Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Cooper Standard Automotive

Pracowałeś w firmie Cooper Standard Automotive i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracoholik - 2015-05-03 19:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie zgłoszone jest do prokuratora te wasze wpisy policja też sie za was bieże co wy robicie przeciesz zato jest paragraf i dyscyplinarka w piotrkowie już maja 3 osoby
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-05-06 08:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i bardzo dobrze :-) nikt nie bedzie po nas jezdzil i falszywych oskazen pod naszym adresem pisal. Żenada po prostu nic wiecej. Pzdr :-)
zdjecie uzytkownika
kkk - 2015-05-06 10:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U mojej siostry w pracy rozprawiono się z takimi osobami.Jezeli myslicie ze jestescie anonimowi to sie mylicie.Na policji takie rzeczy załatwia się od ręki .Dostali wyroki w zawiasach i zwolnienia z pracy.Poczytajcie sobie o konsekwencjach w necie.Ja na miejcsu osob,ktore są obsmarowane nie wahałbym sie nawet na moment zeby zgłosić to na policję.Zróbcie to.


"KTO JEST BEZ GRZECHU,NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIENIEM" ..tak na marginesie..
zdjecie uzytkownika
jeffbridges - 2015-05-11 14:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moglby mi ktos powiedziec jak wyglada rekry=utacja na stanowisko audytor jakosci i na jakie zarobki mozna liczyc na poczatku. Aplikowalem na to stanowisko do Cooper w Myslenicach. dzieki z gory za wszelkie informacje na ten temat. Poxdrawiam.
zdjecie uzytkownika
sikorka - 2015-05-12 06:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeffbridges - 2015-05-11 14:39:02]:
A jak ma wyglądać rekrutacja? Normalnie, jak sie spodobasz to zostaniesz zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, gdzie będzie na pewno przedstawiciel działu jakości oraz ktoś z kadr. A co do zarobków to kwestia indywidualna, co wynegocjujesz na rozmowie i jakie masz kwalifikacje - na stanowiskach okołoprodukcyjnych nie ma sztywnej stawki godzinowej jak na produkcji - nie wiem dokładnie ile, ale myślę że 2 z przodu na wypłacie będzie na pewno.
zdjecie uzytkownika
tomaszo - 2015-06-10 19:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem to własnie na plus, że stawka jest indywidualna i zalezna od tego ile chcesz zarabiać oraz od doświaczenia i wykształcenia. Tak właśnie powinna wyglądac wszedzie rekrutacja zwłaszcza w branży informatycznej i technicznej @sikorka. Na razie czekam na nowe ogłoszenia o prace od nich i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kubus - 2015-06-19 20:46:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-04-29 12:02:29]:
witam wiesz może
czy są jakies przjęcia do pracy
zdjecie uzytkownika
CSF CZęstochowa - 2015-06-24 21:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od lipca w Częstochowie mają być przyjęcia na firmę dla pracowników którzy pracują 4 lata i więcej przez worka. A w tym roku dla produkcji podwyżek nie ma.
zdjecie uzytkownika
rinek - 2015-07-21 03:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sensie są przyjecia, ale dla tych, którzy niejako juz pracują, tylko na jakiejs umowie agencyjnej i dla nich sa przygotowywane umowy już bezpośrednio z Cooper Standard Automotive, tak? Jesli innych przyjęć nie ma to trochę lipa jak dla mnie, bo szukam pracy, a Ci, którym dadzą nowe umowy pewnie dostaną lepsze stawki, bo dojdzie kasa, która szła na pośrednictwo.
zdjecie uzytkownika
majka - 2015-10-09 11:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś ile wynosi wynagrodzenie na stanowisku specjalisty ds. planowania produkcji i logistyki ?
zdjecie uzytkownika
glines - 2015-10-09 14:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem, ale nie wiedziałam też, że szukają tam kogoś na takie stanowisko... jeśli macie jakieś informacje generalnie co dzieje się w branży i czy poszukują specjalisty ds. logistyki w ogóle gdzieś w okolicach dzierżoniowa to proszę o jakąkolwiek informację, ponieważ szukam pracy a w necie nie ma ofert akurat od nich
zdjecie uzytkownika
kuter - 2015-11-25 18:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale cisza nastała
zdjecie uzytkownika
fotel - 2015-11-25 22:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie, coś dziwna cisza tutaj na forum. Czyżby warunki były na tyle dobre, że nie macie na co narzekac hehe. Widziałem niedawno jak do Cooper Standard oddział Dzierżoniów poszukiwali specjalisty do spraw planowania, ale zapisane ogłoszenie juz mi się nie wyświetla. Wiecie może czy kogoś już przyjeli albo jakie widełki mają tutaj na stanowisku?
zdjecie uzytkownika
beta - 2015-11-25 23:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cisza... bo wszyscy , co interesowali się romansami pewnie już dawno siedzą w pierdlu he he . a tak przy okazji wie może ktoś czy w przyszłym roku maja w planach w Bielsku przejmować jakieś osoby od posrednika? bo jak na razie to dostali umowy tylko ci co mają "plecy" ... przykre , bo znam conajmniej kilka osób , którym się należało a nie dostali
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-11-29 09:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie warunki pracy są Cooper w Bielsku? Słyszałem, że bardzo śmierdzi gumą i jest bardzo gorąco.
Jakie normy ilościowe panują w Cooperze?
Ile można zarobić na początku netto?
Czy dalej przeprowadzają testy teoretyczne i sprawności manualnej?
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-11-29 13:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Starym pracownikom, którzy pracują w Cooper na umowach o pracę na czas nieokreślony nie zazdroszczę. Po pierwsze w tym zakładzie normy są wyśrubowane, a do emerytury bardzo daleko. Po drugie bardzo często takie osoby mają na utrzymaniu jedno lub dwoje dzieci oraz żonę, która zajmuje się dziećmi w domu. Po trzecie bardzo często takie osoby mają do spłacenia kredyt na mieszkanie M3, który jest zaciągnięty na 20-30 lat.

Takie osoby są zakładnikami firmy. Jeśli stracą pracę nie otrzymają w innej firmie umowy na czas nieokreślony, a często pracę przez agencje pracy tymczasowej. Takie osoby nie buntują się w obawie o utratę pracy i nie zwalniają się, ponieważ mają na utrzymaniu rodzinę oraz do spłacenia kredyt na mieszkanie.
zdjecie uzytkownika
Beduin - 2015-11-30 16:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Dzierżoniowie zwolnienia, nie przedłużanie umów itp, to samo co w tamtym roku. Polecieć ma jakieś 100 osób jak nie lepiej.
zdjecie uzytkownika
operator wielomaszynowy - 2015-12-06 12:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam proszę jakąś normalną odpowiedz w zakładzie w Piotrkowie cały czas są ogłoszenia,że zatrudnia tylko te ogłoszenia przez agencje.Wiec pytam czy bezpośrednio przez firme tez przyjmują jaka umowa jak coś na jakie stanowiska czy na produkcji jakieś maszyny do obsługi i najważniejsze jaka kasa czy nadgodziny sa i jak płatne :)?
zdjecie uzytkownika
Mieczysław - 2015-12-06 13:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracodawcy jest na rękę zatrudniać przez agencje pracy tymczasowej.

Po pierwsze agencje między sobą współpracują lub dzielą się zakładami przez co mogą dostarczyć dużą ilość pracowników. W ten sam sposób szybko mogą pozbyć się pracowników przyjmując ich na umowy zlecenie lub umowy o pracę na czas określony z możliwością wypowiedzenia tygodniowego nie płacąc żadnej odprawy.

Po drugie agencje pracy tymczasowej zajmują się sprawami kadrowymi, płacami, odprowadzaniem składek obciążając pracodawcę.

Po trzecie ludzią zatrudnionym przez agencje pracy tymczasowej pracodawcy nie płacą dodatków socjalnych.

Po czwarte ludziom zatrudniowym przez agencje pracy tymczasowej nierzadko płaci się niższą stawkę na godzinę.

Po piąte ludziom zatrudnionym przez agencje pracy tymczasowej na umowę zlecenie nie płaci się za urlop i chorobowe.

Po szóste ludzi zatrudnionych przez agencje pracy tymczasowej na umowę zlecenie można zwolnić z dnia na dzień.

Oszustwem jest to, że wszyscy mają identyczną normę do zrobienia.
zdjecie uzytkownika
Michal - 2015-12-06 13:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mieczysław - 2015-12-06 13:25:42]:
Mieczysław nic nowego nie odkryłeś.
zdjecie uzytkownika
iks - 2015-12-06 15:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Beduin rozumiem, że sytuacja się powtarza tak samo, z początkiem końcówki roku.. dziwne, dlaczego więc firma zatrudnia aż tyle osób w ciągu roku, tylko po to, by w grudniu ich zwolnić?
zdjecie uzytkownika
ciekawe - 2015-12-12 12:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W grudniu zwalniają , a Piotrkowa na delegacje wyjeżdzaja di innych zakładów bo ludzi brakuje :)
zdjecie uzytkownika
plot - 2015-12-16 18:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i przyszedl grudzien i czy jakies zwolnienia sie pojawily czy to tylko takie straszenie na forum? pytam bo mimo wszystko chce sie tam zglosic na staz
zdjecie uzytkownika
Z bielska - 2015-12-20 20:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko nieudolni pracownicy narzekają na normy, nie pasuje praca to się zwolnij i daj innym pracować. Ja nie rozumie ludzi, jest im źle normy za wysokie, wypłaty za małe. Kurcze jak tak jest źle to znajdź coś lepszego. Po co narzekać i się męczyć?
zdjecie uzytkownika
cbr - 2015-12-20 22:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z bielska - 2015-12-20 20:38:58]:
...to zapraszam do TAKONI na Bestwińską,wy przynajmniej macie możliwość zarobić i premie na święta jak się nie myle 1000 zeta,a u nas 230 na karpia ...i co ty na to?
zdjecie uzytkownika
OooO - 2015-12-21 07:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To już akurat nie zależy od tego który to zakład tylko od tego przez jaka firme zatrudniony.
zdjecie uzytkownika
czewa - 2015-12-21 11:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Częstochowie praktycznie cały czas wycieczki chodzą. Na 10 osób które przyjdą pracować zostaje jakieś 2. Teraz za koleją kto przyjdzie do prace dostaje. Same kałmuki zostały, a jak wejdziesz na hale to jest pomarańczowo od nowym worków.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-12-21 14:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper Standard Bielsko-Biała jest wyzysk robotniczy jak w XIX wieku.

Dużo wymagają, a mało płacą.

Duże bezrobocie sprawia, że zarobki są niskie, normy wyśrubowane.

Duże bezrobocie sprawia, że ludzie podnoszą swoje kwalifikację i wykształcenie. Prawie nikt nie studiowałby przy niskim bezrobociu.

Duże bezrobocie sprawia, że pracodawca robi co chce z pracownikami.
zdjecie uzytkownika
Z bielska - 2015-12-21 15:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jak Wam tak źle bo normy za duże, bo za mało płacą, bo wyzysk, bo trują to dlatego tam pracujecie? Wytłumacz mi to, bo nie rozumiem po co się męczysz. Ja tam pracuje, nie jest to praca moich marzeń ani pasja, ale w miarę zarobie przyzwoicie, na normalne życie mi wystarcza, wykształcenie mam na przyzwoitym poziomie ale nie potrzebuje zmieniać pracy. Jak kiedyś się coś trafi fajniejszego to zmienię. Chodzę normalnie do pracy i nie obrzydzenie sobie jak co niektórzy. A jak ktoś chce zarabiać nie wiadomo jakie kokosy to trzeba się wykształcić w konkretnym kierunku i podążać do celu, myślicie że 4 czy 5 tys na rękę dostaniecie od tak za nic. To nie te czasy.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-12-21 16:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z bielska jakbyś miał konkretny zawód to nie pracowałbyś w takim smrodzie na czterobrygadówce przez agencje wyzysku mając umowę przedłużoną co parę miesięcy.
zdjecie uzytkownika
mis - 2015-12-30 18:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba kazdy lubi ponarzekac to jest zrozumiale ale nie do przesady bo uwazam, ze strasznie wyolbrzymiacie niektore kwestie i nie szanujecie pracy tyle mozna wywnioskowac
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-01-02 11:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co dzieje się w Cooper Standard w Bielsku-Białej? Często widzę pod zakładem karetki pogotowia albo jak jadą do zakładu.
zdjecie uzytkownika
kary - 2016-01-03 20:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ciekawe o czym piszecie, jdnak ja slyszalem, ze to dobra i znana firma, poza tym maja kilka oddzialow w polsce, chyba fajnie jest u nich zdobyc doswiadczenie i pnąc sie dalej
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-01-05 23:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper Standard w Bielsku-Białej ludzie z przepracowania, z przemęczenia mdleją w pracy.
zdjecie uzytkownika
kanto - 2016-01-06 16:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mówi się, że w Polsce jest najwięcej firm, które związane są z motoryzacją w całej Europie. Szkoda tylko, że to nie przekłada się na największe zarobki.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-07 11:52:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z bielska - 2015-12-21 15:46:12]:
...Dlaczego tam pracują? Odpowiedź znajdziesz
Tomasz - 2015-11-29 13:26:16 - ludzie nie mają wyboru zwłaszcza starzy pracownicy...
A jest jak jest i nadal będzie dopóki Zarządzał będzie tym wszystkim gościu Piotruś Gąska, nie ma pojęcia o poszanowaniu o kulturze wobec pracownika nie wspomnę...
zdjecie uzytkownika
Jo - 2016-01-08 17:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie pytanie do COOPEROWCÓW,jeżeli ktoś się orientuje,niech da znać jak będą jakieś przyjęcia do was,bo w TAKONI lipa jak H.. Zarobki poniżej godności,socjal ...żart .Będę bardzo wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-01-12 15:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam chętnie poznam warunki zatrudnienia, jakie paniją w Cooperze. Słyszałem o nich sporo i sądziłem, że uda mi sie trafić na jakieś aktualne opinie o nich.
zdjecie uzytkownika
Cooperek - 2016-01-12 18:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak i na takoni tak i na piekarakiej warunki takie same. Na początku kokosów nie ma. Minęły te czasy że nowy dostawał dobra kasę od samego początku i zarabiał tyle co pracownik z 4 letnim stażem i przychodziły takie łamagi że szok. Teraz też się zdarzają ale na szczęście nie trzymają ich na siłę tylko dziękują za współpracę dość szybko.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-13 16:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka to sprawiedliwość, że w Cooperze Standard nowy pracownik pracuje za 12 zł brutto, a stary za 15 albo 18 zł brutto na godzinę?
Norma jest jednakowa do zrobienia dla wszystkich pracowników.

To jest oszustwo w biały dzień podobnie gdy jeden pracuje na umowie zlecenie, a drugi pracuje na umowie o pracę w tej samej firmie.
zdjecie uzytkownika
Cooperek - 2016-01-13 17:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to za sprawiedliwości zarobić tyle samo co pracownik z większym stażem doświadczeniem i umiejętnościami. Z biegiem czasu stawka rośnie aż się wyrównuje dla każdego do najwyższej produkcyjnej.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-13 18:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za lat pracy powinni płacić stażowe, a stawka na godzinę powinna być jednakowa dla wszystkich pracowników za tą samą robotę.
zdjecie uzytkownika
GG - 2016-01-13 20:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
zdjecie uzytkownika
preser br205 - 2016-01-14 19:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beta - 2015-11-25 23:30:55]:
przyjeli od stycznia
zdjecie uzytkownika
Gorol - 2016-01-14 22:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba być niezłym desperatem albo bez ambicji żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w takim cooperze gdzie ludzie na pracują w maskach,a na maszynach jest kilka albo nawet kilkanaście milimetrów pyłu o ciekawym składzie chemicznym,praca przy surowej gumie...zdrowia,szczęścia i pomyślności...
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2016-01-15 10:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Gorol wiosną i latem musi być bardzo gorąco przy maszynach oraz pod blaszanym dachem Cooper. Jak tam pracować i nie truć się zapachem gorącej gumy?

Płacą jak Żydzi 12 zł brutto na godzinę i premie za wyrobienie wyśrubowanej normy.

To mają być miejsca pracy chyba obozu pracy.
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2016-01-15 11:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper Standard Automotive robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-01-15 11:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cooper jest nowoczesną rozwojową firmą,którą nie interesuje twój los,tylko statystyki,wydajność,procent braków itp.TO JEST KAPITALIZM nie KOMUNA!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Testy-praca dla inteligentnych ludzi(Tajemnica)
Pytania: Tajemnica
zdjecie uzytkownika
katarzynka - 2016-01-23 18:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.czy ktoras z Pań moze opisać mi jak wygląda praca w bielsku na produkcji?Ciężka?Jakie zarobki dla nowego pracownika?jaka atmosfera? ludzie wporządku?
zdjecie uzytkownika
Zawiedziony - 2016-01-25 14:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper za 9 zł netto na godzinę nie utrzymam rodziny.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert