Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ecol - Unicon

Pracowałeś w firmie Ecol - Unicon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 10:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zakład prefabrykacji w Łodzi jest najlepszy w ecol-unicon. Tam wszyscy dokladnie wiedzą co, gdzie, kiedy, mają robic bez zbytniego tlumaczenia Obecnie fachowcy z Lodzi pomagają wyjść na prostą fili w Gdańsku. Nie ma to tego, 100% miesiecznej premii należy się Łodzi panie S. :)))))):P
zdjecie uzytkownika
radek - 2013-07-12 22:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak wygląda oddział firmy w Rudzie Śląskiej w prównaniu z Łodzią. Bo z tego co piszesz to Łódź chyba najlepsza jest
zdjecie uzytkownika
mirek - 2013-08-22 18:17:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak ja lubię kiedy ludzie są tacy uprzejmi wobec siebie. To ile w takim razie zarabia się w Łodzi skoro jest tam najlepiej?
zdjecie uzytkownika
mirek - 2013-08-25 14:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
7yt tak samo jest w Łodzi? Bo tutaj widzę że o Łodzi to niezbyt przychylnie się ludzie wypowiadają.
zdjecie uzytkownika
igor - 2013-08-28 17:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skad on ma widziec jak jest w Lodzi skoro pracuje w Gdansku? Pomysl zanim cos napiszesz :))))
zdjecie uzytkownika
mirek - 2013-08-29 16:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pytam się bo jeśli firma ma trochę oddziałów w cały kraju to jednak chodzą jakieś słuchy po firmie jeśli coś złego dzieje się gdzieś indziej
zdjecie uzytkownika
terefere - 2013-09-15 22:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ide do waszej firmy do gdańska na rozmowę może ktoś napisać jaki tam klimat bo w Rudzie Ślaskiej to juz wiem jaki
zdjecie uzytkownika
Adam - 2013-09-16 01:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zobacz na forum trójmiasto.pl opinie.
zdjecie uzytkownika
bogdan - 2013-09-17 13:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
terefere byłeś na tej rozmowie wkońcu? Jeśli tak to napisz swoje spostrzeżenia bo zastanawiam się nad aplikowaniem tam
zdjecie uzytkownika
terefere - 2013-09-25 13:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bylem .... firma zatrzadzana w starym stylu ... trąci komuną... niby chcą byc nowocześni ale wydaje mi sie ze na chęciach sie konczy ... bo sie nie da, bo nie jestesmy gotowi ......itp. podkreslam ze jest to wylacznie moja osobista opinia
zdjecie uzytkownika
bogdan - 2013-09-25 13:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
A czego ciekawego się dowiedziałeś na temat warunków pracy tam? Czy może rekrutacja jest prowadzona w dwóch etapach i dopiero na drugim mówią o tym?
zdjecie uzytkownika
benoi - 2014-03-15 10:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,chciałbym sie dowiedziec ile zarobi owy pracownik tak srednio,bez barwienia prosze
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-04-08 12:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ruda Śląska - Ludzie zawistni, jeden drugiemu utrudnia prace. Cieszą się na przerwach na śniadanie jacy są zajebiści a kadra zarządzająca do d....
Zatrudnienie przez pośrednika Interkadry-Katowice.Jak dobrze kojarzę 14,29 brutto godz.. Na każde zawołanie masz być albo wylatujesz. Majstrzy "większy" jakby na uspokajających był nerwus(za długo w tej branży), drugi mniejszy olewus. kierownik patrzy przez swe elektroniczne oczy które są na każdym rogu.
Nowocześnie to on wygląda za bramą duża hala i kamery.
zdjecie uzytkownika
Marti - 2014-07-12 23:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma nie dba o rozwój pracowników, pracujemy jak na taśmie produkcyjnej. Nasz manager dba tylko o swoje wygody. Nikt nas nie docenia. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
były - 2014-09-07 23:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CIĘŻKI TEMAT
zdjecie uzytkownika
Mozik - 2014-09-25 09:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może warto samemu byłoby zadbać o rozwój, zebrać się grupą i przeforsować wysłanie na jakiś kurs doszkalający w dziedzinie działalności ecol-uniconu tzn. działce zajmującej się ochroną wód. Temat jest jak najbardziej aktualny, tym bardziej, że każde działanie EKO jest dzisiaj mile widziane, a firmie również mogłoby to wyjść na plus poprzez wszelkie certyfikaty, które pracownicy by osiągnęli.
zdjecie uzytkownika
Mozik - 2014-09-25 09:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może warto samemu byłoby zadbać o rozwój, zebrać się grupą i przeforsować wysłanie na jakiś kurs doszkalający w dziedzinie działalności ecol-uniconu tzn. działce zajmującej się ochroną wód. Temat jest jak najbardziej aktualny, tym bardziej, że każde działanie EKO jest dzisiaj mile widziane, a firmie również mogłoby to wyjść na plus poprzez wszelkie certyfikaty, które pracownicy by osiągnęli.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-07 09:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kursy doszkalające w Ecolu? MRZONKI!!!! W ubiegłym roku kilku pracowników zrobiło kurs na suwnicę. Zapłacili gotówką(niektórzy do dziś nie dostali zwrotu), stracili cały dzień na wyjazd do Łodzi(nikt w Ecolu nie wie gdzie taki kurs załatwić na Śląsku)i musieli jeszcze wypisać urlopy! Żenada. To jest efekt sobiepaństwa dyrektora i jego kolegów z podwórka na stanowiskach kierowniczych. A jak się coś dzieje z produkcją to oczywiście wina szeregowego pracownika.
zdjecie uzytkownika
ulala - 2014-10-22 18:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to faktycznie jest jakaś pomyłka, przecież nie można tak wysyłać na szkolenia, ale niby od firmy, a specjalnie na nie trzeba wykorzystywać urlopy pomijając już to, że wiąże się to z wyjazdem do innego miasta. chyba faktycznie pracodawca tak nie do końca umożliwia ten rozwój wywnętrz firmowy. Co o tym myślicie?
zdjecie uzytkownika
monia - 2014-12-30 18:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
właśnie chyba przecież nie można (tak podobno jest w prawie gdzieś? może w kodeksie pracy? ) wykorzystwać urlopów na obowiązkowe szkolenia na które wysyła firma, bo na nieobowiązkowe na które chce iść sam pracownik to już można. w każdym razie ja bym na waszym miejscu właśnie zajrzała do jakiegoś prawa i poczytała o tym.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-01-16 17:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie jak to możliwe, ze pracownicy zgodzili się na takie rozwiązanie? Po co wypisywaliście te urlopy, ja bym sie nie zgodził i już!! ostro no.....A ja wysłałem pocztą elektroniczną dokumenty aplikacyjne, myślałem że może jakieś miejsce pracy się niedługo zwolni... W takim razie napiszcie jeszcze cos na temat rozmowy kwalifikacyjnej, ile osób rekrutujących będzie obecnych na spotkaniu, na co powinienem zwrócić uwagę i jakie zaproponowac wynagrodzenie kiedy mnie o to zapytają?
zdjecie uzytkownika
haha - 2015-02-20 22:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracowałem w tej niby firmie i z calego serca odradzam,totalna porazka nie mowiac a ludziach ktorzy tam pracoja,totalny falsz dla kilku groszy daja (usunięte przez administratora)
poprostu smiech na sali,ciesze sie ze tam juz nie pracoje.
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2015-04-19 06:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Kierownik produkcji, który piastuje swoje stanowisko od połowy grudnia 2014r. Jest totalnie zielony w sprawach technicznych. Nie ma pojęcia w jaki sposób wykonywane są niektóre etapy produkcji (szczególnie zbiorniki - żelbet). Jego metoda pracy to przyp..... się o porządek na hali i placu (w czasie obchodu po zakładzie). Wykazuje się za to w chwili gdy jeden z pracowników coś "sknoci". W tedy jak już któryś z kolegów wcześniej pisał cała wina spada na pracownika lub operatora. Jak by majstrów i kontroli jakości w ogóle nie było i nie uczestniczyli w procesie produkcji. Nakłada wtedy nie małe kary finansowe i sadzi "głodne gatki" o tym jakie to zakład straty poniósł. Nawet wtedy gdy elementy da się naprawić i stają się już w pełni wartościowe. Nie wspomnę, że większość kar finansowych jakie nakłada są nie zgodne z prawem pracy, np. za spóźnienia - bzdura.
Gratuluje taka postawa bycia "gnidom" prowadzi tylko do jednego; wpierd....
O tym że słowo dla gościa nie ma żadnej wartości nie będę się rozpisywał. Zawsze można powiedzieć, że wcale się nic takiego nie mówiło; nie obiecywało.
Dlatego wszystkim, którzy chcą zapier..... czyt. słuchać, milczeć wykonywać polecam łódź ką filię tej firmy. Natomiast tym co mają trochę oleju w głowie a ich poczucie własnej wartości jest na normalnym poziomie szczerze odradzam jakie kol wiek przygody z firmą ecol-unicon.
Co do stosunków miedzy pracownikami to sytuacja jest taka jak wszędzie indziej raczej "spoko". No chyba że ktoś szuka prawdziwych kolegów to jak jest naiwny może się przejechać. Na budowie i w branży pokrewnej kolegów się nie szuka, są tylko znajomi z pracy.
O zarobkach nie będę pisał bo te w obecnych realiach mają mało wspólnego z rzeczywistością (atrakcyjne może 10 lat temu).
Moja opina dotyczy jedynie zakładu w Łodzi w którym miałem wątpliwą przyjemność pracować.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystkim tym którzy zdecydują się jednak pójść na rozmowę (piszę o sytuacji w Łodzi). Radzę aby się zbytnio nie stresowali. Firmie obecnie bardzo brakuje ludzi do pracy a chętnych coraz mniej. Zresztą sami są sobie winni (warunki finansowe). Jeśli macie jakie kol-wiek doświadczenie na budowie lub produkcji i nie boicie się ciężkiej pracy na pewno was "łykną".
Jeżeli zamierzacie aplikować na bardziej ambitne stanowisko np. majstra. Nie dajcie się nabrać, że na razie będziecie brygadzistą (okres próbny), no a potem. Żadnego potem nie będzie to ściema. Brygadzista w tej firmie to taki sam robotnik jak wszyscy inni tylko ma 200,00zł więcej (dodatek funkcyjny). Konkretnie na piśmie zakres obowiązków i deklaracja kiedy obejmiecie stanowisko na które aplikowaliście. Żeby się ktoś nie zdziwił że jako inż, albo mgr.inż z doświadczeniem będzie na miotle jeździł i beton lał. Bo i z takim przypadkami się spotkałem.
Moje uwagi i spostrzeżenia dotyczą łódzkiej fili ecol-unicon.
Pytania: Pytania głównie o doświadczenie zawodowe. Sprawy techniczne i pytania na wyższe stanowiska związane z czytaniem rys.tech. i kierowania zespołami ludzkimi. Choć wątpię czy obecny kierownik produkcji, który przeprowadza proces rekrutacji wie o co pyta (szczególnie w kwestii rys.tech.).
No i oczywiście standardowe pytanie czy zamierza Pan tu dłużej popracować bo im bardzo zależy na rzetelnych pracownikach. Kpina.
zdjecie uzytkownika
Miras 2543 - 2015-04-27 10:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez starałem się o prace w tej firmie. Ze względu na opinię o słabych zarobkach i opóźnieniach nie podjąłem dalszych rozmów, więc moja opinia nie jest miarodajna. Wszystkich niezadowolonych z Łodzi zachęcam do aplikowania do innych firm. Widzę, że pojawiło się ogłoszenie z Hydro-Vacuum producenta pomp, tłoczni i pompowni, Grundfoss szuka nowych pracowników, Wilo jest zainteresowane zmianami przedstawicieli. Próbujcie zmieńcie coś w swoim życiu. Ja spróbowałem i nie żałuję.
zdjecie uzytkownika
ms - 2015-05-29 11:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma pretenduje od lidera w branży, zaś to tylko pozory. Firma przede wszystkim kiepsko zarządzana, nie szanuje pracowników co spowodowało w ostatnich latach (i nadal trwa....) dużą rotacja zatrudnienia. Generalnie kiepścizna.........
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecol - Unicon

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Ecol - Unicon?
Zadaj pytanie
alert