brak logo

PW HOBBY

Kobylarnia

Opinie o PW HOBBY

zorientowany 2013-05-05 22:21:01
Podobno będzie festyn pracowniczy w tym roku ;-)
Grill muzyczka tańce i te sprawy...
Ktoś potwierdzi ?
smutna prawda 2013-05-06 13:29:06
Ha ha, impreza?Jak sobie sami zapłacicie, tzn dziewczyny nie dostana premii a przedstawicielom obetnie prowizje! I kasa na festyn jest!!!
1
loom 2013-05-08 23:09:17
nie przesadzaj. Jeszcze nigdy nie słyszałam żeby ktoś w Hobby tracił premie lub miał ucinane prowizje. (usunięte przez administratora)prowadzi firmę PRZYJAZNĄ PRACOWNIKOWI!!!!!!!! ....ALBO przyjazną Sobie, ale przecież to wszystko jedno
... 2013-07-31 23:24:32
Najniższa krajowa + premia - regularnie ucinana za byle co, czasami zupełnie za nic. Nie ma możliwości awansu - mogą co prawda dodać obowiązków, ale pensji już z pewnością nie. Prócz beznadziejnego kierownictwa, atmosferę niszczą jeszcze niektórzy współpracownicy, uprzejmie donoszący na wszystko - takie HOBBY :D I nie dajcie sobie mydlić oczu, wyższymi zarobkami zwiększającymi się w czasie - nic z tego! Częste roszady z godzinami pracy - zwłaszcza na magazynie, gdzie od pół roku pracuje się po 10-11 godzin dziennie, 4 dni w tygodniu, a piąty oczywiście 8 godzin no i czasami chodzili w soboty na kolejne 8... Na produkcji to samo - co jakiś czas zapraszamy na 1 zmianę, potem na kilka dni na dwie zmiany po to, żeby potem uruchomić trzy zmiany... Nie wspominając już o przerzucaniu z działu na dział...
2
przedstawiciel 2013-08-05 12:39:15
aktualnie szukają przedstawicieli na całą polskę, może ktoś się wypoiwedzieć jak wygląda konkretnie praca na działalności jako przedstawiciel w tej firmie? warto?
solei 2013-08-07 12:41:28
A myślis,że dlaczego ciągle szukają nowych PH?Chyba za 1500zl na własnej dziłalności, pracując 15 godzin cały tydzień poza domem, z gps w tyłku i ciąglymi pretensjami, pracuje tam desperat!!!Prowizja obcinana za byle (usunięte przez administratora) trasa z bogatymi punktami tylko dla wybranych.Jak nie liżesz tyłka, nie donosisz to nie istniejesz!! Bawcie się jeśli macie siły!!!
1
przedstawiciel 2013-08-08 09:35:44
1500 na wlasnej dzialalnosci? myslalem ze pracowalem w najgorszej firmie na wlasnej dzialalnosci ale w to to az trudno uwierzyc. a jak wyglada rekrutacja? bo za taka kase to nie wiem czy warto jechac az do bydgoszczy na rozmowe
rencista 2013-08-09 19:00:43
pracowałem w tej firmie parę lat , to co tam się wyrabia to masakra. Jeden "ważniejszy" od drugiego-układy. Pan (usunięte przez administratora)słucha kogo chce np. p. kadrową między innymi (każdego (usunięte przez administratora)...). Tak wyglądało i wygląda w tej firmie. Chore układy które nigdy się nie zmienią póki ta firma będzie istniała. Stanowczo odradzam zainteresowanie nawet tą firmą - to (usunięte przez administratora) dla zdesperowanych bezrobotnych. Dzisiaj pracujesz , jutro wypad a za tydzień dzwonią że jesteś potrzebny. To zajebiście chore podejście do pracownika.
1
sel 2013-08-10 11:31:12
Ok 150 osob,wiekszosc to niepelnosprawni bo to zpchr
1
ads 2013-09-01 19:42:12
a ktoś wspominał o tym ze co poniedziałek auto ma być umyte i zdjeica auta z data na maila ?:D bo inaczej po premii+ dodatkowo w kazdej chiwli może cie zatrzymac ochrona "np juventus" i sprawdzic co przewozisz :D
pozdro
2
kwik 2013-09-02 07:18:17
Wygląda na to że w tej firmie jest inwigilacja na szeroka skale!Pan (usunięte przez administratora) musi o wszystkim wiedziec.GPS w samochodach, telefonach i jeszcze te zdjęcia!To czego mu nie doniosą to zobaczy sam!Może chciałby zamontować kamere w sypialni pracowników,żeby zobaczyć co robią w nocy, jak nie pracują??
3
2013-09-10 19:52:12
Anonim - 2013-09-09 05:15:05

Są jakieś premie uznaniowe/inne w HOBBY Kobylarnia?
Oczywiście!Jako nagrodę zostaniesz (usunięte przez administratora).....kiedy doniesie na ciebie " największe ucho" czyli (usunięte przez administratora)................
2
rumianek 2013-09-13 17:50:30
mam pytanie jak wygląda praca w Hobby w centrali? sekretariat, biura, sprzedaż? opinie o magazynie i przedstawicielach różne...a jak w biurach? też jest taka duża rotacja?pozdrawiam
noni 2013-09-15 11:23:22
rumianek - 2013-09-13 17:50:30

mam pytanie jak wygląda praca w Hobby w centrali? sekretariat, biura, sprzedaż? opinie o magazynie i przedstawicielach różne...a jak w biurach? też jest taka duża rotacja?pozdrawiam
Pytanie wygląda jakby zadał je ktoś z kierownictwa!Nieładnie!!!
1
rumianek 2013-09-26 12:57:54
nie jestem z kierownictwa....tylko chce wiedzieć bo jestem zainteresowany pracą tam....pozdrawiam i jeśli można proszę o info...
2
była 2013-10-04 21:06:57
Prawda jest taka, że wszyscy tutaj narzekają i biadolą jak to nie jest w Hobby źle, jakie nie są układy i kto nie jest fauszywy. Ale większość tam pracuje i jakoś nie zamierza odchodzić. Jak w każdej firmie są ludzie i tacy i tacy. Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić i da się pracować. Na duży plus pensja zawsze na czas... JAkby nie patrzeć pracować trzeba wszędzie, a praca lepsza taka niż żadna...
1
uważny 2013-11-25 10:09:16
O, widzę, że ktoś tu mocno dba o wizerunek:) tyle tekstu pt" usuniete przez administratora" że nic złego nie można wyczytać o " cudnej" firmie Hobby.A może lepiej zająć się atmosferą w zakładzie a nie mazaniem prawdy w tekstach pisanych przez ludzi?
1
rumianek 2013-12-03 16:22:11
ciekawe co jakiś czas właśnie widzę że pojawiają się ogłoszenia o prace pytanie czy taka duża jest rotacja w hobby? czy tak się rozwija...?dzięki za info pozdrawiam
1
fse 2013-12-05 19:59:02
właśnie co jedyni będą od Vitapolu drudzy od Trixie :0???
1
Srututu 2014-01-21 18:37:06
Nie chodzi o to czy da sie pracować bo za coś trzeba jeść wiec człowiek zmuszony przez życie który musi pracować za takie beznadziejne pieniądze nie oznacza to iż można go gnoić ! I traktować jak psy . Szacunek sie należy każdemu a szefowi i jego krasnala takiego zachowania brak.
5
mariolka:P 2014-05-10 14:46:30
Przerąbane jak w ruskim czołgu
1
Marta 2014-05-10 14:53:35
powiem wam tak na kolbach musisz miec układy np;kąpiące nic nie robią chodzą się śmieją ludzi masują a kolbiary muszą wszystko robić wieszają i robią produkcje naprawde mają ciężko no ale brygadzistka z kąpiącymi to koleżanki więc wiecie jak to jest
1
gall anonim 2014-05-16 13:12:00
Obecnie na magazynie dzieje się o wiele lepiej niż przedtem. Nowy Kierownik jest naprawdę bardzo dobry i przede wszystkim zna się na tym i dba o ludzi. Nie to co karzeł...
*** 2014-05-19 11:26:07
Karzeł to pszeciesz szczyt mażeń waszych był. (usunięte przez administratora) Teraz pewnie jakiś pociotek szefa... Dobrze że jusz tam nie pracuje.
1
;) 2014-08-01 23:24:13
No bardzo ciekawe. Właściciele Hobby potrafią czytać, albo wreszcie przyniesiono im informacje o kiepskich wpisach. Zniknął jeden cały wątek z najbardziej zjadliwymi opiniami. Widać w tle dużą rekrutację. Nie polecam tej firmy.
hmm 2014-08-05 10:07:37
miałeś oko:) pojawiło się ogłoszenie o poszukiwaniu przedstawicieli na cały kraj:) ja osobiście firmy bardzo NIE polecam!
1 głodowe stawki
2 fatalna atmosfera i wieczny mobbing( właściciel chyba jest zadania że tylko zastraszenie zmotywuje pracownika)
bardzo kiepski pracodawca...
3
nowy 2014-08-08 18:44:10
Witam. Czy ktoś napiszę jaka tam jest podstawą na rękę? Jak jest z samochodem tzn czy można jeździć po pracy? Czy dają umowę? Czy trzeba założyć działalność?
Pozdr.
2
GOSC 2014-08-08 19:05:25
Witam,
Mam pytania odnosnie stanowiska przedstawiciela. Czy daja umowę o prace, jaka jest podstawa i ile można wyciągnąć prowizji na początek?
Pytam o realia a nie o pretensje.
1
*** 2014-08-08 20:16:51
Realia są podane wyżej. W rzeczywistości pracujesz na folwarku rodziny (usunięte przez administratora), jak się nie wykażesz możesz szukać innego zajęcia. Wszystko ładnie wygląda do końca pierwszego miesiąca pracy, potem zostaniesz zasypany absurdalnymi poleceniami, które wzajemnie się wykluczają. Zatem jeśli nie jesteś schizofrenikiem i nie masz z tym problemu, startuj! W wozie masz GPSa, możesz zapomnieć o wyrywaniu panienek na pieski. Szkolenie w Niemczech, śmiech. Właścicielom Hobby mentalnie bliżej do hurtowni skarpet frotte, niż do zarządzania dużym przedsiębiorstwem. Zdecydowanie nie polecam, nawet myślenia o aplikowaniu do Hobby.
2
*** 2014-08-08 20:20:57
PS. Nie na darmo zniknął najbardziej zjadliwy watek o Hobby. Chodzi o to by zrobić wokół siebie dobre wrażenie, potem jak złapie się jelenia zapomnij.
3
**** 2014-08-08 21:31:20
ha ha ha ta hurtownia skarpet frotte to idealne porównanie. Potwierdzam absurdalne polecenia, które są awykonalne i smieje się z nich cała Polska. A że ich nowy PH nie wykona, to do widzenia. Płacisz nawet za to, ze kamyczek na drodze wpadł na szybę auta i ją zarysował. Przecież to Twoja wina !!!!!!!!!!!!! Płacisz za wszystko. Również NIE polecam tej firmy.
3
zorientowany 2014-08-09 09:38:17
PH nie ma umowy o prace ani zadnej podstawy zarobku.Jestes na prowizji.Przez pierwsze 2-3 m-ce zrobisz tyle obrotu ze dostaniesz 2%tj od50-70tys ktore zrobisz dostaniesz max 1400zl.Tzn tyle wyjdzie na papierze bo potem obetna tobie prowizje za nie zrobione targety!A sa one w takiej wysokosci ze nigdy ich nie zrobisz!Wiec dostaniesz ok 1500zl!A jestes na wlqsnej dzialalnosci wiec musisz zaplacic zus i podatek.A jestes caly tydzien poza domem i 1000zl ktore daje firma nie starcza na hotele wiec musisz do spania dolozyc ze swojej kasy i cos jesc.Za km przejechane sluzbowym wozem placisz 80gr/km.Absurdalne polecenia od wlasicieli to norma!Kontrhenci zrywaja boki.Liczy sie dla M tylko obrot,nie czlowiek!Licza sie z toba jak robisz kase,w innym razie jestes bezuzyteczny!Bez skrupolow wywalaja nowego po 2-3 m-cach bo nie robi obrotow!A jak ma robic gdy najlepsze rejony opanowane sa pzez klike przydupasow i donosicieli!!Tam jeden drugiego by utopil za kilka stow do obrotu!Podbieranie trasy i jazda nie po swoim tereni(wykorzystujac naiwnosc nowego ph)to norma!!!!M uwielbia wyscig szczurow i podpuszcza na siebie PH wysylajac co chwie rankig obrotow i targetow do wszystkich!!Zeby jeden drugiemu zazdroscil.Nie polecam!!!Nigdy!Omijajcie ich szerokim kolem!!!
5
************* 2014-08-25 11:05:00
firma masssssssakra !!!!!!!!!!!!!!!1
3
vit156 2014-12-01 19:21:13
Dlaczego tyle jadu w waszych wypowiedziach. Przecież Piotr nigdy nie skrzywdził pracownika, świetnie potrafi motywować pracowników, ponadprzeciętny filantrop i człowiek wielkiego serca. Dzięki niemu nasze pupile mają produkty najwyższej jakości po najniższej cenie. Pozdrawiam wszystkich HOBBYSTÓW
1
** 2014-12-02 13:49:19
Tak wygląda sytuacja od strony fasady, podwórko zaś jest zaśmiecone i zabagnione.
Artshobby 2014-12-10 09:21:57
Zapraszam na kurs witrażu do naszej firmy Artshobby.pl!
świetny prezent na święta dla siebie i kogoś bliskiego :)
Mamy też w swojej ofercie inne produkty, które mogłyby służyć jako prezenty :)
Zapraszamy do współpracy :)
To zajęcie zajmuje czas i jest bardzo twórcze, gdy tworzymy czujemy się potrzebni i rozwijamy swoje umiejętności
mike 2015-02-01 16:54:49
odradzam każdemu prace jako ph w hobby. nie zarobisz, zajezdzisz sie, klienci na tobie wyladuja zlosc za braki w dostawach i jeszcze zaplacisz im za samochod ktory daja ci do uzywania w pracy, a jak pojedziesz gdzies w weekend za miasto od razu dorzca ci to do f-ry. masakra. omijajcie ten dom wariatow duzym lukiem
3
..... 2015-04-01 06:39:13
Pracowalem w tej firmie to jest jedno wielkie bagno
2
............ 2015-04-11 19:53:20
oj wielkie wielkie.....zgadzam się z opinią...
ja tez pracowałem jako ph. nie zarobisz nic.chyba ze masz wyrobione znajomości wiadomo za co. jedna wielka klika.nowi nie mają szans. masssakra przez wielkie s
4
Wyzysk 2015-06-29 22:06:45
Omijać jak najdalej... Właściciel ma gdzieś co się dzieje z ludźmi, ważne że cyferki na koncie bankowym się zgadzają. Zatrudnia kogoś kto ma to ogarnąć, a tymczasem jedyne co ten ktoś ma to chore ambicje, podejście do ludzi jak do niewolników. Jego receptą na wszystkie problemy jakie się dzieją na magazynie są nadgodziny, za "wolne" (którego i tak pewnie nie dostaniesz). Na dzień dzisiejszy wprowadzono czytniki (skanery) kodów kreskowych. Oczywiście bez uprzedniego przygotowania logistyki, polityki magazynowej, bez przeszkolenia ludzi zgodnie z ich stanowiskiem. Po prostu wprowadzono i już ma działać. Jednym słowem, jak najdalej od tego dziadostwa.
4
NIEEEEEE 2015-06-30 18:29:42
Jeśli jesteś desperatem, chcesz uświadomić sobie że może być gorzej niż w jakiejkolwiek twojej poprzedniej pracy, jeśli chcesz żeby twoja rodzina liczyła każdy grosz wiedząc że i tak w połowie miesiąca zabraknie ci kasy, jeśli dobrze znosisz mobbing i strach przed wypowiedzeniem wręczonym 5 min przed końcem pracy. Jest to wymarzona firma dla ciebie!!!!!
dobra rada: zawsze udawaj głupka i bądz lizusem to się w tej firmie dobrze sprzedaje :)
6
magda 2015-08-14 16:40:32
praca jak praca ciągły stres na kolbach już wogule trzeba mieć układy jak np kąpiące z brygadzistą mam nadzieje że szef zamontuje tam kamere bo jest coraz gorzej przerabane dostają pieniądze za lenistwo i inni za ciężką prace
4
żarcik 2015-08-17 17:56:59
ooo Przemas! witamy na forum, fajna autoreklama pisana językiem ludu:) szkoda że nikt normalny w to już nie uwierzy:)
1
Gość 2016-04-12 16:24:10
Podobno szukają elekryka-automatyka. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca na takim stanowisku.
Andersen 2016-04-20 13:13:54
Praca jak praca. Trzeba znać się na robocie. Jedna zmiana. Wypłata zawsze na czas. A malkontentów wszędzie pełno.
Kuba 2016-07-05 19:55:30
Szefostwo P.W. Hobby to cyrk.
1
Paragon 2016-08-09 05:18:39
dobra rada: zawsze udawaj głupka i bądz lizusem to się w tej firmie dobrze sprzedaje :) ......

Lizusostwo tam bardzo w cenie.
2
kicia 2016-08-17 19:57:13
jaka jest praca w hobby?? kierownictwo na produkcji i szef?? jak jest z zarobkami??
159 2016-09-03 01:55:37
NIe warto marnować życia na pracę w tej firmie.
6
as 2016-09-03 23:19:45
Tacy przedstawiciele handlowi to i tak mają na pewno szanse na dwuskłądnikowe wynagrodzenie, to się nie dziwię, że są tak popularni. Dobre stawki to połowa sukcesu.
Zostaw swoją opinię o PW HOBBY - Kobylarnia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PW HOBBY