brak logo

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Grot” Sp. j.

Starowa Góra

Opinie o Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Grot” Sp. j.

Nowy 2016-04-15 11:26:46
Chciałem wiedzieć jak tu się pracuje i poczytać opinie o pracy.
A tu opinie o wyrobach, to chyba nie to forum i nie na temat.Kto to pisze i po co.
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i wkrótce zaczynam. Jestem pełen dobrych myśli.Napiszę tym co szukają prawdziwych opinii za jakiś czas jak jest.
sprzedawca 2016-04-19 12:53:05
a na jakie stanowisko aplikowałeś? Ja pracuję w sklepie na stanowisku sprzedawcy i mogę ci polecić pracę w naszej firmie. Jak to bywa na sklepie roboty jest dużo i czasem nie ma czasu zjeść śniadania ale wiem że zarobię za to dobre pieniądze. Pewnie też wiesz już o dodatkowych rzeczach jak np. karty sportowe czy medyczne, z których możemy korzystać. Praca stała a to najważniejsze.
2
sprzedawca 2016-04-20 08:59:48
a na jakim stanowisku będziesz pracować? Ja pracuje na sklepie i jestem bardzo zadowolona. Pracy jest dużo i czasem nie ma nawet czasu zjeść śniadania ale za to jesteśmy dobrze wynagradzane. Ogłaszane są różne konkursy sprzedażowe dzięki czemu mogłam pojechać do SPA. Skorzystać też będziesz mogła z innych rzeczy jak np. karty sportowa czy medyczna. Ja ci polecam tą pracę i się nie obawiaj.
1
pracownik 2016-04-22 10:25:50
Ale głupoty.Mało pracy,mało pieniędzy i słabe wędliny.No i do tego ogromny stres.Tak się pracuje na sklepach!!!!!
9
krysia 2016-04-23 07:28:12
Szczera prawda...
8
Nowy 2016-04-29 22:36:26
Nie pracuję w sklepie.Jestem w zakładzie.Stres jest ale gdzie go nie ma.Teraz takie czasy.Trzeba dać z siebie wszystko.POki co jestem zadowolony chociaż wymagania są wysokie ale to przecież ogromna firma i na wysokim poziomie więc nie spodziwałem sie tez niczego innego.Zobaczymy jak bedzie dalej, póki co jestem zadowolony i daję rade.
1
Łukasz 2016-05-02 13:39:16
Nie wszystkim się dogodzi. Z większością negatywnych opinii się nie zgadzam. Pracuję w firmie już 3 lata i jest naprawdę ok. Pozdrawiam kolegów i koleżanki:)
Stara 2016-05-06 13:56:05
Od razu widać, że post od dyrekcji. Niby jesteś nowa, a piszesz o kartach sportowych i medycznych, z których możesz korzystać? Żeby z nich skorzystać to musisz w firmie rok przepracować najpierw, a tyle to mało kto tu wytrzymuje :D
10
Stara 2016-05-06 13:59:55
i kolejny post od dyrekcji :) Może opowiecie jak zabieracie premie, albo wypłacacie należną premię za nadgodziny, które powinny być dodatkowo płatne?
10
niepolecam 2016-05-07 12:53:21
Słuchajcie wszyscy. o jakości pracy w tej firmie, wynagrodzeniu, a w zasadzie jego braku (minimum krajowe) niech świadczy fakt, że ciągle szukają pracowników na te same stanowiska przez 365 dni w roku. Ta rotacja chyba o czymś świadczy
11
Zakład Przetwórstwa Mięsnego GROT 2016-05-12 09:51:28
Chcielibyśmy przedstawić nasze stanowisko dotyczące niektórych błędnych i nieprawdziwych informacji podawanych na tym forum.
Odnosząc się do wypowiedzi dotyczącej wysokości pensji zasadniczej w naszej firmie dementuje to, iż po okresie próbnym jest to najniższa krajowa. W zależności od stanowiska, doświadczenia i wiedzy kandydata oferowane są różne wysokości wynagrodzenia od min. 2000 zł brutto po okresie próbnym do dużo wyższych, znacznie przekraczających średnią krajową m.in. dla osób z dużym doświadczeniem i wysokimi kwalifikacjami. Jeżeli chodzi o nadgodziny, wszystko wypłacane jest zgodnie z obowiązującymi przepisami, zarówno 50% dodatek, jak i 100% dodatek do wypracowanych godzin nadliczbowych. Od wynagrodzenia odprowadzane są wszystkie obowiązkowe składki. Jeżeli chodzi o dodatkowe benefity pozapłacowe to np. Kartę Medyczną otrzymują wszyscy Pracownicy, których staż pracy wynosi 1 rok, natomiast na Kartę Sportową mogą zapisać się pracownicy i ich najbliżsi po okresie próbnym wynoszącym max. 3 miesiące. Firma prężnie się rozwija, otwieramy nowe sklepy, stąd wynika zapotrzebowanie na nowe osoby zarówno w siedzibie firmy jak i na sklepach. Tylko w ostatnim okresie otworzyliśmy 4 nowe sklepy tj. w Łodzi przy ul. Kongresowej oraz ul. Kurczaki, w Bełchatowie na ul. Wyszyńskiego i w Warszawie ul. Wspólna Droga. Tym samym w siedzibie firmy wzrosło zapotrzebowanie na dodatkowe osoby do działu marketingu czy też do działu IT.
W związku z powyższym zachęcamy do nawiązania współpracy z naszą firmą.
3
Karolina 2016-05-14 17:23:26
Nie bójcie się,to prawda.Po pierwsze mam dużo wyższą podstawę i wypłacone moje nadgodziny,po drugie po trzech miesiącach pracy dostałam kartę sportową na basen i siłownię i to zarówno dla mnie jak i dla rodziny na korzystnych warunkach,po trzecie nie dowiecie się jak nie przyjdziecie.Zawsze możecie zwolnić się jak nie będzie Wam odpowiadało.Trzeba oczywiście pracować wytrwale ale jest i umowa o pracę i wypłata na czas w poprzedniej pracy ja tego nie miałam.Coraz więcej jest nas nowych i to fajnie,bo nie czuję się tylko ja-nowa.Z tego co wiem to chcą zatrudnić trzeciego informatyka i kogoś dodatkowego do handlu.Wkrótce pozamykają w końcu markety w niedzielę,będzie sporo bezrobotnych i wtedy juz tu może nie być miejsc.
2
MAXSI 2016-05-15 19:17:14
Super że firma Grot się rozwija ale tu nie o to chodzi,dla czego macie taki przemiał w sklepach chodzi o pracowników dla czego odchodzą ,odchodzą bo w zależności na jaki sklep trafią i jakich mają kierowników.A nie każdy kierownik nadaje się na to stanowisko,oni myślą ze jak mają lepsze stanowisko to im wszystko wolno i są lepsi od zwykłych pracowników.Przykład sklep w łodzi przy ul Rojna tam jest taki przemiał pracowników a dla czego bo nie dogadują się z kierowniczkami,nad tym trzeba się zastanowić by na sklepach poprawić sytuację by pracownicy nie odchodzili ,,I chodzi o zmiany dwu zmianowa praca jest super ale co to za zmiana środkowa ,cały dzień zrąbany nie można nic załatwić i zaplanować powinniście też z tym, coś zrobić ,,pozdrawiam
6
M 2016-05-16 09:43:53
Proponuję idz do supermarketu.
Wtedy zobaczysz na co narzekasz.
Ja to wiem, sama doświadczyłam.
Niekorzystna to zmiana na supermarket ale sprobuj, przestaniesz narzekać.
Zaczniesz żałować.
1
misia 2016-05-19 20:16:37
ZMIANA ŚRODKOWA TO LAJT nie ważysz nie wykładasz nie sprzątasz idz do marketu tam cię doenią nygusie
1
Kurczak 2016-05-19 23:12:29
Kartę sportową na basen i siłownię,można dostać teraz w każdej takiej dużej firmie ale nie zapominajcie że za darmo jej nie macie ,,a co do pracy w grocie jest ciężko i do tego dochodzi czasami stres.Życie to nie bajka trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] by coś mieć i to jest chore,dobrze że mamy wybór i zawsze możemy zrezygnować z takiej pracy jeśli jest nam ciężko ,,
1
zenek 2016-05-24 11:33:27
Negatywnie
7
Kasia 2016-05-25 18:03:28
Ciekawe w jakiej z ZM,hi hi,w żadnej.Który człowiek na produkcji ma karty i gdzie.Dobry dowcip.W dużej firmie i owszem ale chyba tylko w banku.
A jak zapłacisz 18 zł a zyskasz 100 to jesteś matoł,że nie umiesz liczyć.
A tak w ogóle po co się męczysz i zajmujesz miejsca innym którzy chcą pracować.
Brak ci odwagi na zmiane?Czy pracujesz w konkurencji i żali ci że nie masz.
1
Grocik 2016-05-31 20:56:51
Jak Firma przedstawia swoje stanowisko co do opini na forum to sprecyzuje nie ma płaconych 50 i 100setek za godz nadliczbowe KŁAMSTWO!!!
12
mimi 2016-06-05 20:43:27
Widocznie coś kręcisz, ja pracuje w Grocie i mi wypłacają i 50 i setki. Pozdro
2
imi 2016-06-12 00:05:26
wchodzisz w kokosa bo tam jesteś ja nie krecę jak odejdziesz bedziesz pisac prawde!
6
zenek 2016-07-18 20:05:49
Chciałam tylko wyrazić swoją opinię na temat tej firmy nigdy w życiu nie pracowałam tak wrednej firmie jak ta cała tak zwana firma to jedno wielkie bagno
16
zadowolona 2016-07-20 21:37:29
Zenek ja pracuje w firmie już 2,5 roku i do tej pory nie dało się odczuć tej wredoty jak napisałeś. W każdej firmie może się trafić ktoś kto zajdzie nam za skórę. Ja mam to szczęście, że mam super atmosferę i kierownika.
1
Lalka 2016-08-07 12:29:05
Kto to pisze te pozytywne opinie chyba sama p.Jola i sam p.Dominik atmosfera jest nie do wytrzymania
17
ZMP GROT 2016-08-17 17:09:25
W związku z tym wpisem chcielibyśmy poprosić o trochę profesjonalizmu i rzetelności. Nasz marketing przestawia konkretne wymagania i oczekujemy na propozycje z rożnych źródeł. Wybierana jest najlepsza oferta, która najlepiej odzwierciedla to czego oczekujemy. Wszystko odbywa się na ustalonych wcześniej zasadach i tego się trzymamy. Dziękujemy.
1
Designer 2016-08-18 10:29:30
Z naszych dotychczasowych doświadczeń firma Grot jest firmą która cały czas chce iść do przodu i podążać z duchem czasu . Reklama i marketing to z całą pewnością tylko kropla w morzu aktualnych działań w tej firmie. Z naszej strony polecamy współpracę z firmą Grot zarówno w zakresie reklamy jak i marketingu.

Łukasz Pawlak
Senior Designer w firmie Media4U
2
ZPM GROT 2016-08-18 10:41:54
Aktualne oferty pracy można śledzić na naszej stronie internetowej, gdzie znajdzie Pan/i informacje na temat danego stanowiska. Można też skontaktować się telefonicznie ((42) 230 22 46) i wtedy postaramy się odpowiedzieć na zadane pytania. Dodatkowo zachęcamy do wysyłania CV (rekrutacja otwarta) na adres mailowy rekrutacja@zpmgrot.pl.

Dział HR
2
Pogoda 2016-08-21 22:20:04
Czy tak naprawdę źle się dzieje w tej firmie, że wasi koordynatorzy jeżdżą po konkurencyjnych sklepach mięsnych i zostawiaja wizytowki z namiarami na wasze dane do działu kadr. To jest żenujące co robicie. Jeden wielki wstyd. A uważacie się za taką pożądaną firmę. Tragedia!!!!
8
Pogoda 2016-08-21 22:20:51
Czy tak naprawdę źle się dzieje w tej firmie, że wasi koordynatorzy jeżdżą po konkurencyjnych sklepach mięsnych i zostawiaja wizytowki z namiarami na wasze dane do działu kadr. To jest żenujące co robicie. Jeden wielki wstyd. A uważacie się za taką pożądaną firmę. Tragedia!!!!
9
zasmucony 2016-08-24 09:01:40
Ooo, widac, ze kadry zaczely prace i siedza na goworku piszac chwalebne komentarze:)
Zatrudnienie na umowe o prace to dzis standard w kazdej z wiekszych firm, chyba ze mowimy o pracy sezonowej i ukraincach, to wtedy faktycznie zatrudnia sie przez agencje pracy.
No i wlasciwie poza ta umowa o prace nic wiecej nie ma:-) Brednie o socjalu pisza tu kadrowe zeby zachecac idiotow do przyjscia do pracy. Tak samo na rozmowie kwalfikacyjnej cuda obiecuja. Pozniej jak podpiszesz umowe to dopiero sie dowiadujesz, ze multisport przysluguje Ci po pol roku harowy;-) Premie notorycznie zabierane. Nadgodzin nie wyplacaja, a zeby zrobic swoje musisz je robic. Kase i szkolenia to maja tylko kierownicy i co chwila sa wielbieni. Zwykly pracownik biurowy czy produkcji jest nikim w oczach wlasciciela
17
Abstra 2016-08-29 10:01:59
Szanowna Pani miała okazję Pani nas poznać, a my przedstawić konkretne propozycję pod dany projekt. W Firmie ZPM GROT natomiast wciąż są wybierane od lat te same schematy, które nie wnoszą nic nowego w działalność Firmy.
2
rozczarowana 2016-09-02 12:00:05
To źle się orientujesz wcale taka stawka nie jest jak mówisz wypłacają najniższą średnia krajową i każą pracować po 12 godzin na dodatek nie ma mowy o przerwach. Paczkowalnia ma największy przemiał ludzi tam ludzie pracują po góra 2 miesiące a ci co zostają to są zdesperowani. Jeżeli tam nie pracujesz to nie wypowiadaj się. Tam pracodawca robi z pracownikiem co tylko chce. Więc zanim się zaczniesz wypowiadać to się dowiedz Bożenko. Rozczarowana
12
prawda 2016-09-02 12:48:50
No podają tak bo nikt tam nie chce pracować tam. Przepraszam ale nie ma tam takiej kwoty do zarobienia i praca to harówa a wiem co piszę. Nie będę nikogo przekonywać proszę iść spróbować a po 2 tygodniach proszę się jeszcze raz odezwać czy jest faktycznie to 3.500,00 zł. BRUTTO do zarobienia.
8
Prawdomówny 2016-09-02 13:06:01
Zgadzam się z przedmówcą "zasmucony" to jest czysta prawda ten zakład pracy to jest jedno wielkie dno kłamstwo na kłamstwie kłamstwem popychane. Szczera prawda
12
Tomek 2016-09-03 22:29:18
Będzie kolejna Wędzona, tam też syn zaczął rządzić...
Pini 2016-09-05 11:06:16
Rotacja jest cały czas; na każdym stanowisku. Oferty też są cały czas na stronie www, do tego przez agencje pracy poszukują pracowników.
2
mycha 2016-09-05 11:27:34
Trochę tego nie rozumiem. Wszyscy tak narzekacie..
Jak mi nie odpowiada praca i jestem w niej źle traktowany/traktowana to szukam innej, z której będę zadowolony/a. Przypuszczam, że nikt nikogo na siłę nie trzyma.
1
Krzych 2016-09-12 18:33:47
3500 to chyba za trzy miesiące to się zgodzę tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam a
6
Zły 2016-09-19 20:05:07
Nie polecam!
9
Anonimowy 2016-09-25 20:06:49
Ale numer!!!!Podobno produkcji wyrobów z beczki Pana Grota nauczył ojciec i dziadek??!!Rodzinna tradycja...Nie ładnie tak kłamać klientów i przypisywać sobie nieswoich technologii.Żenada i duża oznaka płytkości.Jak ktoś się dowie,że przypisuje sobie Pan cudze osiągnięcia to pęknie ze śmiechu..
7
pracownik 2016-09-26 12:45:11
Ludzie nie czytajcie durnych opinii.Pracuję w tej firmie prawie 5lat,nigdy nikt nie zabrał mi premii,nadgodziny są płacone.Jak się przyjmowałam też czytałam negatywne opinie,ale postanowiłam sama się przekonać i nie żałuję.Jak ktoś napisze dobre zdanie o firmie to zaraz są komentarze,że to góra pisze,a negatywne to każdy może napisać,bo anonimowo.Przez takich ludzi dużo osób rezygnuje z podjęcia pracy,a szkoda,bo zawsze warto spróbować i samemu się przekonać nic się nie traci.
2
Krzych 2016-09-26 19:39:34
Tak to prawda.Pan Grot nie zrobił tych wyrobów i nie nauczył go tego ani ojciec i dziadek.Nie ładnie .Nie ładnie.To się nazywa kłamstwo....
6
Xyz 2016-09-29 20:33:49
Jaką jakością.Tym byle czym co produkują ze starego mięsa z mroźni....
7
Zosia 2016-09-29 20:53:11
A przyprawy mają z trawy.Hi.Hi.
4
Xyz 2016-09-30 21:04:50
A po co szukają?I tak tam nikt nie Chce iść do pracy.Żal ..... ściska.
4
Twardy 2016-09-30 21:37:22
Dfg gubisz się w zeznaniach.Długo już pracujesz w firmie Grot?Daj spokuj i bezmyślnie nie odpisuj.
4
Mycha 2016-09-30 22:39:48
Nadal potrzebują nieudaczników i partaczy.
5
Www 2016-10-02 20:10:56
Walcz,walcz.Warto.Super firma.Bardzo rozwojowa.
Zosia 2016-10-09 14:09:19
Słyszałam o tych ich wyrobach.Kiedyś kupowałam.Były super.Ale dlaczego już nie są....Mam pytanie skoro to nie Pan Grot czy rodzina je zrobili to kto?Tak z ciekawości pytam.
2
Lucas 2016-10-09 15:30:55
Wiesz co, jeśli chodzi o Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Grot” Sp. j. i jego wyroby to musze Ci wprost powiedzieć, że nie jest tak znów strasznie, bywa czasami gorzej, ale wyroby są nadal pierwszej jakości
Zostaw swoją opinię o Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Grot” Sp. j. - Starowa Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Grot” Sp. j.