Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Ochrony Argos-1

Pracowałeś w firmie Agencja Ochrony Argos-1 i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-15 11:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Argos z Kielc to taka która zalega z wypłatami dla pracowników i nie jest to wypadkowa lecz norma. Zaległości te sięgają nawet miesięcy , istna patologia.co do niektórych pracowników,dotyczy tzw.kontrolnych,jeżdżą po obiektach i pod pretekstem lekceważącego podejścia do pracy karzą finansowo pracowników za przyzwoleniem szefostwa. Dlatego że firmie się to opłaca. Jeśli masz inną ofertę pracy skorzystaj z niej Argos omijaj szerokim łukiem!
zdjecie uzytkownika
gregor - 2012-01-08 14:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahaha, pracuję tam od kilku lat i można różne rzeczy powiedzieć (kontrole czy pracownicy nie piją czy nie śpią) ale nie to że firma nie płaci.. każdego 10go kasa jest na koncie.. ZUS i inspekcja pracy są tam co pół roku i akurat tego się nie czepiają,,
zdjecie uzytkownika
xxx - 2012-05-01 15:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ha ha ha pracowałem w firmie Argos na umowę zlecenie przez kilka miesięcy. Zwłoka przy wypłacie należnych pieniędzy to prawda. Proszę pamiętać że Państwowa Inspekcja Pracy w takich przypadkach może jedynie nałożyć mandat na pracodawce w kwocie kilkaset złoty, zatem to się opłaca, w naszym kraju można przywłaszczać sobie cudze pieniądze i nimi obracać. I tak prawo przegrywa z ekonomią.
zdjecie uzytkownika
patryk - 2012-05-23 09:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gregor czy wiesz że Państwowa Inspekcja Pracy może jedynie raz na pół roku kontrolować firmy i muszą,muszą to być \'kontrole\' zapowiedziane z wyprzedzeniem beczka śmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale tak jest.Nawet największy głupek zdąży zrobić porządek w papierkach. A jak dostaną mandat to po obiektach kontrola i kara dniówki dla pracownika i się kręci
zdjecie uzytkownika
Ochroniarz - 2012-08-07 20:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Argos to jedna z najgorszych firm kieleckich pod względem warunków zatrudnienia. D[usunięte przez moderatora]. Najlepiej omijac tę firmę naprawdę szerokim łukiem. Wypłynęli, bo kiedyś mieli patrol z wieloma skutecznymi pracownikami (odbywało się to na zasadzie pół-bandytki), a potem ich spławili.
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2013-04-01 17:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem w tej firmie przy zabezpieczeniu meczy VIVE TARGI KIELCE stawka za mecz dla pracownika 40 zł. Płaca bardzo często z poślizgiem nawet kilku tygodni po okresie rozliczeniowym
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-09 18:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a wiecie cos czy beda jakies dodatkowe miejsca pracy w sezonie letnim. Argos cos takiego przewiduje czy nie? Chcialem sobie dorobić ;)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-08-28 11:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1800 zarobione,1150 wypłacone a reszty jak na razie nie widać-czyli nie ma kasy za nadliczbówki(czekamy już 2 miesiące)
zdjecie uzytkownika
nabuzowany - 2014-09-07 11:57:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja biore testosteron w dużych dawkach i gdyby przyszedł do mnie pan kontrolny i próbował coś mi wmawiać no to niestety miałby duży problem z wyjściem o własnych siłach
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-09-17 15:56:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lepiej szukać informacji pod nazwą Argos-1, bowiem firm o nazwie argos jest kilka na rynku i moga byc pomyłki. By nie było wątpliwości, to firma świadczy kompleksowe usługi ochrony w zakresie: organizacji i prowadzenia stacjonarnej ochrony fizycznej, projektowania i montażu elektronicznych systemów zabezpieczeń (SAP, DSO, SSWN, ACC, CCTV i innych ). interwencji załóg szybkiego reagowania, konwojowania i inkasa wartości pieniężnych oraz wielu innych zakresach.
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-12-04 16:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to nie sa przyjemne sytuacje o ktorych piszecie, ale dobrze ze piszecie bo osoby ktore szukaja pracy maja juz jakas wizje na temat danego pracodawcy. Moze i w zwiazku z tym sposob zarzadzania rowniez sie zmienil? Wie ktos moze na ten temat cos? Jak wygląda obecna sytuacja rotacji pracowników? Czy nalezne pieniadze za prace wyplacane sa juz prawidlowo??
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-12-17 22:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mało o tym słychać, że firma Argos-1 posiada dział projektowo-badawczy R&D. Byłem, widziałem. Siedzą chłopaki informatycy i elektronicy, robią całkiem ciekawe i bardzo użyteczne urządzenia komórkowe. Da się kupić GPSy do floty samochodów, jakieś sterowniki z programowalną logiką. Sporo tego było a o wszystko nie miałęm czasu wypytać. Wydaje mi się że płacą skoro fachowcy robią taką elektronikę sami. Kurczę, nie napisze co dokładnie, bo nie znam się na tyle i z takich trudnych rzeczy to zrozumiałem tylko że jakiś język programowania zrobili i że podobno z klocków można zrobić sterowanie domem albo do auta wsadzić jako GPS, albo jeszcze zamek na karty.
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-02-10 22:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obserwator! W którym pokoju urzędujesz? Zazdroszczę. Kadra kierownicza podobno ma pensję na czas...
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-02-11 18:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
He he,norma to oczywiscie kilku miesięczne opuznienia w wyplatach-(mowa o umowach zlecenie)Znikają dni urlopowe,gdzies za nadgodziny tez,na wejsciu oczywiscie stawka 8,40 a po 2-3mies.3,50 gdzie itak pol roku sie nie doczekalem...temat zeka,mozna by jeszcze pare zeczy powiedziec ale juz mi szkoda czasu na nich.Pozdrawiam/
zdjecie uzytkownika
leczin - 2015-07-08 22:03:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co mi wiadomo to jak się pracuje na umowę zlecenie to nie przysługują dni urlopowe, przynajmniej nie są one zapewnione, no a jeśli chodzi o stawki to też nie są one takie złe, widziałem agencje ochrony w których zarabiało 5 złotych netto na godzinę, to już był totalny wyzysk, a ludzie jednak pracowali.
zdjecie uzytkownika
Zdjęty z Mazowsza - 2015-08-17 14:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjdzie pora to parę rzeczy opiszę ( bo jeszcze niby nie mogę ) dla mnie żenada i brak słów. Ale co niektórym się to czkawką odbije. Nie pozwolę się traktować jak powietrze i jedno wielkie nic.
Jest takie powiedzenie : " daj czas czasowi " , poczekam , a ja Bardzo Cierpliwy jestem.
Pozdrawiam wszystkich wykorzystanych przez firmę :)
zdjecie uzytkownika
igrys - 2015-08-17 17:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem w wielu firmach już na ochronie, bo trudnię się tym od dłuższego czasu teraz przyszedł czas chyba własnie na aplikowanie do Agrosa bo muszę obecną pracę zmienić. I przebrnąłem przez wszystko co tutaj piszecie i brakuje mi konkretów, wiec jak ktoś już pisze czy to pochlebne wypowiedzi czy krytykujące to gdyby pisał przykłady to bardziej byłoby to pomocne dla innych.
zdjecie uzytkownika
wasal - 2015-09-08 10:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igrys - 2015-08-17 17:41:26]:
Więcej pokory chłopcze,pracować trzeba wszędzie a nie kłapać jęzorem i wsadzać nos tam gdzie nie potrzeba.Może się jeszcze czegoś w życiu nauczysz ale jak sam mówisz - czas potrzebuje czasu.
zdjecie uzytkownika
wasal - 2015-09-08 11:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdjęty z Mazowsza - 2015-08-17 14:36:34]:
Przepraszam ale omyłkowo wpis dla zdjętego z Mazowsza wpisałem dla Igrysa. Zdjety z Mazowsza ta opinia była jest przeznaczona dla Ciebie.
Sorry Igrys
zdjecie uzytkownika
Zdjęty z Mazowsza - 2015-09-11 21:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wasal - 2015-09-08 10:56:56]:
Gdybyś posiadał pokorę to inaczej inaczej odniósł byś się do tego wpisu. Z tego opisu wnioskuję że wiesz o co chodzi :) a ja mniej więcej wiem kim jesteś :)
Ps. Nigdy nie byłem "chłopcem" do pucowania :) To że dużo wiem i dużo widziałem i że dużo mówiłem uważam za swoją zaletę :) A pracować się powinno, a nie jak napisałeś trzeba. Nie uważam upominania się o choć część swoich praw, jako osoba niepełnosprawna, za wsadzanie nosa tam gdzie nie potrzeba. Wykonywałem swoją pracę solidnie. Życie i TACY ludzie jak TY już mnie zbyt wiele nauczyli. Dobrze że wiem co to jest SZACUNEK :) Szacunek do drugiego człowieka.
Tak , czas potrzebuje czasu , ale dla rozwoju sytuacji :)
A gdybyś nie wiedział to oprócz pokory jest COŚ takiego jak SUMIENIE :)
I czy chcemy czy nie to bądź pewny że do Ciebie także zapuka :)
Gdybyś się nudził to : stań przed lustrem i... przeczytaj sobie swój wpis/odpowiedź :)
Pozdrawiam. Życzę samych sukcesów :)
zdjecie uzytkownika
omatka - 2015-09-16 22:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie wszystkie agencje ochroniarskie, ochrony mienia i tym podobne rządzą się tymi samymi prawami i można wpaść tylko z deszczu pod rynnę... biorąc pod uwagę niebezpieczeństwo w niektórych sytuacjach stawka 6 zł na godzinę to śmieszna stawka... jeśli ktoś ma takie ambicje to ok, co zrobić, pewnie nie ma po prostu innej pracy...
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2015-11-28 15:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam, porażka to mało!
Jak możecie to szukajcie pracy u innych.
Mowa tu także o biurze.
Pozdrawiam prezesów.
zdjecie uzytkownika
grześ - 2015-11-28 23:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sprawiedliwy domyślam się, że pracowałeś na ochronie, więc zastanawiam się skąd nagle negatywne zdanie o biurze.. pewnie tylko z zasłyszenia, a to nie jest obiektywna opinia
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2015-11-29 06:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grześ nie neguj mojej opinii każdy może na tym portalu wyrazić swoje zdanie. A ty pewnie siedzisz ciągle na gwork I pilnujesz aby czasami złego slowa ktoś nie napisal.Twoja reakcja na zamieszczony post dosyć szybka nie adekwatna do waszych podjazdów interwencyjnych :).
A ja doskonale wiem co się dzieje w biurze I w ochronie.
Zaskoczył bym cie moja wiedza.
pozdrawiam Grześ.
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2015-11-29 06:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grześ nie neguj mojej opinii każdy może na tym portalu wyrazić swoje zdanie. A ty pewnie siedzisz ciągle na gwork I pilnujesz aby czasami złego slowa ktoś nie napisal.Twoja reakcja na zamieszczony post dosyć szybka nie adekwatna do waszych podjazdów interwencyjnych :).
A ja doskonale wiem co się dzieje w biurze I w ochronie.
Zaskoczył bym cie moja wiedza.
pozdrawiam Grześ.
zdjecie uzytkownika
sok - 2015-12-09 16:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sprawiedliwy to powiedz konkretnie o co chodzi, bo nie powiem ze ja sie ostnio interesowalam praca w ochronie i zalezy mi glownie na umowie i na zarobkach zeby byly czas...
zdjecie uzytkownika
ogr - 2016-02-10 21:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz troche z wyplatami sie poprawiło, etaty na czas, zlecenia tak do 25go, juz nie ma 3-4 miesiecznych zaleglosci.. ogólnie w ochronie kiszka jest, w zasadzie wszędzie.. tyle dobrego że jak za te pieniądze to za duzo nie wymagają.. robie tam ze 3 lata i na razie jakoś leci.. teraz po 1 stycznia w zasadzie wszyscy na etat mogą sie załapać..
zdjecie uzytkownika
adam - 2016-02-18 10:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto mi na pisze czy ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłacają dodatek za noce ?
zdjecie uzytkownika
fdds' - 2016-02-22 12:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak da się złapac na etat to ni ejest źle, ogólnie to wydaje mi się to dość dobrym dealem że tak go nazwę, umowa o pracę to w dzisiejszych czasach ważna rzecz
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-03-18 09:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Lubek ;)
zdjecie uzytkownika
Olol - 2016-04-07 18:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jasne, że umowa o pracę to dobra rzecz jest @fdds'. Niestety dziś nie tak łatwo o nią, więc te firmy trzeba cenić co je dają.
zdjecie uzytkownika
remont - 2016-05-15 12:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie, bo mało jest w Polsce firm ochroniarskich, któe dobrze traktują swoich pracowników. Stawki pewnie standardowo niskie, ale chociaż umowa jest. :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Agencja Ochrony Argos-1!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Argos-1
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert