Patria-Top sp. z o.o.

Wieleń

Opinie o Patria-Top sp. z o.o.

zając 2013-12-19 15:11:30
Pracuje w firmie patria-top (wieleń) i mogę tylko jedno powiedzieć o niej wiekszego obozu pracy w wielkopolsce nie znajdziecie na święta nie dostaliśmy ani paczek dla dzieci a premia świąteczna wynosiła 70 zł i to Wszyscy nie dostali idziesz tam do pracy i nie wiesz kiedy wrócisz do domu czasem po 12h a czasem po 16h a najlepiej dla nich jak byś dawal rade 24h na dobę siedzieć przy maszynie i metry robić za 1100 netto a i jeszcze przyjdzie kierownik i z toba jedzie jak z chłopcem są tylko slowa na k... I poniża ciebie jak byś byl glupi choć większe wykształcenie masz od niego no to chyba na tyle jeśli chodzi o tartak
7
buli 2015-01-05 16:00:20
(usunięte przez administartora) mamy demokracje i robotnik jest nikim trzeba by walese powiesic za jajca
Tomi 2015-03-09 18:49:22
Pracowałem tam jako magazynier, a raczej próbowałem pracować. Gimela jakich mało, z ludźmi się nie liczą, jesteś pomiataczem, przynieś, wynieś, pozamiataj. Praca za 1500 złotych netto i to na dwie zmiany. Prezes jak byłem na rozmowie stwierdził że więcej dac nie może bo tyla ma obecny magazynier a jak robiem porządki w biurze to na własne oczy widziałem zarobki gościa za którego miałem być przyjęty i okazało się że mi zaoferował o tysiąc mniej jak ma tamten gdzie on był miejscowy a miałem do dojeżdżania 40 km w jedną stronę. Jak miałem zdarzenie w pracy i prosto z firmy wylądowałem na pogotowiu i później w szpitalu to jak tylko wróciłem i chciałem pogadać z prezesem to cały dzień nie miał czasu a pod koniec dnia stwierdził że niestety ale musimy się rozstać. Zresztą co można się spodziewać po firmie w której prezesi się zmieniają co pół roku...... Magazynierów zresztą też szukają co trzy miesiące nowego.
Jak ktoś ma się zamiar przyjąć do tej firmy to miech też uważa na "kantowanie" w dziale kadr ponieważ mnie chcieli wykręcić w kosmos na wypłacie chorobowego i gdyby nie moja znajomość przepisów kodeksu pracy i dociekania własnych praw byłbym o jakieś 1000 zł w plecy.
Zastanówcie się także przed podjęciem pracy w tej firmie bo odnośnie wypłat to można się tak spodziewać około 13 - 15 każdego miesiąca.......
2
benek 2015-04-13 16:09:06
wypłaty nie ma na czas i smiejom sie z nas
3
remi 2015-10-17 17:18:24
Przedewszystkim wyzysk pracownika na granicy prawa - o podstawowe rzeczy z bhp jak na przykład buty robocze czy ubranie które należy ci się jak psu zupa musisz się prosić miesiącami. Zaczynając pracę w tej firmie zapomnij że dostaniesz odzież roboczą, dostaniesz ją może po dwóch MIESIĄCACH.Przez ten czas musisz pracować w swoim ubraniu.Rękawice?? Jak majster przyniesie karton to może uda ci się raz w tygodniu wymienić, a tam akurat rękawice starczają czasem na jeden, może dwa dni.Idziesz do pracy i nie wiesz o której wrócisz do domu czasami trzeba pracować 16 godzin, a kierownika A.B. gó...no obchodzi że musisz jeszcze zaiwaniać po robocie rowerem 15 kilometrów. Dziś pracujesz na jednym stanowisku, jutro na innym, czasami robisz na kilku stanowiskach w ciągu zmiany. Najgorzej jest jak trafisz na kierownika od traków A.B. - tam znęcanie się psyhiczne i mobing to normalka , po prostu dla niego liczy się tylko ile kubików jesteś w stanie swoimi grabami przerzucić. Raz opier...la cię że wrzuciłeś do rębaka deskę na której jest sama kora, a za chwilę każe ci rąbać ładne czyste deski które z chęcią byś kupił. Jeśli chodzi o stanowisko pracy to wytłumaczy ci w 5 sekund co masz robić a później znika żeby za chwilę cię opier...ć. Możesz też trafić na majstra z Trzcianki - ten to ci przynajmniej wytłumaczy co i jak masz robić, ale trzba na niego uważać bo jak się zdenerwuje to masz prz...ne, zawsze goni do roboty jak zbliża się koniec zmiany. Najlepiej jak trafisz na kierownika W. lub majstra king konga J.- u nich przynajmniej robota jest dobrze zorganizowana, robisz swoje,równym tempem i zrobisz co masz zrobić a za bardzo się nie narobisz.
Zarobki w tej firmie to jakaś kpina - no chyba że jesteś przydupasem pana A. Nadgodziny płacone w formie premi nie liczą się jak bierzesz urlop, który dostaniesz jak im się spodoba a nie kiedy ty potrzebujesz. Chorobowe? Zdarzy ci się dwa razy i już jesteś na celowniku do zwolnienia, premia za dobrą robotę-zapomnij-nie ma czegoś takiego. Najlepsze jednak są w tej firmie kible, bo tylko tak można nazwać to coś. Obsrane,oszczane ciasne kabiny do których musisz chodzić z własnym papierem, że tam sanepid nie zagląda??pod prysznicem to się możesz grzyba na nogach dorobić a jak w szawce zostawisz portfel to bądz pewny że ktoś ci go ukradnie. na szczęście rozstałem się już z tą firmą . Zwolniłem się i poszlem do thule tam jest zupelnie inna robota - lepsza
3
Tomi 2015-11-04 19:34:10
Remi zgadzam się z Tobą. Ta firma to kpina.
ja 2015-11-17 14:50:47
Totalna kpina,zero poszanowania dla ludzi, liczą się tylko materiały gotowe a pracownicy nikogo nie obchodzą
trot 2015-12-02 11:03:10
ale pojawił się nowy kierownik zkturym mozna kielicha w pracy wypić :). jak jest na drugiej zmianie to po śniadaniu już jest tak napruty że się nie czepia. ogulnie spoko
:) 2015-12-05 21:28:10
Nie było by tak źle gdyby nie dwaj kierownicy (W i A) specjaliści od mobbingu majstra (Z) powinni dać go do psychologa na kontrole bo biedny wykończony jest następny cwaniak (J) najmądrzejszy i najbardziej gardzi ludźmi a sam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zboczeńcem powinni mu nalot na garaż zrobić i te wszystkie doniczki które ukradł zabrać (L) tego kierownika chyba zwolnią za alkohol więc będzie jednego mniej a i jeszcze jest ten dziwak z nocki ale nie wiem jak się wabi więc krótko mówiąc jest super w firmie jeśli lubisz być co dzień poniżany bo w końcu pracownik jest najgłupszy a oni idealni a (W) teraz ubiera się na czerwono i wygląda jak zużyty tampon ;)
1
xcxcvx 2015-12-07 21:13:47
Do "Trot" z którym piszemy oddzielnie i przez o z kreska.
FAL 2015-12-08 16:09:47
Wszyscy chwalicie Thule,a na Patria Top wylewacie pomyje,otóż w Patria Top nie prawdą jest,że nie wiesz o której wrócisz!!!!Kierownik zawsze pyta czy przyjdziesz w soboty,nadgodzin jeszcze nie miałem,o urlopach to prawda.Za to w Thulach czy chcesz czy nie MUSISZ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12 jak sezon i wszystkie soboty i brygadziści i te całe liderki i liderzy nie są nic lepsi od kierowników w Patria Top.Jedyne co mnie bardzo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tartaku a raczej kto to ten mutant Ja..k M..z,chodzi jak paw,ani me a be ani kukuryku.Jednym słowem wsiok totalny,mam nadzieje ,że kiedyś mu ktoś buźkę zaprawi należy ,się za chamstwo .
5
FAL 2015-12-18 09:41:15
Będzie coś na święta? Wie ktoś coś?
NOWY 2016-03-03 09:04:24
Trochę dziwią mnie te Wasze opinie, wypłata na czas ( nie w trzech czterech ratach ) nikt nikogo nie zmusza do pracy powyżej 8 godz. ( chcesz zostajesz nie pasuje to nie zostajesz, podobnie z sobotami ) umowa o pracę,a praca jak każda trzeba coś od siebie dać, zapraszam do zaciągnięcia opinii o sąsiednich firmach z branży w okolicy, rzeczywiście raj...........jak ktoś jest osobą konfliktową to nigdzie nie znajdzie dla siebie miejsca, a co robicie jak jesteście świadkami pijaństwa w pracy, mobingu itp.........lepiej się nie wtrącać bo tak wygodniej NIE, wiec nie dziwcie się że odpowiedzialność potem jest zbiorowa bo indywidualnie nikt nie ma odwagi, soory
diablo 2016-03-10 19:28:21
Ta firma to jakaś kpina,pracuję w niej już 6 m-c i to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczególnie mobing kierowników!!!!!!!!!To debile,zwalniają osoby za to,że są pod wpływem alkoholu ok,ale czemu nie wszystkich????!!!!!!!!Kierownik L.J jest czesto pod wpływem i co???,pracownicy nie którzy też i są wyganiani do domu i wracają bez żadnych konsekwencji.A dlaczego no bo trzeba być pupilkiem Waldka,Artura albo rodziną Leszka,nie szkodzi,że malarnia najebana to pupilki Waldka,szczególnie jeden co z Brandreup wyleciał za pijaństwo i nie tylko,ale co tam znajomości,taki Olek L,jest prawie codziennie najebany ale co tam rodzina kierownika L.niech pracuje.Pieniądze śmieszne.Żenada,rękawice raz na 3 m-c.Powinno im,się zamknąć ten majdan albo wywalić kierownictwo całe,szczególnie kure Waldka
diablo 2016-03-18 08:25:15
od ostatniego mojego odwiedzenia tej strony były moje dwa wpisy i zostały usunięte.Dlaczego nie wiem?????????Pisałem ,że juz nie pracuje w tej firmie i bardzo,sie cieszę.Napisałem tylko,ze bardzo ugryzło @bogusia,czyżby prawda bolała,że jest tam on sam albo ktos z jego rodziny po znajomości bo może miał dyscyplinarke w innym zakładzie kierownik W.K takich przyjmuje ważne ,że znajomy nie ważne,że co firma to dyscyplinarka.Dla mnie ta firma to zbiór ludzi wyjebanych z innych zakładów.Rotacji zadnej znasz Kurkiewicz to pracujesz nie znasz nie pracujesz
1
nowy 2016-03-23 16:07:33
z Waszych opinii wynika ze jednak firma reaguje na sytuacje naganne, tracą pracę podpadziochy, lub dostają nagany.....czy aby nie staracie się załatwić przy okazji takich sytuacji własnych interesów ? bo to zastanawiające... każdy jest odważny na takich forach, a kto był w tej sprawie u władz firmy.......ja byłem i moja sprawa została załatwiona, rozmowa w cztery oczy pomogła, odwagi tam też pracują ludzie którym zależy na innych ludziach, i nie jest tak iż pracują sami nieudacznicy..........
Tommi 2016-04-06 19:25:05
Kolego, zerowa rotacja????!!!!????? chyba sam nie wierzysz w to co piszesz...............Wejdź sobie na stronę PUP Czarnków i praktycznie co miesiąc masz ofertę z tego śmiesznego zakładziku. Tak średnio licząc po ilości etatów - co chwilę operator maszyn do obróbki, pilarzy, to od czasu jak tam pracowałem to chyba ze dwie 10 000 m2 hale by musieli postawić.
1
waga 2016-04-20 19:04:11
poczytałem te wasze wpisy, nie jestem z tego terenu ale....., wielu z was ma pretensje do konkretnych osób w tej firmie, coś robiliście w tej sprawie ? rozmawialiście z dyrekcją czy prezesem, jest z ty kłopot ? nie wiem, nie chcą słuchać ? czytam że płacą na czas, to ważne, normalną sprawą jest szukanie pracowników piszesz o PUP - przegladalem oferty ich oraz innych, 1850 zł płaci większość pracodawców, pytanie co potem ? słuchajcie nikt nikogo to tej pracy nie zmusza, pasuje robisz nie pasuje rezygnujesz pomijam wpadki typu dyscyplinarka, łatwo pisać na forach trudniej z odwagą w cztery oczy, widziałem zakład dużo nowych hal widać inwestują, to też ważne nie siedzisz po wiatą czy na placu, widziałem oferty do Thulle warunki finansowe identyczne więc...jak coś jeszcze się odezwę, pozdr
diablo 2016-04-21 13:03:19
do @waga,a do kogo maja iść????Do Dyrektora,który sam patrzy,żeby Cię zgnoić,rzucić w Ciebie czymś?Jaki dyrektor tacy kierownicy.Pewnie jak by ktoś poszedł do góry już idąc na halę był by wywalony z pracy.Zgadza,się płacą najniższą wypłata jest 10-11 na koncie ,ale do wypłaty nie ma premi,nic goła pensja.Warunk finansowe w Thulach takie same a do tego premia,za wydajność,jakość,soboty ,godziny nocne.Robie to wiem teraz miałem 2100złw thulach a wtartaku najwięcej 1439zł z 1 dniem urlopu.A do tego te odzywki kierowników szok,szkoda mówić.Co do inwestycji ok,tylko czy na te hale ludzi znajdą?Zimą zimno jak w psiarni,a latem pot po jajach płynie.I ciągle mało ,mało,mało
1
załamana 2016-07-18 00:19:02
Ludzie mój tata tam zginoł w wypadku pojechałam to mi wciskali że nie było wypadku .Wiem w jakich czasach żyjemy i rozumiem poszanowanie pracy zwłaszcza w takiej miejscowość ale po tym wypadku i komentarzach jedno jest pewne jesli ludzie nie zaczna o tym głośno
mówić zginą następni .
2
jacenty 2016-07-18 22:01:30
Powiedz coś więcej o tym wypadku, bo faktycznie nie idzie odszukać informacji na ten temat. Wyrazy współczucia...
2
załamana 2016-07-18 23:58:21
Byłam się zapytać osobiście co tam się stało ,pytanie pierwsze moje było jak wyglądał pożar ,Pan stwierdził ,że żadnego pożaru nie było i wiele innych bzdur cały czas odwracał uwage od watku głownego generalnie według niego to nic sie nie stało - wiec nie wiem nic konkretnego i pewnie sie nie dowiem - dzis była sekscja zwłok z której wynika jasno ze zmarł na skuteg oparzenia górnych dróg odechowych .Chciałąbym aby ludzie zaczeli o tym mowić ja ani tam nie mieszkam a tym bardziej nie pracuje tylko oni wiedza jak tam jest , bez ich pomocy nie zrobie nic /
aga 2016-07-22 23:27:46
gdyby kto ś coś wiedział o wypadku śmiertelnym z dnia 16.07.2016 to agat8925@wp.pl
diablo 2016-08-02 13:27:21
Pisało w PCT 24 pożar pieca w tartaku w Wieleniu 1 osoba zmarła 56 lat,dwie ranne.Potem już nic więcej nie pisało.Tragedia,teraz ,się ogłaszają,że 1800zł netto.Cały czas potrzebują ludzie przychodzą i po 2 dniach odchodzą.
jeeeeeeee 2016-08-05 18:35:20
Artykuł z Tygodnika Noteckiego nr 29
Śmierć w tartaku gm. Wieleń
W minioną sobotę ,16 lipca doszło do tragicznego wypadku w Wieleniu.W tartaku w ciągu technologicznym produkcji brykietu , wybuch pożar.Nie żyje 56 - letni pracownik zakładu .
W sobotę po południu oficer dyżurny Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Czarnkowie otrzymał zgłoszenie o pożarze w tartaku w Wieleniu.Do akcji ruszyły dwa zastępy strażaków z JRG w Trzciance, obecny był również oficer operacyjny w dyspozycji komendanta powiatowego , a także st. Bryg. Jacek Kwapis, Komendant Powiatowy PSP w Czarnkowie. Po przybyciu na miejsce strażacy zostali palące się trociny w murowanym silosie o dużych rozmiarach.Przed przybyciem strażaków czterech pracowników zakładu podjęło próbę gaszenia ognia .Trzech z nich udało się w głąb hali, a a po powrocie stwierdzili nieobecność 56 - letniego kolegi .Mężczyznę znaleziono na placu poza budynkiem.
aga 2016-08-05 18:54:17
Artykuł z Tygodnika Noteckiego nr 29
Śmierć w tartaku gm. Wieleń Verte
Leżącego twarzą do ziemi z rozciętym łukiem brwiowym.Przybyli na miejsce pożaru ratownicy medyczni niestety stwierdzili zgon pracownika tartaku - Strażacy wycieli otwory w górnej części silosa, przy pomocy kamery termowizyjnej zbadali silos i dochodzące do niego elementy ciągu technologicznego.Stwierdzili obecność ognia również w rurach doprowadzających trociny do zbiornika - mówi st. kpt. Marek Wylegała, oficer prasowy Komendy Powiatowej PSP w Czarnkowie.
aga 2016-08-05 18:55:46
W trakcie akcji gaśniczej do ratowników zgłosił się jeden z pracowników zakładu i poinformował o złym samopoczuciu .Ratownicy udzielili mu pomocy i ponownie wezwali zespół ratownictwa medycznego .Po chwili zgłosili się kolejni dwaj pracownicy uskarżający się na złe samopoczucie , cała trójka została przetransportowana do szpitala , ze względu na możliwości podtrucia tlenkiem węgla .Po ugaszeniu ognia i ponownej kontroli kamera termowizyjną działania zakończono .Akcja trwała ponad trzy godziny
straty wstępnie oszacowano na około dwa tysiące złotych.
Dla Agi 2016-08-09 13:09:03
Aga coś tam faktycznie jest nie tak z produkcją tego brykietu bo jak tam pracowałem przez kilka dni na magazynie to też raz był pożar na tej hali od brykietu a raz prawie doszło do wybuchu kotła na hali brykietu. Jak później poszliśmy tam zobaczyć to kocioł kwadratowy był tak rozdęty że wyglądał jak beczka do kiszenia kapusty. Szczęście że wtedy nie wyjeb..... bo była by też tragedia jakich mało.
Poza tym nimi powinna się zainteresować jakaś inspekcja bo magazyny z olejami i inną tego typu chemią są zamykane na pordzewiałą kłódkę tak aby że w razie kontroli "nie mamy klucza od tego pomieszczenia a poza tym to kłódka już dawno nie była otwierana".
Współczucia z powodu śmierci Ojca ale ten dział brykietu to jakaś porażka a poza tym to tam jest ciągle "ciśnienie że mało i mało" i robią wszystko żeby tylko kilogramy walić brykietu za wszelką cenę.
no body 2016-08-11 16:12:25
Najczęściej na PUP Czarnków.... Tylko napewno chcesz tam robić........
ZibiR 2016-08-13 23:10:49
Koledzy proszę o jakieś przemyślenia na temat wypadku śmiertelnego,to był mój brat a Wy byliście jego kolegami z pracy.Pzdr.
2
Nick 2016-08-17 11:06:50
Powiem Ci tak, za mojej krótkiej kadencji - bo 5 miesięcy elektryków było 3; przychodzisz do pracy i nie wiesz czy o 13,55 nie dostaniesz wypowiedzenia. To chyba mówi samo za siebie.
Pracownik 2016-08-20 15:08:12
Hmmm pracuje tam i odniose sie do wszystkiego... Po pierwsze widzę,że mają problemy z kierownictwem, ale nikt nie wspomni,że jak coś nie działa to stoją i patrzą sieę jak szpak w ... sami wiecie, myślaą,że nie widzą ,że palą ale oni dobrze wiedzą, ja jakoś nie mam konfliktów z kierownictwem, grunt dobre podejście, to jest jednak twój przełożony i od Twojej pracy... zarobki marne?? Hmm wystarczy sie troche postarac i zarobisz spokojnie 1900zł netto, a nie odrazu za odkładanie desek oczekują bóg wie co... co do brykietu naprawde Ci współczuje ale każdy wie,że dosłownie igra z ogniem. Strażak także może zginąć na akcji i cóż ryzyko zawodowe, pożaru nie było tylko wybuch i niestety człowiek znalazł sie w nie odpowiedniej chwili, moje kondolencje
2
EX 2016-08-22 12:30:41
jeśli chodzi o warsztat to jest praca która utrzymuje ruch maszyn i produkcje, nie ma co się dziwić że trzeba zostać jak jest potrzeba i tak jest wszędzie, awaria to siedzisz w sobotę a nawet w niedzielę, wiem ze w Patria płacą ekstra za takie godziny i to jest OK, z tym że nie każdemu taka praca odpowiada a to jest inna kwestia wyraźnie sobie to trzeba uzgodnić na etapie zatrudniania, przeglądałem i szukają elektryków , mechaników, ślusarzy, na produkcję też potrzebują, ciekawie się reklamują 1800 netto minimum
xxxx 2016-09-23 21:08:08
Dnia 22.09.2016r o godz. 4.55 zostaliśmy zadysponowani do pożaru tartaku w Wieleniu. Po przyjeździe na miejsce działania prowadziła jednostka z Wielenia, okazało sie ze ogień znajdował sie w tunelu odprowadzającym wiory. Do remizy wróciliśmy po 2 godzinach.W działaniach brała udział jednostka z PSP Czarnków oraz policja.
jac 2016-10-02 16:56:06
Zakład jednym słowem Patologia.
Największy problem kierownictwo, a w szczególności - "samiec alfa" Pan PP.
11 2016-10-12 17:00:38
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy po wypadku w tartaku zwiększył się nacisk na bezpieczeństwo pracowników?
on 2016-10-12 17:01:16
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy po wypadku w tartaku zwiększył się nacisk na bezpieczeństwo pracowników?
wed 2016-10-12 17:39:51
@Dawid a nie masz tego przypadkiem w ogłoszeniu ??
ciekawska gnida 2016-11-01 16:53:23
jak tak kaliszanie sie sprawuja?
jaro 2016-11-02 08:01:03
Pracuję dwa miesiące, więc pierwszą wypłatę na 10.10 dostałem, to co było ustalone czyli 13 zł na godzinę dostałem do tego premia za obecność i wydajność, praca jak każda, na koniec miesiąca powinni mi przedłużyć umowę bo kończy się pierwsza umowa, pracowałem już w kilku podobnych zakładach ( Człopa, Wałcz, Kłębowiec ) widać iż jest dużo nowych hal, nie ma pracy na powietrzu, dali ciuchy robocze, jeśli tak będzie dalej mam zamiar pozostać, może coś dorzuca z czasem do tych 13 zł o będzie wtedy OK, nie spotkałem się z jakąś patologią pod moim adresem, osoby które dojeżdżają ze mną mają podobne zdanie, może w innych małych zakładach jest łatwiej w sensie dyscypliny ( tu jednak pilnują ) nawet było dmuchanie raz czy dwa( pierwsza zmiana była kontrolowana ja akurat miałem na drugą ) tyle ja..............
ja 2016-12-08 14:23:15
Żałosne co tam się dzieje d. Techniczny traktuje ludzi jak by byli gorszego sortu wiecznie wyzywa i przeklina jak się nie podlizujesz to wylatujesz z kretesem a mechanicy to totalna pomyłka oponę nawet Nie skleja od rowera porażka. Nie polecam firmy
zbyszek 2016-12-08 16:20:23
Tragedia pseudo d. Techniczny cham Prostak obraża ludzi krzyczy używa wszelakich wulgaryzmów jak ktoś z biura chce wklepac kogoś z rodziny to chwila i już nie pracujesz nie polecam firmy patola
Zostaw swoją opinię o Patria-Top sp. z o.o. - Wieleń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Patria-Top sp. z o.o.