Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ecol - Unicon

Pracowałeś w firmie Ecol - Unicon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marti - 2014-07-12 23:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma nie dba o rozwój pracowników, pracujemy jak na taśmie produkcyjnej. Nasz manager dba tylko o swoje wygody. Nikt nas nie docenia. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
były - 2014-09-07 23:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CIĘŻKI TEMAT
zdjecie uzytkownika
Mozik - 2014-09-25 09:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może warto samemu byłoby zadbać o rozwój, zebrać się grupą i przeforsować wysłanie na jakiś kurs doszkalający w dziedzinie działalności ecol-uniconu tzn. działce zajmującej się ochroną wód. Temat jest jak najbardziej aktualny, tym bardziej, że każde działanie EKO jest dzisiaj mile widziane, a firmie również mogłoby to wyjść na plus poprzez wszelkie certyfikaty, które pracownicy by osiągnęli.
zdjecie uzytkownika
Mozik - 2014-09-25 09:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może warto samemu byłoby zadbać o rozwój, zebrać się grupą i przeforsować wysłanie na jakiś kurs doszkalający w dziedzinie działalności ecol-uniconu tzn. działce zajmującej się ochroną wód. Temat jest jak najbardziej aktualny, tym bardziej, że każde działanie EKO jest dzisiaj mile widziane, a firmie również mogłoby to wyjść na plus poprzez wszelkie certyfikaty, które pracownicy by osiągnęli.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-07 09:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kursy doszkalające w Ecolu? MRZONKI!!!! W ubiegłym roku kilku pracowników zrobiło kurs na suwnicę. Zapłacili gotówką(niektórzy do dziś nie dostali zwrotu), stracili cały dzień na wyjazd do Łodzi(nikt w Ecolu nie wie gdzie taki kurs załatwić na Śląsku)i musieli jeszcze wypisać urlopy! Żenada. To jest efekt sobiepaństwa dyrektora i jego kolegów z podwórka na stanowiskach kierowniczych. A jak się coś dzieje z produkcją to oczywiście wina szeregowego pracownika.
zdjecie uzytkownika
ulala - 2014-10-22 18:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to faktycznie jest jakaś pomyłka, przecież nie można tak wysyłać na szkolenia, ale niby od firmy, a specjalnie na nie trzeba wykorzystywać urlopy pomijając już to, że wiąże się to z wyjazdem do innego miasta. chyba faktycznie pracodawca tak nie do końca umożliwia ten rozwój wywnętrz firmowy. Co o tym myślicie?
zdjecie uzytkownika
monia - 2014-12-30 18:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
właśnie chyba przecież nie można (tak podobno jest w prawie gdzieś? może w kodeksie pracy? ) wykorzystwać urlopów na obowiązkowe szkolenia na które wysyła firma, bo na nieobowiązkowe na które chce iść sam pracownik to już można. w każdym razie ja bym na waszym miejscu właśnie zajrzała do jakiegoś prawa i poczytała o tym.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-01-16 17:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie jak to możliwe, ze pracownicy zgodzili się na takie rozwiązanie? Po co wypisywaliście te urlopy, ja bym sie nie zgodził i już!! ostro no.....A ja wysłałem pocztą elektroniczną dokumenty aplikacyjne, myślałem że może jakieś miejsce pracy się niedługo zwolni... W takim razie napiszcie jeszcze cos na temat rozmowy kwalifikacyjnej, ile osób rekrutujących będzie obecnych na spotkaniu, na co powinienem zwrócić uwagę i jakie zaproponowac wynagrodzenie kiedy mnie o to zapytają?
zdjecie uzytkownika
haha - 2015-02-20 22:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracowałem w tej niby firmie i z calego serca odradzam,totalna porazka nie mowiac a ludziach ktorzy tam pracoja,totalny falsz dla kilku groszy daja (usunięte przez administratora)
poprostu smiech na sali,ciesze sie ze tam juz nie pracoje.
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2015-04-19 06:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Kierownik produkcji, który piastuje swoje stanowisko od połowy grudnia 2014r. Jest totalnie zielony w sprawach technicznych. Nie ma pojęcia w jaki sposób wykonywane są niektóre etapy produkcji (szczególnie zbiorniki - żelbet). Jego metoda pracy to przyp..... się o porządek na hali i placu (w czasie obchodu po zakładzie). Wykazuje się za to w chwili gdy jeden z pracowników coś "sknoci". W tedy jak już któryś z kolegów wcześniej pisał cała wina spada na pracownika lub operatora. Jak by majstrów i kontroli jakości w ogóle nie było i nie uczestniczyli w procesie produkcji. Nakłada wtedy nie małe kary finansowe i sadzi "głodne gatki" o tym jakie to zakład straty poniósł. Nawet wtedy gdy elementy da się naprawić i stają się już w pełni wartościowe. Nie wspomnę, że większość kar finansowych jakie nakłada są nie zgodne z prawem pracy, np. za spóźnienia - bzdura.
Gratuluje taka postawa bycia "gnidom" prowadzi tylko do jednego; wpierd....
O tym że słowo dla gościa nie ma żadnej wartości nie będę się rozpisywał. Zawsze można powiedzieć, że wcale się nic takiego nie mówiło; nie obiecywało.
Dlatego wszystkim, którzy chcą zapier..... czyt. słuchać, milczeć wykonywać polecam łódź ką filię tej firmy. Natomiast tym co mają trochę oleju w głowie a ich poczucie własnej wartości jest na normalnym poziomie szczerze odradzam jakie kol wiek przygody z firmą ecol-unicon.
Co do stosunków miedzy pracownikami to sytuacja jest taka jak wszędzie indziej raczej "spoko". No chyba że ktoś szuka prawdziwych kolegów to jak jest naiwny może się przejechać. Na budowie i w branży pokrewnej kolegów się nie szuka, są tylko znajomi z pracy.
O zarobkach nie będę pisał bo te w obecnych realiach mają mało wspólnego z rzeczywistością (atrakcyjne może 10 lat temu).
Moja opina dotyczy jedynie zakładu w Łodzi w którym miałem wątpliwą przyjemność pracować.
zdjecie uzytkownika
Miras 2543 - 2015-04-27 10:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez starałem się o prace w tej firmie. Ze względu na opinię o słabych zarobkach i opóźnieniach nie podjąłem dalszych rozmów, więc moja opinia nie jest miarodajna. Wszystkich niezadowolonych z Łodzi zachęcam do aplikowania do innych firm. Widzę, że pojawiło się ogłoszenie z Hydro-Vacuum producenta pomp, tłoczni i pompowni, Grundfoss szuka nowych pracowników, Wilo jest zainteresowane zmianami przedstawicieli. Próbujcie zmieńcie coś w swoim życiu. Ja spróbowałem i nie żałuję.
zdjecie uzytkownika
ms - 2015-05-29 11:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma pretenduje od lidera w branży, zaś to tylko pozory. Firma przede wszystkim kiepsko zarządzana, nie szanuje pracowników co spowodowało w ostatnich latach (i nadal trwa....) dużą rotacja zatrudnienia. Generalnie kiepścizna.........
zdjecie uzytkownika
lalik - 2015-06-05 20:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużym plusem jest to, że w przypadku oferty pracy dla Pracownika Produkcyjno-Ogólnobudowlanego firma Eco-Unicon jest w stanie zatrudnić na umowę o pracę. Co jest mało popularne w ostatnim czasie. No i wymagania co do pracy też nie są byle jakie. Tutaj możecie znaleźć nawet ofertę (http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=%C5%81%C3%B3d%C5%BA&oferta_opinie=pracuj.pl3953969).
zdjecie uzytkownika
haha - 2015-06-07 20:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to totalna porazka,pracowalem tam i wiem co pisze nie szanoja pracownilow.Odradzam
zdjecie uzytkownika
Juve - 2015-06-13 17:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma w Łodzi to totalne dno , zero szacunku dla pracownika . Ludzie zarabiają tak samo nieważne czy pracujesz 5 lat czy 2 miesiące , nieważne czy masz doświadczenie w budowlance czy nie , nieważne czy masz kilka uprawnień czy nie masz wcale , nieważne czy stoisz oparty o łopatę czy zapierda..sz cały dzień, wszystkich do jednego wora pakują . A jak się czymś wykazujesz to cię jeszcze wykorzystują .Za poprzednich kierowników było trochę lepiej teraz to kaszana straszna . Jednym słowem, płaca marna, warunki do dupy , kierownictwo na niczym się nie zna , o nic niemożna się doprosić, o premii zapomnijcie , na koniec i tak was wypierdo.ą .
zdjecie uzytkownika
Robert - 2015-06-20 16:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie, idę na rozmowę do Ecol-Unicon, czy wszystkie powyższe komentarze są prawdziwe ? Czy może ktoś się wypowiedzieć, kto tam pracuje najlepiej w magazynie? jakie są średnie zarobki ? kierownicy itp ?
zdjecie uzytkownika
nikto - 2015-06-24 11:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podobno idą zmiany,słyszeliśmy że przyjeżdża Magda Gesleer więc czas na wielką rewolucje w E-U kilku kelnerów już zwolniła wiec czas pokaże
zdjecie uzytkownika
taki - 2015-06-25 22:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma DNO i tyle
zdjecie uzytkownika
Robert - 2015-06-27 22:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że żaden z Was już tam nie pracuje skoro takie dno, firmy szukają pracowników więc jak nie tu to gdzie indziej.


nikto - co to za Magda Gesleer ?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-30 18:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
nikto - 2015-06-30 18:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zatrudnij się to się w wkrótce dowiesz albo, już tam dawno pracujesz tylko ściemniasz tu na forom
zdjecie uzytkownika
gustaw - 2015-07-17 01:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikto - 2015-06-30 18:14:43]:
ja dopiero mam zamiar rozpocząć z nimi współpracę jako specjalista do spraw technicznych. Co do plusów na jakie można liczyć dołączając do nich to na pewno: Możliwość dołączenia do rozwijającej się organizacji z 20-letnimi tradycjami; Nowoczesne narzędzia pracy; Atrakcyjny pakiet socjalny; Możliwość rozwoju oraz szkoleń; Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę;
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-21 22:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gustaw - 2015-07-17 01:10:00]:
Ale propaganda i ściema
Chyba Ci kolego podczas rozmowy kwalifikacyjnej pranie mózgu zrobili
Jaka rozwijająca się organizacja ??? może z 15 lat temu
Nowoczesne narzędzia pracy ??? czyli co komputer i kalkulator ?
Atrakcyjny pakiet socjalny ??? czyli karta do lekarza to ta wielka atrakcja
Rozwój i szkolenia ??? poczytaj kilka postów wyżej ( na własny koszt)
Pozostaje tylko umowa o pracę

Mimo to życzę powodzenia
zdjecie uzytkownika
Roki z Gdańk/Balcerskiego - 2015-08-10 21:35:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma totalne dno. Aż szkoda, bo ma potencjał żeby podziałać. Bałagan i ludzi masowo się zwijają z firmy to i właściciel zatrudnia teraz nowych Dyrektorów (z zewnątrz) takich co by zaprowadzili porządek. Tylko to takie same ciule co osoby, które ich zatrudniają. Szkoda bo firma ma potencjał i mogłoby się w niej fajnie pracować.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystkim tym którzy zdecydują się jednak pójść na rozmowę (piszę o sytuacji w Łodzi). Radzę aby się zbytnio nie stresowali. Firmie obecnie bardzo brakuje ludzi do pracy a chętnych coraz mniej. Zresztą sami są sobie winni (warunki finansowe). Jeśli macie jakie kol-wiek doświadczenie na budowie lub produkcji i nie boicie się ciężkiej pracy na pewno was "łykną".
Jeżeli zamierzacie aplikować na bardziej ambitne stanowisko np. majstra. Nie dajcie się nabrać, że na razie będziecie brygadzistą (okres próbny), no a potem. Żadnego potem nie będzie to ściema. Brygadzista w tej firmie to taki sam robotnik jak wszyscy inni tylko ma 200,00zł więcej (dodatek funkcyjny). Konkretnie na piśmie zakres obowiązków i deklaracja kiedy obejmiecie stanowisko na które aplikowaliście. Żeby się ktoś nie zdziwił że jako inż, albo mgr.inż z doświadczeniem będzie na miotle jeździł i beton lał. Bo i z takim przypadkami się spotkałem.
Moje uwagi i spostrzeżenia dotyczą łódzkiej fili ecol-unicon.
Pytania: Pytania głównie o doświadczenie zawodowe. Sprawy techniczne i pytania na wyższe stanowiska związane z czytaniem rys.tech. i kierowania zespołami ludzkimi. Choć wątpię czy obecny kierownik produkcji, który przeprowadza proces rekrutacji wie o co pyta (szczególnie w kwestii rys.tech.).
No i oczywiście standardowe pytanie czy zamierza Pan tu dłużej popracować bo im bardzo zależy na rzetelnych pracownikach. Kpina.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-27 23:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
slave - 2015-08-27 23:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"organizacja" co to za określenie dla tak dużej firmy ( osoba która nad ty główkowała i określa proces rekrutacji - musi być SPRYTNA ) w najbliższym czasie pojawią się określenia "zgromadzenie" itp. :)
zdjecie uzytkownika
juko - 2015-08-28 15:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy widzieliście ale firma ECOL-UNICON Sp. z o.o. dodała niedawno ogłoszenie o pracy, chcą zatrudnić osoby na stanowisko specjalisty do spraw technicznych, inżyniera budowy oraz web designer w Gdańsku, specjalistę do spraw kontroli jakości, zaopatrzenia i logistyki, pracownika produkcji w Łodzi
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecol - Unicon

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Ecol - Unicon?
Zadaj pytanie
alert