logo MAN Trucks & Bus

MAN Trucks & Bus

Sady

Opinie o MAN Trucks & Bus

xcx 2015-08-06 21:16
A ten szala lala z kuninka jeszcze tam robi ten nazgul................
KrzysztofA 2015-08-26 11:06
Firma u której często wynajmujemy autokary korzystają z busów MAN i naprawdę wszyscy klienci jak i kierowcy są bardzo zadowoleni. Naprawdę gorąco polecam te busy oraz firmę http://www.autokaryakord.pl/ cięki której poczujesz się bezpiecznie i zaznasz miłej obsługi.
idiota 2015-09-06 16:15
smiechu warte ^^
obserwator 2015-09-25 15:28
No niestety nie jest to raczej opinia konkurencji, a w każdym zapisie,czy opinii jeżeli nie nie wszystko może jest w 100% prawdziwe-to na pewno coś tam na rzeczy jest.Jak w każdej nawet plotce jest ziarenko prawdy
oj am oj tam 2015-10-10 23:38
;Tak , jak w nicu. :) Pracowałem w MANie. Zwolniłem się , bo zakład się zamyka i chciałem uniknąć zostania bezrobotnym zanim mnie " zastąpią" ludźmi ze wschodu :) Prawda jest taka, że na wiele rzeczy w Manie się narzekało ale teraz u obecnego pracodawcy zdałem sobie sprawę, że MAN to była dobra firma i klimat pracy o obciążenie pracą były naprawdę ok. Szkoda zakładu... Jakby mi ktoś powiedział, że odwołują przeniesienie zakładu do Starachowic to skakał bym z radości i chętnie bym tam wrócił. Nie wszystko ale wiele wiele rzeczy na które nikt nie zważał uwagi i traktował za "normlne" u innych pracodawców nie istnieją poprostu i tego w mi brakuje. Ogólnie zakład w Sadach to praca do której się chodziło patrząc z dzisiejszej perspektywy z luzikiem i przyjemnością :) Pozdrawiam wszystkich byłych kolegów z pracy i szkoda że Starachowice nie są dużo bliżej :)))))
1
oj tam oj tam 2015-10-10 23:42
...a tak wogóle wiadomo coś kto wykupi zakład w Sadach i co tam będzie?
Mmm 2015-10-12 20:56
Popieram cię w tym co napisałeś. Miło się tam pracowało.
GrUby 2015-10-22 19:27
kto mial okazje pracwac to pracowal w tej firmie ale sa ludzie co spokojnie moga powiedziec o tej firmie ,,Sady Zdrój" bez sciemy w wiekszosci firm mozna tylko sobie pomarzyc o takiej pracy kumaci wiedza oco chodzi i tak juz zostanie :)
Do hindus 2015-11-19 14:04
Widać nie znasz tematu. Zarząd informację o zamknięciu a w zasadzie o przeniesieniu produkcji do Starachowic ogłosił już ponad rok temu. Zakład w Sadach ma funkcjonować do końca 2016 stopniowo przenosząc produkcję do zakładu w Starachowicach.
klemens 2015-12-06 21:53
czasami moze fajnie było, ale sie skonczylo nie ma zoltych pierdzacych w stolek po 4 przy kazdym kompie.Kierasow udajacych panow swoich murzynów.Zlikwidowac to gowno i moze amazonik tam zagosci z jakims mini magazynem i bedzie dobra robota
oj tam oj tam 2015-12-09 20:39
Co tam aktualnie ciekawego w Manie? Dużo segmentów już przenieśli do Starachowic czy jeszcze nic? Pozdrawiam całą załogę.
OE 2015-12-15 14:33
Panowie praca w MAN była bardzo dobra.Obecnie pracuje w VW Poznań i mogę powiedzieć ,że tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przeniosłem się z MAN do VW i żałuje strasznie. Tempo pracy jest wyśrubowane do granicy wytrzymałości organizmu ,sprzęt do pracy to jakieś nieporozumienie.Bardzo dużo buraków z wrześni i okolic którzy dali by się pociąć za to pracę.Pracodawca dyma całą załogę a oni się cieszą ,że dostali 100 zł do wypłaty.Kochane nadgodziny po 12 h w niedziele i soboty (strasznie sapią jak nie chcesz przyjść. Odradzam wszystkim kolegą z MAN przejście do VW. SZAMBO SZAMBO i kilo mułu. Niebawem sam się zwolnię po wakacjach 2016 i poszukam normalnej pracy jeśli chodzi o tępo.Wole mniej a żyć.
1
obserwator 2015-12-17 14:16
Każdy miał możliwość być w VW i na własne oczy zobaczyć jak wygląda tam praca na taśmie. Nie trzeba być super spostrzegawczy aby obserwując tam pracę ludzi dojść do wniosku,że tego typu praca to jakieś wielkie nieporozumienie.Przecież ,gdyby to była jakaś cywilizowana praca to auta te w tym systemie produkowali by nasi koledzy robotnicy w Niemczech.Ale tam takie coś jest nie do zaakceptowania/nie będę tu oczywiście mówił o wynagrodzeniu niemieckiego pracownika na takiej linii/Poza tym, chyba wiadomym jest ,że "nabytek" z MAN-a skierowany zostanie do prac, powiem dyplomatycznie,niekoniecznie odpowiadającym "swoim" z VW.A pokusa mamony i stałych umów to bzdura-bowiem każdą umowę na okres nieokreślony można w każdej chwili rozwiązać,a zarobek 4 czy 5 tyś.za pracę 2 m-cy w miesiącu to następna ściema.Tak więc moje współczucie dla Ciebie jet z mojej strony bardzo bardzo umiarkowane, a raczej malutkie.Jedynie gratuluję podjętych w tej sprawie kroków./Uciekaj chłopie póki jeszcze masz całe gnaty/Pozdrawiam
obserwator 2015-12-17 16:25
Aha! Gratulacje dla Pana śp.Henry Forda Motor Ford Company za diabelski pomysł. a raczej wymysł jak wycisnąć z robola wszystkie siły poprzez zastosowanie ruchomej taśmy produkcyjnej./To właśnie temu Panu można "zawdzięczać" wymyślenie czegoś takiego- no ale to był przełom XIX i XX wieku a teraz mamy już XXI wiek i nadal taki proceder ma miejsce oczywiście zmodyfikowany bo sam pomysł może jest nie najgorszy ale "współcześni" pewnie z 3 razy zwiększyli tempo przesuwania się linii.
1
jojo 2015-12-17 20:15
ja mam pytanie czy może ktoś z was wie co tu będzie po manie.
czuły 2016-01-05 20:44
Czytaj kilka postów w góre a nie tylko ostatni to się dowiesz.
greg 2016-01-19 14:08
ciężko się wbić bo zakład w sadach przenoszą do starachowic, więc po co maja szukać ludzi w sadach?
salomon 2016-01-21 00:51
to do czerwca 2016 czy do końca 2016 maja przenieść cala produkcje do starachowic ? wiadomo co stanie się wtedy z biurem inżynierskim ? będzie dalej robilo ksw czy idzie na bruk ?
manek 2016-02-09 19:23
Wydaje mi się , że wypowiadają się tu ludzie ze Starachowic i myślą , że temat poświęcony jest firmie Man w Starachowicach. Otóż nie, tu mowa o Manie w Sadach , więc poszukajcie proszę na Gowork odpowiedniego zakładu i tam wpisujcie posty o przyjmowaniu do zakładu nowych pracowników itp. Man w Sadach się zamyka i tu interesują ludzi inne tematy. Dzięki.
paweł 2016-02-22 14:06
tam tylko wysysk na smieciówce dobrze ze to sie przenosi do starachowic
Luki 2016-04-14 22:04
A na co tu czekać jak firmę przenoszą do Starachowic? To już ostatnie podrygi Man'a w Sadach
Poznaniak 2016-06-05 12:08
Raczej zyska półdarmowych roboli do pracy, by firma mogła kwitnąć a tobie by starczyło ledwo na chleb od 10 go do 10 go.
Dana 2016-06-24 00:19
Oj dana dana to już koniec Mana :)
2
DANA 2016-06-29 00:17
dana dana chodzi o zakład w sadach Mana.Oj dana dana to koniec Mana.
1
Szczery Jerry 2016-07-01 21:57
Jakiego większego miasta? Sady o pół stopy od poznania a raczej starachowice to ni ewiększe miasto :)
I po co znowu wypowiadaja się tutaj ludzie sądzący, że to profil poświęcony zakładowi w Starachowicach. To strona o MAN SADY, SADY!!!!! Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę Man Bus Starachowice i tam sobie opisujcie kogo i gdzie zatrudniają. MAN Sady się zamyka a w zasadzie przenoszą go do Starachowic!!!!
coles 2016-07-08 12:29
mam pytanie czy ktoś orientuje się może czy oferty pracy jako monter foteli znanej niemieckiej firmy to oferta dotycząca wlasnie firmy MAN w Sadach? czy to o inna firme chodzi?
Szczery Jerry 2016-07-09 11:17
To wypowiadaj się na stronie poświęcnej Niepołomicą a nie MAN Sady bystrzaku.
Szczery Jerry 2016-07-13 20:51
Zarobki będą zależne od miejsca pracy. Nie wiem czy w Niepołomicach zarabia się na tym samym poziomie co można powiedzieć zarabiało się w Sadach. Szeregowy biurowy mógł zarabiać ok 3500 - 3900 pln NETTO. .Na produkcji 2000 - 2500 , chyba, że trzaskane były ponadgodziny to pewnie więcej.
Ja byłem bardzo zadowolony z pracy w MAN i polecam, szkoda tylko że Sady się zamykają....
radek 2016-07-13 20:58
no teraz to wszystko super wyglada, dzieki, a co do zakmniecia oddzialu to nie chcesz sie przeniesc do tego drugiego, czy masz za daleko? chcoaza z twoim pewnei doswiadczeniem nie ebdziesz mial problemu znalesc czegos na miesjcu stałego, zycze powodzenia
OLO 2016-11-20 08:41
Szeregowy pracownik produkcyjny zarabiał 3000 zł netto na 5 grupie
1
Ja 2016-11-27 18:35
No i niestety koniec Mana w Sachach ? Już zamknięte......
ppp 2016-11-27 23:22
Wiadomo co będzie w tym miejscu za MAN-a?
Patryk 2016-12-05 00:31
Witam
Poszukuje opinii autobusu MAN Lions Star R02 z 2006 roku
Nosze sie z zamiarem kupna takiego autobusu do mojej firmy.
Prosze o pozytywne i negatywne opinie

Pozdrawiam
Dawny pracownik MAN Sady 2016-12-10 13:56
też chciałbym wiedzieć ..... Wie ktoś????
Optymista 2017-01-25 19:33
Nie trzeba od razu wszystkiego widzieć w czarnych kolorach. Firmy przechodzą trudne chwile. MAN to duża firma da radę.
Hanna 2017-02-28 11:01
Jak czytamy na stronie internetowej firmy "W firmie MAN osoby studiujące mogą już podczas studiów wziąć udział w ciekawych projektach i tematach oraz połączyć w ten sposób zdobytą wiedzę teoretyczną z praktycznym doświadczeniem – także w ramach prac dyplomowych." Zapowiada się ciekawie! Co myślicie?
alibaba 2017-03-06 00:28
zwykla bujda, potrzebują w Polsce tylko czarnuchów do odtwórczej roboty, jak chcesz się czegoś nauczyć do niestety trzeba uciekać do MAN w Monachium, ale problem tam jest taki, ze Polaków traktują jak gorszą rasę i uznają, że w Polsce nie ma możliwości zdobycia odpowiednich kwalifikacji, by pracować tam na konstrukcji. Polak musi najpierw zaplacic frycowe w postaci kilku lat nauki konstrukcji w Niemczech za grosze, a dopiero potem starac się tam do MAN. Przy najlepszych wiatrach uda się wtedy wytargać 3000 euro netto miesięcznie. Kilku Polakow tak zrobilo.
Hanna 2017-03-06 09:03
@alibaba mówisz z własnego doświadczenia? Pracowałeś w MAN Trucks & Bus?
alibaba 2017-03-06 17:11
przecież nie z twojego, pracowałem i nadal pracuje, ale już za przyzwoite pieniazki w trzeciej rzeszy.
Hanna 2017-03-07 09:24
@alibaba rozumiem. Dla zainteresowanych pracą w MAN Trucks & Bus zapraszam na stronę internetową firmy - http://www.truck.man.eu/pl/pl/man-na-swiecie/man-w-polsce/kariera/praca-w-firmie-man-/praca-w-firmie-man.html
Obserwator Gandalf 2017-03-20 16:17
Zwracam się do moich kolegów z MAN Sady/bo uważam,że oprócz znajomych twarzy miałem i mam też kolegów/o jakieś info czy próbowali i w jaki sposób,oraz z jakim skutkiem- odzyskać potrącony podatek dochodowy od wypłaconych nam/ oprócz ustawowo przysługujących/ pieniędzy.Wiem,że istnieją indywidualne decyzje Dyrektorów Izb Skarbowych bodajże w Katowicach, Krakowie i inn.oraz orzeczenia SN albo NSA w świetle których pieniądze te nie powinny być opodatkowane bo jest to pewien rodzaj odszkodowania,czy zadośćuczynienia za utracone miejsce pracy. A może istnieje już decyzja indywidualna Dyrektora Izby Skarbowej w Poznaniu dot.konkretnie naszego przypadku?Swoją drogą ani "mądrale" ze strony Pracodawcy,ani niestety również "mądrale" ze Związków i Rady Pracowniczej i tzw. kadry kierowniczej/też "mądrali"/nie pomyślał o nazwaniu tych pieniędzy odszkodowaniem lub zadośćuczynieniem.Trzeba było pytać robola z 7A2/7C3/a na końcu z 7B3/ze względu na swój pesel zwany też Gandalfem.
Gregor 2017-04-05 08:58
Może ktoś mógłby podpowiedzieć coś na temat doradcy handlowego MAN Van? Jakie warunki wstępne stawia firma?
byly MAnowiec 2017-05-06 19:57
Dobrze ze to ustrojstwo zlikwidowali, bo czlowiek zosral zmuszony do poszukania normalnej uczciwej pracy za normalne pieniadze a nie wyzysk, i ciagle marudzenie zoltych koszul i ich zwierzchnikow, Niech sie mecza te cwoki scyzoryki
Jurgen 2017-05-07 20:44
MAN Trucks & Bus jest dobrą firmą ale hejt musi być.
Hanna 2017-05-08 08:33
@Jurgen jesteś/byłeś pracownikiem MAN Trucks & Bus? Na jakim stanowisku jesteś/byłeś zatrudniony? Pamiętajmy, że ogólne warunki mogą różnić się w zależności od obejmowanego stanowiska. Jakie pozytywy dostrzegasz w pracy?
Okolony 2017-05-24 21:38
@Ktos Czy możesz wyjaśnić o co chodzi z tym podatkiem? Nigdzie nie mogę się dowiedzieć szczegółów a bardzo mnie to interesuje. Słyszałem, że ma się coś zmienić?
GLOBAL 2017-05-30 11:22
NIE POLECAM TEN SERWIS, naciągacze i nieprofesionalne zachowanie w SERWISIE MAN RYBNIK.
Hanna 2017-05-30 11:41
@GLOBAL piszesz o nieprofesjonalnym zachowaniu. Co masz konkretnie na myśli? Czy jakaś sytuacja wzbudziła Twój niepokój? Napisz nam więcej na ten temat.
jojo 2017-05-31 16:00
witam czy ktoś moze cos powiedziec o rozliczeniu podatku od odprawy czy ktoś juz dostał kase
Pazurek 2017-06-05 08:53
Czy MAN Trucks & Bus nie ma w chwili obecnej zapotrzebowania na nowych pracowników? Jeśli ktoś ma wiedzę proszę podzielić się tym. Jakie wymagania stawiają kandydatom?
Zostaw swoją opinię o MAN Trucks & Bus - Sady
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus