logo Drozapol-Profil S.A.

Drozapol-Profil S.A.

Bydgoszcz

Opinie o Drozapol-Profil S.A.

mocny 2014-02-18 22:45:15
nic ciekawego
a co ma byc
star 2014-02-24 19:31:20
jak to nic ciekawego, już nie ma biura w Krakowie, Warszawie, jak tak dalej to zostanie tylko Bydgoszcz jako hurtownia lokalna.
znajomy 2014-02-24 19:34:05
słyszałem że Katowic też już nie ma.
M.S. 2014-02-25 10:59:12
Firma przeżyła 20 lat,to jednak o czymś znaczy.Każdy ma prawo do swojego zdania ale przyzwoitość wymaga obiektywnego spojrzenia.Nie ma ludzi bez wad i(usunięte przez administratora) pewnie nie jest od nich wolny ale przeprowadził firmę przez trudny okres dla branży hutniczej a z tego co wiem rozszerzył działalność.My wieczni malkontenci zawsze narzekamy bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma,ja też czasem narzekałem bo to było w dobrym tonie co nie zmienia faktu że lubiłem (usunięte przez administratora) i miło wspominam pracę w Drozapolu.
Nigdy nie pali się mostów za sobą a jeszcze bardziej gdy się na nim stoi.
chojnic 2014-03-17 10:04:02
co się urodziło niedobrego , więcej szczegółów poproszę
chojnic 2014-03-18 22:17:47
czyja bo nie rozumiem
odnośnie wpisu Kojo 2014-03-25 19:23:44
Drozapol funkcjonuje już od dwudziestu lat, więc nie musi zabiegać o wątpliwej jakości bazy danych osób, które po krótkiej aktywności w innych firmach szukają innej pracy na podstawie wyniesionych baz danych. Podczas rekrutacji szuka się ambitnych i kreatywnych pracowników, którzy chcą na długo związać się z nami, chcą dalej się rozwijać, a nie przychodzić tylko do pracy. Nie szukamy ludzi z kompleksami , bez wiary w siebie i swoje umiejętności. Po 20 latach pracy dość szybko, w czasie procesu rekrutacji firma jest w stanie zweryfikować przydatność, wiedzę i wiarygodność kandydata i jego CV, na tej podstawie decydując o przyjęciu kandydata.
1
w temacie 2014-03-26 15:14:56
Panie Prezesie, to tylko ogólny zamysł procesu rekrutacji, którego w tej firmie nikt nie wykorzystuje... wiele osób jest w stanie to potwierdzić, gdyż rotacja, szczególnie wśród handlowców jest niestety "imponująca"
oooo 2014-04-24 15:57:36
Tak odchodzą nawet Operatorzy z Osowej. Ciekaw jestem kto będzie obsługiwał Linie do profili zgrzewanych. Chyba Sam Pan T.W lub M.D.
4
stary 2014-06-02 10:30:45
Co się dzieje z biurem w Katowicach? już nie istnieje ?
nowy 2014-06-03 13:10:37
Przeniesione do Sosnowca.
daniel 2014-06-04 21:14:18
co jesr ze spoka akcje leca zyski netto coraz nzsze? czy spolka upada powoli
2
guru 2014-06-05 14:10:45
to przynajmniej nikt mu w kompetencje nie wchodzi. Uważasz, że nie da sobie rady na dłuższą metę z Drozapolem?
1
marko 2014-06-11 19:01:36
witam pracowników Drozapolu , mam takie pytanie ile w waszej firmie zarabia spawacz ponieważ zastanawiam się czy złożyć cv u was pozdrawiam
3
xxx 2014-06-21 11:26:53
to juz nie bedzie tych wiatraków?
6
was 2014-06-28 12:59:11
Możemy :)
2
dział HR 2014-06-29 14:13:19
Zachęcam do kontaktu w sprawie zatrudnienia bezpośrednio z firmą, szczegółów dowiesz się zapewne i to z pierwszej ręki na rozmowie kwalifikacyjnej. Na tym forum udzielają się głównie Ci którzy już w firmie nie pracują, lub ci którzy boją się o swoje stanowiska. To nie oni dali to ogłoszenie, nie oni będą ustalać warunki dla nowych pracowników. Jak jesteś dobry/ dobra przyjdź , zaprezentuj się, uzgodnij warunki jakie ciebie interesują a pracodawca da ci informację zwrotną czy będzie w stanie spełnić, lub czego od ciebie oczekuje. Niczym nie ryzykujesz. Jak chcesz tracić czas na szukanie po forach opinii, masz oczywiście prawo do tego, jednak nie licz na obiektywną informację od anonimowych, często zawistnych osób. Więcej o firmie dowiesz się z rozmowy w firmie i z informacji nt. firmy, aktualności, jej osiągnięć i sposobu funkcjonowania z zakładek do niniejszej strony / szkolenia, HR, misja i kodeks, o firmie itd./ oraz ze strony firmowej www.drozapol.pl
1
ZADOWOLONY 2014-06-29 17:44:21
Ja pracuję w firmie wiele lat, w weekendy wypoczywam, z pracy jestem zadowolony , a opinię o tych co na tym forum jątrzą i próbują szkodzić nam, pracownikom tej firmy, wypisując nieprawdziwe historie mam podobną jak wpis z Nickiem dział HR. Widać, że ci nie wiedzą lub nie mają co robić z czasem, chyba nigdzie nie pracują , lub są w dołku i wylewają swoje żale. Szkoda mi ich. Popieram pomysł- " GURU" - chcesz się czegoś dowiedzieć na prawdę pytaj u źródła, bo tu nawet nie wiesz kto ci odpowiada na tym forum. Skoro firma istnieje ponad 20 lat i zatrudnia ponad sto osób to znaczy że jest coś więcej warta niż wypociny kilku osób na tym forum. ZAchęcam przy okazji innych pracowników naszej firmy o pozytywne wpisy na tym forum. Stańmy w obronie naszej firmy, bo jak widać kilka osób z zewnątrz chce nam przeszkodzić w dalszym rozwoju. A to ma wpływ także na nasze zarobki. Nie dajmy się więc tym którzy już nie są z nami , wiadomo z jakich powodów.
były pracownik 2014-06-30 12:24:11
no ciekawa teza, a niby jak opinie na tym forum mogą przeszkadzać w rozwoju?

jeżeli spółka jest prawidłowo zarządzana, ma dobrą, sprawdzoną kadrę i ugruntowaną pozycję na rynku to prawie nic nie jest w stanie jej zagrozić, a już na pewno nawet całe mnóstwo negatywnych opinii (de facto ciągle usuwanych)
z moich doświadczeń mogę powiedzieć, że to forum nie zawsze odzwierciedla prawdę co do rzeczywistej sytuacji w firmie- jedna czy dwie, a nawet 10 negatywnych opinii to może być efekt frustracji jednostek, ale jeżeli tych niekorzystnych głosów jest tak jak w tym przypadku niemało to coś musi być na rzeczy

PS. nie pracuję w tej spółce już ładnych parę lat i nie jestem żadnym frustratem- mam bardzo dobrą pracę i spełniam się zawodowo :)

i jeszcze słowo do nielicznych już niestety prawdziwych fachowców, którzy nie wiedzieć czemu zdecydowali się pozostać w tej firmie (widok na PUP skrzętnie wykorzystywany do różnych podłych celów ;) )- wbrew temu, co powtarza naczelny wódz- poza dp też jest życie i naprawdę wartościowe oferty pracy, dlatego warto zaryzykować!
3
xxx 2014-07-16 16:25:17
Nikt nie pisze wulgaryzmów a tylko prawdę o firmie,prezesie i kadrze kierowniczej. A i tak wpisy które nie podobają się Prezesikowi znikają.
SPOSTRZEGAWCZY 2014-07-22 17:17:34
CHYBA NIE W WYMAGANIACH PISZĄ A W TYM CO OFERUJĄ PRACOWNIKOWI. SKORO JEDNAK PISZĄ ŻE OFERUJĄ TO ZAPEWNE TAK JEST. NAJLEPIEJ DOWIEDZIEĆ SIĘ U ŹRÓDŁA. ZŁÓŻ APLIKACJĘ, MOŻĘ CIĘ PRZYJMĄ, WTEDY NA ROZMOWIE ZAPYTASZ.
4
daniel 2014-07-22 20:23:59
jak idzie w drozpaolu bo akcje spdaja czyli pewnie zyskow nie macie i lecicie na stratach dalej?
akcjonariusz 2014-08-05 00:23:23
te akcje to mozemy sobie w ( usunięte przez administratora ) prawda jest taka ze wstydzimy sie przed byłymi pracownikami ze tu pracujemy
były pracownik 2014-08-05 10:45:52
ależ nikt Was przecież tam siłą nie trzyma, no chyba, że nadal wiążą Was lojalki za drożdżówki na szkoleniach tudzież oszałamiające ilościowo (a obecnie również wartościowo) pakiety akcji dla najlepszych pracowników :)
stronak 2014-11-17 14:41:31
na ich stronie internetowej widzialem fajne ogloszonko do ktorego idealnie się nadaje. chodzi o stanowisko Obsługa maszyn/ Ślusarz/ Spawacz - mam wszystkie umioejętności potrzebne, ale potrzebuje informacji na temat kaski za taką pracę, bo za takie umiejętnosci to chyba powinni dobrze płacić - jak jest?
xxx 2014-11-17 17:53:35
CHCESZ WIEDZIEĆ O KASCE, ZŁÓŻ APLIKACJE UMÓW SIĘ NA SPOTKANIE I DOWIEZ SIĘ. NA FORUM NIKT CI PRAWDY NIE POWIE.
xxx 2014-11-17 17:56:24
CHCESZ WIEDZIEĆ O KASCE, ZŁÓŻ APLIKACJE UMÓW SIĘ NA SPOTKANIE I DOWIEZ SIĘ. NA FORUM NIKT CI PRAWDY NIE POWIE.
były 2014-11-19 20:27:17
1680 butto.
3
hehehehhe 2015-06-10 20:59:29
Fajnie poczytać całość, z dystansu widać ciekawe rzeczy, np:

obiektywny - 2010-02-04 16:10:38
Ktoś o nicku Pracownik piszesze jakieś bzdety. Skoro firma istnieje od 17 lat, zatrudnia prawie 300 osób, CV i podań do pracy można liczyć w setki, to coś jednak ludzi ciągnie do pracy w tej firmie...

Odważny - 2012-09-23 19:45:29
Fajowo że ktoś sie odwazył obronić na forum firmę w ktòrej pracujemy. W końcu czy może się mylić ponad 200 osòb pracujących w firmie i widzący co i jak...

ZADOWOLONY - 2014-06-29 17:44:21
Skoro firma istnieje ponad 20 lat i zatrudnia ponad sto osób to znaczy że jest coś więcej warta niż wypociny kilku osób na tym forum
2
byku 2015-08-04 19:14:49
samochód dostaniesz ale nie jako nowy pracownik, tzn samochód jest dostępny na wyjazdy służbowe, a jak się wykażesz to dostaniesz auto na dojazdy do pracy - oczywiście tankujesz za swoje.
Romuald-były 2015-10-24 12:20:03
Firma jak na warunki bydgoskie spoko , kasa dla RMS ( nie ma PH) powiedzmy średnia , podlega indywidualnym negocjacjom ( 2500-3000 na rękę można wyciągnąć jak się dobrze sprzedaż plus prowizja i premia zadaniowa - trudna do realizacji ale nikt nie mówi że będzie łatwo . Dają auto , lapka i fon czyli standard pozytywny - jest jednak jedno ale : despotyczność i nieomylność Prezesa WR - to jest główny hamulcowy zmian i poprawy sytuacji rynkowej ...... ale życzę firmie aby to uległo zmianie i WR stal z boku i liczył kasiore a nie wcinał sie jak majty nie powiem gdzie w każdy aspekt działalności firmy ..... POWODZENIA I WYTRWAŁOŚCI
Xxx 2015-10-30 20:20:01
~Eskiel: na samochód podpisujesz umowę zabierają ci co miesiąc około 80 zł, jeździsz ile chcesz ale....za swoje pieniądze tankujesz różnice na koniec miesiaca. Uczciwe i z jednej jak i z drugiej strony @ gps podobno jest ale nikt go nie widział:) pytanie na jaki region aplikujesz?
ktoś kto pracował 2016-01-19 20:00:31
Szkoda ludzi którzy byli sercem tej firmy , odeszli i nie żałują !!!!!! , obecni dyr.i ......... zrobili swoje .porażka.
2
ktoś kto pracował 2016-01-26 18:43:20
Kamil . Nie znasz reali firmy przeczytaj posty ktore nie zostały jeszcze wykasowane
PS. Opini ponad 400? hmmm chyba brak kilka
Pozdrawiam
ktoś kto pracował 2016-01-26 19:07:58
Aplikuj ja przepracował em x lat nauczyłem się czegoś . Zobacz powodzenia
ale ..........
ja 2016-02-13 16:04:01
Post niecenzuralny - kandydacie spisz umowę przedwstepną bo później prezio wyprze ustaleń.
2
gregor 2016-02-25 14:42:33
Ogólnie firma ok, wypłaty na czas i w terminie,choć niezbyt wysokie.Zbyt dużo ludzi zatrudniają na zlecenie,no ale dyr. na zbrojeniach to duży niewypał!Bajkopisarz i chyba jednak destruktor pracy i bardzo kiepski motywator. Niepotrzebnie mówi bzdury!Teraz jest zastój w pracy , nie ma dużo zleceń ,powysyłał ludzi na wolne -niepłatne, poprzesuwał między działami i ciągle dla niego jest źle.Jak się pracuje to za wolno , jak się pracuje szybciej to za chwilę nie ma co robić i każę iść do domu.Za coś trzeba jednak żyć.Organizacja pracy to jest wg mnie największa bolączka ,na drugim miejscu stosunek dyrekcji do pracowników tym bardziej tych długoletnich.Ufam jednak,że będzie lepiej.
2
Ktos 2016-03-10 21:05:51
Szkoda że kasują posty .... Prawdziwe ... Nie ma słów nie cenzuralnych..a tu wypad ..
były pracownik 2016-03-11 12:05:29
pewnie post był niewygodny dla firmy- u nich to niestety norma...
1
on 2016-03-12 08:26:20
Ładnie to tak panie prezesie oszukiwać przecież wszyscy wiedzą, że masz kontrolę na tym forum
acerol 2016-03-13 13:21:19
niedlugo zmiany tak wiec zapnijcie pasy bo bedzie dobre trzesienie
Mintaj 2016-03-31 10:51:00
Można dowiedzieć się coś więcej o tym trzęsieniu ziemii ?
Byly 2016-04-21 19:08:47
Nikt nie pisze bo wszystko jest kasowane szkoda..
2
Były 2 2016-04-25 17:58:58
Cichoooooo. Hmmmmmm. Na placu pustki brak materiału ... Czyżby ....klienci kupują gdzieś indziej ....taka firma ...i co ....
Byly 2016-05-27 16:11:21
Co się dzieje w tej firmie!? odchodzą osoby najbardziej wartościowi od przynajmniej roku !!! Prezesie teraz jest rynek pracowników ..!!Anię..
11
Ochujeniec 2016-08-12 21:07:46
Jak co się dzieje? Zwolnienia ale małych transzach aby Ryba nie musiał zwalniać grupowo.
4
Rad. 2016-10-21 15:55:42
Jak najdalej !!!!!! Ta firma to obóz pracy !!!!!! A jej guru to szkoda gadać ................. .Tylko dla tych co chcą stracić czas i stanąć w miejscu bo na rozwój nie ma tam szans .
3
eee 2016-10-25 22:56:21
Zawsze tak było. Źle.
2
loxxxy 2016-10-31 18:01:25
Ogłoszenie na Specjalistę ds przygotowania produkcji - ktoś coś moze napisac, jakie zarobki, na jakim programie się działa, itd?
suwnicowy :) 2016-11-13 00:17:30
Nie mógłbym już tam pracować. Nie jest mi nawet żal moich kolegów i koleżanek - sami widzą jak żyje się tym co odeszli i widzą jak im się żyje.
7
Zostaw swoją opinię o Drozapol-Profil S.A. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drozapol-Profil S.A.