brak logo

CEZAR P. P.

Ełk

Opinie o CEZAR P. P.

CEZAR 2012-02-15 17:05:51
Firma "świetna", ciągle straszą zabraniem premii, brak talonów na święta, brak podwyżek, brak imprez, Przy podniesieniu najniższej krajowej, podnoszą najniższą, ale zabierają tyle samo premii. Nie dają umów na stałe, tylko kombinują przez agencje pracy. Praca w szkodliwych oparach farb i zapyleniu - brak szkodliwego - trucicele. Najlepiej, żeby ludzie za darmo pracowali aby utrzymać posiadłości i samoloty pana(usunięte przez administratora). traktuje ludzi jak chce, nie ma poszanowania dla pracy ludzkiej. Wątpię, żeby kiedykolwiek sam pracował fizycznie.
Hasło brzmi "chłopie nie narzekaj, tylko ciesz się że masz pracę".
3
siemalysy 2012-03-04 03:11:49
Witam

Widzę, ze po bardzo długim czasie pojawiła się opinia o Cezarze. Dodam też swoje trzy grosze. Przepracowałem tam 6 lat. Pamiętam jak młody chłopak zaraz po szkole poszedłem tam do pracy. W tamtych latach Cezar uznawany był za jedną z najlepszych i najlepiej płacących firm. Było to w 2003 roku.

W opinii wyżej napisane jest, że nie ma talonów na święta. Pamiętam tylko raz jak były talony przez okres w którym tam pracowałem. było to własnie w 2003 roku na Boże Narodzenie. Jak dobrze pamiętam było to 500 zł. Jak na tamte czasy to było nie mało.

Ale to był pierwszy i ostatni raz. Później co roku były jakieś wymówki. Ale poza tym wszystko było ok. Przez cały okres pracowałem na jednym stanowisku i nigdzie mnie nie rzucali. A to jest ważne. Premii też nie zabierano. Chyba, że ktoś podpadł na całej linii to wtedy. Wszystko było dobrze i zmierzało w dobrym kierunku do końcówki roku 2008. Jak po nowym roku stery wziął w swoje ręce p. Dariusz (podejrzewam, że przyczyny tego są pracownikom znane) to się zaczęły jazdy. Po połączeniu firmy [b]Darek[/b] i [b]Cezar[/b] po Cezarze zaczęli się panoszyć cwaniaczki z sąsiedniej firmy. Na czele z p. (usunięte przez administratora). Atmosfera była pod psem. Zamówienia prawdopodobnie spadły i zaczęły się urlopy bezpłatne na przymus. Miałem okazję być na takim urlopie. Wszystko zapewne z polecenia nowego szefa. Cóż...

P. (usunięte przez administratora)jeszcze nie mając prawa rządu w Cezarze też lubił bardzo wrzucić swoje trzy grosze. Jego ulubionym miejscem były wtryskarki, ale na innych działach też miał wiele do powiedzenia. Też nigdy nie stronił od wulgaryzmów podczas rozmowy i bardzo wyniosłego zachowania. Miał fajna ksywke nadana przez starszą kadrę.

Co do agencji pracy tymczasowej to tak jest w dużych miastach. W Ełku jak pracowałem nie było jeszcze agencji pracy więc takiego pola manewru nie było.

Pracowałem jak dyrektorem był Pan (usunięte przez administratora), później (usunięte przez administratora).
Szefem Produkcji (usunięte przez administratora) później nie pamietam dalej (usunięte przez administratora). Od strony technicznej o wszystko dbał Pan Reduta. Łebski gość. Elektryk nie w cienie bity (usunięte przez administratora).

W latach 2003-2008 jak pracowałem to naprawdę nie było na co narzekać. Kasa też nie była zła. Premii nie zabierali. Wszystko zaczęło się od zmiany szefa. To wymusiło we mnie chęć zmiany pracy. No i udało się. Ale w Cezarze nauczyłem się tego czym zajmuję się do dzisiaj z dobrym skutkiem.

Ps. Czy pracuje jeszcze tam stara gwardia? M.in. P.(usunięte przez administratora)Chłopaki z bialego, (usunięte przez administratora), Przedstawiciel jeszce jakiś (usunięte przez administratora)został? Niezastąpiona pani (usunięte przez administratora)w kadrach?

Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia i i bardziej wyrozumiałego szefa, o ile się da. Ja nie załuje tam spędzonych lat :-)

Ps. Fajny filmik macie o cezarze. Aż sentyment bierze.
Trzymajcie się ciepło

1
ja 2012-03-12 12:31:04
A jak jest teraz w cezarze? jakie sa zarobki na produkcji?
6
Dodus 2012-06-05 12:38:02
Napewno dawno pracowales w cezarze Po (usunięte przez administratora) tej najwredniejszej Babie ona w oczy byla Mila no i dla tych z bialegostoku a na pozostalych nie zostawila suchej Nitki tak wrednej Baby nie znalem niech ja grom(usunięte przez administratora) to nastepny cwaniak z toba ok a za Minute juz donosil do szefa do (usunięte przez administratora)a potem do (usunięte przez administratora). To jest najwieksza la [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dra ktora chodzi Po tej ziemi Stary komuch. On ma czerwone podniebienie.
1
siemalysy 2012-07-04 22:41:08
Ja pracowałem dzięki(usunięte przez administratora) nie chciała mnie zatrudnić. To są jednak odległe czasy. Pozdro
Jagiellonia 2013-02-02 20:29:33
Fakt było po 500 stów.(usunięte przez administratora)jaki był taki był.Jak spotykam jego na mieście -inny człowiek.Żyje bez terroru.U (usunięte przez administratora)dużo nie zarobicie .1600pln na dzień dobry i tak do emerytury.Jego ojciec zawsze jemu mówił-szanuj ludzi.(usunięte przez administratora) jest kadrową w MOPR Białystok wszyscy w firmie ,,kochają,,ją za to.(usunięte przez administratora) jeszcze dziaduje u (usunięte przez administratora)?
1
miś puszupek 2013-03-04 17:33:28
Kulka tu był
ktoś 2013-08-19 20:00:08
tych dwóch nieuków postawiono by ludzie mieli na kogo narzekać a wszystkie decyzje zapadają w ełku.
aj 2013-10-26 19:10:51
git jest
1
HAHAHA 2013-12-25 19:00:26
NARESZCIE PO TYLU LATACH DALI 250ZL ALE BRUTTO
do haha 2013-12-29 16:06:15
na wiecej i tak nie zaslugujesz
2
mario 2014-02-03 21:23:06
czasami lepiej jest pracowac za najnizsza krajowa w innej firmie niz za minimalnie wyzsza kase pod rzadami "przenajswietszych" w tym zakladzie.
(usunięte przez administratora)
1
BurakJabłuszko 2014-08-24 12:20:32
Tak myślę za Starego były lepsze czasy i nie wrócą teraz każdy każdego podpierd... nie wiesz z kim masz gadać i o czym bo może właśnie rozmawiasz z kapo. A do tego cuda w zakładzie się dzieją upierdzielają pensje robią co chcą tylko skarbówkę podesłać lub sąd pracy. Ale nikt jaj na to nie ma niedawno miało miejsce ciekawe wydarzenie ciekawe jak to się zakończy pracownik vs kierownik (J)
Ja na miejscu pracownika poszedłbym do sądu pracy jak nie usuną kierownika ze stanowiska. Jak mówiłem będę bacznie to obserwował a co usłyszę napisze na forum czyli tutaj. Bo to co sie wyrabia w zakładzie z pracownikiem to istna komedia a kierownik (J) nadużywa swoich obowiązków i każdy to widzi nie wielu z tym coś robi. Wielki szacun panie L. Ja chyba zrobiłbym tak samo a jak potrzebna będzie pomoc świadka mogę świadczyć przeciwko kierownikowi (J)
4
tararara 2014-09-26 23:08:17
kierownika z suwałk wywalili
1
jaN 2014-11-19 14:46:01
jest nowy i na pewno jest trudniej sie dostac bo mnie nie przyjeli ostatnio po rozmowie
tftftftf 2014-12-17 18:29:06
uwaga zwalniają
gość123 2014-12-17 19:12:34
nie ma żadnego nowego kierownika nadal jest kierownik (j)co ty za propagandę siejesz człowieku
1
Ponury Rolnik 2014-12-17 22:07:08
Nikomu nie poleciłbym tej firmy. Fakt, że w Ełku niewiele jest sensownej pracy, ale Cezar to powinna być ostateczność. Zresztą teraz jest niezła czystka, nieważne czy pracujesz 6lat czy 6miesięcy, olewasz pracę, czy się starasz. "Kwity" mogą dostać wszyscy.
gość123 2014-12-18 18:20:43
A ja wręcz przeciwnie tylko metal.A ty ponury rolniku złóż CV do porty to zobaczysz jak się naprawdę pracuję a nie jak wy macie nocki to sobie śpicie i wszystko macie w d...e.
3
gość125 2014-12-30 13:22:25
gość123 ma rację popracuj w porcie to docenisz cezara,
1
żelek 2014-12-31 18:00:23
w suwałkach 8 osób zwolnili jednego dnia
ja 2015-01-03 15:34:11
popracujcie w padmie to docenicie cezara
2
cola 2015-01-17 23:11:54
cwaniak i nierób,na wysokich stanowiskach zatrudnił przydupasów o takim samym charakterze jak on czyli cham,prostak itd
4
Doświadczony 2015-01-29 09:44:00
Właściciel za nic ma pracownika, przełożeni nie inaczej. Po 7 latach uczciwej pracy wypowiedzenie. Szacunku zero, zarobki może i trochę lepsze jak gdzie indziej: ALE dostajesz najniższą krajową+ premia. Rok w rok podwyżka najniższej krajowej wygląda następująco- z premii do podstawy(niby za porozumieniem stron a jak się nie zgodzisz to grożą zwolnieniem) i stoisz w miejscu . Fundusz socjalny oficjalnie dla pracowników nie istnieje( korzysta biuro, kawka,napoje, słodycze,potajemne imprezy firmowe). Talony,paczki,dodatki- Zapomnij!!! Podwyżka? Jaka podwyżka, tam czy jest roboty full,czy nie ma to wiecznie ta sama przyśpiewka Cyt: " Mamy kryzys" (od 4 lat). Odprawa? Nie należy się bo nie grupowe zwolnienie. Lepiej poszukać coś za mniej ale z dodatkami i możliwością podwyżki niżeli pracować tam i być traktowanym jak bydło!!! Owszem zgodzę się z częścią wpisów,że DOBRZE,ale dobrze było jakieś 6 lat temu gdy właścicielem był ś.p C. Niewiński,a nie synek. Tyle w temacie. Radze się cztery razy zastanowić!!!
7
anty romek 2015-02-01 19:12:10
Za niby dobrych czasów przepracowałem w tej firmie 7 lat.Zarobki starczały na chleb i margarynę.Robota bez perspektyw.Teraz robię to co lubię i kasa dużo lepsza.Większość pracowników z Białegostoku to Ukraińcy,przebywanie z nimi przez dłuższy czas może zaszkodzić.Chłopki bez jaj ze zrytym beretem.Ludzie zacznijcie robić to co sprawi wam radość i realizować swoje marzenia.Życie jest zbyt krótkie i na taką robotę szkoda czasu
4
maly 2015-02-06 13:10:42
jak wam tak źle to polecam porte :) idźcie sobie na metal do barana super gość :D
3
joseph kozlowski London 2015-03-07 22:34:46
cezar to byl kiedys, gdy zyl prawdziwy cezar i byly w miare pieniadze i talony na swieta, pozniej jakis ukrainiec zapierniczyl pile motorowa i wszystko sie urwalo.Kapowanie i podlizywanie sie to bylo bardziej ze strony ukraincow, co sie podszywali pod bialystok, a tak naprawde nie potrafili przyzwoicie siedziec przy stole i spuscic wody w wc, jak wychodzili. Czasem na nockach sie pochlalo i strach bylo sie odezwac do jakiegos dzikusa z ukrainy, bo po kilku glebszych dostawal bialej goraczki. Duzo ludzi sie pozwalnialo i powyjezdzalo na zachod i teraz sie smieje z debili, ktorzy tam probuja w dalszymm ciagu robic kariere, tylko ze nie wiedza, ze w kazdej chwili moga dostac kopa w dupe i wyleciec jak mysz zdechla za brame.Ja juz tam nie pracuje ponad 10 lat, uwolnilem sie od szumowiny i prostactwa, ktorzy mieli problem nawet z podpisaniem listy obecnosci,gdyz ukonczyli tylko szkole podstawowa i nawet specjalna. A co do ukraincow typu doktorki, romusie,jabloniaki i inni, to nie dziwie sie , ze tak wchodza w tylek dla wladzy, bo co by ich spotkalo gdyby zwolniono ich z cezara????? - wrocili by do pasienia krow i pielenia buraczkow u tatusia w kolchozie!!!!
1
Jan_64 szczyrk 2015-03-19 23:48:32
Taaaaa.. Za starego można było..
ehh te czasy nie wrócą.. I do tego teraz jakas masakra z tą creativa się porobiła..
1
piku 2016-01-04 17:31:04
powiedzcie coś o przedstawicielach handlowych jakie warunki tam panują ,jaka kasa,jakie samochody,czy dyrekcja jest do dogadania,
POLAK 2016-01-06 20:18:39
Gdyby nie ,,ukraińcy,, to nadal pasł byś krowy w PeGieRze w Pisanicy.I nie podszywaj się pod Józka Kozłowskiego. To był w porządku facet. DZIADU zza BUGA. A faktycznie fikoł jest pierdolnięty. Sam śp. Czarek mawiał to.
ja 2016-01-20 20:31:50
ja tez popieram, jak na nasze realia firma i kasa wporzo
gość123 2016-01-27 18:14:11
jak jozek kozłowski był wporzadku facet to ty jestes taki sam osioł jak i on. a ogólnie w firmie jest spoko tylko najgorsze są te wszelkie zakazy typu palenie papierosów itp.
gość123 2016-01-27 18:18:06
na metalu jest super no i pieniadze też nie najgorsze
szumrak 2016-02-20 12:29:06
1850+100 premia na metalu ale ty sie cenisz
gość 133 2016-02-24 18:25:55
Kto ma te 1800+100 to ma
gość 133 2016-03-11 12:47:34
Pieniądze są jak najbardziej na czas a ile się zarabia to te 2300 netto zawsze wyjdzie nie ma co tu kryć za 168 godz w miesiącu to jest dobrze
barnej 2016-09-25 18:29:35
pracowałem w drugiej firmie fikoła w biłym ,macie rację ma człowieka za nic a zarobki mają tylko przedstawiciele oraz kadra kierownicza .Jest to człowiek który ma kompleksy i kasa mu uderza do głowy otoczony jest bandą przydupasów
swer 2016-09-29 16:35:13
Najważniejsze, że atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach, w końcu to dobry znak, że się dobrze dzieeje.
samer 2016-10-24 14:46:38
Przedstawiciel też tam g... zarabia 2500 netto za cały tydzień jazdy nieporozumienie jakieś... atmosfera denna
Zostaw swoją opinię o CEZAR P. P. - Ełk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEZAR P. P.