brak logo

Cooper Standard Automotive

Bielsko-Biała

Opinie o Cooper Standard Automotive

OooooO 2016-12-14 09:08
Ale wyciągi jakie, narciarskie? A pracuje się dobrze, zależy gdzie trafisz i na jaką ekipę.
1
lucek 2016-12-20 06:00
Witam mam pytanie czy w tym roku były jakieś bony za to że pracownik przepracował cały rok bez chorobowego ?
1
biii 2016-12-20 17:30
Za niechorowanie jest premia co 3 miesiące. Bony ( kata podarunkowa) były na święta i nie mają nic wspólnego z L4. Pozdrawiam
3
lo 2016-12-20 23:32
NIE
1
ja 2016-12-21 17:26
Teraz Cooper to dno. Nie polecam nikomu tam pracować. Wszyscy z doświadczeniem odchodzą a dyrekcja się dziwi... Niech zaczną ludzi traktować jak kiedyś to może ktoś zostanie... NIE POLECAM
1
..... 2016-12-22 13:47
Jesli nie bd w tym roku podwyzek to wiem ze duzo ludzi pojdzie gdzie indziej nawet starzy pracownicy bo 15,60 brutto na bielsko to juz szalu nie ma a 12,60 to juz wogole
1
Pracownik 2016-12-22 16:10
Masz rację dużo się wśród ludzi mówi że jak nie dadzą podwyżki, tylko godzinowej, a nie jakieś śmieszne dodatki to zaczną się rozglądać za czymś innym. Kiedyś Cooper się jeszcze dość dobra atmosfera pracy szczycil i to był fakt, a teraz niestety to coraz gorzej
1
Johan 2016-12-23 16:04
I co z tego?Myślisz,że firma zbankrutuje z tego powodu?A za tobą raczej nikt nie będzie płakał.
.... 2016-12-23 16:35
nie pisze tutaj o sobie to po pierwsze. Tylko o tym ze firma od jakis 4 lat nie stara sie o to zeby przyciagac pracownikow i zatrzymywac tych doswiadczonych
2
riki 2016-12-26 15:47
dokładnie coraz wiecej ludzi odchodzi głownie z powodu traktowania podnoszenia norm itp ludzie nie sa w stanie czasem czegos zrobic a skoro ci wyzej postawieni twierdza ze sie da to niech stana i pokaza . a po drugie takie traktowanie ludzi ze ktos nie chce zostac na nadgodziny albo przyjsc w weekend odrazu przychodzi do nich koordynator albo dyrektor liderzy wszyscy stoja nad toba i nagaduja i tak jest ciagle a to jest chore bo to wyglada jak zastraszanie ludzi bo skoro ktos nie da rady przyjsc czy zostac to nie a nie ze pielgrzymka przyjdzie i stoja pracowałam w wielu zakładach ale czegos takiego nie było w zadnym. nie polecam pracy w tym zakładzie poniewaz na dłuzza mete sie nie da
8
123 2016-12-27 14:00
juz pare tych opini jest na forach innych firm pozdrawiam cooper standard macie niezle zepsuta opinie....
1
Cooperka 2017-01-03 18:51
Halo Częstochowa czy wiecie coś na temat odejścia waszego dyrektora bo ponoć do PIOTRKOWA odchodzi a ich do was
były pracownik 2017-01-04 12:38
Hej
Pracowałem w tym zakładzie więcej niż 10 lat , zwolniłem się i teraz mam porównanie jak jest gdzie indziej .... ten zakład to wyścig szczurów , niepotrzebny stres i tp. przypomina mi się wojsko , tzn. wszystko robione na pokaz jak ktoś ma przyjechać i takie tam .... no i podstawa - nie mów swojemu przełożonemu prawdy prosto w oczy , bo i tak z czasem Cię dojedzie . nie polecam tego zakładu , kiedyś było tam Ok , ale to jakieś 5 lat temu , teraz to nic godnego polecenia , no i podejście do pracownika - niektórzy to chyba myślą że będą żyć wiecznie jak Lenin :-) .
10
Częstochowa 2017-01-07 14:11
no obiło mi się o uszy. Podobno ten dyrektor z Piotrkowa ma naprawić zakład w Częstochowie. A od nas też ludzie uciekają. Co z tego, że przyjmują ukrainców jak nawet oni nie chcą pracować :) Ciekawe co będzie z podwyżkami w tym roku , bo ludzie już mają dość pracy za 2000zł miesięcznie w tym wielkim smrodzie.
1
DoBrY DuSzEk :)() 2017-01-14 01:17
!!!!POLECAM!!! szczególnie na takoni, bardzo miła atmosfera, dobre zarobki praca od poniedziałku do piątku po 8 godzin weekendy wolne, dwie przerwy po 20 minut. Kawa, herbata, woda gratis . Wszelka pomoc przełożonych, pytają jak się czujesz, czy wszystko w porządku, miło i życzliwie traktują człowieka. Można składać skargi, uwagi wysłuchają, pomogą. Pracuje się powoli ale za to dokładnie , nikt nie goni, nie wywiera presji. Pracownicy uśmiechnięci, doradzą, pomogą jak ktoś nowy, nie ma się co dziwić premie mobilizują są na poziomie liczy się dokładność, a nie jak w innych zakładach ilość i normy niemożliwe do wykonania, straszenie, nacisk, presja, duża ilość nadgodzin, w tym zakładzie tego nie ma!! Tak wygląda cywilizowany świat klasy pracującej.
10
Jarko 2017-01-17 18:04
Jedna z agencji pracy w Bielsku-Białej: 12.50 zł brutto / godz. pracy stanowisko operatorskie. 2017 żenada.
2
GFDSDFG 2017-01-17 19:25
co TY MOWISZ O COOPER NA TAKONI ZE TAK JEST? NO TO CHYBA ZAKŁADY CI SIE POMYLIŁY ROBIE JUZ PONAD 10 LAT I ANI JEDNA DZIESIATA NIE JEST PRAWDA W TYM CO PISZESZ... JAK TU JEST SPOKOJNA ROBOTA TO JA JESTEM SWIETY ZAPIER... JAK NIE WIEM ANI CHWILI ODPOCZYNKU W DODATKU PRAWIE KAZDY WEEKEND TRZEBA ISC DO ROBOTY W DODATKU LIDERZY NIE SA WCALE TACY JAK PISZESZ CHYBA NAPRAWDE PISZESZ O ZAKŁADZIE TAKONI JAKO FIRMA TAKONI A NIE O COOPERZE
4
CDN 2017-01-17 20:47
O Takoni????????Chłopie zejdź na ziemię,bo nie wiesz co mówisz.
.... 2017-01-17 23:51
On to napisał w Ironii ;) z daleka to widac
1
Pracownica 2017-01-19 20:18
Jestem nowa na takoni, przyznać muszę że jeżeli chodzi o pracowników to są w porządku i pomogą, przeszkolą ale też dlatego że takie mają polecenie, ale mimo to zachowują się po ludzku. Przełożeni, praca, godziny pracy, zarobki to pozostawię bez komentarza. Plus to jest możliwość zdobycia doświadczenia szczególnie dla młodych osób po szkole.
1
mama 2017-01-21 17:05
nawet nie próbuj jest dno i szkodliwe zarobki
1
JAJAJAJAJ 2017-02-05 15:36
12,6 zł brutto na godzine I po 3 mies dostajesz premie 20 % czyli dramat z zarobkami. Po roku pracy masz 13 zł brutto na godzine. NIE POLECAM
pepi 2017-02-06 16:39
Jak myślicie czy na takoni łatwo o awans ostatnio zauważyłam że Pani A tak szybko przeskakuje ze stanowiska na stanowisko ja pracuje dłużej a dalej produkcja mi zostaje.
Człowiek z Coopera 2017-02-07 08:23
Może ma znajomości, może dobrze daje, a może po prostu jest dobra w tym co robi i sobie zasługuje. Staż nie ma w tym nigdy do rzeczy.
789 2017-02-08 09:35
hej. pracowałąm na takoni ale dramat ciagle normy podnosza ja jako nowa wiadomo ciezko miałam zrobic to ciagle ze mało i mało a dla mnie to troche głupie ze nie ma zmian na stanowiskach ja osobiscie po 8 godzinach pakowania byłam totalnie wykonczona.... jesli chodzi o ludzi sa oki a co do przełożonych no powiem szczeze ze jak widziałam jak pani sobie siedzi przy biurku i pilnikuje paznokcie albo jak mowisz do nich a oni udaja ze nie słysza to no dla mnie to ponizenie pracownika... osobiscie nie polecam pracy no chyba ze ktos chce zdobyc jakies doswiatczenie po szkole ..
532 2017-02-09 14:04
Ukraińcy w zakładzie to nie świadczy dobrze o firmie, w dobrym zakładzie nie potrzeba taniej siły roboczej.
3
Pracownik 2017-02-09 15:33
Dobrze nie świadczy, ale nie dając konkretnej kasy na początek Polacy nie chcą pracować za takie pieniądze . A bezrobocie jest w bielsku na bardzo niskim poziomie i nie ma rąk do pracy. Po innych zakładach też jest Ukraińców coraz więcej. Widać to na bielsku ile ich chodzi. Na każdym kroku można ich spotkać.
2
Biały murzyn 2017-02-10 17:12
Jak wieść niesie na Takoni jak nie podniosą stawek do kwietnia to z 1/3 brygady planuje się zwolnić. Teraz już bardzo kiepsko wyrobić się z zamówieniami a co dopiero jak do tego dojdzie.
.... 2017-02-10 21:03
Potwierdzam z kim rozmawiam co planuje to mowi czekam do podwyzek jak nie podniosa o 2 zl ide gdzie indziej
3
miki 2017-02-28 06:58
zakład ok tylko romanse same się roawijaja,fajna robota duzo kobiet
Zuzanna 2017-03-01 15:18
@miki możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w zakładzie? Co najbardziej podoba Ci się w pracy w Cooper Standard Automotive?
DGS 2017-03-01 15:50
Już to widzę jak się zwalniają... jak co roku pełno przy podwyżkach pełno osób mówi ze się zwolni a jak przyjdzie co do czego to każdy się wypiera...
oooo 2017-03-01 18:54
juz sie zwolnilo z 20 osób nawet nie czekaja do podwyżek
Bednarski 2017-03-03 14:46
Na kłopoty .... Takoni!!!Główka pracuje!!!
Rolnik 2017-03-03 19:35
Ogłoszenie :
Zamienię konia na operatora z Takoni
Atrakcyjne wynagrodzenie,bogaty pakiet socjalny itp.Praca na świeżym powietrzu.Wymagana znajomość maszyn rolniczych ( pług,brony,itp.)
7
Szefu 2017-03-04 06:40
Panowie potrzebuje wynająć kilku ludzi do posprzątania po imprezie,dajcie namiary na to Takoni.
1
Zuzanna 2017-03-08 10:02
@DGS chętnie bliżej poznamy Twoją opinię na temat pracy w firmie. Wspomniałeś coś o planowanych podwyżkach. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?
chłopek 2017-03-09 16:36
nie ma na co liczyć :( dają ile 50 gr? jak wogule dają :( pracuję w Cooper 8 lat jestem dobrym pracownikiem ( tak twierdzą) a w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie mają ileż można się zarzynać ? o urlop się prosisz no chyba że się ustawisz i znajdziesz kogoś na stanowisku do romansidła wtedy i umowa przez Coopera się znajdzie .Oczywiście nie wszyscy awansują w ten sposób są ludzie którzy uczciwie zapracowali, ale 60 % awansów to kolesiostwo romanse i "uprzejmie donoszę " kolegów .Nic dodać nic ująć ... no cóż ale kredyt jest a spłacać trzeba
1
Zuzanna 2017-03-10 12:01
@chłopek rzeczywiście to już długi staż pracy w firmie. A czy firma zapewnia pracownikom benefity pozapłacowe? Czy w czasie pracy w firmie miałeś możliwości rozwoju?
Tom 2017-03-11 07:25
To co się dzieje na tym zakładzie to cyrk. Na nockach to szkoda co mowić, zamiast zajmować sie praca to co niektórzy zajmuja sie sobą i to jeszcze w nadgodzinach. Taka praca biurowa to tez by mi odpowiadała.......a nam zostaje tylko zap......i cicho siedzieć.
Coopera 2017-03-11 11:36
I racja co w tym złego, jak norma zrobiona to i rozrywka się należy. Niektórych zazdrość bierze. Słabe zarobki, to trzeba chociaż sie rozerwać.
Juri 2017-03-12 05:51
Chyba myślimy o tych samych osobach.... powinni jeszcze załatwić łózko do budy i ustawić grafik bo przecież to podstawa by wszystko sprawnie funkcjonowało...
david 2017-03-12 05:59
Hej..to może zdradzisz z kim mógłbym sie rozerwać bo moja czyszcząca to wiekowa jest. Też chętnie bym się zabawił i rozerwał w końcu ta praca jest tak stresująca ze rozrywka by się przydała
1
Zuzanna 2017-03-13 11:36
Bardzo proszę Was o zachowanie merytoryki dyskusji. Dbajmy o to, by to forum pomagało osobom szukającym opinii na temat pracy w firmie.
Kr zyś 2017-03-13 18:54
Na początek 12,60 brutto plus premia. Człowiek wychodzi 1900 na rękę. Atmosfera raz lepsza raz gorsza stres. Kadrę zarządzającą interesuje tylko efektywność i performance, nie liczą sie z tym ze na hali jest ciepło w zimie około 30 stopni. Poza tym to nawet nie jest źle ludzie którzy tam pracują dłużej nieźle zarobią. Liczą sie plecy i ciągle nadgodziny. Jak nie robisz nadgodzin to krzywo patrzą.
Zuzanna 2017-03-14 10:59
@Kr zyś dziękuję za Twoją opinię. A co możesz powiedzieć na temat benefitów oferowanych przez firmę? Po jakim czasie można liczyć na podwyżkę?
Krzyś 2017-03-15 19:33
Ludzie pracują do 5 lat przez agencje gdzie benefitow nie ma. Dopiero pod cooperem sa wczasy pod grusza i bilety do kina. Pod agencja dostaje sie tylko za niechorowanie co 3 mies i na Boże narodzenie. Wynagrodzenie po roku masz 13 po 2 Masz 14 a po 3 latach 15,60. Ogólnie nie polecam firmy. Jedna rodzina i kolesiostwo. Praca dla ludzi o mocnych nerwach.
LILI 2017-03-19 15:53
Masz zupełną racje co do tego załatwiania przez znajomości i romansowania.Ja pracuje przez agencje już parę latek nie mam ochoty na skok w bok a znam przypadek na Takonii gdzie pewna koleżanka ma już umowę z coopera i nowe stanowisko .Mówi że ma farta a widziano ją z pewnym Panem z Piekarskiej ,który dużo może załatwić lecz nic nie ma w tym zakładzie za piękne oczy.
Leoś 2017-03-24 03:44
Wiesz może czy będą w końcu jakieś podwyżki. Tak było głośno o nich a nagle sprawa ucichła???
Preser 2017-03-24 10:44
Wczoraj podobno były jakieś rozmowy w tym temacie. Zobaczymy do końca miesiąca czy coś dadzą. Mam nadzieje że w końcu się udało coś wynegocjować bo jak nie to ludzie zaczną im uciekać do innych zakładów.
Zostaw swoją opinię o Cooper Standard Automotive - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive