logo MAN Trucks & Bus

MAN Trucks & Bus

Sady

Opinie o MAN Trucks & Bus

były 2015-02-21 12:39:56
nareszcie wielebny wezmie sie za robotę a nie łazić i ciagle gadać o związkach.
1
portier 2015-03-06 16:57:56
wielebny ? nie znam takowego? Wiem tylko tyle ze w Manie sie zle dzieje coraz blizej likwidacji tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firmy tym gorzej, lataja wszyscy kierownicy jakby mieli sraczke, a szanowne kierownictwo wogole dostaje szalu dowodzac to zmianami ciw organizacji dojsc do zakladu, jeszcze ciut ciut a trzeba bedzie zrobic truchtem 3 kiola w okól firmy zeby wejsc do niej to wymysl pani z utrzymania ruchu , poniewaz trzeba dac znac firmie ze istnieje takie stanowisko i zeby reszta choloty zauwazyla ze ktos do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu w koncu rzadzi, chociaz oficjalnie obowiazki tego dzialu pelni firma zewnetrzna, nastepnum tematem jest starszenie ludzi chorobowym, w jednym pismie mowi sie o w tym roku panuje ponad normowe chorobowe a w drugim daje sie do wiadomosci pracownikom ktorzy chorowali w zeszlym roku gdzie chorobowe bylo w zakladowj normie, wiec o co chodzi o zastrzaszenie pracownikow, moze o zwolnienia zeby bylo wypalcenie mniejszej ilosci odpraw?Jak mozna zauwazyc tak znanej i wiodacej na rynku motoryzacyjnym prym nie zalezy na dobrym imieniu firmy , lepiej jakby wszyscy pracownicy i uzytkownicy produktów tej firmy widzieli ich jako wyzyskiwaczy a wszystko zmierza ku temu kierunkowi, cos jest nie tak panie prezesie?A jesze jedno w tym wszystkim jak zawsze bierze sie udzial tylko tych pracownikow ktorzy biara czynny udzial w procesie produkcyjnym o tch ktorzy sa na stanowiskach administracyjnych sie milczy i nie bierze pod uwage, wiec ciekawe za co pobiera swoje nie male pobory
Misio 2015-03-22 14:19:03
Nie myślą o zamknięciu MANa,tylko już zamykają.Do końca 2016 roku zakład ma byc zamknięty a produkcja przeniesiona do Starachowic.
1
aggag 2015-03-28 14:23:32
Tak czy tak jak przyjdziemy do VW to pokazemy tym idota z VW jak sie normy wyrabia a jak dobrze sie postaramy to wielu z nich poleci.Znam mistrza i lidera wiec zle mi nie bedzie.W koncu rodzina to rodzina.Paru sie zwolni i bedzie miejsce dla 2 moich kolegow.
przyszly pracownik WV 2015-04-04 16:03:29
tez stawiam na Wv tam beda mogl sie wykazac swoimi umiejetnosciami i pracowitoscia ktora w Manie nikt nie potrafi docenic, moze zdobede fotal lidera albo i lepiej, ciesze sie ze bede mogl pracowac w tak renomowanej firmie jak WV i niezle zarabiac kolo 4-5 tysiakow z nadgodzinami, do takiej pracy przychodzi sie z przyjemnoscia i checia do pracy,a nie cie ciagle doluja, niektorzy nie wytrzymuja tego napiecia i padaja na zawaly jak muchy, ciekawe swoja droga ilu z nas jeszcze padnie nimm dotrwa do konca tego bagna
robus 2015-05-15 18:12:14
co tam biedoki slychac u was w MAN u nas w WV zyje sie na bogato a bendzie jeszcze lepiej bo premie dodatkowe wyplacaja co miesiac teraz i rozne dodatki tak ze bejmow nie bedzie kiedy wydac.
taki jeden 2015-07-11 08:00:17
kto pana Zimnego z Man-a i co może o nim powiedzieć..
-rzekomo ma przyjść ze swoją sekretarką do VW w Swarzędza

dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam
2
mann 2015-07-23 20:20:23
i zaczęło się, czystki w wieloletniej kadrze kierowniczej , pod byle pretekstem "niedopełnienie obowiazków "? zwolnienia , żeby nie płacić pracownikom odpraw i zatrudnić za mniejsze już czekających "scyzoryków"
mann 2015-07-23 20:29:58
tak MAN żegna się z pracownikami
stefan 2015-07-23 22:49:09
a co na to związki zawodowe...???
mann 2015-07-24 09:40:23
jak zawsze dbają o swój tyłek , a ty szaraku płać składki,może dostaniesz paczkę na święta
obserwator 2015-07-24 12:37:03
Niestety żyjemy w kraju rządzonym przez liberałów, którzy na będąc "na sznurku" wielkich prywatnych pracodawców przeforsowali kodeks pracy z takimi pojęciami jak min.niedopełnienie obowiązków pracowniczych czy tzw.utrata zaufania które to pod tymi pojęciami umożliwiają zwolnienie pracownika w każdej chwili.Ponadto w ustroju liberalnym miarą wartości człowieka jest wysokość wytworzonego przez jego pracę kapitału dla pracodawcy.Zatem poruszane wyżej zwolnienia są jakby bardzo naturalne i zrobione w białych rękawiczkach oczywiście z zachowaniem tzw.reguł.Nie znane są w tej chwili szczegóły tych posunięć pracodawcy ale jeżeli to jest tzw.pokazówka zastraszająca to ciśnie się na usta jedynie słowo:żenada
jojo 2015-07-24 23:05:01
no i głowy sie posypały a tylko jedno złapali a 4 kierowniczków poleciało, i to pewnie nie koniec
sdfghjkl 2015-07-25 20:08:21
Dopóty dzban wodę nosi, dopóki mu się ucho nie urwie. Kariera do łba uderzyła, lansik i bujanka na maxa! Niestety kariery już w VWP nie zrobią... heheee !!!
obserwator 2015-07-26 09:50:19
Szczerze mówiąc-jeżeli prawdą jest to co mówi się o "wyczynach" tych pseudokierowniczków- to nie ma czego żałować,albo raczej kogo żałować i faktycznie poprzednie zapisy o żenadzie ze strony MAN-a nie mają w tej sprawie zastosowania-bo faktycznie ta ich bujanka i lansik została nareszcie chyba przerwana i tu działania firmy są w porządku.A propos nowych kierowników koordynatorów ze Starachowic-jeżeli taka będzie kadra managerska w tamtej Firmie to "Szczęść Panie Boże"
"kierowniczek' 2015-07-26 18:36:52
bardzo łatwo anonimowo obrzucać błotem, jak to Polacy, oby i Ciebie nie ochlapało
obserwator 2015-07-26 21:01:42
Mnie na szczęście przynajmniej w MAN-ie już nic ani nikt nie ochlapie błotem gdyż piszę moje opinie i spostrzeżenia na podstawie relacji osób które tam jeszcze pracują.Jeżeli zostałeś kierowniczku niesłusznie obrzucony błotem to oczywiście mam nadzieję,że sprawa się wyjaśni na Twoją korzyść/czego Ci oczywiście życzę/.Niemniej coś na rzeczy musi być i oby tylko osoby naprawdę winne poniosły konsekwencje,a nie była to "masówa" pt."bo byłeś kierownikiem" Tak,jak widzisz staram się obiektywnie patrzeć na te sprawy i do czasu pełnego wyjaśnienia tych spraw pewnie zaprzestanę jednak obserwować i komentować,a tak w ogóle - to w zasadzie coraz mnie mnie to wszystko interesuje.Cześć!
obserwator 2015-07-26 21:07:36
w ostatnim zdaniu mojej opinii winno być:-"to w zasadzie coraz MNIEJ mnie to wszystko interesuje"
xcx 2015-08-06 21:16:34
A ten szala lala z kuninka jeszcze tam robi ten nazgul................
KrzysztofA 2015-08-26 11:06:03
Firma u której często wynajmujemy autokary korzystają z busów MAN i naprawdę wszyscy klienci jak i kierowcy są bardzo zadowoleni. Naprawdę gorąco polecam te busy oraz firmę http://www.autokaryakord.pl/ cięki której poczujesz się bezpiecznie i zaznasz miłej obsługi.
idiota 2015-09-06 16:15:13
smiechu warte ^^
obserwator 2015-09-25 15:28:25
No niestety nie jest to raczej opinia konkurencji, a w każdym zapisie,czy opinii jeżeli nie nie wszystko może jest w 100% prawdziwe-to na pewno coś tam na rzeczy jest.Jak w każdej nawet plotce jest ziarenko prawdy
oj am oj tam 2015-10-10 23:38:57
;Tak , jak w nicu. :) Pracowałem w MANie. Zwolniłem się , bo zakład się zamyka i chciałem uniknąć zostania bezrobotnym zanim mnie " zastąpią" ludźmi ze wschodu :) Prawda jest taka, że na wiele rzeczy w Manie się narzekało ale teraz u obecnego pracodawcy zdałem sobie sprawę, że MAN to była dobra firma i klimat pracy o obciążenie pracą były naprawdę ok. Szkoda zakładu... Jakby mi ktoś powiedział, że odwołują przeniesienie zakładu do Starachowic to skakał bym z radości i chętnie bym tam wrócił. Nie wszystko ale wiele wiele rzeczy na które nikt nie zważał uwagi i traktował za "normlne" u innych pracodawców nie istnieją poprostu i tego w mi brakuje. Ogólnie zakład w Sadach to praca do której się chodziło patrząc z dzisiejszej perspektywy z luzikiem i przyjemnością :) Pozdrawiam wszystkich byłych kolegów z pracy i szkoda że Starachowice nie są dużo bliżej :)))))
oj tam oj tam 2015-10-10 23:42:29
...a tak wogóle wiadomo coś kto wykupi zakład w Sadach i co tam będzie?
Mmm 2015-10-12 20:56:48
Popieram cię w tym co napisałeś. Miło się tam pracowało.
GrUby 2015-10-22 19:27:31
kto mial okazje pracwac to pracowal w tej firmie ale sa ludzie co spokojnie moga powiedziec o tej firmie ,,Sady Zdrój" bez sciemy w wiekszosci firm mozna tylko sobie pomarzyc o takiej pracy kumaci wiedza oco chodzi i tak juz zostanie :)
Do hindus 2015-11-19 14:04:07
Widać nie znasz tematu. Zarząd informację o zamknięciu a w zasadzie o przeniesieniu produkcji do Starachowic ogłosił już ponad rok temu. Zakład w Sadach ma funkcjonować do końca 2016 stopniowo przenosząc produkcję do zakładu w Starachowicach.
klemens 2015-12-06 21:53:46
czasami moze fajnie było, ale sie skonczylo nie ma zoltych pierdzacych w stolek po 4 przy kazdym kompie.Kierasow udajacych panow swoich murzynów.Zlikwidowac to gowno i moze amazonik tam zagosci z jakims mini magazynem i bedzie dobra robota
oj tam oj tam 2015-12-09 20:39:57
Co tam aktualnie ciekawego w Manie? Dużo segmentów już przenieśli do Starachowic czy jeszcze nic? Pozdrawiam całą załogę.
OE 2015-12-15 14:33:53
Panowie praca w MAN była bardzo dobra.Obecnie pracuje w VW Poznań i mogę powiedzieć ,że tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przeniosłem się z MAN do VW i żałuje strasznie. Tempo pracy jest wyśrubowane do granicy wytrzymałości organizmu ,sprzęt do pracy to jakieś nieporozumienie.Bardzo dużo buraków z wrześni i okolic którzy dali by się pociąć za to pracę.Pracodawca dyma całą załogę a oni się cieszą ,że dostali 100 zł do wypłaty.Kochane nadgodziny po 12 h w niedziele i soboty (strasznie sapią jak nie chcesz przyjść. Odradzam wszystkim kolegą z MAN przejście do VW. SZAMBO SZAMBO i kilo mułu. Niebawem sam się zwolnię po wakacjach 2016 i poszukam normalnej pracy jeśli chodzi o tępo.Wole mniej a żyć.
obserwator 2015-12-17 14:16:24
Każdy miał możliwość być w VW i na własne oczy zobaczyć jak wygląda tam praca na taśmie. Nie trzeba być super spostrzegawczy aby obserwując tam pracę ludzi dojść do wniosku,że tego typu praca to jakieś wielkie nieporozumienie.Przecież ,gdyby to była jakaś cywilizowana praca to auta te w tym systemie produkowali by nasi koledzy robotnicy w Niemczech.Ale tam takie coś jest nie do zaakceptowania/nie będę tu oczywiście mówił o wynagrodzeniu niemieckiego pracownika na takiej linii/Poza tym, chyba wiadomym jest ,że "nabytek" z MAN-a skierowany zostanie do prac, powiem dyplomatycznie,niekoniecznie odpowiadającym "swoim" z VW.A pokusa mamony i stałych umów to bzdura-bowiem każdą umowę na okres nieokreślony można w każdej chwili rozwiązać,a zarobek 4 czy 5 tyś.za pracę 2 m-cy w miesiącu to następna ściema.Tak więc moje współczucie dla Ciebie jet z mojej strony bardzo bardzo umiarkowane, a raczej malutkie.Jedynie gratuluję podjętych w tej sprawie kroków./Uciekaj chłopie póki jeszcze masz całe gnaty/Pozdrawiam
obserwator 2015-12-17 16:25:23
Aha! Gratulacje dla Pana śp.Henry Forda Motor Ford Company za diabelski pomysł. a raczej wymysł jak wycisnąć z robola wszystkie siły poprzez zastosowanie ruchomej taśmy produkcyjnej./To właśnie temu Panu można "zawdzięczać" wymyślenie czegoś takiego- no ale to był przełom XIX i XX wieku a teraz mamy już XXI wiek i nadal taki proceder ma miejsce oczywiście zmodyfikowany bo sam pomysł może jest nie najgorszy ale "współcześni" pewnie z 3 razy zwiększyli tempo przesuwania się linii.
1
jojo 2015-12-17 20:15:49
ja mam pytanie czy może ktoś z was wie co tu będzie po manie.
czuły 2016-01-05 20:44:13
Czytaj kilka postów w góre a nie tylko ostatni to się dowiesz.
greg 2016-01-19 14:08:12
ciężko się wbić bo zakład w sadach przenoszą do starachowic, więc po co maja szukać ludzi w sadach?
salomon 2016-01-21 00:51:37
to do czerwca 2016 czy do końca 2016 maja przenieść cala produkcje do starachowic ? wiadomo co stanie się wtedy z biurem inżynierskim ? będzie dalej robilo ksw czy idzie na bruk ?
manek 2016-02-09 19:23:03
Wydaje mi się , że wypowiadają się tu ludzie ze Starachowic i myślą , że temat poświęcony jest firmie Man w Starachowicach. Otóż nie, tu mowa o Manie w Sadach , więc poszukajcie proszę na Gowork odpowiedniego zakładu i tam wpisujcie posty o przyjmowaniu do zakładu nowych pracowników itp. Man w Sadach się zamyka i tu interesują ludzi inne tematy. Dzięki.
paweł 2016-02-22 14:06:53
tam tylko wysysk na smieciówce dobrze ze to sie przenosi do starachowic
Luki 2016-04-14 22:04:05
A na co tu czekać jak firmę przenoszą do Starachowic? To już ostatnie podrygi Man'a w Sadach
Poznaniak 2016-06-05 12:08:14
Raczej zyska półdarmowych roboli do pracy, by firma mogła kwitnąć a tobie by starczyło ledwo na chleb od 10 go do 10 go.
Dana 2016-06-24 00:19:59
Oj dana dana to już koniec Mana :)
2
DANA 2016-06-29 00:17:55
dana dana chodzi o zakład w sadach Mana.Oj dana dana to koniec Mana.
Szczery Jerry 2016-07-01 21:57:04
Jakiego większego miasta? Sady o pół stopy od poznania a raczej starachowice to ni ewiększe miasto :)
I po co znowu wypowiadaja się tutaj ludzie sądzący, że to profil poświęcony zakładowi w Starachowicach. To strona o MAN SADY, SADY!!!!! Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę Man Bus Starachowice i tam sobie opisujcie kogo i gdzie zatrudniają. MAN Sady się zamyka a w zasadzie przenoszą go do Starachowic!!!!
coles 2016-07-08 12:29:32
mam pytanie czy ktoś orientuje się może czy oferty pracy jako monter foteli znanej niemieckiej firmy to oferta dotycząca wlasnie firmy MAN w Sadach? czy to o inna firme chodzi?
Szczery Jerry 2016-07-09 11:17:29
To wypowiadaj się na stronie poświęcnej Niepołomicą a nie MAN Sady bystrzaku.
Szczery Jerry 2016-07-13 20:51:01
Zarobki będą zależne od miejsca pracy. Nie wiem czy w Niepołomicach zarabia się na tym samym poziomie co można powiedzieć zarabiało się w Sadach. Szeregowy biurowy mógł zarabiać ok 3500 - 3900 pln NETTO. .Na produkcji 2000 - 2500 , chyba, że trzaskane były ponadgodziny to pewnie więcej.
Ja byłem bardzo zadowolony z pracy w MAN i polecam, szkoda tylko że Sady się zamykają....
radek 2016-07-13 20:58:20
no teraz to wszystko super wyglada, dzieki, a co do zakmniecia oddzialu to nie chcesz sie przeniesc do tego drugiego, czy masz za daleko? chcoaza z twoim pewnei doswiadczeniem nie ebdziesz mial problemu znalesc czegos na miesjcu stałego, zycze powodzenia
OLO 2016-11-20 08:41:18
Szeregowy pracownik produkcyjny zarabiał 3000 zł netto na 5 grupie
Ja 2016-11-27 18:35:52
No i niestety koniec Mana w Sachach ? Już zamknięte......
ppp 2016-11-27 23:22:16
Wiadomo co będzie w tym miejscu za MAN-a?
Zostaw swoją opinię o MAN Trucks & Bus - Sady
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus