logo Midroc Alucrom

Midroc Alucrom

Byków

Opinie o Midroc Alucrom

ex pracownik 2014-07-09 14:48
Mają duża rotacje bo szukaja kogoś kto bedzie zapier... za 1600 na zlecenie na 3 zmiany na dworze jako pracownik produkcji. Wielu pracowników ponad połowa nie pracuje tam dłużej jak pół roku.Jak nie przyjdziesz w sobote albo nie zostaniesz zwolnią cię mówi Ci o tym kierownik wprost wiedząc że to mobbing.
18
KUTAS 2015-01-03 17:06
TO KOŁCHOZ W 100 %
6
ja 2015-01-24 12:12
i znowu szukają sekretarki?
5
Marian 2015-03-25 19:23
Dziekuje za wypowiedzi tez pracuje w kolchozie ....a mialem tam dokumenty skladac masakra:)
6
max 2015-03-26 11:57
Witam sama rozmowa rekrutacyjna świadczy o tej firmie i ludziach tam pracujących tzw. "Biurw". (usunięte przez administratora)Co do płacy to się zgadzam wymagają wiele a płacić nie chcą nawet na stanowiskach specjalistycznych. To co oferują
- Pracę w międzynarodowej firmie, w przyjaznym i dynamicznym zespole ludzi, którzy lubią ze sobą współpracować
- Stabilne warunki zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę
- Szerokie możliwości rozwoju zawodowego w oparciu o system szkoleń.
To nie są rzeczy atrakcyjne: praca na umowę o pracę to jest standard a przynajmniej powinien być, środowisko na rozmowie poznałem wiec dalej nie chcę poznawać, a szkolenia to w każdej korporacyjnej firmie są wić nie wiem czym mają się szczycić.
10
zorro 2015-03-31 19:38
witam , miałem nieprzyjemność odbycia w tej firmie dwudniowych " testów "na stanowisko piaskarz -malarz . Ludzie nie dajcie się nabrać , oni szukają jakiś jeleni którzy pociągną im produkcje za 100 zł. brutto za dwa dni po 8 godzin dziennie pracy. Wielokrotnie uczestniczyłem w innych firmach w takich testach i trwały one max 3 h , po tym czasie bez problemu można stwierdzić czy ktoś umie piaskować oraz przygotować sprzęt do malowania .zdecydowanie nie polecam
7
jeden rok w syfie 2015-04-25 16:18
nie gadajcie ze to kołchoz bo w kołchozie jest lepiej!!! male pieniądze szkodliwe warunki i mobing!!!a i ta szwecja oferuja wyjazdy do szwecji ale najpierw musisz tyrac dwa lata na miejscu za pis grosz. A jesli pójdziesz na chorobowe to zapomnij ze wyjedziesz. Nie szanują czlowieka i tylko strasza zwolnieniem. jesli chcesz poznac znaczenie słowa mobing to sie tam zatrudnij!!! nie polecam szkoda zdrowia!!!
8
kk 2015-05-18 12:56
Niestety to co piszą we wcześniejszych opiniach to prawda. Praca w biurze - szczerze odradzam. Nikt z byłych pracowników nie ma dobrego zdania na temat pracy w tej firmie
7
viergi 2015-06-18 22:18
Tak jak piszą poprzednicy - na produkcji strasznie że jeśli nie przyjdzie się w kolejną sobotę lub niedzielę to z wyjazdu do Szwecji nici. Dodatkowo w biurze z tego co widać też panuje średnia atmosfera. Z tego co słyszałem od kolegów z produkcji w przeciągu 2 tygodni zwolniły się kolejne 3 osoby. Ciekaw jestem jak długo będzie trwała sytuacja która ma miejsce teraz - podejrzewam że w takim wypadku część osób najzwyczajniej się zwolni i pójdzie do innej firmy jak poprzedni pracownicy. Mówią że nieszablonowość pracy która jest w tej firmie jest korzyścią, ponieważ łatwiej jest się zaadoptować w nowym miejscu - i chyba tylko to jest dobrym argumentem. Pracują tam ludzie którzy wspominają to co było kiedyś i tym żyją. Są głusi na nowe rozwiązania - to się akurat tyczy produkcji. W biurze część osób udaje że pracuje, i chwali się pracą innych. Jeśli ktoś nie chce stracić swojego czasu na zerowy rozwój, i słabe warunki płacowe to odradzam. Już lepiej wykładać chemię w Tesco - mniej stresu, i większe zarobki za efektywność
8
Jao 2015-08-03 17:21
Na prawdę bez rewelacji. Szczególnie w magazynie i na stanowisku administracyjnym.
1
naj 2015-08-24 13:53
firma faktycznie idzie do przodu! kupują coraz to nowe samochody firmowe nawet ksiegowa ma wlasna furę!panietam jak na cala firme bylo tylko jedno mieszadlo do farby a kupili nastepne dwa auta.A najpopularniejsze powiedzenie wśród zalogi to cytuje. lepiej to juz tu nie bedzie!Gdyby skonczyla sie szweja 90% zalogi zwolnilo by sie!! na hali maluje sie z puszkiaz az siwo jest ale za brak kasku zabieraja ci 10% premi. bo bhp jest najważniejsze. wolbe zarty. ta firna to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
kwk 2015-10-20 10:32
W Alucromie szukają wyrobników - nawet w Centrali. Dopóki wykonuje się polecenia bez dyskusji, posłusznie (i wchodzi się odpowiednim osobom w d**e) to wszystko jest w porządku. Jak zaczyna się mówić co się myśli, to robi się niemiło. W pracownikach zabija się wszelką kreatywność narzucając utarty schemat działania. Wykorzystuje, a później bez słowa "dziękuję" za poświęcony (prywatny!) czas i zaangażowanie, odstawia na bok. Psie pieniądze, nadgodziny i non stop nerwówka. Zawsze wszystko źle, za mało, nie tak - nawet jeśli obiektywnie wszystko jest ok. Mój komentarz brzmi trochę jak wypociny rozżalonego pracownika, ale nigdy nie przyszło mi współpracować z firmą w której gorzej traktuje się człowieka.
3
Ex Worker 2015-11-29 19:25
Jasne... Chyba masz na imię Damian, że wypisujesz takie bzdury:)Wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi.
4
masakra 2016-01-18 13:46
bez sciemy! angielskiego to więcej nauczycie sie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkolenia wolne zarty nic ciekawego nie zapewnjaja a jesli chodzi o wyjazdy to szwecja jest tylko dla wybranych. warunki szkodliw! nadgodziny odaja jeden do jednego w dniu wolnym, zarobisz tam max 1800 zl a natyrasz sie jak pies. niekture pozytywne opinje sa dodane przez kogos z biura komu zalezy na taniej sile roboczej.ale zawsze mozesz isc i sprawdzic sam!!
2
były worker 2016-02-26 12:29
Miałem nieprzyjemność tam popracować,utyrać się można co niemiara coś tam zarobić też jeśli jest się za granicą lecz nadgodziny wypłacane są tą samą stawką.Ludzie tam pracujący definitywnie różni,du..lizy i pod.....lacze ale i też normalni, generalnie nie polecam nikomu ufać.Pracy tam nie nie polecam i nie polecam.Może moja opinia nie przyda się nikomu a może komuś się przyda. Jedni lubią gruszki inni pietruszki.
5
Arab 2016-04-10 20:31
Witam wszystkich ... tych co zaglądająć na profil firmy ALUCROM szukaja odpowiedzi jak jest w firmie. Przeczytajcie wszystkie odpowiedzi od początku. Wszystkie odpowiedzi neutralne i te na plus są pisane przez dział HR ( Anne K. i jej świtę ). Prowadzą ze sobą dialog by pokazać jak w firmie jest fajnie. Prawda jest taka ,że jest to KOŁCHOZ, BHP nie przestrzegane, na hali B1 można nabawić się pylicy płuc, bo wszelkie poprawki lakiernicze prowadzone są poza kabinami lakierniczymi. Pracownicy są mobingowani przez kierownictwo. Pracownicy biurowi jak i na produkcji mają nadgodziny , o ile na produkcji dostaniesz za nie kasę ( no chyba ,że wcisną ci kit ,że coś popsułeś i wtedy zabiorą Ci ta kasę na poczet kosztów ), to biurowi robią nadgodziny za free. W ciągu roku odeszło ~60% załogi w biurach ( kolejne osoby są na wypowiedzeniu ) ,i ~30% ludzi na produkcji. Ludzie w zakładzie są traktowani przez kierownictwo na zasadzie kolegów i frajerów. Jesteś frajerem - zapomnij o wyjazdach do Szwecji i innych przywilejach. Jak chcesz się przyjąć do pracy to twardo negocjuj stawkę , nie daj się złapać na OBIECANKI! Zapewne zaraz dział HR z Alucromu zacznie prostować moja wypowiedz itp. To komu uwierzysz zależy od Ciebie!!!.
P.S.Jeśli miałbyś iść tam do pracy to tylko na hale B2, tam nie sięga Cię "ręka Damiana" który jak już wspominałem wszystkich przezywa FRAJERAMI! Nawet Tomasza G. - choć jak go widzi to udaje potulnego i wszedł by mu do tyłka .
21
new 2016-04-27 13:20
Wielka lipa ciężka praca za 2000 zł brutto, a angielski to chyba dla osób z biura. Zarobić to tam mogą tylko osoby pracujące od początku działalności firmy. Kierownictwo nastawione na zyski nie dla dobra pracownika. Zawód lakiernik- śrutownik porównywalny jest z siedzeniem na kasie w supermarkecie podobne zarobki z jedną różnicą. Na kasie mniej wysiłku...
8
oko 2016-05-09 12:25
new' a ci z biura mają wiekszą kasę niż pracownicy salonu? Przecież ludzie pracują tam fizycznie jako Automatycy czy Lakiernicy, wykonują kupe doprej roboty, juz tam raz zaprowadzałem samochód, wiesz co chyba wszedzie jest taka niesprawiedliwosc,ze ci co haruja maja mało
2
ktos 2016-11-24 14:13
Pracowałem tam kiedyś.
Z opowiadań - było super jak zarządzał tą firmą Szwed.
Później cały czas coraz gorzej.
Pan Dyr. ma pewnie udział w zysku, a że jest cwana bestia to są tego skutki.
Zrobi wszystko żeby wyrwać nawet dwa złote - dosłownie.
3
Joanna 2017-03-16 11:44
Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Lakiernik.Praca w Bykowie (pod Wrocławiem). Pracujesz w firmie Midroc Alucrom? Chętnie dowiemy się jak wygląda praca na tym stanowisku. Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć?
Mati 2017-03-26 08:59
Z tego co czytam to w tej firmie nie dzieje sie za dobrze.Własciciele "udają" że płacą,a kontrola jakosci to jakas farsa ograniczajaca sie do podpisu na strickerze.Przeklada sie to niestety na jakosc elementow.Wiem co pisze bo pracuje w Hitachi Amsterdam.Mono boomy czy inne elementy przychodzace z tej firmy to jakis dramat w ktory trzeba wlozyc 3x wiecej pracy miz w elementy od wspolpracujacych zewnętrznych firm.Z Chin juz przychodzą lepsze,nie mowiac juz o tych z Rosji ktore są perfect...dziwie sie tylko Japonczykom i Holendrom ze pozwalaja na taki chłam
3
Anonim 2017-05-29 21:10
Zgadzam sie z kolegą jednak Hitachi wychodzi z oddziału Midroc Kielce. Syf i dno tyle o tej firmie moge powiedziec płaca max 2tys w pyle brudzie i chemii, biorą grubą kase za malowanie ram a używają do ich przygotowania materiałow najtańszych najgorszej jakosci, szpachle nitra pedzelki nawet nozyki wszystko china najtansze , Szefostwo traktuje pracownika jak niewolnika nie ważne czy jestes chory czy coś Ci jest trzeba zrobic ich produkcje i tyle , a najlepsze ze oszukuja ludzi co do nadgodzin i sobót i wypłacają co pół roku żeby człowiek się nie połapał ile miał mieć naprawde, jeszcze wiele innych mógł bym napisać co tam się dzieje ale szkoda słów.
Joanna 2017-05-30 09:27
@Anonim chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w Midroc Alucrom. Każda dodatkowa informacja może być cenna dla osób, które rozważają dołączenie do firmy. Wspominasz o nieprawidłowościach w naliczaniu wynagrodzeń. Czy takie sytuacje zdarzają się często?
Xyz 2017-06-03 08:54
Może mi ktoś powiedzieć na czym polega praca kontrolera jakości w tej firmie?? Chodzi o warunki pracy i zakres obowiązków. Można się na tym stanowisku czegoś nauczyć??
Rudy rydz 2017-08-02 19:49
LUDZIE KTO ŻYW SPIER-JCIE Z TEJ FIRMY BANDA OSZUSTÓW I TYLE WYJAZDY DO SZWECJI CIĘŻKA PRACA NIE PŁACĄ NAD GODZIN A PRZED WYJAZDEM OBIECUJĄ GRUSZKI NA WIERZBIE BRAK UBEZPIECZENIA ZDROWOTNEGO MIMO ZE ZAPEWNIAJĄ BAGATELA PODPISUJE SIE UMOWE Z UBEZPIECZENIEM KŁAMSTWO NIKT NIE JEST UBEZPIECZONY BAZUJĄ NA NOWICJUSZACH KTÓRZY I TAK PO PIERWSZEJ WYPŁACIE UCIEKNĄ.PRACA NA WARUNKA POLSKICH NIE SZWEDZKICH FAŁSZYWE ZEZNANIA PODATKOWE DO ZUS ITP ITD .JEŚLI NIECHCESZ PŁACIC BYKOWEGO OMIJAJ. TYCH OSZUSTÓW SZEROKIM ŁUKIEM.
1
Zostaw swoją opinię o Midroc Alucrom - Byków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Midroc Alucrom