logo x-press couriers

x-press couriers

Warszawa

Opinie o x-press couriers

Wojtas 2016-07-18 16:22
Nie polecam tej firmy. Pracowałem w biurze i tragedia. Zarząd chciwy na kase. Nadgodziny nie płatne i mobing na porządku dziennym. Kurerów latają za byle co. Każą im płacić za telefon służbowy za który sami nie płacą.
5
Mot 2016-07-20 15:43
@Wojtas
Zarząd chciwy na kasę? eheh widzę, że nic się tam nie zmieniło. Szanowny prezes Pan Tomczak już tak ma razem ze swoją V-prezes Panią Naglik (bardzo śmieszna osoba, zero kompetencji a stołek dostała przez różne powiązania inwestorskie). Umowy zlecenie, ludzie w siedzibie pracują za grosze, po 10h bez nadgodzin ale każdemu jest dobrze bo cały czas słyszą bajki opowiadane przez "górę".
6
Wojtek 2016-07-21 12:48
długo, czasem myślę że za długo, ale się rozglądałem po rynku i w branży nic lepszego na dłuży czas nie znajdziesz, najczęściej jest podobnie, w większych firmach zdecydowanie więcej pracy za tą samą kasę, w mniejszych lub podobnych większa szansa że firma zniknie. Jeśli szukasz innych standardów to proponuje w innej branży.
Mot 2016-07-21 14:26
Możesz liczyć, pewnie - zero benefitów, orka po 12h bez kasy i wieczne żale i pretensje oraz oczywiście umowa zlecenie. 3-4 fajne osoby w biurze, które już dawno nie powinny tam pracować ale pójść gdzieś gdzie będą wyżej i miały lepiej ale są mamione obietnicami przez śmieszną blondynkę.
4
Całkiem zadowolony 2016-07-21 14:54
Pracuje tam już kilka lat w biurze na Smulikowskiego i nie wiem, czego ludzie na tym forum się czepiają. Jak dla mnie firma, która jest na rynku 20 lat i się ciągle rozwija i zatrudnia co raz więcej ludzi bo ma tyle roboty, nie przetrwałaby jeżeli wszyscy pracownicy byliby aż tak wykorzystywani przez 12 godzin dziennie za friko, jak niektórzy piszą. W ostatnim roku wiele się zmieniło i dużo osób dostało szansę awansu (w tym ja). Te osoby, które chcą i potrafią mają szansę na awans i większych zarobków codziennie. Te które nie korzystają z okazji potem się wyżalają na forach. Zarząd jak zarząd, spokojnie można się dogadać jak się umie komunikować. Nie rozumiem tego. Po tym poście będę pewnie obsmarowany jako "podstawiony" przez chciwy zarząd ale wyciągajcie sami wnioski :-)
Pan Doby Przyjaciel 2016-07-28 13:29
1700 netto.
1
Zainteresowany 2016-08-02 23:51
Byłem na rozmowie o pracę, mieli się odezwać nieważne czy z propozycją pracy czy z odmową - milczenie. Jeśli już zapraszają na rozmowę face to face a nie przez Skype, nie pokrywają kosztów podróży, to mogliby chociaż dotrzymać słowa i napisać o wynikach rozmowy. Słabo.
3
Wojtas 2016-08-04 11:30
Nie. Nic nie iddają
2
Wojtas 2016-08-04 11:35
Dokładnie nic się nie zmieniło
3
Janek 2016-08-10 04:58
1700zł netto to nie są małe pieniądze? Człowieku, to jest prawie pensja minimalna. Ogarnij się! :-)
1
zainteresowany 2016-08-10 10:57
49i - jeśli firma nie prowadzi rozmów przez Skype, nie zwraca kosztów podróży a na rozmowie 5 razy zapewnia, że się odezwą ze swoją decyzją [nieważne jaka ona jest], powinna dotrzymać słowa.

proces rekrutacyjny bardzo słaby - tak jak pisałem, firma nie prowadzi rozmów przez skype [co uważam za bez sens w dzisiejszym czasie, zwłaszcza w przypadku prowadzenia rekrutacji ogólnopolskiej], nie była w stanie przedstawić konkretnego opisu stanowiska, tego co oni oferują np benefity, prywatna opieka itp itd] a na samej rozmowie cóż - gadka szmatka, aplikowałem na stanowisko gdzie przede wszystkim ważna jest znajomość jezyków obcych i w żadnych z tych jezyków nawet nie miałem okazji się wypowiedzieć [ani ustnie, ani pisemie, zero zadań, nic]. mam wrażenie ze z góry zostało założone ze skoro nie native speaker, to znam je słabiej, co jest akurat błędne ;), ale nie rozumiem w takim razie po co mnie zapraszano na rozmowę .. nieważne. dla mnie strata czasu w porównaniu z innymi firmami takimi jak Accenture, ABB, TATA czy nawet Amazon. powodzenia dla wszystkich szukajacych prace, ja juz znalazlem i ciesze sie ze nie jest to xpress couriers.
3
ciekawy 2016-08-10 12:45
Specjalista ds. Rozpatrywania Reklamacji jest u ncih teraz potrzebny z tego co widze i na pewno maja tutaj spory zakres obowiazków jak np. przyjmowanie zgłoszeń reklamacyjnych, rozpatrywanie reklamacji czy prowadzenie rejestru zgłoszeń reklamacyjnych.
1
warszawiak 2016-11-16 10:17
no cóż , pracowałem tam to wiem , więc po krótce autorytatywnie : totalna niekompetencja , wielka arogancja , absolutnie brak fachowej wiedzy / doświadczenia , cynizm i obłuda ...
7
warszawiak 2016-11-16 10:18
no cóż , pracowałem tam to wiem , więc po krótce autorytatywnie : totalna niekompetencja , wielka arogancja , absolutnie brak fachowej wiedzy / doświadczenia , cynizm i obłuda ...
4
Obiektywny 2016-11-20 12:52
Firma rozwija się, wchodzą w biznes międzynarodowy, uczestniczą w sieci międzynarodowej SKYNET. Może za mało się o tym mówi, ale za kilka miesięcy liczba przesyłek wzrośnie, mam na myśli międzynarodowe. Obrót w imporcie i imporcie Polski stale rośnie, jeśli dodamy do tego przyszłościowy wzrost spowodowany przejęciem przez XPC dużego strumienia przesyłek z Unii Europejskiej do Ukrainy - to sytuacja zmieni się diametralnie.
Przed nami grudzień, okres zwiększenia ilości przesyłek, wzmożonej pracy pracowników oraz kurierów.
Michał 2016-11-30 14:06
Noo Panie Obiektywny dobrze Cię fantazja poniosła. X-press jedzie do klientów z cenami po kosztach, kurierom płacą śmieszne stawki, 3 zł za doręczenie same day w miejskim :D (rotacja taka, że aż głowa boli), głodowe stawki.
4
nienaglik 2016-12-02 00:31
szansę na awans?

hahaha
4
klix 2016-12-13 10:49
patrząc na IP masz 100% rację
4
klix 2016-12-13 10:53
jaki Pan/Pani , taki kram ... brak wiedzy , niekompetencja , arogancja , to i tak mało co napisałem ...
5
klix 2016-12-13 10:53
jaki Pan/Pani , taki kram ... brak wiedzy , niekompetencja , arogancja , to i tak mało co napisałem ...
4
Szczery Jerry 2016-12-16 11:04
Szczerze powiem, że pracuję dość długo w tej firmie i to jest jedna wielka kpina. Materiały do pakowania można mieć za darmo od podwykonawców, a firma każe sobie za materiały płacić. KOMEDIA! Dodatkowo, zarząd chyba myśli tylko o tym jak wszystkim pracownikom dokopać do tyłka zamiast zająć się polityką firmy która jest najgorsza (pracowałem w wielu różnych firmach) Skupiają się na tym żeby zarabiać na franczyzobiorcach, 80% przesyłek lokalnych jest spóźnianych i gdyby każdy klient to weryfikował to ten cyrk na kółkach padłby z hukiem bardzo szybko. Kurierzy to często kolesie nie mający pojęcia o tej pracy sterowani przez dyspozytorów którzy powinni kartofle kopać. Nie mają pojęcia o układaniu tras i wysyłają kurierów bielany -> ursynów-> praga-> włochy. To jest żenada. Atmosfera w firmie jest beznadziejna, nikt nie może powiedzieć głośno co myśli bo zaraz skacze na niego za przeproszeniem Pani vice Prezes. Omijajcie tę firmę z daleka jako pracownicy i klienci! I mam nadzieję, że to wszystko padnie jak najszybciej bo to jest kołchoz a nie firma!
13
Dydo 2017-01-02 23:35
Zmień człowieku firmę po co tak się męczysz? Nie rozumiem takich jak ty maruderów. Masz pracę , firma rozwija się i zamiast ją reklamować to jeszcze szkalujesz. W ten sposób tylko tracicie klientów, o to chodzi?
olinek 2017-01-05 10:45
chyba nie wiesz do końca co to jest skynet :) to kupa hindusów i szemranych pośredników , taka to oto "sieć" :):):)
5
olinek 2017-01-05 10:46
chyba nie wiesz do końca co to jest skynet :) to kupa hindusów i szemranych pośredników , taka to oto "światowa sieć" :):):)
5
Doman 2017-01-10 13:57
Może masz w takim razie wiedzę czy X-press szukają ludzi do pracy? Znam się na logistyce międzynar. Ile płacą , czy w terminie. Słyszałem sporo dobrego o nich.
Szczery Jerry 2017-01-10 21:50
Jeśli jesteś człowiekiem bez aspiracji, gdzie na śmieciowej umowie dostaniesz 2k do ręku to jest to praca dla Ciebie!
4
Zniesmaczony 2017-01-13 11:18
Byłem w tej firmie na rozmowie o pracę. Oferują umowę zlecenie niezgodną z prawem.

Okres wypowiedzenia wynosi 20 dni, a taką umowę zgodnie z przepisami można rozwiązać w dowolnym momencie.

Płatne szkolenie. Popracujesz mniej niż 3 miesiące i masz pecha. Jeśli popracujesz więcej niż 3 miesiące to też płacisz tylko mniej.

Olbrzymia ilość kar umownych przekraczających faktyczne straty firmy. Firma chce na tobie zarobić. Płacisz więcej (podwójnie) niż klient za wykonanie usługi. Gdybyś się np. spóźnił z paczka 61 minut...
Pójdziesz do domu jak ci pozwolą - masz być na zawołanie, albo kara.
Masz niby rejon, ale teoretycznie mogą cię wysłać daleko poza miasto za śmieszne pieniądze a jak odmówisz to kara.

Za część stroju płacisz z własnej kieszeni.

Płatność do 21 dni od wystawienia rachunku, aby mogli obracać twoją kasą.

Jeśli nie stawisz się w pracy ostateczną wysokość kary ustala kierownik. Może ci teoretycznie naliczyć 50 000. Śmiejecie się z mojego pomysłu? Dodam, że przy podpisywaniu umowy dostajecie weksel in blanco do 50 000 abyście byli niewolnikiem firmy, którym można pomiatać i go szantażować. Mega żal.

Ktoś jeszcze myśli, że warto tu pracować?

Obejrzyj o kurierach i wekslu:

http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/gdzie-sa-pieniadze-kurierow,134480.html

A teraz?

Niestety jest wielu zdesperowanych ludzi i tylko dlatego takie firmy istnieją.
Zmieniajmy ten kraj na lepsze eliminując je z rynku poprzez nie podejmowanie pracy tam lub wymuszanie zmiany warunków zatrudnienia. Jeśli będziemy zgadzać się na wszystko to będziemy nikogo nie obrażając "murzynami europy"
10
Sterek 2017-01-26 15:42
X-press to fajna firma, dlaczego ludzie tak wypisują? Czy to sprawia komuś przyjemność? A może ktoś wykonuje pracę zleconą przez konkurencję? Trudno zrozumieć gdy jedni chwalą a drudzy oskarżają o wszystko.
1
olinek 2017-02-10 14:03
hm.... :) niech szukają :) dobrych i uczciwych , mało prawdopodobne , że znajdą :)
1
olinek 2017-02-10 14:03
hm.... :) niech szukają :) dobrych i uczciwych , mało prawdopodobne , że znajdą :)
2
Luiza 2017-02-15 23:08
Fajna firma ale niestety hejt jej nie ominął a szkoda.
Anna 2017-02-16 09:19
Najgorsza kurierska jaką do tej pory spotkałam.Makabra.
4
Darek 2017-02-25 13:48
Nie mogę znaleźć żadnej oferty a zależy mi na pracy u nich. Jeśli ktoś wie o pracy w firmie proszę o info. Słyszałem o x-press dobre opinie. Jaka jest atmosfera w firmie bo to dla mnie też jest ważne?
Piotrekkk90 2017-03-17 15:49
Podbijam temat - czy ktoś ma opinię na temat pracy w tej firmie w logistyce międzynarodowej? Jak atmosfera, jakie benefity, czy są nadgodziny, czy ogólnie jest dużo roboty i stresu?
Gregor 2017-03-19 12:56
x-press couriers to firma kurierska z prawdziwego zdarzenia. Podoba mi się, że wprowadzają nowości i ułatwienia dla klientów. Pracuje tu już dość długo aby wyrobić sobie zdanie o firmie dodam pozytywne. Czytając niektóre wpisy złoszczę się i dlatego piszę.
Potrzebnaodp 2017-04-04 09:36
Witam, proszę o rzetelná opinię ws. pracy w dziale logistyki. Czy naprawde jest tak słabo w tej firmie? Mam rozmowe I nie wierny czy sobie darować czy jechać.
Lukas 2017-04-06 21:49
Witam, interesuje mnie praca przedstawiciela handlowego, a ponieważ słyszałem dobre opinie o firmie to chcę spróbować. Jakie wymagania ma firma? Jakie są widełki płacowe? Dobrze wiedzieć coś o firmie.
tia 2017-06-16 14:12
daruj sobie , nie ma sensu
2
Admin 2017-06-19 09:46
Czy mógłby ktoś pomóc mi i napisać kilka słów o firmie? Aplikuję na stanowisko kierownika administracji i przyda mi się kilka informacji. Jak przeprowadzają rozmowę rekrutacyjną? Jaka jest atmosfera w firmie?
były 2017-06-28 06:43
to taki wirtualny kurier , sprzedają usługi firmom wspierając się głównie innymi firmami kurierskimi , taka trochę ściema "kurierska" ... to pośrednik w 99% ... oczekują "szerokiej wiedzy i kompetemtnych pracowników" , a płacą słabiutko . Poza tym ich wiedza na temat biznesu logistycznego jest delikatnie pisząc bardzo mierna , a oczekiwania od ludzi bardzo wysokie , a za wiedzę i doświadczenie trzeba zapłacić , poza tym trzeba tych ludzi słuchać i starać się zrozumieć , jak się nie ma wiedzy.
4
Nowy 2017-07-05 21:34
Czy w x-press couriers pracownik operacyjny może zarobić godziwe pieniądze? Jak się w ogóle pracuje? Może ktoś podzielić się informacjami na forum? Z góry dziękuję.
Kurier 2017-07-15 13:56
Hej, Obiektywny o jakim wolumenie na Ukrainę mómówisz? Bo do dziś go nie widzę. Daj jakieś szczegóły.
Henry 2017-07-16 11:00
Coś nowego w firmie się dzieje? Wiecie dlaczego x-press potrzebuje tak dużo pracowników operacyjnych?
Natalia 2017-08-25 12:31
@Henry firma potrzebuje pracowników na takie stanowisko, ponieważ jest zapotrzebowanie. W ofercie napisali, że gwarantują prace w stabilnej firmie o międzynarodowym zasięgu, szkolenie wstępne, atrakcyjne wynagrodzenie stałe + premia, możliwość rozwoju i szkoleń w ramach organizacji. Ktoś składa cv?
Karol 2017-09-04 11:16
Nie polecam pracy w firmie X-Press z wielu powodów. Jest pięknie jak chcesz być częścią zespołu, jednakże w momencie kiedy kładziesz papier z różnych powodów (głównie z tego, że dają mało zarobić a człowiek pracuje od 8 do często po 18.
W momencie kiedy decydujesz się zaprzestania współpracy z tą firmą dostajesz same najmniej opłacalne paczki do rozwożenia bądź odbioru i bujasz się tak aż do momentu kiedy minie okres wypowiedzenia. Firma nie do końca jest przyjaźnie nastawiona do pracownika (chociaż na początku wydawało mi się inaczej). Mnie obiecywano dużo, dużo więcej a jak okazało się finalnie, że jest obrót bardzo mały to mi mówiono, że nie pracowałem całego miesiąca to tak bywało (oczywiście wziąłem 2 dni wolnego tego miesiąca). Więc tak naprawdę skoro w miesiąc człowiek zarobił mało co by dały te dwa dni? Na paliwo człowiek wydał 2000 zł i po odliczeniu wszystkich kosztów i opłaceniu ZUS szczerze powiem, że nie zostawało ... nic bądź zostawały kwoty, które nie wiadomo na co miały starczyć. No ale to Ty byłeś najgorszym bo przecież dwa dni wziąłeś wolnego i dlatego mały obrót miałeś. Nic na siebie winy nigdy nie wzięli (nie jest to tylko moja opinia). Kolejnym najgorszym aspektem jest to, że firma nie płaci regularnie. Jak skończysz współpracę musisz oczywiście sam się dopominać nawet do miesiąca czasu o swoje pieniądze. Oczywiście mówione jest Tobie, że to normalne bo to ostatni miesiąc i wszystko muszą sprawdzić... Co to ma znaczyć w ogóle. Po to jest termin płatności i mają się do tego dostosowywać.
1
Roberto 2017-09-04 23:25
Wiadomo nie od dziś , że praca kuriera nie należy do lekkich. Trzeba niestety uzbroić się w wiele cierpliwości ponieważ klienci nie zawsze są wyrozumiali
Natalia 2017-09-19 20:04
@Roberto racja, że praca kuriera nie należy do lekkich. A czy Ty pracowałeś w x-press couriers? Opowiesz coś o pracy w firmie? Jakie masz doświadczenia związane z pracą tutaj? Czy polecasz pracę w tej firmie?
zbylslom 2017-10-07 10:02
Przesyłka którą miałem otrzymać z Innogy z dokumentami umowy (Ważna) dwukrotnie wysyłana przez firmę INNOGY po moich interwencjach w X-press.
Mieli mi dostarczyć już piąty raz bez skutku dostawy.
Totalny bałagan i zaniedbania.
Nie polecam tej firmy> omijać bokiem.
1
Maciek 2017-10-07 10:08
miałem ten sam przypadek,
czy kurier który ma dostarczyć przesyłkę nie ma obowiązku zwrotu jej do sortowni.
Tylko z ważnymi dokumentami robi co chce.
Stan 2017-10-10 17:26
Chciałem poinformować niektóre osoby, że to forum jest przeznaczona dla pracowników firmy x-press couriers anie dla klientów firmy. Mam pytanie czy firma n ie ma aktualnie żadnych potrzeb kadrowych, może ktoś wie?
Zostaw swoją opinię o x-press couriers - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie x-press couriers