brak logo

x-press couriers

Warszawa

Opinie o x-press couriers

Agnieszka N 2013-10-13 12:38:31
Bardzo chętnie porozmawiam na ten temat jeżeli może Pan przytoczyć konkrety i fakty w sposób kulturalny.
Pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
Agnieszka N 2013-10-13 12:42:03
Weksel podpisuje się z powodu pobrań pobranych od Klientów.
Niestety zdarzały się nierozliczenia z pobrań na kwotę kilkudziesięciu tysięcy złotych.
Pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
2013-10-13 12:43:50
Umowę o pracę dostaje się w wypadku konkretnych osiągnieć pracownika
Pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
2013-10-13 12:47:36
Bardzo chętnie porozmawiam na temat faktów , nie będę się odnosić do takiej formy .
Proszę najpierw przeczytać umowę jaką się zwiera.
Pozdrawiam

(usunięte przez administratora)
2013-10-13 12:50:24
Witam,
jeśli Pan odpowiedział na ogłoszenie nt. umowy o dzieło to jakie Pan ma oczekiwania ?
Nie ma przymusu i nie ma obowiązku pracy w XC.
pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
K202 2013-10-28 01:29:59
[usunięte przez moderatora]. Ciągle są obietnice bez pokrycia, a do tego lista bzdurnych kar. Omijajcie z daleka tę firmę jeżeli chodzi o pracę jak i o przesyłki - drogie i nie dojeżdżają na czas... oczywiście nie z winy kierowców ale chorej i chciwej polityki firmy. Jeżeli na 23 kurierów pracuje w biurze 21 osób to samo to powinno już świadczyć o tym kim a właściwie "czym" dla nich jest kurier.
1
BURY 2013-10-28 01:34:58
Może i tak różowo było 3 lata temu w 2010 r.- dziś jest już inny świat...
2
kurier 2013-10-28 22:59:57
Nie polecam tam pracy w żadnym z miast ;/
2
ciekawy 2013-11-24 12:23:37
Czyli mam rozumieć, że jesli będąc kurierem spóźnie się do klienta z powodu korków będę miał zabierane pieniądze? Kolejne pytanie - czy będąc na własnej działalności mam zapewnioną minimalną wysokość kwoty rachunku, który wystawiam firmie? Koszt prowadzenia działaności + paliwo i obsługa samochodu to pewnie z 2000 zł miesięcznie więc minimalna kwota rachunku powinna być na poziomie conajmniej 4500 zł aby takie tyranie miało sens. Proszę o info od BYŁYCH kurierów bo widzę, że firma szuka kurierów ( lub frajerów).
... 2013-11-24 16:59:34
Praca wykonywana w okreslonych godzinach, w okreslonym miejscu pod nadzorem kwalifikuje sie tylko do umowy o prace. Zlecenie jest tutaj naciaganiem tyle ze ktos musi sie tym zajac.
lucjan 2014-01-14 14:41:53
Firma KRZAK. Nawet ich strona internetowa pokazuje inny adres rejestracji i inny adres biura. Ale to nie wszystko. W umowach współpracy czy też zleceniach są klauzule niezgodne z Prawem. Umowę dostaje się bez pieczątki firmy. Czas płatności 21 dni od momentu dostarczenia rachunku, tylr tylko że w praktyce to nieprawda. Stosują metodę jakichś raportów co trwa 14 dni po skończeniu miesiąca i do tego trzeba doliczyć 21 dni na płatność. Nie ma w internecie żadnych podanych kontaktów do kierowników. W księgowośći odsyłają by rachunek podpisał kierownik. W umowie nie ma nic na temat raportów.(usunięte przez administratora)
2
anonim 2014-01-24 14:30:51
Witam a jak wygląda praca w biurze. Idę na rozmowę na stanowisko Spedytora. Ktoś wie jak wyglądają zarobki ?
4
0098 2014-03-31 18:29:38
Jasne, że nie.
Niewolnik 2014-05-18 16:49:58
Jeżeli ktoś ma ochotę przenieśc się do czasów niewolnictwa, gdzie człowieka spotkać może tylko upokorzenie ta firma jest idealnym miejscem.
4
oburzony 2014-05-26 15:39:05
dlaczego moja negatywna opinia nie została dodana ???
3
nick 2014-06-15 19:22:15
Kolego, naprawdę sobie odpuść. Nie ma się co marnować ;)
1
Czerwony 2014-10-24 09:41:27
Witam zainteresowanych. Miałem dać sobie spokój z pisaniem o pracy w XPC, ale wczoraj spotkałem gościa, który przyszedł do nich jak ja kończyłem... i po dwóch miesiącach zabawy też kończy. Zawsze dostawałem informację od dyspozytorów, że jestem niewydolny, że nie umiem jeździć po mieście, i że nie znam Warszawy, z drugiej strony podczas przyjmowania mnie mówili, że poruszamy się w większości po stałych adresach, kilka może być nowych i to na dodatek tygodniowo. Adresów nauczyłem się w moment, ale przesyłek nie przybywało. Jeden miesiąc ... będzie lepiej w następnym - idą wakacje. Drugi miesiąc - wiesz... zaczęły się wakacje... trzeci miesiąc - zaraz zaczynamy wielki kontrakt, będzie super... i tak w połowie września, szlag mnie trafił. Kasa, jaką można zarobić to paliwo, oczywiście jak dasz radę przetrzymać dwa miesiące na inwestowaniu w firmę swojej kasy na paliwo, plus skromne utrzymanie jednej osoby, o podatku i ZUS-ie nie wspomnę. Często przeloty pomiędzy punktami odbiór doręczenie, odbiór doręczenie, to 15-20 km. Na pytanie dlaczego nie dostaję przesyłek, dostawałem odpowiedź że nie podejmuję ich.Ale co mam podejmować, jak czasem urządzenie przez kilka godzin milczy?? W Odpowiedzi otrzymywałem zawsze: NIEPRAWDA INNI JEŻDŻĄ. Rozejrzałem się ... jeździło 4-6 starych kurierów, a nowi przychodzili i odchodzili i tak ciągle. NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE OSOBOM, KTÓRE CHCĄ ZAROBIĆ NA UTRZYMANIE. JEŚLI MASZ WOLNĄ KASKĘ NA DOKŁADNIE DO XPC, TO MOŻESZ STARTOWAĆ, TYM BARDZIEJ, ŻE CAŁY CZAS SZUKAJĄ.
4
Czerwony 2014-10-24 09:50:22
jeszcze uwaga, praca od 7,30 do 18-19 - norma
2
alejandro 2014-11-21 21:04:06
wiecie co? Pracuje tam jako kurier od ok miesiąca, wcześniej zaliczyłem DPD i TBA a w branży jestem już ponad 5 lat. Podjąłem decyzje o pogadaniu z XPC bo moja koleżanka pracuje w jednym z punktów na mieście i sobie chwali pracę. Trochę się obawiałem pracy tu ale po miesiącu widzę, że nie jest źle. Jest 3 dyspozytorów, z którymi spoko można się dogadać. Nie widzę żeby były jakieś układy. Przesyłek jest po sufit i jak szef kurierów i dyspozytorzy widzą, że sobie radzisz dają tyle, że można faktycznie jeździć od 8 do 22 ale to nie wymóg. Ja zaczynam na mieście ok. 8 i jestem w domu ok. 18 więc w porównaniu do poprzednich firm zaczynam później i kończę wcześniej. Zarobki jak na razie sensowne. Nie narzekam bo znam branże i miasto. To czego szukałem była firma bez układów i z normalnymi ludźmi i jak na razie jest z tym ok. Zobaczymy jak będzie dalej ale po pierwszych kilku tygodniach jest lepiej niż myślałem. Jeżeli nie znacie miasta to chyba w każdej firmie kurierskiej będzie ciężko a w firmach lokalnych to bardzo ważne bo nie jeździ się po rejonie tylko po całym mieście.
2
kurier 2014-12-18 19:20:59
do poprzednika - popracujesz jeszcze trochę to się przekonasz - firma krzak !!!
3
joko 2015-01-06 21:28:36
uważajcie na tą firmę - komentarze które tu się pojawiają jaka to wspaniała firma i jak jest dobrze są pisane przez pracowników tej firmy !!!
2
jack62 2015-01-26 22:27:44
pracowałem przez święta,miała być bajka,okazało się że to banda oszustów,na pieniądze czekałem przeszło miesiąc i naliczyli o połowę mniej,przestrzegam przed tą firmą,zgłaszam to do inspekcji pracy
8
gandalf 2015-01-28 16:45:58
Pracowalem w biurze obiecywali duzo a potem obcinali wszystkie dodatki. Praca jedynie dla studentow 1 roku aby nabrac doswiadczenia bo doswiatczac ludzi to oni potrafia.
6
Janek 2015-05-06 01:18:14
Jako kurier rowerowy zarabiasz śmiesznie mało, a praca jest bardzo niebezpieczna i ciężka. Stawki są naliczone totalnie od czapy. Raz jedziesz przez pół Warszawy na rowerze, żeby dostać 2zł, a innym razem przejdziesz na drugą stronę ulicy i masz 5zł za paczkę, albo 10. Zero sensu w tym i logiki, szybko to zniechęca do pracy i starania się.
4
Maciek 2015-05-24 03:59:15
W tej firmie zarabia się śmieszne pieniądze jako kurier rowerowy. Wykonujesz jedną z bardziej niebezpiecznych prac jaka istnieje, nie dostajesz za to ubezpieczenia, praca jest męcząca, dziennie trzeba przejechać czasem i 100km, nie masz żadnych bunusów typu np. karta Multisport, każą ci nawet płacić abonament, a kary są za najgorsze gówna. Do tego nawet jak chcesz to nie rozwieziesz dziennie za dużo paczek, bo po prostu ich nie ma przeważnie. Nie wiem po jaką cholerę tylu kurierów tam pracuje, skoro roboty dla nich mało. A i pracujesz średnio po 10h, a nie 8h. Złodzieje!
2
ojka 2016-05-06 10:23:36
absolutnie nie polecam. oczekiwania - Himalaje , wiedza - Rów Marjański.
8
Johnny 2016-05-24 02:35:20
Pracowałem tam jako kurier rowerowy i cóż... nie będę najeżdżał jakoś strasznie na firmę, bo nie wiem jaka jest jej kondycja finansowa i czy rzeczywiście nie mogą płacić więcej swoim kurierom czy nie chcą. W każdym razie robota wygląda tak: masz jedną z bardziej niebezpiecznych robót jaka istnieje w mieście. Pracujesz od 8 do 18, czasem 19, także te 10h minimum dziennie, więc bardzo dużo, nieważne czy jest upał, czy mróz, czy deszcz. Praca na zlecenie, zero ubezpieczenia od Twoich wypadków. Płacisz nawet abonament za urządzenia, których używasz w pracy. Praca jest bardzo ciężka, codziennie pokonujesz w miejskim smogu około 100km. Ze zleceniami jest różnie, jednego dnia cały dzień rozwozisz, drugiego przez pół dnia pracy nic się nie dzieje, a TY nie zarabiasz - mega frustrujące i demotywujące. Do tego musisz dorzucić naprawy roweru, często niemałe. A i jeszcze są kary za różne pierdoły, typu włączenie PADa 5min po czasie rano. Dyspozytorzy są w miarę spoko, młodzi, da się z nimi dogadać. Generalnie praca albo dla wariatów dwóch kółek, albo dla ludzi, którzy ćwiczą do wyścigu kolarskiego, w innym wypadku nie ma żadnego sensu, bo zarabiasz tyle co w Biedronce na kasie, wykonując naprawdę trudną i niebezpieczną robotę. Jedyne co jest fajne w tym wszystkim, że wyrabiasz sobie żelazną kondycję i nikt nie stoi nad Tobą, masz trochę wolności w robocie. W każdym razie za taką pracę stawki powinny być przynajmniej 2x takie. A, że są jakie są, to ludzie im się co chwila zwalniają, jest straszny przemiał kurierów. Ale widać im odpowiada taka polityka.
1
kiltec 2016-06-04 01:12:47
to jest jedyny jej "sukces" ( w tamtym czasie) , reszta to totalna porażka , sami dyletanci biznesowi
5
tam 2016-06-24 12:40:45
tak to wygląda, że po odbytej rozmowie nie dostajesz nawet odpowiedzi, pomimo zapewnienia że bedzie inaczej; zero konkretów na rozmowie, ani jak jaka umowa, ani czy są dodatki pozapłacowe - o wszystko musisz dopytywać sam, szkoda czasu
4
zainteresowany 2016-06-29 13:53:27
czesc wszystkim. tez wybieram sie na rozmowe na stanowisko koordynator w dziale miedzynarodowym. probowalem ich namowic na rozmowe przez skype ale niestety nie zgodzili sie. czy jest sens w ogole jechac na ta rozmowe? przez mail nie chcieli podac zadnych szczegolow dot. warunkow pracy, benefitow, umowy itp. nie wiem zy zwracac sobie tym glowe czy nie
1
klakier 2016-07-04 12:26:26
"na razie" nie mają , a potem ? :) masssakra ...
3
Wojtek 2016-07-14 14:40:42
kurierka to nie jest łatwy chleb, praca nie dla każdego i na mieście i w biurze jest ciężko i stres. W x-press też tak jest, i nie ma kokosów, ale są już 20 lat na rynku, nie są krzakiem, płacą na czas, może niewiele ale na tyle na ile się umówili na początku. Ostatnio kilka firm na tym rynku się zawinęło, więc wole dostać tyle na ile się umawiam, niż wystawić dużą fakturę a potem szukać właściciela i chodzić po sądach.
2
Wojtas 2016-07-18 16:21:21
Nie polecam tej firmy. Pracowałem w biurze i tragedia. Zarząd chciwy na kase. Nadgodziny nie płatne i mobing na porządku dziennym. Kurerów latają za byle co. Każą im płacić za telefon służbowy za który sami nie płacą.
2
Wojtas 2016-07-18 16:22:23
Nie polecam tej firmy. Pracowałem w biurze i tragedia. Zarząd chciwy na kase. Nadgodziny nie płatne i mobing na porządku dziennym. Kurerów latają za byle co. Każą im płacić za telefon służbowy za który sami nie płacą.
2
Mot 2016-07-20 15:43:24
@Wojtas
Zarząd chciwy na kasę? eheh widzę, że nic się tam nie zmieniło. Szanowny prezes Pan Tomczak już tak ma razem ze swoją V-prezes Panią Naglik (bardzo śmieszna osoba, zero kompetencji a stołek dostała przez różne powiązania inwestorskie). Umowy zlecenie, ludzie w siedzibie pracują za grosze, po 10h bez nadgodzin ale każdemu jest dobrze bo cały czas słyszą bajki opowiadane przez "górę".
4
Wojtek 2016-07-21 12:48:29
długo, czasem myślę że za długo, ale się rozglądałem po rynku i w branży nic lepszego na dłuży czas nie znajdziesz, najczęściej jest podobnie, w większych firmach zdecydowanie więcej pracy za tą samą kasę, w mniejszych lub podobnych większa szansa że firma zniknie. Jeśli szukasz innych standardów to proponuje w innej branży.
Mot 2016-07-21 14:26:11
Możesz liczyć, pewnie - zero benefitów, orka po 12h bez kasy i wieczne żale i pretensje oraz oczywiście umowa zlecenie. 3-4 fajne osoby w biurze, które już dawno nie powinny tam pracować ale pójść gdzieś gdzie będą wyżej i miały lepiej ale są mamione obietnicami przez śmieszną blondynkę.
4
Całkiem zadowolony 2016-07-21 14:54:52
Pracuje tam już kilka lat w biurze na Smulikowskiego i nie wiem, czego ludzie na tym forum się czepiają. Jak dla mnie firma, która jest na rynku 20 lat i się ciągle rozwija i zatrudnia co raz więcej ludzi bo ma tyle roboty, nie przetrwałaby jeżeli wszyscy pracownicy byliby aż tak wykorzystywani przez 12 godzin dziennie za friko, jak niektórzy piszą. W ostatnim roku wiele się zmieniło i dużo osób dostało szansę awansu (w tym ja). Te osoby, które chcą i potrafią mają szansę na awans i większych zarobków codziennie. Te które nie korzystają z okazji potem się wyżalają na forach. Zarząd jak zarząd, spokojnie można się dogadać jak się umie komunikować. Nie rozumiem tego. Po tym poście będę pewnie obsmarowany jako "podstawiony" przez chciwy zarząd ale wyciągajcie sami wnioski :-)
Pan Doby Przyjaciel 2016-07-28 13:29:15
1700 netto.
1
Zainteresowany 2016-08-02 23:51:58
Byłem na rozmowie o pracę, mieli się odezwać nieważne czy z propozycją pracy czy z odmową - milczenie. Jeśli już zapraszają na rozmowę face to face a nie przez Skype, nie pokrywają kosztów podróży, to mogliby chociaż dotrzymać słowa i napisać o wynikach rozmowy. Słabo.
1
Wojtas 2016-08-04 11:30:50
Nie. Nic nie iddają
1
Wojtas 2016-08-04 11:35:13
Dokładnie nic się nie zmieniło
2
Janek 2016-08-10 04:58:37
1700zł netto to nie są małe pieniądze? Człowieku, to jest prawie pensja minimalna. Ogarnij się! :-)
1
zainteresowany 2016-08-10 10:57:59
49i - jeśli firma nie prowadzi rozmów przez Skype, nie zwraca kosztów podróży a na rozmowie 5 razy zapewnia, że się odezwą ze swoją decyzją [nieważne jaka ona jest], powinna dotrzymać słowa.

proces rekrutacyjny bardzo słaby - tak jak pisałem, firma nie prowadzi rozmów przez skype [co uważam za bez sens w dzisiejszym czasie, zwłaszcza w przypadku prowadzenia rekrutacji ogólnopolskiej], nie była w stanie przedstawić konkretnego opisu stanowiska, tego co oni oferują np benefity, prywatna opieka itp itd] a na samej rozmowie cóż - gadka szmatka, aplikowałem na stanowisko gdzie przede wszystkim ważna jest znajomość jezyków obcych i w żadnych z tych jezyków nawet nie miałem okazji się wypowiedzieć [ani ustnie, ani pisemie, zero zadań, nic]. mam wrażenie ze z góry zostało założone ze skoro nie native speaker, to znam je słabiej, co jest akurat błędne ;), ale nie rozumiem w takim razie po co mnie zapraszano na rozmowę .. nieważne. dla mnie strata czasu w porównaniu z innymi firmami takimi jak Accenture, ABB, TATA czy nawet Amazon. powodzenia dla wszystkich szukajacych prace, ja juz znalazlem i ciesze sie ze nie jest to xpress couriers.
1
ciekawy 2016-08-10 12:45:19
Specjalista ds. Rozpatrywania Reklamacji jest u ncih teraz potrzebny z tego co widze i na pewno maja tutaj spory zakres obowiazków jak np. przyjmowanie zgłoszeń reklamacyjnych, rozpatrywanie reklamacji czy prowadzenie rejestru zgłoszeń reklamacyjnych.
warszawiak 2016-11-16 10:17:48
no cóż , pracowałem tam to wiem , więc po krótce autorytatywnie : totalna niekompetencja , wielka arogancja , absolutnie brak fachowej wiedzy / doświadczenia , cynizm i obłuda ...
2
warszawiak 2016-11-16 10:18:32
no cóż , pracowałem tam to wiem , więc po krótce autorytatywnie : totalna niekompetencja , wielka arogancja , absolutnie brak fachowej wiedzy / doświadczenia , cynizm i obłuda ...
Obiektywny 2016-11-20 12:52:38
Firma rozwija się, wchodzą w biznes międzynarodowy, uczestniczą w sieci międzynarodowej SKYNET. Może za mało się o tym mówi, ale za kilka miesięcy liczba przesyłek wzrośnie, mam na myśli międzynarodowe. Obrót w imporcie i imporcie Polski stale rośnie, jeśli dodamy do tego przyszłościowy wzrost spowodowany przejęciem przez XPC dużego strumienia przesyłek z Unii Europejskiej do Ukrainy - to sytuacja zmieni się diametralnie.
Przed nami grudzień, okres zwiększenia ilości przesyłek, wzmożonej pracy pracowników oraz kurierów.
Michał 2016-11-30 14:06:45
Noo Panie Obiektywny dobrze Cię fantazja poniosła. X-press jedzie do klientów z cenami po kosztach, kurierom płacą śmieszne stawki, 3 zł za doręczenie same day w miejskim :D (rotacja taka, że aż głowa boli), głodowe stawki.
1
nienaglik 2016-12-02 00:31:39
szansę na awans?

hahaha
1
Zostaw swoją opinię o x-press couriers - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie x-press couriers