logo ThyssenKrupp Energostal

ThyssenKrupp Energostal

Poznań

Opinie o ThyssenKrupp Energostal

gall 2009-12-19 10:42
O ile jeszcze rok temu pracowało się w miarę dobrze, to na dzień dzisiejszy jedna wielka PATOLOGIA! O kierownictwie nawet się nie wypowiadam. Ocena z mojej strony: mierna!
1
niezadowolony klient 2010-01-20 09:20
Pani z działu tworzyw sztucznych (Pani DG) wybiera sobie klientów i jest taka wredna, że najlepiej się z nią nie kontaktować
suwnicowy 2010-02-08 16:31
nowy dyrektor i totalna katastrofa ... nie polecam
1
operator 2010-02-20 22:45
Wyrażę się w sposób krótki i zwięzły: za panowania naszego miłościwego tatki i dErektora Miecia w firmie panował porządek. Może nie był idealny, ale czuło się tą "niemiecką" solidność. Wchodząc na magazyn było czysto, schludnie, towar, pomimo braku miejsc był dobrze poukładany. Widać było, że ktoś trzymał rękę na pulsie. Na każdej nawie były brygady, które składały się z doświadczonych pracowników. Nie brakowało operatorów i rąk do pracy (a tej było naprawdę dużo). A dziś? No cóż, panuje syf. Z trzech zmian zrobiły się dwie. Ludzie pracują po 12 godzin lub więcej w nieciekawych warunkach. Firma nie zapewnia pracownikom zimowych ubrań roboczych (!) Pracownicy pracują na rejonie zewnętrznym w temperaturach sięgających nawet -20 stopni w letnich ubraniach roboczych. Nie ma również zimowego obuwia. Brak czapek! Brak posiłków regeneracyjnych (wcześniej takowe firma zapewniała). Nie wspomnę, że brakuje ludzi. Powód? Firma tłumaczy się kryzysem (hahahaha!) Już niedługo pożegnam się z firmą. Stracą kolejnego, wykwalifikowanego operatora wielu urządzeń w swojej firmie. Ja natomiast uciekam do Norwegii. "Trzymajta" się!
1
anonim 2010-04-18 02:00
zwolnic karierowicza (usunięte przez moderatora).nazwisko znane pracownikom THYSSENA...pracownicy magazyn Poznan .Prezes zrob cos z nim.
pracownik 2010-05-13 20:05
Z tymi godzinami pracy przesadzają. Ciekawe, kiedy i w jaki sposób za to bekną.
biurokrata 2010-05-18 23:21
w centrali także nie jest lepiej;-)))
Gienia 2011-09-28 21:53
A mi się ta pani (usunięte przez moderatora) podoba, nawet bardzo. Całkiem dobrze mi się z nią współpracuje. POLECAM !!!!
1
AAA 2011-11-10 21:30
(usunięte przez moderatora) brak szacunku do pracownikow, brak możliwosci rozwoju
ktos 2012-11-30 23:02
Co ty wypisujesz (usunięte przez moderatora) jaka prawda wiecej niz 32 nadgodziny nie zrobisz... Widac ze cos cie boli pewnie cie wyje... Pracowac trzeba jak sie roboty boisz to idz na portiernie na ciecia.
xxxx 2013-02-20 21:51
Na ciecia sam możesz iść pamiętaj ze pracy w Poznaniu nikt się nie boi (jeżeli oczywiście mieszkasz w Poznaniu) bo to jest METROPOLIA a nie jakas (usunięte przez moderatora) miejscowość, Z nadgodzinami się zgadzam z poprzednikiem(usunięte przez moderatora) i nic więcej pamietajcie tez o tym aby nie słuchać w tej firmie przełożonych bo źle wyjdziecie na tym, po za tym,chlyw, syf i ubustwo.
3
zainteresowany 2013-03-23 23:18
ile zarabiają handlowcy w biurze z thyssenie?
ile jest podstawy? i jakie premie ?
5
tessa 2013-10-29 21:39
Jestem zainteresowana pracą w tej firmie, chcę zasięgnąć opinii.
3
m 2013-12-12 09:20
na jakie stanowisko chcesz aplikować?
tirek 2014-04-17 02:26
Witam. Po wysłaniu CV i LM do tej firmy na serwisanta CNC dostalem ofertę pracy i mam przyjechać na rozmowę do Miedzyrzecza. Czy ktos mi powie jakie warunki pracy i wynagrodzenia mogę się tam spodziewać?
5
jak 2014-11-03 18:19
Witam był bym bardzo wdzięczny za informacje na jaką można liczyć pensję na stanowisku Referent działu technicznego. Bardzo dziękuje za odpowiedź
obserwator 2014-11-03 19:40
Czy jest tam dobrze czy źle nie wiem różne opinie . System i procedury to przerost formy nad treścią . Pracujący tam ludzie sami się eliminują , jeden drugiemu wilkiem, , jak by było o co tak walczyć .Dyrektor oddz.Poznań to suchar , drętwy osobnik ,nie pogadasz z nim , ma facet lęki , nie on pierwszy i ostatni , tak tam wyglądają wszyscy po kilku latach pracy na takich stanowiskach .Pełna inwigilacja stanowisk pracy .
2
Nina 2014-11-04 18:24
Schukam pracu u Nemcax nanu.
1
M-cz 2015-01-28 15:10
witam.jestem pracownikiem Thyssen z Miedzyrzecza widze ze u Was tez nie dzieje się dobrze.zapraszam na nasze forum do porównania.
michał 2015-03-11 13:08
wierzyć to mozna w różne rzeczy, tutaj to są potrzebne fakty. Jest moze tutaj jakaś kometentna osoba, która mogłaby rozwiać wszelkie wątpliwości, bo naprawde zastnawiam się po której stronie leży prawda. Sam szukam pracy teraz, więc roumiecie dlaczego mi na tym szczególnie zależy, pozdrawiam i czekam na info!
1
Waldi 2016-01-16 22:35
Kupuje od nich stal ponieważ mają dobre ceny . Denerwuje mnie ciągła rotacja ludzi do obsługi .Maja ruch w ludziach jak u pediatry w sezonie jesień -zima .
Musi być coś u nich nie tak .
daras 2016-02-05 22:04
Czyli multi - w Twoim mniemaniu rozumiem że JAKOŚĆ ma w DUPIE ROTACJE (LUDZI) BRAWO BRAWO Dla Ciebie,pisze z grzeczności z dużej litery.Ale jak nie jesteś doskonały to posłuchaj chociaż sobie PoPusia to może zrozumiesz, ale myśle ze jesteś jednym z tych NICH
lulu 2016-02-11 14:55
Zarobki na stanowisku Pomocnik magazyniera to kwota ok 1500zl, po okresie próbnym 3 miesięcznym po któruym pewnie Ci się odechce jakaś premia o ok 1800-1900 zł plus pewnie nadgodziny.
1
mkey 2016-04-03 14:10
Jestem pracownikiem Thyssena w Poznaniu. Faktem jest, że zarobki są za niskie jak na ilość pracy, którą trzeba wnieść. Praca stabilna i nie ma lęku, że wywalą ale leni nic nie robiących nie trzymają. Firma ma kupe kasy ale cały czas kreują historię, że jest słabo z finansami. Większościowy pakiet udziałów mają niemcy z Essen ThyssenKrupp AG. Polska spółka stoi mega dobrze, ale koncern na świecie ma problemy. Niedawno zmienił się zarząd koncernu.
Szefostwo w Poznaniu to jakaś porażka. Dyrektor zamulony cwaniak. Baba, bo inaczej o nie nie idzie powiedzieć na tworzywach sztucznych to służbistka hamująca sprzedaż, ciągłym robieniem problemów. Żyjąca tylko pracą, samotna, niewyd...a baba. Ludzie z jej działu nie wytrzymują jej schiz i problemów z nią samą. Niestety ludzie, którzy mają nad nimi władzę nie widzą tego co się dzieje w oddziale bo są rzadko, a jak już są to ciężko żeby to wszystko zobaczyli przez kilka godzin wizyty.
Ogólnie na samym początku jest przejeb... bo wskakujesz na głęboką wodę. A firma chce żeby po miesiącu była cała wiedza produktowa, wszystkie procedury, i gruba sprzedaż.

Jak ma ktoś pytania - pisać.
3
kandk 2016-05-15 10:23
erty, a powiedz mi jak wyglada u nich rekrutacja czy brales w niej udzial? sam sie zastanawiam czy nie aplikowac bo sporo ofert maja. chcialbym miec tylko pewnosc, ze da sie te trzy tysiace zarobic
Dzwigowy 2016-11-15 23:20
Firma patologia szef oddziału jest zwykłym wyzyskiwaczem nie zrobisz nadgodzin zabierze ci premie zresztą zabiera premię za byle co. Siedzi z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za biurkiem to jest spokój jak pojawi się na magazynie wiadomo że połowa ludzi idzie bez premi. kierownicy są jak pacynki w jego rękach a żeby ogarnąć pracę cpaja. Totalne dno nie polecam nikomu bo szybko odejdziecie i strasznie czas.
Dzwigowy 2016-11-15 23:20
Firma patologia szef oddziału jest zwykłym wyzyskiwaczem nie zrobisz nadgodzin zabierze ci premie zresztą zabiera premię za byle co. Siedzi z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za biurkiem to jest spokój jak pojawi się na magazynie wiadomo że połowa ludzi idzie bez premi. kierownicy są jak pacynki w jego rękach a żeby ogarnąć pracę cpaja. Totalne dno nie polecam nikomu bo szybko odejdziecie i strasznie czas.
Ex pracownik 2016-11-24 11:16
Byłem pracownikiem na magazynie ale się zwolniłem bo słabo płacili i jasnych zasad premiowania nie bylo. Co do tworzyw to zeczywiscie baba nie do wytrzymania podobno. Handlowcy od stali mówili,ze ich dyro jest bardziej wymagający od innych i mocno ciśnie na sprzedaż i czepia się. Wszystko sterowane z Torunia. Social bardzo dobry. Nie wiem czy pomogłem.
lepszy świat 2017-01-29 12:26
Poznań . W tym oddziale odczuwa się powiew "śmierci" znieczulice . Zakład pogrzebowy jest weselszym miejscem . Obrzydzenie ... odczuwam do dzisiaj . Sztuczność , uważasz na słowa , nie ma z kim porozmawiać normalnie , duża rotacja , inwigilacja ( telefon , komputer, ksero ,samochód ) , podkładanie nóg w pracy . Wina zarządcy oddziału . Chyba jest mu tak wygodnie . Gdyby nie dał się manipulować przez " podwładnych " było by lepiej . Widocznie jest jemu tak wygodniej . Suchy , bez emocji gość. Sam się boi o krzesło . I PO CO TO WSZYSTKO - małe robaczki .
zwiastun 2017-02-14 14:32
Dostaniesz w stal czarnej podstawy 25oo - 3ooo zł netto to norma w branży jeśli masz doświadczenie . Jak pracujesz dłużej i sprzedajesz ku ich zadowoleniu do podstawa jest do korekty w górę .
lucky 2017-03-05 13:16
1500 ? skąd ich macie ? Ja daje 2500 netto i nie chca pracować.
Monika 2017-06-24 10:12
Jakie jest wynagrodzenie na stanowisku przedstawiciela handlowego? czy auto sluzbowe masz na wylacznosc? Opinie nt. oddzialu Gdańsk rowniez mile widziane. Dziekuje.
Marcin 2017-07-22 23:50
Jeśli chodzi o wynagrodzenie w stali czarnej to czy to PH czy Specjalista czy KAM to roznice są kosmetyczne ok. 500 zl brutto. Specjalista to ok. 4000 brutto plus prowizja, która chyba nawet po kilku latach pracy nie dojdziesz jak jest liczona. Samochód stoi pod biurem do dyspozycji tylko w godzinach pracy. Do płacy zasadniczej jakiś Luxmed za który oczywiście pobierają Ci kasę tak samo z Multisport. Ogólnie to na tle rynku warunki kicha. Dobra dla młodych na start żeby mieć ThyssenKrupp w cv. Brak perspektyw rozwoju no chyba że będziesz pracować w centrali w Toruniu to jest cień szansy. Oczywiście są gorsze firmy ale niech Cię nie złudzi człon ThyssenKrupp w nazwie firmy bo do niemieckiego porządku to są lata świetlne.
3
Patriota 2017-08-03 19:14
Na rozładunku i załadunku gość mi proponował 2500 zł brutto na okresie próbnym. To jakaś kpina. Ciągle mówił o nadgodzinach jakby to był obowiązek. Taka porzadna niemiecka firma. Zarobki najmniejsze w Poznaniu. Odradzam szerokim łukiem
Patrycja 2017-08-07 15:32
@Patriota a może po tym okresie stawka zwiększyła się dużo więcej? Dowiadywałeś się od pracodawcy? Może ktoś jest po takim okresie i chce się wypowiedzieć jak to wygląda?
kotek 2017-08-13 08:52
własnie ja tez aplikowałem i chce wiedziec jak u was wyglądają zarobki na okresie próbnym i po okresie próbnym czy warto do was aplikować bo mam jeszcze inne oferty . Czy duża jest u was rotacja?Proszę o odpowiedz starszych pracowników
niemiecko/polska wieś 2017-08-26 10:33
Dyrektorkowi oddziału zawsze będzie chodziło o niskie koszty . Szuka się taniej siły roboczej .
Premii nie dostaniesz ponieważ system wyliczania jest za mocno naciągnięty na korzyść pracodawcy .
Chyba że jakimś cudem sprzedaż 500 ton na miesiąc . Oni oczywiście badają rynek pracy i negocjują warunki potencjalnemu pracownikowi. Jak dla mnie to rodziny nie wyżywisz .
Rotacja jest bardzo wysoka . Teren działania na Wielkopolskę jest bardzo okrojony więc życzę powodzenia . Firmy które potrzebują stal nie wyrastają na drzewach . Nie tacy tam pracowali .
Irytowały mnie procedury używania pojazdu . Żenada . Na koszty które muszą pokryć aby inwigilować pracownika nie żałują .Dobra firma dla młodego .
3
kotek 2017-08-27 11:42
niemiecko polska wies a sytuacja na pomocnika magazyniera jak się przedstawia warto aplikowac? czy jest duża rotacja?
Patrycja 2017-09-11 11:26
Ktoś może odpowiedzieć na pytanie uzytkownika @kotek? Z tego co widzę w ogłoszeniu: http://www.thyssenkrupp-energostal.pl/kariera_pop.php?lightbox[iframe]=true&id=675&id_obrazek=1077&lightbox[width]=700&lightbox[height]=500 firma ThyssenKrupp Energostal zapewnia na tym stanowisku umowę o pracę, szkolenia, możliwość rozwoju i benefity. Może ktoś powie jakie to są benefity?
Papa 2017-10-03 23:05
Czy Wy uważacie, że atrakcyjna stawka wg rynku ti 2400zl brutto? Byłem na 10 rozmowach i wszędzie płacą 2800 3000 i benefity to standard. Ta niemiecka firma niech placi jak w DE a niech nie robi z nas Polaków uchodźców
Patrycja 2017-10-04 09:37
@Papa a jest jakaś premia lub szansa na podwyżkę w ThyssenKrupp Energostal? Ktoś próbował poruszać temat podwyżek w firmie? Ty pracowałeś i się zwolniłeś czy nigdy nie pracowałeś w tej firmie? Jakieś doświadczenia poza płacą masz związane z tą pracą? Temat może zaciekawić nie jedną osobę.
Zostaw swoją opinię o ThyssenKrupp Energostal - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ThyssenKrupp Energostal