brak logo

SPM POLAND SP. Z O.O.

Tychy

Opinie o SPM POLAND SP. Z O.O.

Gonzo 2015-09-17 16:56:01
Wczoraj zaczełem joba.
Na razie ok
Edek 2015-10-03 15:01:32
Łapia do roboty kogo sie da bo pracowników rotacja jest ogromna - kto moze ten ucieka do lepszej roboty.Niestety nie szanuja pracownika, kierownictwo totalnie lekcewazy potrzeby ludzi i brak szacunku jest wszechobecny. Nie polecam tam pracy i jeszcze te obowiazkowe soboty pracujace!
Gaweł 2015-10-05 18:39:18
hrnal- oni nadal szukja. Osobiscie pracuje na piwie, szeon sie uspokoil i teraz jest ok bo nie pracujemy w soboty. ale z tego co mowia chlopaki w szatni na hali nr 1 wszedl nowy klient i potrzebuja ludzi na boczne do4brygadowki. Edek juz nie przesadzaj z tymi sobotami, faktycznie mozna bylo pracowac, ale tez pytali i dawali za to pieniadze
Gaweł 2015-10-23 15:50:29
SPM zaczyna szkolić swoich ludzi na boczne- także chyba nie mają łatwo ze znalezieniem kandydatów
Grzegorz 2015-11-03 16:13:58
Paweł - pieniądze są zawsze na czas to jest najlepsze w tej firmie.
Kasa dupy nie urywa bo dostaniesz na start 13,77 brutto i do tego premie miesieczna. Ja przyjmowałem się w lipcu- krążą słuch ze każdy pracownik ma dostać jakaś wieksza premie na święta.

Dobra rzecz to to ze masz umowę bez pośredników, zła że napierdzielasz na 3 zmiany
poszukujący 2015-12-02 07:21:17
Dziękujemy. Zwycięstwo.
marekpawelczyk 2016-02-01 09:31:58
wiadomo il mniej więcej zarabia zmianowy/brygadzista?
IWA 2016-02-04 18:35:38
POWIEDZCIE MI JAK WYGLĄDA PRACA JAKO DYSPOZYTOR? ZAROBKI I JAKIE TESTY SIE PRZECHODZI? O CO DOKŁADNIE PYTAJA? PRACA BARDZO STRESUJĄCA?
4
Mario 2016-02-25 21:05:25
Witam jakby kogoś interesowały zarobki na stanowisku operator wózka w nowo otwieranym magazynie w Targowisku koło Krakowa to jestem po rozmowie na której mnie poinformowano o 14 zł brutto za godzine . Praca na 2 zmiany po 8H.Jak ktoś nie ma pracy i satysfakcjonuje go taka stawka to polecam wg mnie może być tam fajnie jednak zarobki jak dla mnie za małe i podziękowałem.
Grzegorz 2016-02-26 08:00:45
Też wczoraj byłem na rozmowie w KRK. We wtorek jestem umówiony na drugie etap. Dam znać jak poszło.
Jola 2016-02-27 07:22:32
Byłam wczoraj na rozmowie na dysponenta magazynowego. Ogólnie spoko, jestem miło zaskoczona tym że nie zatrudniają przez Agencje.
Grzegorz 2016-03-12 13:05:43
Wczoraj dostałem dokumenty do zatrudnienia.
Ropoczynam prace w Kłaju od środy, dam znać jak będzie.
NA dzień dzisiejszy mogę powiedzieć tylko tyle że dobrze płacą jak na Kraków i umowę dają odrazu anie jakies agencje i działaności
BAsia 2016-03-18 08:06:00
Wie ktos może cos na temat stanowiska Asystena bhp- idę do nich na rozmowę w poniedziałek, zastanawiam sie o co beda mnie pytac
Muzyk 2016-03-21 18:14:55
zarobki jak zarobki, można by dostać więcej..
1
orion 2016-03-21 18:51:30
wie ktos może cos o planach rozwojowych firmy?
dysponet 2016-03-22 18:05:19
Nie warto iść, stresująca praca, lecą po premii i nie chcą przedłużać umów,średnio po okresie próbnym dostaje sie umowe na 1 miesiac i do widzenia..
2
kozi 2016-03-23 11:32:43
Jest robota to sie smiga proste kazda firma ma haczyki , a lenie pisza wypociny bo sie robic nie chce
Radek 2016-03-24 15:52:59
Stawki na Kraków bardzo spoko, kierownik magazynu ok- młodziak ale w porządku
Syl wek 2016-04-02 19:33:21
A jakie są stawki na stanowiskach biurowych?
Syl wek 2016-04-02 20:08:00
Dziekuje za opinie Oli. Pytanie Ile to nie jest malo? Mniej wiecej
Luzik 2016-04-06 08:33:38
Pracuje od jakiś 3/4 miesięcy nie wiem skąd takie narzekania :)
Szczerze jestem pozytywnie zaskoczony,były teraz podwyżki,zapierdziel jest prawda ale nigdy nie ma problemu,żeby iść do kibla czy nawet zapalić w sumie chyba zależy gdzie się trafi.
Jak w każdej firmie jest paru cwaniaków i napinatorów no ale to Polska :)
Adi 2016-04-28 11:43:15
Praca w SPM Bielsko Biała 12,60 zł brutto plus 18% premii soboty obowiązkowe jeśli nie zgłosisz przełożonemu najpóźniej do środy musisz być 3 zmiana zaczyna od niedzieli i kończy w niedzielę, brak szacunku dla pracownika jesteś tyko robolem i nie ważne że dostajesz umowę na rok w każdej chwili mogą cię zwolnić i zamienić na pracownika z Ukrainy bo jest tańszy , tak teraz się dzieje w Bielsku Białej na hali "41" - Magneti Marelli.
Nie polecam tej firmy ich ogłoszenia to tylko slogany reklamowe.
2
pracowałem 2016-04-30 21:51:03
nie do końca się z Tobą zgodzę. Ja również pracowałem w BB i nie mam wobec firmy wielu zastrzeżeń. Odszedłem bo oczywiście są lepsi od nich, ale i oni nie odstają
Mar 2016-05-06 07:54:02
No muszę powiedzieć, że naprawdę dobra praca, gdziekolwiek bym nie czytał o tym jacy oni nie są, to wszędzie same dobre opinie, od pracowników zresztą też
erd 2016-05-09 15:48:31
Dobrze, że dają umowę o pracę, no ale ciekawe czy od razu czy też trzeba przejść przez jakiś okres próbny.
Karolo 2016-05-11 09:42:53
Zainteresowala mnie ich oferta pracy dla dysponenta. Czy ktos jest w stanie powiedziec cos o tym stanowisku, czy to praca bardziej biurowa czy magazyn?. Czy to tez praca na 3 zmiany?
yhym 2016-05-11 15:20:06
To jest biuro plus praca fizyczna. Proporcje są różne. Czasami 80 do 20 czasami 50 do 50
tod 2016-05-16 07:33:01
A jesli chodzi o wozkowych to jak sprawa wyglada?
Morg 2016-05-17 21:57:45
Ogólnie jestem zadowolony z pracy i warunków, mam dokładnie to co obiecali na rozmowie kwalifikacyjnej.
1
. 2016-05-23 15:29:24
W Targowisku nie pracuje żaden grzesiek. Wiec niech ludzie z HRu dadzą sobie spokój z tym zachwalaniem.
3
olek 2016-05-24 07:05:35
Witam, nie pracuje długo ale zdążyłem się zapoznać z warunkami, powiem wam tyle, jeżeli ktoś sobie ubzdura, że jest źle to tak w nim to będzie narastało, jeżeli chcecie się przyjąć to znaczy, że jesteście w stanie ciężko pracować, codziennie rozmawiam z ludźmi w pracy, jedni mówią, że jest beznadzieja że zarobki po 2 tysiącce do reki za prace wózkowego to mało, a inni mówią, że jest spoko, ja się nie zaliczam do żadnej z tych grup, zaliczam się do ludzi Którzy chcą pracować i pracują, wiem, że inni mają gorzej, za mniej, z dojazdem własnym, nie liże nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robie swoje. Dziękuję, pozdrawiam!
Olek 2016-05-24 07:07:43
Witam, nie pracuje długo ale zdążyłem się zapoznać z warunkami, powiem wam tyle, jeżeli ktoś sobie ubzdura, że jest źle to tak w nim to będzie narastało, jeżeli chcecie się przyjąć to znaczy, że jesteście w stanie ciężko pracować, codziennie rozmawiam z ludźmi w pracy, jedni mówią, że jest beznadzieja i zarobki po 2 tysie do ręki za robotę wózkowego, a inni mówią, że jest spoko i da się wytrzymać, ja się nie zaliczam do żadnej z tych grup, zaliczam się do ludzi Którzy chcą pracować i pracują, wiem, że inni mają gorzej, za mniej, z dojazdem własnym, nie liże nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robię swoje. Dziękuję, pozdrawiam!
Jaro 2016-06-01 15:35:09
Czyżby im się pod [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] paliło że pomio tak znakomitych stawek nie są w stanie zrekrutować ludzi pod siebie i zatrudniają przez agencję....... coś mi tu śmierdzi z tym Formpolem.
2
Pracus 2016-06-02 00:29:58
Jak by bylo po 2 tys do reki to by sie tylu ludzi nie zwalnialo...
2 tys do reki to moze i masz jak przerobisz kilka sobot lub niedziel a to nie o to chodzi.
Pozdrawiam wszystkich ludzi z HRu ktorzy tak pieknie mydla wam oczy ;-)
2
Igor 2016-06-03 07:13:04
SPM przyjmuje bezpośrednio, na okres próbny a potem na stałe. Na chwilę obecną jest zapotrzebowanie na ludzi z uprawnieniami na wysoki skład
traper 2016-06-03 07:21:27
a ja powiem tak, robota jest ok i potwierdzam zarobki które napisał kolega :) trochę gorzej jest z ekipą. zawsze znajdą się ciule, ale trza na nich patrzeć przez palce
kwarti 2016-06-11 16:26:07
Pracyje od niedawna i podoba mi się. Swoje trzeba zrobić, ale nie jest tak żle.
Normy są wysokie , ale jak ktoś pracuje i chce pracować to je raczej zrobi.
Zamówień jest duzo- więć robota stabilna.
Nie jest to moja pierwsza praca- pracował w wielu zakładach w tym mieście i mam porównanie. Wszystkie "Polskie przedsiębiorstwa" w okolicy to obozy pracy w pełni tego słowa znaczeniu. W tym Włoskim zakładzie jest jakiś powiew normalności. Masz przerwy, premie, dodadatki. Nadgodziny są, i to płatne legalnie na konto , nie w jakiś pokętny sposób. Myślę że jak ktoś jest młody i nie ma pleców to w okolicy ciężko o nawet zbliżone warunki.
Cudów jednak nie ma - to jest polska i oczywiście że za Odrą stawka na podobnym stanowisku jest 4 krotnie wyższa, ale rodzima konkurencja oferuje ok 300 zł mniej.
Michał 2016-06-29 07:40:20
Jest źle, nie jest źle na forum obiektywnej opinii nie znajdziesz -Tu z reguły wypowiadają się osoby, którym coś się nie podoba (a bo to praca za ciężka a bo to za mało płacą a bo 1 leader mocniej popędza do pracy to jest nienormalny)itd itp. Moim zdaniem praca nie jest ciężka (oczywiście znam lżejsze ale i znam też dużo cięższe) płaca nie nie jest najniższą krajową jak na niektórych magazynach, jest gro osób które pracują od początku i awansowały, są też inne, które nie awansowały, są takie które narzekają :) Podsumowując nie jest źle a jak się komuś tak bardzo nie podoba to zawsze można pracę zmienić nikt niewolnikiem nie jest. (chociaż wiadomo, że lepiej ponarzekać jak to mi w życiu źle ale nic z tym nie robić....)
Anonim 2016-07-04 09:02:29
Darujcie sobie pracę na SPM'ie... W skrócie: marne zarobki, zerowe szanse na podwyżkę, szukają tylko pretekstu aby zabrać ci premie, która i tak jest marna. Ogólnie żenada. No chyba że jesteście desperatami zyciowymi to gorąco polecam. Były pracownik.
4
Marcin 2016-07-04 16:53:00
Anonim w ciągu tego roku zaliczyłem 2 podwyżki - chyba się słabo starłeś
Edek 2016-07-11 23:00:18
Ile zarabia maszynista w spm ?
Jasiek 2016-07-19 07:26:15
pracowałem na browarze i oraz w innych takich firmach na stanowisko operator wózka widłowego , udało mi się dostać bezpośrednio pod firmę , już pracuje 6 miesięcy ,nie jest źle a nawet bym powiedział że jest ok.
qwerty 2016-09-28 20:03:17
WItam,

Jeździ ktoś do Gliwic z Oświęcimia?
nowicki 2016-10-04 07:41:29
Skoro jest szansa wyciągnąć u nich zarobki na poziomie 3 tysięcy złotych @Jasiek to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne. Zastanawiam się jednak czy wypłata jest na czas, wiecie może?
Argh 2016-10-08 08:17:04
Zaczynam tu pracę w przeciągu następnego tygodnia. Z relacji znajomych na temat firmy, które ostatnio mnie doszły wynika , że najbliższe miesiące to dla mnie duża szansa. Mam nadzieję , że podzielacie ich optymizm
wd 2016-10-08 19:28:30
no tak to prawda bo jednak o dobre praktyki to ciężko
Reni 2016-11-18 10:31:57
Zarobki na poziomie 3 tysiecy? Ale sobie ktoś jaja z Was robi hahahaha :D 3 tysiace to moze wyciagniesz pracujac 7 dni w tygodniu... Widze ze ludzie z HRu robia Wam sieczke z mózgu...
anonim 2016-11-21 07:02:32
ech, praca w SPM jak dla mnie to zadowalająca, moze dla tego ze pracuje od początku powstania formy, moze dlatego z udało mi sie troche wybic, ale pewnie nie kazdy tak ma
An 2016-11-22 07:13:42
Robota jak robota. Nigdzie nie ma kolorowo zwłaszcza jak jesteś zwykłym pracownikiem ( nie żadnym biurowym, liderem i czynnym krawaciarzem )Pytacie się jak wygląda robota jak byście czekali na to aż złapie was ktoś za rękę i zaprowadzi zamiast iść i spróbować. Nawet jeżeli 100 osób powie że praca jest zajebista a 5 napisze że totalne dno to i tak będziecie gadać ale w spm jest syf bo tak ktoś narzeka. Ludzie na takich forach nie wiesz kto pisze. Negatywy piszą zazwyczaj osoby które się nie nadają do tej roboty albo myślą że na magazynie się leży a tu niestety w takiej robocie się zap...dala.
Pati 2016-11-26 13:41:15
Pracuje już od pół roku i nie mam na co narzekać. Jasne kokosów nie ma, ale jest dużo lepiej niż w jakiejś innej firmie no i w Bieruniu super atmosfera.
Zostaw swoją opinię o SPM POLAND SP. Z O.O. - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPM POLAND SP. Z O.O.