brak logo

"MALWA" TEA - Wojciech Fabisiak

Lubiszyn

Opinie o "MALWA" TEA - Wojciech Fabisiak

gabi 2012-07-12 19:02:05
Ciekawe kto to pisał, bo to chyba pierwsza opinia pozytywna ale odrazu widać ze ostro naciągnięta. Zarobki są kiepskie i to bardzo , regiony ogromne więc jeśli ktoś chce pracować jako zawodowy kierowca za marne złotówki to polecam.
1
MR. X 2014-03-12 12:55:12
odradzam wszystkim pracę w firmie MALWA TEA. na miejsciu zostaniecie poinformowani, że musicie podpisać weksel na 35 000zł, oświadczenie na auto że pokryjesz szkody na 500zł lub więcej oraz zakaz konkurencji na okres 12 miesięcy po zakończeniu trwania umowy na kwotę 50 000zł. umowy o pracę są dwie jedna na 230zł druga na 1500zł na 5 lat. Generalnie nie polecam decyzja należy do was.
1
Malwa Tea 2014-05-09 13:57:53
Witam wszystkich czytelników opinii na portalu gowork.
Informuję wszystkich, że dane zawarte w opinii wystawionej przez mr. x są nierzetelne, częściowo nie prawdziwe i krzywdzące. Każda szanująca się firma chroni swoje tajemnice handlowe - stąd umowa o zakazie konkurencji. Kwota jaka jest w umowie dotycząca odstąpienia od umowy przez pracownika jest adekwatna do poziomu rocznych zarobków. Każdy inteligentny czytelnik portalu sam na tej podstawie jest w stanie wyliczyć sobie wilkość wynagrodzeń w naszej firmie. Dodatkowo informuję, że umowa działa w 2 strony a nie w jedną. Jeśli chodzi o weksel jest on tylko i wyłącznie zabezpieczeniem w przypadku wypadku drogowego i jazdy pod wpływem alkoholu bądź też innych środków odurzających w wyniku czego polisa OC i AC nieobowiązuje.
Podsumowując nie może negatywnie wypowiadać się na temat firmy osoba, która pomimo podpisania wszystkich dokumentów jednocześnie porzuciła pracę nie przepracowując ani jedego dnia. Pomimo naciągnięcia przez mr.x naszej firmy na koszty w wysokości 886 zł. firma rozwiązała umowę o zakazie konkurencji i oddała weksel a kosztami nie obciążyła pracownika mr. x. Tak więc nie życzę żadnej firmie handlowej spotkania takiego kandydata do podjęcia pracy.
3
MR. X 2014-05-13 16:18:48
W odpowiedzi na komentarz Malwa Tea mój pisany jest na chłodno, spokojnie i bez emocji

Jeśli moje dane zawarte w opinii są nierzetelne, częściowo nie prawdziwe oraz krzywdzące jest od tego sąd

Każda szanująca się firma nie dzwoni do kandydata z informacją, że za godzinę spotkanie w sprawie pracy

Każda szanująca się firma nie organizuje spotkania rekrutacyjnego w Mc Donaldzie

Każda szanująca się firma informuje przyszłego pracownika jakie dokumenty czekają do podpisu w siedzibie firmy

Każda szanują się firma tak ważne dokumenty jak weksel na 35 000zł, oświadczenie na auto oraz zakaz konkurencji na 50 000zł wysyła przyszłemu pracownikowi na maila by mógł się z nimi zapoznać i podjąć decyzję czy decyduje się na współpracę z firmą na takich warunkach

Każda szanują się firma nie wysyła na rozmowę rekrutacyjną człowiek który nie ma elementarnej wiedzy na temat aktualnej sytuacji w firmie oraz żadnych kompetencji do przeprowadzania takowej rozmowy ponieważ nie jest z działku HR tylko człowiekiem pracującym na własnej działalności

Każda szanują się firma nie zatrudnia pracownika między innymi na umowę 1/8 etatu

Szanowna Malwa Tea absolutnie nie wypowiedziałem się negatywnie na temat firmy tylko opisałem swoją sytuację z którą bezpośrednio miałem do czynienia

Nie krytykowałem firmy, jej polityki czy produktów

Umowę popisałem ze względu na powrót do domu koleżanki która rozwiązywała umowę o pracę, będąc sam w Lubiszynie nigdy nie zdecydowałbym się na podpisanie takich dokumentów tym bardziej, że nie wiedziałem o ich istnieniu

Nie porzuciłem pracy lecz z niej zrezygnowałem miałem do tego prawo

Po przeanalizowaniu podpisanych dokumentów oraz całej sytuacji która miała miejsce mój prawnik odradził mi współpracę z firmą, koszta o których mówi firma to bramki autostradowe samochodu służbowego, mojego
1
MR. X 2014-05-13 16:23:10
ciąg dalszy...
prywatnego, zwrot za badania lekarskie oraz paliwo.

Gdyby firma nie rozwiązała umowy, nie oddała weksla i zakazu konkurencji sprawa trafiła by do sądu pracy.

Reasumując brak merytorycznego podejścia do całego procesu rekrutacyjnego, słaby przepływ informacji, zachowanie mało biznesowe i nie profesjonalne.


P.S.
Weksel jest wekslem ogólnym w którym nie słowa o wypadku drogowym czy kierowaniu pojazdem pod wpływem alkoholu. Dokument oświadczenie na auto zawiera treść , że zostaliśmy poinformowani o kategorycznym zakazie palenia w aucie oraz jazdy samochodem pod wpływem alkoholu i środków odurzających.
3
Handlowiec 2014-05-26 10:04:50
Dziś do mnie zadzwonił Pan z tej właśnie firmy, chciał się umówić za godzinę w drugiej części miasta. Czytając później opinie zadzwoniłem do szanownego Pana i zapytałem wprost o weksle. Pan wytłumaczył to, że zabezpieczają się na wypadek gdybym jeździł pod wpływem alkoholu lub narkotyków. Niesamowite jest to, że od razu zakładają, że możesz prowadzić na podwójnym gazie. Nie wybrałem się na to spotkanie. Szkoda czasu mojego i Pana z w/w firmy.
Ogólnie weksle to haczyki na pracowników. Przecież jazda pod wpływem to przestępstwo, więc po co weksel?
1
Lika 2014-11-28 23:36:43
hmmm ja w tej firmie pracuje 2 lata i póki co nie mam wiekszych zastrzeżen,jest dobrze, ludzie są szanowani. Czasami są jakieś zgrzyty, nigdzie nie dbaja tak o bezpieczeństwo pracownika przynajmniej ja sie nie spotkałam. Jeżeli jest się uczciwym i rzetelnym to wyrabia się zaufanie a jak masz problemy to Firma zawsze pomoże. Co rusz się zatrudniają ludzie którzy jeżdzą na kacu. To samo byście robili jeżeli by Was takie sytuacje spotykały. Jedna z lepszych firm dla PH na rynku. A PRACOWAĆ TRZEBA BO ZA DARMO NIE MA NIC !!!! Jak lecisz w kulki to nikomu się to nie podoba proste... pozdrawiam:)))
1
tutejszy 2015-01-30 22:39:34
Ciekawe kiedy wyjdą na światło dzienne ich sposoby prawdziwego pozyskiwania środków do finansowania tej całej machiny... Za pana z Drawex-u już się wzieli..
1
MlodyPH 2015-04-16 18:22:14
Czy ktos moglby opisac jakie sa warunki pracy czyli placa ole dziennir odwiedza sie klientow? Zostalem zaproszony na rozmiwe i chcialbym sie dowiedziec czego moge sie spodziewac.
2
PH 2015-04-22 12:24:14
Droga Liko, w zasadzie pani dyrektor. Nie jest trudno rozpoznać Pani buraczany styl pisania, broniący firmy. Sam pracuje u Pani od kilku lat i nie spotkałem pozytywnej opinii o pracy w Malwie, wśród kolegów i koleżanek PH. Jak chce się udawać kogoś innego, to lepiej nie używać swoich zakorzenionych prostackich określeń jak "jak lecisz w kulki"...
Olo 2015-04-23 11:37:51
do młodego PH. Kolego - przeczytaj powyzsze posty, to nie bedziesz musiał tracić czasu na rozmowy. Chyba, ze jestes zdeterminowany, to zycze powodzenia. Wymagania jak w korporacji, a wynagrodzenie jak w Biedronce. Minimum 20 wizyt dziennie.
Samael 2015-10-10 10:34:16
Zdecydowanie odradzam. Firma prowadzona przez osoby nie mające żadnego pojęcia o zarządzaniu. Wymyślanie celów sprzedażowych, których nie da się zrealizować. Marne wynagrodzenie plus premia, którą "można" zdobyć. Generalnie tak jak wyżej- wymagania jak w korporacji a zarobki jak zapomoga z MOPS-u.
1
Samael 2015-12-01 23:32:06
Benefity? Za korzystanie z samochodu płacisz (opłata ryczałtowa plus paliwo). Za każdą ryskę na samochodzie- płacisz. Realizacja celów sprzedażowych pięknie wygląda TYLKO na papierze. Ogólnie- spędzasz więcej czasu w samochodzie (dojazd do klienta) niż na negocjacjach handlowych. I wyobraź sonie, że klient (osoba decyzyjna) nie zawsze jest na miejscu wtedy, gdy ty przyjeżdżasz. Wygląda to tak, że jedziesz z nastawieniem na sprzedaż, informujesz (nawet!) o tym swojego kierownika a tu ZONK! Klienta nie ma na miejscu. I co? I plan nie dopięty. I premii brak.I zjeby od kierownika.Bo jego nie obchodzą trudności. Jego interesuje (wyobraź sobie!) wynik sprzedaży. Bo od sprzedaży total on ma liczoną swoją premię. Więc jebie wszystkich po kolei, którzy się nie wyrobili. Praca ciekawa, ale nie z tym zarządem ( który nie rozumie, że istnieje coś takiego jak konkurencja). Można zdziałać wiele- ale nie z nimi. Malwa traktuje siebie jako jedynych w segmencie herbat i FMCG. I to jest błąd! Trzeba podjąć działania, jeżeli nie eliminujące konkurencję, to dające jej się we znaki. A twierdzenie ze strony pani Małgosi, że "Unilever jest zbyt poważnym konkurentem na rynku oceniłabym jako co najmniej niepoważne. Można walczyć ze wszystkimi. Wystarczy tylko dobyć odpowiedni oręż.
1
Zainteresowana 2015-12-01 23:43:13
Chyba nie jest tak źle, jak opisujecie. Firma stabilna na rynku, rozpoznawalna itp. Może to byli pracownicy są problemem? Warunki zatrudnieni są jasne i przejrzyste. Każdy podpisuje to, co widzi. Nie ma żadnych kruczków i małego druku. A to że firma zabezpiecza się na wszelki wielki... cóż... wiele historii o pracownikach się słyszy. Trzeba być przygotowanym na wszystko. Chociaż ja wyznaję zasadę, że jak płaca taka praca. Jak dbasz(o pracownika) tak masz.
3
kiwryk 2015-12-02 10:39:21
Proponowałbym Ci pani Zainteresowana, żebyś przeczytała post od MR. X ( powyżej ), to nie będziesz twierdzić, że warunki zatrudnienia są jasne i przejrzyste. Sam zatrudniałem się nie aż tak dawno, i obietnice mocno odbiegają od realiów. Ale oczywiście mam wybór, bo nikt na siłe mnie tam nie trzyma.
Kobi 2016-01-09 23:30:22
dla wszystkich zainteresowanych a ja zarabiam co miesiąc około 3300 zł na rękę i dodatkowo mam wypłacaną premię kwartalną. Dla osób uczciwych, pracowitych i rzetelnych polecam.
ej 2016-01-12 16:40:32
Weksel? To jakiś żart? Ludzie! A jak to mówią zawsze znajdzie się ktoś do roboty i takich tez wykorzystują... Jednak zrezygnuje z tej firmy. JEST tyle firm bez weksla, bez liczenia prywatnych km czy z lepszą marka... Powodzenia pracujacym
kjhgf 2016-01-15 07:00:13
@@@ widzę ze cały czas jeden obrońca wiernie broni
ph 2016-01-15 15:51:46
to nie jeden obrońca, a znana wszystkim obrończyni. To nasza piękna i mądra pani M.
ph2 2016-01-16 10:03:04
Hahaha dokładnie to miałem na myśli :) to ze jesteśmy ambitni nie oznacza głupi
br 2016-01-19 18:16:20
Ale nie o stanowisku produkcyjnym mowa ale o przedstawicielu
ph 2016-01-28 13:37:53
@monty- możesz 3000 ale brutto he,he.
h 2016-01-29 15:02:42
Jakie rozmawiać? Spróbuj a zobaczysz efekt
1
kali 2016-02-17 16:30:42
widze że ktoś w kulki leci. Jak wam się zarobki nie podobają to fora ze dwora a nie pierdoły opowiadac. Do regionalnych pretenje a nie do firmy.
heri 2016-04-16 12:52:34
tak jak zamykasz plany i robisz wszystkie zadaniówki to tak, srednie zarobki to około 2500 zł.- średnie, zamkniesz plan to dostaniesz więcej, a plany są wysokie.
z 2016-05-30 16:18:57
Część warunków znam. A może ktoś napisać jaka jest podstawa netto+ ile można wyciągnąć na premiach?
Packero 2016-06-10 09:08:51
Chciałem napisać o rozmowie w sprawie pracy do Malwy. Jest już profesjonalnie, odpowiednie miejsc spotkania, w pełni przygotowani. Duże zaskoczenie bo gdy mówiłem o rynku FMCG w moim regionie to naprawdę wszystko rozumieli i odpowiadali rzeczowo chociaż widać że tu nie mieszkają (w większości przypadków kierowniczyna zapytany o kanały dystrybucji myli je z rynkiem nowoczesnym i tradycyjnym). Wynagrodzenie, premiowanie, użytkowanie auta wszystko ok. I tu pojawia się schodek na kilka metrów: padła propozycja pracy na naprawdę dużym terenie, minimum wizyt 23 do tego zatowarowanie dystrybutorów i sieci, pierwsza wizyta najpóźniej 8.00 i w każdym punkcie focia półki. Tak można pracować jak ma się teren dawnego województwa czyli 4-5 powiatów a nie więcej niż nowe województwo czyli 20 powiatów. Żeby to zrobić dobrze trzeba by pracować przeważnie od 6.00 do 21.00 (wyjazd-powrót). Z tego co się zorientowałem to nie wszyscy tam mają taką rozwałkę, są też małe rejony pracy PH. Jednym słowem nie obchodzą ich dojazdy, ratunkiem dla Malwy są teleportery.
były PH 2016-06-14 11:32:55
do Packero - zależy z kim rozmawiałeś, że uważasz, że jest profeska. Ja też kiedyś rozmawiałem o pracę w tej firmie z RKS-em i było O.K. Ale jak pojechałem na miejsce, to okazało się coś zupełnie innego.
Później się okazało, że regionalni nie o wszystkim są przez dyrekcję informowani, stąd rozbieżności w informacjach jakie otrzymałem.
Jeśli zaś chodzi o godziny pracy PH, to mając rozległy teren, a mieszkając daleko od swoich klientów, masz problem z zalogowaniem się o godz. 8.00 już u pierwszego klienta. Nie możesz logować się u najbliższego codziennie, bo uznają cię za oszusta i naciagacza. Mnie dojazd do tych najbliższych zajmował około 30-40 minut, więc licząc razem z drogą powrotną pracowałem min. póltorej godziny więcej. A później jeszcze co najmniej 2 godziny w domu poświęcone na raporty, ustalanie trasówek, spisywanie kilometrów, sprawdzanie zdjęć i inne pierdoły. A i tak okazywało się, że 23 wizyty są niewykonalne i po premii. Zrezygnowałem szybko, bo szkoda nerwów i poświęconego czasu za g...... pieniądze. Wymagania i kontrole jak w korporacji, a wynagrodzenia jak w sklepiku spożywczym . Dyrekcja chyba myśli, że robią najlepszą herbatę na świecie o którą biją się klienci, a tylko leniwi handlowcy jej nie sprzedają w odpowiedniej ilości.
1
żartowniś 2016-06-14 11:42:28
podstawa, to twarda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a wyciągnąć możesz kopyta.:)
Ali 2016-09-12 11:51:08
Ali do PH
PH z informacji jakie podajesz powyżej to bardzo ci źle w tej firmie jednocześnie informujesz, że pracujesz tam już kilka lat. Czy ktoś może to rozumie? Chyba jesteś kolego mało wiarygodny . Trochę więcej wiary w siebie nie trzeba być tak zakompleksionym aby swoje życiowe niepowodzenia odreagowywać na tego typu portalach. My tu chcemy uzyskać wiarygodnych i rzetelnych informacji o danym pracodawcy.
pracownica 2016-10-23 19:39:34
Pracuje na produkcji i bardzo sobie chwale ta prace ,a jak sie komus nie podoba to nikt nikogo nie zmusza.
pracownica 2016-10-23 19:40:15
Pracuje na produkcji i bardzo sobie chwale ta prace ,a jak sie komus nie podoba to nikt nikogo nie zmusza.
Zostaw swoją opinię o "MALWA" TEA - Wojciech Fabisiak - Lubiszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "MALWA" TEA - Wojciech Fabisiak