brak logo

Mattel Poland Sp. Z o.o.

Warszawa

Opinie o Mattel Poland Sp. Z o.o.

exworker 2009-10-02 15:19
Mattel Poland Sp. Z o.o. to najlepsza firma w jakiej pracowałam. Krótko bo krótko ale było warto. Ludzie - niesamowici, atmosfera - super. Wszędzie pełno lalek Barbie i samochodzików HotWheels.
Co ja bym dała żeby móc tam wrócić
POLECAM
4
zbulwersowany 2015-04-24 16:25
Za te słowa o nazistowskiej Polsce bandy niedouków z Mattel wynocha z Polski razem ze swoimi gooOwnami BOJKOT MATTEL RAZEM Z WASZĄ LALKĄ BARBIE ŻONĄ NAZISTOWSKIEGO MORDERCY I OFICERA SS KLAUSA BARBIE BO TAKIE KLAMOTY PRODUKUJE NAZISTOWSKA FIRMA MATTEL
hotwheelsfun 2016-03-22 09:16
Jesteś glupszy niż piesek barbie
former worker 2016-03-28 19:17
Firmy stanowczo nie polecam. Obecnie trwają w niej zwolnienia ze względu na kiepską sytuację. To co jest najbardziej szokujące to, iż firma działa na przestarzałym systemie sprzed 20 plus lat, wszelkie informacje przechowywane są na mailach, a bazy danych są im obce. Pracuje się cieżko, a wszelkie działania ulepszające są tłamszone rpzez ograniczoną mentalnie kadrę menedżerską. Naprawdę nie warto tam pracować, gdyż firma nic nie nauczy, a na pewno w pracownika nie zainwestuje. Jeżeli kogoś interesuje branża zabawkarska polecam konkurencję, która obecnie będzie się świetnie rozwijać.
2
so_called 2016-07-13 15:30
Praca może i w porządku, ale co z tego, (usunięte przez administratora)... Dla jasności nie pracowałem w dziale Planningu, ale firma jest na tyle mała, że każdy wie, co się dzieje w tym dziale...
8
miks 2016-07-13 16:08
zazwyczaj każdy narzeka na swojego szefa, a moze tylko ty go tak odbierasz a komus np, swietnie sie z nim rozmawia i dobrze rozumie, moim zdaniem samemu trzeba sie przekonać.
so_called 2017-01-24 14:02
Nie wiem, czy komukolwiek świetnie się z nim rozmawia, biorąc pod uwagę, że bez przerwy zwalniają się jego podwładni...
4
so_called 2017-01-24 14:02
Nie wiem, czy komukolwiek świetnie się z nim rozmawia, biorąc pod uwagę, że bez przerwy zwalniają się jego podwładni...
Obserwator 2017-01-30 16:56
Po co IDIOTKO pracujesz w planingu jak się nie umiesz przystosować. Jeżeli szukasz lekkiego zajęcie i aby się Ciebie nikt nie czepiał to idź pracowc na własną rękę. Może sama ze sobą nie będziesz miała problemów. Osoby, które mają przerost formy ponad normę, nie powinny w tym dziale pracować. Podejrzewam, że Twoi koledzy z pracy mają z Tobą same problemy i nie jesteś zbytnio lubiana. Pewne jest to, że z poprzedniej roboty wylecialas z hukiem.
2
Mniej niż zero 2017-01-30 18:38
Odpowiedź na takim poziomie faktycznie świadczy o wysokiej kulturze osób pracujących w firmie Mattel
12
Obserwator 2017-01-30 19:17
Mylisz się. Nie pracuje w tej firmie, ale wiem co tam się dzieje. I z ta osoba są same problemy - uzala się nad sobą jak to jej jest źle i że uwzieto się na niej. Pozdrawiam.
1
ja 2017-02-02 10:18
Osoba cywilizowana, na poziomie, jeśli ma coś merytorycznie do zarzucenia przełożonemu, po prostu z nim rozmawia i wyjaśnia niejasności. A wylewanie na forum swoich frustracji, oczywiście anonimowo, jest po prostu żałosne. Świadczy to o Twoim poziomie niestety. Przyszła gwiazda do pracy, okazało się, że coś trzeba robić, i już szef zły i niedobry. No tak już jest, że przełożony zazwyczaj wymaga, a jak dodatkowo jest konkretny, potrafi dać konstruktywny feedback (zwłaszcza jak pracownik prezentuje wyżej wymieniony przerost formy nad treścią), nie głaszcze po główce przy każdej okazji, to już jest psychopatą, tak? Piszesz o rotacji pracowników w dziale planingu. A dlaczego nie wspominsz o tych, co pracują latami i jakoś nie myślą o zmianie, bo po prostu jest im dobrze? Jakoś można, jak widać, więc chyba jednak nie jest to taki zły przełożony. Może to jednak z Tobą jest coś nie tak? Współczuję Twojemu szefowi, że ma taką osobę w zespole, naprawdę.
3
cos do dodania 2017-02-02 10:25
Co za brednie. Proponuję zdefiniować termin Psychopata. Bo jeśli to osoba, która wspiera swoich pracowników, daje konstruktywny feedback, dodatkowo umie słuchać i jest elastyczna, to jak najbardziej się zgadzam. Nie do końca jest jasne na co się skarżysz, na to że firma nie sprostała Twoim wymaganiom, praca okazała się za ciężka, czy że nie zaiskrzyło między Tobą a przełożonym? Może warto rozróżnić te dwie kwestie? Współczuję słabego charakteru. Rada na przyszłość, jeśli organizacja Ci nie odpowiada, to ją zmień. Jeśli masz coś do przełożonego, to z nim to omów. Szargać komuś opinie, bo nie udało Ci się zaadoptować w nowym środowisku? Mega słabe!
4
Konkretny 2017-02-02 20:36
Bzdury! Szef jeden z lepszych z jakimi miałem do czynienia.
4
Gość 2017-02-02 21:15
Wylać falę hejtu w internecie i to anonimowo - IDZIESZ NA ŁATWIZNĘ! spróbuj porozmawiać twarzą w twarz...
2
Zainteresowana 2017-02-02 22:03
Podzielam opinię. Wygląda na że "nicdododania" kompletnie nie zna osoby, o której się wypowiada.
2
member 2017-02-04 12:24
zgadzam się, mam podobne odczucia
Marta 2017-08-07 15:28
@Ex worker rzypominam, że forum ma regulamin http://www.gowork.pl/regulamin i służy ono do opiniowania firm, a nie obrażania innych użytkowników. Takie wypowiedzi mogą zostać usunięte. Czy ktoś z Was obecnie pracuje w Mattel Poland? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć? Czy w ciągu ostatniego roku zaszły w tej kwestii jakieś zmiany? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne dla osób, które poszukują nowego miejsca zatrudnienia. Co możecie im doradzić?
Obserwator 2017-09-26 23:13
Profil firmy obserwowałem od jakiegoś czasu z racji ponawiających się ogłoszeń o pracę w dziale planowania. Do nieskładania przekonały mnie krążące już po rynku pracy (no cóż świat planningu w Warszawie jest mniejszy niż by się wydawało) opinie o przełożonym i jego szczególnie nieciekawych metodach pracy w zespole - dowodzi również temu rotacja w dziale, co łatwo sprawdzić na linkedinie byłych pracowników (średnia długość pracy wielu osób ledwo sięga roku). I to są akurat fakty.
Na forum gowork trafiłem niedawno i aż własnym oczom nie wierzę w kulturę wypowiedzi, żeby nie powiedzieć w szykanowanie i wyzywanie od "idiotek" prawdopodobnie własnych kolegów z działu. Jak wyżej Marta zauważyła gowork ma regulamin, ale w tym wypadku zadziałał ewidentnie jednostronnie i pominął obraźliwe komentarze w stronę osoby, która jak mniemam nie szczędziła słów odnośnie przełożonego - być może miała ku temu powody? Na sprawę należałoby spojrzeć dwutorowo.
Żadnej ze stron nie wspieram i mam nadzieje, że nie otrzymam w zamian obraźliwego komentarza ze strony pracownika firmy Mattel.
Powyższymi komentarzami zdecydowanie nie przekonujecie do dołączenia do firmy, a szkoda bo produkty macie sympatyczne.
3
Marta 2017-09-27 08:44
@Obserwator dzięki za uwagi. Regulamin działa jak najbardziej dwutorowo. Może po prostu warto zwrócić uwagę, że regulamin w danym przypadku jest łamany do administratora forum. Bo każdy ma prawo coś przeoczyć. Ktoś jeszcze chciałby się wypowiedzieć na temat pracy w Mattel Poland Sp. Z o.o.?
how wheels 2017-09-29 06:52
Tak. Pracuje sie dobrze. Ludzie są fajni, rotacja owszem jest, ale w dzisiejszych czasach gdzie jej nie ma i w porównaniu z innymi firmami raczej niewielka. Warto podkreślić, ze jest rownież bardzo duża grupa pracowników, którzy pracują od bardzo wielu lat i nie myślą o zmianie. Firma ma swoje wady i zalety - jak każda. Oferuje wiele benefitów pozapłacowych, atmosfera jest luźna i przyjazna. Jesli ktoś jest zainteresowany, polecam spróbować.
Marta 2017-10-05 11:06
@how wheels dobrze słyszeć, że ktoś jest zadowolony z pracy. Czy w takim razie masz jakieś wskazówki odnośnie rekrutacji w Mattel Poland? Czy może wiesz o co mogą pytać na rozmowie? To by zminimalizowało stres u osób aplikujących.
Hot wheels 2017-10-07 09:11
Marta, rekrutacja jest raczej standardowa. Część HR jest raczej wszedzie taka sama a potencjalny przełożony na pewno spyta Cię o doświadczenie, osiągnięcia, sukcesy itp, czyli tez standardowo. Na niektóre stanowiska sprawdzana jest znajomość excela, ale na pewno zostaniesz o tym uprzedzona, jak zostaniesz zaproszona na spotkanie. Sprawdzana jest tez znajomość języka. Bądź sobą, nie udawaj i bądź naturalna - to zawsze jest najważniejsze :)
Zostaw swoją opinię o Mattel Poland Sp. Z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mattel Poland Sp. Z o.o.