NIBE-BIAWAR Sp. z o.o.

Białystok

Opinie o NIBE-BIAWAR Sp. z o.o.

opiekun 2015-05-20 13:30
dyr. handlowy wieli król i władca P.K. zależy mu tylko na wyzysku pracowników Rotacja w dziale handlowym tak duża że co roku można powiedzieć zmienia się cały skład kolegów w terenie. Co chwilę zmiany i nowe pomysły dyrekcji. Brak stabilności. Kasa słaba ok 2400 na rękę. Plany wyssane z palaca nie da się ich wyrobić , a wsparcia ze strony firmy nie ma.
4
przystojny 2015-05-20 21:33
Jedno pytanie - czy przedstawiciele w terenie zajmują się tylko produktami samego Biawaru czy też systemami Nibe? Czy może od pomp ciepla jest ktos wydzielony? Jakie wsparcie masz na myśli? Z tego co pamiętam to cennikowo biawar stał zawsze wyżej od Kospela czy Elektrometu.
Edi 2015-07-17 06:57
Znów będą zwalniać tak jak to było kilka lat temu :(. Nie można znaleźć w tej firmie stabilności. Jak tak dalej pójdzie to produkcja całkowicie stanie ,a Szwedzi sprzedadzą tą firmę komu innemu. Kasa słaba na produkcji (usunięte przez administratora)
ex-kolega 2015-09-09 06:32
Kolejne zwolnienia nie dość że dział handlowy co chwile się wymienia to teraz pozbyli się ludzi z działu eksportu. Najgorsze jest to że człowiek oddaje się i pracuje na 100 %, a prezes i dyrektor handlowy traktują ludzi jak ścier... wa.
Pieniądze tak żenująco niskie że nawet żal iść i martować czas na rozmowę rekrutacyjną. Najlepiej to chcieliby aby pracownik pracował za darmo i nie odzywał się !
Nowy 2015-09-23 17:58
Ja pracuję kilka miesięcy i dostaję tylko 1700 na rękę. Żadna rewelacja. W Mc Donald mają podobnie.
anonim 2015-10-07 12:32
Ale dostalismy podwyzki!!! 30gr
oszy!!! Jak wyrobie akord to moze 100zl wiecej zarobie. Firma nie dba o ludzi.

Goebels 2015-10-17 15:53
Witam. Ile w biawarze zarabia spawacz ? Może ktoś napisać. Pozdrawiam.
Goebels 2015-10-26 21:38
Dzięki Pola. Jak bym złożył papiery ciekawe czy by przyjęli mnie na spawacza ?.
Goebels 2015-10-28 17:32
Pola macie 3 zmiany na spawalni czy 2 ?
spawacz 2015-10-29 08:03
Tak przejmą ciebie na spawacza bo biorą każdego który ma papiery że to robił. Poza tym to i tak nie ma znaczenia bo i tak ciebie zwolni bo jest tutaj jak za komuny. jesteś potrzebny to dadzą ci liche grosze za chabrówkę , nie to ciebie wywalą.
Rotacja dużą , a atmosfera coraz gorsza!
Jak traktują nas 2015-10-29 08:07
Zapomniałem dodać że co miesiąc nas oceniają i mają na każdego haka, aby go zwolnić z dnia na dzień. Oni nie dbają o ludzi tylko o zysk. Jesteś , a jutro biorą kolejnego młodszego tańszego
2
Ex robol 2015-11-06 11:08
Pierdzistołki od handlu nie narzekajcie. Co mają powiedzieć robole z krajalni, spawalni czy montażu?
śmiech na sali 2015-11-08 19:54
Od dobrych kilku lat stawki bez zmian. Święta trójca,jak ktoś ma trochę oleju w głowie to wie o kogo chodzi maja gdzieś pracowników patrzą tylko swojej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zakład w którym praca jest w akordzie a normy co jakiś czas są zwiększane przy czym stawka stoi w miejscu to śmieszne. Pytanie jedno dla kogo idzie ta kasa w czyja kieszeń! Nikt się nie liczy w tej firmie ze zwykłym człowiekiem pracującym na hali. Jeżeli szukacie pracy to najpierw dobrze się zastanówcie zanim złożycie tu CV.
chomczyk.ooooo 2015-11-09 16:23
Zgadzam sie z opinia wyzej,w tej firmie liczy sie tylko ilosc i ile maja zysku reszta sie nie liczy!!!obiecuja podwyzki tylko jak maja zamowienia a pozniej to zamiast dac podwyzke to jeszcze zabiora premie.a szef produkcji to w ogóle powinien wrocic do swojego zawodu czyli sprzedazy ziemniakow i ogorkow bo na niczym innym sie nie zna nawet nie potrafi normalnie z czlowiekiem porozmawiac.W ogóle jak tak dalej beda traktowac ludzi to sami beda musieli pracowac!!!!pozdrawia rzetelny pracownik
Lucjan 2015-11-11 08:39
kilka lat temu pracowałem w dziale sprzedaży (nie mylcie tylko przedst. handl. z osobami ze stacjonarnego działu sprzedaży). Stawki żenujące, premia w takiej wysokości, że czy ona jest czy jej nie ma to pracownik i tak nie odczuwa różnicy (wówczas było to około 60 zł płacone kwartalnie, czyli 20 zł miesięcznie - ot i premia :D).
Płace mają zaszeregowane, zatem nie ma możliwości wynegocjowania większych pieniędzy na danym stanowisku (jeśli chcesz mieć więcej, to muszą ci zmienić stanowisko). Ogólnie nie płacą rewelacyjnie, można powiedzieć wręcz, że nawet słabo. Takie pieniądze jakie płaci Biawar są do uzyskania w każdej innej "byle jakiej" firmie.

a co się stało z BL ? Kto teraz zawiaduje działem sprzedaży ? Jest jeszcze PK ?
Suzi 2015-11-11 12:16
Jest i PK i BL, ktora jest Kierownikiem Działu Sprzedaży. I to wszystko ze starej ekipy. Zależy zresztą kiedy pracowałeś. Systemu premiowego dokładnie nie znam, ale szału chyba nie ma.
Ala 2015-11-11 21:21
Chyba Lucjan przed II wojną tam pracowałeś.
pracownik 2015-11-12 17:04
Pracownik na produkcji nie jest traktowany poważnie, nie ważne ile by starał nie jest w tej "firmie" doceniany, szefostwo tylko czeka by zabrać komuś premię, o podwyżkach nie ma nawet mowy. Pracowałem w kilku firmach, w każdej dotąd była woda dla pracownika do wyboru gazowana lub nie, a tu o takim "luksusie" nie ma nawet mowy, jedynie kiedy jest potrzeba przyjścia do pracy w soboty, które są płatne jak każdy inny dzień roboczy. Najlepiej by człowiek pracował robiąc duży współczynnik i w ogóle się nie odzywał.
Ka...trina 2015-11-12 20:42
Tak PK jeszcze jest ale po tylu latach pracy już mu zaczyna odbijać i zaczął świrować. Ciągły mobbing, szpiegowanie, inwigilacja zastraszanie ludzi. Nie ma czasu na co kol wiek bo biega jak szur w kołowrotku i tylko gryzie wszystkich do okoła. Plany nierealne nie do osiągnięcia on sam wie że i tak go wywalą bo od ostatnich 4-5 lat jest tylko spadek sprzedaży, a ostatnie 2 lata to istna tragedia. Nie słucha co ludzie mówią tylko dalej brnie w jeszcze większe szambo.

BL dalej jest i zdegradowali ją jakieś 2 lata temu jak był poprzedni ex-kierownik. Dobra z niej osoba ale z tym ...... długo nie wytrzyma! Wiem że już na jego widok ma obrzydzenie wraz z mężem ale przecież mu tego nie powie w twarz :)
bleble 2015-11-12 23:50
Racja nawet wody żałują śmiech na sali....
Lucjan 2015-11-13 06:26
pracowałem tam kilka lat temu, kiedy w dziale sprzedaży była kierownikiem jeszcze BL. Warunki były takie jak mówię. Magazynier wówczas na pełnej umowie dostawał 1700 zł na rękę, a w dziale sprzedaży zarabiało się w granicach 1500-1800 zł i niestety nie było możliwości zarobienia większych pieniędzy. Wysokość premii była demotywująca, bo te 20 zł miesięcznie śmieszyło pracownika a nie motywowało.

@Ka...trina - za moich czasów kierownikiem działu sprzedaży była właśnie BL. Czy był jakiś inny kierownik tego działu? PK był wówczas dyrektorem.
A dlaczego ją zdegradowali? Wydawało się, że dobrze wypełniała swoje obowiązki i była dosyć wyrozumiała do pracowników
Lucjan 2015-11-13 06:56
nawiązując do tematu, wydawało mi się, że BL była osobą sumienną i pracowitą, szkoda mi jej trochę prawdę mówiąc, ciekawo co teraz robi i jak ma się dział sprzedaży
Gość jakiś tam 2015-11-28 07:51
Masz telefon, masz mail to się kontaktuj w sprawie swojej pracy.
To forum nie jest po to aby dawać cynki tylko służy wymianie opinii na temat pracodawcy
Łukasz 2015-12-02 10:59
Pieniądze słabe można powiedzieć marne na handlowca 2000 zł zero premii bo nic się na da wyrobić planu. Dotyczy to wszystkich działów firmy

Dyrektor sprzedaży sprzedaży straszny: mobbing,wyzysk, brak perspektyw....
Ewa 2016-02-17 08:54
Czy pracownicy mogą oceniać swoich przełożonych?

Stare powiedzenie mówi: pracownik przychodzi do firmy, odchodzi od szefa. Brak możliwości oceny swojego przełożonego w czasach, w których chcemy oceniać wszystko i wszystkich, a na dodatek mamy ku temu narzędzia, nie świadczy najlepiej o firmie.
Tak dokładnie jest to oni ciebie zmieszają z błotem , a ty o nich nic nie możesz złego powiedzieć bo ciebie wykopią !

Tyle na temat o kierownictwa Biawaru od prezesa, dyrektora ,kierownika ...
fan biawaru 2016-02-17 14:32
Warto kupić pompę ciepła Biawar,co to znaczy ,ze pompa ciepła Biawar splite pracują od -32 do +50 stopni ,a pompy ciepla Biawar Nibe pracuja w zakresie -25 do 40 stopni niech ktos madry się wypowie obszernie,jaka pompa na dom 150m2.na cwu i CO.
Komuna 2016-03-02 19:48
NIBE BIAWAR - tak jak moj nick. Klimat, podejście do pracownika, pomysł na rozwój i sprzedaż produktów, również oraz samo zarządzanie przez MM i PK - czasy PRL. Zero elastyczności i humory PK uważającego sie za mega menagera. W dobrym zespole Panie PK nie wysępują takie rotacje jak w Pana ( 6-czy 7 osób w 2015 odeszło i zostało zwolnionych!) Dziękuję, że już tam nie pracuje. W każdej innej firmie z branży dostaniecie lepsze warunki finansowe jak i warunki pracy . Po za tym dużo podpier......y.
komuna 2016-03-29 14:42
@irek. to czy zostałem zwolniony czy sam odszedłem nie ma znaczenia, to jest moja opinia jako bylego pracownika. Obecnie pracuje w innej firmie wiec mam swiatopoglad co do warunków pracy jak i wymagan i co za tym idzie wynagrodzenia. Powodzenia jesli myslisz ze jako konstruktor bedziesz doceniany. Konstruktorzy są ganiani jak psy - wyjazdy na tydzien dwa do szewcji ,danii itd. jak nie masz rodziny to moze ci sie spodoba. warunki pracy pozostawiaja wiele do zyczenia stary oblesny bydynek za biurowcem a stazy wyjadacze wyzej sr..a niz glowe maja. co do kotlow peletowych tak stanowisko odpowiedzialne, ostatnia osoba zostala zwolniona po chyba niecalym roku, bo podobno planow nie zrobila, teran dzialania cala polska, teraz chyba pol. oczekiwania mega kasa zapewne 2000-2300 netto wiec jak chce ktos jezdzic po polowie kraju za taki hajs powodzenia.
ktowietenwie 2016-04-21 13:21
Obiecują kontakt po rozmowie kwalifikacyjnej po czym się nie odzywają. Wszystko byłoby ok, gdyby na wstępie mówili "nie odezwiemy się w ciągu 2 tygodni, to znaczy, że nie jesteśmy zainteresowani", ale lepiej powiedzieć, że się skontaktują po czym olać.
Skoro podczas rekrutacji mają takie podejście, to i pracować musi się podobnie.
3
Opinia o pracy 2016-07-10 07:05
Z wielką niechęcią wspominam pracę w tej firmie. System jest tam prosty i polega na ciaglej rotacji ludzi. Brak rozwoju a jak już tam trafisz to pozostaje tylko wegetacja. Finanse w stosunku do konkurencji niskie 2tys - 2,5 tys i do tego jeździsz po całej Polsce


( usunięte przez administratora )
Łuk elektryczny 2016-07-17 10:02
Witam kolegów spawaczy wymiataczy :) ile zarabiacie jako spawacze w biawarze? Bo chcem złożyć CV. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Łuk elektryczny 2016-07-17 10:20
O to się nie martw :) Ale ile na wypłatę wychodzi ?
Łuk elektryczny 2016-07-18 08:37
A spawacz ile zarobi ?
Red Indian 2016-07-19 11:51
To ile ?
Glutson 2016-08-25 22:40
biawar - duży zakład produkcyjny, wydawałoby się, że praca tam to marzenie, jednak jest zupełnie odwrotnie. Mentalność ludzi zatrzymała się na PRL, zero motywacji,. Dział sprzedaży to ciągłe rotacje, zarówno sprzedawcy stacjonarni jak i przeds. handl.
Pracowałem tam, szybko odszedłem. Po dziś dzień nie żałuję ani trochę tego kroku, a wręcz uważam to za jedną z lepszych decyzji jaką podjąłem w stosunku do moich pracodawców
7
ktoś 2016-10-05 20:31
Zgadza się ale nie w tej firmie. Niestety podejście jest proste zawsze znajdą kogoś za mniejszą kasę zamiast docenić pracowników. Firma Beton
Lolik 2016-10-13 11:28
Przedstawiciel handlowy prawie nigdy nie wyrabia prowizji bo dyrektor handlowy wymienia ich co 1-2 lata ludzi. Natomiast będąc obiektywnym czasami zdążają się sytuację że uda się wyciągnąć kilka groszy więcej ( np. podwyżka na produkcji 30 groszy na rok) Jest tam przyjęta zasada ze przeżywalność pracownika wynosi ok. półtora roku , a jak prosisz o podwyżkę to oznacza że twoje kwalifikację są za wysokie i powinieneś być zwolniony. Jeśli jesteś za słaby to i tak Ciebie zwolnią. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
2
samba 2016-10-13 11:30
no jakoś nie rozumiem dlaczego miałby aby dokonać takiej wymiany skoro byłbu ktoś dobrym przedstawiciel handlowym - możesz mi to w jakiś logiczny sposób wytłumaczyć?
Alik swój chłop 2016-11-10 06:39
Siemka spawacze :) zarobię u Was w firmie jako spawacz z 3 tys. Proszę o wiadomość.
3
Anonim 2016-11-17 11:32
Ludzie nie pchajcie się do tej firmy. Praca bardzo ciężka i mało płatna. Przez pierwszy rok nie zarobicie więcej niż 2300zł miesięcznie. Mało tego, przez pół roku od rozpoczęcia pracy nie macie premii tj około 350zł. Po dwóch latach pracy otrzymacie ok 2600, ale jak większość załogi zaczniecie rehabilitację no kręgosłup lub nogi. Nie warto więc tracić zdrowia za takie pieniądze. A i uważajcie żeby nie udusić się dymem bo wentylacji prawie nie ma.
5
Witraż 2017-01-10 14:32
Anonim napisz to samo i ujawnij się. Nie masz nic do stracenia
Były pracownik;) 2017-02-02 18:19
Firma dno. Pracowałem w niej przez 3 lata. (usunięte przez administratora) Zarobić można ok 2600 jeśli nagina się większy współczynnik. Człowiek w takim rytmie pracy zbyt długo nie wytrzyma bez zwolnienia lekarskiego, gdyż jest przemęczony tempem w jakim trzeba pracować. Normy na niektóre zbiorniki są nie realne do wykonania, wtedy pracownik ma płacone 11 brutto na godzinę;). Podwyżki w tej firmie są tak samo do wywalczenia jak woda do picia, której od lat w tym zakładzie nie ma.
Adr..... 2017-02-14 17:08
Jako marka w technice grzewczej BIAWAR jest juz reliktem (postkomunistyczną historią z dawnych lat) . Galmet, Kospel biją ich w wielu aspektach , a to tylko z powodu braku inwestycji w ludzi ( dobrych specjalistów) marketing-promocje oraz brak rozwój nowych produktów. (usunięte przez administratora) Jeśli chodzi o markę NIBE to jest tak samo bo kiedyś pompy gruntowe były NR.1 w kraju , a teraz konkurencja bije ich na łeb i szyje bo rozwija to co się sprzedaje . Czyli pompy do C.W.U lub C.O. Powód ten sam czyli brak dobrych specjalistów , a jeśli byli to i tak ich zwolnili albo sami uciekli. Nie oszukujmy się u konkurencji zarobisz o wiele lepiej i traktują ciebie jak inwestycje w firmę ( biznes) dla tego chcesz odpłacać sie swoją pracą dla pracodawcy. (usunięte przez administratora) Nie liczcie więc wszyscy pracownicy że NIBE-BIAWAR jest waszą przepustką w cudowne życie zawodowe. Powiem więcej to tylko krótkim momentem w którym trzeba przetrwać i iść dalej ! Nie nabędziecie tam niczego poza wrzodami żołądka i własną frustracją ze zarabiacie biernie i miernie. Zanim to dotrze do osób decyzyjnych was i tak tam już nie będzie bo rynek pracownika to to co spotka nas wszystkich w najbliższych latach. Takie firmy będą tylko trzymały miernych i przeciętnych ludzi bo nie będzie ich stać na inwestycję w was jako dobrych specjalistów w danej dziedzinie . Wiec odpowiedzcie sobie sami czy chcecie być jak ta firma i dalej tam trwać bierni ale miernie ? Z pozdrowienie były pracownik od exportu :)
Ochotnik 2017-02-15 17:43
Miałem złożyć swoje cv w Nibe bo słyszałem, że to dobra szwedzka firma. Wiem, że zarobki również są ok.
ktoś tam 2017-02-18 22:54
to nieś cv i pracuj, opinie sam potem tutaj napiszesz
Witek 2017-02-24 08:44
Znajomy, który tu pracuje chwali sobie firmę i postanowiłem złożyć cv. Chciałem dowiedzieć się coś więcej ale po przeczytaniu wpisów nie wiem co mysleć!.
Zainteresowany 2017-03-07 13:58
Odświeżam temat a konkretnie chciałbym wiedzieć jak tam wygląda praca na magazynie ?
Natalia 2017-03-14 19:51
@Zainteresowany Myślę, że więcej informacji możesz uzyskać pisząc na adres firmy e-maila:sekretariat@biawar.com.pl
Vcool 2017-06-17 19:13
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
Były 2017-06-19 09:09
Co jest powodem, że tak mało piszecie swoich opinii o firmie. Myślę, że jest dobrze i nikomu nie chce się pisać, gdyby było odwrotnie to przypuszczam, iż wpisów byłoby mnóstwo. Słyszałem sporo dobrego o firmie, kiedyś tu pracowałem i czasami wracam .
Zostaw swoją opinię o NIBE-BIAWAR Sp. z o.o. - Białystok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NIBE-BIAWAR Sp. z o.o.