Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Cooper Standard Automotive

Pracowałeś w firmie Cooper Standard Automotive i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
OooO - 2015-12-21 07:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To już akurat nie zależy od tego który to zakład tylko od tego przez jaka firme zatrudniony.
zdjecie uzytkownika
czewa - 2015-12-21 11:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Częstochowie praktycznie cały czas wycieczki chodzą. Na 10 osób które przyjdą pracować zostaje jakieś 2. Teraz za koleją kto przyjdzie do prace dostaje. Same kałmuki zostały, a jak wejdziesz na hale to jest pomarańczowo od nowym worków.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-12-21 14:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper Standard Bielsko-Biała jest wyzysk robotniczy jak w XIX wieku.

Dużo wymagają, a mało płacą.

Duże bezrobocie sprawia, że zarobki są niskie, normy wyśrubowane.

Duże bezrobocie sprawia, że ludzie podnoszą swoje kwalifikację i wykształcenie. Prawie nikt nie studiowałby przy niskim bezrobociu.

Duże bezrobocie sprawia, że pracodawca robi co chce z pracownikami.
zdjecie uzytkownika
Z bielska - 2015-12-21 15:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie jak Wam tak źle bo normy za duże, bo za mało płacą, bo wyzysk, bo trują to dlatego tam pracujecie? Wytłumacz mi to, bo nie rozumiem po co się męczysz. Ja tam pracuje, nie jest to praca moich marzeń ani pasja, ale w miarę zarobie przyzwoicie, na normalne życie mi wystarcza, wykształcenie mam na przyzwoitym poziomie ale nie potrzebuje zmieniać pracy. Jak kiedyś się coś trafi fajniejszego to zmienię. Chodzę normalnie do pracy i nie obrzydzenie sobie jak co niektórzy. A jak ktoś chce zarabiać nie wiadomo jakie kokosy to trzeba się wykształcić w konkretnym kierunku i podążać do celu, myślicie że 4 czy 5 tys na rękę dostaniecie od tak za nic. To nie te czasy.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-12-21 16:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z bielska jakbyś miał konkretny zawód to nie pracowałbyś w takim smrodzie na czterobrygadówce przez agencje wyzysku mając umowę przedłużoną co parę miesięcy.
zdjecie uzytkownika
mis - 2015-12-30 18:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba kazdy lubi ponarzekac to jest zrozumiale ale nie do przesady bo uwazam, ze strasznie wyolbrzymiacie niektore kwestie i nie szanujecie pracy tyle mozna wywnioskowac
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-01-02 11:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co dzieje się w Cooper Standard w Bielsku-Białej? Często widzę pod zakładem karetki pogotowia albo jak jadą do zakładu.
zdjecie uzytkownika
kary - 2016-01-03 20:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ciekawe o czym piszecie, jdnak ja slyszalem, ze to dobra i znana firma, poza tym maja kilka oddzialow w polsce, chyba fajnie jest u nich zdobyc doswiadczenie i pnąc sie dalej
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-01-05 23:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper Standard w Bielsku-Białej ludzie z przepracowania, z przemęczenia mdleją w pracy.
zdjecie uzytkownika
kanto - 2016-01-06 16:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mówi się, że w Polsce jest najwięcej firm, które związane są z motoryzacją w całej Europie. Szkoda tylko, że to nie przekłada się na największe zarobki.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-07 11:52:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z bielska - 2015-12-21 15:46:12]:
...Dlaczego tam pracują? Odpowiedź znajdziesz
Tomasz - 2015-11-29 13:26:16 - ludzie nie mają wyboru zwłaszcza starzy pracownicy...
A jest jak jest i nadal będzie dopóki Zarządzał będzie tym wszystkim gościu Piotruś Gąska, nie ma pojęcia o poszanowaniu o kulturze wobec pracownika nie wspomnę...
zdjecie uzytkownika
Jo - 2016-01-08 17:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie pytanie do COOPEROWCÓW,jeżeli ktoś się orientuje,niech da znać jak będą jakieś przyjęcia do was,bo w TAKONI lipa jak H.. Zarobki poniżej godności,socjal ...żart .Będę bardzo wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-01-12 15:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam chętnie poznam warunki zatrudnienia, jakie paniją w Cooperze. Słyszałem o nich sporo i sądziłem, że uda mi sie trafić na jakieś aktualne opinie o nich.
zdjecie uzytkownika
Cooperek - 2016-01-12 18:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak i na takoni tak i na piekarakiej warunki takie same. Na początku kokosów nie ma. Minęły te czasy że nowy dostawał dobra kasę od samego początku i zarabiał tyle co pracownik z 4 letnim stażem i przychodziły takie łamagi że szok. Teraz też się zdarzają ale na szczęście nie trzymają ich na siłę tylko dziękują za współpracę dość szybko.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-13 16:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka to sprawiedliwość, że w Cooperze Standard nowy pracownik pracuje za 12 zł brutto, a stary za 15 albo 18 zł brutto na godzinę?
Norma jest jednakowa do zrobienia dla wszystkich pracowników.

To jest oszustwo w biały dzień podobnie gdy jeden pracuje na umowie zlecenie, a drugi pracuje na umowie o pracę w tej samej firmie.
zdjecie uzytkownika
Cooperek - 2016-01-13 17:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to za sprawiedliwości zarobić tyle samo co pracownik z większym stażem doświadczeniem i umiejętnościami. Z biegiem czasu stawka rośnie aż się wyrównuje dla każdego do najwyższej produkcyjnej.
zdjecie uzytkownika
E - 2016-01-13 18:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za lat pracy powinni płacić stażowe, a stawka na godzinę powinna być jednakowa dla wszystkich pracowników za tą samą robotę.
zdjecie uzytkownika
GG - 2016-01-13 20:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
zdjecie uzytkownika
preser br205 - 2016-01-14 19:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beta - 2015-11-25 23:30:55]:
przyjeli od stycznia
zdjecie uzytkownika
Gorol - 2016-01-14 22:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba być niezłym desperatem albo bez ambicji żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w takim cooperze gdzie ludzie na pracują w maskach,a na maszynach jest kilka albo nawet kilkanaście milimetrów pyłu o ciekawym składzie chemicznym,praca przy surowej gumie...zdrowia,szczęścia i pomyślności...
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2016-01-15 10:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Gorol wiosną i latem musi być bardzo gorąco przy maszynach oraz pod blaszanym dachem Cooper. Jak tam pracować i nie truć się zapachem gorącej gumy?

Płacą jak Żydzi 12 zł brutto na godzinę i premie za wyrobienie wyśrubowanej normy.

To mają być miejsca pracy chyba obozu pracy.
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2016-01-15 11:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper Standard Automotive robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-01-15 11:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cooper jest nowoczesną rozwojową firmą,którą nie interesuje twój los,tylko statystyki,wydajność,procent braków itp.TO JEST KAPITALIZM nie KOMUNA!!!
zdjecie uzytkownika
katarzynka - 2016-01-23 18:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam.czy ktoras z Pań moze opisać mi jak wygląda praca w bielsku na produkcji?Ciężka?Jakie zarobki dla nowego pracownika?jaka atmosfera? ludzie wporządku?
zdjecie uzytkownika
Zawiedziony - 2016-01-25 14:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Cooper za 9 zł netto na godzinę nie utrzymam rodziny.
zdjecie uzytkownika
Dziod z TAKONI - 2016-02-10 18:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam taką prośbę do COOPEROWCÓW z Bestwińskiej,jakbyście mieli jakieś resztki z obiadu,jakieś tektury do ocieplenia szałasu,stare szmaty ( zimą się nasila),podrzuccie je na portiernie TAKONI,bo ciężko u nas przeżyć miesiąc za to co tu zarabiamy.
zdjecie uzytkownika
epi - 2016-02-12 19:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotrków może by się wypowiedział bo rotacja duża pracowników,a słyszałem że stawki lipne ale za to premii to chyba ze cztery dają :) ?
zdjecie uzytkownika
obciag - 2016-02-13 13:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w bielsku norma to min 3000zł na reke jest juz
zdjecie uzytkownika
grzegorz jaroszewski - 2016-02-14 14:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w Częstochowie normą jest 2000 zł na miesiąc.
zdjecie uzytkownika
ekler - 2016-02-23 11:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymienione zostały dwa miasta, a każda ze stawek zupełnie inna. Według mnie to dość dziwne, że jedna firma oferuje dwa różne warianty zarobków w dwóch placówkach, hmm.
zdjecie uzytkownika
filip - 2016-03-04 23:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w czestochowie duze bezrobocie wiec tu nawet za miske ryzu znajdziesz pracownika, wiec te 2000 calkiem mozliwe. Niestety takie realia. Na 6 ludzi, 2 pracuje, 2 od pracodawcy dostaje kieszonkowe, a pozostalych 2 chodzi sie odchaczac do Urzedu pracy
zdjecie uzytkownika
słuch - 2016-03-11 13:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a wiecie czy oferta pracy na księgową jest jeszcze aktualna? Dobrze, że zapewniona jest umowa o pracę i nawet benefity pod postacią karty multisportu.
zdjecie uzytkownika
mis - 2016-03-13 13:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
filip' długo juz pracujesz w firmie? Jezeli nie odpowiada ci praca to przeciez mozesz zmienic, masz już doświadczenie w branży i na stanowisku, zawsze możesz poprosic o podwyżkę.
zdjecie uzytkownika
seba - 2016-03-15 13:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oferta nadal jest aktualna @słuch jeżeli spełniasz warunki to nie zastanawiaj się tylko aplikuj, firma zapewnia umowę o prace a to daje bezpieczeństwo zatrudnienia
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-17 14:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie widze, że jest jakaś oferta do nich na księgową i chyba powiem o tym dziewczynie, bo ona jest własnie po tym kierunku, a nie wymagają wielkiego doświdczenia na pewno.
zdjecie uzytkownika
vespera - 2016-03-19 14:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na księgową takiej powaznej firmy bez doświadczenia? nie wierzę. nawet w ofercie napisali że minimum 3-letnie doświadczenie w księgowości, czytajcie dokładnie
zdjecie uzytkownika
666 - 2016-03-20 14:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno jest afera,ktoś z TAKONI złożył sprawę do sądu,że ludzie z TAKONI są w podstępny sposób zmuszani sprzątać niedopałki po ludziach z Coopera...będzie się działo...
zdjecie uzytkownika
Aleks - 2016-03-21 15:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co, jakie niedopałki, daj spokój człowieku, bo to już zaczyna być naprawdę śmieszne i nie rozumiem totalnie kto to wymyśla, takie plotki bezsensowne, no dno
zdjecie uzytkownika
piotr - 2016-03-21 15:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam chciałbym się dowiedzieć coś na temat TAKONI jaka atmosfera pracy jest tam jakie zarobki i jaki socjalny czy warto tam pracować z góry dziękuję za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
Xyz - 2016-03-21 17:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daj sobie spokój z TAKONI,słabe zarobki,socjal-żart ( 230 na karpia i 500 wczasy pod gruszą i to wszystko ),praca przy gumie,smrud,a najgorsze że tu jesteś nikim,pionkiem,naprawdę nikomu nie poleciłbym tej firmy,strata czasu.Oni co jakiś czas dają ogłoszenie,bo ludzie się zwalniają.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2016-03-21 18:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Xyz - 2016-03-21 17:05:32]:
ok dzięki
zdjecie uzytkownika
daria - 2016-03-25 17:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdrowych ,spokojnych Świąt Wielkanocnych i pozdrowienia dla Cooperowców z Bielska wsparcie od Cooperowców z Piotrkowa
zdjecie uzytkownika
Milena - 2016-03-26 08:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo mają fajną ofertę na Księgową ba i nawet pakiet sojaclny mało spotykany.... Chyba będę aplikować. Z waszych wypowiedzi niewiele wynika, a chętnie wysłucham informacji odnośnie atmosferty tam panującej.
zdjecie uzytkownika
mikro kasia - 2016-03-31 21:26:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt trzeba przyznac że na księgową jak patrzyłam to zaskoczona byłam że dają bilety do kina i "wczasy pod grusza", a możecie konkretniej napisać co to są za wczasy?
zdjecie uzytkownika
Harvester of sorrow - 2016-04-13 11:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z bielska - 2015-12-21 15:46:12]:
Widzę że osoba skacze po forach każdej firmy i robi wytnij /wklej ze swoim oryginalnym wpisem.Wnioskuję z tego ,że bezrobotny :-)
zdjecie uzytkownika
Extruzja - 2016-04-13 11:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli zrobisz trochę nadgodzin to tak ;)
zdjecie uzytkownika
Driver - 2016-04-14 14:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Bielsku zwolnienia nawet umowa z coopera nie ratuje
zdjecie uzytkownika
Bielsko Biała - 2016-04-14 15:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Driver - 2016-04-14 14:41:39]:
umowa nie ratuje tych co mają już nagrabione i znowu dadzą ciała, szukają po prostu pretekstów żeby zwolnic bo nie chcą za nic zwalniać. Niestety przegrali jakieś projekty i trochę mają ludzi ponad stan. No w każdym razie fajnie się ostatnio nie dzieje
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Testy-praca dla inteligentnych ludzi(Tajemnica)
Pytania: Tajemnica
zdjecie uzytkownika
z hali - 2016-04-18 18:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [E - 2016-01-13 16:54:58]:
cooper w Dzierżoniowie to porażka. Cały czas nadgodziny się trzepie, pójdziesz na chorobowe to wracasz i jesteś bez pracy. Oszukują ludzi na czasie i kręcą z normami jak się da, że się nie doliczysz jaką wyrobiłeś normę i jaka ci się należy premia. Bałagan straszny, kierownicy niby wprowadzają jakieś ulepszenia ale nic to nie daje bo krętactwa są tam od zawsze i jak doszukasz się prawdy, że ludzi oszukują to cię zwolnią. ciekawe czy w innych miastach też stosują takie metody.. odradzam tam pracy uczciwym.
zdjecie uzytkownika
alicja - 2016-04-30 12:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W częstochowie przyjmują na umowe zlecenie czy umowe o pracę? I to jest pełny etat?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Cooper Standard Automotive!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert