brak logo

FORD WIKAR Autoryzowany Dealer marki FORD

Kraków

Opinie o FORD WIKAR Autoryzowany Dealer marki FORD

Paweł 2014-12-01 00:06:12
Lepiej sobie darować i poszukać innym miejscu pracy.
10
Paweł 2015-01-18 19:45:14
Praca jak praca. Podstawa plus premia od przerobu - warunki jasno określone przy zatrudnieniu. Jak komuś zależy i wypracuje godziny to jest wiarę przyzwoicie. Jak ktoś planuje leserować albo jest budowlancem, który myśli, że będzie mechanikiem - niestety nie zarobi. Są tam mechanicy pracujący 7 lat i sobie chwalą. Właściciel szanuje ludzi, a kierownictwo ocenia obiektywnie. Niestety ilość klientów zależy od jakości usług, a z tym w WIKAR trochę gorzej. Kierują na bardzo dużo szkoleń w centrali. Ogólnie polecam tą firmę dla osób ambitnych chcących się czegoś nauczyć.
1
Janek 2015-01-19 15:25:54
Pracuję aktualnie w WIKAR i jedynym problemem są sami pracownicy - czyli MY. Nieżyczliwi dla siebia, a wręcz przeciwnie dokuczamy sobie i tylko czekamy na potknięcie kolegi aby mieć temat do komentowania. Niejednokrotnie pomagając w tych "potknięciach" narażając firmę i klientów na koszty. Trwonimy czas na głupie żarty, a potem narzekamy na niskie płace. Praca w nerwach? Sytuację nerwową sami tworzymy!
Kazimierz 2015-01-22 22:37:46
Trwonimy czas na glupie zarty. To dopiero zart.
Zapachnialo "kierownictwem", ktore za wszelka cene probuje ratowac swoj marny obraz w oczach pracownikow.
9
Janek 2015-01-24 23:00:33
I tu się przyjacielu mylisz! Portal ten służy do wyrażania opinii o pracodawcach, a nie prywatnych rozgrywek. Odnoszę wrażenie, że w tej swojej zawzietosci w dokuczaniu innym zapomniałeś kto Cię zatrudnia.
1
Hanna 2015-02-02 10:56:26
Pracują tam ludzie którzy nie mają już innego wyjścia desperaci bez ambicji.Dla przykładu mechanik który został młodym tatą dostaje 1500 netto . To totalny brak ambicji co taka osoba może naprawić.
13
Tomek 2015-02-02 11:33:24
Zimą na obiekcie jest tak zimno że zostają tylko gorące źródła ale kasę na to trzeba umieć tam wykombinować ale się da.
5
Mateusz 2015-02-02 15:15:47
Dla czego tutaj nie ma opcji by kliknąć ,,Lubię to! "
2
exWikariusz 2015-03-04 01:58:38
Nie polecam tego miejsca pracy a wręcz odradzam osobom zainteresowanym, które nie są w temacie. Przynajmniej do czasu jak właściciel tego przybytku nie zrobi porządku z kierownictwem. Była taka bajka pt. ''O dwóch takich co...''
Historia pokazuje, że bracia raczej się nie sprawdzają.
Źle nie życzę ale pewnie za jakiś czas ktoś otworzy w tym miejscu Biedronkę.
18
Szwajcar 2015-03-04 13:22:47
A w Warszawie cieplej na obiekcie ?
6
Janusz 2015-03-27 14:28:27
Nie polecam tego miejsca pracy, brak organizacji pracy serwisu kierownik nie zorientowany w temacie jak jest jego zmiana jest najwięcej problemów, szkoda czasu i nerwów.
15
Jasiu 2015-03-28 13:41:37
To na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam tyle czasu pracujecie? Jak coś nie pasuje to droga wolna. Mamy demokrację!!!
2
Kazek 2015-03-28 19:50:21
Masz problemy i jesteś zdenerwowany, bo nie możesz robić co chcesz. Nie ma jak robić fuch w pracy, nie bardzo jest jak kraść, jest problem z prywatnymi wypadami samochodami klientów, zamiast dopieszczać swojego szrota w godzinach pracy musisz robić samochody przyjęte do serwisu. No to masz problemy... Szukaj pracy gdzie indziej, bo z takim podejściem będziesz się w Wikarze bardzo męczył.
8
Z. 2015-03-29 12:53:06
Pracowałem w Wikar Kraków krotko ale wystarczy. Kasa ok dla studenta ale na normalne życie nie starczała no chyba że jest druga robota. Zawsze nie brakowalo tam mend i cwaniaków niechętnych pracy i innym a klienci przeszkadzali. Widać po tym forum że to sie nie zmienia a kto chciał to zmienić prędzej czy później odpuszczał albo się zawijał gdzie indziej. Gdy nie zmienią tam się ludzie ich postawa nawet Biedronka tam nie przetrwa a najgorsi ci są co sami srają na firmę a niewiele potrafią najlepiej gdyby calkiem robili co im się podoba.
17
Kolega Norwida 2015-03-31 13:19:34
''Nie ten ptak zły, co własne gniazdo kala, lecz ten co o tym gada a i się przechwala''
3
Wąski 2015-04-01 13:42:31
Wikar Ford - o ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!!
2
Szczurek 2015-04-02 19:05:13
Jasiu co tak się denerwujesz ? Napij się melisy.
9
Jaś 2015-04-02 19:55:51
wiecie co? najbardziej tragiczne jest to, że wszyscy po nim jadą. I klienci i pracownicy i szef a on tu dalej siedzi, trzyma sie rekami i nogami. Bez honoru i ambicji.
10
Święty Mikołaj 2015-04-04 13:27:48
Z uwagi na to,że jest duże zainteresowanie tą stroną przez pracowników teraźniejszych i byłych pragnę wszystkim złożyć Świąteczne Życzenia Wesołego Alleluja!!!
1
Doradca 2015-04-04 21:54:16
Święty Mikołaju miejmy nadzieję, że przede wszystkim przeczyta to potencjalny przyszły pracownik i sam zdecyduje czy chce tam pracować...
7
Renifer Swiętego Mikołaja 2015-04-04 23:42:56
Tak tak!
A zabawa trwa.
Wszyscy z niecierpliwością czekamy na następne wpisy. Im więcej wpisów, tym zabawa lepsza, a czas teraz jest.
Choć poziom uczestników niestety niski... Może to z powodu młodego wieku...
Marek 2015-04-05 09:48:02
Starość nie radość, młodość nie wieczność. Tutaj liczy się obiektywne podejście do sprawy i opisanie co się dzieje u tego pracodawcy. Zatrudniajcie jeszcze więcej stażystów a pozbywajcie się doświadczonych pracowników wymyślając coraz to ciekawsze powody zwolnienia. Nie panujecie nad firmą a myślicie, że zapanujecie nad opiniami w necie.
Piszesz poziom uczestników niestety niski - masz rację, poziom proporcjonalny do oferowanych usług firmy, przecież to te same osoby. Dziwić się, że klientów ubywa.
24
SBD 2015-11-04 21:55:27
Ćwierkają wróble na mieście, że o jednego pracownika mniej.
7
IDS 2015-11-07 18:14:26
W samym tym roku zwolnił o się pięciu pracowników, to świadczy o tym jak ciężka jest tam atmosfera zwłaszcza za kierownika nie mylić z dyrektorem.
7
Likom 2016-01-27 19:13:28
Jako były pracownik tej firmy powiem Wam jaka jest prawda

Zacznijmy od plusów
+ rodzinna atmosfera (naprawdę)
+ wszystko da się załatwić bez korporacyjnych idiotyzmów
+ pieniądze (marne) zawsze na czas
+ bardzo fajna ekipa z nowego sącza

Teraz minusy
- kierownik działu sprzedaży G.B. zapatrzony w siebie, niepomocny, samolubny
- bracia G = dyrektorem i kierownikiem jest dwóch braci, jeden lepszy od drugiego, nie ma opcji żeby ci pomogli, kablują prezesowi, nic ale to nic się z nimi nie da załatwić.
- jedna wielka spychologia i na dziale sprzedaży i serwisu
- bardzo marna kasa dla zwykłego pracownika, bracia G zgarniają większość kasy
- z tego co słyszałem ciężko jest dostać prowizję od sprzedaży na dziale sprzedaży - zabiera ją kierownik GB

Ogólnie nie polecam. Chyba że lubicie pracować za 1700 lub lubicie się podlizywać baranom.
10
P.P. 2016-02-03 10:24:05
Nie zgodzę się. Jeden z braci G jak to pisałeś posiada dużą wiedzę techniczną i chętnie się nią dzieli wielokrotnie spędzając z mechanikami czas na hali napraw i pomagając. Drugi to bardziej organizator i nie mi oceniać jego kompetencje lecz pracodawcy. Co do działu handlowego i pana G.B. jestem mocno zaskoczony poziomem Twojej wiedzy w tym zakresie, ale z tego co wiem to każdy ma prowizję. Jak nic nie sprzeda to i nie zarobi. Co do zarobków w firmie to o tym decyduje właściciel a nie kierownicy, natomiast pensja w WIKAR jest mocno uzależniona od wyników (sprzedaż, przeroby, marża)
2
J.G 2016-02-03 20:02:43
To co napisał Likom to cała prawda tak to prawda że zarobki są uzależnione od wyników tylko jest jeden problem tam niema roboty, niema klienta.
13
information booklet 2016-02-29 01:39:49
Likom to źle słyszał. GB jest spoko. Nikomu w d. sam nie wchodzi i jest normalny. Ma sprzedawać i to robi. Jest dobry. W kontakcie z nim nie ma problemu. Nikomu nic nie zabrał. Z braćmi G. zawsze wszystko można załatwić. Jeden różny od drugiego ale każdy pomoże. Mniejszy nie raz d. uratował bo wie duzo. Kierownik P też jest spoko. Nigdy nie słyszalem że coś nie da się załatwić. Kablują prezesowi? To albo prezes głuchy jest albo nie kablują. Wszyscy pomagają jak cos nie wyjdzie. Kasa średnio jest niegorsza jak w większości serwisów. O marży i przerobach każdy wie zero tajemnicy a każdy umie liczyć.
1
Kacper 2016-03-03 13:42:43
Ale bredzisz chyba za dużo opiłeś się kwasu chlebowego.
11
Kacper 2016-03-26 18:46:25
Albo bredzisz albo nie wiesz ile wynosi srednia krajowa.
9
Teściu 2016-05-11 15:34:26
Krzychu G. 3 zapiekanki na wynos nie będę stał w kolejce przecież ma się te znajomości
6
Ex 2016-10-20 20:18:27
Z perspektywy czasu, oceniam to miejsce pracy na ocenę mierny.
Nie czuje się rozżalony, ale rzeczywiście jest to miejsce rodzinne i chyba w tym jest cały problem- zbyt wiele koneksji (kierownik części- kierownik serwisu, sprzątaczka-kierownik serwisu).
Kierownik serwisu jest osobą z mizernym doświadczeniem motoryzacyjnym, jego braki musi nadrobić załoga. Ludzie nie lubią gdy zarządza nimi ktoś o mniejszych kompetencjach, to rodzi problemy.

W firmie jest dużo "spychologii" , zarobki są słabe, więc długo nie ma tam co siedzieć.

Jest też druga strona medalu, w kilku przypadkach pracowników potraktowano skandalicznie przy zwolnieniu z pracy, można powiedzieć, że zachowują się bezwzględnie. Na szczęście niektórzy zdecydowali się na walkę w sądzie i wygrali.

Jeżeli chodzi o to jakich pracowników zatrudniają to sprawa jest prosta, częsta rotacja, a ludzie nowi muszą się nauczyć, Wikar nie zatrudni nikogo doświadczonego bo to kosztuje.

podsumowując wszystko po kilku latach pracy w firmie nurtuje mnie stanowisko właściciela, który pozwala bracią G w nieudolny sposób zarządzać firmą oraz załogą, wykręcając przy tym takie numery których nie da się nie zauważyć.
14
Zostaw swoją opinię o FORD WIKAR Autoryzowany Dealer marki FORD - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORD WIKAR Autoryzowany Dealer marki FORD