brak logo

Best Zeit Zeitarbeit Gmbh

München

Opinie o Best Zeit Zeitarbeit Gmbh

anonim 2011-07-13 11:25:13
Firma podaje do podpisania Arbeitsvertrg.Jeśli nie masz tłumaczenia na język polski nie podpisuj.niekorzystna umowa zawiera wiele kruczków aby Ciebie natychmiast zwolnic.Słaba płaca..W wynajetym hotelu przez praodawce wszystko sie kleji w około.Spęd ludzi wszystkich narodowosci.meble sie rozwalaja Częst balują.Łózka pietrowe .Hotel kosztuje drogo 400 euro miesiecznie.Nie dojedziesz autem do pracy.strefa płatna 12 cetów 12 minut.Hotel płatny miesiecznie 400 euro .Przy zarobkach 1600euro .Do pracy jadąc U bahnem 2,50 euro w jedna strone .miesiecznie 100 euro..Koszty w granicach 400 euro hotel ,100 euro dojazd,woda do picia butelka dziennie 0,76 razy 20 35,20 eurogdy palisz 30 razy 3,70 najtansze papierosy to daje 74 euro.600 uro koszty zostaje ci 1000 euro minus jedzenie i ubiór.Ubrania ochronne i robocze w łasnym zakresie i pranie.co sobote nalezy jechac do pracodawcy by zostawic godziny spisane, Drogie miasto. w utrzymaniu.wynajecie pokoju czy mieszkania dla Polaków jest nie do zrealizowania.Pacodawca nie interesuje i nie pomaga pracownikowi a zadnej sprawie.Jak widzi problem tsie wymiguje.Biuro posredniczace ogranicza sie do kierowania do pracy pozniej juz nie odbiera telefonu .Nadgodzin nie ma.Płaca na umowie inna niz obiecana ponizej dziesieciu euro. Pozdrawiam. .
anonim 2011-07-13 14:03:33
Jeśli jedziesz z poczatkiem miesiaca to wez wieksza gotówke .Jesli przetrwasz to moze ci zabraknac wiecej jak 500 euro.Pracodawca płaci z opóznieniem do miesiaca 15 dniowym.Chociaż jeszce nikt za prace pieniedzy nie dostał. Jak masz mozliwośc wybier innego pracodawce.
anonim 2011-07-31 15:25:59
Sa niemieckimi posredmikami.Ograniczaja sie do przydziału ludzi do pracodawcy.Nie polecam tej Firmy.Umowy pisze tylko w języku nimieckim niekorzystne dla pracownika.P..........lace słabe trzeba płacić za:dojazdy do pracy,noclegi w hotelach .w pokojach 4 osobowych,Nie daja kompletnej odzieży robocze .jNarzedzia skromne.Ubezpieczenia załatwiaja z miesięcznym opóznieniem.Nie daj jak bedzeisz chory musisz pieniądze na lekarza ze swoich wyłozyć nikt ci juz nie zwróci..Brak nadgodzin.Przerwy na śniadanie odliczają.Wypłata pieniedzy z pietnastodniowym opóznieniem.Jak cos sie komus nie podoba w krótkim terminie wysla ciebie do Polski nie pytajac czy masz pieniadze na podróz.I nie podaja powodu.Zazwczaj powód jest tylko tak słabo umiesz niemiecki.Bo o pracy elektryka twoi niemieccy koledzy mają skromne widomosci .Nie maja doswiadczenia w czynnosciach sie motaja robia jedna rzecz trzy razy bo im nie wychodzi..Wiencej umie człowiek z ulicy.Przedemna zjechało pieciu kolegów .powody rózne albo ich wyrzucili albo sami zrezygnowali.Szkoda pieniedzy na podróz szkoda sobie robic kosztow szukajcie innej korzystnej umowy o prace.Pozdrawiam.A jeszcze dodam do tego ze bylismy bardzo zaangazowani w ta prace i mimo wszystko nam podziekowano..Jak przed podpisaniem umowy posrednicy bardzo grzeczni wylweni .a jak juz podpiszesz to sa nieosiagalni i nie maja czasu ci doradzic cos pomóc.znaliśmy niemiecki w stopniu srednim ale bawarczycy sa wpaniałomyslni do okreslen czynnosci uzywaja opowiadań przekrecając słowa.
mrozik 2012-03-28 15:26:02
witam bardzo serdecznie mialem \'\'przyjemnosc\'\' podpisac umowe z ta firma w monachium bylo to w czwartek(przyjechalismy w srode wieczorem do hotelu dla roboli) po podpisaniu umowy powiedzieli nam ze prace zaczniemy od poniedzialku. w miedzyczasie jeszcze nas przeniesli do swojego domu (380euro miesiac platne oczywiscie przez pracownika)w poniedzialek oczywiscie nikt nam nie dal znac wiec pojechalismy do siedziby firmy i powiedzielismy ze wracamy do polski bo nie jestesmy tutaj na wczasach.oczywiscie zapewniali nas ze praca bedzie od srody ale nie zdecydowalismy sie czekac rozwiazalismy z pajacami umowe i wrocilismy do polski cala ta przyjemnasc kosztowala nas zaledwie 400 euro.od ludzi ktorzy tam pracowali jakis czas nie uslyszelismy ani jednego dobrego slowa na temat tej firmy kradna przedewszystkim godziny na ceit konto o ktorych potrm zapominaja.zarabia sie tam 1600 euro - 380 euro za mieszkanie wiec zostaje na waciki.uwazajcie naprawde na ta firme bo juz wielu ludzi nabili w butelke
Rudi 2012-03-29 19:27:00
No to panowie mieliście szczęście bo firma Best Zait na koniec potrącila mi za narzędzia których nie dostałem 100 euro,ubranie robocze (spodnie wycenione na 160 euro), no i oczywiście bank godzin sztuk 70 wessało,a godna uwagi jest też stawka podatkowa zależna od widzimisie wlaściciela firmy Best Kant to jest nazwa którą powinni używać
Heniu 2012-04-16 15:56:27
Witam czytalem wlasnie te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y ktore piszecie na temat firmy jesli komus jest malo zarabiac 6tysiecy miesiecznie to sorry a praca w Niemieckiej firmie bez znajomosci jezyka jeszcze nie odpowiada .Wyjazd do pracy za granica to nie KOLONIE ze kazdy ma obowiazek wszystko zalatwiac za was.A jesli przyjmiesz sie w Polsce do pracy to twojego szefa tez nie interesuje jak dojedziesz do pracy albo ile kosztuja papierosy. Moj znajomy pracuje w Wroclawiu on placi za pokoj miesiecznie 1500zl .Ja pracuje w tej firmie juz kilka dobrych lat i uwazam jesli jest ktos uczciwy ,pracowity i zna choc troszke niemiecki to bedzie zadowolony ze wspolpracy z firma .Warta polecenia ....
Atena 2013-12-15 12:44:17
Mój syn pojechał poprzez polskiego pośrednika, który współpracuje z firmą Best Zeit Zeitarbeit Gmbh do Monachium jako mechanik do wymiany opon (sezon jesień/zima 2013), niemiecki znał trochę ze szkoły, trochę z takich kilkudniowych wyjazdów do Niemiec. Po przepracowaniu miesiąca i potrąceniu opłaty za pokój (drogo bo 400 Euro), na konto wpłynęło mu prawie 2tys. Euro, ale pracował więcej niż 8 godz. dziennie. Stawka ok. 10 Euro brutto za godzinę + dzienny dodatek na dojazd ok. 30 Euro. Z tym dodatkiem wyszło mu z tego ok. 10 Euro netto za godzinę, jest zadowolony. Wiadomo, że praca nie jest lekka, ale jeżeli ktoś chce pracować, umie dobrze wykonywać obowiązki i zna niemiecki chociaż trochę, aby się porozumieć - to może zarobić dobre pieniądze. Podaję te informacje informacyjnie, aby naświetlić jak wygląda ta praca. Chciałam jeszcze dodać, że trafiały mu się napiwki od klientów (czasami dziennie 10-30 Euro - na jedzenie wystarczyło).
1
ebe 2013-12-18 12:49:19
Atena....twoj syn pracowal w ATU,powiedz jeszcze ile godzi i ile sobot przepracowal ?! wiesz cos o tym czy nie ? to ja cio powioem jak nie wiesz ,,,8-9 sobot i codziennie po 9 -10 godz ! powiedzisawl ci o tym ???
polo 2013-12-26 17:25:28
pracowałem w tejfirmie dwa lata bank godzin nie wypłaca diet nie dostaniesz bo on je wciąga a to mieszkanie potrąca nawet gdy masz swoje te opinie segreguje i czysci polska pracownica ta firma to nieporozumienie a przedewszystkim to GREK
JESLI KTOŚ UWAŻA ZE 6 TYSIĘCY ZA 220 GODZIN TO DOBRZE TO POWODZENIA
Gal Anonim 2013-12-27 17:07:26
Pracowałem w tej firmie.Musze powiedziec ze oni wiecej dostaja od pracodawcy za posrednictwo niz ja zarobiłem.Maja polska sekretarkie z Rzeszowa i nia sie chwalą która kroi Polakom pensje.Bardzo małe zarobki bez dyiet do tego odciągają za hotel.Umowa w jezyku niemieckim bardzo niekorzystna mogą zwolnic w kazdej chwili bez waznej przyczyny.Nie polecam nikomu tej firmy
I do tego pensje dopiero dostałem gdy raban podniósł polski posrednik.
Rudi 2012 2013-12-27 19:32:00
Best Kant tak powinna nazywac się ta firma ,ciekawe czy koloch zostawia jeszcze zaliczki pod wycieraczką Pozdrawiam tych co odeszli z tej firmy i tych co odejdą Szczęśliwego Nowego Roku
Bobciu 2014-04-15 06:47:29
Haha, serio? No ładnie. Moi znajomi z tego co pamiętam jeździli z Best Zeit i jedni narzekali drudzy chwalili... Tak naprawdę wszystko zależy od tego kto czego się spodziewa po pracy za granicą...
damian 2014-05-29 12:18:41
Co jeśli ja spodziewam się dorobić, da rade, czy życie jest na tyle droższe, że ledwo co zostaje? Pozdrawiam.
Darek 2014-07-01 17:24:25
Wyjeżdżam jutro do Monachium przez nich pracować w A.T.U. Pracował ktoś tam może? Jak to wyglada z dietami itd.
grzechu 2014-10-03 15:43:31
ciekawe czy w zajebanej polsce dostaniesz prawie 10.000zl za 220godzin
Tak trzeba liczyc 10.000 zl bo przeciez tez mieszkasz , jesz , palisz , jezdzis itd. Nawet jak siedzisz u starej na garku i pokoiku to musisz to wliczyc w koszty swojej wyjebanej wyplaty 1600zl NETTO !!!! ( minus koszty utrzymania 2000zl ) czyli dalej na mamy garze - nieodcieta pepowina !!! Pozdrawiam mame ciekawe czy już garba dostała !!!
Dla mnie robota w ATU zajebista - 220 godz 2000€ na konto , chata zajebista ciepla umeblowana !!!!
Pozdrawiam.
Rudi 2014-10-05 15:41:20
u pani mariola zaczyna być wulgarna to nie Polska to NIEMCY i te 2000 eurasów to żadna łaska .Pozdrawiam były na szczęście pracownik w Best Kant
2
ona 2014-11-07 13:18:22
Rudi Grzechu to nie Mariola tylko moj maz, nie chce tu nikogo bronic poniewaz sama w Pl czekam, co z tej jego pracy wyjdzie.Na chwile obecna jest ok, zabezpieczyl sie tylko i wybral zaliczki.Wplynely na konto, pracuje w ATU i jemu sie podoba.Dodam tylko dla zainteresowanych ,ze jadac do pracy jako mechanik trzeba miec ogarniety jezyk poniewaz zlecenia na 4 strony A4 sa po niemiecku i trzeba umiec przeczytac i jeszcze pisemnie je wypelnic.Jak ktos nie zna jezyka to bedzie cale dnie robil opony i beda go ganiali.
morfeusz 2014-11-16 18:40:44
witam mam zamiar wybrac sie do niemiec do pracy w ATU prosil bym o informacje jak ktos tam pracowal jak wygladaja te mieszkania czy sa to jakies pokoje czy jakis hotel pracowniczy jak wygladaja dojazdy do pracy czy daleko i czy konieczne jest auto i ogolnie jaka atmosfera w pracy czy tempo przy tych oponach jakies normalne do wytrzymania w ilu sie pracuje dwoch na stanowisko czy jak ile godzin jak wygladaja przerwy mam zamiar jechac przez Silverhand jak zjazdy do polski co ile mozna zjechac z gory dzieki za jakiekolwiek informacje Pozdrawiam
stasiek 2014-11-18 13:12:00
Ej ludu pracujący :
Czy to wina pośrednika że papierosy w niemczech są drogie ? Albo woda mineralna ?
Albo że ludzie balują na mieszkaniu ?
Albo ,cytuję :
"Atena....twoj syn pracowal w ATU,powiedz jeszcze ile godzi i ile sobot przepracowal ?! wiesz cos o tym czy nie ? to ja cio powioem jak nie wiesz ,,,8-9 sobot i codziennie po 9 -10 godz ! powiedzisawl ci o tym ???"

Ludzie o co Wam chodzi tak naprawdę co ?
Czytam co piszeta na forach i nie rozumiem...

Oczywiście-jeśli pośrednik jest niesłowny,oszukuje na godzinach ,nie płaci urlopu itd to jest zupełnie inna sprawa.Ale po co mieszać do tego koszty życia w Niemczech ?
Cieszcie się że ktoś Was zatrudnia i dobrze płaci bo w polandzie to 1600 brutto i cisza ma być bo jak nie to mam 100 innych.Nie jest tak ?
Zresztą prawda jest taka,i przyzna to każdy prawdziwy fachowiec i facet z głową.Jak ktoś jest specjalistą w danej branży to nie musi się bujać po świecie bo ma w kraju godny zarobek...
ona 2014-11-20 14:16:29
Do Morfeusz
Sprawa z mieszkaniami wyglada tak, zalezy jakie posrednik wynajmie, najczesciej sa to hotele pracownicze i mieszka sie po 2 lub3 w pokoju.Niemcy nie chca wynajmowac mieszkan dla pracownikow sezonowych z uwagi na balangi, chlanie i cpanie do bialego rana polaczone z awanturami.Niestety, ale takie sa realia , tak zachowuja sie mezowie i ojcowie jadacy za chlebem.Do kazdej pracy musisz dojechac i najlepiej jest miec swoj samochod, poniewaz jezeli nie sprawdzisz sie w jednym miejscu pracy, to agencja rzuca cie na inny warsztat.Atmosfera w pracy jest taka jak sobie wypracujesz,tak samo jak w Polsce.Roboty duzo poniewaz sa to warsztaty (mowie tu o ATU) szybkich napraw,Nie bedziesz sie nudzil pil kawy i czytal prasy pol dnia.Sredni czas pracy 10 h dziennie w tym przerwa 1 h.Na 1 stanowisku pracy 1 czlowiek czasami sie zdarza ,ze 2.A to jak czesto bedziesz mogl przyjechac do domu ,zalezy w duzej mierze do jakiego miasta jedziesz i jak daleko bedziesz mial, i czy bedzie ci sie to oplacalo.Ogolnie wolne daja.Jezeli chodzi o zarobki nie wiem jaka stawke proponuje ci twoja agencja, ale zarabia sie spoko, i jezeli jestes rzetelny , nie spozniasz sie!!!, i nie przychodzisz do pracy pijany czy nacpany, i robisz swoje nikt sie o nic nie czepia.No i jezyk chociaz minimum.Mam nadzieje ze pomoglam w jakis sposob naswietlic ci sytuacjejak to wyglada.Twraz ty musisz zrobic rachunek sumienia i zastanowic sie czy chcesz pracowac , czy jechac i miec nadzieje ze z nieba ci spadnie.Aha i nie licz na pomoc jakiegokolwiek Polaka w Niemczech!!!!!Zycze powodzenia i probuj chlopie do odwaznych swiat nalezy!
Do Stasiek:
Mozna w polsce zarobic oczywiscie mozna byc specjalista, miec fajna prace ok, zgadzam sie.Tylko ty mi powiedz jaka emerytura nas czeka za kilka lat????Wole kiedys dostac Niemiecka minimalna emeryture, niz zenujace Polskie 500 zl.Pozdrawiam
morfeusz 2014-11-23 08:50:47
Dziekuje za odpowiedz nie spodziewam sie ze mi z nieba spadnie chcialem tylko mniej wiecej wiedziec jak wyglada ta praca czyli pracuje sie po dziesiec godzin i w tym godzina przerwy czy dziesiec godzin pracy plus godzina przerwy Pozdrawiam.
ona 2014-11-23 23:27:38
Jest srodek sezonu, czasami i po 12 godzin w pracy bedziesz i w tym juz jest godzina przerwy.Aha warunki w hotelu dla roboli znosne czysto, kuchnia wyposazona.Jak byles harcerzem to nie bedziesz narzekal :)Pozdro
premiowana kasia 2015-01-30 14:55:05
no właśnie kochani, a jak wygląda w Best Zeit Zeitarbeit Gmbh system premiowy i prowizyjny dokładnie? czy jest dostatecznie uczciwy, klarowny i transparentny? to bardzo ważna informacja dla mnie gdyż myslę o pracy w tej firmie i licze przede wszystkim na wszelkie dodatki finansowe dzięki którym przetrwam i zachowam motywację
razoor 2015-03-31 21:49:30
Korzystał ktoś w ogóle w ostatnim czasie z usług best zeit zeitarbeit? Się zastanawiam jak oni traktują pracowników i czy aby na pewno wszystkie formalności są załatwiane należycie. W ogóle jak tu jest z wynagrodzeniem, potrzebne jest konto w banku niemieckim, czy można mieć konto w normalnym banku polskim?
obserwator2015 2015-06-06 09:22:27
1600 to sie zarabia jak sie nic nie umie..ja robilem w polsce zarobki okolo3tys. ale to bylo malo z moimi kwalifikacjami...ci co 1600 to albo nic nie umieja albo kresy wschodnie ..tyle mam do powiedzenia
iop 2015-09-10 10:17:12
Ja też jadę przez tą agencję do pracy nie długo i też się zastanawiam jak będzie.. piszcie!
oszukany 2015-10-04 20:58:53
Przestrzegam przed firmą Fogiel Personaldisponent z Monachium
Kasia 2016-01-17 09:33:24
Witam, ja chcialam zapytac jak jest w tej pracy teraz. Wlasnie z chlopakiem zastanawiamy sie nad wyjazdem do pracy. Powiedzcie jak tam jest teraz.
1
Slavia 2016-01-27 12:53:01
Witam czy może ktoś dodać aktualne opinie o tej firmie
poszkodowany 2016-06-14 09:12:39
Nie polecam firmy Best Zeit chociażby dla tego że jak pozegnalem sie z nimi oczywiście jak należy składają odpowiednie wypowiedzenie to oni odwdzięczyli mi się na wypłacie okradajac mnie z okolo 250 euro Powiedzieli że wszystko jest dobrze policzone i ze wydruk odnosnie wypłaty i inne dokunenty wyslali do domu poczta. Minęło prawie 2 miesiace a ja nic nie otrzymałem. Teraz poprosiłem firmę Limnus Work o pomoc w uzyskaniu informacji i odzyskaniu pieniędzy . Zobaczymy jak to się skończy. Nie wierzę Zegarek będzie dobrze ale wiem że muszę zrobić wszystko co mogę żeby spac spokojnie. A tak nawiasem mówiąc jak pracowałem to trochę słyszałem oponi od ludzi ktorzy pracowali dla firmy Best Zait dłużej to za głowę się łapałem. Brak pracy zabierane zaliczki o ktore nie prosiłeś do trgo drogi hotel. Na pewno tez zalezy do jakiego niemieckiego pracodawcy trafisz jsk będzie miał prace caly czas to rownież ale wiem ze ludzie potrafili kilka dni porobic i jechac 1000 km na tydzien albo dwa do domu. Ja mam zdanie takie jal ktos ci pieniadze kradnie to nie mozna miec dobrego zdania o nim
1
poszkodowany 2016-06-14 09:15:59
Nie polecam firmy Best Zeit chociażby dla tego że jak pozegnalem sie z nimi oczywiście jak należy składają odpowiednie wypowiedzenie to oni odwdzięczyli mi się na wypłacie okradajac mnie z okolo 250 euro Powiedzieli że wszystko jest dobrze policzone i ze wydruk odnosnie wypłaty i inne dokunenty wyslali do domu poczta. Minęło prawie 2 miesiace a ja nic nie otrzymałem. Teraz poprosiłem firmę Limnus Work o pomoc w uzyskaniu informacji i odzyskaniu pieniędzy . Zobaczymy jak to się skończy. Nie wierzę Zegarek będzie dobrze ale wiem że muszę zrobić wszystko co mogę żeby spac spokojnie. A tak nawiasem mówiąc jak pracowałem to trochę słyszałem oponi od ludzi ktorzy pracowali dla firmy Best Zait dłużej to za głowę się łapałem. Brak pracy zabierane zaliczki o ktore nie prosiłeś do trgo drogi hotel. Na pewno tez zalezy do jakiego niemieckiego pracodawcy trafisz jsk będzie miał prace caly czas to rownież ale wiem ze ludzie potrafili kilka dni porobic i jechac 1000 km na tydzien albo dwa do domu. Ja mam zdanie takie jal ktos ci pieniadze kradnie to nie mozna miec dobrego zdania o nim
jabl 2016-08-11 09:44:09
cześć wszystkim. Jeżeli firma odciąga jakieś pieniądze lub nie wypłaca wszystkiego na pewno ma jakiś powód, bez przyczyny tego nie robi. My Polacy niestety nie umiemy się przyznać do winy i zawsze zwalamy ją na drugą osobę.
Ja pracuje w BestZeit od 02.2016 i jestem zadowolony. Hotel trochę słaby, ale czekam na nowe lokum.
J 2016-10-19 16:53:40
No daj spokój, jak widze negatywne opinie to ich w ogóle nie rozumiem, skoro firma jest w porządku.
Zostaw swoją opinię o Best Zeit Zeitarbeit Gmbh - München
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Best Zeit Zeitarbeit Gmbh