Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Cooper Standard Automotive

Pracowałeś w firmie Cooper Standard Automotive i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jareczek - 2014-10-10 19:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam

ile można zaśpiewać sobie na stanowisku automatyka w utrzymaniu ruchu ?
zdjecie uzytkownika
kika - 2014-10-13 13:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nasza Helga i Król Maciuś narobili w zakładzie taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nikt się nie może w tym bałaganie od należ .Tak się starali dobrze pokazać podczas wizyty BOSA [ czystością i efektywnością] ,że szkoda że nie przyjechał miesiąc wcześniej ,A TO BY się ZDZIWIŁ
zdjecie uzytkownika
alanka - 2014-10-17 20:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotrkowie masakra niskie płace Maciuś i Asia sami nie wiedzą co chcą. Robią z człowieka idiotę a te ich uśmiechy aż krew człowieka zalewa. Praca ogólnie fajna jak ich nie ma i się nie czepiają. Te ranki wykańczają jak coś żle to oczywiście wina nasza. Nie można się odezwać bo jak podpadniesz to dowidzenia. Zabierzcie ich od nas
zdjecie uzytkownika
prasiarz - 2014-10-21 13:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kika - 2014-10-13 13:33:40]:
Poprzedni dyrektor też zrobił miasteczko ruchu drogowego na hali produkcyjnej, malowania ścian,naprawa podłogi, porządki, czystość i też przyjeżdżały wycieczki z Włoch. Dlaczego podczas tych wycieczek osób audytujących zakład pracownicy z SGP nie przychodzą do pracy, a ich stanowiska są likwidowane, chowane przed zwiedzającymi gośćmi, czyżby wstydzili się, że nie dają rady wyprodukować materiału zgodnie z deklarowaną jakością? Wszystkie te działania to sprawdzone "odgrzewanie starych kotletów", bo nic nowego nie potrafią wymyślić. To pierwsze objawy wypalenia zawodowego. Jeszcze trochę i pożegnamy tą kadrę, tak jak i Diego Buratto. Wszystkie te prace finansuje z niewypłacania premii pracownikom, którym co trochę podnoszą normę, mówiąc odoskonaleniem stanowiska, które nie udoskonala tylko przeszkadza i utrudnia pracę.
zdjecie uzytkownika
michal2410 - 2014-10-21 13:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś napisać jak z zarobkami? interesują mnie liczby... stawka podstawowa, premie, weekendy, nadgodziny, czy płacą na święta, wczasy, trzynastki, multisport itp
zdjecie uzytkownika
BB cooper - 2014-10-21 17:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Bielsku jak ma przyjechać szef szefów czy jakiś super ważny ma się odbyć audyt, to też jest wielkie sprzątanie, malowanie i cudowanie. A pracownicy z zewnątrz od selekcji już dawno przenieśli gdzieś po za zakład.
zdjecie uzytkownika
Lipos - 2014-10-22 09:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słabe jest takie działanie 'na pokaz'. Generalnie nie wynika z tego nic dobrego, nawet nie ma co liczyć na stworzenie jakieś dobrej atmosfery z zespole. Po co wymyślają w takim razie takie niestworzone rzeczy, tym bardziej, że warunki finansowe do najlepszych nie należą, a szkoda, bo Cooper współpracując z tyloma firmami powinien więcej od siebie dawać.
zdjecie uzytkownika
BB cooper - 2014-10-22 12:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lipos - 2014-10-22 09:06:21]:
w bielsku warunki finansowe są całkiem dobre, oczywiście wielu narzeka że za mało no ale Polakowi nie dogodzisz. A nie biorą pod uwagę że pracując za nie najgorsze pieniądz, a wielu z nich nawet porządnego wykształcenia nie ma.
zdjecie uzytkownika
michal2410 - 2014-10-22 19:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nikt mi nie chce odpisać na temat zarobków tzn że chyba nie ma na co narzekać
zdjecie uzytkownika
jan33 - 2014-10-23 12:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozrzut dla robola jest od 11zł do 24zł - wybierz sobie
zdjecie uzytkownika
BB cooper - 2014-10-23 15:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [michal2410 - 2014-10-22 19:19:15]:
w sumie nie maco narzekać jeśli chodzi o Bielsko. Do niedawno na start było chyba 14 zł (teraz jest chyba 12 z czymś i wraz ze stażem stawka wzrasta do 17.60 po 5 latach ) plus 20% premii po 3 miesiącach do tego za brak L4 510 zł co 3 miesiące wczasy pod gruszą, ale tylko dla pracujących przyjętych przez Cooper, niestety od dawna przyjmują już przez firmę zewnętrzną wiec oni wczasów nie mają a przejście do Coopera jest raczej trudne a wręcz niemożliwe. Bony na święta 1200 dla Cooperowców i polowa z tego dla przyjętych przez firmę zewnętrzna. Można robić nadgodziny ale to już zależy gdzie trafisz, bo gdzie nie gdzie nawet cię do tego "zmuszają" znaczy dają propozycję niedoodrzucenia :)płatne 50 albo 100%

W sumie nie jest ogólnie źle
zdjecie uzytkownika
michal2410 - 2014-10-24 17:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
byłem dziś na rozmowie powiedzieli 12,6/h + co 3 m-ce 500 za brak L4. chyba brutto
zdjecie uzytkownika
zły - 2014-10-25 13:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w piotrkowie ludzie z firmy zewnętrznej traktowani są jak podgatunek, nic nie dostają , żadnych talonów, bonów nic. Aż żal patrzeć bo większość to bardzo fajni, pracowici ludzie
zdjecie uzytkownika
michal2410 - 2014-10-26 09:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie dostają talonów to od razu podgatunek. tak sobie czytam fora wielu zakładów i wszędzie piszą to samo. że każdy zakład jest najgorszy w bielsku i najlepiej go omijać z daleka:d
zdjecie uzytkownika
zły - 2014-10-26 10:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@michał2410 nie wiesz o czym piszesz to nie pisz, bo jesteś tylko obserwatorem z zewnątrz. A ja ci mówię jak jest w PT, tak są właśnie traktowani pracownicy agencyjni i talony nie są tego wyznacznikiem. Z resztą jaśnie państwo dyrektorstwo teraz wszystkich pracowników traktuje jak śmieci nie tylko tymczasowych. Tyle, że agencyjny jeśli ośmieli się wyrazić swoje zdanie jest mu nieprzedłużana umowa- tak jak to było z koleżanką M.M. prasiarą po ostatnim zebraniu.
zdjecie uzytkownika
osiem - 2014-10-26 10:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@zły dobrze pisze. Straszne dziadostwo się zrobiło w PT dzięki Maćkowi i Aśce, którzy kierują zakład do totalnego rozpadu.
zdjecie uzytkownika
wikor - 2014-10-27 13:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak na narzędziowni, podobno chłopcy awansują z dnia na dzień, bez wykształcenia, bez języka...
zdjecie uzytkownika
wikor - 2014-10-27 13:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani Asia podobno też rodzince załatwia niezłe awanse, żadnych szkół nie pokończyli a kierownikami są, cóż za praca a człowiek po studiach z językiem i robi na produkcji, szkoda gadać, As przenieśli do PT bo mieli ją dość w BB
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-27 17:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich. wiecie coś na temat jak teraz przyjmują nowych pracowników? Bo w BB krąży plotka że na umowy zlecenie, na rozmowach nic nie mówią o premii 20%, mówią tylko że stawka 12.60 + 500zł co 3 miesiące. wie ktoś jak to jest naprawdę?
zdjecie uzytkownika
cooper BB - 2014-10-28 11:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-10-27 17:56:47]:
nie ma czegoś takiego jak umowa zlecenie tylko po przez firmę zewnętrzną, Nic mi nie wiadomo jako by nie dawali premii ale dopiero po 3 pełnych miesiącach nowi ją utrzymują
zdjecie uzytkownika
piotr12 - 2014-10-29 10:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam Można wiedzieć jak jest z pracą przez agencje? Jakie są stawki i czy jest możliwość po czasie przejsc na normalną umową bez agencji?
zdjecie uzytkownika
BB cooper - 2014-10-29 12:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr12 - 2014-10-29 10:41:38]:
12,6 na godzinę i wraz ze stażem pracy wzrasta nie pamiętam jakie tam są okresy i jaki wzrost ale po 5 latach w tej chwili 17.6 po 3 miesiącach 20% premii plus co kwartał 510 zł za brak L4. Przez agencję nie ma wczasów pod gruszą i połowę mniej bonów na święta czyli chyba 600zł
w bielsku przejście pod Coopera jest raczej mało prawdopodobne
zdjecie uzytkownika
piotr12 - 2014-10-29 15:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za odpowiedz. Rozumiem, że umowa zlecenie?
zdjecie uzytkownika
prasiarz - 2014-10-29 20:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszecie że powstaje firma konkurencyjna coopera podajcie jekieś bliższe info. z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
romeo - 2014-10-30 14:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prasiarz - 2014-10-29 20:32:01]:
Co tam w piotrkowie? jak tam nasza dwojka z bielska? a przepraszam, jedna pani z bielska, a drugi król macius z bielska, myslenic, itp, itd i z wszystkich mozliwych działow coopera.pozdro z bielska
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x