brak logo

ZAKŁADY METALURGICZNE POMET

Poznań

Opinie o ZAKŁADY METALURGICZNE POMET

radosny 2012-03-21 18:22:58
nedza ,nedza,nedza -glodowe place 10-11h +zabytkowy park maszynowy +ZIMNO w zimie a w lecie upal na hali i brak perspektyw i podwyzek =-to nie zacheca do pracy w POMECIE.
ciekawy 2013-02-26 11:25:56
czy przyjmują do pometu ..czy są jakies rekrutacje ?
1
byly pracownik 2014-03-12 10:51:44
Wszedzie ale nie do Pometu,firma cofnieta tzw.ŚREDNIOWIECZE pensje głodowe nikt nie wie o co chodzi,bród,maszyny stare jak świat.(usunięte przez administratora)Dobrze,ze juz tutaj nie pracuje.
1
Szatan 2014-10-27 21:37:54
Park maszynowy stary jak swiat. Pensja 10.50 zl na raczke co jest smiechem. Komuna . Nie polecam
1
leszczykbuk 2014-11-22 15:12:41
Tak jak ktoś napisał wcześniej pomet zatrzymał się na latach 80. Jakim cudem to się jeszcze trzyma tego nikt nie wie. Hala wygląda tak jakby zaraz miała się rozsypać, podczas deszczu cały dach przecieka (mała powódź się robi) normą jest że podczas pracy coś ci kapie na łeb. Zimą to już w ogóle jest tragedia, zimniej niż na dworze (przykładowo teraz 3 stopnie na dworze a na hali 7 stopni) a latem upały temperatura sięgała nieraz 45 stopni.
Kompletny brak organizacji pracy, majster nad niczym nie panuje, kierownik to samo nie ma zielonego pojęcia o robocie (pozdro graczyk). Bardzo kiepsko wygląda też sprawa z urlopami, można się prosić do usranej śmierci. Większość pracowników ma jeszcze niewykorzystane urlopy sprzed 2/3 lat śmiechu warte. Wypłata to kolejna zabawna rzecz, nie dosyć że wynagrodzenia oscylują w granicach minimalnej krajowej to jeszcze jest problem by te pieniądze na czas przelewać, nieraz wypłatę dawali w ratach (nigdy na nic nie ma pieniędzy). Maszyny to kompletne ruiny, większość chodzi tak jakby się zaraz miały rozlecieć. Pomet najłatwiej opisać tymi słowami SMRÓD, BRUD I UBÓSTWO
10
Były Młody Pracownik 2015-03-11 22:47:19
Brak cokolwiek napisać pozytywnego,chora firma,płace jak jałmużna 1200-1300 a wymagania jakby się zarabiało dobre pieniądze.Brak szacunku do pracownika fizycznego a o prezesie który jest młody i tyle się nasłuchałem od starszych kolegów to szkoda cokolwiek pisać bo klawiszy na komputerze szkoda marnować! Góry obiecują a GÓ..O dają.Pracowałem tutaj 4 miesiące i każdemu młodemu człowiekowi który chce podjąć prace w tej firmie odradzam z czystym sumieniem,to jest dobra praca dla emerytów.Wykorzystują na maxa fizycznego pracownika i jeszcze z błotem potrafią zmieszać,zero szacunku ale jak ma się takiego prezesa to co można oczekiwać-ryba psuję się od głowy a tutaj śmierdzi strasznie!
6
W-1 2015-03-13 17:24:58
Tak,tak kolego! Potwierdzam co napisałeś,sama prawda o tej Firmie oraz o osobie która w cudzysłowie rządzi!U nas na wydziale to jakaś masakra zimą minusowe temperatury i w ogóle nie są przestrzegane przepisy Kodeksu Pracy,bo jak można dopuszczać aby pracownik zimą musiał się grzać przy koksowniku jak za komuny,a jak człowiek z zimna chce wypić herbatę lub kawę żeby się ogrzać to musi uważać aby pan prezes nie zauważył bo od razu nagana.Pełno ludzi nie potrzebnych w biurach siedzi i rączka,rączkę myję (piszę o ludziach nie potrzebnych,ale kto ich ruszy jak to koleżeństwo lub rodziny),a nam płacą grosze i jeszcze kopną w du.e jak będziesz niepotrzebny!Więc wszystko to prawda i potwierdzam wyżej wymienione opinie!
2
maruda 2015-03-23 12:54:48
zgadzam się z kolegami jeżeli ktoś nie jest nauczony pracy i zastanawia się ciągle co zrobić żeby się nie namęczyć to będzie tylko narzekał
1
alojz 2015-04-26 19:12:02
Najgorsze ze w zimie na hali sa takie temperatury jak na dworze i tu pytanie...gdzie jest BHP w tej firmie?
1
wesoly 2015-06-04 11:01:40
Odradzam no chyba ze ktos lubi pracowac za freee [1300zl] w ciezkich warunkach na zabytkowych maszynach w lecie w upale a w zimie w temperaturze 5-8 stopni na hali.
UWAZAC na kapusia na SZermanie[centrum obrobcze]
2
wesoly 2015-08-01 09:35:16
Nie badz smieszna bo w biedronce lub amazonie placa wiecej za prace w cieple.
Nie wiesz co to ciezka praca wiec nie dyskutuj i wracaj do kuchni.
1
gerwazy 2016-02-28 13:11:26
zgubili moje done dotyczace plac zlat 1967-1975 przez to mam glodowa emeryture
2
w 2016-03-16 19:25:43
Nie wypowiadaj się na temat o którym nie nasz zielonego pojęcia.Stawka 12,5 zł na godz. to nie jest "sporo powyżej średniej krajowej" tylko niewiele ponad płacę minimalną. Do twojej wiadomości średnia krajowa w Polsce to ponad 4000zł.
1
Jack 2016-05-06 19:02:55
A co się stało z prezesem, słyszałem że odszedł
4
e 2016-05-09 17:35:54
nie słyszałam o żadnej takiej zmianie personalnej, a nawet jakby to odlewnia staliwa i tak mocno się trzyma
Zostaw swoją opinię o ZAKŁADY METALURGICZNE POMET - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZAKŁADY METALURGICZNE POMET