( usunięte przez administratora )/nowy dyr Sprzedaży i Marketingu/. Biorąc pod uwagę osobowość, charyzmę i wolę walki wydaje sie nie możliwe żeby nie pociągnał firmy ludzi w odpowiednim kierunku.
1
miki 2016-01-03 18:26:07
@Rak ale jak oceniasz firme na plus w końcu czy nie bardzo? wydaje mi się, że spokojnie można pracowac u nich na stanowiku asystenckim, bo takich jest teraz sporo.
Rak 2016-01-03 19:47:20
@miki firma ma potencjał, pozycję na rynku i spore obroty. Minusem są (głównie) osoby na stanowiskach kierowniczych, w tym tzw. "Vice Dyrektorzy", bez obsadzonego stanowiska Dyrektora. Te osoby z reguły pracują tam całe życie i nie do końca wiedzą co się na rynku dzieje, jakie są standardy itp. Bronią swego do upadłego (co oczywiście podpowiada im instynkt samozachowawczy) ale dla firmy nie jest to dobre, bo hamuje rozwój organizacji. Właściciel ostatnio zatrudnił innych dyrektorów, ale powiedzmy, trochę to jak strzelanie kulą w płot. Dyr sprzedaży (oczywiście nie wiemy jeszcze co pokaże i czy jest odporny na ten bałagan w firmie i tok rozumowania), ale wydaje się osobą, którą pociagnie firmę. Co do nauki w tej firmie, to za rok, dwa będzie można czegoś sienauczyć, co potem będzie cenne na rynku. Oczywiście lepsza taka praca niż żadna. Chyba, że chcesz związać sie z formą na dłużej, przeczekać te przemiany i dalej działac - to też jakiś plan.
feta 2016-01-05 23:16:01
Fajnie ze w koncu jakas oferta pracy w Łodzi! macie informacje czy daja umowe o prace? wierze ze slaby okres firmy minie wkrotce i wyjda na prosta. Powinno sie troche ruszyc
igor 2016-01-12 17:43:57
coś drgnęło, jest szansa, że idzie lepsze, pojawił się nowy dyro sprzedaży i marketingu i wydaje się, że w końcu jakiś z jajem i odpowiednim doświadczeniem, pytanie tylko czy odporny psychicznie na ten bałaganik na jaki się tutaj natknie ?
333 2016-01-13 00:38:38
@igor no wiesz co ja wiem ze teraz w firmie maja rekrutacje na kilka stanowsik miedzy innymi kierownika oraz spejcalsity do spraw marketingu w Gdańsku..
miki 2016-02-20 11:08:34
nie wydaje mi się, żeby tu był bałagan jakiś, bo jednak oferta jako Główny Doradca Techniczno-Handlowy brzmi sensownie no i ładną kase z tego zapewniają jak widze.
były pracownik 2016-02-27 16:47:58
Pracowałem w Ecolu przez kilka lat jako Handlowiec. Jak się chce pracować a nie tylko przesiedzieć od 8 do 16 to można duże pieniądze zarobić. Kilka razy w roku mieliśmy szkolenia produktowe, możliwość zarobienia pieniędzy duża, zdobycia doświadczenia również. Konkurencja z chęcią wydzwaniała do mnie. Ogólnie polecam tym którzy chcą pracować - jeśli ktoś chce tylko przesiedzieć 8 godzin to niech idzie np. na kasjera do Biedronki
bartosz 2016-02-27 18:44:57
może warto na początek @pracownik tam spróbować? dla mnie skoro wydzwaniała do Ciebie konkurencja to o czymś świadczy, ja właśnie szukam czegoś takiego na przeczekanie
xyz 2016-03-03 20:49:00
szacunek dla Ludzi z Ecol-a
gustaw 2016-03-03 20:52:51
tylko za co z Twojej strony ten szacunek? pracowałeś tutaj w ogóle kiedyś... mój znajomy opowiadał niestworzone rzeczy o pracy u nich jako magazynier .
1
gaś 2016-03-08 19:19:06
Wydaje mi się, że teraz nie ma żadnej oferty pracy, bo wszystkim odpowiadają zarobki jakie są teraz w firmie. Pewnie można liczyć też na odpowiednie premie.
karolina6 2016-03-11 21:00:40
bez wątpienia moim zdaniem te premie byłby możliwe. firma jest spora i jest popyt.a swoją drogą, bardzo ciekawa opcja kandydatury spontanicznej do pracy jest u nich stronce,. fajnie że tak do ludzi podchodzą, widac że im zależy
Dam 2016-03-21 16:39:26
Czy tutaj do Ecol-unicon jest jakaś fajna oferta czy od 2015 nie ma nic ciekawego i brak rotacji? Wysłałem cv normalnie do biura, ale nie wiem czy mi odpowiedzą coś
pracownik z Łodzi 2016-03-23 21:55:44
Odpowiedzą, odpowiedzą :)
Jeśli kandydujesz na stanowisko pracownika fizycznego to się nie martw, dużo osób już w tym roku odeszło a jeszcze więcej planuje odejść
Za chwilę przy maszynach będą musieli stanąć chyba pracownicy biurowi lub trzeba będzie wzywać na pomoc kolegów z Gdańska lub Rudy
gres 2016-04-03 09:33:28
hm @pracownik z Łodzi tyle osób niby odeszło a jeszcze więcej ma odejść ale ogłoszeń to żadnych nie widziałem..ani na Łódź ani na Gdańsk trochę nie trzyma się to kupy..
pracownik 2016-04-09 23:29:56
od października lub listopada na stronie internetowej ecolu a od dzisiaj na stronie ( usunięte przez administratora )
wystarczy poszukać :)
Handlowiec 2016-04-12 22:04:00
A mnie się dobrze pracuje jako doradca techniczno handlowy.Nie wiem kto i po co tak narzeka.Na pewno na tle konkurencji EU ma najlepsze warunki.
rycho 2016-05-03 09:37:50
Handlowiec' własnie widziałem sam ogłoszenie na Pracownika Produkcyjnego bo oferują stałe zatrudnienie, szeroki pakiet swiadczeń socjalnych oraz stałe podnoszenie kwalifikacji,a wiesz ile oferują?
bartek 2016-05-07 16:13:52
Hm @Handlowiem nazwałbym je raczej elastycznymi bo np. na spec. helpdesku dają zlecenie i jakieś 30h tygodniowo
terefere 2016-06-06 08:59:21
a dlaczego tylko o Rudzie Ślaskiej jest..... jak wygląda w gdańsku???
rycho 2016-06-15 17:49:28
a skąd wiesz, że tyle godzin jest na zleceniu? A kasa jaka?
Zostaw swoją opinię o Ecol - Unicon - Ruda Śląska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecol - Unicon