brak logo

Ekobel Schallschutz Sp. z o. o.

Poznań

Opinie o Ekobel Schallschutz Sp. z o. o.

angela 2009-07-28 13:29
uważajcie firma zleca pracę ale nie płaci.
można dzwonić kilkanaście razy dziennie i nic zadnego odzewu
driver 2010-04-16 23:10
Ekobel Schallschutz to nic innego jak dawny Ekobel Sp. z.o.o tyle ze teraz to p.(usunięte przez administratora) jest pracownikiem a (usunięte przez administratora)prezesem
Firma Grzelskiego splajtowala wiec trzeba bylo na kogos ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] krecic i wzial sie za to byly dyrektor ekonomiczny starego Ekobela
do dzisiaj wisza mi prawie 20 tys zlotych za prace.. nie polecam tego towarzystwa nie dajcie sie nabrac na ich slodkie gadki
Piotr Maj 2010-10-22 20:40
Powiedz no driver, podpisujesz się anonimowo i nie wiadomo co jest przyczyną tego stanu rzeczy, jaki masz. A może powodem Twojej frustracji jest źle wykonana praca? I żądasz za nią zapłaty? Bez żadnej argumentacji i dowodów Twoje wpisy są tylko obraźliwe dla drugiej strony.

I nie, nie mam nic wspólnego z komentowaną firmą, ale jak widzę takie wpisy, to zastanawiam się co jest jego celem.
d.zuber@onet.pl 2011-03-22 15:39
driver ma racje.
były ekobel sp. z o.o. dłużna mi jest 2 tysiące, mam nakaz zapłaty i bezskuteczną egzekucję komorniczą, to są krętacze.
1
akshmen 2011-11-06 19:32
Uwaga.
Firma Ekobel Schallschutz ma w nosie swoich pracowników.
Wynagrodzenie w stosunku do wymagań mizerne.
Docenienie pracownika za starania żadne.
Masz pracować nie wymagać , ciesz się że masz pracę - nie ty to będzie inny .
Przestrzeganie kodeksu pracy - zapomnij .
To są moje osobiste spostrzeżenia,moja ocena.
1
kejzik 2011-12-06 17:33
generalnie nie ma co tak narzekac, pracowałem u róznych pracodawców i przy Ekobelu wypadają oni blado.
po co piszecie swoje frustracje jak np zostaliscie zwolnieni lub nie chcono wam przedłuzyć umowy?
Tutaj powinny znalesc sie obiektywne opinie!
kijanka 2011-12-30 11:52
Pozytywne opinie wystawia się tym co są okey. Ta firma nie płaci ludziom i to nie tylko tym co zwolniła, ale tym co zlecała pracę, a później argumentują, że praca została źle wykonana, co jest kompletną bzdurą. W ten sposób zwodzą ludzi, zwłaszcza, że takich osób jest sporo. Do momentu kiedy nie upominasz się o pieniądze pracujesz dobrze i zlecają Ci pracę, w momencie kiedy zaczynasz się dopominać o swoją kasę i straszysz, że przestaniesz pracować nagle źle pracujesz?! (usunięte przez administratora) nie wydaje mi się. Moim zdaniem firma powinna ponieść konsekwencje swoich czynów, a ona się czuje bezkarna.
ekozagadka 2012-01-03 16:49
Nie jesteś znajomkiem z grupy jednego z kierowników to nie wystarczy ci maksymalne zaangażowanie w wykonywane obowiązki . Zawsze będziesz w jego ocenie źle pracował . Nigdy nie płacą w terminie , albo płaca co miesiąc w innym w zależności od tego jak im pasuje .
wiedzący 2012-08-14 21:57
dodatkowo nalezałoby poinformować, że firma Ekobel nie posiada już żadnych srodków finansowych, w miejscu gdzie dotychczas prowadzila działalność działa już inna firma. Najciekawsze ,że prowadzi tą sama działalność i dałbym sobie głowe uciąć że w jej szeregach znajdziemy osoby z poprzednich dwóch Ekobeli, chociaz może nie na eksponowanych stanowiskach.(usunięte przez administratora) ...ale to chyba nie pierwszy raz...
ja zawiedziony 2012-08-20 12:48
Każdy kto zetknął się z tą firmą liczył na to że można w niej pracować i zapomnieć o problemach z zarabianiem pieniędzy. Błąd pracować tak ale o zarobione pieniądze trzeba się cały czas upominać .Praca w świątki ,piątki i niedziele a ludzie z biura w domku bo to w fizolach ostatnia nadzieja by firma stanęła na nogi, i co(usunięte przez administratora)wszystko. zwalniają ludzi bo co można nająć innych do pracy , a ci co zostali w firmie która nieistnieje liczą cały czas na cud może jednak bo żyć trzeba .Powiem tyle że jak bym miał firmę to pragnął bym mieć u siebie takich pracowników jakich (usunięte przez administratora) firma EKOBEL wspaniali pracowici samozdyscyplinowani ludzie.
1
jeden z wielu 2012-08-20 14:38
Kolejna edycja Ekobela 3 lub 4 zresztą pokazuje że jest to firma sezonowa . Teraz pewnie powstanie kolejny klon o niemieckim nazewnictwie a towarzystwo w niezmienionym składzie będzie jechać dalej w tej karawanie . Dostawcom doradziłbym dokładniejsze sprawdzanie takich firemek przed nawiązaniem współpracy a w przypadku zaległości i kombinacji płatniczych wpisywanie ich do Krajowego Rejestru Dłużników o zawiadamianiu innych poważniejszych organów nie wspominając .
1
BYD-oszukany 2012-08-20 20:44
Należało by w celu ściągnięcia należności przy egzekucji komorniczej wiedzieć jakie posiada aktywa np. środki trwałe.
Może ktoś wie jakie ma i gdzie one są aby można temu EKOBEL-owi zająć. Wiem że to kropla w morzu potrzeb ale zawsze coś.
wojc 2012-08-21 00:33
Mają auta osobowe i dostawcze oraz maszyny .
panel akustyczny 2012-08-21 21:11
Firma jak firma byłaby oki (usunięte przez administratora)
liberał 2012-08-23 13:10
Nie jestem związany, ani nie pracuję w tej firmie. Natomiast z lektury wpisów wnoszę, że wpisujący je, swoje życiowe frustracje utożsamiają
z pracodawcami. Kto was zmusza do pracy w tej firmie. Jeśli ktoś was \\\"przymusza\\\" do pracy w dni ustawowo wolne, a wy jesteście wysoko-kwalifikowanymi pracownikami i tego nie akceptujecie to poszukajcie innej pracy lub zawiadomcie o tym procederze stosowne urzędy. A dla tych \\\"wspaniałych samo zdyscyplinowanych ludzi\\\" mam radę by mając takie predyspozycje wzieli sprawy w swoje ręce. W czym problem by założyć swoją nawet jedno- czy dwuosobową działalność ?
Narzekaniem i lżeniem sami się zatracacie, niszczycie siebie i firmę w której pracujecie. Sorry, że to przykre :(
aj 2012-08-24 09:56
Proszę nie patrzeć na firmę przez pryzmat zwolnień. Jak praca była to pracownicy byli zadowoleni - niektórzy z Was powinni pamiętać o obiadach dla pracowników. Wynagrodzenie także przewyższało przeciętność. Niestety skutki gospodarki wolnorynkowej odbiły się na wszystkich. Inwestor za wykonany kontrakt nie płaci firmie to i firma nie ma pieniędzy. Szkoda i firmy i pracowników. Mnie mniej jednak firmie życzę szybkiego powrotu do zdrowia i wypłacalności oczywiście.
1
liberał 2012-08-24 10:50
Jeden z przedmówców wyrażając dezaprobatę kierownictwa firmy, jednocześnie wyraża swoją radość (!) z braku sukcesów i jak informuje perspektyw rozwoju firmy. Jednocześnie neguje celowość zwolnień pracowników. Czy to aby nie znana nam już postawa ? Czy to nie sobie samemu narzucona niewola gdzie masy niezdolnych wieszają się u nóg zdolnych, uniemożliwiając im wzbicie się w powietrze sami narażając się na upadek ? Potem dziwią się, że spadając pierwsi zderzyli się z ziemią.
liberał 2012-08-24 10:51
Dużo jest wśród nas takich: ogromne łakomstwo na wielkie czyny i bardzo mało jakiejkolwiek roboty.

Stefan Żeromski
antyliberał 2012-08-24 12:14
Tak panie liberał ale za swoje długi trzeba odpowiadać i je regulować a firmę trzeba prowadzić w ten sposób aby do takich skrajnych sytuacji nie dochodziło a to nie pierwszy raz więc gdzie tutaj wyciąganie jakiś wniosków .Takie są prawa rynku nie masz kasy to z niego wylatujesz i koniec a nie pakujesz innych w problemy . W takich sytuacjach cięcia trzeba zrobić to jest oczywiste ale nie tylko na dole tylko a przede wszystkim w swoim nieudolnym towarzystwie wzajemnej adoracji .
Krewihonor88 2012-08-24 13:25
Czm innym sa zwolnienia wynikajace z sytuacji finansowej cirmy a czym innym unikanie odpowiedzialnosci przed wierzycielami i podatkami. W tym juz zaden obronca moralnosci problemu nie widzi? Firma Ekobel/ekobel schallshutz/ mazowieckie centrum mieszkaniowe/ (usunięte przez administratora)ludzi i panstwo wiec zanim zaczniecie znow czepiac sie osob ktore poetnuja (usunięte przez administratora) proceder zorientujcie sie lepiej w sytuacji
antyklakier 2012-08-24 18:44
Pogatulować przedmówcy znajomości realiów i historii firm zakładanych przez Pana (usunięte przez administratora) chęci dogadania się z wierzycielami świadczy fakt, iż Ci nie moga w żaden sposób skontaktować się z obecnym zarządem w sprawie wyegzekwowania należności za towar i wykonaną pracę. Firma Ekobel obciążona jest postępowaniem komorniczym a całkiem niedawno komornicy zajęli sprzęt na budowie należący do Ekobela. ponadto, Pan(usunięte przez administratora) ma zakaz prowadzenia działalności gospodarczej. Jeżeli nadal uważa Pan,że ww firma funkcjonuje tak jak powinna, to znaczy, że ma pan nieco skrzywiony kręgosłup moralny albo jest pan (usunięte przez administratora)
liberał 2012-08-24 18:59
Hej Panie kameleon vel antyklakier !
Jeśli komornik coś zajął (jeśli to prawda) to chyba dobrze dla wierzycieli ?
Pana (i) to martwi ? Doprawdy nie rozumiem, przecież z licytacji zostaną zaspokojeni
wierzyciele ! Ponadto jeśli ktoś prowadzi działalność i nie ma do tego uprawnień to jest
to czyn karalny i tyle w temacie. Jeśli Pan(i) ma taką wiedzę i to ukrywa to chyba mało obywatelskie. A jeśli tak nie jest to jest Pan(i) przepraszam kłamcą!
Lub właśnie klakierem ale własnych słabości.
neutralny 2012-08-24 19:14
Przecież logiczne jest to, że oprócz byłych pracowników i wierzycieli swoje opinie będę umieszczali również obecni pracownicy chroniący interesy firmy. To się nazywa wolność słowa a co do Pana (usunięte przez administratora)to odpowiedź jest bardzo prosta. W rejestrze jako właściciel figuruje inna osoba. Proste i skuteczne
Bylypracownik 2012-08-24 19:28
Prawda lezy posrodku, moim zdaniem. Nikt nikogo za reke nie zlapal wiec nie ma mowy o naginaniu prawa. Takie sa fakty. Pracowalo sie faknie, ludzie przyjaznie nastawieni, zespol byl zgrany. Z tym sielankowum obrazem kontrastowala niestety postawa kierownika produkcji ktory nie mial zadnego szacunku dla pracownikow. To co dzieje sie teraz to smutne realia rynku. Byc moze za jakis czas ekonel podniesie sie z kolan i po raz kolejny stanie na nogi. Szkoda tylko ze to wszystko dzieje sie w tak nieciekawej atmosferze.
kontra na ja 2012-08-24 23:23
Panie aj coś się panu pomyliło .
Obiady były , i tak szybko jak były dane zostały zabrane. Zostały zabrane ale komu ? Odpowiem ,pracowniką na produkcji , tym ludzią którzy pracowali od 8 do 16 godzin na dobę aby firma mogła dobrze prosperować .A dobre zarobki jeżeli ktoś wyrabia miesięcznie 250 godzin to pan wybaczy ,trudno aby otrzymał 1600 zł wypłaty .mało tego że zabrali posiłek regeneracyjny , to i na dodatkach za nadgodziny (usunięte przez administratora) tych którzy je wyrabiali . Więc jeśli pan coś wie o dobrej firmie to niech pan zdradzi jej adres bo ekobel to dobrym firmą do pięt niesięga.
- łaj - 2012-08-29 00:26
Obiady były bardzo ok . Pan - aj - widocznie również dobrze je zapamiętał a to dlatego , że miał szansę się wykazać bardzo absorbującym zajęciem ich przeliczania i wydawania i niestety to rzadko mu wychodziło bo zawsze brakowało jednego lub zostawał jeden .
hulter 2012-10-19 21:54
aż tak się (usunięte przez administratora) w ekobelu ? Kiedyś pracowałem dla nich pod koniec 2010 roku i raczej dobrze wspominam ta firmę. W miarę płacili , były pod koniec jakieś problemy ale zapłacili. Jak teraz czytam to widzę, że to wszystko obróciło się kompletnie.
meander 2012-11-16 12:13
Sejm ma opracować ustawę zmieniającą przepisy o konieczności stosowania ekranów akustycznych przy ciągach komunikacyjnych i zastępowania ich tańszymi rozwiązaniami , co zapewne spowoduje skurczenie się zapotrzebowania rynku w PL do minimum . Dla takich firm to może być katastrofa.
info 2012-12-27 14:09
czy ktoś wie jakie są powiązania Ekobela z Tuxbel? Ekobel wystawiał zlecenia a Tuxbel za to płacił.Teraz Tuxbel żąda zwrotu kasy, twierdząc , że faktury były wystawiane bezpodstawnie.
Marek 2013-01-09 06:04
info - 2012-12-27 14:09:21

czy ktoś wie jakie są powiązania Ekobela z Tuxbel? Ekobel wystawiał zlecenia a Tuxbel za to płacił.Teraz Tuxbel żąda zwrotu kasy, twierdząc , że faktury były wystawiane bezpodstawnie.
Bardzo bardzo dużo łączy te firmy :-) Popytaj w Poznaniu o duet(usunięte przez administratora). Wiele ciekawostek pewnie usłyszysz.
info 2013-01-21 12:16
ciekawe co będzie jak sprawa trafi do US i przy okazji do prokuratury...?-chociaż wnioskuje z poprzednich wpisów , że dla nich to nie nowość:)
rewers 2013-02-02 23:10
Co je łączy ?Właściwie należałoby zapytać co ich nie łączy . Jedna jest wobec drugiej jak spółka córka - łączył ich na pewno zarząd w osobach założycieli (usunięte przez administratora) . Tuxbel był głównie biurem projektowym .
obiektywny 2014-03-15 18:41
Zastanawiam się jakie stanowisko zajmujesz w tej firmie z którą nie masz nic wspólnego ups
omkw 2014-09-08 10:20
Wierzycieli spółki Tuxbel proszę o kontakt pod adresem: omkw@interia.pl
zezulec 2015-01-25 00:56
zawsze szkoda jak jakaś firma upada... nie dość że ludzie tracą stanowiska pracy o którą nie ukrywajmy ale w dzisiejszych czasach i tak jest dosyć ciężko, to jeszcze na rynku tez tworzy się nisza której raczej nikt nie zapełnia... i nic dobrego z tego wszystkiego nie wychodzi niestetty. Trzymam kciuki żeby wszyscy co stracili pracę szybko ją znaleźli!
KAcper 2015-03-26 05:13
No niestety, obecnie raczej nie ma żadnego porogramu pomocowego ze strony państwa dla firm które maja chwilowy kryzys lub sobie nie radzą, szkoda że tak się dzieje, bo czasami nie potrzeba wiele żeby firma utrzymała się na rynku i dawała zatrudnienie ludziom. Cóż, mam nadzieję że za jakiś czas się to zmieni i ktoś w rządzie wpadnie na taki pomysł
żurek 2016-05-11 19:20
okej ale to nie znaczy @mix chyba , że nikt tu zupełnie już nie pracuje prawda ? moim zdaniem ktoś by wrzucił tu jednak takie info bo to mega istotne.
Zostaw swoją opinię o Ekobel Schallschutz Sp. z o. o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ekobel Schallschutz Sp. z o. o.