logo Kompania Elektroniczna

Kompania Elektroniczna

Raszyn

Opinie o Kompania Elektroniczna

Pinokio 2013-10-17 21:45
Miałem okazję pracować w tej firmie i szczerze nie polecam. Na rozmowie kwalifikacyjnej były zupełnie inne ustalenia finansowe a zupełnie inne na umowie o pracę. Szybko podziękowałem.
21
Lolek 2014-03-15 02:01
Głowy sobie nie zawracaj,wyzysk,zarobki głodowe,na pieniądze czeka się 2,3 miesiące ta firma to jedno wielkie dno,komornik się już nimi zajął,tam powinna wkroczyć Państwowa inspekcja pracy i to z hukiem!
1
prezes 2014-03-20 10:31
Ostatnie wpisy Lolek i 111 to pomówienia i jako takie zostaną zgłoszone na policję.
Drzwi do mojego biura są zawsze otwarte, dlaczego ktoś nie ma odwagi porozmawiać?
7
Traszka 2014-04-28 10:06
Ja pracuję już dość długo. Najpierw na umowie zlecenie, potem po szkoleniach i po rozmowie z Szefem na umowie o pracę. Uważam, że jak ktoś nie jest tchórzem i ma odwagę porozmawiać z Szefem to się dogada. Najgorzej jak ktoś ma jakieś "ale" ale nie pójdzie pogadać tylko roznosi ploty. Jakby mi nie pasowało to bym dawno poszukała czegoś innego. W/g mnie jest ok.
5
me9k 2014-12-23 23:14
a jakie stanowisko Cię tam interesuje?
niki 2015-08-05 11:18
jaką praca jesteś zainteresowana ?
znajomy 2016-06-08 11:12
Witam .
I bardzo ważna rzecz !! Z szefem na prawdę idzie się dogadać . Trzeba po prostu z nim porozmawiać . Facet jest ok . W firmie - jak w każdej , od razu się umowy na stałe nie dostanie , ale jak Ci zależy , pracując po prostu dobrze, Szef to zauważy .
6
znajomy 2016-06-23 13:28
@wsd - trzymam kciuki ! Szef to na prawdę sensowny facet. Jeśli będziesz miał problemy na początku pracy - wal do niego śmiało !!!!
U niego każdy w firmie sobie pomaga.
5
józek 2016-06-24 17:20
@znajomy jak już jesteś tak zachwycony swoim szefem to może napisz też coś o współpracownikach, jaka panuje u was atmosfera, jakie są warunki pracy, czy można zarobić sensowne pieniądze? Czy można dorobić sobie pracując np. w wakacje? Wiesz firma to nie tylko szef ale i ludzie którzy w niej pracują ;-)
1
znajomy 2016-07-04 17:09
Józek - odpowiadając na Twojego posta to po pierwsze nie o zachwyt tutaj chodzi ale o prawdę.
Po drugie : w firmie warunki pracy są dobre. Warunki finansowe zależne są od stanowiska i zakresu obowiązków . Póki co nikt nie narzeka a rezygnacji z pracy nie ma !!! ). Można też tutaj zarobić - ale o tym musisz już pogadać z Szefem. Powodzenia !
6
emmas 2016-07-04 20:20
jeżeli komuś tak bardzo zależy jak tobie na zatrudnieniu ui nich to napisz do nich, dane kontaktowe mają na stronie. nie wierzę żeby w takiej produkcji elektroniki nie było jakiegoś naboru z racji wakacji
October 2016-11-11 09:48
Prawda jest taka,że firma jest slaba
Pensje nie są płacone na czas -co jest dużym mminusem.zgodze się że faktem,że są inne ustalenia na rozmowie a inne w rzeczywistości.Jak pracowałem parę razy został wyłączony prąd,komornik się kręcił i były zajęcia na maszynach.
5
Kontrahent. 2016-11-28 13:42
Powiedziałbym , że firma jest mała, ale nie pokusiłbym się na stwierdzenie , że jest słaba. Coroczne sponsorowanie przez Kompanię Elektroniczną zawodów robotów ( Sumo Challenge w Łodzi ) , zwiększenie zatrudnienia i zakup nowych maszyn , sorry - to nie słabość firmy ! Nie tylko ja współpracuję z tą firmą od wielu lat , widać, że idzie ona w górę . Mają dobre promocje ,biznes się u nich kręci .
8
obecny pracownik firmy. 2017-01-30 12:30
Pracuję już tutaj kilka lat i nie zamierzam tego zmienić . Zarobić się tutaj da, nowe zlecenia są a i też ostatnio fajne spotkanie świąteczne Szef nam sprawił. Mnie szczególnie się podoba jak tutaj traktuje się nowych pracowników - jest bardzo duża wyrozumiałość i pomoc na etapie wdrażania . Co prawda tak jak i u innych pracodawców cudów tutaj nie ma ( manna sama nie spadnie ) ja - generalnie polecam !
6
Sie 2017-02-02 16:45
Widać ze ktoś z firmy czuwa nad dobrymi opiniami.
Kto pracował to wie jak wyglada rzeczywistość.
Ja pracowałem kilka lat. I zrezygnowałem,bo comiesięczne proszenie się o pensje jest mało przyjemne.
4
odpowiedź na post sie. 2017-02-16 17:18
Ściemą zalatuje jak nic. Co miesiąc prosiłeś się o pensje i pracowałeś kilka lat .... ? Z tego co wiem to tutaj ludzie pracują naprawdę długo , a skoro pracują , to problemu z pensją nie mają . Znam tą firmę i
myślę ,że nie o to chodziło . Skoro pracowałeś tutaj kilka lat i nikt cię inny nie zatrudnił, to
czuję, że taki z ciebie był fachowiec w tej robocie jak ze mnie astronauta...... :(


7
Agnieszka 2017-03-08 13:09
Chcecie być na bieżącą ze wszystkimi aktualnościami? http://komele.eu/aktualnosci/ - zachęcam do odwiedzin.
4
Kontrahent. 2017-03-09 13:30
Ciekawą propozycją zapoznania się z firmą jak i jej ofertą będą nadchodzące XXIII Międzynarodowe Targi Automatyki i Pomiarów AUTOMATICON ( 14-17 marca 2017 ). Jako czołowy, polski producent modułów elektronicznych będzie miał tam również swoje stoisko. Jako wieloletni partner - zapraszam.
6
Agnieszka 2017-08-11 13:40
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się informacjami na temat zatrudnienia w Kompanii Elektronicznej? Czy firma poszukuje w tym momencie nowych pracowników? Te informacje będą pomocne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
ZZ 2017-09-17 21:51
Firma ma siedzibę w Piasecznie.
Moje doświadczenia z Kompanią Elektroniczną, które mogą być cenne dla osoby. która ubiega się tam o zatrudnienie:
1. Zapraszają na rozmowę o pracę.
2. Tego samego dnia otrzymuję zaproszenie na dzień próbny (ok 4h pracy za free).
3. Następnie kserują wszystkie dokumenty potwierdzające kwalifikacje (świadectwa pracy, dyplomy ukończenia uczelni, certyfikaty szkoleniowe).
4. Później ustalają szczegółowe warunki zatrudnienia (pensja, godziny pracy, zakres obowiązków...)
5. Obiecują zatrudnienie od konkretnego terminu i mówią, że są zdecydowani.
6. Nadchodzi wielkimi krokami termin zatrudnienia, ale potencjalny pracodawca nie odpisuje na maile, a zaskoczony niespodziewanym telefonem pracownik jest bardzo zmieszany. Po chwili mówi, że jestem "mocnym kandydatem" i jutro się ze mną skontaktuje.
8. Dopiero po okolo tygodniu otrzymuję telefon, (żeby było śmieszniej od innego pracownika), że została wybrana inna osoba.
Mam mały apel: nie składajmy obietnic bez pokrycia i szanujmy swój czas.
Ta sytuacja to cenna dla mnie nauka.
2
ZZ 2017-09-20 15:09
ZZ : Proces rekrutacji w wielu firmach odbywa się etapami . Najczęściej pracodawca zastrzega sobie, że skontaktuje się z wybranymi kandydatami . Najprawdopodobniej nie przeszłaś do etapu ostatniego.Pewnie bym była rozgoryczona jak Ty , ale cóż, takie prawo pracodawcy ,wybiera osobę z najlepszymi kwalifikacjami których zapewne nie miałaś i uwierz mi , nie każdy pracodawca informuje o decyzji , Ty ją otrzymałaś .
3
Zostaw swoją opinię o Kompania Elektroniczna - Raszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kompania Elektroniczna