brak logo

SPM POLAND SP. Z O.O.

Tychy

Opinie o SPM POLAND SP. Z O.O.

Syl wek 2016-04-02 19:33
A jakie są stawki na stanowiskach biurowych?
Syl wek 2016-04-02 20:08
Dziekuje za opinie Oli. Pytanie Ile to nie jest malo? Mniej wiecej
Luzik 2016-04-06 08:33
Pracuje od jakiś 3/4 miesięcy nie wiem skąd takie narzekania :)
Szczerze jestem pozytywnie zaskoczony,były teraz podwyżki,zapierdziel jest prawda ale nigdy nie ma problemu,żeby iść do kibla czy nawet zapalić w sumie chyba zależy gdzie się trafi.
Jak w każdej firmie jest paru cwaniaków i napinatorów no ale to Polska :)
Adi 2016-04-28 11:43
Praca w SPM Bielsko Biała 12,60 zł brutto plus 18% premii soboty obowiązkowe jeśli nie zgłosisz przełożonemu najpóźniej do środy musisz być 3 zmiana zaczyna od niedzieli i kończy w niedzielę, brak szacunku dla pracownika jesteś tyko robolem i nie ważne że dostajesz umowę na rok w każdej chwili mogą cię zwolnić i zamienić na pracownika z Ukrainy bo jest tańszy , tak teraz się dzieje w Bielsku Białej na hali "41" - Magneti Marelli.
Nie polecam tej firmy ich ogłoszenia to tylko slogany reklamowe.
2
pracowałem 2016-04-30 21:51
nie do końca się z Tobą zgodzę. Ja również pracowałem w BB i nie mam wobec firmy wielu zastrzeżeń. Odszedłem bo oczywiście są lepsi od nich, ale i oni nie odstają
Mar 2016-05-06 07:54
No muszę powiedzieć, że naprawdę dobra praca, gdziekolwiek bym nie czytał o tym jacy oni nie są, to wszędzie same dobre opinie, od pracowników zresztą też
erd 2016-05-09 15:48
Dobrze, że dają umowę o pracę, no ale ciekawe czy od razu czy też trzeba przejść przez jakiś okres próbny.
Karolo 2016-05-11 09:42
Zainteresowala mnie ich oferta pracy dla dysponenta. Czy ktos jest w stanie powiedziec cos o tym stanowisku, czy to praca bardziej biurowa czy magazyn?. Czy to tez praca na 3 zmiany?
yhym 2016-05-11 15:20
To jest biuro plus praca fizyczna. Proporcje są różne. Czasami 80 do 20 czasami 50 do 50
tod 2016-05-16 07:33
A jesli chodzi o wozkowych to jak sprawa wyglada?
Morg 2016-05-17 21:57
Ogólnie jestem zadowolony z pracy i warunków, mam dokładnie to co obiecali na rozmowie kwalifikacyjnej.
2
. 2016-05-23 15:29
W Targowisku nie pracuje żaden grzesiek. Wiec niech ludzie z HRu dadzą sobie spokój z tym zachwalaniem.
4
olek 2016-05-24 07:05
Witam, nie pracuje długo ale zdążyłem się zapoznać z warunkami, powiem wam tyle, jeżeli ktoś sobie ubzdura, że jest źle to tak w nim to będzie narastało, jeżeli chcecie się przyjąć to znaczy, że jesteście w stanie ciężko pracować, codziennie rozmawiam z ludźmi w pracy, jedni mówią, że jest beznadzieja że zarobki po 2 tysiącce do reki za prace wózkowego to mało, a inni mówią, że jest spoko, ja się nie zaliczam do żadnej z tych grup, zaliczam się do ludzi Którzy chcą pracować i pracują, wiem, że inni mają gorzej, za mniej, z dojazdem własnym, nie liże nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robie swoje. Dziękuję, pozdrawiam!
Olek 2016-05-24 07:07
Witam, nie pracuje długo ale zdążyłem się zapoznać z warunkami, powiem wam tyle, jeżeli ktoś sobie ubzdura, że jest źle to tak w nim to będzie narastało, jeżeli chcecie się przyjąć to znaczy, że jesteście w stanie ciężko pracować, codziennie rozmawiam z ludźmi w pracy, jedni mówią, że jest beznadzieja i zarobki po 2 tysie do ręki za robotę wózkowego, a inni mówią, że jest spoko i da się wytrzymać, ja się nie zaliczam do żadnej z tych grup, zaliczam się do ludzi Którzy chcą pracować i pracują, wiem, że inni mają gorzej, za mniej, z dojazdem własnym, nie liże nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robię swoje. Dziękuję, pozdrawiam!
Jaro 2016-06-01 15:35
Czyżby im się pod [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] paliło że pomio tak znakomitych stawek nie są w stanie zrekrutować ludzi pod siebie i zatrudniają przez agencję....... coś mi tu śmierdzi z tym Formpolem.
2
Pracus 2016-06-02 00:29
Jak by bylo po 2 tys do reki to by sie tylu ludzi nie zwalnialo...
2 tys do reki to moze i masz jak przerobisz kilka sobot lub niedziel a to nie o to chodzi.
Pozdrawiam wszystkich ludzi z HRu ktorzy tak pieknie mydla wam oczy ;-)
2
Igor 2016-06-03 07:13
SPM przyjmuje bezpośrednio, na okres próbny a potem na stałe. Na chwilę obecną jest zapotrzebowanie na ludzi z uprawnieniami na wysoki skład
traper 2016-06-03 07:21
a ja powiem tak, robota jest ok i potwierdzam zarobki które napisał kolega :) trochę gorzej jest z ekipą. zawsze znajdą się ciule, ale trza na nich patrzeć przez palce
kwarti 2016-06-11 16:26
Pracyje od niedawna i podoba mi się. Swoje trzeba zrobić, ale nie jest tak żle.
Normy są wysokie , ale jak ktoś pracuje i chce pracować to je raczej zrobi.
Zamówień jest duzo- więć robota stabilna.
Nie jest to moja pierwsza praca- pracował w wielu zakładach w tym mieście i mam porównanie. Wszystkie "Polskie przedsiębiorstwa" w okolicy to obozy pracy w pełni tego słowa znaczeniu. W tym Włoskim zakładzie jest jakiś powiew normalności. Masz przerwy, premie, dodadatki. Nadgodziny są, i to płatne legalnie na konto , nie w jakiś pokętny sposób. Myślę że jak ktoś jest młody i nie ma pleców to w okolicy ciężko o nawet zbliżone warunki.
Cudów jednak nie ma - to jest polska i oczywiście że za Odrą stawka na podobnym stanowisku jest 4 krotnie wyższa, ale rodzima konkurencja oferuje ok 300 zł mniej.
Michał 2016-06-29 07:40
Jest źle, nie jest źle na forum obiektywnej opinii nie znajdziesz -Tu z reguły wypowiadają się osoby, którym coś się nie podoba (a bo to praca za ciężka a bo to za mało płacą a bo 1 leader mocniej popędza do pracy to jest nienormalny)itd itp. Moim zdaniem praca nie jest ciężka (oczywiście znam lżejsze ale i znam też dużo cięższe) płaca nie nie jest najniższą krajową jak na niektórych magazynach, jest gro osób które pracują od początku i awansowały, są też inne, które nie awansowały, są takie które narzekają :) Podsumowując nie jest źle a jak się komuś tak bardzo nie podoba to zawsze można pracę zmienić nikt niewolnikiem nie jest. (chociaż wiadomo, że lepiej ponarzekać jak to mi w życiu źle ale nic z tym nie robić....)
Anonim 2016-07-04 09:02
Darujcie sobie pracę na SPM'ie... W skrócie: marne zarobki, zerowe szanse na podwyżkę, szukają tylko pretekstu aby zabrać ci premie, która i tak jest marna. Ogólnie żenada. No chyba że jesteście desperatami zyciowymi to gorąco polecam. Były pracownik.
5
Marcin 2016-07-04 16:53
Anonim w ciągu tego roku zaliczyłem 2 podwyżki - chyba się słabo starłeś
Edek 2016-07-11 23:00
Ile zarabia maszynista w spm ?
Jasiek 2016-07-19 07:26
pracowałem na browarze i oraz w innych takich firmach na stanowisko operator wózka widłowego , udało mi się dostać bezpośrednio pod firmę , już pracuje 6 miesięcy ,nie jest źle a nawet bym powiedział że jest ok.
qwerty 2016-09-28 20:03
WItam,

Jeździ ktoś do Gliwic z Oświęcimia?
nowicki 2016-10-04 07:41
Skoro jest szansa wyciągnąć u nich zarobki na poziomie 3 tysięcy złotych @Jasiek to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne. Zastanawiam się jednak czy wypłata jest na czas, wiecie może?
Argh 2016-10-08 08:17
Zaczynam tu pracę w przeciągu następnego tygodnia. Z relacji znajomych na temat firmy, które ostatnio mnie doszły wynika , że najbliższe miesiące to dla mnie duża szansa. Mam nadzieję , że podzielacie ich optymizm
wd 2016-10-08 19:28
no tak to prawda bo jednak o dobre praktyki to ciężko
Reni 2016-11-18 10:31
Zarobki na poziomie 3 tysiecy? Ale sobie ktoś jaja z Was robi hahahaha :D 3 tysiace to moze wyciagniesz pracujac 7 dni w tygodniu... Widze ze ludzie z HRu robia Wam sieczke z mózgu...
2
anonim 2016-11-21 07:02
ech, praca w SPM jak dla mnie to zadowalająca, moze dla tego ze pracuje od początku powstania formy, moze dlatego z udało mi sie troche wybic, ale pewnie nie kazdy tak ma
An 2016-11-22 07:13
Robota jak robota. Nigdzie nie ma kolorowo zwłaszcza jak jesteś zwykłym pracownikiem ( nie żadnym biurowym, liderem i czynnym krawaciarzem )Pytacie się jak wygląda robota jak byście czekali na to aż złapie was ktoś za rękę i zaprowadzi zamiast iść i spróbować. Nawet jeżeli 100 osób powie że praca jest zajebista a 5 napisze że totalne dno to i tak będziecie gadać ale w spm jest syf bo tak ktoś narzeka. Ludzie na takich forach nie wiesz kto pisze. Negatywy piszą zazwyczaj osoby które się nie nadają do tej roboty albo myślą że na magazynie się leży a tu niestety w takiej robocie się zap...dala.
2
Pati 2016-11-26 13:41
Pracuje już od pół roku i nie mam na co narzekać. Jasne kokosów nie ma, ale jest dużo lepiej niż w jakiejś innej firmie no i w Bieruniu super atmosfera.
Ciekawy pracy 2017-01-03 07:04
Witam. Zastanawiam się nad pracą w firmie. Proszę kogoś o rzetelną informację.

- czy to prawda że firma zatrudnienia bez pośredników
- Jakie są warunki socjalne ? (wakacje pod gruszą, premie roczne, stołówka itp.)
- czy pod hasłem nadgodziny widziane są soboty robocze
- ile można średnio zarobić miesięcznie
- czy występuję podwyżki związane np. z przedłużeniem umowy ?

Z góry dziękuję za odpowiedź
2
anominus 2017-01-16 15:41
a wiec ja sie wypowiem rowniez jako byly pracownik. Co do majstrow w wiekszosci sa wporzadku, kierownik totalna lipa tylko mu powiesz prawde i juz Cie zaczynaja rzucac wszedzie, zarobki zalezy na jakim stanowisku ale kokosow nie ma. Co do pracy to zalezy gdzir trafisz awanse raczej baaaardzo zadko jak rowniez podwyzki firma zatrudnia i przez posrednika i normalnie ale jak zatrudni Cie przez posrednika to raczej nie przejdziesz pod firme premie faktycznie dosyc szybko zabieraja nadgodziny sa do wybrania socjal jest caly tylko jezeli jestes zatrudniony przez firme zarobki od 1500-2200 bez sobot zalezy od stanowiska
1
Marek 2017-01-16 18:22
Witam. Ile można zarobić jako operator wózka widłowego w spm w bieruniu? Praca 2 czy 3 zmianowa ?
3
Grzegorz 2017-01-18 07:06
Zgadzam się. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że w Bieruniu pracuje już 4 lata. Na wózku bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
1
Sylwek 2017-01-18 07:11
@Marek- to zależy gdzie trafisz.
Na magazynie są rożni klienci, niektórzy wymają pracy na dwie zmiany, niektórzy na 3.
Kasa jest jak wszędzie ale tutaj przynajmniej cię przyjmują bez pośredników i nie musisz się co miesiąc zastawiać czy przedłużą ci umowę czy nie- kto pracował w learze ten wie o co chodzi.
Nawału roboty tez nie ma jak na produkcji - spokojnie można wyjść na fajkę albo zjeść coś ciepłego na stołówkę.
była 2017-01-30 20:15
Nie przesadzajmy na temat zarobków bo nadgodzin mało i nie ma czym podciągnąć tych niskich stawek. Socjalne razem brutto 1000 zł z czego na święta dostaniesz 700 parę zł na karcie do nietaniego sklepu a w tym samym miesiącu odbije ci podatek z grudniowej wypłaty i dostajesz tyle że na rachunki nie wystarczy. To właśnie po takiej wypłacie zdecydowałam się na zmiany. Nie żałuję bo podjęłam dobrą decyzję. A do tej firmy pasuje ,, jaka praca taka płaca ,, czyli mało robisz i mało zarabiasz. Nie czarujcie że jest SUPER bo to niedokońca jest prawda. Pozdrawiam☺
1
Justyna 2017-01-31 08:18
SPM to duża firma i nie będzie zwracała uwagi na narzekania. Oni maja swoje procedury i jak ktoś się tego nie trzyma to musi zmienić pracę. Ja pracuje i nie mogę powiedzieć że jestem niezadowolona.
2
*** 2017-02-01 08:03
Czytając większość komentarzy postanowiłem też się wypowiedzieć, chociaż nigdy tego nie robię. Wielu moich znajomych pyta mnie: „ej stary widziałeś komentarze na goworku, gdzie ty pracujesz?” Pracuje jakiś czas w tej firmie, pomimo tych komentarzy zdecydowałem się na prace w SPM i nie żałuje. Gdybym się nimi sugerował, pewnie poszedłbym do innej firmy (a miałem inne propozycje). Ogólnie nie wiem skąd tyle hejtu się tu pojawia. Firma jest na prawdę spoko, fajni ludzie. Widać, że się rozwija.. Widać, że się dzieje. Jakoś pracują tu ludzie z tego co zauważyłem po kilka dobrych lat, to chyba o czymś świadczy. No nic zobaczymy co dalej, póki co ja jestem zadowolony i chyba warto samemu się przekonać jak jest.
1
Go 2017-02-16 17:24
Witam,
Czy ktoś może napisać jak wyglada praca jako dysponent/magazynier? Zmiany, godziny pracy, zarobki?
ja 2017-02-22 05:01
Zalezy na ktora hale trafisz. hala 2 i 3 najnizsza krajowa plus 300 zl premi i to nie od razu, praca na 2 zm i zero nadgodzin, hala 1 - 3 zmiany. Plus wekendy. praca w miare spoko ale kasa lipa
slonzak 2017-02-22 08:53
Slyszalem ze sa jakies testy na magazyniera na wozki widlowe jak to wyglada co trzeba robic
mart 2017-02-28 15:06
Mam propozycje na operatora wozka widłowego tychy-teren FCA czy wybrac prace w kompani piwowarskiej....?
Marek 2017-02-28 15:18
Mart z KP to ja uciekałem w zeszłym roku jak sie okazało że robota jedynie do września a potem kop w dupę, Do tego w zeszłym roku kompania zatrudniała na 4 brygady przez agencję.

Na fiacie masz 2 zmiany, możesz sobie spokojnie pracować a do tego pewne zatrudnienie i premie produkcyjne na browarze co najwyżej dostaniesz skrzynie piwa a dzieci za to nie wykarmisz
2
Jacek 2017-03-09 17:31
Właśnie zostałem przyjęty na stanowisko dysponenta - firma w pierwszym tygodniu zaproponowała mi darmowe szkolenie na wózek. Fajna sprawa
1
Hanna 2017-03-31 14:25
@Jacek, to bardzo dobrze. A jak wrażenia po pierwszych dniach w pracy?
dispo 2017-04-02 17:20
a wiesz po co Ci to zaproponowali ?
Julisz 2017-04-03 17:22
Właśnie zacząłem prace - na razie spoko, cieszy mnie to że mam zaplanowane wdrożenie na tydzień. Nie rzucają nowych pracowników od razu na głęboką wodę.
Juchacz65 2017-07-21 02:21
Swojego czasu z braku osób do pracy potrafili ściągnąć pracowników z Bochni z za Krakowa,aby tylko linia produkcyjna nie staneła
Zostaw swoją opinię o SPM POLAND SP. Z O.O. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPM POLAND SP. Z O.O.