brak logo

CRS POLSKA SPÓŁKA Z O.O.

Wrocław

Opinie o CRS POLSKA SPÓŁKA Z O.O.

enia 2011-12-25 16:53:49
W CRS pracuję od niedawna, ale już mogę stwierdzić,
że jest nieźle, w porównaniu np. do LG - Niebo a Ziemia.
Kontrolujemy jakość części do hamulców,
w Wabco na Ostrowskiego.
Jest nieźle jak na początek, stawki za godzinę dobre,
a za weekendy płacą więcej,
Są firmowe koszulki (na hali ciepło, wystarcza koszulka),
rękawiczki, okulary ochronne,
no i obiady w stołówce za ok. 2zł. :)
Praca bezstresowa, lekka, łatwa,
może czasem trochę żmudna, ale bez przesady.

Sytuacja może być inna gdy zatrudniacie się przez biuro pośrednictwa pracy, wtedy macie niższe stawki.
yes 2012-01-17 18:25:14
Super praca, co prawda w kontroli jakości liczyłam, że zarobię fajniejszą kasę niż na produkcji, ale za to bardzo miła atmosfera i z każdym przełożonym się idzie dogadać. Poza tym ze świadectwem pracy w k.j. już dostałam kilka propozycji pracy, ale nie zdecydowałam się gdyż wiem, że będzie na Dolnym Śląsku wiele awansów... gdyż firma rozwija się prężnie!!!

Kto zna pracę na produkcji wie jak trudno zdobyć pierwsze doświadczenie, wie że mało firm daje realne szanse awansów i że nawet jak są to nie ma szansy przebić się przez chmurę nepotyzmu, kumoterstwa i kolesiostwa (nie mylić z koleżeństwem)!
weee 2012-06-11 21:30:24
Nie dobrze mi się robi jak czytam te bzdury... kolesiostwo na porządku dziennym, nie doceniają pracowników a tym bardziej nie wierzą w ich pracę. Stąd taka rotacja. Osoby \"zarządzające\" we Wrocławiu są niekompetentne, nie potrafią nic załatwić, stosują mobbing który ma na celu lub skutkuje (tego doświadczyłem) : poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników!!!
2
eeeeeeeeeeeeeeee 2012-07-09 22:43:49
W końcu jedna prawdziwa opinia o CRS we Wrocławiu,gdzie liczy się tylko ciężka i mozolna praca,a nie liczy się człowiek.Zero praw a same obowiązki i zakazy i norma liczona na stoperze telefonu komórkowego.Fatalne warunki pracy nie mówiąc już o pozostałej reszcie,więcej rządzących niż pracujących.Praca w ciągłym stra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i stresie,nic Ci niewolno,jak niewolnik ,a może jeszcze gorzej.Ciągłe zastraszanie i mobbing.Osoba kierująca nic nie potrafi załatwić,w tym upale na strefie jest brak wiatraków,saturatora z wodą,i zakaz aby mieć przy sobie wodę,a do tego jedna 15-minutowa przerwa.Na koniec informacja ,firma otwiera oddział w JELCZU-LASKOWICACH w zakładzie Faurecia,szukają pracowników,nie zatrudniajcie się bo nie warto,to jest niewolnicza praca.FIRMA NIE GODNA UWAGI JAKO PRACODAWCA!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn 2012-07-09 22:58:24
Zatrudniając się w firme CRS Wrocław to jest jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,wykorzystują ludzi do przesady.Ludzi do rządzenia jest więcej niż pracowników.Mam nadzieje,że nie zdecydujecie się podjać tam pracy.Stosuja [usunięte przez moderatora]wobec pracownikow,nic nie umia zalatwic, a o zarobkach to szkoda mowic jest to jalmuzna. Trzymajcie sie jak najdalej od tej firmy.
1
jura 2012-07-11 11:51:18
zgadzam sie z tym co napisane,nie warto tam pracowac
free man 2012-07-17 01:21:56
Witam ,chcialbym sie podzielic moimi spostrzezeniami na temat tej firmy jaką jest CRS sp z.o.o.Moze zacznijy od początku .Gdy zostalem przyjęty do grona ludzi ktorzy oferowali mi dobre pieniądze ,mozliwosc awansów i pracy w miłym zespole bylem bardzo zadowolony z tej oferty ,pracowalem wczesniej w podobnej firmie i bylem pewny ze panują tutaj podobne warunki ,na początku byl Opel .Nie powiem atmosfera ,ludzie ,praca w porządku ,moim koordynatorem byl człowiek z ktorym mozna bylo wszystko zalatwic ,kombinowal na wszystkie strony aby kazdy mial godziny itp ,ludzi ok ,oczywiscie zawsze sie znalazl ktos kto nadawal na kazdego ale to skrajne przypadki ,praca ok ,normy niektore wysrubowane ,niektore az za duze wiec mozna bylo wyrobic 8 h .Pozniej zaczeło sie rzucanie po lokacjach ,plastic Omnium ,Nexteer itp .Był epizod na segro (magazyny Opla) tam tez bylo ok chociaz juz łape na tym połozyl koles ktory mial kazdego w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie i czepial sie kazdej rzeczy az w koncu nastał ten dzien .Kirchhoff Gliwice.awans .Dostalem swoją ekipe ,połowe juz znalem z innych lokacji .Na wstępie koordynatorka zarządzająca powiedziala ze tutaj koordynator musi wyrabiac 50% godzin jak normalny pracownik + obowiązki koordynatorskie .Zdziwilem sie troche bo na innych lokacjach nie ma takiego nakazu.Umowe o prace ktora mi byla obiecana od razu jak tylko przejde na ten oddział dostalem po 1.5 miesiąca po wyproszeniu sie i wysłaniu pisma do biura i tak byla ona tylko na okres próbny 3 miesięcy .Po paru tygodniach dowiedzialem sie ze wyrabia sie nie 50% godzin ale 100% wiec do obowiązków koordynatora zmianowego nalezało pilnowanie pracy swoich ludzi ,wyrabianie 8h i załatwianiu innych rzeczy .Normalnie powinieniem zarabiac 3 tysiące w takim przypadku ,góry złota;)...Przejdzmy do rzeczy .Kierownik crs na kirchhoffie : gawędziarz ,smakosz kawy ,wiecznie na telefonie wiszący zawsze jak ktos chcial podjąc z nim rozmowe w sprawie sprzętu do pracy potrzebnego lub pieniązkow ktore jak zwykle przy wyplacie sie nie zgadzały.A tak to tylko z nazwy mial stanowisko kierownik .W sumie rodzina prezesa wiec należało mu sie ..Koordynatorka zarządzająca : smakoszka kawy (pasja przejęta po kierowniku ) z miną wiecznie na NIE,szukajca dziury w całym,panikara i kobieta ktora jak to sie mowi aspołeczna probująca zrobic sobie swoj wlasny świat .Ustalająca wlasne prawa i regulaminy o ktorych nawet w biurze nikt nie wiedzial...W nawiasie mowiąc tez miala podobno obowiązek wyrabiania godzin ale jak raz na tydzien chwile porobiła to bylo dobrze a tak to kawa ,kawa ,laptop a godziny wyrabiali jej pracownicy bo kto inny...Fajnie to zawsze wygladało jak stały dwa laptopy na biurku ,jeden kierownika drugi jej naprzeciw siebie ,na jednym portale spolecznosciowe ,na drugim giełda .Praca marzenie ..Praca kontrolera: wyrabianie godzin ponad normy oprocz linii bo sie nie dało ,wykanczanie psychiczne i fizyczne ,straszenie karami pienieznymi za reklamacje i przymusowymi urlopami .Jednym słowem sielanka .Przypomne ze kadra kierownicza przyszła z nexteera o ktorym byla mowa w postach wczesniejszych włacznie z połową kontrolerów .Na kazdej zmianie bylo wiec gumowe ucho pani A ..Nic dziwnego ze rotacja jest tam jak na dworcu centralnym w Katowicach.Podsumowując krótko ,nie polecam i tylko szkoda mi ludzi niektorych ktorzy muszą dalej tam byc wyzyskiwani jak tania siła robocza .Moze jak cos jeszcze mi sie przypomni to napisze o tym ale czy to ma sens :)....pozdrawiam
1
qwer 2013-05-12 17:57:33
We wrocławskim oddziale CRS pracowałem około 1,5 roku.
Praca dla osób bez doświadczenia, dla studentów mieszkających z rodzicami, chcących sobie dorobić, ze względu na umowę zlecenie i bardzo niskie zarobki. Praca żmudna, nudna, mało różnorodna, bez szans na jakikolwiek rozwój, monotonna. Obowiązki polegają na bez mózgowym sortowaniu części (dobra, zła, z otworem, bez) z jednego opakowania do drugiego.
Dla tych, którym uda się zdobyć etat warunki pracy nieciekawe, bardzo niska pensja, premia często wyższa lub równa wynagrodzeniu zasadniczemu, za nadgodziny nie płacą (można wziąć wolny dzień), nie ma pakietu socjalnego. Brakuje narzędzi do pracy i podstawowej ochrony osobistej jak rękawice czy zapasowa odzież robocza (koszulka wykonana z najtańszego materiału, po praniu robi się dziurawa). Pracownik nie jest doceniany.
Kadra zarządzająca to młoda, niedoświadczona dziewczyna, która nie potrafi sprawnie kierować i zarządzać zespołem. Często miewa humory, kieruje się emocjami i „lubieniem lub nie” pracowników. Nie ma szacunku do podwładnych i często zmusza do pracy po godzinach lub w soboty. Nie przestrzega Kodeksu Pracy, a i oszustwa są nieodłączną częścią jej pracy.
Nie polecam tej pracy osobom wykształconym, po studiach. Zasiedzicie się tam i zmarnujecie. Ja wyrwałam się stamtąd (mam normalną pracę w zawodzie), żal mi jedynie wykształconych kolegów i koleżanek, które tam pozostały.
Firmy sortujące to zło konieczne na terenie fabryk.
qwer 2013-05-12 18:01:04
Z jakimi projektami? Tam nie ma co liczyć na jakiekolwiek projekty. Jeśli otworzą jakiś nowy odział to nawet jako osoba kierująca zespołem będziesz sortował i "wyrabiał" normę.
2013-10-06 16:14:24
W Crs pracuję już bardzo długo i moge wile powiedzieć na temat tej beznadziejnej firmy oraz zgniłej atmosferze jaka tworzy kierowniczka Oddziału We Wrocławiu w firmie WABCO.Uważam że to jest nienormalne że normy sa tak wysokie wręcz kosmiczne a zarobki żałosne.Pracuję tam 2 lata a mam stawkę 8 zł na godzinę.To jest po prostu żal bo firma oraz prezes zagarniają wszystko pod siebie a zarabiaja krocie.Kiedy My na umowę zlecenie nie mamy kompletnie nic i zarabiamy grosze,a kiedy są wakacje i nie ma pracy to wysyłaja na wolne z dnia na dzień a wypłata jest duuużo mniejsza,masakra.JEŻELI JESTEŚCIE MĄDRZY TO NIE WKOPUJCIE SIE W TEN SYF I LEPIEJ JUŻ ZŁÓŻCIE PRZEZ RANDSTAD DO WABCO.Ja żałuję że tam się zatrudniłam bo dużo przez to straciłam.Pozdro.
anonim 2014-03-24 17:27:12
Pracuje w CRS od pół roku nigdy nie dostałam wypłaty większej niz 900zł , wysyłają ludzi co chwile na "urlop do odwołania" po czym po skończonym miesiącu znowu dzwonia po ludziach , zero korzyść z tej pracy pozatym umowa zlecenie ... Koordynatorzy to jedna wielka porażka nie potrafią nic zorganizować nawed nie daj rękawiczek oraz potrzebnych narzędzi do pracy - jesli pracujecie w tej firmie uciekajcie jesli myslicie o zatrudnieniu nie radze ... (usunięte przez administratora)
anonim 2014-03-26 00:59:12
Czyli dalej jest to samo co było,a kierujący myślą tylko o sobie a nie o ludziach.Zero organizacji pracy i czegokolwiek.
heniek 2014-09-07 11:29:39
No ja pracuje w tej smies5nej firmie i nic z tego nie wynika a jest to oddzial Grojec . Ludzie dla nich to smieci. Jak im pasuje to robisz caly czas a jak nie to wypuer.... nie wazne ze robiles non stop przez rok i tak cie zwolnia bo nowych caly czas przyjmuja...... nie warto tam pracowac naprawde
maciej w. 2015-02-19 15:55:19
a napiszcie mi -czy są premie - czy są nadgodziny -w jakich godzinach się pracuje -czy można się porozumieć co do godzin pracy -czy można wychodzić w trakcie pracy - załatwić sprawy prywatne, pojechać z dzieckiem do lekarza, potem to odrobić -jakie są formy zatrudnienia dzieki z góry maciej w.
marian 2015-09-14 21:03:29
Mnie tak samo interesuje opinia na stanowisku koordynatora/lidera zmiany gdyż dostałem taka ofertę pracy i jakby ktoś mógłby udzielić opinii/oceny tego stanowiska byłbym bardzo wdzięczny.
crs 2015-11-20 07:08:38
praca koordynatora jest o tyle ciekawa ze nie pracuje fizycznie tylko umysłowo
mnich0808 2015-12-21 16:50:53
a ile zarabiasz na stanowisku koordynatora
2
Eryk 2016-01-06 12:52:20
Prawdopodobnie 1800 netto i umowa o pracę, ponadto koordynator nic nie robi, tylko chodzi na ploty! Niech się wreszcie wezmą za robotę ci pseudo koordynatorzy!
1
były pracownik 2016-08-12 15:47:53
Nie polecam !! Stanowisko nazywa się kontroler jakości, ale z jakością nie ma za wiele wspólnego. To bardziej sortowanie niż kontrola jakości. 3 zmiany i kasa tragiczna. Szefowa nie szanuje pracowników. Jeśli nic nie macie lepszego na oku to praca dla Ciebie, ale w tej firmie nie ma awansów, szkoleń czy podnoszenia kwalifikacji, po prostu masz wyrobić normę i do domu - oczywiście zlecenie ;)
1
erfg 2016-08-12 19:03:29
@trewor oj chyba dawno już jednak ta ofeta pracy była no tak w sumie nie ma się co dziwic bo i twoja opinia z maja jest..tak się sam zdziwiłem dlatego ze nie prowadzili od jakiegoś czasu zadnych rekrutacji
Zostaw swoją opinię o CRS POLSKA SPÓŁKA Z O.O. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CRS POLSKA SPÓŁKA Z O.O.