brak logo

Agrolab GmbH - Eurocontrol Sp. z o.o.

Bruckberg

Opinie o Agrolab GmbH - Eurocontrol Sp. z o.o.

Klient Eurocontrol 2009-09-13 17:48:37
Kilkakrotnie korzystałem z usług laboratorium i byłem zawsze mile obsłużony, a co najważniejsze - wyniki były szybko i na obiecany czas, a poza tym zawsze dostawałem fachowe odpowiedzi na moje pytania. BARDZO POLECAM!
4
LAB12 2010-11-05 15:28:26
Witam. Ja niestety mam bardzo przykre doświadczenie z EUROCONTROL sp. z o.o. Badania przez nich przeprowadzone są nierzetelne i niedokładne. Bardzo często zdarza się tak iż wyniki badań tych samych próbek w inny laboratoriach wychodzą całkiem inaczej. Niektórzy już kontrahenci z zagranicy już nie akceptują wyników badań prowadzonych przez tą firmę gdyż są one niedokładne. Co tu dużo gadać skoro zleciłem firmie eurocontrol wykonanie badań na pestycydy od jednego z dużych plantatorów i wyszły przekroczenia po tygodniu czasu skontaktował się plantator z w/w labolatorium które to cofnęło przeprowadzony wynik tłumacząc się zagubieniem próbki. To jest profesjonalizm i obiektywizm tej firmy. ŚMIECHU WARTE....
7
DrLab 2014-03-06 14:13:43
Witam wszystkich
Miałam okazję pracować w tej firmie, co prawda dawno ale uraz pozostał. Jednak szybko dopadła mnie rezygnacja po tym co tam miało miejsce. Bardzo nerwowa atmosfera, właściwie jak ktoś ma słabe nerwy szybko się doprowadzi w niedługim czasie do różnych dolegliwości ze zdrowiem psychicznym. Dużo grupek i podgrupek. Właściwie ktoś mógłby zasugerować, że jak w każdej pracy. Owszem ale proszę zauważyć, że są pewne granice które np. kierownik nie powinien przekraczać. Tam mobbing niestety zdarza się często. Winą tego jest bardzo słabo wykwalifikowana kadra może poza paroma wyjątkami- która do utrzymania swojego stanowiska zabawia się w ping-ponga aby oczyścić się z niekompetentnych działań i decyzji. Pieniądze jak na laboratorium można tam zarobić nie najgorsze od 2000-2500 PLN brutto. Mimo to tylko dla Twardych sztuk które będą umiały sobie poradzić z wyjątkowo kapryśną i niezrównoważoną Panią kierownik której zdanie w firmie jest nie podważalne(usunięte przez administratora)Pozdrawiam i mam nadzieję, że ta opinia pomoże komuś w znalezieniu miejsca dla siebie w którym będzie mógł się cieszyć pracą i oddychać "świeżym powietrzem".
13
pracownik 2015-03-29 21:41:25
Witam,
zgadzam się z Dr Lab.
Do tego opisu należałoby jeszcze dodać, że pani kierownik brakuje elementarnych zasad dobrego wychowania i kultury bycia, a swoje osobiste frustracje wyładowuje na pracownikach.
6
P.L 2015-08-10 17:07:48
Witam,
Ja również pracowałam w tym laboratorium potwierdzam atmosfera okropna zakłamanie zaszczuwanie pracowników przez panią kierownik.Atmosfera nie do wytrzymania nerwy i psychika wysiadają.Pani kierownik niszczy całą atmosferę w pracy skłóca ze sobą pracowników i wtrąca się w ich życie prywatne. Nikomu nie polecam tam pracować a tym którzy muszą serdecznie współczuje. Myślę że pani kierownik powinna zmienić stan cywilny!!! Może jej sie polepszy :)
6
Anonim 2015-08-14 10:48:37
Witam,

nie sądzę, żeby zmiana stanu cywilnego jej pomogła. To przypadek kliniczny. Ta osoba nie potrafi funkcjonować w grupie ludzi, a co dopiero nią kierować.

Pozdrawiam.
6
Nikoś 2015-08-24 23:17:22
Witam, w 100% zgadzam się z powyższymi opiniami dotyczącymi atmosfery pracy w tym laboratorium. Ja także miałam wątpliwa przyjemność tam pracować. Atmosfera nerwowa, a to wszystko dzięki Pani kierownik KW, która zawsze wie najlepiej i za wszelką cenę stara się udowodnić swoją wyższość. W zależności od jej nastroju ma różne widzi mi się ,jest fałszywa, niekonsekwentna w swoich działaniach i opiniach i przede wszystkim nie jest obiektywna w ocenie pracowników. Niektórzy z pracowników (płci męskiej)odnajdują się w tym klimacie,stwarzając wrażenie osoby kompetentnej niestety okazuje się być tylko chamem. Niestety nie można tam liczyć na konstruktywna dyskusję, a jedynie na Mimo, iż laboratorium dysponuje dobrym sprzętem to niestety atmosfera zawiści, zakłamania i hipokryzji nie sprzyja rozwojowi. Co więcej płaca też nie jest rewelacyjna 2500zł brutto zarabia tam Analityk pracowni Instrumentalnej. Zdecydowanie odradzam.
9
pracownica 2015-08-29 11:54:45
Z panią kierownik się nie dyskutuje. Zazwyczaj jest to monolog (jej), w którym po trupach stara się przeforsować swoje zdanie . Nawet jeśli wie, że pracownik ma rację to i tak jej nie przyjmie do wiadomości. Liczy się tylko jej opinia. Jeśli uważasz inaczej niż ona jesteś niemalże zmieszany z błotem.
9
Nick 2015-10-09 19:43:32
Tak, postawić się... żeby potem mieć jeszcze większe piekło od KW i jej pomocnika (płci męskiej). Zresztą w Dęblinie o pracę ciężko, a z czegoś trzeba żyć.

7
Pracownik2 2015-10-13 22:51:45
Nareszcie ktoś poruszył ten temat proszę bardzo o dalszą kontynuację musimy zrobić z t wiedzą porządek -
4
Pracownik2 2015-10-13 22:56:56
Przepraszam wiedzma miało być.
7
Anonim 2015-10-14 21:07:50
W końcu ktoś powinien zrobić coś w tym temacie. Nie zapominaj, że jest to bardzo cwana i przebiegła osoba, która lubi wmanewrowywać innych w swoje intrygi.
8
Anonim 2015-10-14 21:08:20
W końcu ktoś powinien zrobić coś w tym temacie. Nie zapominaj, że jest to bardzo cwana i przebiegła osoba, która lubi wmanewrowywać innych w swoje intrygi.
9
Anonim1 2015-10-16 21:08:21
Wiem że jest intrygantka cwana i przebiegła osobą ale w końcu zapędzi się w kozi róg. WSZYSTKO jest do czasu. Ileż można.
4
Obiektywny 2015-11-02 17:55:46
Niektórym ludziom odbija woda sodowa jeśli poczują trochę władzy tak było i będzie myślą że są najmodrzejsi pod słońcem. Ale jest na to lek w dzisiejszych czasach który może uzdrowić!Myślę że sprawa rozwiąże się dobrze bez epizodów,bez zastraszania pracowników i chorych emocji.

4
pracownik3 2015-11-02 22:03:33
Tez tak mysle,ze sie rozwiaze samo.Slyszalem,ze pani kierownik ma nowotwor, stad te zle humory. Pewnie niedlugo juz sama zrezygnuje z pracy i bedzie spokojnie.
2
Gall 2015-11-03 08:05:45
Nie mogę się nadziwić, że wasze problemy w pracy poruszacie na forum ogólnym i w jasny sposób określacie o kogo chodzi, a ponadto oczerniacie tę osobę. W dzisiejszych czasach nie jest problemem ustalić kto napisał dany post. Pomawianie i oczernianie jest karalne. Z drugiej strony kierownik jest od tego żeby kierować pracą lab, jeśli pracownik albo pracownica jest nie kompetentna, to pozostaje jej wylać żale na forum, oczernić kierownika, że jest taki, siaki i owaki, a siebie wybielić. Ostatni post, jest już poniżej krytyki. Insynuacje na temat choroby oraz wtrącanie się w życie prywatne co do stanu cywilnego są już po prostu żałosne, a osobie, która to napisała najzwyczajniej w świecie brak kultury i moralności.
byla_pracownica 2015-11-04 08:55:33
Komentarz, którego autorem jest "pracownik3" jest rzeczywiście bardzo brzydki. Nie zmienia to jednak faktu, że wcześniejsze opinie są w 100% prawdziwe. Nie widzę tam żadnego oczerniania i pomawiania.
K.W. jest najgorszym kierownikiem, z jakim miałam okazję pracować. Nie umie ona współpracować z ludźmi. Zawsze reaguje emocjonalnie. Często grozi, krzyczy i zastrasza.
Jeśli już mówimy o tym, co jest karalne, to karalne jest z całą pewnością to, jak bardzo nadużywa ona swojej pozycji w pracy.
Liczba komentarzy tutaj też pokazuje, że kierowniczka jest bardzo złym managerem.
Szkoda, że obecni pracownicy nie potrafią powiedzieć jej tego wprost. Z tego, co pamiętam to prawie nikt nie miał odwagi jej wprost powiedzieć, co o niej myśli. Za plecami natomiast praktycznie każdy wymyślał jej od najgorszych. Poziom zakłamania w tej firmie jest straszny. Ale to również rezultat działalności "pani kierownik".
5
Gall 2015-11-04 13:13:21
To co piszesz w dalszym ciągu pokazuje brak kultury, obycia i faktycznie pokazuje stan zakłamania - "za plecami każdy wymyślał jej od najgorszych", czy to nie wina pracowników....pracownic? Czy ktoś poruszył ten temat, zgłosił to do przełożonego, sądu? No chyba nie, bo łatwiej za plecami "zwymyślać" i "anonimowo" pisać na tym forum...
byla_pracownica 2015-11-04 13:34:43
No więc może należy się zastanowić, dlaczego nikt nie zgłasza problemu wprost? Dlaczego? Pewnie dlatego, że boją się pani kierowniczki (Galla?). A dlaczego się boją? Bo pani kierowniczka wprowadziła taką atmosferę w pracy i nie potrafi/nie chce/nie umie jej zmienić.
To kolejny dowód na to, jak niskie ma ona kwalifikacje, aby zarządzać zespołem ludzi. To właśnie kierownik powinien dbać o atmosferę w pracy. W przypadku tej firmy kierowniczka rzeczywiście dba, dba aby atmosfera w pracy była jak najgorsza.
Oczywiście część pracowników i pracownic świadomie podlizuje się kierowniczce wciąż jej potakując licząc na to, że będą mieli z tego jakiś zysk, a gdy tylko kierowniczka się odwróci to mówią to, co wszyscy. Ale to ich problem.
Problemem całej firmy jest za to sama kierowniczka, która potrafi zarządzać zespołem jedynie przez zastraszanie i manipulacje.
9
obiektywny_2 2015-11-04 17:46:51
Dziwicie się, że się tak zachowuję? Praca to jej życie (jej życie prywatne nie istnieje) więc trzyma się jej rękami i nogami. Może ta całą sytuacje należy gdzieś zgłosić?
Obiektywny 2015-11-04 21:01:57
I prawdopodobnie właśnie tu tkwi problem.Praca staje się "obsesją"-nie samą pracą człowiek żyje.Nie wieżę w to że nikt tego w pracy wcześniej nie dostrzegał, tylko nic z tym nie robił!Mogło to się rozstrzygnąć w sposób normalny ale niestety tak się nie stało.Wiadro zimnej wody się rozlalo(na czyją głowę?pewnie na cala firmę!)Teraz ktoś musi to posprzątać ale jak to zrobic żeby było jak najlepiej dla wszystkich?Nie bronię pracowników i tym bardziej Pani kierownik której pewnie trzeba dać jeszcze szanse-każdy człowiek popełnia błędy tylko nie każdy potrafi wyciągnąć wnioski(jestem pewien że każdy wyciągnie z tego coś pozytywnego).Moim zdaniem ta sprawa powinna się rozwiązać w firmie.Tylko pytanie czy będzie wola obu stron?Jeśli zaczniecie się babrać w tym wszystkim napewno wiele osób na tym "ucierpi".Na przyszłość żeby zapobiedź takim sytuacją są rozwiazania organizacyjne,wystarczy popatrzeć na inne firmy,które sobie z tym radzą.Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i życzę szybkiego bezkolizyjnego rozwiązania sprawy!!!
2
Obiektywny 2015-11-04 23:24:05
Kochany Gallu forum właśnie ktoś stworzył aby można było z niego korzystać. Moim odczuciem próbujesz wpłynąć na wpisy niezadowolonych współpracowników całej tej sytuacji poprzez "czy to nie wina pracowników, pracownic?","anonimowy post",".....ustalić kto pisał dany post","....jest karalne".Nie zauważyłem tu żadnego oczerniania lub tym bardziej wybielania!Zadam Ci takie pytanie czy Pani kierownik nie uczestnika w rekrutacji pracowników?Kto ich wytypował do pracy?Jeżeli pracownik nie jest kompetentny to porostu nie przedłuża się umowy wstępnej!.Przedstawiasz sprawę w dwóch "stronach"tylko nie widać tej pierwszej!
5
Zdegustowana 2015-11-11 06:11:32
Jakie to proste napisać że się kogoś oczernia i porusza temat na forum ogólnym. A gdzie te biedne dziewczyny mają wyrazić swoją opinie? Chyba po to jest ta strona. Skoro dyrekcja ma ich gdzieś. Rozumiem żeby jedna pracownica coś takiego napisała i się wyżaliła to ok może nie była dobra w swojej pracy, zwolnili ją i się odgrywa ale skoro piszą byłe pracownice i obecne to chyba coś w tym jest, prawda? Jak tak można żeby jedna osobą trzęsła całą firmą? Wszyscy wiemy że są różne rodzaje mobbingów, wiemy również że zachowanie tej pani jest odpowiednie z psychicznym wykorzystywaniem. Dziewczyny maja mieć przez nią problemy zdrowotne? Na miejscu dyrekcji zastanowiłabym się czy pani kierownik jest warta świeczki bo jeżeli pracownice zbiorą się razem i złożą sprawę do sądu o mobbing to firma może bardzo dużo stracić.
7
Obiektywny 2015-11-11 15:35:16
Brawo Zdegustowana!.Nie bójcie się, pamiętajcie że w "kupie"sila.Jeżeli nikt nie umie tego rozwiązać to weźcie sprawę w swoje ręce!.
6
Zdegustowana 2015-11-13 07:56:02
Zdawałoby się że firma zachodnia a zachowanie typowe dęblińskiego prywaciarza. Na koniec pracy u pewnej pani byłam kłębkiem nerwów. Nie boję się teraz przyznać że szykanowanie, straszenie i nasyłanie ludzi, którzy wyśmiewali mnie tylko z tego powodu że chciałam upomnieć się o swoje było jej bardzo na rękę. Ja się bałam z domu wyjść. Kładłam się ze strachem i wstawałam bo nie wiedziałam co się może stać w tym dniu. Gdybym miała wtedy ten rozum co teraz na pewno tę sprawę zakończyłabym inaczej bo tak to jest na tym świecie że potrzebni są dyrektorzy ale i potrzebni szeregowi pracownicy. Ludzie szanujcie każdego, nie bądźcie górą bo czasami z tej góry można z wielkim hukiem spaść. Życzę z całego serca tej załodze żeby się nie poddała, życzę żeby szły do pracy z uśmiechem na ustach z powodu wykonywania tego co lubią.
3
obiektywny 2 2016-01-23 22:23:31
W głowie się nie mieści co się dzieje w tej firmie brak słów
2
obiektywny 2 2016-04-27 19:56:32
A co Cię tak skołowało ,,skołowana'' chyba te wpisy Galla (anonima oczywiście ). Faktycznie robią mętlik w głowach, ale w tych pustych,konkretnie .
kazio 2016-05-21 18:24:59
ich laboratoria sa chyba na terenie calej europy, wiec moze skoro tak dobrze sie rozwiajaja i maja tyle oddzialow to byc moze kogos beda poszukiwali do siebie, moze jak nie w polsce to beda prowadzili rekrutacje za granice do labratorium, musisz nazwiazac z nimi kontakt
Zostaw swoją opinię o Agrolab GmbH - Eurocontrol Sp. z o.o. - Bruckberg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agrolab GmbH - Eurocontrol Sp. z o.o.