brak logo

diocom sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o diocom sp. z o.o.

anonim 2011-07-27 10:46:31
Pamietaj ,że zawsze można na kasę do Auchana. Tam chętnie przyjmą .
Ale jest warunek : trzeba jakoś wyglądać .
Więc odpada ...
anonim 2011-09-24 19:11:59
anonim - 2011-07-27 10:46:31

Pamietaj ,że zawsze można na kasę do Auchana. Tam chętnie przyjmą .
Ale jest warunek : trzeba jakoś wyglądać .
Więc odpada ...

Ty też możesz kandydować na stanowisko kasjera w Auchan i nie przejść weryfikacji za wygląd. Miejsce "kupy" jest w toalecie.
anonim 2011-10-05 22:14:44
nikt - 2011-07-20 13:02:52

kiepskie wynagrodzenia. wyzysk i wykorzystywanie ludzi. pranie mózgu. niesprawiedliwość wobec pracowników. nie dbanie o starych pracowników. lizusostwo w miarę opłacalne. spora rotacja pracowników na cyfrowym polsacie.

Widziałem ogłoszenia na portalu praca.bielsko.pl i mam pytanie do osób które znają te firmę czy warto aplikować? Proszę o rzetelne odpowiedzi. Zdaję sobie sprawę, że wszystkie informacje, które znalazłem w Internecie są prawdziwe - ale te 'pozytywne' sztucznie naciągane. Niestety wielu pracodawców to praktykuje i nagminnie pisze o sobie pozytywne rzeczy. Proszę aby wypowiedzieli się byli pracownicy.
Tolak 2012-07-03 14:13:55
To jest możliwe? Przeciez to można udowodnic ,ze sie cos kupowało , czy nie .A może cos zapomnialeś ? No nie wiem , dziwne jakies .
anonim 2012-07-03 19:55:07
Zatrudnij sie tam a zobaczysz że niemożliwe staje sie możliwe ... mnie też nie rozliczyli do końca bo ponoć były jakieś braki z kosmosu :( bałagan tam mają i tyle NIE POLECAM SIE TAM ZATRUDNIAĆ
Monter 2012-07-12 09:36:05
o kurcze ja miałem co rusz ten sam problem....hehe widze że jest nas więcej
krzysiek 2012-08-24 14:05:47
jasne że na stałe jest kierownictwo przecież cała reszta na nich pracuje tylko co mądrzejsi sie już zwolnili a co ambitniejsi też pewnie odejdą bo owszem za 1300 da sie wyżyć studentowi ale nie komuś kto ma rodzine poza tym DIOCOM w pracownikach idzie na ilość a nie na jakość...
Szymon 2012-09-05 19:17:09
Ci Panowie powinni pomyśleć nie tyllko o sobie i swoich przyjemnościach ale o tym że inni też mają rodziny i też chcą godziwie żyć ... Jaka poważna firma zatrudnia teraz ludzi za 1500 zł??? Zresztą kiedyś byli kimś a teraz są zerem bo najlepiej zatrudnić 30 / 40 osób a płacić najniższą krajową prosta sprawa...odradzam
anonim 2012-11-09 21:51:17
Jak tak czytam te opinie, to mam wrażenie, że ta firma niedługo ogłosi upadłość. Rotacja pracowników większa niż ilość podróżnych na peronie na dworcu kolejowym, każdy zwalniany pracownik to \\\" [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] \\\", a zarobki to jałmużna na przetrwanie.
anonim 2013-05-22 09:42:09
awans? socjal? o czym Ty człowieku mówisz??? w diocomie co najwyżej dostaniesz 1300 i "spadaj" tam jest więcej zarządzających i sprawdzających Cie na kaŻdym kroku niż pracujących... pracowałem tam to wiem ...lepiej od razu odpuścić NIE POLECAM
anonim 2013-05-23 14:47:48
To zależy jako kto sie tam chcesz zatrudnić ja i moi koledzy byli pracownicy tej firmy nie zarobiliśmy tam dużo z każdego ruchu musisz sie tłumaczyć wieczne pretensje ze malo robisz no i zwalniając sie zawsze będziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIESTETY
bravo 2013-05-25 17:24:38
Ja też pytam gdzie jest reszta opinii o firmie?? Było ich mnóstwo czyżby pracownicy nie mogli sie już nawet tu wypowiadać?? Ta strona też jest monitorowana przez tą firme??? Przecież ludzie mają prawo wiedzieć gdzie sie zatrudniają...
milka 2013-06-07 10:10:13
Ja również wypowiem się na temat pracy w tej firmie. Odeszłam (ale oczywiście oni twierdzą, że to oni mnie zwolnili :D ) ładnych kilka miesięcy temu. Kontrola: tak jest, kamery są. Postawa zarządu jest jak ta społeczna jak u Orwella w "1984". Na początku nie ma co liczyć na kokosy, można pracować rok i nadal mieć 1300 zł :) Lub można pracować 7 lat i mieć 1600 zł. :)
Jak ludzi nie było to fakt trzeba było sprzątać, na siłę. To jest norma bo zawsze patrzą na ręce, abyś broń Boże nie marnował każdej ich złotówki wydanej na Twoją pensyjkę. Są kamery więc widzą co robisz. Za moich czasów atmosfera była ok. Ale do czasu. I trzeba było szukać czegoś innego. Sądząc po wpisach tutaj i często nowych ogłoszeniach o pracę chyba nie ma już tam tak kolorowo. Co do znikających komentarzy to ".. a podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi" - jak powiedział poeta. Muszą mieć chyba sporo na sumieniu. Coś o tym wiem.
anonim 2013-06-07 20:30:41
Sprzątać??? A co jako sprzątacze macie etat? Za robote sie wziąść baby jedne!!! Na robote na dach jechać a nie ze (usunięte przez administratora) ganiać? Takie etaty macie????????? To co to za firma anteniarska?
klient 2013-06-10 19:40:41
Jej chodzi o to, że tam masz ganiać jak trybik pełnych 8h. Wiadomo, że o swoje stanowisko pracy należy dbać. Mieć porządek - to chyba normalne!!! T(usunięte przez administratora)
pawel 2013-06-29 09:31:48
kolin - 2013-06-28 23:24:59

Ja przyznam myślałem o pracy u nich. Chciałem spytać byłych i obecnych pracowników, czy przewidują jakieś stawki extra za nadgodziny? Czy generalnie nie praktykuje się nagodzin?
Coś extra nie. Nadgodziny to banalne standardowe obliczenie. Wystarczy znać swoją podstawę, podzielić ją przez godziny w danym miesiącu, wynik pomnożyć 50% i wychodzi stawka brutto za godzinę. Np.: (1.200 zł : 168 godzin) x 50% = 10,71 brutto.
Za sobotę nie przysługuje dzień do wybrania. Tylko dostajesz 60 brutto.
Anon 2013-06-29 17:56:28
To podstawą w tej firmie jest 1200 zł????? no chyba za to latanie ze (usunięte przez administratora) hehe śmieszna ta firemka
pawel 2013-06-30 16:09:32
W sobotę pracuje sklep na Partyzantów - 5 godz. Polsat na Barlickiego, Partyzantów, Kęty - również 5 godz. Market ale to inna kwestia, tam się pracuje tak długo jak SS jest czynny. Cinek też pracuje w soboty i instalatorzy jak trzeba.
Praca instalatora to inna bajka :) pracujesz jak jest robota a nie 8 godz. To jak się dogasz a ile zarobisz to jakby to powiedzieć dwie różne rzeczy :)
Teraz podstawy są troszke wyższe niż te 1200 zł. Zależy jak się dogadasz. Jak jesteś młody głupi ledwo po szkole to najchętniej dostaniesz umowę zlecenie, popracujesz troszkę, nabierzesz odwagi i spadasz do innej pracy :) Mówię na swoim przykładzie. Człowiek uczy się całe życie. Ja się zahartowałem nieźle dzięki nim. Już jestem bardzo ostrożny. Powiem z własnego i kolegów doświadczenia: dziś nas już nie dziwi, że jest tam częsta rotacja. Ja tam nie mam zamiaru nikogo oczerniać. Każdy kto miał styczność ma swoją opinie :)
rr 2013-07-02 12:21:09
poczytaj komentarz " rm - 2012-07-28 " to jest aktualne. no poza ostatnim stwierdzeniem. bo powinno byc ze wszedzie dobrze tylko nie w dc
Pracownik 2013-07-25 19:04:41
Polecam udać sie na Barlickiego 1:))
1
jano 2013-07-30 14:03:53
teraz nikt ci nic nie powie bo sie boją. diokom stracil dużo bo stracil dystrybucje polsatu. ciekawy artykul jest o zmianie struktury sprzedazy na stronie Sat Kuriera.
jano 2013-07-31 08:14:46
Dzięki Bogu już nie mam nic wspólnego :)))))))))))))))))
Jest tutaj tyle komentarzy, one na prawdę są wystarczająco wymowne.
Ja 2013-08-04 21:17:54
Nie polecam tej firmy mimo to że jestem jej pracownikiem (już niedługo) płace marne, niestety nikt nie lubi być szpiegowany i traktowany jak potencjalny złodziej a tu tak jest:( nic sie nie zmieniło i nie zmieni garstka ludzi bardzo fajna, ale jest część taka której lepiej unikać... tak naprawde wątpie żeby teraz zatrudniali bo gruba kasa z dystrybucji polsatu sie urwała - także pewnie będą zwalniać (zresztą pare osób by sie przydało) jak Ci zależy idź na rozmowe ale nie wróże zadowolenia pzdr
pawel 2013-08-07 08:34:25
Przecież wyraźnie w innym poście jest napisane, że są kamery!!!!! Czytaj ze zrozumieniem wszystko co jest napisane!!!!!!! O pensji też jest komentarz. Jak już na prawdę chcesz coś "nowego" wiedzieć to tam idź i zarząd spółeczki wypytaj osobiście - na pewno udzielą rzetelnej odpowiedzi ;/
Odnosze wrażenie, że oni właśnie takich ludzi potrzebują ;/ Nie wiem co musi się stać aby coś dotarło do rozumu!
Gumi 2013-08-08 08:45:23
Pewnie nie jest, ale dla nich co tam.. podsuną Ci do podpisania papiery i musisz sie na wszystko zgodzic na wszystko co chcą albo dowidzenia. Naiwnych tam mają na pęczki
rob 2013-08-09 21:58:23
Karor - 2013-08-07 12:20:38

a czy takie monitorowanie pracowników jest zgodne z prawem? nikt się nie skarżył na to? to na pewno nie są dogodne warunki pracy..
jest zgodne pod warunkiem, że nie narusza ich dóbr osobistych.

a to że warunki nie są dogodne to już kwestia tylko tych którzy się na to godzą.
Współczujący 2013-09-17 19:31:32
To oni z tej firmy na "zbity pysk" wyrzucają za to że wyrażasz swoją opinie jakakolwiek ona jest??? Jak tak czytam co napisałeś (aś) to żal mi cie że tam pracujesz. Ile osób musieli wyrzucić na ten "zbity pysk" bo komentarzy widze tu bardzo wiele i większości nie są one pozytywne, a może poprostu ludzie mieli dość i sami odeszli a zostali tylko desperaci których nie stać na lepszą pracę?? Sam(a) sobie odpowiedz...
hit 2013-09-19 19:44:40
ale oni wiecznie kogos szukaja, ludzie którzy maja wiedze w temacie jaki oni potrzebują albo pracuja w porządnych firmach albo szybko od nich odchodza
Marcin 2014-09-01 15:30:13
Witam.Dzisiaj znalazlem oferte pracy tej firmy na stanowisko montera instalacji niskopradowych.Prosze o wypowiedz kogos kto pracuje lub pracowal w tej firmie na temat zarobkow,godzin pracy,ogolnych warunkow itp.Czy warto aplikowac na to stanowisko.Z gory dziekuje za wypowiedzi.
Pracownik 2014-09-02 10:18:52
Najniższa krajowa, nadgodziny, ciągły monitoring i pretensje jak coś jest nie tak. Wszystko byle nie diocom!!! A na koniec i tak zabiorą Ci wypłate i inne należne świadczenia oraz skwitują Cię mianem złodzieja. Można by dużo mówić.
Mówie szczerze ale wybór należy do Ciebie. Podro...
(: 2014-09-09 14:37:31
Słusznie, słusznie! Ktoś kto czyta te bzdury niech tam lepiej nie przychodzi. Z tego co wiem to jednak nie wszyscy są zwalniani z byle powodu chyba że kradzież do takich należy.
1
Anonim 2014-09-10 15:30:11
W myśl zarządzających każdy jest złodziejem z wyjątkiem oczywiście zarządzających, każdy kto tam pracował potwierdzi
(: 2014-09-10 16:55:58
A Ci co pracuję tego nie nie potwierdzają - dziwne?!. Pewnie ich torturują , grożą im i prześladują. Proponuję stuknąć się w głowę. Żenada.
Anonim 2014-09-11 09:14:19
Nie potwierdzi "szefowa", a reszta sie po prostu boi, gdyż jak wiadomo w tych czasach trudno jest o prace więc ludzie biorą co jest, niby dlaczego jest taka rotacja w tej firmie co chwile kogoś szukają
Pracownicy 2014-09-12 13:14:01
Cóż robaczki... zostało wam tylko gryzienie gleby i marny portal do komentowania.
To takie małostkowe, typowo polskie. Niemniej jednak życzymy każdemu zwolnionemu sukcesów i wysokich zarobków u kolejnych pracodawców. Powodzenia spadkowicze
Pracownik 2014-09-12 19:24:11
No i prosze kolejna głowa poleciała... Powodzenia na pewno sie przyda...hehe
romek 2015-01-21 15:10:00
no to pewnie już zależy od samej dyrekcji i od tego jak oni podchodzą do takich pracowników, trzeba się dowiedzieć konkretnie o to czy na przykład jak traktują osoby na stażu, czy w ogóel umożliwiają staż w firmie, bo jeśli tak, to na pewno są nastawieni również na zatrudnianie łodych osób, bez większego dośwadczenia.
bunia 2015-03-24 18:46:05
staż to byłoby doskonałe rozwiązanie dla ludzi takich jak ja, którzy chcą dopiero zacząć pracę w zawodzie i zdają sobie sprawę że muszą solidnie nabrać doświadczenia.natomiast kwestia najwazniejsza brzmi ile płatny taki staż by był bo nie wiem czy opłacałoby mi się o niego starać i wstawać wcześnie rano
Anonim 2015-03-25 17:27:18
Pracownicy zatrudnieni na stałe - najniższa krajowa, darmowe soboty teraz już nawet premie zabierają... reszte sobie dopiszcie STAŻYŚCI powodzenia
1
retnoM 2015-08-29 09:39:59
Witam wie ktoś może jak wygląda praca w DioCom na dzień dzisiejszy? Dokładnie chodzi mi o stanowisko Montera Instalacji rtv-sat. Z góry dziękuję.
jasiek 2016-05-14 13:37:14
@lego firmy wybierają najlepszych a nie najtańszych. Ludzie mają dawać zysk a nie tylko siedzieć bo mało zarabiają. To nie jest przetarg na autostradę gdzie wybierają najtańszych a później mają kłopoty. A podczas rozmowy trzeba się cenić. Jak siebie cenisz to i ciebie lepiej docenią
Zostaw swoją opinię o diocom sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie diocom sp. z o.o.