brak logo

WJK-INVEST Janusz Króliczek

Jastrzębie-Zdrój

Opinie o WJK-INVEST Janusz Króliczek

Lolo 2015-11-02 19:02:23
Niestety nic się nie zmieniło, podejście szefa pozostaje bez zmian. Dla zainteresowanych wspolpraca szkoda zachodu.
Nie polecam!
Lolo 2015-11-04 10:02:55
Szefie same wypłaty "prawie" w terminie jeszcze nie rozwiązują problemow. Właśnie na umowie jest podany termin wypłaty-tylko musi być dotrzymany!!! Oferowanie umowy hmm ..., z tego co się orientuje to każdy oferuje wiec rewelacji nie ma!
timo 2016-06-07 07:09:59
szef nas zbywa zalegle wyplaty zachowuje sie jak male dziecko zamiast wytlumaczyc swoim pracownikom o co naprawde chodzi ,sa tacy,mowia co innego a jak trzeba podniesc glos to milcza .
Lolo 2016-06-08 08:27:24
Jednym słowem mówiąc to żal. Ludzie ta firma się już kończ!!! Trzeba sobie poszukać nowej pracy.
zigo 2016-06-08 09:04:55
tak szybko sie nie skonczy chyba ze zwolnia sie ci ,ktorzy sa jedynymi zywicielami rodziny nie maj z nikad pomocy ani zadnego spadku co niekturzy sie tym szczyca i nie zalerzy im na wyplacie w terminie.szkoda mowic.wiem ze trzech pracownikow ma juz na oku nowa prace i czekaja do piatku.
piko 2016-06-10 07:54:15
czytam i bardzo mi zal tych ludzi pracuja jak niewolnicy po 12 godzin i jeszcz musza prosic sie o wyplate .jestescie naprawde tacy naiwni i nie umiecie sie postawic chyba ze niwolnictwo wam tak naprawde sluzy.w mojej firmie nigdy bym do czegos takiego nie dopuscil.czlowiek chonoru tak sie nie zachowuje .
Lolo 2016-06-10 09:22:16
Pracowałem w tej firmie kilkanaście miesięcy i tylko raz wypłata była w terminie. Decyzja o zwolnieniu się była najlepsza, teraz mam wypłatę na czas bez proszenia się i wszystko tak jak na umowie a nie pod stołem. Pan Szef JK jest dobry ale tylko w gadaniu. Pozdrawiam tych którzy dalej to tolerują.
rozczarowany 2016-06-10 18:50:59
Oj:( przelewy idą przez bank na Kajmanach:( Pora zmienić bank :p
zigo 2016-06-14 08:06:44
sobota i niedziela banki nieczynne to chyba nie kajmany bo by jeszcze nie dotarly to chyba troszke blizej ///////////'''''''';;;;;;;;;;alfabetem morsa.
xyz 2016-07-11 17:04:06
Niestety kolego bardzo się mylisz. W tym miesiącu opuściło nas dwoje wporzadku ludzi którzy, byli pewnego rodzaju filarami tej firmy. A szef z tego co usłyszałem szczypie się z wyplata im należytego wynagrodzenia. Ładnie..... Jestem z wami koledzy.
3
zigo 2016-07-27 07:23:25
dzisiaj opuscil nas kolejny pracownik
1
rb 2016-07-28 08:35:44
a szykuje sie nastepne zwolnienie slyszalem na wlasne uszy. ci co naprawde dbaja o firme maja najmniesza stawke godzinowa .cos o tym wim bo tez tam pracowalem .
Jo 2016-08-03 07:17:21
Hej. Marek wymarzonej pracy!!! Czy Ty chłopie wiesz co piszesz. Jeżeli według Ciebie wymarzona praca to taka gdzie o wypłatę musisz się prosić i dostajesz ja w ratach, współpracownicy szukają na Ciebie haka i jesteś obserwowany na każdym kroku, pracujesz od rana do wieczora i lubisz delegacje to zapraszam do tej firmy. A ludzie się zwalniają bo mają tego dosyć, zostali tylko Ci bez perspektyw i pomysłu na siebie. Tak zachwalą firmę na forum a za plecami szefa rozsiewają źle opinie - taka sytuacja. Pozdrawiam
Jo 2016-08-05 09:17:43
Mnie juz ten problem nie dotyczy bo w porę się zwolniłem i jestem teraz zadowolny. A takie zgłoszenie i tak nic nie zmieni bo dostanie upomnienie lub karę pieniężną w wysokości kilku tysięcy złotych, rozjedzie się po kościach. O wypłatę zawsze się trzeba było się prosić. Z tego co wiem to dalej tak jest!!!!
Jo 2016-08-05 15:36:08
Hahaha. Daruj sobie szefie gierki z wpisami na forum.
Tomek:) 2016-08-07 04:57:39
Panowie na temat firmy mogę się wypowiedzieć bez skrupułów bo przepracowałem tam dosyć spory okres czasu. Wypłatę dostałem przez cały okres kadencji tylko raz w terminie i to te ostatnią :P Tak zawsze był jakiś poślizg " a to dostał zwrot bo coś banki nie umiały przelać, a to miał włamanie na konto " i takie tam inne tłumaczenia.
Sama praca nie jest zła gdyż i ekipa wiedziała co ma robić i jak... natomiast wszystko się zaczęło sypać gdy szef zaczął wtrącać swoje " 5 groszy" do roboty. Bo tak pójdzie szybciej i taniej... a tak na prawdę poszło gorzej i drożej. Kierownictwo nie miało słowa do powiedzenia hoc byli w miejscu pracy, widzieli co się dzieje a i tak mieli polecenia telefoniczne od góry bo inaczej było by "a jaka jest tego przyczyna?" ( sentencja życiowa Pana Janusza K.
Pomimo ze już tam nie pracuje ciągle słyszę ze to zrobiłem źle i tamto zaniedbałem ale jak tu dbać jak w maszynach za parę set tysięcy nie dba się o nic. Zamawiasz coś a nie dostajesz tego. Panie Januszu K. pracownicy pija te oleje i inne płyny przez co tak dobrze wyglądają. Natomiast moim zdaniem przy tak drogim sprzęcie nie żałuje się kasiory na części eksploatacyjne gdyż ten sprzęt zarabia na Pana i Pracowników. Poza tym nie wszystko da się naprawić siedząc przed komputerem, i wpisując w mechanika Google "jaka jest tego przyczyna że...."i dyktując polecenia pracownikowi z wniosków wyciągniętych po przeczytaniu bardzo ciekawych artykułów na stronach www.
Do niedawna była w firmie zgrana drużyna fachowców, ale od niedawna zaczyna się wykruszać i osoby chcące coś zdziałać w życiu ociekają by gdzie indziej móc się rozwijać a nie ciągle stać w miejscu.
Milej pracy wam życzę koledzy i powodzenia:)
6
wkurzony 2016-08-08 07:22:09
atmosfera jako tako , narazie wyplaty sa w terminie ,ale brakuje wykfalifikowanych pracownikow ,a jak juz ktos przyjdzie to po krotkim czasie odchodzi. albo jakis mlokos ktory nie wie co to praca i robi sobie z tego jaja spiac w koparce. brakuje nam traktorzystow ze starzem ktory ma jakies pojecie o robocie. mamy tylko jednego szpyniola ,ale musial by sie rozdwojic bo jest pare ciagnikow , najbardziej wkurza nas to ze jdziemy do pracy na 5 lub 6 wracamy o 18 albo jeszcze pozniej godziny z miejsca wyjazdu z bazy nie sa placone jak to jest przeciesz my juz jestesmy w pracy nie jest tak szefie . a gdyby zdarzyl sie jakis tragiczny wypadek to co nie bylo mnie w pracy kto by za to odpowiadal bo godziny powinny sie liczyc od momentu wyjadu z bazy jezdzimy przeciesz samochodami szefa .
5
xyz 2016-08-08 17:52:18
dziewczyno robisz tu 3 miesiące i chyba nie masz perspektyw na przyszłość. A poza tym fajnie jest pracować u rodziny.
1
Tomek:) 2016-08-09 15:58:30
Sorry, przepraszam za pomówienie.
Poniosły mnie emocje.
Jeszcze raz przepraszam mojego byłego pracodawcę.
TG
Nick 2016-08-09 16:15:27
Witam.
Jestem byłym pracownikiem firmy WJK-INVEST.
Zostałem zwolniony ponad rok temu. Od tego czasu napisałem kilkanaście negatywnych opinii na temat firmy WJK-INVEST, chcąc się tym samym zemścić na byłym szefie za to, że mnie zwolnił.

Opinie pisałem pod różnymi NICK'ami. Myślałem, że w internecie będę anonimowy - myliłem się.

Zatem przepraszam wszystkich pracowników firmy oraz szefostwo za te oszczerstwa, pomówienia, kłamstwa, które na ich temat pisałem.
Przestrzegam również inne osoby, które jak ja, niesłusznie oczerniają byłego pracodawcę.

Przyznaję, iż większość tych opinii to tylko pomówienia, kłamstwa.

I jeszcze raz PRZEPRASZAM.
RK 2016-08-09 16:21:51
Ja również przepraszam za pomówienia i kłamstwa jakie wypisywałem na temat firmy WJK-INVEST.
xyz 2016-08-09 16:26:55
Przepraszam za mój wpis - pomówienie.
Pracownik 2016-08-09 16:35:16
Mam pytanie do pracowników firmy.
Jak się pracownik zwolnił, to czy były takie przypadki, że został ponownie przyjęty?
Myślę o powrocie do WJK-INVEST ale nie wiem jak zareaguje na to szef.
Bo robota nie była taka zła, firma się rozwija, inwestuje w sprzęt, przynajmniej była umowa o prace na stałe, a nie jak mam teraz umowę zlecenie.
Janusz 2016-08-09 16:44:12
Szef jest ok, przyjdź, złóż CV. Wiem, że chce przyjąć kilku pracowników, tj. operatora koparki na Liebhera R924C, traktorzystę na ciągnik rolniczy Fendt 716, brygadzistę/majstra.
Jest umowa, pewność zatrudnienia (pod warunkiem, że chcesz pracować a nie tylko zarabiać)
Nic nie szkodzi zapytać.
prawnik 2016-08-09 20:51:48
Czytam to i aż nie dowierzam. Czy osoba pisząca te ostatnie wpisy myśli ze ludzie są tak naiwni i uwierzą w to wszystko. Od razu poznać że ktoś próbuje się bronic i że pisze to jedna osoba. Bezowocny efekt a pomówień nie widzę w zadnym przypadku wypowiedzi.
4
Prawnik 2016-08-09 22:25:15
Firma sporo inwestuje w maszyny, buduje nową siedzibę ..... to boli :-).
Szef powinien jeździć maluchem, podstawowym narzędziem powinna być łopata, biuro w tymczasowych kontenerach a pracownik powinien dostawać premie za to że przyszedł do pracy.
I wszystko było by OK.
1
... 2016-08-10 08:20:15
Witam. Widzę że forum straciło juz sens ponieważ prezes JK w sposób pośredni i bezposredni ingeruje w wypowiedzi. Znam tych którzy to pisali i wiem ze prawdziwe wypowiedzi to te negatywne. Zresztą każdy zatrudniony po krótkim czasie sam sobie wyrobi zdanie na temat firmy WJK.
Kolega z pracy 2016-08-10 12:36:43
Masz racę, forum to od początku nie ma sensu.
Wpisy nie jak się mają do rzeczywistej sytuacji w firmie.
Pewne osoby, pisząc pod różnymi nickami, prowadzą prywatne wojenki z szefem, chcąc mu dowalić za to że ich zwolnił (choć same są sobie winne, bo kto chce pracować ma pewną pracę) lub się same zwolniły skuszone "lepszymi" warunkami w innych firmach (często okazywało się pozornie lepszymi i może stąd ta ich frustracja). Może to konkurencja przyjęła taki sposób na próbę podkopania pozycji naszej firmy?
Mnie te wpisy osobiście śmieszą, bo świadczą często o niskim poziomie intelektualnym osób, które je zamieszczają. Bo jak mi się coś nie podoba to idę i mówię to wprost, albo piszę i się pod tym podpisuję. Jeśli nie mam odwagi to milczę. A takie opluwanie kogoś licząc na anonimowość jest żałosne.
I jeśli to piszą byli pracownicy to cieszę się, że odeszli z naszej firmy. Bo takie osoby na tak niskim poziomie nie powinny pracować w porządnej firmie, jaką jest WJK-INVEST.
Nie z jednego pieca jadłem chleb (pracowałem w wielu firmach) i chcę powiedzieć, że firma WJK-INVEST oraz ludzie tam pracujący są w porządku i polecam wszystkim takiego pracodawcę.

Pozdrawiam i życzę więcej rozsądku.
... 2016-08-10 13:56:47
Śmiać mi się chce!!! Dla mnie żałosne jest podszywanie się za kogoś i wpisywanie pozytywnych opinii na temat firmy WJK, a numer z przepraszanie to już przegięcie i mega niski poziom (pisane z jednego komputera ). Tak jak napisałem wcześniej sami się przekonacie jak to w tej firmie jest pracując kilka msc. A i tak na marginesie ludzie którzy odeszli zwolnili się sami bo u innych pracodawców teże są umowy na stałe a wypłata jest w całości przelewana na konto i to w terminie.
Cześć
1
Jo 2016-08-10 14:03:50
Z tych " przeprosin " wynika ze wszyscy się spotkali w jednym czasie i przy jednym komputerze :). Ludzie i kto tu się ośmiesza ???
Jo 2016-08-10 14:57:35
Widzę kolego, że nadal nie możesz się pogodzić z odejściem z WJK-INVEST.
Chłopaki nie płaczą !!!
Głowa do góry !!!
Bądź mężczyzną !!!
Znajdź sobie inne hobby niż opluwanie innych a w szczególności byłych i aktualnych pracodawców bo to się będzie w życiu mścić, kiedy zaczną inni tak samo robić z tobą.

Powodzenia w nowej pracy.
Trzymaj się.
Jo 2016-08-10 15:10:42
Pogodziłem się i to szybko!!!! To ma być przestroga dla innych by nie marnowali czasu i zdrowia!!!
Przeczkolanka 2016-08-10 15:15:05
Patrząc na te opinie, to mi to przypomina przedszkole.
"Proszę Pani, a Ula mnie uderzyła ..."

Sorry chłopaki.
Ale etap przedszkola już za wami.

A przeprosiny są oznaką dojrzałości.
... 2016-08-10 15:23:23
Kogoś prawda koli w oczy. Szefie wybrałeś najgorszy sposób "bitwa na forum"
Jo 2016-08-10 15:34:15
Ambicji na szefa nie mam, ale dziękuję za docenienie mej skromnej osoby.
1
darek 2016-08-11 19:27:51
Sytuacja w firmie oraz atmosfera jest OK. Dużo roboty, nowe inwestycje. Firma się rozwija i to cieszy.
Polecam wszystkim firmę WJK-INVEST.
zigo 2016-08-11 20:00:45
Potwierdzam, atmosfera w firmie jest dobra.
Lolo 2016-08-11 20:26:31
Pracuję w firmie WJK-INVEST już kilka lat i jak czytam te niektóre wpisy, to mam wrażenie koledzy, że piszecie o całkiem innej firmie. Wynagrodzenia płacone są w terminie (ja mam na koncie 10 lub następnego dnia roboczego). Atmosfera ogólnie w firmie jest dobra. Mamy wielu fachowców, którzy znają się na robocie. Firma odnosi sukcesy.
Zatrudnijcie się w firmie WJK-INVEST to się sami przekonacie, ile z tego co niektórzy wypisują jest prawdy.
Polecam tą firmę.
X 2016-08-11 23:04:28
Pracuje w tej firmie jakiś czas i fachowców juz nie ma bo odeszli, wypłata na konto i w kopercie z poślizgiem, a co do sukcesów to hmmm raczej ich brak.
X 2016-08-11 23:54:29
Nie wiem gdzie kolega X pracuje. Ale na pewno nie w WJK-INVEST.

Piszesz, że pracujesz w firmie w której nie ma fachowców - samokrytyka? Może powinieneś się wreszcie stać fachowcem w jakiejś dziedzinie, nie koniecznie w kłamaniu, oczernianiu i opluwaniu innych?

Kolego X wydoroślej, bo czas piaskownicy już za tobą.
X 2016-08-12 06:33:01
J to dlaczego się zwolnili kierownicy, pilarze, operator koparki, operator forwardera, operator rebaka - to byli specjaliści.
Pownie teraz napiszesz że to szef i zwolnił (czyli Ty).
Obudź sie kolego.
X 2016-08-12 07:45:34
Przyznaj się Kolego X.
Zwolniłeś się jakiś czas temu, poszedłeś do innej wymarzonej pracy i co, wielkie rozczarowanie, przejrzałeś na oczy?
Co do pracowników to każdy ma prawo wyboru gdzie i co chce robić.
Zastanów się, czy z takim fałszywym człowiekiem jak ty, który opluwa, oczernia wszystkich kolegów w internecie, ktoś by chciał pracować?
Kolego X, czas dorosnąć albo udać się do psychologa.
Pozdrawiam.
X 2016-08-12 08:00:27
Oczerniam kolegów - nie sądzę.
Czytaj ze zrozumieniem.
X 2016-08-12 11:10:42
Widzę, że masz sporo wolnego czasu.
Czyżby nowy pracodawca już ci podziękował i teraz siedzisz na bezrobociu, i wypisujesz bzdury na temat byłych kolegów oraz szefów?
A może to twój sposób na spędzanie urlopu?

Współczuję ci oraz twojej rodzinie.

X 2016-08-12 11:57:02
Kolego NAJCIEMNIEJ JEST POD LATARNIĄ i pisze jak jest!!!
To ja współczuję CI :).
X 2016-08-12 18:33:54
Powiadasz, że pracujesz pod latarnią?

Kolego, chyba pomyliłeś adres.
My co prawdę "rżniemy zawodowo" ale drzewa.

Widzę, że to forum stało się swoistym "gadu-gadu" dla znudzonych.
Pozdrawiam.

X 2016-08-12 20:30:58
Kolego, daj już sobie spokój z tymi wpisami, bo jak dobrze naliczyłem (po numerach IP) od ponad roku zamieściłeś ponad 70 wpisów (na 93), pod różnymi NICKami na temat naszej firmy (99% negatywnych opinii).
Znajdź sobie wreszcie jakieś inne hobby.
2 2016-08-18 10:59:25
To nie jest jedna i ta sama osoba bo znam tych co to pisali.
Pozytywnych komentarzy nima bo nima co napisać.
1
2 2016-08-18 10:59:54
To nie jest jedna i ta sama osoba bo znam tych co to pisali.
Pozytywnych komentarzy nima bo nima co napisać.
majkel 2016-08-18 21:09:53
jak najbardziej moim zdasniem nie brakuje firmie plusów za które możnaby ją pochwalić. czy ktoś w takim razie będzie skory je tutaj wymienić? pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o WJK-INVEST Janusz Króliczek - Jastrzębie-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WJK-INVEST Janusz Króliczek