brak logo

Mazars Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Mazars Polska Sp. z o.o.

anonim 2010-11-27 13:49:14
gorzej byc nie moze
nie polecam
5
misiek 2011-01-16 21:19:39
Praca w tej firmie zdecydowania uwstecznia jeśli chodzi o wiedzę i umiejętności. Atmosfera bardzo słaba,a praca ciężka. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM
2
DK 2011-05-24 11:31:22
Totalna porażka, słabe możliwości rozwoju. Atmosfera "dość"kiepska.
3
DK 2011-05-25 22:05:26
Kompletna porażka!!!!!!!!!!!!
4
Ania 2011-05-31 19:20:30
Cóż...niestety zgadzam się z przedmówcami. Jedyny atut pracy tam to zarobki - porównywalne z innymi większymi firmami audytorskimi (w każdym razie kiedyś tak było). Biorąc pod uwagę poza zarobkami atmosferę, narzędzia pracy, metodologię audytową... itp. - zdecydowanie nie polecam pracy tam:( Na początku każdy się nabiera na pseudo rodzinną atmosferę itp,a potem zazwyczaj jest wielkie rozczarowanie.
2
anonim 2011-07-15 22:04:40
podbijam temat!
czy może ktoś ma jakieś lepsze doświadczenia z pracy w tej firmie?
anonim 2011-07-16 01:33:54
Jak ma się praca w tej firmie do innych spółek audytorskich w Wawie? Ma ktoś może doświadczenia tego typu?
1
anonim 2011-08-01 22:38:13
warto zapytac wszystkich ktorzy odeszli do wielkiej czworki za ta sama kase, profesjonalne wsparcie i narzedzia. \'dyrektorzy\' uskuteczniaja dobry PR bez wiedzy doswiadczenia i checi pomocy innym. a zwlaszcza jeden z nich.
1
anonim 2011-08-03 14:15:43
A jak wygląda sprawa ze zdawaniem egzaminów KIBR. Pokrywają koszty egzaminów? Są jakieś problemy z wzięciem dnia wolnego na egzamin?
Hmm czy \"kiepska atmosfera\" dotyczy wszystkich szczebli?
I jak ma się sprawa z wyjazdami, bo z tego co widzę to mają tylko biuro regionalne w Krakowie...
Dzięki za wszelkie info.
1
mac. 2012-07-11 17:30:02
A ja uważam, że praca nie jest najgorsza. Mają ciekawe portfolio klientów, na wyższych szczeblach można się specjalizować w ramach konkretnej branży (np. audyt spółek ubezpieczeniowych, banków, spółek produkcyjnych..) Najważniejsza zaleta - łatwiej się dostać tu niż do Big 4.
mazak madafaka :) 2012-09-06 21:09:01
a co Ci z portfolio jesli w tej firmie? To Twoja firma? W Mazarsie mozesz przesiedziec pare lat i nic z tego nie miec tylko obietnice bezkresnych horyzontów :). Mlodzi ludzie przychodzą tam, nabierają sie na super rodzinną atmosfere (co jest kompletną bzdurą, bo kazdy za plecami kazdemu tyłem obrabia),a narzędzia pracy marne tak jak pisał rozmówca. Nic sie tej materii nie zmieni dopóki szefostwo liczy tylko kase i efekty a informatycy siedza i drapią się po ..... Przechodząc do innej firmy zobaczyłem co straciłem pracując w Mazarsie. Jeśli ktos nie ma wyjscia - proszę bardzo , pracuj , ale nie za długo bo sie zasiedzisz. Nie licz na awans itp.bo piramida. W tej firmie jest juz tak mocno odwocona ze stosunek dyrektorow i managerow do asystentow wynosi 9:1. Jesli chcesz miec 10 przelozonych, pracowac po godzinach , ta praca jest wlasnie dla Ciebie ! a szczerze - nie polecam :) szukaj szczęscia gdzie indziej. Jeśli jestes dobry idz do B4. Jeśli szukasz spokojnej pracy - nie szukaj w branży audytorskiej. Jest bardzo dużo ciekawszych miejsc pracy :)
1
takatam 2013-07-04 11:18:35
zależy gdzie wawa czy krak ?
jak staż to umowa zlecenie a później o pracę zazwyczaj na nieokreślony
płaca i praca porównywalna do innych firm zalezy czego oczekujesz
ohooo 2014-01-25 16:07:09
czy sa to opinie tylko apropos audytorow czy w ksiegowosci tez tam tak jest? zastanawiam sie nad wyslaniem CV...
1
owsik 2015-01-31 23:13:53
oj, chyba niestety nikomu nie udało się nic ustalić, bo myślę że jest to na tyle ważna informacja, że jak tylko ktoś by się dowiedział to od razu by tu poinformował. No chyba że jak faktycznie jestrem zbyt naiwna i za bardzo wierzę w dobre intencje ludzkie. Swoją drogą to na jaką umowę za trudnia mazars?
Ola 2015-04-09 13:05:23
Totalne dno i metr mułu. Forma zniżkowa to mało powiedziane. Możliwości awansu są minimalne, a pensje śmiesznie niskie nieproporcjonalnie do ilosci pracy - szczegolnie u asystentow
5
Anonimka 2015-06-02 16:02:33
Fajna firma dla chcących się uczyć. Bezpieczna dla tych, którzy lubią stabilność zatrudnienia. Przyjazna dla kobiet.
1
miki 2015-06-19 10:26:57
pracuje w firmie od niedawna ale uważam że jest naprawdę ok. Faktycznie pracuje się o pół h dłużej z racji przerwy, która spokojnie wykorzystujesz. Nikt Cię nie kontroluje jak dzieciaka nikt krzywo nie patrzy, atmosfera ok, ludzie z działu pomocni. Kaske jaką sobie wynegocjujesz taką masz. Benefity dodatkowe są. Może standard biura i akcesoriów podstawowy...ale nie jesteśmy na Hawajach tylko w pracy. Dla mnie OK
Gość 2015-06-24 13:42:15
Popracuj jeszcze trochę i zobaczysz ich prawdziwe oblicze
anonim123 2015-09-22 14:49:08
Witajcie, ja pracowałam w tej firmie, generalnie rzecz biorąc bardzo miło wspominam tam pracę,życzliwi ludzie przynajmniej Ci którymi się otaczałam:) dużym plusem był fakt, że poznałam od A-Z rachunkowość tj umiejętność prowadzenia spółek, atmosfera nie najgorsza (aczkolwiek mogło być lepiej), wynagrodzenie niestety na bardzo minimalnym poziomie, najbardziej przykry jest fakt, że nowo zatrudniani ludzie dostają większe wynagrodzenia takie jakie sobie wynegocjują, niż ten co siedzi tam parę lat-to jest przykre, że nie doceniają tam ludzi, którzy pracują latami,dobrze znają już specyfikę prowadzenia firm bo zdążyli się zapoznać z nią dobrze i ułożyli sobie dobre relacje ze swoimi klientami, przychodzi nowy i dostaje dużo więcej:(
Klil 2015-11-18 08:39:50
Nie polecam. Atmosfera beznadziejna szefostwo wyżej....niż ma
Wymagają bez wsparcia bez motywacji...beznadzieja.
bongo 2015-11-30 14:50:01
Wie ktoś może jakiego wynagrodzenia można się spodziewać w Mazars w Warszawie? Najbardziej zależy mi na informacjach z działu audytu ale o innych działach też chętnie posłucham.
Lutek 2015-12-12 08:55:30
Nie do dzialu kadr i plac. Jezeli chcesz znosic fochy szefowej. Jej gorsze dni. Zapieprzanie za nia i byc robolem na jej polecenia proszsz.
2
nick 2016-01-25 20:02:23
Czy ktoś wie jakie są stawki w Mazarsie?
Gość 2016-02-01 22:42:44
Z międzynarodowości raczej nie skorzystasz, a pakiety szkoleń raczej marne. A atmosfera tak wspaniała, że wszyscy uciekają
gość 2016-02-02 09:46:15
Należy też wspomnieć o panującej w tym dziale atmosferze.
1
marek 2016-02-08 22:57:34
tylko nieco ponad 2000 netto dla juniora w audycie ??!!To nędza straszna w takim razie.
marek 2016-02-24 14:45:07
W wielkiej czwórce na początek w audycie dają 3500-4000 netto w Warszawie. Więc tak , 2000 zł to jest nędza.
nic 2016-03-13 20:46:11
Na jakie zarobki można liczyć jako Asystent w dziale audytu?
Bialy 2016-05-17 12:07:44
A jak jest z używaniem angielskiego w codziennej pracy? Zwłaszcza w dziale księgowości?
UK 2016-05-27 08:56:16
Nie polecam. Słabe zarobki, słabe traktowanie. Pionek do roboty :/
1
Sgh 2016-07-31 20:29:08
Pracuje w Mazars od ponad roku w księgowości. Prace tu zdecydowanie polecam. Atmosferę tworzą ludzie, wiec zachecam do próby stworzenia tej atmosfery :) reszta to juz same plusy: możliwość uczenia sie zawodu od najlepszych, możliwość szybkiego rozwoju, pracy przy rożnych projektach, na rożnych spółkach usługowych, produkcyjnych, handlowych, z o.o. i SA... Zarobki tak jak pisali poprzednicy takie jak sie wynegocjuje - ja jestem zadowolona. Firma BARDZO przyjazna kobietom! Ogromny atut w tych czasach!
mo 2016-08-30 12:02:48
Generalnie FIRMA jest bardzo ok - będę pisać o AUDYCIE, oczywiście jak wszędzie trzeba walczyć o siebie - jak w każdej KORPORACJI. Ludzie są mili i LUDZCY !!!! Jeżeli jesteś dobry w tym co robisz będzie Ci tutaj doskonale, jeżeli się obijasz lub jesteś słaby w swojej dziedzinie to nie licz na sukces - choć i tutaj są wyjątki :( z perspektywy czasu uważam, iż można się tutaj bardzo dużo nauczyć, gdyż pracy jest dużo i masz kontakt z firmami ogromnymi i "maleństwami". Jeżeli chcesz być w przyszłości zostać managerem podmiotu gospodarczego to aplikuj i korzystaj pełnymi garściami!!! Zarobki są bardzo ok i żadne tam 2000.... chyba że tak dostają stażyści. Roboty jest dużo i wg nie nie jest to praca dla kobiety z rodziną ale jako start jest doskonale!!!!! Choć u mnie bywało różnie z przełożonymi i moją pracą to i tak uważam, iż żadne EY, PwC itp. nie dawało zdobycia tak ogromnej WIEDzY w zakresie działalności przedsiębiorstwa jak MAZARS podczas pracy u klientów. Oczywiście nie jest to instytucja charytatywna i przede wszystkim liczy się zadowolenie klienta - jeżeli jesteś zatem idealistą, uważasz że świat jest czarno- biały to GENERALNIE praca w audycie NIE JEST dla Ciebie!!!! - a tak niestety jest w moim przypadku. Niemniej jednak na MAZARS-a nigdy nie powiem złego słowa!!!! I dodam, iż NIE BYŁAM wyśmienitym pracownikiem!!!
mo 2016-08-30 12:03:21
Generalnie FIRMA jest bardzo ok - będę pisać o AUDYCIE, oczywiście jak wszędzie trzeba walczyć o siebie - jak w każdej KORPORACJI. Ludzie są mili i LUDZCY !!!! Jeżeli jesteś dobry w tym co robisz będzie Ci tutaj doskonale, jeżeli się obijasz lub jesteś słaby w swojej dziedzinie to nie licz na sukces - choć i tutaj są wyjątki :( z perspektywy czasu uważam, iż można się tutaj bardzo dużo nauczyć, gdyż pracy jest dużo i masz kontakt z firmami ogromnymi i "maleństwami". Jeżeli chcesz być w przyszłości zostać managerem podmiotu gospodarczego to aplikuj i korzystaj pełnymi garściami!!! Zarobki są bardzo ok i żadne tam 2000.... chyba że tak dostają stażyści. Roboty jest dużo i wg nie nie jest to praca dla kobiety z rodziną ale jako start jest doskonale!!!!! Choć u mnie bywało różnie z przełożonymi i moją pracą to i tak uważam, iż żadne EY, PwC itp. nie dawało zdobycia tak ogromnej WIEDzY w zakresie działalności przedsiębiorstwa jak MAZARS podczas pracy u klientów. Oczywiście nie jest to instytucja charytatywna i przede wszystkim liczy się zadowolenie klienta - jeżeli jesteś zatem idealistą, uważasz że świat jest czarno- biały to GENERALNIE praca w audycie NIE JEST dla Ciebie!!!! - a tak niestety jest w moim przypadku. Niemniej jednak na MAZARS-a nigdy nie powiem złego słowa!!!! I dodam, iż NIE BYŁAM wyśmienitym pracownikiem!!!
tokkk 2016-08-30 12:03:31
Chyba i tak nie było teraz żadnej oferty pracy @koli, ale zawsze warto próbować.
Zostaw swoją opinię o Mazars Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mazars Polska Sp. z o.o.