Atak Logistik Sp. z o.o.

Przęsocin

Opinie o Atak Logistik Sp. z o.o.

AD 2014-10-28 10:56:26
Witam wszystkich byłych, obecnych i przyszłych pracowników Atak Logistik :)
Nie zgadzam się z opinią przedmówców i chciałabym sprostować.Oczywiście jak najbardziej prawdziwe jest stwierdzenie , że w firmie palą się świece, ale tylko w pochmurne oraz zimne dni ,ale nie z powodu,że odprawiany jest jakiś rytuał , a tylko dlatego , że tak jest po prostu przyjemniej i ładnie pachnie :) Pracuję w firmie od początku jej działalności czyli ponad 3,5 roku i nie wyobrażam sobie pracy w innej firmie. Firma jest prorodzinna - nigdy nie ma problemów z dniem wolnym , ponieważ akurat dziecko zachoruje. Pensja bardzo, bardzo przyzwoita i satysfakcjonująca oraz elastyczne godziny pracy. Jest tylko jeden minus pracy w Atak Logistik - tu naprawdę trzeba pracować :) Być może dlatego, niektórzy mają odmienne zdanie od mojego .
Pozdrawiam
AD
MW 2014-10-28 11:00:40
Witam, jestem pracownikiem firmy Atak Logistik i nie mogę się zgodzić z opiniami przedmówców. Moim zdaniem zachowania i atmosfera są jak najbardziej naturalne i szczere. Ludzie tam pracujący są mili i życzliwi dla siebie. W kwestii wynagrodzenia mogę powiedzieć, że otrzymuję dobre wynagrodzenie adekwatne do wykonywanej pracy. Pracodawca docenia zaangażowanie w pracy przez co otrzymuje również premie finansowe..
Tyle w temacie pracy w Ataku.. :)

MW
Marta 2014-10-28 11:34:22
Witam
Jestem pracownikiem Atak Logistik od prawie trzech lat,dlatego się zastanawiam ,kto kryje się pod nickiem Robert oraz Ala ,ponieważ jeszcze takich osób tu nie poznałam. Widocznie ktoś nie ma odwagi oficjalnie się przedstawić .
Jeżeli chodzi o atmosferę w pracy to polecam bo nie wierzyłam , że można taką osiągnąć w pracy i że ludzie mogą się tak ze sobą zżyć :)
Poznałam tu świetnych i kompetentnych ludzi,ale i takich którzy naprawdę zaskoczyli mnie swoim podejściem do pracy , a raczej jego brakiem.
Widocznie negatywne opinie są wystawione przez osoby ,którym u nas nie wyszło lub nie mają predyspozycji do tego zawodu.
Życzyła bym każdej kobiecie mającej dziecko , żeby miała taki komfort pracy jak my.
A jeżeli chodzi o zarobki to naprawdę jestem zadowolona i nie jest no najniższa krajowa.
M.Z

DM 2014-10-28 14:11:51
Witam
Pracuję w firmie od około 6 miesięcy. Zacząłem pracę nie posiadając doświadczenia w zawodzie, 'świeżo' po studiach. Firma nastawiona jest na rozwój, stale zwiększając poziom kompetencji zawodowych pracowników. Obecnie moje zarobki są zdecydowanie większe niż te, zakładane w pierwszych postach wątku. Jednak osiągniecie sukcesu w zawodzie wymaga zaangażowania i nabycia odpowiednich umiejętności oraz czerpania wiedzy od doświadczonych spedytorów firmy. Sz.P. Robert i Ala - ciężko jest osiągnąć sukces w spedycji po kilku tygodniach pracy typowo biurowej (czyt. portale społecznościowe i inne podobne atrakcje). Pozdrawiam
DM 2014-10-29 21:43:29
Witam serdecznie,

Jako, że jestem pracownikiem firmy Atak Logistik od 6 miesięcy, chciałbym się z Państwem podzielić szczerą opinią na temat pracy tejże firmie. Atmosfera panująca w firmie, jest bardzo rodzinna, koleżeńska. Nikt tutaj nie zostawi kolegi/koleżanki w potrzebie. Wcześniej pracowałem w innych firmach z branży TSL, dlatego jest to dla mnie mówiąc szczerze "nowość".
Płaca jest adekwatna do tego, jak się poświecasz swoim obowiązkom, klientom itd. Jeżeli ktoś wcześniej napisał, że pensja go nie satysfakcjonowała, to polecam najpierw sprawdzić jak jest u innych pracodawców, a dopiero później się wypowiadać. Jeżeli ktoś nie potrafi sprostać stawianym mu wymaganiom to może mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Odnośnie świeczek, to nie wiem jakie ten komentarz miał przesłanie merytoryczne? Jaką to daje opinie o pracodawcy? Szczerze powiedziawszy sam kupiłem sobie świeczkę i jutro ją zapale z uśmiechem na twarzy :) Podsumowując, chciałbym z szczerego sersa polecić pracę w naszej firmie. Pozdrawiam Darek :)
Krysia 2014-12-05 13:10:04
Słodziaki...
1
dział kadr w firmie Atak 2015-03-19 09:57:22
Oferta w urzędzie pracy dotyczy stanowiska kasjer-sprzedawca na stacji paliw. A w spedycji nie ma i nigdy nie było takiej osoby, która miałaby najniższą krajową. Najniższą krajową mają w firmie Atak tylko praktykanci, których docenimy za posiadane kwalifikacje, gdyż zwyczajowo praktyki czy staże nie są nigdy i nigdzie płatne.
Jesteśmy firmą, która docenia i szanuje pracowników za ich pracę i poświęcenie.
darson 2015-04-22 17:59:13
Ja osobiście widziałem ofertę na spedytora i podane wynagrodzenie wynosiło minimalną krajową, co mnie mocno zażenowało, tym bardziej, że wymagają znajomości języka obcego. A co do praktykantów to też wciskanie kitu, bo praktykant zasuwa za friko, a w przypadku stażu to każdy laik wie, że jak dostanie 800-900 zł to jest maks, bo tyle urząd pracy płaci firmie za przyjęcie na staż jakiegoś żółtodzioba. Tyle w temacie żałosnej propagandy a'la atak;)
A.S. 2015-04-23 11:03:37
A od kiedy Urząd Pracy płaci firmie za przyjęcie stażysty??? :)
i kto tu jest żółtodziób? hahahaha....
dział kadr Atak Logistik 2015-04-23 11:38:02
Szanowny Panie Darson,
zdarzył się w naszej firmie przypadek Pani praktykantki Kamili D., która otrzymała zapłatę za praktyki. Ponadto nie umieszczamy ofert pracy na spedytora w Urzędzie Pracy! Tym bardziej za najniższą krajową...
W naszej firmie spedytorzy naprawdę dobrze zarabiają.
darson 2015-05-04 18:31:48
Od momentu ustalenia takich, a nie innych zasad. Staż z urzędu pracy jest płatny. Płaci Urząd Pracy. Widać, że nic nie wiesz na ten temat. Poczytaj sobie trochę na ten temat to zrozumiesz. Mówimy oczywiście o sytuacji, w której jest to stażysta z Urzędu Pracy, bo tak się dzieje najczęściej i wszelkie polskie, i nie tylko, firmy z tego bardzo chętnie korzystają.
darson 2015-05-04 18:51:33
Od momentu ustalenia takich, a nie innych zasad. Widać, że się kompletnie nie orientujesz w temacie staży. Poczytaj sobie trochę na ten temat.
Staż z urzędu pracy jest płatny. Płaci Urząd Pracy. Mówimy oczywiście o sytuacji, w której stażysta jest kierowany jako bezrobotny z urzędu pracy, do którego wcześniej dana firma złożyła wniosek. Bardzo wiele firm (polskich i z zagranicznym kapitałem) z tego korzysta, bo to się zwyczajnie firmie opłaca.
o.n.a 2015-05-12 11:40:13
(usunięte przez administratora)
niezadowolona 2015-05-14 23:07:59
Firma Atak Logistik Sp. z o.o. powstała w maju 2011 roku. Spółka powstała na bazie doświadczenia, które od ponad 10 lat zdobywaliśmy pracując dla renomowanych firm i operatorów branży logistycznej. Nasza wiedza, wykształcenie i przede wszystkim doświadczenie pozwalają na organizację procesów transportowych i logistycznych na najwyższym poziomie. (usunięte przez administratora)
Julia Lew 2015-05-15 10:40:19
OSTRZEGAM TYCH WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW, KTÓRZY PISZA NIEPRAWDĘ:

Przestępstwo zniesławienia w Internecie jest uregulowane w art. 212§2 Ustawy z dnia 6 czerwca 1997r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997r., Nr 88, poz. 553 ze zm.) i zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Sprawa właśnie jest u Prawnika celem określenia adresów IP a następnie trafi do Sądu pozew przeciwko wszystkim tym, którzy dokonali zniesławienia Spółki lub mojego osobiście (a przypuszczamy, że jest to jedna i ta sama osoba). Zniesławienie w internecie jest przestępstwem i nie zawahamy się wystąpić do Sądu.
Proponuję przemyśleć edytowalne treści.

D 2015-08-04 20:19:01
Polecam firmie Atak Logistik Sp. z o.o, wszystkim tym, którzy szukają pracy jako spedytor. Firma rozwojowa, dobre zarobki i bardzo fajni ludzie!
JL 2015-08-05 08:44:12
Rekrutacja nie została jeszcze zakończona.
Gwarantujemy dobre zarobki, miłą atmosferę.
Wymagamy zaangażowania, znajomości min. jednego języka obcego oraz znajomości branży.
Zapraszam do składania CV na adres: biuro@atak.com.pl
JL 2016-04-07 09:36:13
Witam serdecznie,
osoby zainteresowane pracą na stanowisku spedytora uprzejmie prosimy o przesłanie CV na adres: spedycja@atak.com.pl. Wymagana znajomość branży, język obcy (niemiecki lub/i angielski), mile widziane wykształcenie kierunkowe. Mile widziani są także handlowcy pragnący zmienić branżę, a mający pojęcie o technikach sprzedaży pośredniej.
Gwarantowana umowa o pracę, miła atmosfera w grupie specjalistów.
Rozważymy wszystkie kandydatury, lecz zastrzegamy sobie prawo do kontaktu tylko z wybranymi kandydatami.
Serdecznie zapraszamy!
oliver 2016-05-06 18:17:15
JL' Czy obecnie równiez prowadza panstwo rekrutacje na stanwoisko spedytora? Czy można aplikacje cv przesyłać do panstwa nawet wtedy gdy nie prowadzicie rekrutacji? Opisał pan oczekiwania wzgledem kandydatow a prsze mi powiedziec czy chodziasz zatrudnienie na umowe o prace?
Zostaw swoją opinię o Atak Logistik Sp. z o.o. - Przęsocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atak Logistik Sp. z o.o.