brak logo

Atena Security

Warszawa

Opinie o Atena Security

anonim 2011-11-25 09:24:14
Ta agencja nie wysyła na licencję , nie mają służbowych aut-jeżdżą prywatnymi , stawki zaczynają się od 5pln. na godz. Działają na terenie Warszawy i okolic jak np. Piaseczno. Żeby zarobić trzeba wyrabiać ponad 300 godz.
1
gd 2012-02-16 13:42:20
anonim - 2011-11-25 09:24:14

Ta agencja nie wysyła na licencję , nie mają służbowych aut-jeżdżą prywatnymi , stawki zaczynają się od 5pln. na godz. Działają na terenie Warszawy i okolic jak np. Piaseczno. Żeby zarobić trzeba wyrabiać ponad 300 godz.
hmm, ponad 300godzin??? zeby tam zarobic na utrzymanie rodziny trzeba dymac conajmniej 600godz a i tak cie ukarza zaraz za cos i nie wezniesz pelnej wyplaty o ktora sie laskawie prosic trzeba. kasa smieszna 5zl!!!!!!!!!!!!!!!! kto placi dzis 5zl. Oni tlumacza sie ze kryzys jest i wiecej nie dadza bo niby wszyscy tak placa jak oni. firma kase napewno dostaje duuuuuzo wieksza ale oczywiscie prezesi musza swoje kichy napchac-chociaz w sumie po to firme maja. teraz kasy nie da sie wziasc za grudzien bo nie ma ciagle dzwonisza oni ciagle kaza puzniej zadzwonic lub jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a to gdzie te pieniadze niby sa.dyrektorek kawal (usunięte przez administratora) wogole zero szacunku dla ludzi widac jak wladza do lba uderza mialem mlodego kierowniczka, moze i byl z niego kawal wymagajacego (usunięte przez administratora). ale czulo sie respekt i szacunek do goscia, jak sie z nim porozmawialo to nie wywyzszal sie ani nie opowiadal bzdur zawsze najpierw porozmawial i cos prubowal wyjasnic pomoc itp i zalatwil cos ale olal ta robote, ja tez sam przytomnie spierniczylem i innym odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
znachor 2012-08-01 20:15:24
wiem ktory, w okularkach taki. Kiedys byl u mnie na kontroli nocnej i sie czepial a to o mundur a to ze oko sie na chwilke zamknelo, niby i racja ale jednak troche przeginka kto za 5 zł bedzie stal na bacznosc 24h wiec dla mnie nie byl oki ,juz (usunięte przez administratora) tak mnie nie czepial sie nigdy jak zlapal na czyms to po ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie umawialismy ze poprostu odpracuje sie mu to ale niestety magazyn w ozarowie to tragedia teraz juz nie podpadam ale ten i tak straszy grozi zmiana obiektu i pogaduszka z prezesami jakbnym sie bal tego laski nie robia jest tyle tych firm kszakow ze szkoda nerwow. co do kasy zgadzam sie bylo kiedys lipnie i ciezko z doproszeniem sie o swoje ale juz jest ok zawsze po 20 jest kaska max 25.
1
trojan 2012-10-02 03:49:06
witam witam. Miałem możliwość pracowania w Atenie na stanowisku kierownika. I po wiem wam, że mnie wylali :) za to że stawałem za pracownikami swoimi.
Wiem na jakiej zasadzie odbywały się wypłaty dla pracowników to powiem że wolałem inne agencje. Sam nie jednokrotnie musiałem się prosić o kasę a o premię śmieszną to na noże. ODRADZAM !!! IDŹCIE DO SOLID'U TAM PRZY NAJMNIEJ COŚ ZAROBICIE I WIECIE ŻE MACIE 25 KASE NA KONCIE
mat 2012-11-11 14:55:43
No tak idzcie do Solidu . Tylko która agencja przyjmie pracownika bez licencji , tak jest w moim przypadku bo jak narazie to chodzę do szkoły o kierunku tech. ochrony fiz. osób i mienia
sierżant 83 2012-12-20 20:34:42
To ta firma jeszcze istnieje? Pracowałem tam 5 lat temu i widze że jest taki sam bałagan jak za moich czasów
ciec 2013-02-09 21:32:37
prowizorka, zabawa w ochrone. Jeśli prezes przyjechał na obiekt to najlepiej byłoby jakby kawa już czekala na niego, a podała by ją jakaś młoda, zdrowa (usunięte przez administratora) swoją drogą ciekawe ile zaliczyli?
1
craker 2013-06-27 19:10:58
Byłem w ZUS i dowiedziałem się ile mi ta śmieszna Atenka odprowadza kasy na emeryture.
EnJoy89 2014-02-27 20:09:26
Witam. Myślę że się przyda kolejna opinia. Nie prawda że tylko w Warszawie i okolicach. Pierw były jaja z umową . Oczywiście zlecenie. Musiałem wyciągnąć niekaralność (50 zł kosztów oczywiście nie zwracają). Zabrali moje dane itd. Lecz umowę dostałem po 3 tygodniach gdzie bombardowałem ich telefonami :). Gdzie kierownik przyjeżdżał co tydzień. Więc co za problem przywieść? Stawka nie powala na kolana bo 5.70. ODRADZAM pracę w tej firmie. Jeżeli chcesz dorywczo pracować napewno nie tu. Pozdrawiam.
Jawor 2014-03-19 11:39:06
Generalnie każda firma z tej branży wyzyskuje , jedna bardziej , druga mniej. Niestety czasami bezczelność wobec pracowników sięga szczytu. Nie dajmy się po prostu oszukiwać , żądajmy wyższych stawek , ponieważ sami sobie kręcimy sznur na szyję zgadzając się na wszystko.To są prywatne firmy i jeśli nikt nie będzie chciał pracować za grosze będą musieli podnieść stawki !!!
I pamiętajcie o tym , że minimalna w Polsce wynosi 10 brutto za godzinę !!!
Bodo 2014-05-11 00:50:18
Według mnie nie ma co toczyć piany. Sami się decydowaliśmy na takie warunki, a teraz gdy nagle komuś zaczyna brakować to się klapka otwiera ile ja w ogóle zarabiam,
Eryk 2014-05-21 18:16:43
Cos w tym jest, w ogóle nie oszukujmy sie, ale branża ochroniarska do najlepiej płatnych nie należy, jak chciało sie zarabiac kokosy to trzeba było iśc na studia.
Eryk 2014-05-30 15:56:56
Z drugiej strony parząc, to atena security chyba nie płaci najgorzej, bo w stosunku do konkurencji 10 brutto wypada nawet dobrze.
Eryk 2014-06-18 19:06:43
Nie wiecie, czy jest inny sposób aplikacji do Atena Security niż ten ich formularz na stronie, bo nie chcę wklejać treści CV, wolałbym wysłac je w pdfie.
Jawor 2014-09-01 11:29:03
Żadna pseudofirma nie daje tyle , więc trzeba ich zmusić żeby się skończył ten wyzysk ! Jeśli będziecie na wszystko się zgadzać - na pewno się nie skończy !
kasza jaglana 2015-01-30 18:44:07
ja mam te same rozterki i pytania co pan staś z poprzedniego komentarza, bo jestem w takiej życiowej sytuacji i potrzebie że najważniejsza jest dla mnie jak najszybsza stabilizacja zawodowa i finansowa. czy osiągnę taką w firmie atena security? stabilizację rozumiem jako umowę o pracę na czas nieokreślony
rzeczywistosc 2015-03-31 20:30:12
praca w ochronie to nie przelweki , panowie ( bo pewnie pantutaj nie ma) nie ma co sie chyban astawiac na wieksze stawki w tej branzy. praca przeciez czesto nie jest wymagajaca bo ochrona budynkow nie nalezy do najtrudniejszego zajecia. przeicez to chyba po prostu patrzenie i pilnowanie, zeby nikt nic nie wyniosl
Marcin 2015-04-29 18:19:14
Miałem okazje tam pracować odradzam i to bardzo odradzam szczególnie nie wierzyć zatrudniajacemu ludzi Michałowi były policjant zwykły oszust podając specyfikacje objektów bazuje na niedopowiedzeniach żągluje słowami. Uważajcie szczególnie na objekt (Osiedle na ul sobieskiego patrol na rowerach pilnowanie warsztatu) Kompletna pomyłka za taką stawkę śmiech na sali serdecznie odradzam jedna z gorszych firm jakie widziałem a pracóję w tej branży 6 lat
anonim 2015-05-02 11:28:15
a jaką miałeś stawke i ile mogłeś zarobic na miesiąc ?
andrew 2015-11-23 08:16:44
Pracowałem w tej firmie do czasu zwolnienia prawdziwego kierownika ochrony Pana
Michała.Na jego miejsce przyszedł pracujący od 8 lat,mianujący się dyrektorem Pan Radosłw Karpiński lat 31 Typowy dupek ignorant nie znający się w ogóle na ochronie , obrażający pracowników w sposób wulgarny i obelżywy.Wytaczam mu proces cywilny o znieważanie oraz naruszenie dóbr osobistych.W sumie firma dobra wypłaty na czas tylko ludzie z kierownictwa tak jak Karpiński psują jej wizerunek..
1
były kier. 2015-11-23 09:55:10
Za moich czasów, jak Ja byłem kierownikiem - jeszcze na Dominikańskiej było fajnie. 3 kierowników, Prezesi, wtedy był dyrektorem Kania. I było oki. nie mogę narzekać pracownicy oki Prezesi też. A jak jest teraz?
1
Pracownik Ochrony Atena 2015-12-22 13:23:08
Wiadomo jak płacą w agencjach ochrony. Robisz miesiąc a później pracujesz drugi aby dostać wypłatę za poprzedni. Najlepiej t przywiązali by CIę do kloryfera w pracy abyś tam tylko siedział a najlepiej zamieszkał. Ludzie się przewijają niesamowicie, rotacja na pełen gaz. Ludzie odchodzą bo to wszystko jest śmieszne, są przypadki że ludzie ciągną dyżury po 36 albo 48 godzin i to jest NORMA! Nie masz prawa być zmęczony, ale za to potrafią w środku nocy przyjechać zakraść się aby przyłapać na drzemce. I 50 zł kary...To jest szok, ludzie pracują za taką stawkę 5 zł/h orają się itd a jeszcze Ci zabiorą. Ale teraz to przegięli po całości!
Właśnie zostalem bez pensji na święta! Coś K...wa niesamowitego.
Jeśli masz ochotę albo przeszło Ci przez myśl zatrudnienia się w tej prowizorycznej firmie to daj sobie spokój.
1
jannnosik 2015-12-23 05:26:38
Witam was wszystkich bylem kierownikiem w atenie przez 7 dni i ucieklem z tego syfu bo sie tam robic nieda prezes miecio kombinuje dobrze kaze karac za tablety laptopy itd bo agent ma prowadzic obserwacje a nie w tablet i to za 5 zl jak podjezdzalem na kontrole to kazali mi grzebac po szawkach pracownikow i innych meblach na obiekcie w firmie sztywna atmosfera nie wiadomo kto cie sprzeda co do dyrektora K o ktorym wspomniano to jest tez trudny przypadek odradzam firme atena bo to tylko szkoda waszego zdrowia nie liczcie na kierownika bo on nie ma zadnego ruchu gdzie sie nie ruszysz masz oddech mieczyslawa na plecach nawet tutaj szkoda pradu marnowac na ta smieszna firme pozdrawiam wszystkich serdecznie .
1
Margolcia 2015-12-27 03:30:06
Zwolnilam się, bo nie ma Michałka i co chwilę były jakieś głupie kontrole. Teraz zero atmosfery i każą stać na baczność.
anonim 2016-02-05 05:58:14
Firma jako firma jest ok,ale całokształt tam psuje dyrektor jest na początku do rany go przyłóż,no ale później jest chamski i ordynarny do pracowników,warunki wiadomo podpisuje się jak wszędzie bo trzeba pracować,
I najgorsze że zwalnia z dnia na dzień pomimo że ma braki w ludziach.
A z tego co wiem nie ma prawa pracownik pracować po tyle godzin.
No ale to indywidualna sprawa każdego.
2
Ktoś 2016-02-05 12:55:07
Dziecko drogie zapomniałeś tylko dodać, iż jesteś jeszcze tak młody, niedoświadczony, mało roztargniony i oderwany od rzeczywistość.
To cud, że Cię wcześniej nie zwolnili.
jannnosik 2016-02-11 18:13:57
Sam podziękowałem za współpracę .
1.Czyżby się odezwało biuro ???
2.Czy nawiedzony agent za 5 zł o to jest pytanie .
3.Obecnie jestem od listopada Koordynatorem w firmie sprzątającej i mam więcej spokoju jak u Mietka nie ma takich rotacji a ludzie pracują i nie ścigam nikogo o tablety laptopy i inne rzeczy nie przeznaczone do użytku służbowego a Dzieckiem możesz nazwać swojego chomika lub inne zwierzę o ilę mi dasz przynajmniej nie marnuję swojego samochodu bo mam służbowy a w Atenie jedynie to tylko tani kicz i nic więcej a w firmie Atena ŻADEN PROFESJONALISTA ANI OSOBA DOŚWIADCZONA NIE BD SZUKAĆ ZATRUDNIENIA .
Pozdrawiam team z atenki i agentów ochrony którzy godzą się na wyzysk a tak ogółem szkoda mi czasu na głupoty typu Atena .
boloyeger 2016-03-03 13:38:15
Byłem kiedyś kierownikiem.... zwolnili mnie bo stałem za agentami, pozwalałem - przymykałem oko na drzemki. Bo chcąc mieć a.o. trzeba coś z siebie dać.
Mój samochód nigdy go tak nie z katowałem jak tam.
jeszcze na Dominikańskiej. Sami dostawaliśmy kary za brak a.o. na obiektach.

edfg 2016-06-28 19:35:29
@alek teraz juz tej oferyy nie ma jest inna na stanowisko pracownika ochrony w Warszawie niestety nic konkretnego w ogloszeniu nie ma poza tym ze moga to byc kobiety/mężczyźni do ochrony na obiekt mieszkalny i ze ofeurja dobre warunki
Loczek 2016-11-03 12:24:23
mam zacząć pracę własnie w biurowcu tam i ochrona własnie jest ta firma, czy oba wgl wypłaca pracownikom zasłużoną wypłatę ? mam byc na recepcij ...
Zostaw swoją opinię o Atena Security - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atena Security