Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Cooper Standard Automotive

Pracowałeś w firmie Cooper Standard Automotive i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-12-21 16:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z bielska jakbyś miał konkretny zawód to nie pracowałbyś w takim smrodzie na czterobrygadówce przez agencje wyzysku mając umowę przedłużoną co parę miesięcy.
zdjecie uzytkownika
mis - 2015-12-30 18:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba kazdy lubi ponarzekac to jest zrozumiale ale nie do przesady bo uwazam, ze strasznie wyolbrzymiacie niektore kwestie i nie szanujecie pracy tyle mozna wywnioskowac
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-01-02 11:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co dzieje się w Cooper Standard w Bielsku-Białej? Często widzę pod zakładem karetki pogotowia albo jak jadą do zakładu.
zdjecie uzytkownika
kary - 2016-01-03 20:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ciekawe o czym piszecie, jdnak ja slyszalem, ze to dobra i znana firma, poza tym maja kilka oddzialow w polsce, chyba fajnie jest u nich zdobyc doswiadczenie i pnąc sie dalej
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-01-05 23:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper Standard w Bielsku-Białej ludzie z przepracowania, z przemęczenia mdleją w pracy.
zdjecie uzytkownika
kanto - 2016-01-06 16:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mówi się, że w Polsce jest najwięcej firm, które związane są z motoryzacją w całej Europie. Szkoda tylko, że to nie przekłada się na największe zarobki.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-07 11:52:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z bielska - 2015-12-21 15:46:12]:
...Dlaczego tam pracują? Odpowiedź znajdziesz
Tomasz - 2015-11-29 13:26:16 - ludzie nie mają wyboru zwłaszcza starzy pracownicy...
A jest jak jest i nadal będzie dopóki Zarządzał będzie tym wszystkim gościu Piotruś Gąska, nie ma pojęcia o poszanowaniu o kulturze wobec pracownika nie wspomnę...
zdjecie uzytkownika
Jo - 2016-01-08 17:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie pytanie do COOPEROWCÓW,jeżeli ktoś się orientuje,niech da znać jak będą jakieś przyjęcia do was,bo w TAKONI lipa jak H.. Zarobki poniżej godności,socjal ...żart .Będę bardzo wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-01-12 15:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam chętnie poznam warunki zatrudnienia, jakie paniją w Cooperze. Słyszałem o nich sporo i sądziłem, że uda mi sie trafić na jakieś aktualne opinie o nich.
zdjecie uzytkownika
Cooperek - 2016-01-12 18:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak i na takoni tak i na piekarakiej warunki takie same. Na początku kokosów nie ma. Minęły te czasy że nowy dostawał dobra kasę od samego początku i zarabiał tyle co pracownik z 4 letnim stażem i przychodziły takie łamagi że szok. Teraz też się zdarzają ale na szczęście nie trzymają ich na siłę tylko dziękują za współpracę dość szybko.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-13 16:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka to sprawiedliwość, że w Cooperze Standard nowy pracownik pracuje za 12 zł brutto, a stary za 15 albo 18 zł brutto na godzinę?
Norma jest jednakowa do zrobienia dla wszystkich pracowników.

To jest oszustwo w biały dzień podobnie gdy jeden pracuje na umowie zlecenie, a drugi pracuje na umowie o pracę w tej samej firmie.
zdjecie uzytkownika
Cooperek - 2016-01-13 17:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to za sprawiedliwości zarobić tyle samo co pracownik z większym stażem doświadczeniem i umiejętnościami. Z biegiem czasu stawka rośnie aż się wyrównuje dla każdego do najwyższej produkcyjnej.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-13 18:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za lat pracy powinni płacić stażowe, a stawka na godzinę powinna być jednakowa dla wszystkich pracowników za tą samą robotę.
zdjecie uzytkownika
GG - 2016-01-13 20:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
zdjecie uzytkownika
preser br205 - 2016-01-14 19:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beta - 2015-11-25 23:30:55]:
przyjeli od stycznia
zdjecie uzytkownika
Gorol - 2016-01-14 22:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba być niezłym desperatem albo bez ambicji żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w takim cooperze gdzie ludzie na pracują w maskach,a na maszynach jest kilka albo nawet kilkanaście milimetrów pyłu o ciekawym składzie chemicznym,praca przy surowej gumie...zdrowia,szczęścia i pomyślności...
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2016-01-15 10:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Gorol wiosną i latem musi być bardzo gorąco przy maszynach oraz pod blaszanym dachem Cooper. Jak tam pracować i nie truć się zapachem gorącej gumy?

Płacą jak Żydzi 12 zł brutto na godzinę i premie za wyrobienie wyśrubowanej normy.

To mają być miejsca pracy chyba obozu pracy.
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2016-01-15 11:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper Standard Automotive robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-01-15 11:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cooper jest nowoczesną rozwojową firmą,którą nie interesuje twój los,tylko statystyki,wydajność,procent braków itp.TO JEST KAPITALIZM nie KOMUNA!!!
zdjecie uzytkownika
katarzynka - 2016-01-23 18:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam.czy ktoras z Pań moze opisać mi jak wygląda praca w bielsku na produkcji?Ciężka?Jakie zarobki dla nowego pracownika?jaka atmosfera? ludzie wporządku?
zdjecie uzytkownika
Zawiedziony - 2016-01-25 14:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper za 9 zł netto na godzinę nie utrzymam rodziny.
zdjecie uzytkownika
Dziod z TAKONI - 2016-02-10 18:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam taką prośbę do COOPEROWCÓW z Bestwińskiej,jakbyście mieli jakieś resztki z obiadu,jakieś tektury do ocieplenia szałasu,stare szmaty ( zimą się nasila),podrzuccie je na portiernie TAKONI,bo ciężko u nas przeżyć miesiąc za to co tu zarabiamy.
zdjecie uzytkownika
epi - 2016-02-12 19:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotrków może by się wypowiedział bo rotacja duża pracowników,a słyszałem że stawki lipne ale za to premii to chyba ze cztery dają :) ?
zdjecie uzytkownika
obciag - 2016-02-13 13:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w bielsku norma to min 3000zł na reke jest juz
zdjecie uzytkownika
grzegorz jaroszewski - 2016-02-14 14:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w Częstochowie normą jest 2000 zł na miesiąc.
zdjecie uzytkownika
ekler - 2016-02-23 11:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymienione zostały dwa miasta, a każda ze stawek zupełnie inna. Według mnie to dość dziwne, że jedna firma oferuje dwa różne warianty zarobków w dwóch placówkach, hmm.
zdjecie uzytkownika
filip - 2016-03-04 23:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w czestochowie duze bezrobocie wiec tu nawet za miske ryzu znajdziesz pracownika, wiec te 2000 calkiem mozliwe. Niestety takie realia. Na 6 ludzi, 2 pracuje, 2 od pracodawcy dostaje kieszonkowe, a pozostalych 2 chodzi sie odchaczac do Urzedu pracy
zdjecie uzytkownika
słuch - 2016-03-11 13:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a wiecie czy oferta pracy na księgową jest jeszcze aktualna? Dobrze, że zapewniona jest umowa o pracę i nawet benefity pod postacią karty multisportu.
zdjecie uzytkownika
mis - 2016-03-13 13:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
filip' długo juz pracujesz w firmie? Jezeli nie odpowiada ci praca to przeciez mozesz zmienic, masz już doświadczenie w branży i na stanowisku, zawsze możesz poprosic o podwyżkę.
zdjecie uzytkownika
seba - 2016-03-15 13:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oferta nadal jest aktualna @słuch jeżeli spełniasz warunki to nie zastanawiaj się tylko aplikuj, firma zapewnia umowę o prace a to daje bezpieczeństwo zatrudnienia
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-17 14:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie widze, że jest jakaś oferta do nich na księgową i chyba powiem o tym dziewczynie, bo ona jest własnie po tym kierunku, a nie wymagają wielkiego doświdczenia na pewno.
zdjecie uzytkownika
vespera - 2016-03-19 14:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na księgową takiej powaznej firmy bez doświadczenia? nie wierzę. nawet w ofercie napisali że minimum 3-letnie doświadczenie w księgowości, czytajcie dokładnie
zdjecie uzytkownika
666 - 2016-03-20 14:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno jest afera,ktoś z TAKONI złożył sprawę do sądu,że ludzie z TAKONI są w podstępny sposób zmuszani sprzątać niedopałki po ludziach z Coopera...będzie się działo...
zdjecie uzytkownika
Aleks - 2016-03-21 15:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co, jakie niedopałki, daj spokój człowieku, bo to już zaczyna być naprawdę śmieszne i nie rozumiem totalnie kto to wymyśla, takie plotki bezsensowne, no dno
zdjecie uzytkownika
piotr - 2016-03-21 15:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam chciałbym się dowiedzieć coś na temat TAKONI jaka atmosfera pracy jest tam jakie zarobki i jaki socjalny czy warto tam pracować z góry dziękuję za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
Xyz - 2016-03-21 17:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daj sobie spokój z TAKONI,słabe zarobki,socjal-żart ( 230 na karpia i 500 wczasy pod gruszą i to wszystko ),praca przy gumie,smrud,a najgorsze że tu jesteś nikim,pionkiem,naprawdę nikomu nie poleciłbym tej firmy,strata czasu.Oni co jakiś czas dają ogłoszenie,bo ludzie się zwalniają.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2016-03-21 18:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Xyz - 2016-03-21 17:05:32]:
ok dzięki
zdjecie uzytkownika
daria - 2016-03-25 17:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdrowych ,spokojnych Świąt Wielkanocnych i pozdrowienia dla Cooperowców z Bielska wsparcie od Cooperowców z Piotrkowa
zdjecie uzytkownika
Milena - 2016-03-26 08:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo mają fajną ofertę na Księgową ba i nawet pakiet sojaclny mało spotykany.... Chyba będę aplikować. Z waszych wypowiedzi niewiele wynika, a chętnie wysłucham informacji odnośnie atmosferty tam panującej.
zdjecie uzytkownika
mikro kasia - 2016-03-31 21:26:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt trzeba przyznac że na księgową jak patrzyłam to zaskoczona byłam że dają bilety do kina i "wczasy pod grusza", a możecie konkretniej napisać co to są za wczasy?
zdjecie uzytkownika
Harvester of sorrow - 2016-04-13 11:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z bielska - 2015-12-21 15:46:12]:
Widzę że osoba skacze po forach każdej firmy i robi wytnij /wklej ze swoim oryginalnym wpisem.Wnioskuję z tego ,że bezrobotny :-)
zdjecie uzytkownika
Extruzja - 2016-04-13 11:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli zrobisz trochę nadgodzin to tak ;)
zdjecie uzytkownika
Driver - 2016-04-14 14:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Bielsku zwolnienia nawet umowa z coopera nie ratuje
zdjecie uzytkownika
Bielsko Biała - 2016-04-14 15:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Driver - 2016-04-14 14:41:39]:
umowa nie ratuje tych co mają już nagrabione i znowu dadzą ciała, szukają po prostu pretekstów żeby zwolnic bo nie chcą za nic zwalniać. Niestety przegrali jakieś projekty i trochę mają ludzi ponad stan. No w każdym razie fajnie się ostatnio nie dzieje
zdjecie uzytkownika
z hali - 2016-04-18 18:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [E - 2016-01-13 16:54:58]:
cooper w Dzierżoniowie to porażka. Cały czas nadgodziny się trzepie, pójdziesz na chorobowe to wracasz i jesteś bez pracy. Oszukują ludzi na czasie i kręcą z normami jak się da, że się nie doliczysz jaką wyrobiłeś normę i jaka ci się należy premia. Bałagan straszny, kierownicy niby wprowadzają jakieś ulepszenia ale nic to nie daje bo krętactwa są tam od zawsze i jak doszukasz się prawdy, że ludzi oszukują to cię zwolnią. ciekawe czy w innych miastach też stosują takie metody.. odradzam tam pracy uczciwym.
zdjecie uzytkownika
alicja - 2016-04-30 12:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W częstochowie przyjmują na umowe zlecenie czy umowe o pracę? I to jest pełny etat?
zdjecie uzytkownika
bye - 2016-04-30 21:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O takich rzeczach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, ale niezależnie od tego jakiego rodzaju jest zawierana umowa to trzeba im przyznać, że można u nich liczyć na uczciwe zatrudnienie i zarobki.
zdjecie uzytkownika
Aleks - 2016-05-05 23:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co masz oczywiście całkowitą rację, najlepiej dowiadywać się u nich, to jedna za chyba podstawowych zasad, przynajmniej ja tak myślę, najłatwiej właśnie w ten sposób rozwiązywać spory czy rzeczy, których nie ogarniamy do końca, ja polecam taki system
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Testy-praca dla inteligentnych ludzi(Tajemnica)
Pytania: Tajemnica
zdjecie uzytkownika
Karamba - 2016-05-30 14:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Traktują ludzi jak śmieci w Cooper.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-06-11 16:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to widziałem ogłoszenie, że jest poszukiwany specjalista ds. serwisu w dziale systemów helpdesk, więc chyba warto.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Cooper Standard Automotive!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert