brak logo

EUROPA CARE INTERNATIONAL Ewa Misiuda-Rewera

Lublin

Opinie o EUROPA CARE INTERNATIONAL Ewa Misiuda-Rewera

kik 2014-10-02 20:45:30
nie wysilają się, coraz to gorsze umowy, coraz więcej potrąceń, jak nie ma szefowej to niektóre lale bardzo oschłe i nie miłe jakby łaskę robiły
4
OLAF 2015-02-16 13:29:20
Firma tragedia! Panie WIELKIE DAMY! KASA MARNA! BRAK KONTAKTU! NIE POLECAM!
azalia 2015-04-14 11:30:20
firma popsula sie totalnie,niskie stawki,stan nie zgadza sie z przedstawiona wersja.Jakby mogly to by skore zdarly z opiekunki.
Krysia 2015-05-05 14:39:24
Dobra Firma, polecam. Pracuję z przerwami 5 lat. Płaca w terminie.
dana 2015-06-04 12:00:10
sa lepsze,lepiej platne
sprawiedliwa 2015-06-14 14:59:32
firma bardzoooooo nieuczciwa, traktuje pracowników jak przedmioty, wysokie wymagania, totalny brak profesionalizmu i chamskie zachowanie pani Marii.P (udziela błędnych informacji, jesli w ogóle ma czas i ochotę pracować. Gratuluję szefowej takiego pracownika i życzę sukcesów w zdobywaniu nowych naiwnych niewolniczych pracowników, Ps. Pani Mario niech Pani nie zaszkodzą ciastka z pobliskiej cukierni. Troskliwi byli pracownicy
2
Monia 2015-06-15 09:51:55
Tak tak tak masz zupełnie rację , wyjeżdżałam kilka razy z tej pseudo firmy i zawsze były problemy , szczególnie z tą P. Marią . Ona nikim i niczym nie interesuje się, jak dzwoniłam z Niemczech do firmy to albo krzyczała do telefonu albo rzucała słuchawką, i zadnej pomocy nie dostałam.......jak nieraz słyszałam to ta pani w tym biurze pije litrami kawę i je ciasteczka z pobliskiej cukierni .... a całą resztę obowiązków ma gdzieś..... Dziewczyny piszcie swoją opinię i nie bójcie się że stracicie pracę w tej firmie bo ona jest rzeczywiście do niczego , jest tyle innych firm gdzie obsługa jest na najwyższym poziomie. Pozdrawiam ..
szczególnie P. Marię ......
Basia 2015-06-15 19:38:07
Bylam z nimi juz kilka razy i wszysto bylo dobrze. Ciekawe gdzie jest ten najwyższy poziom, w której firmie. Pracowałam w kilku i wszędzie jest tak samo.
Marek 2015-06-16 12:20:53
w Internecie nie jesteśmy wcale tak anonimowi, jak nam się wydaje, a przede wszystkim nie jesteśmy bezkarni, więc zastanówmy się zawsze zanim umieścimy o kimś (lub o firmie) zniesławiające komentarze na forum lub portalu społecznościowym. Taki z pozoru niewinny post może nas sporo kosztować.
Basia 2015-06-23 18:26:28
Profesjonalna firma, pracuje juz kilka dobrych lat. pani Maria godni te pijaczki co na wyjazdach chleją ile wlezie. Zmieniałam taką. Zostawiła taki syf po sobie , że szkoda gadać. Pani Maria na takie krzyczy i ma racje.
1
Natalka 2015-07-01 10:31:31
Bzdury piszecie... jaka profesjonalna firma.????. kto was opłacił za te kłamstwa ..jeździłam z tej firmy i na pewno już nigdy nie pojadę...a P. Maria z tej firmy jest do niczego.....
Ola 2015-07-03 16:57:02
Kto słyszał o firmie Legal z Lublina. Mam z nimi wyjechać i nie wiem czy warto.
Marzena 2015-07-06 14:36:32
Natalka.. zupełnie zgadzam się z tobą co do tej "Europy" proponuję omijać tę firmę najdalej jak tylko można.....
4
pracownik 2015-07-09 17:28:04
szanowni Państwo , a czego się spodziewacie po koleżankach i kolegach z firmy?
coraz niejeden pracownik rezygnuje z pracy w dniu wyjazdu - wtedy firma traci kontrakt a co za tym idzie przychód, wydzwaniają na telefon alarmowy o każdej porze dnia i nocy z błahym problemem . Oni też są ludźmi !
Pracują tam wszyscy za najniższą krajową , wykształceni pełni energii a czasem ma się wrażenie że ma się do czynienia z bandą niedojrzałych kobiet , które jaja sobie robią z pracy . Dobrze wiecie Państwo ,że zdarza się pijaństwo , kradzieże i wyłudzenia w domu opiekuna za które firma musi się tłumaczyć i ponosić konsekwencje prawne. Z większości kontraktów nie zostaje nawet 10 euro a Panie zyczą sobie coraz większych zarobków nie dając nic od siebie . Wiadomo jest ,że każda opiekunka ustawia sobie pod siebie rodzine i ma dodatkowe benefity. przypominam ze zarobki sa ponadprzecietne a odprowadzane podatki od ponad 4780 zł wiec sie zastanowcie zanim cos napiszecie. w firmie pracuja 3 osoby a musza obsluzyc kazdy meil , kazdy telefon kazda umowe !

Jak mozna byc tak niewdziecznym ?
zapraszam na czarny rynek , skoro tak wam zle.
2
saba 2015-07-09 19:41:59
Ja również nie polecam firmy Europa Care z Lublina dlatego, że okradają i okłamują opiekunki. Są absolutnie niewiarygodni i niezwykle bezczelni.
1
ela 2015-07-10 16:58:29
Bardzo dobra firma , uczciwa i dbająca o pracowników. Pieniądze wypłacają zgodnie z umową. Składki odprowadzają zgodnie z prawem a nie od 100 zł. Serdecznie polecam. Te niezadowolone niech założą własne firmy!!!
prawda1 2015-07-14 19:25:51
Prawda jest tak proszę pana, że chyba pan pomylił firmy.
nata 2015-07-30 14:19:18
Firma ok byłam już z nimi kilka razy. Jeśli komuś nie pasuje ta firma lub podopieczny to nie ma problemu można szukać szczęścia dalej(nic na siłę),ale nie ma ludzi idealnych, a "wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma". Nie można wymagać od innych jeżeli sami od siebie nic nie dajemy.
tamtam66 2015-08-12 21:36:22
Pracowałam z tą firmą jako opiekunka,jestem zadowolona. Płaca na czas składki odprowadzone uczciwie.Może i są lepsze firmy ale są i dużo gorsze na które można trafić szukając pracy.
Oczywiście wszystkim nie da się dogodzić
Greta 2015-08-23 01:02:48
Bardzo dobra firma , uczciwa i dbająca o pracowników. Pieniądze wypłacają zgodnie z umową. Pracowałam z tą firmą jako opiekunka,jestem zadowolona jusz 3 lat.Jeśli komuś nie pasuje ta firma lub podopieczny to nie ma problemu można szukać szczęścia dalej(nic na siłę),ale nie ma ludzi idealnych, a "wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma".,że okradają i okłamują opiekunki.alkoholik.to ni jest firmy winny.Są absolutnie niewiarygodni i niezwykle bezczelni.
opiekunka 2015-09-04 15:56:23
Czytając te opinie jestem zaskoczona tymi negatywnymi i to bardzo ostrymi. Już parę lat wyjeżdżam z tą firmą i nie miałam problemów. Czasami zdarzało się, że sytuacja w rodzinie różniła się od tej z opisu, ale nie jakoś bardzo. Wiem, że te rodziny same do końca nie piszą prawdy.
Przez parę lat zmieniały się osoby w biurze, zmieniały się warunki. Dla jednych lepiej dla innych gorzej. Na tle innych firm uważam, że jest dobrze.
Ciekawe czy te osoby co tak wulgarnie wypowiadają się o firmie w ogóle w niej pracowały. A może to ten typ "opiekunek", które jeżdżą robią chlew i później trzeba po nich sprzątać i tłumaczyć rodzinie, że Polacy wcale nie są tacy źli tylko trafiła się akurat taka osoba.
Dla mnie najważniejsze jest to, że zarabiam przyzwoite pieniądze, które zawsze na czas dostaję, a także że składki na zus płacone są od średniej krajowej i jest szansa na jakąś emeryturę.
Dla "normalnych" osób polecam firmę, natomiast dla pijaków nie, ponieważ nie mam zamiaru po was sprzątać.
1
Olka 2015-10-08 22:11:03
Firma jest ok, dopoki sie nic nie stanie w moim przypadku sie stalo i szczerze powiem ze dramat to malo powiedziane, panie ktore tam pracuja sa straszne wrecz tragiczne. Kontakt zerowy! Szanowne Panie wyslaly mnie do innego miasta niz powinnam jechac! Moze maja duzo pracy i sa tylko 3 ale to nie znaczy ze musza traktowac ludzi jak szmaty. A zarobki w firmie tez sa smieszne. Nie POLECAM !!!
amanda 2015-10-13 16:46:42
Witam was wszystkich,miałam styk z ta agencja ,i jej nie polecam,w ogóle to są ludzie niekompetencji,poprostu sobie robianz ludzi jaja,ze tak się wyraze,miałam z nimi jechać na mój pierwszy wyjazd,to nawet nie potrafią porządnie nic załatwić od poczatku do końca,mylą ludzi,terminy wyjazdów,przez co ja stracilam szanse pracy,a zwłaszcza ta P Maria,która nie wie w ogole co gada i robi,w kolo są tylko problemy tam.
Anka 2015-10-16 16:49:23
Jak czytam opinie takich ludzi to nie dziwię się, że firma im nie pasuje. Jeżeli ktoś po polsku nie potrafi napisać parę zdań to jak ma się sprawdzić w pracy?
Praca nie należy do najlżejszych, ale coś za coś.
Płace są na przyzwoitym poziomie, a dodatkowo ma się płacone składki do zusu od wysokiej kwoty, chyba niecałych 4000zł. Zresztą można to sprawdzić w zusie. Pracowałam w innych firmach i wiem jak to często wygląda. Co z tego, że dostanę 100 euro więcej skoro zus mam opłacony od 100zł. Jak ktoś nie wierzy to może się przejść lub nawet zadzwonić do innej firmy (na przykład do reklamującej się na P). Jeszcze trochę mi do emerytury brakuje, ale przynajmniej ją otrzymam. A nie później płacz, że firma składkę płaciła po 2zł.
Ja firmę polecam wszystkim znajomym jako pewną i wiarygodną. I na razie wszyscy są zadowoleni.
Beata 2015-10-21 23:37:56
Bardzo dobra firma!!!! Zapewniam Was. Pomagaja we wszystkim o co tylko sie poprosi. Wiele razy udowodnili to'. Wszystko zalezy od rodziny do jakiej sie trafi. W jednej pracuje sie lepiej w drugiej gorzej. Praca jak parca , ciezka w opiece zagranica. Co tu duzo mowic POLECAM'!!
Ewa 2015-11-06 16:54:11
Ja też mam bardzo dobre doświadczenia z Firmą Europa Care. Byłam na kilku wyjazdach z nimi. Wcześniej pracowałam z inną firmą i po przyjeździe okazało się, że byłam na czarno. Nie miałam druku A1, podobno ten druk A1 jest dowodem na to, że sie jest legalnie.
Lenda 2015-11-12 20:04:37
Pracuję z ta firmą 3lata zacznę czwarty. Każdy może odczuwać współprace na swój sposób i ma do tego prawo. Jednak nim zaczniesz od krytyki może najpierw spojrzeć w głąb siebie.Może warto pamiętać o tym: Traktuj innych tak, jak sama chcesz być potraktowana...Panie mają pretensje, hm...mam już 4 zmienniczkę, widzę jakie to są panie.Język komunikatywny...bite cham,cham...śmiechu warte.Opiekunka- więc nie myśli o tym żeby dać z siebie odrobinę serca i troski, robią jak automaty, o porządkach nie wspomnę.Jedno nad czym mogłabym dyskutować to,to że w firmie panie prawie wszystkie mają tę samą płacę...firma nie bierze pod uwagę kwalifikacj zawodowych, nie ważne jest że masz kurs opiekunek, czy masz dyplom ratownika medycznego, znasz niemiecki bardzo dobrze- płaca jak pozostałe panie...I tu uważam że powinno sie w jakiś sposób zmienić te "widełki" płacy i wynagradzać więcej te osoby które posiadają dyplom ratownika medycznego, ukończony kurs opiekunek i znają język w stopniu bardzo dobrym,bo przy takiej opiekunce i pacjent i rodzina ma komfort psychiczny.Kwota informująca o zarobkach na stronie firmy od 950€ do 1540€ zastanawia.Ciekawa jestem kto zarabia w tej firmie 1540 euro? Jakie ma kwalifikacje? Jeśli chodzi o pracowników firmy to już leży w gestii Pani Prezes . Ja jestem zawsze miło potraktowana, wszelkie informacje są płynne i zrozumiałe. Płaca zawsze w terminie, ba nawet przed terminem na koncie, składki opłacane...A to jest najważniejsze.Z 6 znanych mi firm chyba to jedyna,która płaci w terminie. W innych agencjach opiekunek panie sądzą sie o swoje pieniądze .
3
Anka 2015-12-01 11:52:51
Ma Pani racje,ja tez mam bardzo podobne odczucia. Firma jest dobra, pracuje z nimi juz kilka lat. Wynagrodzenie w terminie, skladki oplacone, kontakt ciagly.Dobieraja mi milych podopiecznych a jak jest jakis problem , reaguja natychmiast i stoja za mna murem. Bylam raz z inna Firma i wrocilam do Europa Care . Teraz jestem u bardzo dobrych ludzi w Passau. Dziekuje
1
Ala 2015-12-24 09:48:31
Jestem w Niemcyech z firmy Europa. Teraz juz piaty wyjazd. Mam spokoja glowe bo wiem, ze wszystko jest ok. Rodzna babci, ktora sie opuiekuje szykuje jakies niespodzanki. BARDZO O MNIE DBAJA. Zycze wszyskiego najlepszego z okazji Swiat.
1
krysia 2016-02-04 18:28:57
czesc
ja tez jestem w Passau,czy moglabys mi podac kontakt do siebie ,Chcialaby porozmawiac lub spotkac sie
krystyna 2016-02-08 19:22:07
ja tez jestem w Passau ,chcialabym sie z toba spotkac lub porozmawiac
1
Ola 2016-02-21 20:43:03
Wracam do tej firmy po kilku wyjazdach z innymi.
karolina 2016-04-27 15:13:04
Firma w porządku, pieniążki zawsze na czas,tylko te opiekunki nie za bardzo(może to tylko mi się trafiają takie zmienniczki)leniwe jak cholera(po ostatniej to całe mieszkanie było w pajęczynach, okna brudne, firanki nie prane,brud i sterta prania-właśnie tez i od tego powinno zależeć wynagrodzenie ponieważ jedna taka paniusia tylko leży z pilotem w ręku na kanapie a druga musi po niej sprzątać bo nie można patrzeć już na ten SYF,jak coś musi zrobić to z wielką łaską, bo Pani tu przyjechała odpocząć a nie pracować i pewnie za leżenie pieniążki brać-masakra-same wymagania ma byc internet,dzwonić by chciały godzinami do polski,wychodnego najlepiej pół dnia,a i przede wszystkim "na dzień dobry-ile dostanę ekstra od rodziny za miesiąc?"(pozdrowienia dla Ewy)-normalnie ręce i majtki opadają. Ale żeby coś od siebie dać,coś pomóc, jakies miłe słowo-nie nie bo za to nie płacą.Firma powinna bardziej wziąć sie za rekrutację Pań pseudo"opiekunek", bo nawet znając dobrze język i mieć niewiadomo jakie papiery to jeżeli nie masz podejścia do ludzi,empati i przede wszystkim chęci do pracy to raczej nie masz tu czego szukać. Później po takich co syfu narobią pozostaje opinia o Polkach że leniwe, pijaczki(bo i takie przyjeżdżają) i zostawiają chlew po sobie,a nie wszystkie są takie.
7
Lenda 2016-05-10 16:50:18
dobrze ze porusza się tu temat alkoholu, porządków...byłam świadkiem jak policja zabierała z domu podopiecznego opiekunke pijaną...to dla mnie nie do pomyślenia, i takie Pańcie robia nam tutaj złą opinię, inna była chora i rzuciła sie z widelcem na babunie...efekt...sąsiadka dzwoni po policje słysząc krzyk babuni...i pseudo opiekunka ląduje w .....psychiatryku, mogłabym mnożyć takie przypadki tu u siebie ,w mojej miejscowości...co do sprzatania...to mimo iz kontrakt wyszczególnia nasze obowiązki...paniusie maja to w du....żej torbie. od jednej ze zmienniczek usłyszałam..a niech se fralenpuce zamowią...no ręce opadają...przestałam więc zwracać uwage, wolę sobie sama wysprzątać niż wysłuchiwać. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i nie dajmy się zwariowac, szanujmy sie nawzajem.
2
spokojnapraca 2016-07-13 16:12:07
Uwazam,ze to dobra firma.Wynagrodzenie wyplacane na czas.Pani Maria bardzo mila.Kiedy mialam problem z powrotem z pracy tj.zalatwieniem busa,wypadal moj powrot w dzien w Niemczech wolny od pracy,pracownicy firmy szukali mi kilka godzin powrotu do kraju i udalo sie.Z dobrej strony poznalam firme,zreszta polecono mi ja,poniewaz ma dobra opinie.
1
Ola 2016-08-09 14:40:06
Firma pozal sie Boże,wspolpracowalam z nimi lecz szybko pofziekowalam im ,same niewiedza po co tam siedza,zero kultury zero zainteresowania swoimi pracownikami gdy juz wyjedzie,bo gdy im cos potrzeba dzwonia w nocy o północny,jest wiele innych firm ktoer eiedza na czym ta praca polega.
Lenda 2016-08-09 15:45:05
No Ola zastanów sie nad sobą...raz piszesz że wracasz do tej firmy po wsółpracy z innymi...
teraz znów narzekasz/ przepraszam jesli komentarz z 8.x.2015 jest od innej Oli:)/...pracuje z tą firmą 5 rok, i nadal uważam że to NAJLEPSZA firma pod względem płatności, organizacji ,kultury osobistej pracownic, płynnością dokumentów jaką znam... / mimo że mam do pokonania ponad 500 km z domu do Lublina /Osobiście kilka razy gościłam w biurze na Chopina i w tym nowym teraz tez...zawsze byłam wysłuchana z uwagą, potraktowana serdecznym uśmiechem. Nie prawdą jest tez że zero zainteresowania opiekunką gdy wyjedzie...Dzwonią, kilka razy w czasie kontraktu , pytają czy wszystko dobrze? jak sobie radzi opiekunka...wiem co pisze bo tak mam:) i to samo słyszę od moich zmienniczek...a mam juz 6...to tez o czymś świadczy. Ja ze swej strony za ten kontakt i zainteresowanie opiekunką dziękuję sympatycznym dziewczynom z biura:) Pozdrawiam i taka mała dygresja...a może by tak czasem zajrzeć w głąb siebie nim zacznie się oceniać innych?
3
yala 2016-08-11 08:51:51
Zatrudnienie u nich jest dość stabilne, ale skoro jest wypłata terminowa, to rzeczywiście stawki są całkiem niezłe.
KIEROWNICZKA 2016-11-15 10:23:54
JA MM ROZNE OPINIE NA TEN TEMAT MOZE I SA SKLADKI OS SREDNIEJ KRAJOWEJ ALE I TAK MALO PLACA
MOGLY BY SIE BARDZIEJ POSTARAC KIEDYS MNIE DO JAKIEJS WARIATKI WYSLALY CO MI WALILA W DRZWI UCIEKLAM STAMTAD PO 3 DNIACH ZMIENIALAM TAM TAKA PIJACZKE CO SYF ZOSTAWILA W DODATKU JAK SKRECILAM NOGE I RODZINA POTRAKTOWALA MNIE JAK PSA TO MIELI TO W D ZWROTU ZA BILET DO DZIS NIE UZYSKALAM WOLE SOBIE ZNALEZC NIEMIECKA FIRME A NIE ROBIC NA TE DAMY..........
Zostaw swoją opinię o EUROPA CARE INTERNATIONAL Ewa Misiuda-Rewera - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EUROPA CARE INTERNATIONAL Ewa Misiuda-Rewera