brak logo

Kreatina Sp. z o.o.

Świnoujście

Opinie o Kreatina Sp. z o.o.

anomin 2015-06-30 23:33:36
Mogłoby się wydawać że firma o takim pochodzeniu(Finlandia) będzie oferować wysoki standard jeżeli chodzi o traktowanie pracownika, nic bardziej mylnego. Wiecznie słychać głosy nie zadowolenia, nikt nie liczy się z pracownikiem. Można by o tym pisać bez końca, w firmie doskonale znają realia naszego rynku pracy i wiecznie to wykorzystują.
10
Były workers 2015-11-12 22:54:13
Nie zgadzam się z przedmówcą. Pracowałem tam 1,5 roku i ciężko znaleźć zakład w branży mięsnej np. z takim socjalem jak w byłej Kreatinie (obecnie to HK Scan)....jeszcze niedawno problemem był Kierownik Produkcji (stary dureń bez szkoły trzymany przez zasiedzenie) ale nareszcie już nim nie jest. Przyszło "nowe" na pewno będzie lepiej.
6
anonim 2016-01-23 07:47:06
Najgorszy możliwy pracodawca na rynku. Praca odbywa się w ciężkich warunkach przy niskich temperaturach za marne, uwaga 12 zł brutto ! Kadra kierownicza oczywiście bez szkoły, większość pracowników to albo starzy brygadziści, którzy jakimś cudem zostali na wyższych stanowiskach i z całych sił trzymają się "spódnicy" prezesa, robiąc wszystko żeby nie zostać zdegradowanym na niższy szczebel, albo kolesiostwo ze Szczecina i okolic, które de facto również ledwo ukończyło szkołę zawodową. Panie w biurze oczywiście jak to na Panie "wyższego szczebla zarządzającego" przystało, postradały wszelkie rozumy i uważają, że są posiadają najlepsze stanowiska w takiej olbrzymiej metropolii jak Świnoujście. Prezes doskonale zna polskie realia płacowe i wykorzystuje to w 100%. Do ciężkich warunków fizycznych, dochodzą również warunki psychiczne, nie dość że na co dzień pracownik musi przebywać z pseudo "kierownikami" po ZSZZ w Świnoujściu, to pensja uwarunkowana jest od wyników pracy, tzn. im większą normę pracownik wyrobi tym więcej zarobi, lecz do całości brakuje uczciwego podejścia do powyższej sytuacji. Normy stopniowo są podwyższane tak aby naiwni pracownicy, bezustannie gonili wynik w uciesze dumnego prezesa. Największemu wrogowi nie życzę pracy w tym gułagu.
5
Ktoś 2016-04-09 13:02:35
Zgadzam się z ostatnią wypowiedzią to najgorszy pracodawca w Świnoujściu. Wynagrodzenie minimalne a praca w trudnych warunkach. Brak szans na podwyżki. Dyrektor oszczędza na wszystkim a najbardziej na pracownikach. Kierownicy to osoby które wykonują polecenia dyrektora i nie liczą się z pracownikami. Za wszelką cenę zrobią wszystko aby tylko dyrektor był zadowolony. Te panie z biur traktują pracownika jakby były najmądrzejsze i nie przyjmują do wiadomości uwag jakie są zgłaszane. One wiedzą lepiej i już. Pani weterynarz Beata ma takie pomysły że nikt nie potrafi tego zrozumieć bo są nie logiczne. Ktoś tutaj napisał że był kierownik produkcji stary dureń bez szkół trzymany przez zasiedzenie i dobrze że już nie jest kierownikiem. Chyba chodzi o Irka. On dbał o pracowników. Chciał dobrze dla wszystkich i nie wiem dlaczego zostało to zmienione. Przyszło nowe i na pewno będzie lepiej. Chyba chodzi o Łukasza czyli to nowe. Dobrzy pracownicy już się zwolnili a są przyjmowani nowi pracownicy z Ukrainy. To ma być to nowe i lepsze? Praca dla obcokrajowców teraz tylko będzie? To co można przeczytać na FB bo z niego mam ten adres to nowe lepsze chyba dopiero będzie bo teraz można przeczytać że jest bardzo źle i zgadzam się z tym. Brawo Dyrektor i Łukasz. Jest dobra zmiana. To tak jak z polskim rządem. Odradzam pracy w tej firmie!
6
a 2016-04-10 12:16:42
Nie kłam Irek nie dbał o pracowników tylko zabierał premie a ten kierownik że szczecina robi to samo i jeszcze mówi że będzie zwalniać z pracy za pomówienia Uważajcie na męża kadrowej bo on mówi wszystko żonie a ona prezesowi Weterynarz niczego się nie boi bo ma męża co wszystko może Jest tam dwóch braci synowie trepa przed nimi trzeba stać na baczność a jak nie to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wszyscy kierownicy w tym zakładzie są tacy sami wyniki się liczą i nic więcej Ten zakład to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Lenin 2016-04-12 17:58:24
Wydaje mi się że opinia że Kreatina to najgorszy pracodawca na rynku jest nie co przesadzona. Pracowałem tam około 2 lat temu i tak jak ktoś wcześniej pisał socjal na bardzo dobrym poziomie (paczki na święta, paczki dla dzieci, dodatkowe pieniądze na święta + jakieś dodatkowe prezenty kurtki itp.). Płaca na niezłym poziomie najwyższa stawka jak pamiętam to 17,50 może teraz jest inna + premia i jakieś tam punkty za wydajność - razem dawało to to coś koło 2300 - 2400 na łapę. Stabilnie, tylko małe możliwości rozwoju 17,50 to była max stawka. Szeregowiec zaczynał od jakiejś 12,50 zł + reszta jak wyżej. Kadra kierownicza, przyzwoity poziom - może bez jakiś tam uniwersytetów ale dla mnie ok - zawsze szło się jakoś dogadać. Oczywiście jak ktoś walił w chuja to miał przegwizdane, ale trza się na to było na starać jakieś nieobecności częste L-4 fochy kłamstwa, to tak wtedy były faktycznie problemy. I z tego co pamiętam spotkania z pracownikami można było powiedzieć co człowieka boli - niestety wszyscy się jakoś bali i nikt się nie odzywał. Moim zdaniem, a pracowałem w kilku firmach ta prezentuje nie najgorszy poziom - jest kilka duzo bardziej zjebanych w Świnoujściu.
4
Laluś 2016-04-13 00:50:12
Ja tez pracowałem kilka ładnych lat patologia jakich mało a brygadziści jeden po ohp następny pajac kamilek najgorszy patałach jakiego znam a ci ze Szczecina to jedna wielka szajka ludzi mają za śmieci zero szacunku praca ciężka a pensja byle jaka a atmosfera beznadzieja odradzam tą pracę
4
Pozdrawiamwas 2016-04-13 22:43:49
Pracodawca to tragedia pracowałem tam prawie 4 lata, wieczne obietnice ze strony pierdolniętego łukaszka i jego kumpelka adaśka dwa jeb*ane hamy zero szacunku do pracownika umią straszyć pracownika zwolnieniem nic więcej tylko NORMA się liczyła za nie wykonanie zamówienia od razu z premi uznaniowej nie było 400zl lub za inne bzdury...Współczuje ludzią którzy tam jeszcze pracują. Na dodatek zaczęli ściągać Ukraińców masowo do pracy, PATOLOGIA oraz ZDECYDOWANIE ODRADZAM !
4
Pracownik 2016-04-15 08:44:20
Jeśli kogoś satysfakcjonuje praca za 2300, 400 pln netto w takich warunkach i z takim obciążeniem psychicznym to gratuluję ambicji. Proszę również odpowiedzieć czy drożdżowe albo kiełbasa smakowała w ramach podziękowań za dobre wyniki w pracy.
2
pseudo-nim 2016-04-23 20:49:44
Laluś bez ambicji daleko w żadnej firmie nie zajdziesz. Ostatnio sie poprawia odeszło parę lewusów. Mówię o pracownikach linii 2.3.4 i jest fajnie. Naciągacze na l4 niektórych to żal... Geje i pozorowany patriota wbrew wlasnym zasadą dziś za granicą i dobrze. Jak najdalej. Hehe pozdrawiaam!
1
nie polecam 2016-05-01 12:02:23
cała prawda zapie...... jak dedil i jeszcze im malo problem z wolnym urlopami i jeszcze zmuszaja ludzi do pracowania w swieta i w niedziele 3 maja malo ludzi na nadgodziny to wymyslili sobie jakis paragraw ze kazdy ma isc do pracy szkoda gadac smiech na sali
3
alkaida 2016-05-04 14:25:48
Dyrektor chwali się na ,zebraniu przy wszystkich pracownikach wielomilionowymi zyskami najpierw płacze za chwilę się śmieje ,za dobrą pracę pracownicy jedzą torta .firma robi rekordy pracowników ubywa wielu chcę się zwolnić , buntuja się więc zatrudniają Ukraińców niby na sezon ale po cichu wymieniają załogę .w majówkę ludzie chcą wolne jak i 3 maja w święto narodowe kierownicy nakazują przyjście do pracy grożą sankcjami hehe chore
1
ryszardgala 2016-05-04 23:49:51
Dzień dobry z tymi nadgodzinami pod przymusem to faktycznie przegięcie zamiast zrobić 3 zmiany i zatrudnić pracowników wtedy na spokojnie zrobiliby normę i sprostali zamowieniom to wolą żeby dwie zmiany i garstka ludzi tyrala na nadgodzinach no i w święta fajnie to wymyślili bo teraz moda na oszczędzanie już lodówkę likwidują bo oszczędność prądu niedługo ręka się będzie trzeba podcierac bo oszczędność będzie na papier , mikrofalówki też zlikwidujcie hasło przewodnie proponuje nie będzie niczego wstyd po prostu
2
Smerfetka 2016-05-06 21:56:00
Jaka jest prawda o tej firmie? Otóż:
Dawniej Kreatina dzisiaj HKScan. Nikomu nie polecam pracy w tej firmie !!!
Zarobki dla nowych pracowników na poziomie Biedronki, niektórzy ludzie pracują w temperaturze 3 stopni i nikogo to nie interesuje. Cały czas ludzie chorują - wszędzie klimatyzacja. Brak możliwości podwyżki czy też awansu. Człowiek zamiast się rozwijać cofa się tam w rozwoju.
Odkąd zmieniła się kadra zarządzająca, firma stała się jednym wielkim obozem pracy. Typowe cwaniaczki ze Szczecina, których wylali z poprzednich firm bo nie nadawali się do pracy z ludźmi teraz tam "rządzą".
Łukaszek - "najwyższy rangą" kierownik - typowy gbur, który dba tylko o własną dupę. On ma tylko rację i nikt nie może mu się sprzeciwić bo zaraz straszy zwolnieniami.
Adaś - "brygadzista teamu 2" - przyjaciel Łukasza. Typowe ZERO przez duże Z. Człowiek nienadający się do pracy z ludźmi. Całkowicie olewa swoje obowiązki. Jest tam chyba tylko po to żeby brać wypłatę i nic więcej go nie interesuje. Ludzi traktuje jak śmieci, całkowicie olewa zgłaszane problemy pracowników, nie zna się na żadnej maszynie znajdującej się w firmie a rżnie największego kozaka, całymi dniami chodzi po hali i patrzy się ludziom na ręce i myśli tylko komu by zabrać premię. Najgorsza osoba z jaką miałam do czynienia w całej firmie !!! Psuje całą atmosferę i żaden team nie chce go u siebie. Każdy uważa go za nieudacznika ale oczywiście żeby mieć lepiej włażą mu w dupę. Jest to osoba, która jako pierwsza powinna zostać zwolniona bo przez niego firma traci najlepszych pracowników. Za jakiś czas zostaną tylko nowi, nic niepotrafiący i niechcący się uczyć ludzie no i oczywiście Ukraincy. I co dalej? A przecież firma ma się rozbudowywać. Ciekawe kto tam będzie pracował skoro już brakuje osób. Dyrektor myśli, że ludzie zwalniają się bo mało zarabiają...poniekąd jest to prawdą ale problem tkwi właśnie w tym człowieku ADASIU. Niejedna osoba jakby mogła, wyznaczyłaby jemu odpowiedni wymiar kary.
Od niedawna przyjęli jakiegoś nowego buraka, który przybył do firmy z krajów unii europejskiej :) Oczywiście nie został przyjęty dlatego, że się zna na czymś, ale to jest kolega kolegi kolegi ;) Zmusił ludzi do pracy w święto 3go Maja wyjeżdżając z jakimiś paragrafami. Osobom, które ośmieliłyby się odmówić miała zostać zabrana cała premia.
Pani weterynarz - kobieta, która całkowicie postradała rozum. Niby wykształcona babka a zachowanie poniżej krytycznej. Od "nadmiaru informacji" co jakiś czas zapomina polskich słów i zastępuje je angielskimi :) Codziennie ma nowe beznadziejne pomysły, z którymi pracownicy muszą się zmagać i je tolerować - nie mają wyjścia bo oczywiście nieprzestrzeganie tych zasad grozi pozbawieniem pracownika premii.
O osobach "rządzących" można byłoby pisać bez końca.
Ogólnie atmosfera, kierownictwo jest na poziomie ZERO. 90% ludzi tam pracujących ma właśnie takie zdanie, ale głośno nikt nie może się wypowiedzieć na ten temat.
Liczy się tylko i wyłącznie NORMA !!! która co jakiś czas jest zwiększana aby to pracownicy cały czas pracowali szybciej i dostawali jak najmniej premii. Nowo przyjęte osoby zwalniają się po dniu lub dwóch. Kto wytrzyma takie tempo? Ludzie nie są robotami, żeby przez 8 godzin pracować na maksymalnych obrotach. Wszystko dzieję się tam na czas, na dzwonek, wszędzie są kamery no i oczywiście ukochane oszczędności na każdym kroku. Człowiek mógłby zamęczyć się tam na śmierć a i tak nikt by go nie docenił.
Wolałabym żebrać niż tam wrócić !!!
11
Zeus 2016-05-06 22:35:39
Co dziś ugotowałaś Smerfetko?
9
anonim 2016-06-26 10:24:23
Nadal jestem pracowniczką/kiem ....ale póki co...widzę,że w firmie dzieje się tragedia.Zastawia mnie dlaczego wszyscy się nie postawią naszej "super"kadrze.Wtedy byśmy coś zdziałali.Zrobić mały protest.Były podwyżki bo im się paliło w tyłkach....tracili i tracą pracowników.Trzeba być asertywnym wobec nich.Pamiętajcie,pojedyncza osoba nic nie zdziała,ale razem możemy zdziałać wiele przeciwko firmie i ich normom.pozdrawiam prasy
9
M 2016-06-27 15:05:17
@pseudo-nim
nie powiedziała bym, że geje i lewusy dokładnie to domyslam sie o kim piszesz i kim jesteś własnie ten chłopak wraz ze swoim kolegą który się zwolnił z L4 wyszedł na tym najlepiej... bo zarabia w miesiąc tyle (jak pamietam ok 15 tyś zł) co ja w pól roku w hk scanie gadałam z nim i sama chce się wybrać do niego do pracy... A wy z zazdrości z nich zrobiliście gejów i lewusów cała kreatina pozdrawiam M.
4
anonim 2016-07-18 13:59:20
Czy ktoś wie dlaczego zmianowi Adam i Krystian rzucili wypowiedzeniami?Wiecie coś na ten temat?I tak nie rozumiem dlaczego dajemy się tak robić w ciula.Gdybyśmy się postawili to nie byłoby takich norm.
1
AL 2016-07-19 15:43:46
Bo są lepsze oferty pracy niż kreatina ?Ludzie powiem krótko szukajcie sobie pracy bo duzo tam nie osiągniecie w życiu a sobie zdrowie oraz nerwy tylko popsujecie co jest chyba najważniejszą sprawą
anior 2016-07-22 10:03:09
Jak wygląda sprawa z podwyżkami na produkcji...słyszałam,że wszyscy Ci którzy dostają 13zł brutto mają dostać 15.90zł?Prawda to?
nowy 2016-07-22 11:31:16
to fakt człowiek tyra , zmieniają się kierownicy , każdy obiecuje podwyżkę i co i nic tylko obowiązków dochodzi . Jak szukasz pracy to się zastanów , i zasięgnij info od ludzi co tam pracują a najlepiej pod BIEDRONKĄ . A niektórzy tam pracują bo nic innego nie umieją , i za wszelka cenę chcą pokazać że są najlepsi . A i na spedycji jest tak stara baba co ludzie jej śmierdzą i robić nie chcą , a to przez zazdrość bo nikt na nią uwagi nie zwraca , przyjechały młode Ukrainki i panowie na nich skupiają uwagę a nie na niej . Po takiej wypowiedzi ja bym ją wywalił na zbity pysk to jest rasizm . A kierownictwo nic z tym nie zrobiło !!!!
I jeszcze o pracownikach lini 7 , 8 a w szczególności o takim małym czarnym typowy rasista , brak tolerancji dla innych kompletny dureń reszta jest spoko . Nie będą mieć ludzi bo rzucają nowych codziennie na inną linię , albo dział .
3
allelujaaaaa 2016-07-23 12:54:38
każdy na każdego donosi...taka jest prawda.Ze wszystkiego trzeba się tłumaczyć.Tragedia.Dobrze,że niedługo rzucam wypowiedzeniem bo nie będę robiła wszystkiego i wysłuchiwała niezadowolenia kierowników.patola patola i jeszcze raz patola.
1
Lider produkcja 2016-07-28 03:05:44
Większość komentarzy powyżej to zwykłe osobiste porachunki, a nie opinie o pracodawcy. Połowa ludzi wypisujących te brednie zostało zwolnionych za kradzieże, alkohol, albo po prostu nie nadawali się do pracy na produkcji i tutaj wylewają swoje rozgoryczenie. W firmie pracuje 200 osób i w takiej grupie zawsze trafią się jacyś malkontenci. W mojej opinii jako długoletniego pracownika praca jest dobra. Można zarobić dobrą kasę, a i większość ludzi też jest okej. Pozdrawiam
6
Jebać ukraine 2016-07-28 11:37:50
Śmierdzą brudasy,potrafią tylko boczek wrzucić,a jak cięższa robota to płaczą :D
2
Gość 2016-07-28 22:13:26
Ludzie sami są sobie winni norm ścigali sie między sobą kto zrobi więcej bo mieli coś obiecywane chore to jest ale prawdziwe ,tez jestem długoletnim pracownikiem kierownicy ujdą ale pracownicy tragedia.Tylko zawiść ,zazdrość.Pracowałam kiedyś na nadgodzinach dwoch teamow dwie stoją i kazdemu dupę rąbią na maxa a najmniej robią .Takie święte porażka.Niech każdy się sobą zajmie i będzie git a nie kto jakie buty ,ciuchy nosi to ich najwięcej interesuje stać kogoś to sobie kupuje a nie ciągle e w tym samym chodzi zazdrość .A co wy macie do ukraińców oni też przyjechali do pracy żeby zarobić i trzeba ich nauczyć a nie narzekac tylko.Polacy tez śmierdza ,nie jeden z was narzekał że śmierdzi w szatni a ich jeszcze nie było zastanówcie sie co piszecie.Sami krecicie tylko ,nieraz trzeba 3 razy pomyslec i dopiero pisać .Słyszałem że cyrki macie równe ,koleżanka jedna na produkcji wszystkich kręci rozjebała rodzinę ale cóż dobrze się bawi mnie też próbowała uwieść latała jak pies głupia.Tylko moge wam współczuć .Kierownicy spoko tylko nie wytrzymali tych nerwow i stresow od dyra.Pozdrawiam
1
orangutan 2016-08-01 10:20:45
żadne porachunki tylko cała prawda :) większość ludzi,która tu sie wypowiada jest nadal pracownikami naszej firmy :) zarabiasz dobrą kasę? nie dziwie się...masz pewnie najlepszą stawke i wychodzisz 2700 max.....w dodatku potrafisz pewnie jedną maszynę obsłużyć.
1
gość 2016-08-01 12:04:11
W tej firmie ,kierownicy srają wyżej niż umiejetnosci moją ,nie długo też się zwalniam ,to praca dla ludzi ograniczonych bez ambicji.Nikt kto chce coś osiągnąć długo tam pracował nie będzie,psychicznie trzeba być bardzo odpornym.Płaca jest zdecydowanie zbyt mała co do warunków tam panujących.Ogólnie jak ktoś nie ma co jeść i jest w desperacjii polecam a jak nie to jak najdalej od tej firmy.Jak się jest w desperacjii to dziewczyyny są spoko wolna czy mężatka większość , sama się prosi by wskoczyć na bata haha co jedna to lepsza .
3
Lider produkcja 2016-08-03 20:45:53
2700 to jest minimum, a nie max przy najwyższej stawce.
PS. Orangutanie na jakie drzewo dziś wskoczyłeś? haha

Pozdrawiam
Lider produkcja
1
Nick 2016-08-07 12:45:24
Droga wolna:D 15tys hyhyhy
2
bela 2016-08-13 16:41:45
a jak na wędzarni ? słyszałam,że dramat.
ESSA 2016-08-20 12:40:02
Ładnie to opisujecie..oj ludziska... pamietajcie- TO LUDZIE TWORZĄ ATMOSFERĘ I KULTURĘ W PRACY..Tu jej NIE WIDAĆ..Faktem jest,że firma stale szuka ludzi, a więc ma problem- to JASNE!! Ale w czym wybierać??? Jest jeszcze jedna kwestia - praca to nie wieczność - zawsze można ją zmienić- zmienić swoje nastawienie do całej kwestii- przecież nikt nikogo tam nie trzyma i nie bedzie też pieścił....wydaje mi sie,że opinie wystawili bardzo młodzi ludzie, którzy jeszcze w zyciu nie nauczyli sie co to znaczy praca..a firma powinna postawić bardziej na stabilnych starszych - po 50-tce, wtedy beda mieli lepsza wydajność i porzadek, a także spokój.A młodzi przecież mają sporo czasu i lat ,żeby nauczyc się szanować i innych i prace..
2
nic nie musze 2016-08-21 18:37:54
"Starszy Panie"......lepszą wydajność?Chyba nie rozumiesz filozofii firmy.Normy ustalone są pod daną maszynę..."bo ona może tyle wyprodukować" a nie pod człowieka.Mało wiesz o firmie...bo zbyt krótko pracujesz.Mam nadzieje,że przekonasz się jeszcze co to jest pospieszanie i marudzenie,gdy przyjdzie do Ciebie Twój zmianowy i powie Ci,że słabo wykonujesz swoją pracę.

A nasz nowy szefcio produkcji...najlepszy jest jak wyjeżdża z paragrafami :) śmiać się chce.Nie ma przymusu nadgodzin.Nikt nie musi przyjść.

Łysy 2016-09-17 15:44:53
Ja najbardziej współczuję ekipie myjacej.. Nie raz muszą zapierdalac w trójkę a i tak gadają na nich że są najgorsi. Podziwiam chłopaków w zespole i z osobna. Ciągła praca w nocy i w wodzie za marne 13 zł /h.. Nie którzy z produkcji powinni iść na myjke i się przekonać jak tam trzeba zapierdalac.. Nikt nie powie że na liniach (1-15) jest tak samo ciężko jak w ekipie myjacej.. Sam tam pracowałem więc wiem.. Jest ciężko ale nikt nie narzeka jak te pierdolone buraki z produkcji.. Zastanówcie się co tak naprawdę widzicie co ekipa dla WAS robi... A nie pierdolisz że jesteśmy najgorsi.. Podzr.. E.M.
3
k 2016-10-29 21:18:11
Kamilek cpun walnie kreske i wyzywa sie na ludziach to samo waldek
3
Zostaw swoją opinię o Kreatina Sp. z o.o. - Świnoujście
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kreatina Sp. z o.o.