brak logo

STARPOL II Sp.zo.o.

Starachowice

Opinie o STARPOL II Sp.zo.o.

00000 2011-01-13 17:56:36
nedzna robota jeszcze bardziej nedzna zaplata akierownictwu to sloma z butow wychodzi.
1
2013-10-19 08:14:09
Witam, Odradzam pracę na odlewni tarcz hamulcowych w Breidenbach. Witają soboty i niedziele obowiązkowo no i oczywiście 12-stki na tygodniu( oczywiście za free ) norma za kolege na urlopie. Ekwipunek : rękawice, woda do picia, rolka taśmy izolacyjnej do KLEJENIA DZIUR W RĘKAWICZKACH.. Tarcze bardzo gorące powodzenia.. Warunki Dobre ,dojazd do pracy zagwarantowany to tyle z plusów.. Zarobki w granicach 1300eu. Zakaz spożywania alkoholu w czasie pobytu na kontrakcie z kierownikiem nie ma żartów. A pro po kierownika to robi problemy ze zjazdami do Polski, zaniedbuje atrybuty BHP. Praca marzeń chętnie zapraszamy. PS. ZABIERZ DRUGIE RĘCE ZE SOBĄ ORAZ GUMOWY KRĘGOSŁUP
9
wolny strzelec 2014-01-29 11:42:25
Kolego trzymaj sie z daleka od tej firmy kasy nie zarobisz góra 1300e. a zdrowie stracisz!!!Szarpać trzeba po 10-12 godzin plus soboty a na niektórych kontraktach nawet w niedziele.(usunięte przez administratora)
1
mg 2014-02-22 14:51:10
panowie jest ciezko i warunki rygorystyczne przez kierownictwo ale przeciez kierownik musi panowac nad ludzmi bo by mu na glowe weszli a po za tym to sa odlewnie nikt nie mowil i nie obiecywal ze bedzie lekko ..nawet sie podpisze marcin gozdek
2
mg 2014-02-24 18:18:29
i sie zgadzam bo tam wiekszosc ludzi jest zgrana a ci co sa od poczatku to wszyscy
1
z piekła rodem 2014-02-25 18:36:03
Jedne wielkie nie porozumienie. Brygadziści unikają 12stek.. a na urlopy jeżdzą tak samo jak reszta. (usunięte przez administratora). Dziękuje dobranoc :)
2
ip! 2014-02-27 14:31:46
Ta firma to jedno wielki nieporozumienie. Pracowałam tam jakiś cyas temu, ale nie sadze yebz si
ip! 2014-03-04 12:23:49
Pracowałam w tym kołhozie, bo nie można mówić tu o firmie, jakiś czas temu. To jedna wielka paranoja. Praca nieprzewidywalna, nie wiesz na którą masz zmianę i ile godzin tam spędzisz. Praca na akord, na wiązkach, masz zrobić tyle ile masz na grafiku. Zero nadzoru nad pracownikiem, po 8 godzinach wychodzi całe "kierownictwo", a ty na hali zostajesz sam ze swoją pracą. A co do umowy to nie ważne jaka ona będzie, bo i tak stan faktyczny jest inny. Pracujesz 10-12 godzin, w soboty też i bez żadnych nadgodzin , a jak się upomniesz o swoje to Pan Madejski powie ci, że jak chcesz to możesz się zwolnić. A i jeszcze jedna ważna sprawa pani w kadrach wydrukowała mi miesięczny raport pracy, z którego wynikało, że pracowałam 5 dni w tygodniu po 8 godzin , a fakty są inne. To może potwierdzić każdy kto tam chwilę pracował. Nie przestrzegają żadnych przepisów ani kodeksu pracy!!! Zdesperowana poszłam do prawnika, żeby się poradzić co robić, powiedział mi że mogę to zgłosić do sądu pracy, ale zaszłam w ciążę i dałam sobie z tym spokój.
4
ernest 2014-03-08 08:26:28
dziadostwo straszne najgorsza to jest metalówka.spawacze zarabiaja po 1300 a ten sobie apartamenty buduje.szok jeszcze takiego czegoś nie widziałęm
2
ernest 2014-03-08 08:29:03
dziadostwo straszne najgorsza to jest metalówka.spawacze zarabiaja po 1300 a ten sobie apartamenty buduje.szok jeszcze takiego czegoś nie widziałęm
ERNEST 2014-03-08 08:34:31
30 OŚÓB NA HALI A 15 W BIURZE I NIE WIADOMO KTÓRY OD CZEGO JEST.NIE POLECAM NAJNISZA KRAJOWA W METALU TO TYLKO W TEJ FIRMIE TAKIE ŻECZY SIE DZIEJĄ
1234566788 2014-03-16 16:40:35
Mi sie tu podoba...
2
Samba 2014-04-12 07:53:20
Ja nie pojmuję dlaczego jest taka różnica zdań... Jak wygląda atmosfera w pracy, pomijając szefa, którego ewidentnie nie lubicie?
czop 2014-04-15 21:56:34
atmosfera w pracy niestety zależy w dużej mierze od szefa. A skoro na niego narzekają to resztę można sobie dopowiedzieć
jędrek 2014-05-12 13:02:30
Tylko co z tym szefem jest nie tak w starpol II, bo z tego co widze, to wyżej jednak żaden konkret, czy argument jednak nie padł.
1
jędrek 2014-05-31 16:37:59
Czy ktoś wiem może na jakie stanowiska najbardziej potrzebuje Starpol, bo z tego co widzę to na ich stronie jest fajny formularz aplikacyjny, to tak chyba trzeba aplikować.
oleks 2014-10-10 10:18:01
ja tam mówię że jest fajnie.Kierownictwo jak to zawsze musi pilnować ale ludzie są ok
pracownik 2015-02-19 17:22:10
Opinie głęboko przesadzone, a mam na myśli pracę na kontraktach w Niemczech. Robota owszem ciężka, ale nikt nie obiecuje,że Tam płacą za leżenie.Robota dla prawdziwych facetów, a nie mamlasów i trzeba spiąć pośladki i robić swoje, a nie tylko narzekać. Nikt nikogo na siłę nie trzyma, a porządek i twardo musi być, bo całe towarzystwo trzeba jakoś ogarnąć, co człowiek to różny charakter. U nas kierownik zabronił pić i jakoś nikt się nie wiesza z tego powodu, bo chce pracować, a oto chyba chodzi jak już się wyjeżdża z dala od rodziny. Wypłata zawsze na czas, zakwaterowanie zapewnione, dojazd do pracy busami i nie ma co narzekać jak stare baby, a jeszcze nikt nikomu nie dogodził.Pozdrawiam
1
zona 2015-02-22 13:48:57
Dobry kierownik, przynajmniej mi sie chlop nie rozpije, wyplata wplywa na konto regularnie, zusy placone, jak moj przyjezdza na wolne to tez ma placone , a nie zadne tam bezplatne. co ty wiesz o bhp?
1
byly pracownik 2015-03-30 19:40:32
jak ktos chce tyrac nawet w niedziele za free to moze jechac,ludzie tam przychodza i odchodza bo nikt za darmo robil nie bedzie, brygadzisci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo im sie na 12 godz nie chce chodzic a zwykly pracownik raz w tygodniu a czasami dwa razy musi isc bo jak nie pujdziesz to na urlop cie nie puszczą a dziury w rekawicach trzeba samemu łatac naklejkami co i tak zaraz ci sie stopią wiec jak ktoś chce trafic do obozu pracy w niemczech to jest tam mile widziany :-)
2
m 2015-04-08 10:25:05
czy ktos pracowal kolo jeziora bodenskiego co to za praca jak tam jest
1
fox 2015-04-23 12:20:17
to nie firma tylko oszusci trzeba robic cały tydzien a w papierach ci pisza ze od poniedziałku do piatku,jeszcze ci podatek karzą płacic za firme (niewiele osob pewnie wie ze dostajac niemieckie rozliczenie od łysego jest tam jeden punkt w ktorym pisze ile placisz podatku za firme rocznie )smiech i paranoja
Nowy 2015-06-21 22:15:58
Pracowałem w wielu firmach na kontrakcie, ale dopiero w Starpolu widzę ze jest ok. Robota jak wszędzie za granicą lekko nie jest, ale da się wytrzymać.Płacą uczciwe pieniądze 1400 euro, a do tego wszystko zapewniają:zakwaterowanie darmowe, dojazd do pracy za darmo, ciuchy za darmo, a na koniec można odzyskać podatek niemiecki. Fakt nie można pić, ale to akurat jest super sprawa. Polecam, bo mają dużo kontraktów.
1
kris 2015-11-13 17:49:47
to co piszecie natemat zarobkow i pracy jest kompletną bzdurą zarobisz 1400 e ale jak przepracujesz 200 godzin-pracowalem tam 3 lata-i jest tak że nie możesz zarobić więcej niż określoma norma-tzn między 1400-a- 1600-bo im więcejgodzn pracujesz tym mniej zarabiasz-bo przechodzisz do innego progu podatkowego-a za pracę w soboty i za godziny nadliczbowe niema dodatków-więc pracujesz za nic-za normalne godziny-starpol to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czekające na naiwnych albo na tych co jeszcze niemieli z nimi nic wspolnego-wiele by pisać na ten temat-pozdrawiam wszystkich czytajacych
1
kris 2015-11-13 17:50:50
to co piszecie natemat zarobkow i pracy jest kompletną bzdurą zarobisz 1400 e ale jak przepracujesz 200 godzin-pracowalem tam 3 lata-i jest tak że nie możesz zarobić więcej niż określoma norma-tzn między 1400-a- 1600-bo im więcejgodzn pracujesz tym mniej zarabiasz-bo przechodzisz do innego progu podatkowego-a za pracę w soboty i za godziny nadliczbowe niema dodatków-więc pracujesz za nic-za normalne godziny-starpol to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czekające na naiwnych albo na tych co jeszcze niemieli z nimi nic wspolnego-wiele by pisać na ten temat-pozdrawiam wszystkich czytajacych
Ggg 2016-05-08 10:27:42
@dubik jeśli chodzi o to ubezpieczenie to faktycznie fajnie ze to ogarniają, ale nie jest to jakiś odosobniony przypadek, często tak się dzieje. Natomiast jeśli chodzi o nadgdodziny to na pewno super jest to ze można sobie dorobić. Nie każdy ma taką możliwość
1
Zostaw swoją opinię o STARPOL II Sp.zo.o. - Starachowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STARPOL II Sp.zo.o.