brak logo

Agencja Ochrony Argos-1

Kielce

Opinie o Agencja Ochrony Argos-1

anonim 2011-11-15 11:33:17
Firma Argos z Kielc to taka która zalega z wypłatami dla pracowników i nie jest to wypadkowa lecz norma. Zaległości te sięgają nawet miesięcy , istna patologia.co do niektórych pracowników,dotyczy tzw.kontrolnych,jeżdżą po obiektach i pod pretekstem lekceważącego podejścia do pracy karzą finansowo pracowników za przyzwoleniem szefostwa. Dlatego że firmie się to opłaca. Jeśli masz inną ofertę pracy skorzystaj z niej Argos omijaj szerokim łukiem!
3
gregor 2012-01-08 14:13:01
hahaha, pracuję tam od kilku lat i można różne rzeczy powiedzieć (kontrole czy pracownicy nie piją czy nie śpią) ale nie to że firma nie płaci.. każdego 10go kasa jest na koncie.. ZUS i inspekcja pracy są tam co pół roku i akurat tego się nie czepiają,,
xxx 2012-05-01 15:04:16
ha ha ha pracowałem w firmie Argos na umowę zlecenie przez kilka miesięcy. Zwłoka przy wypłacie należnych pieniędzy to prawda. Proszę pamiętać że Państwowa Inspekcja Pracy w takich przypadkach może jedynie nałożyć mandat na pracodawce w kwocie kilkaset złoty, zatem to się opłaca, w naszym kraju można przywłaszczać sobie cudze pieniądze i nimi obracać. I tak prawo przegrywa z ekonomią.
1
patryk 2012-05-23 09:05:36
gregor czy wiesz że Państwowa Inspekcja Pracy może jedynie raz na pół roku kontrolować firmy i muszą,muszą to być \'kontrole\' zapowiedziane z wyprzedzeniem beczka śmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale tak jest.Nawet największy głupek zdąży zrobić porządek w papierkach. A jak dostaną mandat to po obiektach kontrola i kara dniówki dla pracownika i się kręci
Ochroniarz 2012-08-07 20:39:33
Argos to jedna z najgorszych firm kieleckich pod względem warunków zatrudnienia. D[usunięte przez moderatora]. Najlepiej omijac tę firmę naprawdę szerokim łukiem. Wypłynęli, bo kiedyś mieli patrol z wieloma skutecznymi pracownikami (odbywało się to na zasadzie pół-bandytki), a potem ich spławili.
1
krzysiek 2013-04-01 17:01:09
pracowałem w tej firmie przy zabezpieczeniu meczy VIVE TARGI KIELCE stawka za mecz dla pracownika 40 zł. Płaca bardzo często z poślizgiem nawet kilku tygodni po okresie rozliczeniowym
pracownik 2013-08-28 11:39:08
1800 zarobione,1150 wypłacone a reszty jak na razie nie widać-czyli nie ma kasy za nadliczbówki(czekamy już 2 miesiące)
1
nabuzowany 2014-09-07 11:57:34
a ja biore testosteron w dużych dawkach i gdyby przyszedł do mnie pan kontrolny i próbował coś mi wmawiać no to niestety miałby duży problem z wyjściem o własnych siłach
obserwator 2014-12-17 22:03:04
Mało o tym słychać, że firma Argos-1 posiada dział projektowo-badawczy R&D. Byłem, widziałem. Siedzą chłopaki informatycy i elektronicy, robią całkiem ciekawe i bardzo użyteczne urządzenia komórkowe. Da się kupić GPSy do floty samochodów, jakieś sterowniki z programowalną logiką. Sporo tego było a o wszystko nie miałęm czasu wypytać. Wydaje mi się że płacą skoro fachowcy robią taką elektronikę sami. Kurczę, nie napisze co dokładnie, bo nie znam się na tyle i z takich trudnych rzeczy to zrozumiałem tylko że jakiś język programowania zrobili i że podobno z klocków można zrobić sterowanie domem albo do auta wsadzić jako GPS, albo jeszcze zamek na karty.
1
nick 2015-02-10 22:08:50
obserwator! W którym pokoju urzędujesz? Zazdroszczę. Kadra kierownicza podobno ma pensję na czas...
Adam 2015-02-11 18:55:57
He he,norma to oczywiscie kilku miesięczne opuznienia w wyplatach-(mowa o umowach zlecenie)Znikają dni urlopowe,gdzies za nadgodziny tez,na wejsciu oczywiscie stawka 8,40 a po 2-3mies.3,50 gdzie itak pol roku sie nie doczekalem...temat zeka,mozna by jeszcze pare zeczy powiedziec ale juz mi szkoda czasu na nich.Pozdrawiam/
Zdjęty z Mazowsza 2015-08-17 14:36:34
Przyjdzie pora to parę rzeczy opiszę ( bo jeszcze niby nie mogę ) dla mnie żenada i brak słów. Ale co niektórym się to czkawką odbije. Nie pozwolę się traktować jak powietrze i jedno wielkie nic.
Jest takie powiedzenie : " daj czas czasowi " , poczekam , a ja Bardzo Cierpliwy jestem.
Pozdrawiam wszystkich wykorzystanych przez firmę :)
wasal 2015-09-08 10:56:56
Więcej pokory chłopcze,pracować trzeba wszędzie a nie kłapać jęzorem i wsadzać nos tam gdzie nie potrzeba.Może się jeszcze czegoś w życiu nauczysz ale jak sam mówisz - czas potrzebuje czasu.
wasal 2015-09-08 11:01:42
Przepraszam ale omyłkowo wpis dla zdjętego z Mazowsza wpisałem dla Igrysa. Zdjety z Mazowsza ta opinia była jest przeznaczona dla Ciebie.
Sorry Igrys
Zdjęty z Mazowsza 2015-09-11 21:15:46
Gdybyś posiadał pokorę to inaczej inaczej odniósł byś się do tego wpisu. Z tego opisu wnioskuję że wiesz o co chodzi :) a ja mniej więcej wiem kim jesteś :)
Ps. Nigdy nie byłem "chłopcem" do pucowania :) To że dużo wiem i dużo widziałem i że dużo mówiłem uważam za swoją zaletę :) A pracować się powinno, a nie jak napisałeś trzeba. Nie uważam upominania się o choć część swoich praw, jako osoba niepełnosprawna, za wsadzanie nosa tam gdzie nie potrzeba. Wykonywałem swoją pracę solidnie. Życie i TACY ludzie jak TY już mnie zbyt wiele nauczyli. Dobrze że wiem co to jest SZACUNEK :) Szacunek do drugiego człowieka.
Tak , czas potrzebuje czasu , ale dla rozwoju sytuacji :)
A gdybyś nie wiedział to oprócz pokory jest COŚ takiego jak SUMIENIE :)
I czy chcemy czy nie to bądź pewny że do Ciebie także zapuka :)
Gdybyś się nudził to : stań przed lustrem i... przeczytaj sobie swój wpis/odpowiedź :)
Pozdrawiam. Życzę samych sukcesów :)
sprawiedliwy 2015-11-28 15:58:47
Pracowałem tam, porażka to mało!
Jak możecie to szukajcie pracy u innych.
Mowa tu także o biurze.
Pozdrawiam prezesów.
sprawiedliwy 2015-11-29 06:38:16
Grześ nie neguj mojej opinii każdy może na tym portalu wyrazić swoje zdanie. A ty pewnie siedzisz ciągle na gwork I pilnujesz aby czasami złego slowa ktoś nie napisal.Twoja reakcja na zamieszczony post dosyć szybka nie adekwatna do waszych podjazdów interwencyjnych :).
A ja doskonale wiem co się dzieje w biurze I w ochronie.
Zaskoczył bym cie moja wiedza.
pozdrawiam Grześ.
sprawiedliwy 2015-11-29 06:38:47
Grześ nie neguj mojej opinii każdy może na tym portalu wyrazić swoje zdanie. A ty pewnie siedzisz ciągle na gwork I pilnujesz aby czasami złego slowa ktoś nie napisal.Twoja reakcja na zamieszczony post dosyć szybka nie adekwatna do waszych podjazdów interwencyjnych :).
A ja doskonale wiem co się dzieje w biurze I w ochronie.
Zaskoczył bym cie moja wiedza.
pozdrawiam Grześ.
ogr 2016-02-10 21:21:30
teraz troche z wyplatami sie poprawiło, etaty na czas, zlecenia tak do 25go, juz nie ma 3-4 miesiecznych zaleglosci.. ogólnie w ochronie kiszka jest, w zasadzie wszędzie.. tyle dobrego że jak za te pieniądze to za duzo nie wymagają.. robie tam ze 3 lata i na razie jakoś leci.. teraz po 1 stycznia w zasadzie wszyscy na etat mogą sie załapać..
1
adam 2016-02-18 10:40:39
Kto mi na pisze czy ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłacają dodatek za noce ?
nick 2016-03-18 09:52:48
Cześć Lubek ;)
remont 2016-05-15 12:04:42
fajnie, bo mało jest w Polsce firm ochroniarskich, któe dobrze traktują swoich pracowników. Stawki pewnie standardowo niskie, ale chociaż umowa jest. :)
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Argos-1 - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Argos-1