brak logo

Huta Szkła Gospodarczego Tadeusz Wrześniak

Piotrków Trybunalski

Opinie o Huta Szkła Gospodarczego Tadeusz Wrześniak

stan 2009-10-11 11:56:18
zobaczcie jak wrzesniak pieknie pozegnal sie z pracownikami

http://tvntl.pl/

"Pracownicy "Rozalii" szukają pomocy "
2
Papapa 2010-11-10 12:05:14
[usunięte przez moderatora] Cieszę się, że pracuję gdzie indziej. Jeśli nic się nie zmieniło to przed podjęciem decyzji o pracy radzę uważać. Zdrowie psychiczne na pierwszym miejscu.
1
lolek 2011-10-25 01:26:01
racja badziewo nie praca,zwlaszcza na jarostach [usunięte przez moderatora]
1
anonim 2013-05-29 11:48:40
zenek co masz dokładnie na myśli [usunięte przez moderatora] ? Właśnie mój mąż zastanawia się nad tym czy wysłać cv do HSG Tadeusz Wrześniak w Piotrkowie Trybunalskim. Nie chce żeby poszedł do jakiejś pracy i po miesiącu się zwolnił i znowu szukał dlatego się pytam
BRAWO102 2013-10-18 21:15:40
Obóz pracy i nic więcej.Sześć lat tam pracowałem i nigdy więcej.
CZARNY 2013-11-06 23:21:36
(usunięte przez administratora) WYTRZYMAŁEM 3,5 ROKU I ZŁOŻYŁEM WYPOWIEDZENIE.
dawid 2013-12-06 20:13:28
nie jest tak żlę tylko zamolo sie zarabja pracowale 2.5 roku w hucie szkła dubeczno i praca mi sie podobala bylem bankarzem i kiedy tam wruce... pozdro pracownicy hut t.wrzesniak
zwolniony bo zachhorowalem 2013-12-12 21:54:01
zero szacunku dla pracownikow ze strony kadry kierowniczej i dyrektorstwa.. pozatym zachorowac nie mozna, zachorowalem na grype i nie bylo mnie kilka dni o czym kierownik wiedzial co sie dzieje to zostalem zwolniony. pracowalem na umowie zlecenie (jak polowa pracownikow tego zakladu), wiec moglem sobie pogadac.. zenada i zeby zarobic 2000 trzeba zrobic dodatkowych 10-13 zmian w skali miesiaca.. czyli... zycie w hucie i huta.. pozdro dla Wąsatego ;) i cale hsg dubeczno
lecz sam wlasciciel zakladu jest ok i wiele osob go chwalilo.. Wąsaty sie zmienil na gorsze, tak jak i jego bratanek.. pozdro wszystkim.
Maciej 2014-02-12 22:04:10
Dzięki wielkie za opinię o HSG, teraz wiem co to za firma, a szukając w necie wyskakuje coś o badaniu jajników - tez sobie nazwe dobrali.
5
darsik24 2014-08-30 18:31:58
pracuje w hsg tad wrześniak 18 lat i doszedłem do wniosku ze to rzad nas okradał
niedoinformowany 2014-09-01 19:55:46
Czy ktos jest mi w stanie powiedzieć co dzieje się w hucie Jarosty od początku sierpnia? Kiedy huta znów zacznie prosperować?
chutnik 2014-09-02 13:12:12
Praca poniżej wszelkich standardów. Wyzyskiwanie ludzi do maksimum. Niewykwalifikowana kadra kierownicza (odpalają papierosy od szkła za które cie rozliczają). Szatnia nie nadająca się do przebierania. Ta firma nigdy nie zacznie normalnie prosperować. Pracę zaczynasz pół godziny wcześniej za które nikt ci nie płaci
Antek 2014-09-03 18:36:15
Huta Szkła Gospodarczego Tadeusz Wrześniak jest grupą kilku hut szkła zlokalizowanych na terenie Polski. Produkuje wyroby szklane ręcznie formowane o szerokiej gamie asortymentowej. Ich wyroby ciesza sie raczej dobrymi opiniami, jednak zdziwiły mnie tutaj niektóre komentarze pracowników. Zwłaszcza to o przychodzeniu 2 godziny wcześniej, niby czemu?
1
Mirek 2014-12-17 18:05:44
Witajcie, nie znam dokładnie branży i nie wiem co dokładnie jest produkowane w tej hucie szkła. ale chciałbym uzyskac informacje czy może jest możliwość tam podjęcia pracy bez dos,waiedczenia po jakimś okresie próbnym. widać, że mi zależy na pracy tylko powiedzcie co takiego mam zrobić, żeby dostać pracę .
eddie 2015-01-07 14:08:24
Może cię to zdziwi, ale Huta Szkła Gospodarczego Tadeusz Wrześniak produkuje wyroby szklane (świeczniki, szkło stołowe - kieliszki, szklanki, dekoracyjne, salaterki i innego typu rzeczy). Mnie interesuje ile oni płaca hutnikom, bo jednak praca w ciężkich warunkach, jest gorąco, to i przy okazji zapytam, czy zimne napoje są?
witorino 2015-03-18 02:34:46
@eddie nie wiem co miałoby być w tym dziwnego jeśli chodzi o te firmę ze Skrzyszowa. Akurat ta wiedza jest dość powszechnie znana, a nawet jeśli nie dla wszystkich to nazwa firmy mówi sama za siebie. Jesli chodzi o zimne napoje to prawo jasno określa kiedy musi być zapewniony zimny napój, więc jak myślisz tu musi? :P
Lizak 2015-04-25 04:09:46
Jeżeli ktoś ma doświadzenie to chyba jego praca zostanie szybko napr. Tearz odpoczynek i powrót do PL po odpoczynku Co prawda ten ospdpoczyne m u. Wyjaew mi się, że te informacje tka w celefome
brawo102 2015-06-20 15:38:20
Pracowałem w hucie przez sześć lat,byłem bańka-rzem kierownictwo dosłownie stało nad tobą i szybciej o pół raza szybciej na trzech hutników dwóch bań-karzy musi nadążyć bańki robić oczywiście trzy bańki musiały wisieć.Na moje szczęście znalazłem inną pracę.Przez pierwszy miesiąc nie mogłem się odnaleźć,jak można przyjść do pracy i na spokojnie się przebrać nikt nie krzyczy żeby już stawać na warsztacie.Nawet jak się spóźnisz to nikt ci nic nie powie.A w hucie zjebka z góry na dół.Życzę wam żebyście uwolnili o tej huty i znaleźli normalną pracę.
1
tort 2015-08-25 18:53:34
@brawo102, wiesz życie w hucie czasem rzadzi sie własnymi prawami, trzeba miec tak zwane jaja. Młodzi chłopcy czasem dopiero w takiej pracy ucza się zycia, w innych hutach wcale nie ma lepszej atmosfery. Jednemu to odpowiada i się przystosuje, a drugi woli szukac pracy gdzie indziej, niestety to nie praca dla wszystkich.
niezadowolona 2015-08-31 11:20:46
Jeden wielki wyzysk! Pracownicy harują jak woły za marne grosze w cięzkich warunkach (bardzo gorąco), a pan wrześniak tak namieszał w papierach, że lata pracy nie liczą się tak jak przy szkodliwych warunkach. Jest głośno, gorąco, a pracownicy są pod ciągłą psychiczną presją że pan dobrodziej lada dzień zamknie zakład. NIE POLECAM
zgoda..ale, 2015-09-02 22:12:29
no przeciez chyba wrzesniak nie zajmuje sie papierami tylko ma od tego ludzi, juz nie pisz głupot!!! a ze kadre ma do kitu to inna bajka...
mania 2015-09-24 22:20:15
to racja praca nie dla kazdego, gdyz mozna czasem fizycznie jej nie wytrzymac i tak jest zapewne w Huta Szkła Gospodarczego Tadeusz Wrześniak. ale jednak ludzie tam pracuja i jakos daja rade. wiadomo nie kazda prace mamy lubic, ale niestety nie da sie nie pracowac bo za cos trzeba zyc. a w ogole bede kogo szukac do huty do pracy?
Alesia 2016-01-20 11:57:43
Nikomu nie polecam pracowałam 10 lat. I żałuję każdej spędzonej chwili w tym zakładzie pieniądze marne a traktowanie ludzi straszne kierownictwo robi wszystko żeby ten zaklad upadł kadra rządząca to banda idio...w . Kierownik produkcji Janusz Z. nie do opisania czlowiek horror ewidentnie ma cos z głową rzuca szkłem w prcownikow i wyklina ich na caly zakład tylko za to że jedna z jakosciowek miała zły dzień kobieta która nie zna sie na niczym pani Anna P. chodzi po zakładzie na bani i tylko miesza, proponuję pani Ani jak juz sie w pracy piję to się schować i wytrzezwiec, kierownik Artur S. to drugi pan J.Z. tak samo zryte pod kopułą albo jeszcze gorzej to wstyd zeby kierownik zmiany wyzywal pracowników co ma w głowie właściciel tego zakladu że trzyma takich ludzi, chyba sama sieczke
1
Jako 2016-01-20 14:14:34
@Alesia to przykre, że masz tak złe wspomnienia z tą pracą... Znam kogoś, kto pracował w tej firmie i nie narzekał zbytnio, w szczególności, że zarobki dobre, bo ponad 3 tysiące złotych. Wiadomo, że kierownictwo jest jakie jest, nie zawsze jest super, ale da radę się dogadać podobno.
Alesia 2016-01-20 23:54:31
Jako, to moze napisz za ile zmian te 3 tyś. płacą, za 35 prawda? ! i nie mów ze nie bo tak jest ze ludzie pracuja w systemie 8/8 a co niektórzy 16/8 bez wolnego cały miesiąc zeby zarobić 3,5 tyś. A z kadrą kierowniczą można sie dogadać tylko wtedy jak kolegę podpie....isz, i dobrze się podlizujesz. Przyjmują do pracy jak leci po 10 osob jednego dnia a na drugi z tych dziesięciu przychodzi tylko jeden ci madrzejsi po 8 godz. uciekają gdzie pieprz rośnie. Do tego przestarzały sprzęt brak wentylatorow a te które sa nie posiadają osłon BHP się kłania, przewody od maszynek leżące w wodzie, ulatniajacy się gaz z zaworów przewracajace sie palniki niezabezpieczone w żaden sposób, mogę tak wymieniac jeszcze bardzo długo idealna firma prawda! ? Jako!
Dawiddd 2016-03-07 11:32:00
To co pisze '' alessia '' jest prawda. Nie ma porządku żadnego. Ulatniajacy się gaz to norma. Zero bhp zero dbania o pracowników i ich bezpieczeństwo.
witek 2016-04-18 09:14:41
Ale jakieś przepisy BHP przecież oboiwązują w zakładzie, też każdy z pracowników dostaje odpowiednie ubranie robocze wydaje mi się, poza tym jest to największa huta szkła ręcznie formowanego w Polsce, wiec naparwde muszą spełniac wszystkie warunki z tego co wiem.
indyk 2016-05-17 22:24:11
Ale to nikt nie dba o to wszystko? sami pracownicy nie zglaszaja ze ulatnia sie jakas substancja, przciez to zle dla was
Zostaw swoją opinię o Huta Szkła Gospodarczego Tadeusz Wrześniak - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Huta Szkła Gospodarczego Tadeusz Wrześniak