brak logo

,,flymyfly''

Łódź

Opinie o ,,flymyfly''

anonim 2010-02-21 17:20:19
Pracowałem. Polecam. Jeśli chodzi o kase to ma sie do czego czepic.
Szefostwo młode, wyluzowane i nawet jak nie pracuje mamy ze sobą dalej kontakt. Kiedyś jak miałem problem z kasą i mi nie szło dostałem do szefa kase od tak na polepszenie humoru:) Nie zdarzyło mi sie zarobic mniej niż 10zl za godzine a najlepszy nie byłem. Pozdrawiam
M. 2010-02-21 18:48:06
Z kasą fakt, czasami dostajesz jakiś bonus tylko za to że się starasz. Ktoś pisał wcześniej że zaliczek nie ma - zależy chyba dla kogo;p. Jak ktoś ma prace i szefa gdzieś a potem zostaje zwolniony to co ma powiedzie - narzeka.
anonim 2010-02-22 13:32:18
M. - 2010-02-21 18:48:06

Z kasą fakt, czasami dostajesz jakiś bonus tylko za to że się starasz. Ktoś pisał wcześniej że zaliczek nie ma - zależy chyba dla kogo;p. Jak ktoś ma prace i szefa gdzieś a potem zostaje zwolniony to co ma powiedzie - narzeka.

opowiedz jak wyglada praca. co trzeba robic zeby spodobac sie szefostwu?? bo o pieniadzach juz nie pisz, bo podobno duzo...podobno ;)
odpowiedz 2010-02-22 21:11:47
skoro taka cudowna jest ta praca to czemu tam juz nie pracujesz ktosiu od mamusi i tatusia? czemu pracowalo tam pol lodzi a teraz nie ma kto robic?!? poza tym zarabialam tam 30zl za godzine, minimum 10 poki ludzie sie jeszcze na to nabierali. Wiec nie mow ze bylam zlym pracownikiem i swietnie znam realia tej pracy, fakty mowia same za siebie a standy znikaja i znikaja... poza tym sadze ze albo dostajesz kase za te pozytywne opinie albo jestes jednym z tamtejszych biurowych i chcesz sie przypucowac przemilemu i fantastycznemu szefostwu ktore mialo szanse zbudowania prawdziwego zespolu ale to zmarnowalo by moc powyrzucac ludzi zeby pokazac jacy to sa wielcy wlasciciele wielkiej firmy. pozdrawiam Cie i zycze dalszych sukcesow w [usunięte przez moderatora] ludzi!!
BB 2010-02-23 08:46:56
odpowiedz - 2010-02-22 21:11:47

skoro taka cudowna jest ta praca to czemu tam juz nie pracujesz ktosiu od mamusi i tatusia? czemu pracowalo tam pol lodzi a teraz nie ma kto robic?!? poza tym zarabialam tam 30zl za godzine, minimum 10 poki ludzie sie jeszcze na to nabierali. Wiec nie mow ze bylam zlym pracownikiem i swietnie znam realia tej pracy, fakty mowia same za siebie a standy znikaja i znikaja... poza tym sadze ze albo dostajesz kase za te pozytywne opinie albo jestes jednym z tamtejszych biurowych i chcesz sie przypucowac przemilemu i fantastycznemu szefostwu ktore mialo szanse zbudowania prawdziwego zespolu ale to zmarnowalo by moc powyrzucac ludzi zeby pokazac jacy to sa wielcy wlasciciele wielkiej firmy. pozdrawiam Cie i zycze dalszych sukcesow w [usunięte przez moderatora] ludzi!!

"Przegrani szukają wymówek, wygrani rozwiązań" :] Pozdrawiam
ja 2010-02-23 18:48:15
coś mi nie wyszło, jeszcze raz:

Zgadzam się, z Tobą. Jest duża rotacja pracowników - ktoś jest słabszy to wylatuje. Tylko prowizja - więc raz może być dobrzem raz fatalnie - a szefostwa to nie interesuje - ma być dużo i tyle, jak nie jest ochrznan. A z kasą to też nie przesadzajcie, wcale nie ma kokosów, bo nigdy się nie wie ile się zarobi, jak pójdzie dzień. W dodatku z wypłacaniem z terminie bywało różnie... Kontrole ze strony szefa też były, nie są były jakieś miłe a już w szczególności gdy się starałeś a szef kpił z Ciebie. Poza tym szef jest bardzo nieprzewidywalny - raz jest z niego świetny, pomocny facet, a z kiedy indziej był zadufanym w sobie i hamskim. generalna ocena 3+. I jak jesteś dobry, to szef też jest dla Ciebie OK.
anonim 2010-02-24 15:42:09
BB - 2010-02-23 08:46:56

odpowiedz - 2010-02-22 21:11:47

skoro taka cudowna jest ta praca to czemu tam juz nie pracujesz ktosiu od mamusi i tatusia? czemu pracowalo tam pol lodzi a teraz nie ma kto robic?!? poza tym zarabialam tam 30zl za godzine, minimum 10 poki ludzie sie jeszcze na to nabierali. Wiec nie mow ze bylam zlym pracownikiem i swietnie znam realia tej pracy, fakty mowia same za siebie a standy znikaja i znikaja... poza tym sadze ze albo dostajesz kase za te pozytywne opinie albo jestes jednym z tamtejszych biurowych i chcesz sie przypucowac przemilemu i fantastycznemu szefostwu ktore mialo szanse zbudowania prawdziwego zespolu ale to zmarnowalo by moc powyrzucac ludzi zeby pokazac jacy to sa wielcy wlasciciele wielkiej firmy. pozdrawiam Cie i zycze dalszych sukcesow w [usunięte przez moderatora] ludzi!!


Kochany [usunięte przez moderatora] tak wiec wyszlo juz na jaw, ze to Ty piszesz te opinie ([usunięte przez moderatora]), tak wiec przypomne Ci tylko, ze nie dla kazdego, kto robil swietne wyniki byles ok, z jakiegos powodu porezygnowali prawda? pozdrawiam Cie, i zycze sukcesow, bo jak Ci ta firma upadnie to zostanie tylko Staff (biedaczek) jesli zyje jeszcze oczywiscie... tak wiec 3m sie :*
BB 2010-02-25 19:19:43
anonim - 2010-02-24 15:42:09

BB - 2010-02-23 08:46:56

odpowiedz - 2010-02-22 21:11:47

skoro taka cudowna jest ta praca to czemu tam juz nie pracujesz ktosiu od mamusi i tatusia? czemu pracowalo tam pol lodzi a teraz nie ma kto robic?!? poza tym zarabialam tam 30zl za godzine, minimum 10 poki ludzie sie jeszcze na to nabierali. Wiec nie mow ze bylam zlym pracownikiem i swietnie znam realia tej pracy, fakty mowia same za siebie a standy znikaja i znikaja... poza tym sadze ze albo dostajesz kase za te pozytywne opinie albo jestes jednym z tamtejszych biurowych i chcesz sie przypucowac przemilemu i fantastycznemu szefostwu ktore mialo szanse zbudowania prawdziwego zespolu ale to zmarnowalo by moc powyrzucac ludzi zeby pokazac jacy to sa wielcy wlasciciele wielkiej firmy. pozdrawiam Cie i zycze dalszych sukcesow w [usunięte przez moderatora] ludzi!!


Kochany [usunięte przez moderatora] tak wiec wyszlo juz na jaw, ze to Ty piszesz te opinie ([usunięte przez moderatora]), tak wiec przypomne Ci tylko, ze nie dla kazdego, kto robil swietne wyniki byles ok, z jakiegos powodu porezygnowali prawda? pozdrawiam Cie, i zycze sukcesow, bo jak Ci ta firma upadnie to zostanie tylko Staff (biedaczek) jesli zyje jeszcze oczywiscie... tak wiec 3m sie :*

Jak widzę dobry samarytanin z Ciebie skoro życzysz mi upadku. Muszę Cie niestety zdziwić gdyż teraz "[usunięte przez moderatora]" również w Warszawie:P
Jak sama przyznajesz zarabiałaś 30 zł za godzinę i rynek sie skończył :P Widzisz kiedy pracowałaś firma miała pół roku a Łódź droga koleżanko jest trzecim największym miastem w Polsce:]
Rozumiem że byłaś dobra i pisałaś dużo ale chyba nie aż tak! :O
Rozumiem również ze trafiłaś tu przypadkiem szukając pracy na GWu:] a opinia Twoja wynika z zazdrości . To również nie jest mi obce:] Wiele razy dochodzą do mnie plotki że firma juz nie istnieje:] Rozsiewają je takie pozytywne osoby jak Ty. Co do Staffa (Husky) to ma się dobrze w tym roku poznał piękną rudą suczkę :] Może coś z tego będzie :] To byłoby na tyle popisał bym sobie jeszcze ale to chyba bez sensu. Myślę ze w każdej pracy jest coś złego i w każdej pracy coś pozytywnego. A jeśli ktoś ma odwagę to nie pisze tu jakichś bzdur tylko mówi mi to w twarz. Drzwi do mojego gabinetu są zawsze otwarte :] Zapraszam.
Pozdrawiam Wszystkich znajomych i wrogów również, Ciebie kochana koleżanko również pozdrawiam i nie mogę sie doczekać riposty:] :P Pamiętajcie "Firmę tworzą ludzie a nie opinie"
anonim 2010-02-28 19:25:33
BB - 2010-02-25 19:19:40

anonim - 2010-02-24 15:42:09

BB - 2010-02-23 08:46:56

odpowiedz - 2010-02-22 21:11:47

skoro taka cudowna jest ta praca to czemu tam juz nie pracujesz ktosiu od mamusi i tatusia? czemu pracowalo tam pol lodzi a teraz nie ma kto robic?!? poza tym zarabialam tam 30zl za godzine, minimum 10 poki ludzie sie jeszcze na to nabierali. Wiec nie mow ze bylam zlym pracownikiem i swietnie znam realia tej pracy, fakty mowia same za siebie a standy znikaja i znikaja... poza tym sadze ze albo dostajesz kase za te pozytywne opinie albo jestes jednym z tamtejszych biurowych i chcesz sie przypucowac przemilemu i fantastycznemu szefostwu ktore mialo szanse zbudowania prawdziwego zespolu ale to zmarnowalo by moc powyrzucac ludzi zeby pokazac jacy to sa wielcy wlasciciele wielkiej firmy. pozdrawiam Cie i zycze dalszych sukcesow w [usunięte przez moderatora] ludzi!!


Kochany [usunięte przez moderatora] tak wiec wyszlo juz na jaw, ze to Ty piszesz te opinie ([usunięte przez moderatora]), tak wiec przypomne Ci tylko, ze nie dla kazdego, kto robil swietne wyniki byles ok, z jakiegos powodu porezygnowali prawda? pozdrawiam Cie, i zycze sukcesow, bo jak Ci ta firma upadnie to zostanie tylko Staff (biedaczek) jesli zyje jeszcze oczywiscie... tak wiec 3m sie :*

Jak widzę dobry samarytanin z Ciebie skoro życzysz mi upadku. Muszę Cie niestety zdziwić gdyż teraz
nie przecze tworza ja ludzie, ale w momencie gdy tam pracuja, miales szanse zbudowac fajny zespol, ale ja zmarnowales przez pyche. Ale dostajesz ode mnie punkt za odwage, ze nie wypierasz sie, ze to nie Ty piszesz, bo teraz jesli ktos bedzie czytal te opinie, to co pomysli sobie o szefie, ktory sam sobie wystawia pozytywne opinie? Ale dobrze, ze masz wysoka samoocene, szkoda tylko, ze jestes tak naprawde sam... No to sukcesow w Warszawie, mam nadzieje, ze sie tam przeniesiesz na stale. To pa:)
BB 2010-03-04 09:57:11
anonim - 2010-02-28 19:25:33

BB - 2010-02-25 19:19:40

anonim - 2010-02-24 15:42:09

BB - 2010-02-23 08:46:56

odpowiedz - 2010-02-22 21:11:47

skoro taka cudowna jest ta praca to czemu tam juz nie pracujesz ktosiu od mamusi i tatusia? czemu pracowalo tam pol lodzi a teraz nie ma kto robic?!? poza tym zarabialam tam 30zl za godzine, minimum 10 poki ludzie sie jeszcze na to nabierali. Wiec nie mow ze bylam zlym pracownikiem i swietnie znam realia tej pracy, fakty mowia same za siebie a standy znikaja i znikaja... poza tym sadze ze albo dostajesz kase za te pozytywne opinie albo jestes jednym z tamtejszych biurowych i chcesz sie przypucowac przemilemu i fantastycznemu szefostwu ktore mialo szanse zbudowania prawdziwego zespolu ale to zmarnowalo by moc powyrzucac ludzi zeby pokazac jacy to sa wielcy wlasciciele wielkiej firmy. pozdrawiam Cie i zycze dalszych sukcesow w [usunięte przez moderatora]ludzi!!


Kochany [usunięte przez moderatora] tak wiec wyszlo juz na jaw, ze to Ty piszesz te opinie ([usunięte przez moderatora], tak wiec przypomne Ci tylko, ze nie dla kazdego, kto robil swietne wyniki byles ok, z jakiegos powodu porezygnowali prawda? pozdrawiam Cie, i zycze sukcesow, bo jak Ci ta firma upadnie to zostanie tylko Staff (biedaczek) jesli zyje jeszcze oczywiscie... tak wiec 3m sie :*

Jak widzę dobry samarytanin z Ciebie skoro życzysz mi upadku. Muszę Cie niestety zdziwić gdyż teraz
nie przecze tworza ja ludzie, ale w momencie gdy tam pracuja, miales szanse zbudowac fajny zespol, ale ja zmarnowales przez pyche. Ale dostajesz ode mnie punkt za odwage, ze nie wypierasz sie, ze to nie Ty piszesz, bo teraz jesli ktos bedzie czytal te opinie, to co pomysli sobie o szefie, ktory sam sobie wystawia pozytywne opinie? Ale dobrze, ze masz wysoka samoocene, szkoda tylko, ze jestes tak naprawde sam... No to sukcesow w Warszawie, mam nadzieje, ze sie tam przeniesiesz na stale. To pa:)

Nie wiem czym chciałas mnie zdziwić, pracują ludzie i mają się calkiem dobrze :] więc sam nie jestem. Fakt ze prowadzimy wciąż rekrutacje gdyż firma się cały czas rozwija. Zostałas zwolniona za coś tam, nie wiem gdyż w przeciwieństwie do mnie ukrywasz swoją tożsamość. Udowodnij mi która opinia pozytywna jest odemnie inaczej to są tylko Twoje puste słowa:] Dziękuje Ci za punkt spewnoscią zmotywuje mnie do dalszej systematycznej pracy ;] Mieszkałem juz w Wawie i nie podoba mi się zdecydowanie bardziej widzę swoją przyszłosc w Łodzi :] Ok kończe już tą dyskusje, nie ma ona sensu tym bardziej ze nie opieram strategii firmy o opinie z forów. Miło się z Tobą polemizowało, szkoda ze nie na zywo. Pozdrawiam.
sam wiesz kto;) 2010-03-06 11:15:27
hej:) mam nadzieję, że to już ostatni mój post, bo wcale mnie to nie bawi. po pierwsze "spewnością" - zapytaj [usunięte przez moderatora] jak powinno być poprawnie:) Ciesze się, że firma się rozwija, trzymaj fason dalej. Sam dobrze wiesz, które komentarze pisałeś. Nie ujawniam się, gdyż weszłam na to forum tylko i wyłącznie, by wypowiedzieć się o tej pracy, nie miałam najmniejszego zamiaru na jakąkolwiek dyskusję z Tobą. To Ty zacząłeś się czepiać moich postów i to Ty zacząłeś dyskusję. Jakbym Ci chciała coś powiedzieć to bym to dawno zrobiła. W każdym razie i tak się zapewne domyślasz. Zakończmy tę rozmowę, życzę Ci sukcesów, rozwijaj się razem z firmą.
anonim 2010-03-06 11:17:30
jeszcze jedno, nie mów że się ujawniłeś, bo wpadłeś w głupi sposób:)
:P 2010-03-06 12:25:41
Daj sobie spokój z poprawianiem pisowni P. [usunięte przez moderatora] - ma dysortografię!!! Chociaż nie rozumiem, jak można tak napisać ze słownikiem:D lol
Guldian 2010-03-09 17:22:07
Drodzy byli i obecni pracownicy firmy "F", pracowałem w niej jak każdy z was. Moje wspomnienia dotyczą przede wszystkim miłych współpracowników, którzy odeszli razem lub przede mną. Należy pamiętać, że jeżeli coś wam nie wychodzi to jest wasza wina (nastawienie lub lenistwo) a nie otoczenia, zbiegu okoliczności, złego miejsca czy niemiłych ludzi :D (jak ktoś w to wierzy to współczuje). zawsze da się zrobić wniosek lecz pamiętajcie o godności!! Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników ;D
byli pracownicy 2010-03-15 17:29:08
my Ciebie [usunięte przez moderatora] też pozdrawiamy :*
moira 2010-05-20 12:41:06
hmm, ile się nie nagadałem o rozwijającej się firmie, pięknej i cudownej, Warszawa i te sprawy i co...??????? zwijamy biznesik???! powodzenia w dalszych pomysłach na siebie, ale nie [usunięte przez moderatora] już ludzi, to może moira się odwróci :)
cytryna 2010-09-01 16:28:15
No, no... trochę się tu dzieje ;] A więc i ja wyrażę swoją opinię!
Jeśli ktoś lubi wyzwania, kontakt z ludźmi i nie jest [usunięte przez moderatora], która stoi w miejscu i czeka aż ktoś do niej podejdzie na pewno sobie poradzi ;] Po prostu trzeba lubić to co się robi a efekty będą b.zadowalające. Baaa.... wielka mi filozofia, tak jest z każdą pracą. Niestety ludzie z natury są leniwi i najbardziej na świecie kochają narzekać! co do zarobków... jeśli chcesz zarobić, zarobisz. jak masz zamiar zbijać bąki to nie dziw się, że kasiurki nie dostaniesz ;] [usunięte przez moderatora]. hmm.... Każdy szef chce, aby jego firma przynosiła jak najwięcej zysków... Może się dowiecie jak zdecydujecie się otworzyć własny interes ;]
Podsumowując: kasa ok, ludzie tam pracujący b.sympatyczni, szefostwo - choć na początku nie przypadli mi do gustu okazali się całkiem normalni ;]

Pozdrawiam!
honores 2010-09-01 17:15:01
Kochani !
A ja myślę że te niezadowolone osoby są po prostu leniwe , nic nie robić a zarobić . Ja mile wspominam :)
Ka. 2010-09-01 17:28:26
A ja powiem tak. Mentalnosc Polakow jest niezmienna. Narzekac, narzekac i jeszcze raz narzekac. Jesli komus nie chcialo sie pracowac (mowie o swojej osobie) to zarobil grosze. Jednakze nie oszukujmy sie - firma dba o pracownika i jego rozwoj. Premiuje starania, szkoli w zakresie sprzedazy i uczy wspolpracy z ludzmi. Jesli ktos nie potrafi uczciwie pracowac, badz tez jest z gory nastawiony na porazke niech lepiej rzuci studia, zalozy rodzine, dorobi sie gromadki dzieci i pracuje w fabryce za pare groszy... FMF moim zdaniem uczy przede wszytskim jak rozmawiac z ludzmi, co przydaje sie w dalszej karierze. Pozdro dla narzekajacych :)
Lin_coln 2010-11-16 22:13:28
Pracowałem do końca lipca, mamy 16 listopada, pieniedzy nie dostałem do tej pory, Skadnal przez duze S. Nie polecam
kermit 2011-01-03 21:11:14
Powiem tak. [usunięte przez moderatora] z dnia na dzień zerwali kontakt z pracownikami nikt nic nie raczył wyjasnić pensje do twej pory zaległe nie powyplacane a minelo juz przeszło pol roku.a [usunięte przez moderatora] wielki szefuniu wszystko do swej kieszeni .Kłamca w zadnej pracy tak ludzi nie potraktowali......gorzej niż smieci........nie polecam!!!!!!!!!!!!
xyz 2011-01-12 20:38:20
Pracowałam 2 miesiące i nie polecam. Ludzie bardzo fajni i tylko ich dobrze wspominam z tej pracy. Wnioski mają być i koniec… - [usunięte przez moderatora] nie interesuje to w jaki sposób je zrobisz. Atmosfera zmienna, zależy od humoru szefa, chamskie odzywki się zdarzały i to dosyć często. Bardzo trudno uzyskać jakąkolwiek informację ile się zarobiło; na większość pytań tylko jedna odpowiedź: „nie wiem”.
Kasa po terminie i nie tyle ile powinno być… Krótko mówiąc: [usunięte przez moderatora]
Paulina 2011-02-17 00:28:25
"Firma" - żenada. [usunięte przez moderatora]. obiecuje jedynie złote góry, po czym później musi świecić oczami, kiedy po raz kolejny przychodzi się do niego po "zarobione" pieniądze. To ogólnikowo - a jeśli chodzi o fakty:
1) za przepracowany ponad miesiąc otrzymałam wynagrodzenie w kwocie 375 pln. Obiecane oczywiście było o wiele wiele więcej (na początku usłyszałam ze strony pożal się Boże Magagera, że nie przyjmuje osób, które chcą zarabiać 500 zł, na koniec jednak wyliczył mi wypłatę w wysokości 900 zł), nie dawajcie się jednak zwieść - jeśli [usunięte przez moderatora] mówi, że coś "zarobiliście" - traktujcie te pieniądze jako wasze dopiero wówczas, kiedy je dostaniecie do ręki.
2) wygląd biura, totalny chaos, kilka osób rozmawiających przez telefon, przekrzykujących się.
3) czekam na "resztę" obiecanej wypłaty w wysokości 200 zł od listopada, wg obietnic [usunięte przez moderatora] najpóźniej miałam je dostać w grudniu, jednak do tej pory ich nie ujrzałam.
Bardzo nie polecam, jedna wielka ściema, z tego co wiem to już nie pierwszy nieudany biznes tego człowieka, nie mnie oceniać czy tak dobrze [usunięte przez moderatora] ludzi, czy jest po prostu życiowych nieudacznikiem, który za wszelką cenę chce pokazać, że kiedyś będzie szefem. Jest nie w porządku w stosunku do pracowników, ale to nie działa tylko w jedną stronę, dużo osób wiec o jego nieudanych interesach, długach i ogólnym traktowaniu pracowników, to idzie w eter, a świat jest mały, mam nadzieję, że coraz mniej ludzi uda mu się wkręcić w swoje krzywe interesy. Bierzcie pod uwagę te opinie i porządnie się zastanówcie zanim zaczniecie współpracę z "flymyfly", bo to tylko strata czasu. Pozdrawiam byłych współpracowników.
sonia 2014-04-01 16:09:13
przeczytałem ostatnio artykuł o flymyfly i nie radzę się tu pokazywać. na callcenternews piszą, że kilka osób nie dostało swoich pieniędzy
Mirek 2014-05-31 17:00:46
Nie ufałbym tamtym komentarzom, raczej skupmy sie co tutaj ludzie napisali, chyba, ze jest tu ktos z flymyfly, kto potwierdzi taka informację?
elka 2014-12-02 15:12:53
Jaką macie umowę skoro tak długo trzeba czekać na wynagrodzenie?? Jakie plany co do rozwiązania tego problemu mają osoby poszkodowane? Czy takie sytuacje zdarzają się nagminnie?? jak jest teraz, czy powyzsze sytuacje uległy wyjaśnieniu? Wszystko jest juz ok? jeśli podejmę pracę w ,,flymyfly'' mogę liczyć na uczciwość?
herman gering 2015-02-21 20:34:51
W flymyfly nie pracowałem ale pracowałem u kilera
maciek 2015-03-25 17:11:40
@romeo o jakim Ty bohaterze mówisz? Sam studiuje jeszcze ale wolałbym znaleźć w maire stabilną pracę, a nie tylko taką dorywczą, bo jednak mam dosyć usustemtyzowane godziny zajęć na uczelni i wolałbym jeszcze jakoś dorobić sobie do tego wszystkiego. Dajcie znac prosze jak dowiecie się jeszcze czegoś o firmie.
pokuś 2016-05-15 15:08:47
nzhauk, a czy korzystałeś kiedyś z ich usług ? Bo szczerze praca mnie nie interesowała dopóki nie usłyszałem, że oni naprawdę potrafią kompleksowo i bardzo profesjonalnie podchodzić do klienta. Takie coś mi się podoba.
Zostaw swoją opinię o ,,flymyfly'' - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ,,flymyfly''