brak logo

Cooper Standard Automotive

Bielsko-Biała

Opinie o Cooper Standard Automotive

E 2016-01-07 11:52:16
...Dlaczego tam pracują? Odpowiedź znajdziesz
Tomasz - 2015-11-29 13:26:16 - ludzie nie mają wyboru zwłaszcza starzy pracownicy...
A jest jak jest i nadal będzie dopóki Zarządzał będzie tym wszystkim gościu Piotruś Gąska, nie ma pojęcia o poszanowaniu o kulturze wobec pracownika nie wspomnę...
Jo 2016-01-08 17:01:04
Mam takie pytanie do COOPEROWCÓW,jeżeli ktoś się orientuje,niech da znać jak będą jakieś przyjęcia do was,bo w TAKONI lipa jak H.. Zarobki poniżej godności,socjal ...żart .Będę bardzo wdzięczny.
igor 2016-01-12 15:01:49
Sam chętnie poznam warunki zatrudnienia, jakie paniją w Cooperze. Słyszałem o nich sporo i sądziłem, że uda mi sie trafić na jakieś aktualne opinie o nich.
2
Cooperek 2016-01-12 18:30:54
Jak i na takoni tak i na piekarakiej warunki takie same. Na początku kokosów nie ma. Minęły te czasy że nowy dostawał dobra kasę od samego początku i zarabiał tyle co pracownik z 4 letnim stażem i przychodziły takie łamagi że szok. Teraz też się zdarzają ale na szczęście nie trzymają ich na siłę tylko dziękują za współpracę dość szybko.
1
E 2016-01-13 16:54:58
Jaka to sprawiedliwość, że w Cooperze Standard nowy pracownik pracuje za 12 zł brutto, a stary za 15 albo 18 zł brutto na godzinę?
Norma jest jednakowa do zrobienia dla wszystkich pracowników.

To jest oszustwo w biały dzień podobnie gdy jeden pracuje na umowie zlecenie, a drugi pracuje na umowie o pracę w tej samej firmie.
Cooperek 2016-01-13 17:27:48
A co to za sprawiedliwości zarobić tyle samo co pracownik z większym stażem doświadczeniem i umiejętnościami. Z biegiem czasu stawka rośnie aż się wyrównuje dla każdego do najwyższej produkcyjnej.
E 2016-01-13 18:11:01
Za lat pracy powinni płacić stażowe, a stawka na godzinę powinna być jednakowa dla wszystkich pracowników za tą samą robotę.
GG 2016-01-13 20:31:56
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
1
preser br205 2016-01-14 19:14:27
przyjeli od stycznia
Gorol 2016-01-14 22:54:15
Trzeba być niezłym desperatem albo bez ambicji żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w takim cooperze gdzie ludzie na pracują w maskach,a na maszynach jest kilka albo nawet kilkanaście milimetrów pyłu o ciekawym składzie chemicznym,praca przy surowej gumie...zdrowia,szczęścia i pomyślności...
Bartek 2016-01-15 10:29:59
@Gorol wiosną i latem musi być bardzo gorąco przy maszynach oraz pod blaszanym dachem Cooper. Jak tam pracować i nie truć się zapachem gorącej gumy?

Płacą jak Żydzi 12 zł brutto na godzinę i premie za wyrobienie wyśrubowanej normy.

To mają być miejsca pracy chyba obozu pracy.
Łukasz 2016-01-15 11:18:30
W Cooper Standard Automotive robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
Ja 2016-01-15 11:57:47
Cooper jest nowoczesną rozwojową firmą,którą nie interesuje twój los,tylko statystyki,wydajność,procent braków itp.TO JEST KAPITALIZM nie KOMUNA!!!
katarzynka 2016-01-23 18:09:07
witam.czy ktoras z Pań moze opisać mi jak wygląda praca w bielsku na produkcji?Ciężka?Jakie zarobki dla nowego pracownika?jaka atmosfera? ludzie wporządku?
3
Zawiedziony 2016-01-25 14:29:23
W Cooper za 9 zł netto na godzinę nie utrzymam rodziny.
Dziod z TAKONI 2016-02-10 18:40:22
Mam taką prośbę do COOPEROWCÓW z Bestwińskiej,jakbyście mieli jakieś resztki z obiadu,jakieś tektury do ocieplenia szałasu,stare szmaty ( zimą się nasila),podrzuccie je na portiernie TAKONI,bo ciężko u nas przeżyć miesiąc za to co tu zarabiamy.
epi 2016-02-12 19:56:03
Piotrków może by się wypowiedział bo rotacja duża pracowników,a słyszałem że stawki lipne ale za to premii to chyba ze cztery dają :) ?
obciag 2016-02-13 13:50:43
w bielsku norma to min 3000zł na reke jest juz
grzegorz jaroszewski 2016-02-14 14:02:23
a w Częstochowie normą jest 2000 zł na miesiąc.
ekler 2016-02-23 11:54:38
Wymienione zostały dwa miasta, a każda ze stawek zupełnie inna. Według mnie to dość dziwne, że jedna firma oferuje dwa różne warianty zarobków w dwóch placówkach, hmm.
filip 2016-03-04 23:36:22
w czestochowie duze bezrobocie wiec tu nawet za miske ryzu znajdziesz pracownika, wiec te 2000 calkiem mozliwe. Niestety takie realia. Na 6 ludzi, 2 pracuje, 2 od pracodawcy dostaje kieszonkowe, a pozostalych 2 chodzi sie odchaczac do Urzedu pracy
słuch 2016-03-11 13:44:13
Hej, a wiecie czy oferta pracy na księgową jest jeszcze aktualna? Dobrze, że zapewniona jest umowa o pracę i nawet benefity pod postacią karty multisportu.
mis 2016-03-13 13:47:54
filip' długo juz pracujesz w firmie? Jezeli nie odpowiada ci praca to przeciez mozesz zmienic, masz już doświadczenie w branży i na stanowisku, zawsze możesz poprosic o podwyżkę.
seba 2016-03-15 13:59:41
oferta nadal jest aktualna @słuch jeżeli spełniasz warunki to nie zastanawiaj się tylko aplikuj, firma zapewnia umowę o prace a to daje bezpieczeństwo zatrudnienia
tomek 2016-03-17 14:01:26
właśnie widze, że jest jakaś oferta do nich na księgową i chyba powiem o tym dziewczynie, bo ona jest własnie po tym kierunku, a nie wymagają wielkiego doświdczenia na pewno.
vespera 2016-03-19 14:05:23
na księgową takiej powaznej firmy bez doświadczenia? nie wierzę. nawet w ofercie napisali że minimum 3-letnie doświadczenie w księgowości, czytajcie dokładnie
666 2016-03-20 14:38:07
Podobno jest afera,ktoś z TAKONI złożył sprawę do sądu,że ludzie z TAKONI są w podstępny sposób zmuszani sprzątać niedopałki po ludziach z Coopera...będzie się działo...
Aleks 2016-03-21 15:13:18
Co, jakie niedopałki, daj spokój człowieku, bo to już zaczyna być naprawdę śmieszne i nie rozumiem totalnie kto to wymyśla, takie plotki bezsensowne, no dno
piotr 2016-03-21 15:36:13
witam chciałbym się dowiedzieć coś na temat TAKONI jaka atmosfera pracy jest tam jakie zarobki i jaki socjalny czy warto tam pracować z góry dziękuję za odpowiedzi.
1
Xyz 2016-03-21 17:05:32
Daj sobie spokój z TAKONI,słabe zarobki,socjal-żart ( 230 na karpia i 500 wczasy pod gruszą i to wszystko ),praca przy gumie,smrud,a najgorsze że tu jesteś nikim,pionkiem,naprawdę nikomu nie poleciłbym tej firmy,strata czasu.Oni co jakiś czas dają ogłoszenie,bo ludzie się zwalniają.
piotr 2016-03-21 18:34:14
ok dzięki
daria 2016-03-25 17:54:05
Zdrowych ,spokojnych Świąt Wielkanocnych i pozdrowienia dla Cooperowców z Bielska wsparcie od Cooperowców z Piotrkowa
Milena 2016-03-26 08:50:23
Bardzo mają fajną ofertę na Księgową ba i nawet pakiet sojaclny mało spotykany.... Chyba będę aplikować. Z waszych wypowiedzi niewiele wynika, a chętnie wysłucham informacji odnośnie atmosferty tam panującej.
mikro kasia 2016-03-31 21:26:06
fakt trzeba przyznac że na księgową jak patrzyłam to zaskoczona byłam że dają bilety do kina i "wczasy pod grusza", a możecie konkretniej napisać co to są za wczasy?
Harvester of sorrow 2016-04-13 11:09:31
Widzę że osoba skacze po forach każdej firmy i robi wytnij /wklej ze swoim oryginalnym wpisem.Wnioskuję z tego ,że bezrobotny :-)
Extruzja 2016-04-13 11:46:25
Jeśli zrobisz trochę nadgodzin to tak ;)
Driver 2016-04-14 14:41:39
W Bielsku zwolnienia nawet umowa z coopera nie ratuje
Bielsko Biała 2016-04-14 15:39:44
umowa nie ratuje tych co mają już nagrabione i znowu dadzą ciała, szukają po prostu pretekstów żeby zwolnic bo nie chcą za nic zwalniać. Niestety przegrali jakieś projekty i trochę mają ludzi ponad stan. No w każdym razie fajnie się ostatnio nie dzieje
z hali 2016-04-18 18:32:01
cooper w Dzierżoniowie to porażka. Cały czas nadgodziny się trzepie, pójdziesz na chorobowe to wracasz i jesteś bez pracy. Oszukują ludzi na czasie i kręcą z normami jak się da, że się nie doliczysz jaką wyrobiłeś normę i jaka ci się należy premia. Bałagan straszny, kierownicy niby wprowadzają jakieś ulepszenia ale nic to nie daje bo krętactwa są tam od zawsze i jak doszukasz się prawdy, że ludzi oszukują to cię zwolnią. ciekawe czy w innych miastach też stosują takie metody.. odradzam tam pracy uczciwym.
1
alicja 2016-04-30 12:31:33
W częstochowie przyjmują na umowe zlecenie czy umowe o pracę? I to jest pełny etat?
bye 2016-04-30 21:30:23
O takich rzeczach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, ale niezależnie od tego jakiego rodzaju jest zawierana umowa to trzeba im przyznać, że można u nich liczyć na uczciwe zatrudnienie i zarobki.
1
Aleks 2016-05-05 23:01:41
Wiesz co masz oczywiście całkowitą rację, najlepiej dowiadywać się u nich, to jedna za chyba podstawowych zasad, przynajmniej ja tak myślę, najłatwiej właśnie w ten sposób rozwiązywać spory czy rzeczy, których nie ogarniamy do końca, ja polecam taki system
Karamba 2016-05-30 14:14:55
Traktują ludzi jak śmieci w Cooper.
tomek 2016-06-11 16:13:32
Ja to widziałem ogłoszenie, że jest poszukiwany specjalista ds. serwisu w dziale systemów helpdesk, więc chyba warto.
X 2016-07-17 20:01:03
Panowie i panie ile mieliście kasy pod grusze w Cooperze?W Takoni 380 zł........
alek 2016-07-17 20:05:33
ofert jest sporo zwłaszcza u nich na stronie wiec,można jakies sensowne wybrać tylko mnie niepokoja te niektore komentarze bo przychylne zbytno nie są.
Mix 2016-07-18 08:08:29
1050 Piekarska
Głupi 2016-07-18 10:05:33
Żyć nie umierać,Takoni to DRAMAT!!!!!
janek 2016-07-18 10:17:50
słuchajcie, a czy z ofert to jest tylko ta jako Asystent ds. Administracji?
Dupa wołowa 2016-07-27 23:40:48
Powiedzcie mi kuperki,czy są do was przyjęcia,bo jest ogłoszenie przez agencję,chodzi o to czy warto sobie zawracać głowę,bo z tymi agencjami to nic pewnego.
Zostaw swoją opinię o Cooper Standard Automotive - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive