brak logo

ThyssenKrupp Energostal

Poznań

Opinie o ThyssenKrupp Energostal

gall 2009-12-19 10:42:36
O ile jeszcze rok temu pracowało się w miarę dobrze, to na dzień dzisiejszy jedna wielka PATOLOGIA! O kierownictwie nawet się nie wypowiadam. Ocena z mojej strony: mierna!
1
niezadowolony klient 2010-01-20 09:20:21
Pani z działu tworzyw sztucznych (Pani DG) wybiera sobie klientów i jest taka wredna, że najlepiej się z nią nie kontaktować
suwnicowy 2010-02-08 16:31:01
nowy dyrektor i totalna katastrofa ... nie polecam
1
operator 2010-02-20 22:45:08
Wyrażę się w sposób krótki i zwięzły: za panowania naszego miłościwego tatki i dErektora Miecia w firmie panował porządek. Może nie był idealny, ale czuło się tą "niemiecką" solidność. Wchodząc na magazyn było czysto, schludnie, towar, pomimo braku miejsc był dobrze poukładany. Widać było, że ktoś trzymał rękę na pulsie. Na każdej nawie były brygady, które składały się z doświadczonych pracowników. Nie brakowało operatorów i rąk do pracy (a tej było naprawdę dużo). A dziś? No cóż, panuje syf. Z trzech zmian zrobiły się dwie. Ludzie pracują po 12 godzin lub więcej w nieciekawych warunkach. Firma nie zapewnia pracownikom zimowych ubrań roboczych (!) Pracownicy pracują na rejonie zewnętrznym w temperaturach sięgających nawet -20 stopni w letnich ubraniach roboczych. Nie ma również zimowego obuwia. Brak czapek! Brak posiłków regeneracyjnych (wcześniej takowe firma zapewniała). Nie wspomnę, że brakuje ludzi. Powód? Firma tłumaczy się kryzysem (hahahaha!) Już niedługo pożegnam się z firmą. Stracą kolejnego, wykwalifikowanego operatora wielu urządzeń w swojej firmie. Ja natomiast uciekam do Norwegii. "Trzymajta" się!
1
anonim 2010-04-18 02:00:07
zwolnic karierowicza (usunięte przez moderatora).nazwisko znane pracownikom THYSSENA...pracownicy magazyn Poznan .Prezes zrob cos z nim.
pracownik 2010-05-13 20:05:33
Z tymi godzinami pracy przesadzają. Ciekawe, kiedy i w jaki sposób za to bekną.
biurokrata 2010-05-18 23:21:28
w centrali także nie jest lepiej;-)))
Gienia 2011-09-28 21:53:35
A mi się ta pani (usunięte przez moderatora) podoba, nawet bardzo. Całkiem dobrze mi się z nią współpracuje. POLECAM !!!!
1
AAA 2011-11-10 21:30:29
(usunięte przez moderatora) brak szacunku do pracownikow, brak możliwosci rozwoju
ktos 2012-11-30 23:02:00
Co ty wypisujesz (usunięte przez moderatora) jaka prawda wiecej niz 32 nadgodziny nie zrobisz... Widac ze cos cie boli pewnie cie wyje... Pracowac trzeba jak sie roboty boisz to idz na portiernie na ciecia.
xxxx 2013-02-20 21:51:33
Na ciecia sam możesz iść pamiętaj ze pracy w Poznaniu nikt się nie boi (jeżeli oczywiście mieszkasz w Poznaniu) bo to jest METROPOLIA a nie jakas (usunięte przez moderatora) miejscowość, Z nadgodzinami się zgadzam z poprzednikiem(usunięte przez moderatora) i nic więcej pamietajcie tez o tym aby nie słuchać w tej firmie przełożonych bo źle wyjdziecie na tym, po za tym,chlyw, syf i ubustwo.
3
zainteresowany 2013-03-23 23:18:46
ile zarabiają handlowcy w biurze z thyssenie?
ile jest podstawy? i jakie premie ?
1
tessa 2013-10-29 21:39:36
Jestem zainteresowana pracą w tej firmie, chcę zasięgnąć opinii.
2
m 2013-12-12 09:20:29
na jakie stanowisko chcesz aplikować?
tirek 2014-04-17 02:26:19
Witam. Po wysłaniu CV i LM do tej firmy na serwisanta CNC dostalem ofertę pracy i mam przyjechać na rozmowę do Miedzyrzecza. Czy ktos mi powie jakie warunki pracy i wynagrodzenia mogę się tam spodziewać?
4
jak 2014-11-03 18:19:42
Witam był bym bardzo wdzięczny za informacje na jaką można liczyć pensję na stanowisku Referent działu technicznego. Bardzo dziękuje za odpowiedź
obserwator 2014-11-03 19:40:17
Czy jest tam dobrze czy źle nie wiem różne opinie . System i procedury to przerost formy nad treścią . Pracujący tam ludzie sami się eliminują , jeden drugiemu wilkiem, , jak by było o co tak walczyć .Dyrektor oddz.Poznań to suchar , drętwy osobnik ,nie pogadasz z nim , ma facet lęki , nie on pierwszy i ostatni , tak tam wyglądają wszyscy po kilku latach pracy na takich stanowiskach .Pełna inwigilacja stanowisk pracy .
2
Nina 2014-11-04 18:24:10
Schukam pracu u Nemcax nanu.
1
M-cz 2015-01-28 15:10:12
witam.jestem pracownikiem Thyssen z Miedzyrzecza widze ze u Was tez nie dzieje się dobrze.zapraszam na nasze forum do porównania.
michał 2015-03-11 13:08:14
wierzyć to mozna w różne rzeczy, tutaj to są potrzebne fakty. Jest moze tutaj jakaś kometentna osoba, która mogłaby rozwiać wszelkie wątpliwości, bo naprawde zastnawiam się po której stronie leży prawda. Sam szukam pracy teraz, więc roumiecie dlaczego mi na tym szczególnie zależy, pozdrawiam i czekam na info!
Waldi 2016-01-16 22:35:46
Kupuje od nich stal ponieważ mają dobre ceny . Denerwuje mnie ciągła rotacja ludzi do obsługi .Maja ruch w ludziach jak u pediatry w sezonie jesień -zima .
Musi być coś u nich nie tak .
daras 2016-02-05 22:04:59
Czyli multi - w Twoim mniemaniu rozumiem że JAKOŚĆ ma w DUPIE ROTACJE (LUDZI) BRAWO BRAWO Dla Ciebie,pisze z grzeczności z dużej litery.Ale jak nie jesteś doskonały to posłuchaj chociaż sobie PoPusia to może zrozumiesz, ale myśle ze jesteś jednym z tych NICH
lulu 2016-02-11 14:55:57
Zarobki na stanowisku Pomocnik magazyniera to kwota ok 1500zl, po okresie próbnym 3 miesięcznym po któruym pewnie Ci się odechce jakaś premia o ok 1800-1900 zł plus pewnie nadgodziny.
1
mkey 2016-04-03 14:10:13
Jestem pracownikiem Thyssena w Poznaniu. Faktem jest, że zarobki są za niskie jak na ilość pracy, którą trzeba wnieść. Praca stabilna i nie ma lęku, że wywalą ale leni nic nie robiących nie trzymają. Firma ma kupe kasy ale cały czas kreują historię, że jest słabo z finansami. Większościowy pakiet udziałów mają niemcy z Essen ThyssenKrupp AG. Polska spółka stoi mega dobrze, ale koncern na świecie ma problemy. Niedawno zmienił się zarząd koncernu.
Szefostwo w Poznaniu to jakaś porażka. Dyrektor zamulony cwaniak. Baba, bo inaczej o nie nie idzie powiedzieć na tworzywach sztucznych to służbistka hamująca sprzedaż, ciągłym robieniem problemów. Żyjąca tylko pracą, samotna, niewyd...a baba. Ludzie z jej działu nie wytrzymują jej schiz i problemów z nią samą. Niestety ludzie, którzy mają nad nimi władzę nie widzą tego co się dzieje w oddziale bo są rzadko, a jak już są to ciężko żeby to wszystko zobaczyli przez kilka godzin wizyty.
Ogólnie na samym początku jest przejeb... bo wskakujesz na głęboką wodę. A firma chce żeby po miesiącu była cała wiedza produktowa, wszystkie procedury, i gruba sprzedaż.

Jak ma ktoś pytania - pisać.
3
kandk 2016-05-15 10:23:03
erty, a powiedz mi jak wyglada u nich rekrutacja czy brales w niej udzial? sam sie zastanawiam czy nie aplikowac bo sporo ofert maja. chcialbym miec tylko pewnosc, ze da sie te trzy tysiace zarobic
Dzwigowy 2016-11-15 23:20:16
Firma patologia szef oddziału jest zwykłym wyzyskiwaczem nie zrobisz nadgodzin zabierze ci premie zresztą zabiera premię za byle co. Siedzi z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za biurkiem to jest spokój jak pojawi się na magazynie wiadomo że połowa ludzi idzie bez premi. kierownicy są jak pacynki w jego rękach a żeby ogarnąć pracę cpaja. Totalne dno nie polecam nikomu bo szybko odejdziecie i strasznie czas.
Dzwigowy 2016-11-15 23:20:42
Firma patologia szef oddziału jest zwykłym wyzyskiwaczem nie zrobisz nadgodzin zabierze ci premie zresztą zabiera premię za byle co. Siedzi z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za biurkiem to jest spokój jak pojawi się na magazynie wiadomo że połowa ludzi idzie bez premi. kierownicy są jak pacynki w jego rękach a żeby ogarnąć pracę cpaja. Totalne dno nie polecam nikomu bo szybko odejdziecie i strasznie czas.
Ex pracownik 2016-11-24 11:16:58
Byłem pracownikiem na magazynie ale się zwolniłem bo słabo płacili i jasnych zasad premiowania nie bylo. Co do tworzyw to zeczywiscie baba nie do wytrzymania podobno. Handlowcy od stali mówili,ze ich dyro jest bardziej wymagający od innych i mocno ciśnie na sprzedaż i czepia się. Wszystko sterowane z Torunia. Social bardzo dobry. Nie wiem czy pomogłem.
Zostaw swoją opinię o ThyssenKrupp Energostal - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ThyssenKrupp Energostal