brak logo

Dacpol sp.zo.o.

Piaseczno

Opinie o Dacpol sp.zo.o.

romi 2014-03-31 18:00:36
dziadostwo z jakim ciężko sie spotkać. Nie będę pisał o co chodzi bo kiziory z dacpola ryją net w poszukiwaniu takich opinii. Na szczęście jest dużo firm które handlują tym samym, co ta dziadowska firemka w rownie dziadowskim kraiku, wiec nie ma problemu.
11
xx 2015-08-21 12:04:21
Podzielam opinie. Wynagrodzenie 100% uznaniowe. Jakiekolwiek zdarzenie losowe jesteś traktowany jak zagrożenie (przestają płacić prowizje). Zanizanie prowizji od sprzedaży - jak można to czemu nie :). Brak konkretnego planu działania. Dobrze maja tylko pracownicy którzy pracują ponad 15 lat. Słaba atmosfera.
3
Shady 2015-09-23 13:32:15
Ja mam bardzo przykre doświadczenia z firmą z procesu rekrutacji. Sam proces dwustopniowy się odbył z wynikiem dla mnie pozytywnym(włącznie z darmowym dniem próbnym). W końcu obiecano pracę od konkretnej daty. 3 dni przed konkretną datą firma podziękowała mi za współpracę z powodu znalezienia osoby z "podobnymi umiejętnościami, a mniejszymi wymaganiami". Szkoda, że firma nie była na tyle honorowa, aby powiedzieć, że po "przyjęciu" mnie, rekrutuje sobie dalej... Wtedy pewne sprawy może potoczyłyby się inaczej.
3
romi 2015-11-12 20:29:18
Karol517 co do ...dacpol jest:
-dystrybutorem na cały świat
-automatyki przemysłowej
-wszystko uległo poprawie
mocno przesadziłeś. Managerowie nie mają żadnego kręgosłupa moralnego i to fakt. Mam wrażenie, że niektóre rzeczy są tu zrobione za pomocą gumy do żucia i sznurka. Firma dobrze prosperuje tylko dzięki szeregowym pracownikom.
W sumie praca to jak prowadzenie własnej działalności tylko większość zysków oddajesz właścicielowi Brandu.
3
księgowa 2015-11-21 18:52:07
Ja byłam na rozmowie o prace na stanowisko księgowej. Podczas rozmowy po pierwsze padło pytanie od rekrutera o oczekiwania finansowe (hahaha) a po drugie okazało się, że "księgowa" miałaby także być kadrową, fakturzystką, handlowcem, sekretarką i oczywiście powinna byc w pełni dyspozycyjna i móc zostawać za free po godzinach na koniec miesiąca... Na szczęście szanuje sie i wtedy powiedziałam, że NIE STAĆ ICH NA MNIE, bo nie daliby pensji 15tys za 5 obsługiwanych stanowisk... aha, dodam ze stanowisko pracy to mini-biureczko przy wejściu :) hihihi, śmieszni ludzie
2
M 2015-12-04 16:00:19
Firma to totalna kaszanka. Pracowałem tam trzy lata i nikomu nie polecam. Wysłałem przez przypadek CV do konkurencji i na dzień dobry dostałem dużo lepsze warunki...
Zarząd traktuje pracowników jak śmieci i podejmuje beznadziejne decyzje za które płaca pracownicy...
Nic nie jest tak jak być powinno
7
testral2 2016-01-11 21:31:21
czy mógłbyś podać chociaż nazwę tej firmy do której poszedłeś do pracy? też szukam czegoś innego niż dacpol
1
Waldi 2016-05-04 09:12:31
Koledzy się zapędzili z tymi złymi opiniami.
Bardzo polecam firmę Dacpol ludziom operatywnym! Ta firma nie jest dla NIEUDACZNIKÓW i ludzi czekających na wypłatę!
Jeżeli szukacie pracy, w której będziecie siedzieć i "czekać na telefon" - to zatrudnijcie się w STRAŻY POŻARNEJ.
Nie prawdą jest że Szef nie płaci, bo płaci - a że człowiek już trochę starszy to trzeba go kontrolować czy dobrze wypłacił - i wtedy nigdy się nie myli.
Co do wysokości wynagrodzenia to jest ono zależne tylko od samego siebie i możesz sobie sam regulować.
Co do atmosfery ... jak w każdej firmie są ludzie i inne zwierzęta: szczury, karaluchy i inne robactwo...


1
Noname 2016-05-24 13:35:57
Do rzeszy "pozytywnych" opinij dodam jeszcze swoją. Miałem okazje "popracować" w Dacpolu. Najbardziej mi sie "spodobało" oświadczenie właściciela, że nie zamierza mi wypłacać diet podczas wyjazdów zagranicznych, które to świadczenia należą się prawnie, jak wiadomo. A stanowisko moje miało być takie, iż więcej czasu przebywał bym za granicą, niż w PL. Tak że osoby piszące pozytywne opinie proszę popierać przykładami ze swojej kariery. A nie że ktoś tam komuś opowiadał a ja słyszałem od ktosia.
2
romi 2016-05-24 23:07:38
Hahaha...dobre. Jako, że jest starszy to czasem mu się zapomina. Np. zapomina mu się przez rok zapłacić za duży projekt a później odciąga sobie od prowizji sumy z byle powodu! :)
Nieudaczników...też dobre. Akurat uważam, że pracownicy to najlepsze co się tej firmie trafiło i właściciele mają bardzo dużo szczęście (zarówno obecnych jak i byłych). Szefa trzeba kontrolować a i tak wypłaci Ci tyle ile uważa za stosowne (nie ma to związku z tym umówioną sumą). Co do wysokości wynagrodzenia nie masz na nie żadnego wpływu :).
I kończąc atmosfera...akurat ta jest godna pozazdroszczenia w niejednej firmie. Jest naprawdę rewelacyjna.
3
Pokrzywdzony 2016-05-28 12:45:00
Ja bardzo ciepło wspominam pracę w Dacpolu ze względu na emocje, których ta firma Mi dostarczała np. na koniec każdego miesiąca zastawiałem się czy szef utnie Mi 10% pensji czy 100% pensji, będę miał, z czego opłacić rachunki czy nie, czy będzie Mnie stać na "szyneczkę do chlebka czy nie" no chyba, że zdarzy się jakiś wypadek losowy np. złamana nóżka wtedy emocje opadały, bo wiadomo, że szef tej "firmy" nie wypłaci ani złotóweczki. Uzasadnieniem braku pensji w takiej sytuacji jest powiedzenie szefa, że firma musi mieć mechanizm obronny na wypadek gdyby ktoś połamał sobie obie nóżki oczywiście umyślnie i nie chciał przychodzić do pracy. Więc polecam firmę Dacpol wszystkim żądnym wrażeń i innym psychicznie chorym naprawdę tu się odnajdziecie.
4
Ograbiony 2016-05-31 18:08:55
Zgadzam się z moim przedmówcą pod koniec miesiąca żyłem w ciągłym strachu i odwieczne emocje - "Dostanę wypłatę za to co mi się należy czy nie?". Skończyłem z tą firmą i nie żałuję. Jak znam szefa to wątpię żeby coś się zmieniło od czasu kiedy się zwolniłem. Ostrzegam wszystkich przed ta firmą.
2
Pokrzywdzony 2016-06-01 20:27:53
Najgorsze w tej firmie jest to, że właściciel (to ten starszy człowiek, którego trzeba pilnować czy dobrze pensje wypłacił, jak ktoś trafnie zauważył) i jego następca (kompletne zero techniczne, które nie odróżnia tyrystora od diody i ampera od volta) mierzą wszystkich swoją miarą, a co za tym idzie traktują pracowników jak złodziei, którzy przychodząc po pensję chcą ich ograbić.
5
Xmen 2016-06-03 15:01:35
A co powiecie na oświadczenie własciciela (starego), że mam dostarczać klientom zagranicznym zamówienia bez dokumentacji celnej? Po prostu w bagażniku samochodu. Przy czym formalnie sprzedaż miała się odbywać przez zagraniczny oddział lokalny. Czyli oni wystawiają dokumenty fiskalne, ja przywożę towar, właściciel inkasuje kasę. Jak wam taki schemacik?
A wynagdrodzenie 50% od ustalonego ponieważ "Pan się dopiero uczy"?
Oczywiście, nie muszę mowić, iż przy wyjeździe zagranicznym opłacana jest tylko droga, bez wyżywienia. No i hotel oczywiście musi być wcześniej uzgodniony, bo inaczej płacę ze swoich.
Jak czytam pozytywne opinie o Dacpol mam nieodparte wrażenie, że autorami są ludzie z Dacpolu, ponieaż zaczyna im brakować już ludzi, których można oszukiwać.
Co za dno. Po prostu szambo. Najpierw wyrobili sobie taką opinie, że w ich stronę to tylko bluzgi lecą a teraz próboją coś wskurać pisząc nieprawde w necie.
Cóż. Tonący jak wiadomo za wszystko sie chwyta. To mam propozycje do właścicieli, żeby popracowali sami na tych warunkach co oferują. Podejrzewam, że też by uciekli od samych siebie.
4
WyrwanyZWyzysku 2016-06-13 18:23:28
Ludzie jak czytam te posty to przypominają mi się moje czasy spędzone w tej firmie. Ciągłe obietnice Szefa - "WIĘCEJ ZROBIMY WIĘCEJ ZAROBIMY". A jak już dochodzi do wypłaty to kombinowanie jak tu nie wypłacić i co tu by zrobić żeby oszukać jak najwięcej tłumaczenie typu "Koszty operacyjne itd..". Młody człowiek na 100% zostanie oszukany w tej firmie. Nic się nie nauczy i straci tylko cenny czas i co najważniejsze nie zarobi.
5
Mać 2016-09-20 22:10:56
No niestety regularne ucinanie wypłaty to występuje za często. W końcu nazwa firmy to "dać pół" (bez polskich znaków) więc czego się spodziewać. Zawsze można liczyć na ustawowe podniesienie pensji minimalnych.
Pensja jaka jest, taka jest (przecięta) ale przynajmniej regularnie wpływa.
Zasada pracy jest: znajdź sobie temat i klienta; przekonaj do niego szefa; zrób biznes; dopilnuj aby klient zapłacił; po 2 miesiącach podział zarobku z szefem (jeśli według szefa zrobiłeś - straty musisz oddać w dogodnych ratach); dodatkowe dzielenie twojego zysku przez szefa, wypłata.
Więc jeśli nie jesteś w stanie rozkręcić własnej firmy to raczej nie masz co tutaj szukać (masz tylko finansowanie pomysłu).
5
xxxxx 2016-09-26 21:25:56
Najbardziej dziadowska firma w jakiej pracowałem,szkoda zdrowia i czasu
6
szczur 2016-10-25 23:07:01
A mi to odpowiada....
Jestem donosiciel(em)(ką) i jest mi z tym dobrze. (nie mogę się ujawnić, bo chyba jeszcze nikt nie wie że ja to ja)
Za każdego jest jakiś punkt....ale niestety....firma idzie z duchem czasu i na co niektórych nie mogę już donieść bo punktów nie ma.
Mam dylemat....zwolnić się czy nie.... ale kto by mnie chciał....
Zostaw swoją opinię o Dacpol sp.zo.o. - Piaseczno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dacpol sp.zo.o.