brak logo

SKAREM

Jarocin

Opinie o SKAREM

pik 2014-09-02 08:32:05
Wiecie co...normalnie już mnie śmieszą te wasze wpisy.....a tych prezesów ze skaremu chyba jeszcze bardziej.Każdy opisuje,pomstuje,grozi ale zgłosić to gdzie trzeba to nie ma odważnego.Żenada,albo to zgłoście albo idźcie do sądu albo się zwolnijcie bo takie pierdo lamento już 11 stron tu napisane a wy żałośni się robicie.Parę wpisów wyżej ktoś tam się odgrażał że już to zgłosił i co,gdzie te wszystkie kontrole?takie straszenie to dla dzieci .
Zróbcie coś w końcu a nie tylko żale umiecie wylewać na forum bo tylko się z was śmieją w skaremie!!!!!!
1
gop 2014-09-02 13:00:51
z socjalnego to z centrali w stalowej woli na wycieczki,do SPA i spotkania integracyjne jeżdżą...tam szukaj
ewa11 2014-09-05 10:27:32
O wyjazdach do SPA i spotkaniach integracyjnych ktos juz pisal ale nieraz trafia sie ze kierownik w danym oddziale komus idzie na reke bo np. jego sytuacja jest ciezka albo slyszal ktos ze komus wyplacono dodatkowe pieniadze i w taki sposob do swojego kierownika moge ja sie powolac ze slyszalam lub czytalam ze sa takie mozliwosci lub swiadczenie . Ja osobiscie slyszalam o zapomodze . A wracajac do waszych opini i lamentow to trzeba poczytac i popytac sie o opinie pracujacych w podobnych firmach i odpowiedziec sobie na pytanie czy moglem trafic gorzej ? Naprawde sa firmy ktore potrafia wykorzystac na calego i jeszcze go obrazic i ponizyc
rst 2014-09-05 15:08:07
to że są gorsze firmy to nie znaczy,ze TA może kręcić i kombinować ,jak dostałas 100 zł zapomogi to podziękuj swemu kierownikowi,daj mu buzi i dalej pracuj sumiennie...może następne 100 zł extra zobaczysz za 3 lata
lutek 2014-09-05 21:19:50
jak to jest ze zatrudnili mnie do ochrony w lublinie w skaremie a musze zamiatac grabic liscie grabic trawe zgarniac snieg itd. czy to jest zgodne z prawem pracy?moze przydala by sie jajas kontrola.
Y 2014-09-08 08:28:01
piszcie dalej te wypociny zamiast coś z tym robić.......a oni mają z was ubaw do porannej kawy...
wvw 2014-09-08 15:52:25
:) do autorki wpisu:
ty dostaniesz zapomogę 100-200 zl i musisz być wdzięczna swojemu kierownikowi jakby ci życie uratował a wiesz ile osób takiej zapomogi nie dostanie bo ktoś "ważniejszy" kupi sobie z tej puli rower albo komputer za 2-3 tys? albo pojedzie z tej samej puli na 2 tygodniową "delegację"?
ilu z was usłyszało,że nie ma już płaconych dojazdów do pracy?otóż byście się zdziwili i to bardzo....są płacone tylko nie dla wszystkich oczywiście...dla wybranców zamiast podwyżki albo premii....
lutek 2014-09-08 19:27:23
ochrona to nie sprzatanie.w lublinie chyba o tym zapomnieli,w lubelskim odz.skaremu zatrudniaja do ochrony a po cichu dodaja dodatkowo sprzatanie tak bylo na czechowie tak na ul zemborzyckiej czy w stalowej woli o tym wiedza? nikt w umowie o sprzataniu nie wspomnial.to chyba nie jest w porzadku moze ktos sie tym zajmie,ktos bierze za to kase to niech sprzata.
ewa11 2014-09-09 12:15:28
tak masz racje ze wiele osob nie dostanie nic ale po to wlasnie zapytalam sie was czy ktos slyszal cos bo ja do mojego kierownika ide i mowie ze w innych oddzialach np. placa czyli jest przyzwolenie odgorne to dlaczego ja nie moge dostac lub korzystac z jakiejs pomocy lub wsparcia po to tez piszemy aby kazdy kto odwiedza te strone a pracuje w tej firmie mial jakas wiedze co i jak a wracajac do zapomogi to moja kolezanka dostala jej 1000zl kwota jest zalezna od twojej sytuacji materjalnej
ona 2014-09-17 17:15:51
Będzie niebawem!i na każe finansowej pewnie się nie skończy
rekin 2014-09-20 11:09:54
jakoś mi się nie chce wierzyć........jest tu już 12 stron na prawie na kazdej ktoś się odgraża,obiecuje,straszy a skarem jak był tak jest dalej,o żadnych karach nie słychać o kontrolach również.......zawiedzeni i rozgoryczeni znaleźli tu sobie po prostu miejsce na wylanie swoich żalów i na tym się kończy....przyjdą następni do pracy w skaremie i po paru miesiącach też dołączą do tego forum :) ..tak się już dzieje od lat (wystarczy popatrzeć na daty wpisów na tym forum) a skarem dalej będzie funkcjonował i robił to co robi....skoro nie ma odważnych i zdecydowanych do opisania tego i do zapoczątkowania jakiś zmian to po co się tu odgrażać jak małe dzieci....po prostu pracujcie dalej na zasadach tej firmy lub zmieńcie pracę
merc 2014-09-22 09:33:37
20-lecie firmy uczczono sporą imprezą w Stalowej Woli ... a wy coś dostaliście? :)
raba 2014-09-22 10:30:47
Właściciel jednej z wrocławskich firm anonimowo oczerniał na forum internetowym konkurentów. Ci uzyskali jego dane, pozwali go do sądu i żądają 400 tys. zł odszkodowania.

(usunięte przez administratora)
Marian Pażdzioch 2014-09-22 11:25:59
myli się ten kto jest przekonany o tym, że anonimowość w sieci gwarantuje mu całkowitą bezkarność. Wpis pozostawiony w sieci przypomina bowiem odciski palców pozostawione na miejscu przestępstwa.

Czytaj więcej: http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/690111,internetowy-troll-stanie-przed-sadem,id,t.html
www 2014-09-22 13:33:01
a kto tu oczernia? sama prawda z całej Polski spisana w jednym miejscu
Darek 2014-09-23 07:48:26
A kogo ty straszysz ?
www 2014-09-23 13:51:44
ale tobie coś nie halo pod kopułką,czy udajesz bo ci się grupa konczy? cos bliżej powiesz o co ci chodzi ?czy z tym też masz problem tak jak i ze zrozumieniem prostego tekstu?
co autor ma na my 2014-10-01 03:37:13
Wie Pan/Pani o tym ze to jest mobbing i podlega to każe i po ID komputera można Pana/Panią znaleść
dupek 2014-10-11 15:11:04
dziadowstwo
xxx 2014-10-14 11:28:29
Śmieją sie juz z tej firmy w całej Pl , ta firma nie świadczy usług w zakresie ochrony lecz pełni role przytułku z drugą gr PS-em. ŻENADA.
gosc 2014-10-14 12:52:10
prac.ochrony nie ma obowiazku sprzatania wokol obiektow,lekarz med.pracy dopuszcza ludzi tylko do pilnowania,mozna jedynie dbac o porzadek wokol stanowiska pracy a w lublinie mysla inaczej.to niuczciwe
1
www 2014-10-14 17:07:53
chyba pomyliłeś/aś angielskie słowa :D albo coś nie halo z tobą
pracownik 2014-10-14 23:27:41
Dzięki za uznanie !Fajnie że Szefowie ze Stalowej docenili pracowników z HM w Warszawie tą premią ale nie wszyscy dostali !SZKODA -
pup 2014-10-28 13:26:22
FIRMA SKAREM POSZUKUJE INWALIDÓW WOJENNYCH DO OCHRONY MIENIA , MILE WIDZIANE OSOBY Z KSIAZECZKĄ KOMBATANTA
on 2014-10-29 18:43:37
Jest taki jeden inwalida ale nie wojenny jest nawet dyrektorem aby chodzić droga osoba musi mu pomagać .... gratulacje dla Właścicieli oby tak dalej
zizu 2014-10-31 11:14:55
no i gdzie te kontrole ,gdzie te kary i mandaty.......najodważniejsi widać,że siedzą i odgrażają się przed komputerami a w pracy pokorni jak dzieci :D
ziza 2014-11-03 13:18:10
Lornetke weś i luknij hahahahahahhaha
krawiec 2014-11-05 17:44:51
ciekaw jestem ile dostaniemy na święta bożego narodzenia;czy będą paczki na święta dla dzieci.
olo 2014-11-06 15:56:51
Nic ha ha ha
wrrrr 2014-11-10 15:46:00
na święta dostaniecie po 100 PLN ....a prezesi po 100.000 PLN - widzisz różnicę?
t 2014-11-14 12:32:56
a właściciele spokojnie po 1.000.000 ......ktokolwiek by w tej firmie nie pracował i obojętnie na jakim stanowisku i tak traktowany będzie jak tania siła robocza i dojna krowa którą trzeba wydoić dzięki PFRON
tarnobrzeg 2014-11-25 16:09:35
o własnie było 20 lecie pracuje dwa lata nic nie dostałam
KWP 2014-12-15 09:23:33
Oddział Gł___ce dostał na świeta po 250 zł brawo dla P Prezesa
on 2014-12-16 08:34:05
Ha Ha piękna stawka
róża 2015-01-09 12:44:20
Nie bardzo rozumiem jak można nie znając człowieka pisać takie bzdury.
pracujący 2015-01-19 11:20:23
Firma była w porządku do póki Pan Bielak nią zarządzał. Teraz za rządzenie się wzięła baba, która nie ma pojęcia o rządzeniu i chyba robi wszystko żeby zniszczyć firmę. Zaczynając od nieudolnego marketingu, po zwalnianie ludzi, którzy przez 10 lat przynosili zyski, bo urazili niezgodnością Panią Prezes. Za to regionalny, który nie pozyskał kontraktów, bo tego nie potrafi ma się świetnie i kręci cały regionem. Cóż życzę szczęścia i mam nadzieję że właściciel firmy to przeczyta i przywoła Panią "Prezes" do porządku.
oni 2015-01-19 16:39:06
Tak mam nadzieję że właściciele się wreszcie otrząsną i zobaczą jak firma upada i będzie można w niej dalej pracować spokojnie.Tak jak było za rządów Pana W.spokój i stabilność a nie jak teraz.
iza 2015-01-29 18:55:52
Jako firma są ok. pracowałam 2 lata w tej firmie. Wiem z doświadczenia że narzekają tylko lenie co by brały kasę i najlepiej nic nie robiły. Jedynym ich błędem jest to że za bardzo (za przeproszeniem) wchodzą do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prezesom firm. np: przyszła za mnie w trakcie urlopu na zasępstwo inna, przespała się z kierownikiem i już nie miałam pracy.
1
Wyzyskiwacze 2015-01-30 13:54:39
Jest to firma wyzyskująca pracowników , bez umów na czas nieokreślony"podmiany umów" gdzie PIP i inne kontrole. Żerująca na osobach Z GRUPAMI. Hańba takiemu zarządowi ale może na nich przyjdzie pora.
pora 2015-01-31 08:35:20
Ta przyjdzie pora w firmie było ok do czasu.Ale teraz jest dramat.Widzę jak są ludzie wykorzystywani.Ale widać jak wykorzystują ich dyrektorzy , kontrolerzy to jest super róbcie tak dalej.A Ci w oddziałach to dopiero ich naciągają samochody służbowe do celów prywatnych , dziecko jednego dyrektora rano odbiera pracownik oczywiście służbowym samochodem i z fotelikiem i je odwozi a za 15 min Pan dyrektor wraz z żoną wsiada do służbowej skody i jedzie ale to super jak dają się tak .
super 2015-02-01 18:11:31
Tak dalej a do dna nie daleko..............
król żylety 2015-03-07 21:03:20
Aktualizacja: dno już zostało osiągnięte, obecnie są już 2 metry mułu. Właśnie są w toku kontroje US, PIPU, KWP i już wiadomo, że koncesja wisi na włosku, do tego jeden z pracownilów zawiadomił US o nieprawidłowościach w odprowadzaniu podatków za godz. nadliczbowe pracownikòw, ktòre na dzień dzisiejszy nie zostały wypłacone ale tym zajmuje sie juz PIP , wyjasniane sa rowniez takie sprawy jak praca z bronia ponad 90 godzin oraz jednoosobowe interwencje, Gotowy jest juz również pozew zbiorowy GI ze STW, który zostanie złożony w momencie zakończenia kontroli w/w instytucji. Zaistniałą sytuacją interesują się już czołowe media publiczne, które zapewne wyemitują program o tym jak można poniżać i okradać pracownikòw.
Ręce opadają 2015-03-08 08:39:26
Panie Dyjak, nie ma Pan pojęcia co się dzieje w Pańskiej firmie !
Pracownikom zabrano wszystko: godziny nocne, wczasy pod gruszą, bony świąteczne , niewypłacane są godziny nadliczbowe !
Wszystko po to żeby zataić nieudolność Pani Prezes , Dyrektoró, Marketingu i całej zgrai nierobów. To Grupa Interwencyja pracuje na wszystkich firmowych darmozjadów a premie są tylko dla tych, którzy dobrze donoszą i mają fakultet w podlizywaniu.
Prosze jak za dawnych dobrych czasów wrócić do firmy i zrobić ponownie porządek !!!
Proszę przeglądnąć FV za naprawy samochodów 3 lata wstecz, proszę przeglądnąć liste płac (jakie ludzie za donoszenie mają premie) a ci którzy uczciwie pracują mają najniższą krajową , a najlepiej proszę zorganizować spotkanie z GI STW dowie się Pan wszystkiego z 1 ręki ... mamy juz dosyć tyrania na nieudaczników !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daro 2015-03-09 13:17:43
Zgłosiłem o przekrętach gdzie trzeba i kontrole już się zaczęły. Łatwo jest pisać pod pseudonimem i krytykować ludzi, którzy nie mają innego źródła dochodu. Ja rozumiem bezsilność i wściekłość tych ludzi, dlatego złożyłem odpowiednie zawiadomienia w PIP i US oraz przygotowałem pozew do Sądu Pracy. Ja się ich nie boję, a panią prezes uważam nie tylko za nieudolną ale wręcz szkodliwą dla firmy osobę.
Daro 2015-03-09 13:25:13
Firma Skarem, to typowa firma "uduś", w której pracownika traktuje się jak wyrobnika, nie płaci się za godziny nadliczbowe, hołubi się przekrętów i donosicieli, a uczciwie pracujących ma się daleko. W tej firmie przepracowałem ponad osiem lat i widziałem machlojki swoich szefów, oszukiwanie klientów nie tylko na kasie ale nawet na czasach dojazdu GI,. Do pracy byli zwykli ochroniarze, a do apanaży elita skaremu czyli p. prezes, która na każdym kroku twierdzi: "jestem kobietą" ale nie ma w niej nic z kobiecej intuicji ani kultury
My name is supercieć 2015-03-09 13:43:38
Ale narzekacie ... co miesiąc dostajecie wypłate 1200 zł, super modne ciuchy na stanie mata - made in ciucholand, skody trzymające się na naklejkach pędzą jak burza (jedyne auto,które na trasie Nisko - Janów schodzi poniżej 5 minut), czuwa nad wami sztab profesionalistów , jeden umie pisać drugi czytać , księgowość to ISO 9002 w tym miejscu matematyka popełniła samobójstwo , sprzątaczki to profesionalne urządzenie nagrywające , no i macie bez limitów zielone ręczniki warsztatowe do wycierania twarzy ! Po co wam pieniądze za godziny nadliczbowe ? Nie wystarcza wam praca w profesionalnej firmie łochroniarskiej ? , tutaj liczy się tylko człowiek ! Na każde wasze miejsce jest 100 , co prawda nie wszyscy potrafią mówić, co 40 ma prawko, ale są też gigantyczne plusy ... mają grupy !!!! i to jest to !
Skarem forever !
2
RE: Daro 2015-03-09 13:47:12
Daro Ty po prostu nie masz predyspozycji do tej pracy.
Umiesz dać w pysk, nie dajesz się okradać, masz wyższe wykształcenie, prawo jazdy, umiesz czytać, pisać, logicznie myślisz, masz własne zdanie ... kto cię tam kuźwa zatrudnił ?
Ty się nie nadajesz do tej roboty, Nam potrzeba profesionalistów z 15-o letnim doświadczeniem !
Daro 2015-03-09 13:59:14
Zgadzam się z Tobą, że był to błąd szefostwa skaremu, że mnie zatrudnili. Ja na prawdę nie nadaję się do pracy w takiej firmie, gdzie "twarzowcy" dostają kasę za sprzedawanie swoich kolegów, którzy wiele razy ratowali im zadki. Nie potrafię pracować z osobami bez wyobraźni
RE: Daro 2015-03-09 14:04:32
Ja Im wybaczam. W szkole podstawowej nie uczyli w tamtych czasach co to przyzwoitość.
1
Specjalista od samochodòw 2015-03-10 16:01:30
A mi tam praca bardzo się podoba, siedzimy sobie z panem od BHP popijamy kawe i tak dzien za dniem. O samochodach wiem tyle co nasi technicy o alarmach. Codziennie razem z marketingiem wypijamy po 10 kaw, wypalamy po 2 paczki fajek i jakos to leci ,bo przeciez nikt nie mowił, że praca jest łatwa. Denerwuje mnie tylko grupa, bo od 3 lat domagają się wymiany klocków hamulcowych,opon,świec,oleju ale kiedy ja mam to zrobic przeciez mam ręce pełne robory. Jak tak dalej będzie to będę musiał sobie znaleść coś lżejszego
Zostaw swoją opinię o SKAREM - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKAREM