brak logo

Fosfan S.A

Szczecin

Opinie o Fosfan S.A

admin 2015-06-18 10:55
Użytkownicy chcący podjąć zatrudnienie w firmie Fosfan S.A potrzebuję informacji o niej. Możesz im pomóc dodając komentarze na naszym forum.
6
wredna baba 2016-09-07 23:43
Wszystkim którzy chcą podjąć tu pracę serdecznie odradzam. Nie podpisują umowy wcześniej, człowiek w dniu podjęcia pracy dowiaduje się że nagle z obiecanych "gór złota" dostaje marne grosze, warunki szkodliwe (chemia) ale o tym wiadomo już wcześniej, brak szkoleń stanowiskowych, wprowadzenia nowego pracownika. W okresie urlopowym UWAGA zatrudniają na umowę próbną a potem twierdzą "że ktoś nie spełnia ich oczekiwań". Na każdym kroku krzyki i wrzaski. Jeżeli chcecie żyć spokojnie a ktoś w fosfanie obiecał wam że będzie SUPER to bzdura. A przy okazji toną w długach.
11
Matteo 2016-11-29 03:18
Powiem tak, prace w fosfanie można porównać do tyrania w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic tylko na okrągło krzyki, poniżenie czyli męczenie psychiczne organizmu, pracowników traktują tu jak niezniszczalnych niewolników czyli ciągła presją, pracownik zanim podpisze umowę o pracę jest wykorzystywany do maksimum na umowie na zlecenie, z kilku lub kilkunastu tych zleceniowcow zatrudniają w porywach do 2 osób, co do samego zakładu to czysta komuna, stołówka pracowników wygląda jak cela meksykańskiego wiezienia, brak sanitariatu na produkcji (jest tylko w szatni), warunki tak szkodliwe od chemii ze po kilku latach zapewne na plecach wyrastają skrzydła bo po kilku dniach wysypka jest murowana, pomimo maseczek zapylenienie jest olbrzymie (płuca bolą od samego myślenia o tym), głównym szkoleniem pracowników jest wrzucenie ich na głęboka wodę czyli "radź se pan sam" brak szkoleń czy instrukcji procesowych, z urlopow na żądanie trzeba się tłumaczyć na następny dzień, urlopy i dni wolne do odebrania rozpisują sobie jak chcą a nie jak chce pracownik, kierownik to były "trep" nie znający się na produkcji ciągle drze ryja i ma jobla na punkcie bhp i czystości, zastępca to tępy cwaniaczek, alkohol na zakladzie jest na porządku dziennym nie panują tu żadne zasady etyki pracy i bhp, zarobki mizerne a trzeba pracować najczęściej w systemie 4 brygadadowym, tak więc nie dziwie się gdy pracownikom nie chce się pracować za takie stawki a jeszcze bardziej gdy zabierają (a nie przepraszam, nie przyznaja) premii, podsumowując nie polecam pracy w tym zakładzie, pracy tu szukają ludzie którzy mają "nóż na gardle", "brudy w papierach" i chca je wymazac pracujac tutaj lub osoby które tu sie juz zakorzenily (czyli ludzie po 50 którzy już nie znajdą innej pracy lub nie chcą jej szukać ), administracja to chorzy psychole, zakład nie spełnia norm bhp i ochrony środowiska kontrolę przechodzi chyba za łapówki, reasumując praca dla hardcorowcow.
13
... 2016-12-11 06:38
Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu. W skrócie praca dla mężczyzn a nie dla dzieci, stąd nie do końca się przychylę do opinii Pana Matteo. Owszem, warunki nie są łatwe ale gdzie jest miło i przyjemnie? Oczywiście tam gdzie nas nie ma. Pisząc że pracują tu tacy czy owacy ludzie obraża Pan wszystkich pracowników. Łatwo jest krytykować. trudniej zaproponować jakieś konstruktywne rozwiązania. Można się tu sprawdzić, nabrać doświadczenia i traktować to jako przystanek w dalszym rozwoju - nikt na sile do pracy nie zmusza. Także Panie Matteo, trochę więcej pokory młody człowieku gdyż jeszcze się przekonasz że różowo to tylko w bajkach jest. I więcej wytrwałości oczywiście. Serdecznie pozdrawiam.
4
produkcja rulez! 2016-12-11 23:55
kierowniku daj podwyżkę bo powiem jedno w suprze jest zaje biście :)
3
były 2016-12-12 19:46
Nie zgodzę się z Matteo. Kiedyś pracowałem w tej firmie i nie mogłem narzekać. Może zarobki faktycznie nie najwyższe, ale za to pełen socjal, bony lub kasa na Święta. Co do urlopów to nie prawda, że dają kiedy chcą. Jest normalne planowanie urlopów na każdy kolejny rok i nie ma problemów z ich otrzymaniem. Wolne dodatkowe, które przysługuje w systemie 4 brygadowym przyznaje kierownictwo, ale jeśli ktoś potrzebuje w określonym terminie można się dogadać. Kierownik faktycznie wymagający, ale cóż taka jego rola jak w każdej innej firmie. Dyscyplinę trzeba 3mać. Co do szkoleń o których pisze Matteo to też nie prawda. Jest ich masa: sztaplarki, ładowarki, suwnice, szkolenia energetyczne, bhp itp. I co ważne za wszystko płaci Fosfan, co nie we wszystkich firmach ma miejsce. Na hali produkcyjnej zapylenie jest niewielkie i spełnia wszystkie wymogi ochrony środowiska a firma jest ciągle pod tym względem kontrolowana. O pracy w Fosfanie można powiedzieć, że nie jest łatwa. Jest to praca dla prawdziwych mężczyzn a nie z mlekiem pod nosem. Szczególnie kadra kierownicza musi wykazywać się charakterem bo wymagania są duże. Podsumowując. Dla mnie Fosfan był doskonałą firmą w której jako młody człowiek po studiach mogłem zdobyć bezcenne doświadczenie, które teraz procentuje w kolejnych firmach gdzie ciągle mogłem więcej zarabiać. Pewnie gdyby więcej płacili pracowałbym tam do dziś.
3
Paweł S 2016-12-12 23:36
Nie ma zapylenia, wszystko fajne, podwyżki raz na miesiąc, kierownik kochający, czasami nawet przytuli. Czasami za pośladek złapie ale to jak nikt nie widzi. Kochamy Fosfan, niech żyje załoga. W kolektywie siła żołnierze.
4
obecny 2016-12-15 09:46
Niewielkie zapylenie? To chyba nie pracowałeś jak robili magsul kolego. Zapylenie wtedy jest takie że na wyciągnięcie ręki nic nie widać. A co do kontroli to słyszałem od chłopaków jak to się odbywa i sam byłem świadkiem jak podczas jednej specjalnie zatrzymali produkcję. Co do szkoleń, owszem Fosfan organizuje ale pod warunkiem jak podpiszę się lojalkę.
5
Pracownik 99.9% 2017-01-24 21:07
Do były!!!!! Widać że piszesz to na zlecenie kierownictwa firmy.same tylko naj.naj. żeby ocieplić wizerunek firmy.wszystko co napisał kolega Matteo..... To niestety prawda.
Jestem wieloletnim pracownikiem firmy
I wiem jakie są tu warunki.Firama wykorzystuje trudny rynek pracy w szczecinie.Dlatego większość pracowników siedzi Cicho i nie walczy
Z systemem.
4
były pracownik 2017-02-17 14:07
Praca w Fosfanie to przygoda, a przychodząc dzień w dzień to zupełne wyzwanie. Wiążąc się z system 4-brygadowy w tym zakładzie, zapomnij o jakimkolwiek dodatku pieniężnym za weekendy czy dni świąteczne (tylko godziny nocne i to grosze), Niskie zapylenie, zawsze wtedy kiedy jest kilku zmianowy postój produkcji. Urlop na żądanie (przysługujący według prawa pracy 4 dni na rok), żaden problem, wyjątkiem jest wezwanie przez kierownika na drugi dzień i spowiedź dlaczego ktoś wziął ten dzień. Administracja to chorzy ludzie, no nie bardzo, bo Pani Ewa i Mariola są do rany przyłóż, raczej kierownictwo to psychole - kierownik, człowiek, który nie wiadomo czego oczekuje, zastępca kierownika i główny technolog, duet jak z bajki, przy pracowniku to miód w oczy jak nie widzi to nóż w plecy, pamiętliwi i nękający innych za drobne powody (takie jak, wyjście do szatni, czy za "odszczekanie"). Na temat bhp i OŚ to lepiej nie mówić, czysta fikcja. Także czytając opinie osób, którzy bronią i wychwalają ten zakład, to pewnie w większości osoby nadal tam pracujące, prawda? Pytanie, dlaczego jest tam taka dłużą i częsta rotacja pracowników, bo jest tam aż tak wspaniale i chcą dać szanse innym, czy faktycznie jak niektórzy tu piszą (jak i ja) o trudnych warunkach pracy i współpracy z przełożonymi. Bywało tak że zwalniają lub zmuszają do odejścia nawet tych doświadczonych pracowników.
2
Zostaw swoją opinię o Fosfan S.A - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fosfan S.A