brak logo

Media Press Service

Poznań

Opinie o Media Press Service

RTV 2011-05-14 02:43:07
Nie znalazłem do tej pory opinii pracowników działów RTV, pewnie dlatego że większość z warunków jest raczej zadowolona. Fakt, kokosów nie ma, ale po tego typu pracy - jako szeregowiec, ciężko się takowych spodziewać. Umowę o pracę mam od początku, pomimo że edukację zakończyłem jakiś czas temu, firma płaci zawsze na czas. Pracę uważam za przyjemną i rozwijającą, choć to pewnie osobniczo-zmienne, bo na szkolenia poza firmą, czy delegacje jako analityk raczej nie ma co liczyć. Jeśli szukasz czegoś stałego, jesteś w stanie zaoferować firmie dobrą jakość pracy (usunięte przez administratora), uczysz się, szukasz ciekawego zajęcia, jednak za stosunkowo niewygórowane warunki płacowe, to może to być dla Ciebie atrakcyjne zajęcie.
Ptaqu 2011-06-03 16:39:25
Użytkowniku RTV zapewne znasz kogoś z zarządu, bądź jego bliskiego znajomego, skoro masz w rtv umowę o pracę. Starałem się tam o pracę, w końcu trafiłem do monitoringu prasy, ale nie żałowałem. O umowie o pracę można pomarzyć, znam ludzi, którzy pracują w rtv i znam zasady, więc nie wiem kto Ci tu to kazał napisać... Pozdrowienia dla pracowników od byłego już pracownika.
5
Jam Jan 2012-01-11 10:58:27
Czy ktoś może nadal wie czy ten test obowiązuje?
eloziom 2012-03-06 10:07:24
bez kitu tez tam pracowalem hahahaah niezla robot(usunięte przez administratora)
1
obiektywny 2012-03-09 09:16:50
Ludzie, ale jesteście sfrustrowani, masakra. Moim zdaniem to jest niemal idealna praca dla studenta zaocznego. Wiadomo, że każdy chciałby zarabiać jak najwięcej i mieć umowę o pracę, ale wszystkiego mieć nie można. Jeśli chodzi o zarobki, to bez problemu można wyciągać 2000 zł, jeśli ma się odpowiednią mobilizację. Wystarczy być skupionym i pracować w przyzwoitym tempie.
radzio 2012-03-26 00:01:07
dwa tysiace? chyba jak dorabiasz w maku
6
Obiektywny 2012-03-31 12:29:25
Nie, nie dorabiałem w Maku. Wystarczy być naprawdę skoncentrowanym i szybkim, a można nawet 2,5 tys. zarobić. 1800 punktów na godzinę wystarczy robić, a mój rekord to 2800 ;)
megi 2012-05-11 13:20:55
Udało mi się przejść pierwszy etap rekrutacji i teraz mam mieć drugie spotkanie i jakiś test do działu RTV ? Czy ktoś wie jak on wygląda ? Wrażenia po samej rekrutacji bardzo pozytywne.
Viola 2012-05-15 15:43:15
ja mam znajoma na uczelni, ktora pracuje zdalnie w dziale radia i telewizji i jest bardzo zadowolona. wysylalam do nich cv po kilku dniach typowa rozmowa z pania od rekrutacj ale schody zaczely sie jak przysedl kierownik i zrobim mi test. Podobno warzne dla nich jest to aby osoba szybko pisala i bez bledow z polskimi znaczkami. Dostalam odp ze sie skontaktuja ale po tescie rozmowa szybko sie skonczla wiec chyba mam male szanse a szkoda bo mila atmosfera i bardzo pozytywne wrazenie w porownaniu do innych firm, w ktorych pracowalam
nar 2012-05-20 18:18:02
Viola - nie dziwię się, że Cię nie wzięli, skoro takie podstawowe błędy robisz (ortograficzny w tak krótkim tekście...)
2
Question 2012-06-05 12:00:20
Proszę o informacje na temat Press Service Monitoring Mediów? Czy warto tam aplikować na stanowisko: Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta (Warszawa). Obecnie trwa proces rekrutacyjny (dodam, że bardzo długo), czyżby tak często tam były rotacje pracowników? Jakie są zarobki, tzn. jaka jest podstawa wynagrodzenia a jaka premia? Jaka jest atmosfera w pracy i czy jest duży nacisk na plan sprzedaży?
4
ja 2013-04-07 12:27:25
Umiecie powiedzieć, jak wygląda praca w dziale weryfikacji materiałów prasowych? Wysłałam CV i zaznaczyłam w liście motywacyjnym opcję czasu wykonywania zleceń dla studentów dziennych - minimum 12 dni w miesiącu (łącznie z weekendami). ile można zarobić min/max w takim układzie (oczywiście z umową zlecenie)?
anonim 2013-05-28 16:51:36
500 zł, w porywach 600 ;)
2
Marcik 2013-05-28 23:37:10
Tedi Twoja odpowiedź wygląda jak wypociny kogoś początkującego z PR tej firmy. Ocena ludzi, którym się coś ma święte prawo nie podobać jako sfrustrowanych jest dość odważna. Dla studentów zaczynających pracę, takie zdalne wykorzystywanie na akord ujdzie, zawsze kasa. Ale firma nie proponuje innym w zasadzie nic, z wyjątkiem garstki osób, wiadomo jakich. Niby kreuje się na przyjazną ludziom, a nie robi w tym kierunku nic. Może czasem warto przyjrzeć się tym "sfrustrowanym", a nie cieszyć z byle czego, bo po prostu "jest".
6
anonim 2013-05-29 21:38:24
Na temat działu rtv słyszałam pozytywną opinię. Ponoć jest lepiej niż w dziale monitoringu prasy. Na ile nie wiem. Natomiast praca w DMP/ weryfikator materiałów prasowych to totalne dno! Dobrze ktoś napisał na początku, że to jest uwsteczniająca taśmówka. I w dodatku wystarczą dwie reklamacje i leci połowa premi. A ich nie da się uniknąć, szczególnie na początku. W dodatku macie racje, że firma nie szanuje pracowników, z których pracy się de facto utrzymuje cała "góra". Sama rekrutacja bardzo profesjonalna. Natomiast praca już w samym DMP tragiczna.
3
M 2013-05-30 10:18:31
Cześć,
jestem pracownikiem DRTV od ponad dwóch lat. Pracuję w weekend. Praca od początku bardzo mi się podobała. Niestety od jakiegoś czasu obserwuje się, ze zaczęliśmy pracować 'taśmowo'. Ludzie się zmieniają, 'nowych' ciężko zapamiętać, bo po miesiącu czasem już ich nie ma. Kierownik woli zatrudnić wiecej, niż dać podwyżkę tym, co pracują bardziej wydajnie. Więc w efekcie mamy wiecej osób i mniej roboty. Przykładowo: zarabiałem ok. 1400 zł brutto (zlecenie), po obecnych zmianach ciężko mi wyrobić 800-900 brutto. To niestety tonący statek. A było na serio dobrze...
1
2013-09-01 18:49:04
Ta praca się jedynie w dwóch przypadkach opłaca: albo jak siedzisz z rodzicami na chacie albo jak jesteś uczniem bądź studentem do 24 r.ż. wtedy masz mniejszy albo zerowy ZUS. Jeśli pracujesz na umowę zlecenie i oprowadzają cały ZUS to możecie zarobić max. 1300 netto. A czemu tak mało się zarabia? Bo Rząd ich "kroi" a oni kogoś muszą też przyciąć. Wiec wypada na pracownika na samym dole w hierarchii.
7
Ja2013 2013-09-27 17:41:18
TAŚMÓWKA –to najlepsze określenie na pracę w dmp. Pocieszające jest to że jak nie masz reklamacji kasa nie jest mała. Kodowanie nie jest trudne jak dobrze przeszkolą. Dużo zależy od szczęścia już na samym początku. Z tego co wiem to szkoleniem zajmuje się kilka osób. Ja miałam pecha –trafiłam na mało kompetentną osobę .(usunięte przez administratora) Moja koleżanka trafiła lepiej –szkolił ją ktoś inny i nie miała takich problemów. Tak naprawdę to ona nauczyła mnie póżniej kodować. Reklamacje czasami dostaje –ale ogólnei nie jest źle! Student wyżyje –lepsze to niż Mac
12
Adam 2013-11-08 00:35:24
Dodatki? Chyba sobie żartujesz. Dla studenta robota ok, wymaga wbrew pozorom myślenia i ogarnięcia - na pewno nie dla tumana. Jak nie masz reklamacji to coś tam zarobisz, ale bez szału. Reklamacje możesz dostać za zwykłą ludzką pomyłkę i nie ma zmiłuj, kasa leci mocno w dół. Możliwości rozwoju żadne z wyjątkiem bardzo nielicznych pupilków zarządu, do których byle pracownik się nie zalicza, nieważne jak dobry jesteś. A im wyższe piętra tym wcale nie jest lepiej, jak to się niektórym w RTV czy MP wydaje. Trzęsie tym osoba, która nie powinna.
17
ja 2013-11-21 17:53:31
cóż nic dobrego o tej firmie powiedzieć nie można, wykorzystuje studentów, brak jakichkolwiek perspektyw na awans w innych działach, najpierw naobiecują złotych gór, powiedzą jak ważne jest dla nich posiadane doświadczenie a później zatrudnią kogoś z zewnątrz:)
Jeśli zastanawiasz się czy warto pracować w presie:)
odpowiem Ci nie warto, każda reklamacja kosztuję pracownika 200-300zł z wypłaty, brak reklamacji wcale nie wpływa na podwyższenie wypłaty to się nazywa cudowny program motywacyjny!
Każdy uwielbia zaczynać pracę o 4 przecież to taka normalna pora!
ps. pracownicy pół godziny przed końcem pracy uwielbiają dowiadywać się, że muszą zostać dłużej przecież nikt nie ma życia prywatnego, ani żadnych planów- ogromny szacunek do pracowników:)
8
Janek 2013-12-03 12:27:51
Masz racje Adamie reklamacje są bardzo "drogie". Jeden nieumyślny błąd i 25 % twojego akordu ucinają. Jeśli się wyrobi np. 500 to koszty reklamacji to 125 zł. To bardzo drogo. Co do dodatków to raczej reklamacje dostaniesz niż dodatek.
11
Agata 2014-05-15 00:40:47
Pracowałam w monitoringu internetu 7 lat. Bo nie miałam innych perspektyw. udało mi się opracować system, że miałam dość mało reklamacji, przez co w miarę się opłacało, gdybym miała reklamację to byłoby zupełnie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wywalili mnie jednak za reklamacje tzw wewnętrzne... Oni NIE SZANUJĄ pracowników. Zero przyszłości w tej firmie, żadnych umów o pracę. Jak masz reklamację to 200 zł w plecy za jedną reklamacje. Upierdliwi kierownicy. JEDYNY PLUS. - praca zdalna. Poza tym DNO, DNO, DNO.
8
xx 2014-05-30 23:40:38
Agato. Nie masz się czym przejmować, choć rzeczywiście za dużo lat tam straciłaś. Ale firma bazuje na ludziach, którzy (nie wiadomo czemu) uważają, że nie stać ich na więcej. Każdy, kto się angażuje, jest niemile widziany, a spróbuj się odezwać to już po tobie. Nie żałuj, idź dalej. Wielu dobrych pracowników już stracili. Nie tylko w działach monitoringu. Większość wie dlaczego, ale to nie temat do internetu.
9
Agata 2014-06-30 23:59:09
XX - Dzięki za słowa otuchy. Dałam sobie radę, pracuję u siebie i zarabiam na siebie i to duuuużo więcej niż w Presie. Szkoda, że tyle lat tam straciłam. Teraz jestem wolna i mam dużo lepsze perspektywy niż w tej (usunięte przez administratora) firmie.
5
xyuz 2014-08-15 02:06:08
Jak to zwykle w internecie prawie same negatywne opinie, frustraci się zebrali, ci którzy pracują raczej nie piszą opinii, wszedłem tu się pośmiać :) dla studentów praca idealna - bez niektórych składek, bardzo elastyczna, możliwość pracy zdalnej, poza tym z kasą nie jest tak źle jak piszą wyżej - w monitoringu prasy jeśli pracujesz normalnym tempem (czyt. nie(usunięte przez administratora) się), to spokojnie można zarobić powyżej 2000, im więcej punktów tym więcej zarobisz, wiadomo - przy bardzo dobrym tempie idzie wyciągnąć całkiem przyzwoitą sumkę. wiele buntów o reklamacje, a przecież podpisując umowę widzisz na co się piszesz, więc sorry :) poza tym 90% reklamacji zewnętrznych to bardzo, ale to bardzo głupie błędy ze strony kodujących... dlatego zresztą wprowadzone są premie za polecenie znajomego do firmy, a takich osób jest całkiem sporo, więc trujcie się tu dalej, niech tumani wiedzą jaka to zła i bezwzględna korporacja :) kolezanka, ktora pracowała 7 lat sama napisala ze pracowala ZDALNIE, wiec nie wiem jakie ona chciała mieć mozliwosci awansu, perspektywy, skoro tylko klikała sobie spokojnie w domu... ludzie pracuja w siedzibie firmy, maja zdecydowanie wiecej funkcji, obowiazkow niz zdalni, ale to zdalna osoba pisze o awansie, nie czaje :) ogólnie polecam każdemu spróbować pewnych rzeczy na własnej skórze, nie tylko w tym przypadku, bo internet to jednak faktycznie śmietnik...
3
Janek 2014-08-17 20:54:27
Ja tam pracowałem i nigdy nie zarobiłem takiej sumy o której Ty piszesz a nawet się do niej nie zbliżyłem. Ty piszesz o 2000? To chyba brutto. A co do reklamacji to jest idiotyzm bo nie masz prawa się pomylić jako człowiek bo Ci zaraz odejmą od wpłaty i to całkiem sporą sumę. Ja rozumiem z 20 czy 30 zł z wypłaty ale w okolicy 200-250 zł? To jest przesada. I o dziwo zawsze raz na miesiąc przychodziły reklamacje... Hm... Ktoś szuka na siłę? Pewnie tak bo nie problem jest znaleźć JEDNEGO błędu w setkach tysiącach kliknięć miesięcznie.
5
K. 2014-08-19 19:28:35
ohoho odezwał się mądrala. Dziecko drogie, nie wiem kto Ci to kazał napisać, ale ochłoń. Wszedłeś żeby się pośmiać? To musisz mieć bardzo smutne życie, skoro bawią Cię takie rzeczy. Widać, że od klikania już Ci padło na głowę. Pojęcia nie masz, co się dzieje poza działami, które kodują. Każdy kto ma minimum pojęcia o ludziach w tej firmie i jej działaniu nie neguje pracy studenciaków. Dorywczej pracy, do dorabiania. Bo dorobić można, na umowie zlecenie i tyle. Osobną kwestią jest pogarda, z jaką do tych ludzi odnosi się większość osób, ale to już o nich świadczy. Poza monitoringiem, jako praca na stałe, w firmie, to już robi się mniej śmiesznie jak zaczynasz widzieć za dużo. Więc wróć do kodowania i nie wysilaj się komentowaniem na forum o sprawach, o których nie masz pojęcia, bo śmiać można się z Twojej naiwności. Bez odbioru
7
czujnik 2014-08-27 20:11:24
A skąd Ty wiesz, jakie są reklamacje zewnętrzne, jak pracujesz zdalnie, aaaaa? i jeszcze ten podział procentowy? :)
1
Janek 2014-09-18 20:08:51
Nikogo się nie starają zatrzymać. Będziesz tylko w tej firmie zwykłym pionkiem. Jeśli będziesz dobry to nawet słowa podziękowania nie otrzymasz a jeśli będziesz do niczego to sam wiesz jak skończysz. Przecież jeśli firma starała by się kogokolwiek zatrzymać mogli by proponować po umowie zlecenie - umowę o teleprace. Dlaczego tak nie robią? Bo po co to komu? Jak się nie sprawdzisz lepiej nie podpisywać kolejnego zlecenia i po problemie. Ale jak się wszędzie szuka oszczędności to później tak się to wszystko kończy, że patologia wdziera się wszędzie gdzie może.
5
xyuz 2014-09-24 19:58:58
Nie jestem żadnym Twoim "drogim dzieckiem", cała Twoja wypowiedź nie ma ani jednego konkretu, a więc nie ma sensu. Bez odbioru
xyuz 2014-09-24 20:04:44
To słabo pracowałeś najwidoczniej skoro nigdy się do tej kwoty nie zbliżyłeś. Co do reklamacji już mówiłem - widziały gały, co brały. A teorię spiskową o jednej reklamacji miesięcznie musisz chyba zgłosić do komisji Macierewicza :) Ponad 100 osób w DMP, ale akurat na Ciebie (taka ważna osobistość!) raz w miesiącu szukali haka, dokładnie tak było!
Janek 2014-10-09 23:31:26
Na wszystkich (którzy chcieli więcej zarobić) szukali haka. Bo przecież zaoszczędzić na zwykłym pracowniku trzeba. Po co ma zarobić 1500 zł jak może równie dobrze przeżyć za 1200 zł. I 300 zł w budżecie firmy jest.
5
An 2014-10-28 01:22:22
Podwyżek nie ma, premii też nie. Przeczytaj cały wątek, to znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Kiepska firma z kiepską panią... a nie sory, lepiej tego nie pisać, bo czytają i piana się toczy więc co jakiś czas jakiś chwalebny wpis się pojawi
5
zmęczona 2014-11-18 19:04:13
Pracowałam w dziale rtv ponad rok, zdalnie, ale kiedy miałam problem z netem przychodziłam do biura, i tak: kobietom nie radzę przychodzić do biura w Poznaniu, jest tam pewna baba, która trzęsie tym działem. kierownik słucha jej jak pies, ona leci na każdego faceta, dlatego dla kobiet jest chamska i mało która przechodzi rekrutację. Praca ciężka, jak nie trafisz na dobrego szkoleniowca (a kobiety z reguły dostają okropnych, z 5 dziewczyn tylko ja się dostałam i 6 facetów) to nie masz co liczyć na pracę. Umowa o pracę - hahaha!! Nigdy w życiu!! Kiedy kończyłam studia i wyraziłam chęć zostania, odpowiedzieli mi, że niestety nie ma etatu (mój kolega został, kończył studia ze mną, ale też ma umowę zlecenie). I po skończeniu umowy nie przedłużyli mi jej. W czasie szkolenia nie możesz zadawać pytań, nie angażuj się, tylko siedź i rób. Nikt ci nic nie powie, sama musisz się nauczyć pracować na programie. Do tego przymusowa praca w święta, brak ekwiwalentu wolnego dnia, tylko marne 20-30 zł dodane do pensji. Prawda, że jest mniej reklamacji w rtv, ale za to wspomniana wyżej baba dzwoni co dwa dni i drze się o byle co, np. o to, że wyrobiłam o 1 punkt mniej niż ostatnio. Ogólnie ludzie tępi, w biurze podkładają sobie kłody pod nogi, wyścig szczurów. Praca zdalna lepsza, ale za to nie jesteś w stanie sprostać ich wymaganiom, wciąż cię naciskają. Pracując od pon. do pt. każdego miesiąca otrzymywałam max. 1300 zł. Do tego o wolnym można pomarzyć - są niesamowite problemy, szczególnie w okresie świąt. Zostawanie po godzinach - norma, za którą nie ma pieniędzy. Baba dzwoni 10 min. przed końcem, że ona jeszcze tylko coś wrzuci i tylko to zrób i koniec, a okazuje się, że "to" trwa półtora godziny. Strasznie otępiająca taśmówka. Ogólnie nie polecam, chyba że w czasie studiów, żeby dorobić. Praca w barze wydaje się niebem w porównaniu do pressu.
7
Janek 2014-12-03 01:05:33
Oczywiście, że płaci mniej. Jak dostaniesz parę reklamacji to możesz nawet 1000 nie zobaczyć na koncie. A takim sposobem, że pracują tam ludzie na umowach zlecenie i w tym przypadku minimalna kwota nie obowiązuje.
3
A. 2014-12-04 23:23:07
Ciekawe, że firma trzyma w jednym ze swoich działów osobę, która pracuje w innej firmie, dorabia od iluś lat w PSMM rzadko i kiepsko kodując, bo kierownik się jej boi tknąć, a ta robi taki czarny PR tej firmie, że szkoda słów.
7
ttt 2015-07-17 09:07:07
Witam wszystkich,
Byłem pracownikiem DMP Press-Service przez 3 lata. Dodam, że były to 3 lata na nockach :D Zakonczylem prace ponad 4 lata temu i byc moze nie wiem co się dzieje na bieżąco. Nie mniej jednak dziwią mnie trochę komentarze co niektórych. Jak dla mnie praca DLA STUDENTÓW jest w sam raz. Za moich czasów można było ustalać sobie grafik, kiedy człowiek mógł przychodzić do pracy/pracować zdalnie. Tak naprawdę wystarczyło przepracować łącznie 10 dni w miesiącu i można było zarobić spokojnie około 1000-1200zł. Przy przepracowanych ~20 dniach bez reklamacji zew. można było bez specjalnego forsowania zrobić około 2000 netto. Znam jednak osoby, które ostro zap.ieprzały i potrafiły zarobić pod 3000
Mi udało się awansować na merytorycznego, więc potem miałem nieco inne obowiązki. Nie mniej jednak możliwość pracy zdalnej daje duże plusy bo o 6 rano można bez konieczności przejazdu udać się do łóżka :)

Co do pracy PO STUDIACH to już gorzej. Tak jak pisano powyżej o umowie o pracy raczej nie ma mowy. Dlatego ja odszedłem
Tak czy siak wydaje mi się, że Press jest bardzo dobrym miejscem na start i przepracowanie tam chociaż roku pozwala wpisać cokolwiek sensownego w studenckie CV.
Pozdrawiam
gato 2015-08-06 15:09:13
Pracuję w firmie od 5 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Idealna praca dla studentów, dlatego nie rozumiem tych negatywnych komentarzy. Pracując najmniej 12 dni wyciągnęłam 1000 zł, pracujesz więcej zarabiasz więcej proste. Ludzie z którymi pracuje są bardzo mili, mimo że nie widzimy się na co dzień. Szkolenie również przebiegło w super atmosferze. Największą zaletą jest praca z domu. Prawie pół roku i nie mogę powiedzieć złego słowa na firmę. Dlatego nie rozumiem tych nieprzychylnych komentarzy. Wypłata zawsze na czas. Jeśli się starasz to zarobisz. Za reklamacje rzeczywiście odejmują pieniądze od wynagrodzenia ale dopiero po przekroczeniu ich określonej liczby.

Nie bójcie się, super firma, jeśli szukacie pracy na okres studiów śmiało!
1
K. 2015-08-06 19:25:28
Gato siedź sobie na tej telepracy jak ci tak dobrze i nie wypowiadaj się publicznie o sprawach, o których nie masz bladego pojęcia. 5 miesięcy, praca zdalna i ona zadowolona. No właśnie takich naiwnych o zamydlonych oczach im trzeba! :)
6
clipperka 2015-12-09 15:11:31
Ja pracowałam w press-ie pół roku. Przeszłam do innej firmy w Poznaniu, która zajmuje się tym samym, tylko trzeba znać niemiecki, bo monitorują niemieckie media (Breitenbach Media). Stawka godzinowa dobra, no i nie ma tych reklamacji, mały zespół, sympatycznie :-)
1
Gringoo 2016-02-16 13:46:32
Czy dobrze to bym się zastanawiał. B1 wystarczy. Obsługą klienta zajmują się Niemcy, ty tylko clippujesz.
Gringoo 2016-02-22 16:45:55
jest co robić, ale na cały etat mogą liczyć tylko ci co bardzo dobrze znają niemiecki.
Gringoo 2016-04-15 14:01:12
16 zł./ h brutto. plus pare zlotych premii.
1
Gringoo 2016-04-15 14:06:23
co do języka niemieckiego to zgoda,ludzie znają, dogadują się, do wycinania artykułów wystarczy, ale jeżeli np. o analizy chodzi to musisz być na bardzo dobrym poziomie żeby wychwycić wszystko to co jest "między wierszami", robią to Niemcy, ewentualnie po filologii.
1
Suzi 2016-04-27 01:49:19
Pracuję ponad rok czasu w dziale rtv jako osoba kodująca. Praca, jak praca czasami bywa nudna. Trochę płaska struktura czyli duży zespół osób kodujacy, kilku liderów i kierownik. Jeśli jakiś awans to raczej jako przeskok do innego działu. Z małymi wyjątkami spoko ludzie. Chociaż firmowa plotka głosi, że jeden z takich "wyjątków" chce na dniach pożegnać się z firmą w dość specyficzny sposób.Może w końcu kółko wzajemnej adoracji nie będzie miało swojego lidera. Z innych rzeczy czasami jest problem z akceptacją prośby o wolne zwłaszcza jak jest mniej osób na dany dzień. Podsumowując szału nie ma ale w porownaniu do poprzednich firm w ktorych pracowałam to jest całkiem nieźle. Chociaż i tak przy tak dużej liczbie osób znajdzie się pewnie ktoś niezadowolony.
3
Pracownik rtv. 2016-07-07 13:27:34
Nie wiem skąd Suzi takie bzdury wytrzasnął. Pracuje w dziale RTV od ponad 2 lat. Najpierw jak każdy na umowę zlecenie a potem o pracę (co jest związane z większym zarobkiem, dodatkiem za używanie własnego komputera itp). Atmosfera pracy, osoby, liderzy są jak najbardziej na plus. Zawsze można dopasować harmonogram do siebie jeżeli jest taka potrzeba. Liczne konkursy z atrakcyjnymi nagrodami, możliwość awansu - co wiąże się z większymi zarobkami ofc. bony na święta lub upominek. Możliwość pracy zdalnej. Imprezy, wyjazdy integracyjne wszystko na plus.

Ps. Tekst o kole wzajemnej adoracji jest ponad wszelką krytyką. Ludzie jak w każdej pracy lubią się bardziej i mniej.
2
metamorfoza 2016-07-20 14:25:48
Czy praca w Media Press Service to tylko praca dla studentów?Myślałam o możliwości przekwalifikowania.
Chciałabym zdobyć nowe,praktyczne doświadczenie biurowe.
Kluczowa jest dla mnie atmosfera na działach,kwestia traktowania pracowników.
Jak wyglądają szkolenia?Czy nowi pracownicy są wrażani krok po kroku i solidnie przygotowywani?
Jak wygląda praca stacjonarna w biurze siedziby firmy?Jak jest z grafikiem?
Jakie są aktualnie zarobki?Jak kształtują się wynagrodzenia na poszczególnych działach?
Czy wypłaty są na czas,a kwestia odprowadzania składek uregulowana?
Czy zdobyte tam doświadczenie jest przydatne w dalszej karierze.
Pozdrawiam.
1
EV 2016-08-10 22:47:57
Hej!
Ja pracuję w PRESS od roku w dziale monitoringu prasy, z początku na umowę studencką, teraz bez statusu studenta. Od pon. do pt. i jestem w stanie wyciągnąć ok. 2000 zł netto, najmniej z początku - ok. 1400 zł netto. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy, mogę dogadać się co do wolnych dni (jeżeli nagle wyskoczy mi sprawa do załatwienia i nie mogę pracować), kończę wcześniej jeśli muszę, mogę pracować dłużej jeśli chcę. Wypłata zawsze na czas, mam wgląd w ilość wypracowanych "punktów", więc wszystko jest jasne, nikt nie próbuje oszukiwać lub manipulować :). Jedyną wadą jest to, że faktycznie ciężko o umowę o pracę. A plusy? Jesteś na bieżąco z tym co dzieje się na świecie, poszerzasz horyzonty, płacą za leżenie w łóżku (moja ulubiona pozycja w pracy! :)).

Pozdrawiam.
2
prasowiczka 2016-08-11 15:00:42
Drogi dziale personalny (rzekomo Ev). Nie ma czegoś takiego jak UMOWA STUDENCKA w polskim prawie pracy. Za pracę w wyznaczonych godzinach pracy, pod nadzorem powinna być umowa o pracę. I wcale nie jest trudno o taką umowę - jest to po prostu niemożliwe w tej firmie. To smutne, że sądzicie że płacicie nam za leżenie w łóżku, bo to pokazuje, że nie wiecie jak ciężki zapieprzamy, żeby wyciągnąć 1700 na rękę - o ile nie wpadnie reklamacja.
5
jw 2016-10-12 17:14:49
Klikanie, kodowanie - o co tu chodzi? Na czym polega ta praca?
1
Zostaw swoją opinię o Media Press Service - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Media Press Service