brak logo

Kämmerer AG www.kaemmerer-ag.de

Ingolstadt im Unterfranken

Opinie o Kämmerer AG www.kaemmerer-ag.de

autograf 2010-09-01 17:21:36
Witam,

uległem pięknym opowiadaniom, założyłem działalność, podpisałem umowę i ... płacę ZUS a już od miesiąca miałem pracować i zarabiać. Teraz zastanawiam się co można zrobić bo pracę nie miałem złą a już straciłem możliwość pracy tam.

Zorientowanych proszę o posty.
krzysiek 2010-09-01 20:13:28
no to wtopiłeś.

Nie zastanawiał Cie fakt, dlaczego firma Kämmerer proponuje założenie działalności gospodarczej, zamiast zatrudniać na umowe o prace ? Już sama taka propozycja, w dobie kryzysu czy spowolnienia gospodarczego, powinna zastanawiać.
byly pracownik 2010-09-23 11:10:57
( usunięte przez administratora ) szkoda ze piekne gadanie sklania ludzi do wspolpracy z taka firma.
poważnie zainteresowany 2010-09-24 19:22:34
Proszę o informacje, jak faktycznie wygląda sytuacja w obecnej chwili.Rozważam mozliwość współpracy z tą firmą i sam nie wiem co mam mysleć o nich , co robić? Może niech Ci co pracuja tam napiszą cos o pracy w tej firmie. Czy to jest praca stała, czy na miejscu, na jakiej zasadzie wyjazdy... czy nie ma haczyków w umowie .. czy są wypłacalni ... czy uzgodnione stawki są wypłacane .... czy cos kombinują .... Prosze o prawdziwe informacje, bo może się coś pozmieniało...
Pozdrawiam i czekam na opinie osób pracujących, może nawet przyszłych kolegów z pracy.
byly pracownik 2010-10-15 21:54:12
cóż tak to jest ze prawda w oczy kole..:) napisze ponownie kilka slow ktore zostaly skasowane...:) nikogo pan ( usunięte przez administratora )nie zwalniali bo ci co odeszli zwolnieli sie sami:) a odeszło 5 osob no i pozostalo 4 osoby ktore wiernie wierza w piekne obiecnice pana ( usunięte przez administratora ) cóż prodia poprostuale widać że pan ( usunięte przez administratora )dzielnie przegląda internet i dba o to by niekorzystne opinie o firmie znikaly...No cóz przeciez za cos bierze ponad 10 tys wyplaty wiec dzielnie dba by przeglądarka internetowa nie stygla ....:) ( usunięte przez administratora )
anonim 2010-12-15 13:34:09
jak tam sytuacja na polu walki ( usunięte przez administratora ) ? Cos sie zmienilo, sa projekty ?
obserwator 2010-12-17 12:47:50
jak to w standardzie są napewno obietnice i kuszenie potencjalnych pracowników super projektami hehe
Cóz gadane to oni maja....:)
anonim 2010-12-21 11:42:15
ruch na stronie zerowy, pewnie wszyscy siedz� w projektach za�atwionych przez kierownictwo.
anonim 2010-12-21 19:54:10
to napewno projekty sa załatwione pewnie ( usunięte przez administratora ) ........ hehe swieta czas prezentow moze jakiś urlopi dla pracownikow ...hehehe:)
anonim 2010-12-22 12:28:04
ale nie ma juz tylu wpisów co wczesniej i ludzie juz nie podnoszą alarmu jak na początku. może to świadczy o tym, ze mają juz jakies projekty, a może po prostu rozstali sie z firmą i poszukali sobie innego pracodawcy ?
anonim 2011-03-29 20:02:17
Witam,

ponoc narodzily sie nowe projekty, czy ktos cos wie dokladniej?

pozdrawiam!
Odradzam współprace z tą firmą 2011-04-11 20:10:52
Bzdura. Nie ma żadnych nowych projektów. Oddział polski Kammerera istnieje tylko i wyłącznie ze względów propagandowych. By podnieść prestiż ( jeśli w ogóle jakiś prestiż ta firma ma) i wizerunek Kammerera za granicą. nie jest to firma godna do współpracy
xxx 2011-05-06 14:39:27
A Ja jestem w środku, wybór podjąłem świadomie wbrew temu co Tu było napisane i nie żałuję w żaden sposób. Prowadzone są bardzo ciekawe projekty przy których praca jest przyjemnością.

Pozdrowienia dla konkurencji...
potencjalny pracownik 2012-04-08 15:56:26
A jak wygląda praca w Niemczech dla tej firmy dla free lancera ? bo taka ofertę właśnie dostałem.
zawiedziony 2012-04-23 19:22:44
musisz mieć nieziemską cierpliwość i mnóstwo własnej gotówki:)
igor 2012-04-26 14:33:58
Czyli co zalegaja z platnosciami? A cierpliwsc to chodzi o obietnice wyjazdu ktora niewiadomo kiedy sie spelni?
alojz 2012-05-03 08:30:24
Wiecie coś na temat biura w Katowicach ostatnio pojawiła się taka oferta pracy na CAD? Warto zainteresować się tą ofertą ? W firmie nadal panują takie warunki jak wcześniej - bezpłatne urlopy, brak projektów?
twist 2012-05-29 16:13:26
1. chcialbym wiedziec jak wyglada temat z platnosciami w terminie, czy ktos z was miał z tym problem ?
2. jaki jest najdluzszy urlop bezpłatny jaki się wam przydarzył ?
mik 2012-05-30 09:17:03
Najdluzszy urlop ktory mialem to 14 misiecy, w tym czasie moze miesiac sie uzbieral, przychodzac w pojedyncze dni.( usunięte przez administratora )
1
zainteresowany 2012-07-09 23:44:12
Czy ktoś już pracował lub pracuje dla tej firmy w Niemczech i mógłby powiedzieć o realiach? Jak z lokum, zapłatą itp?
Zapracowany 2012-07-19 15:56:31
Pracy jest dużo. WIadomo - jesteś na projekcie, to jesteś daleko od domu, ale to specyfika naszej pracy. Rozliczenia są o czasie, firma w wielu kwestiach idzie na rękę.
Zresztą ja w ogóle mam wrażenie, że te wszystkie wpisy są od konkurencji. Trochę marny sposób Panowie... hehe
pozdro
Oczekujacy 2012-07-26 18:12:05
Zapracowany - 2012-07-19 15:56:31

Pracy jest dużo. WIadomo - jesteś na projekcie, to jesteś daleko od domu, ale to specyfika naszej pracy. Rozliczenia są o czasie, firma w wielu kwestiach idzie na rękę.

Zresztą ja w ogóle mam wrażenie, że te wszystkie wpisy są od konkurencji. Trochę marny sposób Panowie... hehe

pozdro
Czesc Thomas fajny bajer masz ;)
2
inż 2012-08-23 14:02:25
ja pracuję od kwietnia i wszystko jest ok.
są jakieś kłopoty z informacjami, ale jestem zadowolony.
ciagle sie zastanawia 2012-09-10 22:58:13
Hej, ja tez mialem oferte z tej firmy do katowic. Ale jaks te opinie na tej stronie mnie zniechecili. Sam juz nie weim jaka jest prawda. Czekam na info. Najlepiej to pojechac tam i zobaczyc
wini 2013-04-10 15:02:50
pojedz i zobacz. z ciekawosci wlazlem i zobaczylem wpisy - u mnie jest spoko, podoba mi sie. ale kazdy ma swoj rozum i niech sam decyduje.
jestem na projekcie w de.
pzdr
pracownik 2013-05-02 10:28:32
A ja odradzam zupelnie ta firme. Jeszcze moze i praca w Polsce jako tako ale juz wyjazd do Niemiec majac zatrudnienie w Polsce to porazka. Po pierwsze bedac zatrudnionym przez Polska firme nie macie benefitow przyslugujacych osobom placacym podatki w Niemczech. Po drugie Wasze zarobki moze troche wzrosna ale koszty zycia w Niemczech (szczegolnie wynajmu mieszkan) to zrownaja. Po trzecie za pracownika z Polski firmy ktorym kaem.. podrzuca ludzi placa polowe stawki niemieckiej (za osobe z Polski placa 30-38 euro na godzine, za kogos z firmy Niemieckiej 60-70 euro). Kolejna sprawa to brak wsparcia ze strony firmy. W momencie podpisania skierowania do projektu czlowiek zostaje sam w dzikim kraju :p Nie liczcie tez na jakies kursy niemieckiego. Moze cos zaproponuja ale czlowiek z zajec raz w tygodniu nic nie wyciagnie.
Wiec podsumowujac. Jesli ma ktos sie decydowac na prace w Niemczech to jedynie poprzez Niemiecka firme (zarobki dwukrotnie wyzsze wzgledem kaem..owych).
3
I 2013-10-31 20:30:50
Witam, ile można zarobić w tej firmie w Polsce? Czy wypłacają delegację w Niemczech i czy płacą za mieszkanie?
Pracownik 2013-11-13 12:13:28
Obudzcie sie wiekszosc to bzdury wyssane z palca jacys sfrustrowani idioci pisza o swoich zyciowych niepowodzenia oraz ktozy nigdy ne byli na delegacji, w ktorej masz delegacje 42e, oplacone mieszczkanie i przejazdy, do tego wyplata w PL i prywatna opieka zdrowotna. A czy sa projekty to jak w kazdej firmie outsorcingowej myslicie ze w N-G czy I-M-P jest inaczej zlapia projekt i dalej jazda. Wszyscy chca zarobic normalne! Nie umiesz jezykla i nie masz wyobrazni przestrzennej to bedziesz mial problem wiec do nauki buraki a nie biadolicie i narzekacie. No i na koniec dlatego jestescie tam gdzie jestescie przy AutoCadzie za marne grosze
Andrzej 2013-11-13 21:40:04
Jak się pracuje w tej firmie we Wrocławiu, czy jest możliwość awansu? zdarzają się podwyżki, ko i kiedy decyduje o wyjeździe na projekt do de? Kto opłaca mieszkanie? Pozdrawiam.
1
Pracownik 2013-11-14 14:53:42
Ogolnie jak jestes freelancerem to wszystko sobie oplacasz sam firma pomaga znalesc mieszkanie lub hotel itp. A jak jestes na etacie to wszystko oplaca pracodawca. Jesli chodzi o podwyzki to sa, o wyjezdzie decyduje szefostwo jak ma zamowienie na jakigos pracownika to wysylaja jesli masz doswiadczenie i znasz jezyk i programy najczesciej Catia tak jak wszczedzie. A na jakie stanowisko chcialbys awansowac z Konstruktora na ???
Andrzej 2013-11-14 21:29:49
...a jak wyglądają zarobki w tej firmie, na ile może liczyć doświadczony konstruktor, pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
Pracownik 2013-11-18 10:18:12
To juz zalezy tylko i wylacznie od ciebie ile sobie wynegocjujesz to tyle masz!
To tez zalezy ile doswiadczenia masz w jakich programach i w jakiej dziedzinie.
NEGOCJACJE wynagrodzenia sa indywidualne czyli zaleza od ciebie.
katjav5 2013-12-19 22:06:08
chlopaki, wezcie sie za siebie, ogarnijcie sie, nauczcie sie cos, a nie wylewacie gorzkie zale - temat jst prosty, jests dobry - bedziesz miec prace, wszedzie, w kammerer, czy w de. jak ktos ogarnia temat, to bedzie mial robote, proste? w kammerer jst tak jak powiedzial kolega - co sobie wyngocjujsz to masz, wyjazdy sa, normalna firma projektowa.
Katjav5 2013-12-19 22:12:26
Ziomus, tak czytam i sie zatanawiam, czy ty nazwy firmy ni pomyliles? hehehe, jakbys (usunięte przez administratora) przczytal co prawo polskie pracy mowi na ten temat, to bys se sam nic nie szukal. NORMALNIE firma ci szuka miszkania, w kammerer znaja prawo pracy i ci fima szuka !
1
Chapka na kaske 2013-12-31 12:18:55
Cześć wszystkim, mam pytanie do doświadczonych inżynierów w tej firmie. A mianowicie czy jest to dobra firma żeby wybić się po jakimś roku może dwóch do DE ? Z góry dzięki za odp.
1
Pracownik 2014-02-26 14:52:57
Oczywiscie ze jest taka mozliwos ale to tylko i wylocznie twpje umiejetnosci pozwola ci to osiagnac, firma ciebie wysyla do de po to aby na tobie zarabiac i jest dla nich super jak ciebie przedluzaja w projektach, wtedy wiesz ce dajesz rade i mozesz myslec po jakims czasie o szukaniu pracy bezposrednio(usunięte przez administratora)
I 2014-09-30 17:28:03
Człowieku daj sobie spokój, niczego się tam nie nauczysz.
1
I 2014-10-09 20:22:14
Jak chcesz się nauczyć stawiać punkty i linie to idź do nich.
1
___abc 2014-10-30 11:50:35
Zastanawiam sie ile komentarzy jest od pracownikow a ile od konkurencji... Dostalem zaproszenie na rozmowe rekrutacyjna, sam pojde i zobacze. Napisze jak bylo. Sam szukam informacji o firmach, ciekawe czy sie sprawdzi.
ja 2014-11-03 19:23:38
No i jak tam twoja rozmowa z pania G czy moze pan N z toba rozmawiali? I jak wrazenia? No mialem przez pewien okres czasu mozliwosc wspolpracy z ta firma. Hmmm... no coz wiele im brakuje jaki w dziedzinie zarzadznia ludzmi tak i rowniez razacy brak wiedzy inzynierskiej oraz kulejace prowadzenie projektow. Profesjonalizm no coz duzo im brakuje. Ale co prawda to prawda obiecuja wiele ale niestety w wielu prypadkach to jedna wielka sciema no prezes T nawija makaron na uszy latwowiernych chopakow. Nie pozwalajac im normalnie zarobic. No ale preciez najwazniejszy jest zysk ale dlaczego kosztem pracowniczych zarobkow.
__abc 2015-01-24 17:30:43
bylem na rozmowie, prace jzu rozpoczalem. podoba mi sie, ale wiadomo, dla kazdego co innego. jesli chodzi o wroclaw to zaproponowali najlepsze warunki.
pozdro i do zo na szlaku
Kasek 2015-01-29 00:36:29
Siema, podbijam temat. Mam doświadczenie, znam niemiecki, opłaca sie tam wogle zaczynać cos ? Sa tu jakies konkretne chłopaki co tam pracują ? Po tym co przeczytałem sie zastanawiam .. Thx za info, pozdro
Z buta wjeżdżam jednym strzałem wyłamuję zamek 2015-01-29 17:05:25
Wypłata jest w złotówkach, delegacja (jeśli na niej jesteś) w euro. Osobiście dużo się nauczyłem w tej firmie ale jeżeli chcesz pracować na miejscu w biurze to zarobki nie powalają (zależy czego oczekujesz i ile wynegocjujesz).
misuszatek 2015-01-29 17:30:28
siemanko, zgadzam sie z przedmowca. niemiecki dobrze znac, wiadomo. jak chcesz jechac do niemiec na projekt to bedziesz mial wieksze szanse jak cos sie po niemiecku trzy slowa odezwiesz. dla mnie w ogole temat jest dosc jasny, wiekszosc projektow przyhodzi z niemiec, wiec jak chcesz tam zrobic kariere, to raczej nie po chinsku. jaki poziom musisz znac to nie wiem, tak zebys gadal i pisal w miare, techncizne slownictwo sie w kolko powtarza to samo, wiec jak nie jestes lewy do kwadratu to szybko ci wejdzie. co poza tym, atmosfera spoko, nauczysz sie duzo, jest paru nadetych dupkow ktorzy pomylili biuro konstrukcyjne z bankiem pkobp, ale to jest w sumie mega duzo ludzi, bo cos ostatnio gadali ze kolo 90. stosunek dupkow do wyluzowanych ludkow jest dl amnie satysfkacjoacy. generalnei jest ok.
rambo 2015-03-03 10:45:51
hehe, dobre pytanie ! co sie robi w kammerer - sie projekty robi. deski, panele, rozne elementy z plastiku. ja jestem zadowolony. piniondzory na czas, ekipa tez ok. czasem są nadgodziny, ale są normalnie wyplacane. jesli chodzi o kasiore, to tak jak wczesniej ktos pisal - ja nie wiem ile inni zarabiaja i nie wiem jakie masz stary potrzeby. negocjuj, raczej ludzie sie nie przyznaja ile zarabiaja, nawet anonimowo, bo sie okaze ze mniej niz inni i bedzie foch hehe. pozdro ziomeczki
1
okocim 2015-03-03 23:23:44
siema, ktos sie orientuje dla jakich oemów pracuje Kammerer? Generlanie zależy mi na projektach dla dużych oem. Większość we Wrocku robi takie cuda od święta, a słyszałem, że Kammerer jako jedyny rzeczywiście we Wrocku robi konkretne projekty. Ktoś coś wie? Jest opcja pracy w Niemczech? Kumple mówili, że są projekty w USA, czy to jest right?
olaf 2015-04-14 13:05:21
ile mozna oczekiwac na stanowisku junior designer?
Z góry dzięki za odp.
1
juniorcadmasterofdisaster 2015-05-18 18:03:44
Siema,
okocim - kumple cie nie klamia :P OEM'y i robota glownie dla niemiec, ale tez dla usa. koledzy jezdza czasem w inne miejsca europy ale rzadko.
cinek - nikt ci nie bedzie robil problemow, jesli nie bedziesz traktowac spozniania sie jako standartu. w kamererze oceniaja ciebie za to jak sie przykladasz do projektu, czy uczysz sie szybko i czy nie robisz bledow o tkorych ci juz kazdy na spokoju tysiac razy mowil. jak chcesz wyjsc wczesniej a robota bedzie zrobiona to ci nikt lba nie urwie. musisz to jedynie obgadac z szefem swoim. ale to chyba wszedzie tak jest, gdzie traktuja cie jak czlowieka.
Olak - nasz szef, to niemiec, ale mowi po polsku jak polak ;p malo go w ogole widac, reszta kadry to polacy,
olaf - tysiacpiecsetstodziewiecset, ktos tu juz wczesniej madrze napisal, nikt ci nie powie ile zarabia... zawsze moze byc lepiej i zawsze moze byc gorzej, teraz dorzucili karty sportowe.
HOWGH
klenciu 2016-04-23 22:32:39
Kilka razy ktoś już pytał o zarobki i ciągle odpowiedzi, żeby negocjować, ale chyba Ci, którzy tam pracują wiedzy mniej więcej na ile można liczyć ?
Ja na stanowisku konstruktora (2 lata doświadczenia) w innej firme zarabiam 2500 netto. Czy myślicie, że tu mam realne szanse na znacznie zwiększenie tych zarobków czy tez będzie coś koło tego ?
osks 2016-09-22 11:34:25
Pewnie, że awanse się trafiają, bo potrafią doceniać swoich pracowników. Zastanawiam się jednak czy wypłata jest na czas.
Zostaw swoją opinię o Kämmerer AG www.kaemmerer-ag.de - Ingolstadt im Unterfranken
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kämmerer AG www.kaemmerer-ag.de