brak logo

KWK "Krupiński"

Suszec

Opinie o KWK "Krupiński"

kami 2012-11-18 22:22:41
dzieci popracujcie w gornictwie nie kryjac sie za plecami chrzesnych rodzon it [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie piszcie glupot bo chyba nie rozumiecie co to gornictwo(bez obrazy)nie macie zielonego pojecia!czas oderwac sie od sutka mamy to nie sanatorium ani pielgrzymka to jest gornictwo SNOPLE
1
górnik 2013-01-03 17:06:13
co tam na krupińskim[usunięte przez moderatora]po dwóch latach zostaje kierownikiem ! więc dadzą radę!szopka!Czy tam ktokolwiek patrzy na doświadczenie innych!
czy wystarcza dobre plecy i włazi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo!
KRIS 2013-04-12 21:43:52
O ktorym glownym mowisz ?
ps. skad sie wziely te zwiazki JEDNOSC na krupinskim i kto ich tu wcisnal ? Wie ktos ? Kto namascil lidera ?
grp 2013-06-03 21:57:11
Nie tylko doswiadczenie, ale wyksztalcenie tez trzeba miec. A nie jak na krupinskim nadsztydarami zostaja po sredniej, bo za zaslugi...i lata pracy. Na grp na palcach jednej reki mozna policzyc tych co sie na robocie znaja (mlode sztajgry) nie liczac grp 4, gdzie same [usunięte przez moderatora]lacznie z kierownikiem D.. i jego zastepca [usunięte przez moderatora] Trzeba awansowac mlodych, a nie emerytow z uprawnieniami- moze trzeba popytac wsrod zalogi i innych z dozoru wyzszego bo to przeciez oni maja stycznosc na codzien ze sztygarami i wiedza kto co potrafi. Pozdrawiam i mam nadzieje ze w koncu zaczna myslec tam u gory
1
jarek 2013-06-28 11:08:45
czesc chce sie zatrudnic w tej kopalni moglby mi ktos powiedziec czy to wogole mozliwe i co trzeba zrobic?.jestem z wegierskiej gorki i sa przewozy na krupinskiego.jak ktos jezdzi bardzo bym prosil o kontakt [usunięte przez moderatora]
ja 2013-08-23 20:06:30
zarobki ok a ten palant co wypisuje na grp 4 to jest sam [usunięte przez moderatora]
Kres 2014-03-10 22:32:25
Może się poprawi, a może nie. To trochę wróżenie z fusów. Trzeba wziąć pod uwagę, że górnictwo pomału będzie musiało zmienić strukturę działania - Polska przecież cały czas na węglu jechać nie będzie.
mariusz 2014-04-09 13:03:52
wszytsko jest wporzadku
kami 2014-05-18 22:00:56
Co jest za problem jak nie pasuje kampania,przerobka,biedronka jako magazynier muslicie ze to sa lata 90 to chyba zle szkoly pokaczyliscie jedzcie na mazury lub w gory to was pewnie posadza a godna pesja dla was bedzie 5000(debi...)chwalmy co momy a nie malo i malo troche zle myslenie
kris83 2014-08-14 07:21:23
Pierwsze słyszę o takich zarobkach, rozliczałem braci którzy pracują w KWK Krupiński, jeden jest najniższej klasy górnikiem który często pracuje przy "obsłudze taśmy", "przygotówki" itp. i miał 76tyś brutto na pit 11, starszy brat jest sztygarem i miał 128tyś. brutto , jak to nie są dobre zarobki skoro średnia miesięczna na rękę wychodzi odpowiednio 4400zł i 7450zł to ja nie wiem gdzie jest lepiej. W tym kraju jest niewiele miejsc pracy gdzie zarabia się łącznie z dodatkami tyle co na kopalniach, hutach , elektrowniach itp.
janek górnik od 5lat 2014-08-14 07:32:37
jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niewiele się robi i dużo się zarabia, jak robiłem w budowlance było prze..j..ane a tu jak porównam to jest miód, idę do pracy na 6 a o 14 już jestem wykąpany wychodzę z kopalni, czystej roboty jest z 4-5h , barbórka, 14, wcześniejsza emerytura jeszcze przed 50tką i to za pracę lżejszą niż na powierzchni, nic mi na głowę nie pada, nie muszę na mrozie czy deszczu układać kostki brukowej,a średnia roczna dzielona przez 12 miesięcy z dodatkami za trzymanie łopaty, kilku kluczy to ponad 4tyś na rękę miesięcznie gdzie na powierzchni musiałbym tyrać na to po 12-14godzin dziennie + wszystkie soboty. Nigdy bym nie zaczynał pracy w budowlance gdybym wiedział jak tu jest.
1
jozef 2014-08-30 14:29:46
wszystko jest ok
lolek 2014-09-05 17:52:57
według mnie jest źle, skupię się tylko na aspekcie pracy, ludzie nie czują że trzeba coś z siebie dać, że trzeba myśleć, jest sporo nowej załogi do 5, 10 lat stażu, z których 15 % bym podziękował za pracę z uwagi na ich podejście do pracy brak wiedzy (brak chęci w zdobywaniu wiedzy w rozwijaniu się), a kto jak nie oni co młodzi mają zostać przodowymi, takie myślenie jak jeden z powyższych postów, przyjść pociepać łopatą i to wszystko, a przy tym pościemniać że tak ciężko itp. Nikt nie rozumie że jesteśmy na giełdzie i nikt nie będzie dopłacał do tej kwk jak nie będzie odpowiedniej wydajności. Na Krupińskim musi być większa wydajność, większe zgranie załogi by wydobyć więcej z uwagi na to że wiele z tego co leci po taśmie to kamień :/
edek 2014-09-12 22:37:43
z kasą jest ok ludzie też, LOLEK ma racje nowa załoga do bani np. zrobią takiego mlodego po "studiach" zaocznych nadsztygarem a na robocie sie nie zna, ryczy ,wyzywa a i tak przodowy wie więcej i zajmuje sie robątą śmieszne !!!!!
jozef 2014-09-13 03:49:48
na przygotowkach mozna zostać Nadsztygarem w wieku 27 lat z mogziem dziecka. Taki nadsztygar wydal nam polecenie pakowac pustki PYLEM !!!! na GRP- 2
przodowy 2014-09-13 11:58:34
potwierdzam opinie jozefa Nasztygar P.... kazał wykładke we wnece na kołowrót stosowac worki z pylem kamiennym. Ze śmiechu mnie brzuch boli do dziś. No cóż taki mamy dozór wyższy na krupińskim
2
grzbiet hehe;) 2014-09-14 14:43:52
a co z tym 6 dniowym tygodniem pracy dotyczy to konkretnych oddziałów czy całej kopalni i na jak długo to bedzie...
RYL... 2014-09-14 14:46:05
a jak tam pracownicy SIGU sprawdzacie sie ??? zarabiacie dobrze ??? na jakie oddzialy was przydzielili ???
1
bolek 2014-09-20 09:03:23
noo józef ma racje jest taki jeden nadsztygar z mozgiem dziecka.NO ale tak to jest jak padaja takie słowa od niego ślusarz niech dokreca lufe a wy juz jedzie.hahaha.ale jaja.
1
morek 2014-09-25 02:41:33
związki na krupińskim są konkretne zawsze pomoga czlowiekoi w potrzebie
ziom 2014-09-25 15:51:27
Kolego co masz na myśli że zawsze pomogą ? Bumele załatwią czy 20te miejsce na liście rezerwowej jak lepsza wycieczka jest zorganizowana ? Do których warto było by się zapisać i co sądzicie o ostatnich wydarzeniach?
1
miś 2014-09-26 05:39:46
kwoty którymi się zachwycasz są średnią z PIT 11, to oznacza, że wliczone są wszystkie dodatki łącznie z węglem, wypłata miesięczna tych braci jest niższa o 1500 do 2000 złotych od średniej
morek 2014-09-27 14:06:20
wycieczki robia konretne ale pijaków niebronia
dymek 2014-09-28 13:34:39
chyba średnią mają opnie..
1
miro 2014-09-28 17:27:22
tam tyko jednosc niedala dupy
1
cymes 2014-09-29 20:34:49
Wiecie moze jak najszybciej dojechac tam z gliwic?Szukam jakichs polaczen bo 3h w jedna strone mija sie z celem
wiluś 2014-09-29 21:25:34
pracownicy ze zmian co sądzicie o roboczych sobotach ?? czy nie warto wprowadzić zmian dla wszystkich łącznie z ranną ??
2
Mieta 2014-10-06 13:13:13
Pracuje na Krupinskim na grp-1 .Szlak mnie trafai jak slysze o tych sobotach to nie tylko robocze soboty ale tez brak mozliwosci robienia swiat tym bardziej dla ludzi na zmianach. Automatycznie mniejsza stawka urlopowa mniejsza barborka czternastka. NIE DLA SOBOT NA KRUPINSKIM !!!! Siewcy propagandy do nory DO ROBOTY ! A do takiego stanu kopalnie doprowadzili ci na gorze nie my zwykli pracownicy
1
jurek 2014-10-16 12:21:20
pracuje na G2 i jestem za tym żeby wprowdzic soboty robocze na Krupińskim to poprawi Wydajnośc i BYT tego OBOZU PRACY
2
pustak 2014-10-17 03:55:19
powinni zamknac te kopalnie. Tam jest wieczny mobbbing
pustelnik 2014-10-17 13:45:42
powinni wpowadzic soboty robocze to zwieszy byt tej kopalnii
szczurek 2014-10-21 21:11:48
soboty owinny byc wolne
murek 2014-10-21 21:12:52
jo uwazam sie powinno sie robic w soobty
miros 2014-10-28 19:01:17
i tak pojda na szczyglowice
1
Obserwator 2014-11-02 18:43:30
Jeśli soboty mają uratować byt kopalni to owszem trzeba podjąć działania mające na celu poprawę sytuacji, ale nie zapominajmy że każdy kij ma dwa końce, będę pracował częściej, rodzinę widywał rzadziej, studiował zaocznie na urlopie, narażał się częściej itp. ale za co? To że dostanę parę groszy więcej to jedyny atut całego zamieszania? Może trzeba podejść z drugiej strony.. Skoro kopalni Kr ma taką sytuacje to może trzeba ją modernizować, zapewnić procent z wydajności na rzecz rozwoju nie wszystko do wspólnej puli bo przepraszam kolegów z innych kopalni ale to my będziemy robić 6 dni, a jeśli będzie sprzęt to może będzie pracować się łatwiej, przyjdę do pracy wiedząć że na miejsce dojadę, materiał przywiozę, kręgosłupa nie zawiąże na supeł... Ja to widzę z tej perspektywy bo walczyć z wiatrakami możemy wszyscy, ale czy to coś zmieni, mało mamy do powiedzenia, starajmy się urwać coś z tego co przypłacimy krwią, łzami i potem. Lżejsza praca lepsze samopoczucie, większa wydajność- ogólnie lepsze efekty..
obserwatoor 2014-12-09 02:11:28
Radku daj spokój z tym tematem bo pomyśl realnie, kto w dobie kryzysu, niepewności i oczywistym braku szans na zatrudnienie do JSW podejmnie ten temat? Romku tu nie chodzi o ilość pracowników mojego pokroju bo jest ich niewątpliwie wielu na kopalni co widać po aktualnym wydobyciu, tylko nie każdy się udziela.. Mi mówić jest fatwo- taki charakter. Gdy w górnictwie nauczymy się rozmawiać to osiągniemy skutek a później kolejne elementy z poprzedniego postu..
dron 2014-12-14 20:06:13
zróbcie coś z tymi emerytami w kule lecieli przez 25 lot robota nie jeden mioł lekszo od sprzątaczki w sklepie a tero wielce by chcieli robić i zabierać robote innym wystarczy,że jest oferta roboty to zaroz 10 emerytow i jak mój synek mo z nimi konkurować ni mo żodnychy szans ,bo emerytowi najniżswza karajowa a reszta do koperty narobiło się tyle cwaniaków dupnych prywacioży co żerują na górnictwie a jakby nie kopalnia to niejedni by puszki zbiyrali po śmietnikach abo wachowali w straży,a tak zbudowali sprawiedliwość,w ktorej jednym państwo daje wszystko a drugim nic
2
MARIAN 2015-01-28 08:31:22
mało tego ten nadsztygar każe pakować wnęki i nie tylko, pyłem kamiennym
1
jsw górnik 2015-02-14 14:29:56
Wstyd mi za zzg kadra, że ja siedzę na strajku a oni na wycieczkę wyjeżdżają WSTYD
2
dzin 2015-02-17 08:11:03
Ta kopalnia to (usunięte przez administratora) pracowałem nie polecam
2
górnik 2015-02-27 12:02:34
Załoga strajkowała a związkowcy na wycieczkach bawili się
jozef 2015-03-08 08:08:57
kadra byla w meksyku
marcin 2015-03-12 20:11:07
wie ktoś czy w najbliższym czasie będą przyjęcia na krupiński?
1
gwarek 2015-03-27 12:14:15
Jo tez jestem za tym zeby robic wszystkie soboty niedziele i święta bo i tak nie ma co robić w dni wolne ,a frelki też juz za darmo nie chcą dawać..
foka 2015-04-30 17:22:48
Kwk Krupiński jest już sprzedany wziął to niemiecki inwestor .więc byt górników i pracowników tej kopalni jest już rzesadzonywszyscy będziemy robić pod firmą sig.
1
jojek 2015-05-04 15:33:30
wkońcu krupiński zamkna i ludzie odzyja na innych kopalniach
osom 2016-05-03 18:19:29
mam pytanie zna ktos moze taka kurwe jak Marcin Gorka jeden z pracownikow KWK ten czlowiek rozwalil mi rodzine jesli ktos go zna prosze o odpowiedz
biegunka 2016-05-11 10:02:52
ja go znam a co zrobił takiego ?
biegunka 2016-05-11 10:03:13
ja go znam a co zrobił takiego ?
Gosia 2016-06-18 21:30:49
Nic nie zrobił, to jakaś wymyślona historia, ale nie wiem skąd wzięta się taka opinia, moim zdaniem to ściema
5
Zostaw swoją opinię o KWK "Krupiński" - Suszec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KWK "Krupiński"