brak logo

Cooper Standard Automotive

Bielsko-Biała

Opinie o Cooper Standard Automotive

Z pytaniem 2016-07-29 12:35:49
Dokładnie powielam pytanie jak z tymi przyjęciami przez Randstad? Mam tam rozmowę i w sumie zastanawiam się, bo jakieś 2 lata temu koleżanka mi opowiadała, że ludzie przez agencję po 5-7 lat nawet tam pracują (mimo że kasa nie najgorsza)...
OooooO 2016-07-29 13:14:05
Teraz tylko przez agencje i raczej marne szanse na przejście pod Coopera
Z pytaniem 2016-07-29 14:33:19
Jeśli znasz dobrze dyrekcję to masz szansę na bezpośrednie zatrudnienie:) Chyba, że coś w tej materii się zmieniło?
3
jajajajaja 2016-08-03 16:01:59
Aktualnie brakuje około 100 osób. Zaczęli zwalniać na wiosnę to ludzie zaczęli szukać roboty a jak przestali to ludzie sami zaczęli odchodzić i nadal odchodzą. A dyrekcja nadal nic sobie z tego nie robi .... na umowy nie ma co liczyć kolejna agencja już 4 pojawiła się na zakładzie... jeden wielki dramat a o podwyżkach już nie wspomnę... ciekawe ile osób po postoju odejdzie buahaha :D
3
jajajajaja 2016-08-03 16:11:56
na praca Bielsko wpisz sobie cooper standart ale szczerze dla osób które szukają pewniejszej pracy to nie polecam nam też obiecali stawkę większa po 3 miesiącach i umowę po roku czasu i okazało się to wielką ściema ale było już po ptakach
pracownik 2016-08-05 14:05:49
3000tys zł ? powaliło Cię ? Albo jestes jednym z kierowników i piszesz zeby zachwalać Coopera albo bierzesz swoją wypłatę za półtora miesiaca
3000 owszem jak przepracujesz w miesiacu 250-270 godzin to może łaskawie Ci tyle dadza
3
Xvg 2016-08-10 22:59:02
Co to za karetka na Bestwińskiej,druga zm.10.8.16?
4
Bob 2016-08-11 11:22:23
W Takoni mieli Ponoć wczoraj akcje ratunkową,brygadier przewoził ludzi busem przez zalany parking,żeby sobie bidoki mogli auciska poprzestawiać.....niezły cyrk
seta 2016-08-11 16:51:13
ja pracowałam w cooperze na takoni ale szczeze beznadzieja poniewaz ludzie robia przez posrednictwa przechodzac z jednego na drugie sa tan nawet osoby co były w myslenicach jako pierwsze rozkrecały projekt i z tego co wiem to juz robia 4 lata i umow nie maja wiec takie traktowanie ludzi to jest chore zeby pracowac 3 czy 4 lata przez posrednika . ja sie zwolniłam i jakos teraz po 3 mies dostałam umowe o prace a w cooperze to chyba z 10 lat musiała bym robic. osobiscie nie polecam tego zakładu . tak samo pozwalniali ludzi tak ze człowiek robił cały dzien a oni przychodzili np o 13;50 ze dziekuja za prace . nigdzie sie nie spotkałam z takim traktowaniem ludzi
5
taki se 2016-08-18 08:23:34
To prawda, że dyrektor w bielsku odchodzi i zmiany się szykują?
cooperowiec od lat 2016-08-18 11:17:47
jest ktoś podobno nowy, jakiś młody, a to nie wróży nic dobrego bo będzie się chciał wykazać, ale nie jednego dyrektora my przeżyli przeżyjemy i tego.
Niech tam na górze uważają, bo słuchy chodzą że ludzie się zwalniają, bo już tak dobrze tu nie ma jak kiedyś w porównaniu z innymi zakładami, a bezrobocie w bielsku na bardzo niskim poziomie więc nowi przychodzą i szybko odchodzą jak widzą że tu nie ma szalu
2
ciekawy 2016-08-19 08:39:39
Witam
Mam pytanko do pracowników z oddziału Takoni . Dlaczego tyle ludzi od 2 miesięcy się zwalnia ? podobno tyle zarabiacie .... to gdzie płacą lepiej jak można wiedzieć ? Czy może chodzi o podejście do pracowników ? Cooper miał taką renomę i co się stało ? Przecież to taka dobra firma , może chodzi o tych co zarządzają ? Zwiększyli normy ?
Cdn. 2016-08-19 08:51:02
nie warto się starać w tym zakładzie - masz kogoś z rodziny - to będzie w miarę OK , kasa ok - podejście do pracownika NOK - lepiej paś barany ..... albo zarabiać na Roksie :-) ....
3
cooperstan 2016-08-22 19:46:55
ja uwazam ze ludzie sie zwalniaj tylko i wyłacznie dlatego ze nie dostaja umow tylko w tym zakładzie sa ludzie co robia po 3 a nawet 4 lata przez posrednikatak jak to ktos napisał wyzej..... jestem z bb i nie słyszałem zeby w ktoryms zakładzie ktos tyle pracował przez posrednika i z tego co wiem to duzo ludzi ma w planie sie zwolnic,
1
zenon 2016-08-23 09:52:06
nie wiem czy szukają, przyjdź zostaw CV jak będzie ktoś potrzebny to będą się odzywać, ale ostatnio jacyś nowi przyszli więc uzupełniają braki ja ktoś się zwolni.
To racją że zwalniają się Ci którzy nie mogą dostać umowy przez zakład tylko za każdym razem przez innego pośrednika , to jest spora wada w tej firmie, ale po za tym nie można narzekać bo kasa przez pośrednika taka sama tylko brak wczasów pod gruszą i mniejsze bony na święta. Reszta taka sama.
Fakt faktem że już w Cooperze nie ma aż tak dobrej kasy na początku jak kiedyś w porównaniu z innymi firmami.
Wielki 2016-08-29 16:57:32
Hello ale przy jakiej stawce godzinowej i ile premi czy jest dodatek chorobowy tez 3000 zl ?????
1
Wielki24 2016-08-29 16:58:01
Hello ale przy jakiej stawce godzinowej i ile premi czy jest dodatek chorobowy tez 3000 zl ?????
PIP 2016-09-01 12:13:13
Mam pytanie do COOPEROWCÓW,czy wy macie jakieś dodatkowe przywileje że względu na pracę w szkodliwych warunkach ( dodatek do wynagrodzenia,dodatkową przerwę )?Pytam bo w Takoni od kilku dni jest "zakaz otwierania bram roletowych" na hali że względu na zanieczyszczenia.....coś tu nie gra,spece od BHP twierdzą ,że nie ma szkodliwości.Jedno drugiemu przeczy.
Pracownik 2016-09-01 14:50:59
Może zanieczyszczenia są na zewnątrz i tak nas chronią, a tak na serio na piekarakiej nie ma takich zakazów wręcz okna dachowe otwarte, a wedle wszystkich badań jakie nam się przedstawia to tu powietrze lepsze jak w Ciechocinku
Pracownik 2016-09-01 17:22:49
Martwią się żeby wam powietrze z zewnątrz nie zaszkodziło. W końcu warunków szkodliwych nie ma, a na hali jest ja w Ciechocinku. Na piekarakiej okna dachowe bramy ITP otwarte, o nas się tak nie martwią
666 2016-09-02 23:04:22
Tak poruszyłem temat tych bram roletowych,bo śmierdzi mi to conajmniej inspekcją PIPu,której chyba na Bestwińskiej brakuje.Dziwi mnie obojętność zwłaszcza COOPEROWCÓW,bo w Takoni to same ci..y zwłaszcza brygadziści ( tylko z nazwy),do tej pory nie było żadnych zanieczyszczeń,od kąd funkcjonuje ten bajzel,a nagle ....zakaz.Wydaje mi się,że okoliczni mieszkańcy skarżą się na smród,czemu im się nie dziwie,tylko niech grube ryby nie kiszą robili w tym syfie i niech powiedzą otwarcie-jest szkodliwość,a jak jest to dodatek do wynagrodzenia i nie ma,że boli.Chyba zależy nam na zdrowiu?!Na podsumowanie - niech przestaną lecieć w h...a!
4
Kiniaczek 2016-09-28 21:44:24
Witam, zastanawiam się nad złożeniem CV do Coopera w Częstochowie. Podzieli się ktoś opinią na temat obecnej sytuacji w zakładzie? Warto czy nie warto? Jak traktują tam ludzi na produkcji? Da się zarobić?
Asia 2016-10-17 12:50:32
Witam, zwracam sie do osob pracujacych w administracji tzw. pracownicy biurowi, prosze o podanie przedzialu placy brutto dla osoby z doswiadczeniem na stanowisku program manager .
a 2016-10-18 22:42:01
Przyjmują ludzi pod zakład czy przerzucają z pośrednika do pośrednika?
Beduin2 2016-10-31 21:24:58
Potwierdzam,Takoni to naprawdę dno,niebezpieczna robota na prasach,może ci łapy zmiazdzyc
1
Ppppppp 2016-11-01 15:53:56
Ja pracuję w Cooperze 4 lata przez już czwartego pośrednika. Jedyne co mnie trzyma w tym zakładzie to stawka 15.60 na godzinę plus premia ponad 400 zł i dodatek za 4-brygadówkę 400 zł. Najlepsza wypłata jest jak wpadnie trochę nadgodzin ale niestety obecnie ich nie maBoDla nowo przyjętych od roku stawka wynosi 12.60. Bonów na święta jest 840 zł brutto. Największym minusem jest właśnie umowa przez agencję i brak widoku na to żeby się coś zmieniło. A i w momencie przejścia z firmy do firmy wypłacają cały urlop i zaczynamy zbierać od początku 2 dni co miesiąc. Jeżeli wypadnie komuś to przed wakacjami to albo 10 dni bezpłatnego albo najlepiej wcale nie iść na urlop.
3
Klisss 2016-11-15 17:25:39
To tylko są tam 4 brygadówki?? nie ma 3 zmian??
Łooooo 2016-11-16 01:15:08
Zależy gdzie trafisz, są nawet działy gdzie są tylko 2 zmiany
Robol 2016-12-05 17:28:58
12.60 brutto na godzinę w Cooper w Bielsku na Piekarskiej?! Co się to porobiło? A jaki pośrednik TERAZ przyjmuje? Randstad?
Taki jeden 2016-12-05 19:21:24
No jest szał i się dziwią dlaczego nie ma chętnych do pracy, już nawet testów na przyjęciu nie ma żeby przypadkiem jakiś "chętny " nie odpadł
2
qwerty 2016-12-13 17:45:27
Jak pracuje się na ekstruzji, znośnie? Są tam jakieś wyciągi?
OooooO 2016-12-14 09:08:00
Ale wyciągi jakie, narciarskie? A pracuje się dobrze, zależy gdzie trafisz i na jaką ekipę.
lucek 2016-12-20 06:00:52
Witam mam pytanie czy w tym roku były jakieś bony za to że pracownik przepracował cały rok bez chorobowego ?
biii 2016-12-20 17:30:07
Za niechorowanie jest premia co 3 miesiące. Bony ( kata podarunkowa) były na święta i nie mają nic wspólnego z L4. Pozdrawiam
2
lo 2016-12-20 23:32:18
NIE
1
ja 2016-12-21 17:26:11
Teraz Cooper to dno. Nie polecam nikomu tam pracować. Wszyscy z doświadczeniem odchodzą a dyrekcja się dziwi... Niech zaczną ludzi traktować jak kiedyś to może ktoś zostanie... NIE POLECAM
..... 2016-12-22 13:47:54
Jesli nie bd w tym roku podwyzek to wiem ze duzo ludzi pojdzie gdzie indziej nawet starzy pracownicy bo 15,60 brutto na bielsko to juz szalu nie ma a 12,60 to juz wogole
Pracownik 2016-12-22 16:10:40
Masz rację dużo się wśród ludzi mówi że jak nie dadzą podwyżki, tylko godzinowej, a nie jakieś śmieszne dodatki to zaczną się rozglądać za czymś innym. Kiedyś Cooper się jeszcze dość dobra atmosfera pracy szczycil i to był fakt, a teraz niestety to coraz gorzej
Johan 2016-12-23 16:04:00
I co z tego?Myślisz,że firma zbankrutuje z tego powodu?A za tobą raczej nikt nie będzie płakał.
.... 2016-12-23 16:35:34
nie pisze tutaj o sobie to po pierwsze. Tylko o tym ze firma od jakis 4 lat nie stara sie o to zeby przyciagac pracownikow i zatrzymywac tych doswiadczonych
riki 2016-12-26 15:47:37
dokładnie coraz wiecej ludzi odchodzi głownie z powodu traktowania podnoszenia norm itp ludzie nie sa w stanie czasem czegos zrobic a skoro ci wyzej postawieni twierdza ze sie da to niech stana i pokaza . a po drugie takie traktowanie ludzi ze ktos nie chce zostac na nadgodziny albo przyjsc w weekend odrazu przychodzi do nich koordynator albo dyrektor liderzy wszyscy stoja nad toba i nagaduja i tak jest ciagle a to jest chore bo to wyglada jak zastraszanie ludzi bo skoro ktos nie da rady przyjsc czy zostac to nie a nie ze pielgrzymka przyjdzie i stoja pracowałam w wielu zakładach ale czegos takiego nie było w zadnym. nie polecam pracy w tym zakładzie poniewaz na dłuzza mete sie nie da
6
123 2016-12-27 14:00:58
juz pare tych opini jest na forach innych firm pozdrawiam cooper standard macie niezle zepsuta opinie....
Cooperka 2017-01-03 18:51:43
Halo Częstochowa czy wiecie coś na temat odejścia waszego dyrektora bo ponoć do PIOTRKOWA odchodzi a ich do was
były pracownik 2017-01-04 12:38:22
Hej
Pracowałem w tym zakładzie więcej niż 10 lat , zwolniłem się i teraz mam porównanie jak jest gdzie indziej .... ten zakład to wyścig szczurów , niepotrzebny stres i tp. przypomina mi się wojsko , tzn. wszystko robione na pokaz jak ktoś ma przyjechać i takie tam .... no i podstawa - nie mów swojemu przełożonemu prawdy prosto w oczy , bo i tak z czasem Cię dojedzie . nie polecam tego zakładu , kiedyś było tam Ok , ale to jakieś 5 lat temu , teraz to nic godnego polecenia , no i podejście do pracownika - niektórzy to chyba myślą że będą żyć wiecznie jak Lenin :-) .
4
Częstochowa 2017-01-07 14:11:34
no obiło mi się o uszy. Podobno ten dyrektor z Piotrkowa ma naprawić zakład w Częstochowie. A od nas też ludzie uciekają. Co z tego, że przyjmują ukrainców jak nawet oni nie chcą pracować :) Ciekawe co będzie z podwyżkami w tym roku , bo ludzie już mają dość pracy za 2000zł miesięcznie w tym wielkim smrodzie.
DoBrY DuSzEk :)() 2017-01-14 01:17:29
!!!!POLECAM!!! szczególnie na takoni, bardzo miła atmosfera, dobre zarobki praca od poniedziałku do piątku po 8 godzin weekendy wolne, dwie przerwy po 20 minut. Kawa, herbata, woda gratis . Wszelka pomoc przełożonych, pytają jak się czujesz, czy wszystko w porządku, miło i życzliwie traktują człowieka. Można składać skargi, uwagi wysłuchają, pomogą. Pracuje się powoli ale za to dokładnie , nikt nie goni, nie wywiera presji. Pracownicy uśmiechnięci, doradzą, pomogą jak ktoś nowy, nie ma się co dziwić premie mobilizują są na poziomie liczy się dokładność, a nie jak w innych zakładach ilość i normy niemożliwe do wykonania, straszenie, nacisk, presja, duża ilość nadgodzin, w tym zakładzie tego nie ma!! Tak wygląda cywilizowany świat klasy pracującej.
6
Jarko 2017-01-17 18:04:14
Jedna z agencji pracy w Bielsku-Białej: 12.50 zł brutto / godz. pracy stanowisko operatorskie. 2017 żenada.
2
GFDSDFG 2017-01-17 19:25:53
co TY MOWISZ O COOPER NA TAKONI ZE TAK JEST? NO TO CHYBA ZAKŁADY CI SIE POMYLIŁY ROBIE JUZ PONAD 10 LAT I ANI JEDNA DZIESIATA NIE JEST PRAWDA W TYM CO PISZESZ... JAK TU JEST SPOKOJNA ROBOTA TO JA JESTEM SWIETY ZAPIER... JAK NIE WIEM ANI CHWILI ODPOCZYNKU W DODATKU PRAWIE KAZDY WEEKEND TRZEBA ISC DO ROBOTY W DODATKU LIDERZY NIE SA WCALE TACY JAK PISZESZ CHYBA NAPRAWDE PISZESZ O ZAKŁADZIE TAKONI JAKO FIRMA TAKONI A NIE O COOPERZE
1
CDN 2017-01-17 20:47:56
O Takoni????????Chłopie zejdź na ziemię,bo nie wiesz co mówisz.
.... 2017-01-17 23:51:33
On to napisał w Ironii ;) z daleka to widac
Zostaw swoją opinię o Cooper Standard Automotive - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive