brak logo

Cooper Standard Automotive

Bielsko-Biała

Opinie o Cooper Standard Automotive

olek 2017-08-17 23:19
to prawda bo wedlug mnie ktos kto pracuje na prasach powinien miec wieksza stawke niz na wycinarkach czy czyszczaca . po pierwsze wysoka temperatura po drugie wdychamy prosto z prasy ta gume i do tego heptan .
diwi 2017-08-19 17:57
i niech sie zwalniaja moze wkoncu Ci wyzej zrozumieja ze robic w 2 na 5 prasach to jest przesada , a pozatym sami powinni pomyslec juz dawno o tym ze prasiarze zwalniaja sie tylko i wyłacznie z tego powodu ze nie daja rady na 5 prasach robic, robiłem wiec wiem co pisze i z tego co wiem to nastepne kilka osob odejdzie z land rovera i wcale sie nie dziwie bo w takich warunkach nie da sie pracowac i odchodza tylko i wyłacznie starsi pracownicy nowi sie poszkola i tez odejda bo nikt nie jest w stanie na dłuższa mete tak robic ,pozdrawiam tych wyzej przemyslcie sami co jest powodem ze tylu prasiarzy odchodzi
1
Smutny 2017-08-19 21:45
Niech się zwalniają pójdą na budowa to się przekonaja co to ciężka praca
1
oooo 2017-08-20 00:50
pracowałem na budowie i na prasach teraz wiem ze lepsza praca jest na budowie i to o wiele ...
2
jjj 2017-08-21 16:02
chyba nie wiesz co mowisz, na prasach jest sto razy gorzej
2
asd 2017-08-27 18:36
Oczywiscie ze praca na prasach nie jest lekka, wymaga ciaglego stania na nogach czasami po 12 h , wdychania oparow od topniejacego materialu , oraz wysilku fizycznego przy zaladunku gumy do stalowej matrycy , to nie jest takie proste jak sie moze wydawac , bo guma podczas zaladunku w metal sprawia nie raz nie maly opor , nie wchodzi w forme jak przyslowiowiowy noz w maslo. Prasiarze maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na 2 prasy , za takie same pieniadze jak czyszczaca ?, to jakis absurd, czyszczace maja mozliwosc siedzenia sobie w chwilach wolnych przy stoliku to raz , 2 wycinaja tylko wyplywki , 3 sprawdzaja stan uszczelek co czasem jakos nie bardzo dobrze im to wychodzi , powiedza ze prasiarz zle zrobil. To nie jest proprocjalna praca , prasiarz to musi byc czlowiek o dobrej kondycji , bo od niego zalezy ilosc produkcji nie od czyszczacej a nie jest w ogole doceniany w tej firmie.
3
.... 2017-08-27 21:57
zgadzam się w 100% nie mowie ze czyszcace nic nie robią albo na wycinarkach ale jednak praca na prasie wymaga trochę więcej wysiłku . według mnie stawka powinna być dawana według stanowiska a nie ze wszyscy taka sama bo jakoś nie widzę żeby ktoś się garnął do pracy na prasach bo wiedza ze jest ciężko
ff 2017-08-27 23:59
praca na 2 prasach ? , haha co to ma byc masowe wykanczanie ludzi czy zaklad pracy ?!. Jakby w mojej firmie kazali mi zasuwac na 2 prasy, to powiedzial bym im "papapa", no chyba zeby za to extra placili...
To jo 2017-08-28 15:50
Chłopaki na Extruzji od zawsze pracują na dwie tecmy i muszą zgrzać po 1500 uszczelek na zmianę i się tyle nieunarzekają... Jak zwykle umencony fiszing....
2
..... 2017-08-28 20:35
jak juz to praca na 3 prasach a nie 2 ... i sa rozne prasy do niektorych wlozysz uszczelke w 5 seknud do innej musisz sie umeczyc z 20
qq 2017-08-28 23:05
To jo , mozesz zgrzewac nawet po 3000 tys uszczelek , jezeli Ci to odpowiada hahaha, po ta serwisy pracy , zeby wyrazac opinie.., Tak wiem ze sa rozne prasy , a po 2 jak juz tak chciales zablysnac madroscia to powinienes wiedziec , ze fachowo domyslam sie maszyny na ktorych produkujesz te uszczelki to nie sa zadne "prasy" , kolego...
2
A c 2017-08-29 13:52
Operatorzy z kilkuletnim stażem w tej firmie mają wypłaty standardowo po 3k miesięcznie plus wszelkie nadgodziny platne ekstra. Jesli tylko masz potrzebe to zawsze jest mizliwosc zostac i dorobic do wyplaty. Jak Cię przycisnie i potrzebujesz kasy to nawet z 5-6tyś dostaniesz na czysto. Praca lekka i łatwe nie jest. Szczególnie latem gdy temperatury faktycznie dają w kość... Stawka w zakładzie jest uzależniona od stażu przepracowanego w zakładzie. Na początku nie dostaniesz góry ale z czasem jest co raz lepiej. Premie 20% do wyplaty wczasy pod gruszą bony na święta bilety do kina. Jak by to wszystko wliczyc do wyplaty i przekalkulowac na stawkę godzinowa to na prawdę nie net źle :)
1
... 2017-08-29 13:58
jakby nie było źle to nie zwolniło by się 8 pracowników z 4-5 letnim stażem pracy ... Nie tylko Pieniądze się liczą ale tez to jakie masz warunki które według mnie chcą zrobić jak najwięcej uszczelek kosztem ludzkiego zdrowia...
1
Igor 2017-08-29 20:03
Piszecie ze prasiarze sa niedoceniani. Myślę ze to nieprawda. Po prostu nikt nie bedzie chodził i rozdawał medali. Podajcie jakiś przykład tego niedoceniania. Komentarz o tych dwóch tecmach Po prostu śmieszny gość nie wie o czym mówimy.
1
abc 2017-08-30 00:17
Igor, nie chodzi o medale , chodzi o to ze jesli pracujesz w jakies firmie jako operator wtryskarki , to wiesz ile trzeba sie nauganiac , tu wycinarka raz tu prasa , tu wycinarka 2 , jak wycinasz profile np na kolejne sety , a potrafia sie zdarzac sytuackje ze operator dostaje zjebe ze jakies tak male nadlewki ida , ile on ma czasu ogladac ta uszczelke , co on jest supermenem ma zrobic normy ogladnac uszczelke od kazdej strony wycinac , biegac i Bog wie co jeszcze, bo tylko uszczelki i uszczelki , a czyszczaca powie ze operator zle robi , i ona musi wyrywac a potem przyjdzie ktos tam z majstrow i powie ze malo , i wychodzi rzeznia ..
1
jono 2017-08-30 07:12
dokładnie nawet nie ma czasu dobrze uszczelki obejrzeć bo trzeba zakładać następna bo tak są normy zrobione
1
Igor 2017-08-30 19:29
Po prostu ludzie myślą ze norma to jest cos świętego. Norma to jest ile da sie zrobic a nie ile trzeba za wszelka cenę. Nawet kosztem jakości czy własnego zdrowia. A czyszczące maja robić a nie wymyślać i biegać kto co i jak robi.
4
aas 2017-08-30 22:38
Igor, wyobraz sobie ze w moim zakladzie liderzy , tudziez "majstrzy", nazywani przez pracownikow " leserzy " , sa niektorzy tak waznymi ogniwami w tej w pracy ze zdarzaja sie sytuacje , ze nie znaja sie na robocie, i biegaja liczac zeby tylko norma byla , wywierajac nacisk psychiczny na pracowniku ... Sa tacy co nie potrafia odroznic poszczegolnych czesci skladowych prodkukowanej uszczelki , ja sie pytam kto ich uprawnil do kierowania ludzmi , biuro , aha znajomosci w korporacji a Ty biedaku sie zaganiaj , i sluchaj takich ludzi
6
... 2017-09-06 22:07
za niedługo na land roverze zabraknie prasiarzy ... wszyscy się zwalniają
lolo 2017-09-07 12:23
Ass to ty nic nie wiesz jak jest ? Jak będziesz miał szwagra to będziesz wiedział wszystko.
qq 2017-09-07 15:51
No wlasnie zwalniaja sie, pytanie przez co albo przez kogo , zauwazyc mozna czasami sporo swinstwa i chamstwa wobec pracownikow tych najnizszych , czyli zwyklych prodokcyjnych ludzi i to nie przez innych pracownikow z produkcji bo prasiarz prasiarza zrozumie , tylko ludzi z biura . Nie mowie bo nie wszyscy sa tacy niektorzy sa naprawde wporzadku, a nie ktorzy jakby sie z "choinki" urwali. To drazni bardzo drazni , bo kazdy by chcial isc do pracy zapracowac na wyplate z usmiechem na twarzy , a nie za kare, albo z przymusu bo musi za cos zyc :)
4
Igor 2017-09-07 19:33
Ja dzielnie pracuje na prasach lubie to. Czasem nawet nie mam ochoty iść na przerwę, bo mi brakuje pare sztuk. Co powie przełożony na ten przejaw lenistwa. Czyszcząca tez musze mieć wymagająca bo wtedy wiem ze robie cos źle. Wiadomo człowiek jak chce to potrafi robić dobrze wystarczy chcieć. Nie moze być żadnych bubli, żadnych niedolan czy pęknięć. Poza tym gdzie młody pracownik po roku stażu pracy zarobi te 14,60 brutto.
W-Igor 2017-09-09 18:14
Niech zgadnę ... urwało ci jajca na maszynie?
5
lol 2017-09-10 10:38
ha ha no dokładnie....
kicek 2017-09-14 23:24
Trza się bylo uczyć,a nie narzekac!
kolo2 2017-09-15 15:10
uczyć ?? jak tu wszystkie wyższe stanowiska są załatwiane po znajomości ..tyle w temacie
6
Igor 2017-09-21 18:32
Wiadomo co z tym chlopakiem który mial wypadek na mercedesie? No I co zrobili zeby to sie nie powtorzylo.
olo 2017-09-21 20:03
na land roverze wrocili prace na 2 prasy szkoda ze tak pozno ... potrzebny byl im taki wypadek zeby otworzyc oczy a jak pracownicy mowili ze to jest niebiezpieczne miec wspolna prase to udawali ze nie slysza teraz kazdy umywa rece ze to nie byl ich pomysl zeby tak pracowac zenada i tyle
prezes 2017-09-24 15:26
Jakie wyższe stanowiska po znajomości? Przecież jak mi wiadomo cała kadra jest po studiach. Zazdrośni jesteście, trzeba się było uczyć i tyle.
Koks 2017-09-24 21:21
Nie ośmieszaj się dzieciaku.
Maniek 2017-09-24 22:25
Z tego co wiem to ma amputowane dwa palce....biedny chłopak....kaleka do końca życia...
Lolek 2017-09-24 22:29
Szkoda mi tego prasiarza bo pracował zaledwie kilka miesięcy u nas i takie przeżycie....jest bardzo mlody i dopiero zycie przed nim a na starcie takie przeżycie...współczuję mu z całego serca....
prezes 2017-09-25 20:03
To była aluzja.... najbardziej jest wyuczony Nocny Jastrząb. Jak będę miał czas to napiszę coś ciekawego o starych ordynatorach :-) . Pamięta ktoś faceta którego nazywano Alvaro????????
1
Milutki 2017-09-26 19:35
A chyba jakieś zmiany na Takonii dawno nie widziałem Pani A.R z biura czy ją gdzieś przenieśli
Maniek 2017-09-27 11:38
To ten który teraz na liniach robi?
Jastin 2017-09-30 21:43
Mam pyranie....widzę ze sa u nas osoby z Rumuni.....to jednak zabierają nasz projekt do siebie?
Janek 2017-09-30 21:48
Popieram....to forum ma służyć do tego aby osoby wiedziały co to za zakład i jak się w nim pracuje....Plotkarzy powinni z automatu blokować....jak nie mają się czym zajmować to niech zajma się sobą. Jak byście pracowali w tym zakładzie tak jak ja to nie mieli byście czasu na plotki. Ludzie ja już tu pracuje 12 lat i wszyscy pracownicy szanują się na wzajem bo wiemy ile wysiłku trzeba aby się tu utrzymać. Pozdrowienia dla wszystkich Cooperowców
1
... 2017-10-01 01:31
masz racje pracownicy się szanują :) lecz przełożeni już maja z tym problem
1
Olo 2017-10-01 12:50
Masz rację nie wszyscy przełożeni sa w porzadku ale nie sa najgorsi....mozna to jeszcze tolerować. Ja nie narzekam bo wiem ze w innych zakładach jest gorzej.
1
Cooperowy człowiek 2017-10-02 17:22
Coraz więcej będzie projektów wyjeżdża do innych zakładów. Bielsko docelowo, pewnie w odleglejsze przyszłości, ale już się to powoli zmienia ma posiadać tylko ekstruzje z wykańczaniem online. Co rusz state linie dostosowują do tego a i każde następne projekty już będę zapewne z procesem wykańczania online.
Jastin 2017-10-02 21:52
Czyli Bielsko nastawia się tylko na ekstruzje? A co z finishingiem? Z ludźmi?
Cooperowy człowiek 2017-10-03 12:20
No takie założenia i plany są ale to pewnie potrwa jeszcze sporo czasu za nim tak się stanie całkowicie. Jak co z ludźmi przejdą na linie pewnie.
dahola 2017-10-03 19:48
Teraz w cooper to jest dopiero tragedia ludzi maja w tylku nowych przyjmuja starych wykanczaja ... ludzie z ponad 10-letnim starzem uciekaja .. rzucaja na najgorsze roboty zamiast nowych uczyc.. liderzy obsrani lizydupy najchetniej to by kordynatorom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzili ... normy wyswirowane a sprobuj nie zrobic to bedziesz rzucana po wsyzstkich stanowiskach cooperowskich .. pozdrawiam nie polecam
2
Maniek 2017-10-03 23:59
Jestem w szoku co się z tym zakladem stało. Kiedyś tak dobrze stał...miał dobrą opinie...a teraz ludzie sami uciekają
1
Ddddddd 2017-10-04 06:54
Pracowalem w Cooper od jakiegoś czasu jestem w nowej firmie gdzie zarabia sie lepiej jest wiekszy spokoj a przede wszystkim nie gonia jak poje*** i tylko norma norma Uwolnilem sie od tego syfu i nikomu pracy nie polecam bo teraz mam porownanie wszedzie lepiej tylko nie w COOPER pozdrawiam :)
5
Maniek 2017-10-04 23:36
A gdzie teraz pracujesz? Ja też chcę coś zmienić w swoim życiu i zacznę od pracy...
3
Ddddddd 2017-10-05 02:05
Ci co mnie znaja to wiedza gdzie poszedlem i wiedza za ile nie bede sie tu publicznie wypowiadał moge jedynie podpowiedzieć że pracowalem na land Rover
pol 2017-10-05 15:06
Land rover to dno wszyscy sie go boja
Zawiedziony pracownik 2017-10-05 17:21
Starych pracowników rzucają do najgorzej roboty bo jak młodego postawią to klika dni i tylko szafka po nim zostanie. A starzy w mniejszym stopniu odchodzą ale też uciekają. Fajnie się tu robiło kilka lat temu. Teraz coraz gorzej. Sam powoli zastanawiam się czy czegoś nie szukać. A kupę lat człowiek tu robi. Zero perspektyw na przyszłość, no chyba że dobrze wchodzisz w 4 litery i (usunięte przez administratora)to może gdzieś zajdziesz
2
Okoń 2017-10-07 23:58
Czy to prawda że na Fordzie V408 rusza 4-brygadowka? Co nagle takie zmiany? Teraz właśnie się dowiedziałem
Zostaw swoją opinię o Cooper Standard Automotive - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive