brak logo

HEG

Szczecin

Opinie o HEG

kris 2010-07-16 11:46
ODRADZAM wszystkim ,którzy chcą pracować w tej firmie.Pracodawca jest wobec pracowników nie uczciwy.Inna śpiewka co do pensji jest na początku ,a inna kiedy jest pierwszy konflikt z pracodawcą lub a'la kierowniczką.Trzymajcie się z dala jeśli nie chcecie być oszukani.
ssak 2010-11-10 18:15
a jak kolego atmosfera w pracy, jak z wyjazdami słuzbowymi i wynagrodzeniem , czy jest presja w tej robocie i terror...?
kris 2010-11-29 17:24
Nie polecam ,bo i tak sam po kilku dniach odejdziesz.Szkoda ,że nie możesz pogadać ze wszystkimi kolesiami co tam pracowali ,a przewinęło sie ich wielu.Jak nie masz nic na piśmie to w słowa nie wierz .A w tym bałaganie to wszystko jest ! Jesli chcesz spróbować to nie zatrzymuje.
marian 2010-12-01 14:30
Kris a mozesz cos wiecej napisac o tej firmie?

o atmosferze w pracy, o wyjazdach słuzbowych i wynagrodzeniu
czy praca jest pod presją, czy panuje terror w pracy?
1
noname 2011-01-18 12:10
Niema terroru. Szef nie lubi krętactwa i lenistwa. Za uczciwą pracę dostaje się uczciwe pieniądze. Tylko trzeba pracować a nie siedzieć na d....e i przeglądać stronki. Wyjazdy służbowe są tak częste jak sam je sobie zaplanujesz. Zazwyczaj jeździ się do klienta na ostateczne negocjacje. Firma opłaca wyjazd od A do Z daje samochód slużbowy na czas wyjazdu i wszystkie niezbędne pomoce.
Praca dla ambitnych uczciwych i pracowitych. Płaci się za wyniki a nie za obecność. Skończyły się czasy uczelniane, że za obecność dostaje się dost.
1
JAaaa 2011-01-18 12:13
Marian a gdzie praca jest bezstresowa? Oglądałęś stronę firmy?
Sprzedają maszyny (handel) więc bez stresu nie da rady, jak nie jesteś przebojowy i nie nadajesz się do wyjazdów po Polsce i zagranicy to lepiej odpuść. I nie myśl że w takiej pracy to tylko za biurkiem się siedzi i wysyła maile od 07:00 do 15:00.

P.S. Noname pracujesz tam? Czy pracowałeś? Bo taki cukier poleciał?
1
Nicki 2011-01-30 16:04
Potwierdzam. Miałam nieprzyjemność pracowania w tej firmie 3 dni, więcej nie chciałam czekać na podpisanie dokumentów. Szef firmy obraził się, gdy po 3 dniach zaczęłam dopominać się o umowę o pracę. Plus dzień próbny przed przyjęciem do pracy. Żenada.
1
jola 2011-02-14 19:46
a kiedy tam pracowałaś? już w tym roku czy jeszcze w poprzednim? opowiedz mi coś więcej?
Ehh 2011-02-21 15:24
Nicki, a może nie dostałaś umowy bo nie było szefa w ciągu tych 3 dni w firmie, bo był na jednym z wielu wyjazdów służbowych? Pewnie jako jedyny właściciel firmy tylko on ma możliwość podpisania i dania ci umowy do ręki. Żenada gdy ktoś szuka pracy przez kilka tygodni, a gdy ją znajdzie to nie może poczekać 5 dni na otrzymanie umowy o pracę.
Cierpliwości trochę.
Nicki 2011-03-31 21:01
od regulacji stosunku pracy jest Kodeks Pracy. Jeśli szef jest zbyt zajęty by podpisać umowę, to niech zwija interes i przeniesie go do Azerbejdżanu. To nie pracownik ma się upominać o umowę. Ale pewnie tak będzie w Polsce dalej, skoro pracownicy sami stawiają się w pozycji podnóżka. Po zachowaniu szefa poznaje się całą firmę.
4
dido 2011-09-13 11:02
a za czasów której kierowniczki tam byłeś? bo jest nowa, i jest OK. Pracowałem tam przez tydzień, z kasą się rozliczyłem, ale nie ukrywam musiałem się dopraszać o zapłatę. Właściciel sam nie wie czego chce i to jest jego problem.
były pracownik 2012-01-15 16:50
Pracowałem w firmie przez 3 miesiące. Generalnie wygląda to tak, że pracownicy sami odchodzą, bo jest to bardzo specyficzna branża, nie dla każdego. Olbrzymia rotacja, ludzi przewija się tam dziesiątki, często po tygodniu rezygnują, albo z nich się rezygnuje, ja odszedłem, bo znalazłem ciekawszą, w tej zero perspektyw, szef co innego obiecuje na rozmowie, a co innego jest później, jest wulgarny, ale przy tym śmieszny, kierowniczka - za mojej kadencji Marta fałszywa, niby się uśmiechała, ale myślę, że właściciel wiedział wszystko o czym się rozmawiało. Dużo wyjazdów, wszystko opłacone, pensje na czas.
beznicki 2012-03-26 15:09
Pracowałem tam kilka miesięcy jakieś 3 lata temu. Rzeczywiście firma działa \"specyficznie\", trzeba być odpornym psychicznie. Szef schizofrenik, sam nie wie o co mu chodzi czasami, a potem się czepia, bo musi się wyżyć na kimś. Do tego bywa prostacko wulgarny. Rotacja masakrycznie duża, choć za moich czasów było też kilku wieloletnich pracowników. Kierowniczka -Marta, dla mnie ok, no i trzeba przyznać że była to chyba jedyna osoba ogarniająca ten chaos i trzymająca jakiś porządek w firmie.

To co opowiada szef o kasie na początku -od razu między bajki można włożyć. Ale to co na umowie -zawsze na czas płacone, wszystkie zus-y, badania itp -bez zastrzeżeń. Wyjazdy służbowe są, ale nie płacą delegacji. Umowę o pracę dawali bez problemu.
Generalnie -nie polecam. Zero perspektyw. Chyba, że ktoś chce zdobyć doświadczenie do cv i szukać dalej ;)
Great Gig Out There 2013-01-23 22:18
Dla mnie była to normalna pod kątem obowiązków praca "biurowa". Emaile, telefony, wyjazdy służbowe, spotkania, targi. Ewidencjonowanie spraw, kategoryzowanie i strategiczne dbanie o sprzedaż produktu (nie byle jakiego). Jeżeli ktoś boi się takiej pracy lub nie podoła takiemu wyzwaniu to jest po prostu niekompetentny. Co do personaliów, szef -dziwak, ale ujdzie. I jak to nie tylko w firmach bywa -należy na początku pokazać siebie jako silną osobowość z charakterem i kompetencjami -wówczas umowa o pracę oraz pensja jest jak trzeba minus 20% (netto). Kwiatem wonnym w tej firmie była swojego czasu dwójka pracowników -cholernie fajnych i ciekawych ludzi (takich życzę i sobie i wszystkim na przyszłość). Delegacje bez diet, ale bez szczędzenia na hotele, wystawne kolacje, procenty itp. Czy wróciłbym tam? NIE. Ponieważ moje 2 kolejne po sobie roboty wyglądały tak samo, identycznie, a chciałbym dla odmiany czegoś innego. Stanowczo odradzam takie właśnie zajęcia również "post-budżetowcom" i tym, którzy "wiedzą wszystko", czy tym wszystkim nieudałotom, co mając studia, nie wiele potrafią. Taka firma i jej podobne doskonale zweryfikują umiejętności i zaangażowanie pracowników lub kandydatów.
1
byly pracownik 2013-09-13 07:22
NIc sie nie zmienilo jest tak jak bylo wczesniej.
klaudia 2013-12-11 22:56
Byłam na rozmowie mimo tych wszystkich opinii i wiecie co-mieliscie racje!Czekalam na swoja kolej gdzie za wiórowymi drzwiami odbywala sie rozmowa z inna pania.Uslyszalam,ze wlasnie takiej osoby szuka wlasciciel firmy i zeby tylko wypelnila test pro forma i ze jest przyjeta.Zalowalam ze nie wyszlam stamtad.Odechcialo mi sie z nim rozmawiac.Okazalo sie tez ze mial moje cv sprzed dwoch lat i roszczyl pretensje ze zdjecie nieaktualne,ze od dwoch lat nigdzie nie pracuje.Podczas rozmowy dwukrotnie wyszedl a to siku a to tel odebrac.Totalny brak szacunku.W pytaniu do siebie zapytalam o umowe i pensje.Nie ma roznicy jaka umowa dodalam ze dla mnie jest i dla banku tez,stwierdzil ze banki nie znajaprzepisow!Odradzam takiego szefa.
Do Heg do pracy 2014-05-21 16:32
przyłączam sie do pytania. Czy ktokolwiek może napisać jak wygląda praca w HEG? Napiszcie jakie tam plusy i minusy są. Dzięki!
maciek 2014-12-19 17:13
no właśnie, nikt nie pisze tutaj żadnych konkretów niestety i sam zastanawiam się co mam zrobić, moze jednak jest tutaj jakaś osoba, były czy też obecny pracownik, który wie na czym u nich mniej wiecej polega praca, chodzi mi o takie podstawowe rzeczy.. no i też ile się dostaje wynagrodzenia tak do ręki od nich.
Pora 2015-02-27 04:55
Chyba pora na zniknięcie z tego tematu znalezienie sobie lepszego i postanowienie znalezienia pracy większe niż kiedykolwiek. Ciekawe czego masz najbardziej dosyć czy samego pisania czy mówienia przez przewodnika zlych informacji? no coz teraz to biore sie doroboty i suzkam dalej moze sie uda wszystko okej
piechota 2015-03-25 01:45
Firma HEG prowadzi swoją działalność na rynku polskim od ponad 20 lat. W naszym kraju pojawili się jednak dopiero w 2002 i od tamtej pory posiadają swój oddział w Szczecinie. Są oni jedynym w Polsce autoryzowanym przedstawicielem znanych europejskich producentów maszyn i urządzeń do obróbki rur, profili i stali.
ktos 2016-04-01 11:45
HEG w Szczecinie a HEG GAZ w Warszawie to dwie różne firmy. HEG GAZ to duża porządna firma, a HEG Szczecin to nawet trudno firmą nazwać.
ktos 2016-04-20 11:04
Gwoli ścisłości, HEG w Szczecinie niczego nie produkuje. To firma handlowa, czyli pośrednik w sprzedaży.
omnibus 2016-05-09 17:10
Stawki i procenty są niezłe. Problem w tym, że tylko przy rozmowie wstępnej. Po sprzedaży nie wygląda to już tak różowo.
Ania.Perzan 2016-10-07 15:11
Chcesz się dowiedzieć jak jest na prawdę? Zadzwoń do mnie. Nie pozwolę na ocenianie naszej firmy i to nie wiadomo z jakiego powodu. Tak rzetelnej i uczciwej firmy jeszcze nie spotkałam. I nadal tu pracuje i będę. Nie zamierzam zmieniać na nic innego właśnie z powodu atmosfery warunków finansowych i z każdego innego powodu.
wiki 2016-10-09 16:04
hej ja widze ze firma caly czas szuka do pracy ososb z orzeczeniem widzieliscie? dobrze ze zatrudniaja tutaj wlansie takie osoby to sie ceni przeciez..
AnnaeS 2016-11-13 22:50
hej. Czy ktoś z Was pracuje jako przedstawiciel ? Właśnie jestem w trakcie podpisania umowy na to stanowisko i zastanawiam się czy ktoś z Was już tak pracuje? Jeśli mogę prosić o jakieś opinie na temat tego stanowiska. Jak Wam się pracuje? Podejrzewam,że to nie jest łatwy kawałek chleba ale wcześniej pracowałam w banku i wydaje mi się,że zrobiłam zmianę "na lepsze".

Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
prawda 2016-12-31 12:01
Oczekiwania pracodawcy są takie ,że trzeba chodzić od drzwi do drzwi i namawiać ludzi na na zmianę dostawcy gazu. Generalnie jesteście traktowani jak żywa książka telefoniczna. brak budowania długotrwałych relacji z klientem -liczy się tu i teraz czyli umowa.
Tendencje są takie by w pierwszej kolejności podpisywać umowy z rodziną i znajomymi.
GPS macie w telefonie i każdy krok Wasz jest widoczny jak na dłoni.
Szczerze to nie polecem tej pracy.
LIW 2017-02-21 12:37
Widzę że kolega niezorientowany w przepisach prawa pracy(W myśl art. 29 § 1 i 2 Kodeksu pracy, umowa o pracę powinna być zawarta w formie pisemnej i powinna określać strony umowy, rodzaj umowy (np. na okres próbny, na czas określony, na czas nieokreślony), datę jej zawarcia oraz warunki pracy i płacy, w tym w szczególności:

rodzaj pracy,
miejsce wykonywania pracy,
wynagrodzenie za pracę odpowiadające rodzajowi pracy, ze wskazaniem składników wynagrodzenia,
wymiar czasu pracy,
termin rozpoczęcia pracy.

Jeżeli umowa o pracę nie została zawarta z zachowaniem formy pisemnej, pracodawca powinien – najpóźniej w dniu rozpoczęcia pracy przez pracownika – potwierdzić mu na piśmie ustalenia co do stron umowy, jej rodzaju oraz warunków.JAK SIĘ NIE WIE CO SIĘ PISZE,LEPIEJ SIE NIE WYMĄDRZAĆ ....POZDRAWIAM
Weronika 2017-03-29 13:47
Na stronie HEG można znaleźć oferty pracy - http://www.heg.pl/p9e3v_praca.htm Zainteresowani?
nick 2017-04-10 21:43
nie warto tam pracowac. fatalna firma.
Weronika 2017-04-28 15:06
@nick, dlaczego tak uważasz? Co jest powodem Twojej niechęci do HEG? Uargumentuj swoją wypowiedź.
2Pac... 2017-05-30 22:32
anka, ale wazelina. Wybacz, aź mdli na sam widok. Więcej godności. Nie rob za speca od PR-u, tylko zajmuj sie tym w czym jestes dobra
U ha ha 2017-05-31 07:59
Chyba coś ci się pomyliło! Heg (sprzedaż maszyn do obróbki metalu) a HEG Gaz to dwie różne firmy. Co tylko pokazuje jak mało wiarygodne są opinie na tym portalu. A jeśli ktoś nie potrafi nawet określić w jakiej firmie pracował bądź był na rozmowie to myślę, że nie wymaga to dalszego komentarza...
Zostaw swoją opinię o HEG - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HEG