brak logo

SNAP Outdoor

Gliwice

Opinie o SNAP Outdoor

klient 2011-07-25 21:18:32
Nie polecam, strasznie duża rotacja personalna, totalny chaos co tam się dzieje w firmie aż strach pomyśleć.
anonimowa 2011-07-25 21:27:54
Zgadzam się z poprzednikiem, bardzo nieprzyjemna atmosfera pracy, i w zeszłym tygodniu "poleciały" 2 osoby z biura
ankin 2011-07-29 09:22:04
dobrze że piszecie o Snap Outdoor, bo chciałem pracować w tej firmie na stanowisku Przedstawiciela. Raczej rezygnuje, a z ciekawości ile się tam zarabia, czy ktoś może napisac? może ktoś z działu handlowego?
anonimowa 2011-07-30 19:33:04
zależy czy pytasz czy na umowie czy pod "stołem" ? na pasku kicha hihi
anonim 2011-08-23 00:08:53
Darmx - 2011-07-31 08:36:38

klient - 2011-07-25 21:18:32

Nie polecam, strasznie duża rotacja personalna, totalny chaos co tam się dzieje w firmie aż strach pomyśleć.

Chce tam aplikować, ale zastawiam się, czy zwalnia sie regularnie czy zwalnia sie po prostu nieudaczników? Sądząc z tego, że nigdy, nikt nie opiniował tej firmy, a nagle w ciągu 9 minut pojawiają się dwie pierwsze opinie, to wygląda mi to właśnie na to, że jak najczęsciej na go Work bywa, zwolniony nieudacznik prowadzi rozmowę sam ze sobą. Przecież trzeba być głupim, albo nie wiedzieć na czym polega praca przedstawiciela, żeby uwierzyć, że na tym stanowisku rotacja odbywa się od tak, bez powodu

Haha spróbuj sam, a się dowiesz, ja nie polecam, byłem sprawdziłem i ciesze się, że tam nie pracuje. Jak jesteś hardy i taki cwaniak jak piszesz to może będzie to twoje korytko...A co do pisania na GOWORK sam ze sobą, to pewnie masz duże doświadczenie ....
1
anonim 2011-09-30 09:31:58
Ogolnie firma porazka. Maksymalne kombinacje z umowami - mozesz zapomniec o jakimkolwiek kredycie czy ratach - wyplata wyplacana \"na lewo\". no i ludzie ale tu juz szkoda gadac nie nauczony jestem obrazac innych a tu niestety musialbym to zrobic.
ot co 2011-10-05 12:52:33
hahaha właśnie to polska świetnie prosperująca firma, która zbudowała swoją markę na wyzysku pracowników, a ludzie z zewnątrz myślą jak tam świetnie musi być...Nic bardziej błędnego ...
Marek W. 2012-03-17 10:03:21
Uwaga! Firma krzak !!! Wprawdzie nie byłem i nie jestem jej pracownikiem, jednak z perspektywy klienta (którym niestety byłem) oceniam firmę karygodnie! Mają w nosie prawa konsumenta. Czeka mnie batalia przed sądem konsumenckim o uznanie moich należnych praw. Na pewno nie chciałbym nigdy pracować w tak dziadowskiej i przede wszystkim nieuczciwej firmie. Czyste sumienie to podstawa! Nie dziwię się też negatywnym opiniom poniżej. Po tej firmie nie spodziewałbym się niczego dobrego.
1
Prostownik 2012-03-24 09:40:04
1. Chyba (usunięte przez administratora) nie rozumesz, co to znaczy firma krzak. Proponuję sprawdzić, co oznacza takie określenie. To pierwsze kłamstwo twoje kłamstwo.

2. Z tego co wiem, firma SNAP nigdy nic nie sprzedała żadnemu konsumentowi, nie wystawiła żadnego paragonu - wiec nie możesz mieć żadnej sprawy w Sądzie. Firma nigdy miała żadnej sprawy w Sądzie. To drugie kłamstwo. Z pewnością nie ostanie :-)
1
byly 2014-10-15 20:19:57
Szefowa faktycznie, patrzac od wewnatrz, ma w glebokim powazaniu prawa Kupujacych i otwarcie mowi o nich per "debile" czy "frajerzy" rozpatrujac zasadne reklamacje negatywnie - takie ma prawo, nikt tego dalej nie przekazuje, ot taka opinia Pani Prezes i jeszcze jednej osobie, ktora kpi z ciezko zarobionych pieniedzy Klientow. Kupowalem u nich, juz nie bede widzac jak to wyglada od drugiej strony.
Atmosfera na magazynie nawet fajna, choc sa jednostki wyjatkowo nieprzyjemne. Ale to wszedzie. Dzial handlowy to opieprzajacy sie starzy znajomi Pana i Pani Prezes, ktorzy wspolnie jezdza na narty. Gdy nie ma ich w biurze, opieprzaja sie az milo a Nowych pracownikow oczerniaja gdy maja inne zainteresowania niz Oni ;). Jednostki uczciwe staraja sie po cichu przetrwac szukajac innej pracy. Pensje smiesznie niskie, moze koledzy Zarzadu maja lepiej.
O tym co wyprawiaja z Wartosciowymi Ludzmi, ktorzy od lat pracuja w sklepie na Jana Pawla to nie ma co gadac, odwalaja swietna robote a sa poniewierani i obgadywani na kazdym kroku.
Generalnie praca bardzo niepewna z uwagi na kolesiostwo i zamydlone oczy Prezesow tekstami gwiazd z Handlowego. Firma nie warta uwagi, nierozwojowa.
4
Sylwester 2014-10-16 15:36:56
byly - szerokiej drogi na nowej drodze życia. Świat czeka otworem na takich uczciwych, solidnych i ciężko pracujących jak ty! Jako współczesny Syzyf zapewne znajdziesz przyjazną sobie firmę, gdzie wszyscy będą tak oddani obowiązkom jak ty, pensje godziwe i adekwatne do ogromu pracy jaki wkładasz w rozwój. Powodzenia!

Opieprzający się Dział Handlowy
3
Paran 2015-02-27 06:40:13
No dobrze tylko takie zadania również są do wykonania a jakby każdy tak chciał iść wyżej i dalej to zaraz by się okazało że mamy samych kierowników, pracowników wyższego szczebla a nie ma komu wykonywać najbardziej podstawowy prac. Każdą firmą obowiązują hermany. Żeby to wszystko mogło dobrze zafunkcjonować.
lipa 2015-06-15 14:44:29
Praca w firmie może i spoko, ale kierownictwo i właściciele beznadziejni. Nigdy nie widziałem, żeby w taki sposób traktowało się pracowników i klientów. Marka sklepu 8azbudowana została na wyzysku klientów i pracowników, którym właściciele wmawiają, że nie będą trzymać ludzi za dwa tysiące złotych... stawki niskie, brak jakichkolwiek perspektyw, nie mówiąc o już awansie. Szkoleń brak, dodatkowych profitów brak, system motywacyjny nie istnieje, premii brak, ogólnie goła, okrojona maksymalnie pensja. Atmosfera napięta gdy wchodziła właścicielka i właściciel. Ciągłe czepianie się pracowników, że wykonują swoją pracę w niewłaściwy sposób... ludzie w pracy - szkoda gadać. Rotacja straszna, niby miało jej nie być, jak zapewniano na rozmowie. Ogólnie same minusy nie polecam.
10
Ex 2016-01-29 17:28:14
Stanowczo odradzam pracę w tej firmie. Całkowity brak szacunku do pracowników, o czym świadczy narastająca rotacja. Podejście do klienta jeszcze gorsze, wystarczy zwrócić uwagę na sposób rozpatrywania reklamacji czy stale opóźniającą się wysyłkę. Atmosfera w firmie napięta, uczciwi pracownicy nie zagrzewają długo miejsca, ponieważ bardzo cenione jest tu donosicielstwo. Praca nierozwojowa, zdecydowanie nie dla osób, które chciałaby osiągnąć więcej niż noszenie kartonów pośród magazynowego kurzu (prędzej czy później każdy pracownik tam ląduje). Brak logiki w efektywnym zarządzaniu oraz desperackie próby kierownictwa mające na celu "poprawę" jakości pracy firmy w rzeczywistości prowadzą ją na samo dno.
patys 2016-02-06 11:04:39
Całkowity brak profesjonalizmu, dwulicowość. Właściciele firmy kierują się emocjami nie zachowując przy tym odrobiny logiki. Dodatkowo nie mają nawet odwagi cywilnej, żeby porozmawiać ze swoim personelem, tak więc wszystko co tam się dzieje odbywa się za plecami pracownika. Nie polecam.
1
Linux 2016-02-08 13:52:45
Szukają pracowników, bo jest spora rotacja, co akurat nie świadczy najlepiej o firmie.
Gelatina 2016-02-25 21:08:50
Nie jest źle, pracuję już w 8a/snapie jakiś czas i z własnego doświadczenia wiem, że nie tak trudno wyeliminować konkurencję, wystarczy brak skrupułów. Zarobki słabe, dlatego bez dodatkowej premii za donosicielstwo nie każdemu opłaci się tam pracować.
pracownik 2016-03-02 22:06:34
a to ciekawe skąd taka rotacja na magazynie...zapewne właśnie z powodu tych "dobrych" zarobków.
qwevbiop 2016-03-16 17:37:45
@tyk 'Inne dodatki'? Niestety, źle słyszałeś. Oprócz wypłaty dodatkowych benefitów nie ma, szefostwo bardzo skąpi pieniędzy na pracowników. Dodatkiem może być codziennie grożenie, że nie dostaniesz premii, bo wypruwasz sobie żyły, a szefostwo i tak uważa, że za wolno pracujesz.
@dzon Chcesz wiedzieć dokładnie, jaka jest rotacja? W ciągu ostatnich trzech lat - 15 nowych osób na magazynie, 17 w biurach i 5 na sklepie.
Nowe ogłoszenia o pracę nie wynikają z rozwoju firmy, tylko z faktu, że Ci, którzy wytrzymali tam chociaż chwilę i widzą to wszystko od środka, prędzej czy później szukają innej roboty.

Nie polecam. Dwulicowość osób u góry, podejście 'Ma być, tak jak ja chcę. Koniec.' Brak rozmów z pracownikiem (za to monologów całe mnóstwo). Presja na każdym kroku, czy przypadkiem szef ma dzisiaj zły humor i się do czegoś nie przyczepi. Wpakowali mnóstwo kasy w nową siedzibę, która jest kompletnie niefunkcjonalna. Jedyny plus tej firmy to współpracownicy - naprawdę większość tam odwala kawał dobrej roboty, co i tak spotyka się głównie z krytyką.
4
Taktylko 2016-03-16 23:31:39
O "bezstronnosci" twojej opini wiele mowi to ze np pisząc o 5 nowych osobach na sklepie nie wspominasz ze 3 nowe osoby pojawiły sie w roku 2014 bo zamiast trzech osób pracuje teraz na sklepie 6 osób. I każda z tych trzech osób oraz zatrudnionych po nich nadal pracuje.
qwevbiop 2016-03-26 11:23:02
Natomiast o "bezstronności" Twojej opinii świadczy fakt, że zwróciłeś uwagę tylko na jeden szczegół, podważając całą opinię. Idealny przykład manipulacji na własną korzyść. Czyli codzienność w tej firmie :)
1
Taktylko 2016-03-30 06:35:20
Złapanie Cię na jednym kłamstwie nie powoduje ze twoja kłamliwa opinia staje bardziej wartościowa niz po wytknieciu kilku błędów. Kłamstwo jest kłamstwem i pokazuje jaki masz cel. Na pewno nie jest to obiektywność. A ja wypowiadam się na temat, ma ktory mam wiedzę. Nie zamierzam zdobywać wiedzy na pozostałe szczegóły, ponieważ moim celem nie jest przepychanie się na portalu dla frustratów.
takjasne 2016-04-11 20:07:07
Tak, jasne ;). Kolejna rekrutacja w przeciągu ostatnich miesięcy na to samo stanowisko, a przepraszam - teraz zmienili mu nazwę ;). Co chwilę MEGA ROTACJA. Stanowisko bez rozwoju, za marne pieniądze. Nic nie tworzysz, niczym nie zarządzasz. Praca tam jest pracą maksymalnie nierozwojową, z naprawdę kiepsko myślącymi właścicielami nad Tobą. Nie polecam.

Patrzę teraz w ogłoszenie - "atrakcyjne wynagrodzenie" - hahaha, ledwo ponad 1,5k ;)
czekan 2016-04-12 11:03:53
Praca tak bardzo rozwijająca, że wartości pracownicy postanawiają rozwijać się... W innych firmach... Ale widać, ze ,, dział" reklamy działa na najwyższych obrotach :)
Skąd wiesz? 2016-04-12 17:38:42
Skąd wiesz za jakie pieniądze? Skąd wiesz czy rozwojowe czy nie, skoro nie było wczesniej takiego stanowska?
Jak ktos nie przeszedł okresu próbnego, a raczej został on skrócony z trzech miesięcy do tygodnia, to chyba nie jest rotacja a zwolnienie?
PS. Teksty tego typu jak o ogłoszeniu o prace pisze GoWork lub pracuj.pl. Panie specjalisto od reklamy, HR i marketingu.
1
i co 2016-04-15 23:44:04
i co, wszyscy są źli a SNAP dobry? :-). rotacja. bo firma Szefostwem siedzi w PRL-u i ładne stronki z PP niczego tu nie zmienią ;-).
każdy wie, niektórzy ludzie tam są normalni i dużo mówią, nie trzeba tam siedzieć tyle co poniektórzy fanatycy fantasy ;-)
1
nie warto 2016-05-15 14:41:00
Nie opłaca, jako kierownik magazynu będziesz miał 50 obowiązków do niemożliwym do wykonania czasie. Ciągła presja czasu i wkurzający kierownik, który zupełnie nie ma pojęcia o pracy od środka próbując forsować swoje niedorzeczne pomysły. Warunki finansowe? nie wiem nawet czy 2000 na rękę wychodzi
1
Jak nie wiesz 2016-05-16 18:58:17
Jak nie wiesz, to po co sie odzywasz :-)
1
Kolejny mądry 2016-05-26 01:12:20
A ja myślę, że "nie warto" akurat bardzo dobrze wie o czym pisze. Ludzie, nie dajcie sie sfrajerować, bo i po co, szkoda waszego czasu i nerwów na taką firmę.
2
Frajer 2016-05-30 00:14:39
Pracuje kilka lat w SNAP, i jakos nie czyje sie frajerem. Myśle, ze jak w kazdej pracy, lenie i nieudacznicy maja pretensje do wszystkich, tylko nie do siebie. Szukają winnych dookoła, zamiast spojrzeć w lustro.
Frajer pozdrawia frustratów.
Pozdrowienia dla szefostwa 2016-06-08 01:31:17
Ciekawe, że każda negatywna opinia jest wręcz automatycznie ripostowana, że pisze to "frajer", "nieudacznik", "leń", a w samej pracy jest fantastycznie i ludzie się powinni o nią bić. Ktoś chce sobie na siłę ratować i tak zszarganą opinię? :) A tu proszę - fakty pokazują, że kto może, to zmienia pracę :)
2
Ciekawe 2016-06-08 13:40:14
Ciekawe, ze każda pozytywna opinia jest wręcz automatycznie ripostowana z "frajerstwem", "nieudacznikami" czy "manipulacją". A tu proszę - fakty polazują ze ponad 1/3 pracownikow pracuje od 5 do 9 lat.
1
nie warto 2016-06-11 17:56:06
Ponad 1/3 to bardzo mało. W przeciągu ostatnich 3 miesięcy na magazynie wymieniło się chyba z 10 osób i każda z nich chwali sobie swoje nowe miejsce zatrudnienia. Ludzie, którzy tam są też planują odejście tylko czekają na dobry dla siebie moment. Podsumowując, warto się tam zatrudnić jeśli planuje się poznać specyfikę pracy dużego sklepu internetowego i ewentualnie coś dorobić. Absolutnie jednak nie polecam osób, które chcą się rozwijać i mają ambicje, bo przykłady z życia w 8a.pl pokazują, że ludzie pracujący tam bardzo długo stoją w miejscu na tych samych stanowiskach i z tą samą niską pensją.
1
Warto, nie warto 2016-06-14 00:17:09
1/3 to raczej bardzo dobry wynik. Nie tylko w ilości stałych pracownikow.
1/3 to jest dla Ciebie poziomem nieosiągalnym w kwestii prawdziwości tego, co piszesz.
Ale oczywiście GoWork wszystko przyjmie.
Znowu gowork 2016-06-19 16:43:00
Znowu gowork probuje podpuszczać i pisze posty...
znowu gowork 2016-06-20 14:38:19

Znowu gowork probuje podpuszczać i pisze posty...
Gowork robot 2016-07-06 17:39:43
Poczytaj jak działa gowork to będziesz mądrzejszy
Watchdog 2016-07-09 19:35:58
Ja nie watpię. Je wiem.
bg 2016-07-27 16:32:41
Tak daje rade ze wybudowali nowa siedziba wraz z magazynem ktora w ogole nie jest funkcjonalna , jak przyjezdza jakas dostawa to chlopaki z magazynu musza tyrać z kartonami bo wjazd wąski tir nie wjedzie , rampy tez nie ma .. Tir musi sie zatrzymywac na ulicy bo innej opcji nie ma
1
Watchdog 2016-07-28 08:10:45
Gowno prawda. Po pierwsze TIRy nie przyjeżdzają bo takich dostaw dużych nie ma. Po drugie transport musi byc na samochodach z winda. O tym wie kazdy dostawca, ze magazyn nie przyjmie dostawy bez windy i towaru na paletach.
Po co tak kłamiesz, to nie wiem.
bg 2016-07-28 17:48:21
Jak ktos klamie to Ty , chyba nie chcesz mi powiedziec ze dostawa sezonowa tnfa czy salewy wejdzie na jeden samochod z winda hahahaha
Ta brama wraz z cala infrastruktura dookola to ewenement na skale swiatowa . Jesli bylby organizowany konkurs na najlepsze zdjecie z kategorii " architekt plakal jak projektowal " gwarantuje wam 1 miejsce.
1
Watchdog 2016-07-28 21:51:55
Jak nie wejdzie na jeden, to wejdzie na dwa albo trzy. Proste? Chyba nie sugerujesz, ze jest inaczej, bo (wg twojego nazewnictwa) kuriozalna teoria. Nie ma windy, samochód jest odsyłany. Jeżeli twierdzisz inaczej - kłamiesz.
Ale rozumiem, ze masz kompetencje architektoniczne i logistyczne do oceny tego? Ze juz pewno sie nabudowales w życiu ze hoho :-)
Pozdrawiam i życzę szczęścia. Żółć moze Ci wylać sie uszami i bedzie brzydko wyglądać :-)
Nie chce mi sie z tobą gadać 2016-07-30 14:05:25
Ktos kto nie potrafi wpaść na pomysł rozłożenia towaru na 2 -3 pieciotonowki próbuje pouczać o logistyce i architekturze. "Malutki" brak pokory :-)
Ciekawe ze wiesz wiecej niz osoby po dziesiątkach spotkań z fachowcami, w wyniku których powstał projekt. Geniusz ktory nie chciał sie podzielić swoją wiedzą :-)
1
Były pracownik 2016-08-22 11:37:35
@Watchdog

"Po pierwsze TIRy nie przyjeżdzają bo takich dostaw dużych nie ma. Po drugie transport musi byc na samochodach z winda. O tym wie kazdy dostawca, ze magazyn nie przyjmie dostawy bez windy i towaru na paletach."

I kto tu kłamie? Sam z chłopakami biegałem w deszczu na ulicę po różne dostawy, bo TIR po 1. się nie mieścił i po 2. bez windy. Kilka palet z CTka czy dostawa z Deutera. Nie jest to zarzut co do samego faktu organizacji dostaw tylko do oczywistego kłamania, które Pan tu prezentuje. Który TIR był zawracany? "Chłopaki zawołajcie tam więcej osób, bo CT przyjechał. Który wchodzi na TIRa rozpakować palety?" Przecież to był standard przy dosłownie każdej dostawie.
4
Watchdog 2016-08-23 11:36:22
Oczywiście ze kłamiesz. Zasada była i jest czytelna - nie przyjmowanie dostaw z samochodu bez windy. Jeżeli jest nie przestrzegałeś, to nie miej pretensji.
W tej chwili przyjmowanie dostaw z samochodu bez windy zostało zabronione. Pewno wlaśnie z powodu takich decyzji jakie były podejmowane przez m.in przez Ciebie. Bezsensownego zastępowania windy.
Mniejszaztym 2016-08-31 20:19:09
Trollu z g-work - moze chcesz aplikować na konserwatora basenu zamiast pisac te bzdurne posty? Tego posta rownież usunięcie?
23er 2016-09-05 21:20:46
no wiesz co akurat chyba na chwile obecna to w firmie nie prowadza zanej rektuacji nowej..tak sadze..
Zostaw swoją opinię o SNAP Outdoor - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SNAP Outdoor